Gość: Lucjan IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.02, 17:47 Dużę brawa dla p. Prezydenta i dla Dyżurnego Polskiej Demokracji/taką pisownie uważam za poprawną? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wrobelek Re: Prezydent prowadził w IP: *.sympatico.ca 12.11.02, 17:57 To jest potworne chamstwo i bezczelnosc aby dwoje Zydow, ktorych rodzice zrobili tyle krzywdy Polakom przemawialo o patriotyzmie do polskich dzieci. Typowa zydowska chucpa i wulgarna prowokacja Polakow. Obrzydliwosc! Odpowiedz Link Zgłoś
magao Re: Prezydent prowadził w 12.11.02, 18:40 > To jest potworne chamstwo i bezczelnosc aby dwoje Zydow, ktorych rodzice zrobili tyle krzywdy Polakom przemawialo o patriotyzmie do polskich dzieci. Typowa zydowska chucpa i wulgarna prowokacja Polakow. Obrzydliwosc! zmywaj dalej te floory w supermarkecie a nie odzywaj sie na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidek Re: Prezydent prowadził w IP: *.nhh.no / *.vpn.nhh.no 12.11.02, 18:42 Zastanwiam sie kto jest na tyle glupi i beznadziejnie ograniczony, zeby pisac takie androny!!! Gość portalu: Wrobelek napisał(a): > > To jest potworne chamstwo i bezczelnosc aby dwoje Zydow, ktorych > rodzice zrobili tyle krzywdy Polakom przemawialo o patriotyzmie > do polskich dzieci. Typowa zydowska chucpa i wulgarna prowokacja > Polakow. Obrzydliwosc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Prezydent prowadził w IP: *.proxyplus.cz / 192.168.10.* 12.11.02, 18:44 A co ma Kwaśniewski do Żydów? To przecież kompletna bzdura. (Ten komentarz dotyczył chyba problemu tolerancji w naszym kraju, czyż nie?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy rodziny K. Re: Prezydent prowadził w IP: proxy / *.ceddec.com 13.11.02, 01:29 Kwasniewski to nie jest prawdziwe nazwisko jego ojca. Ojciec naszego Prezydenta byl Polskim Zydem, zmienil nazwisko na "Kwasniewski" aby uniknac przesladowan. Nie widze w tym nic zlego. Dziwi mnie tylko, ze jest to temat tabu. Jeszcze bardziej mnie dziwi, ze w XXI wieku ma to dla kogos znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzys1231 Re: Prezydent prowadził w 12.11.02, 19:30 Eeee tam, to zwykly troll, a wy sie podniecacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internautka opinia o lekcji IP: *.dialup.medianet.pl 13.11.02, 16:41 Prezydent dużo mówił od siebie, nie za bardzo dawał uczniom możliwość dłuższego wypowiedzenia się, dyskusji między uczniami. Było toraczej wygłaszanie przemówienia do uczniów niż lekcja. Cóż w końcu nie jest pedagogiem. Poza tym było to za krótko. Wiem coś o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leser Re: Prezydent prowadził w IP: *.stacje.agora.pl 12.11.02, 18:52 Popieram :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka :) do "patrioty" IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 12.11.02, 19:01 A "hucpa" pisze się przez H ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu44 Michik mowil prawde w stoczni!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.11.02, 19:27 Jakie bedie bezrobocie w 2002r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruski Kwaśniewski z Michnikiem IP: *.look.ca 12.11.02, 19:31 ...dwóch komuchów mówiło o demokracji, śmiechu warte. A swoją drogą ciekawe z czyjej piersi oni tę "polskość" wyssali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobelek Re: Kwaśniewski z Michnikiem IP: *.sympatico.ca 12.11.02, 20:13 Ale hucpa przez ch! Pragne dodac ze w latach stalinowskich Zydzi w PZPR, korzystajac ze swojej uprzywilejowanej pozycji utrzymywanej przez Ruskie wojsko praktykowali dyrektywe maksymalnego zaplodnienia Polek i do dzisiaj nie wiemy ile dzieci z takich niemormalnych zwiazkow sie urodzilo a dzisiaj to jest juz drugie pokolenie. Domumentuje to amerykanski autor Kevin McDonald w swojej ksiazce "The Culture of Critique" wydanej ostatnio w USA. Niechaj wiec Kwasniewski i Michnik nas za to "jedwabne jebanie" najpierw przeprosza zamiast dawac Polakom lekcje o patriotyzmie. Chyba ze z powyzej opisanych powodow uwazaja oni polskie dzieci za swoje. Chucpa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Kwaśniewski z Michnikiem IP: *.cs.ubc.ca 12.11.02, 20:46 W Kanadzie sluzba zdrowia stoi na wysokim poziomie. Tobie szczegolnie polecam skorzystanie z uslug szpitala psychiatrycznego. J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Kwaśniewski z Michnikiem IP: *.dostep.pl 13.11.02, 02:26 miedzy nami żydami, jąkałami, polisami agorami, urbanami, bikontami, michnikami wybieram - kaczki dwie - z księżycami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fir_ Re: Kwaśniewski z Michnikiem IP: *.fuw.edu.pl 13.11.02, 08:01 Nie martw się, ,,żydowstwo'' dziedziczy się po matce a więc z tych ,,niemoralnych'' związków nie będzie Żydów... <:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F Nisko Pan upadł, Panie Adamie... IP: 146.203.14.* 12.11.02, 20:32 Czy usunął Pan już wszystkie lustra ze swojego otoczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F Nisko Pan upadł Panie Adamie... IP: 146.203.14.* 12.11.02, 20:33 Czy usunął Pan już wszystkie lustra ze swojego otoczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks. Jerzy Tow. Kwaśniewski o patriotyzmie? IP: *.acn.pl / 10.131.133.* 12.11.02, 20:34 A to ci dopiero patriota ten towarzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemar Re: Tow. Kwaśniewski o patriotyzmie? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.11.02, 09:05 W pełni księdza popieram. To bezczelność, kiedy człowiek, który tyle lat popierał uzależnienie Polski od obcego mocarstwa i na tym podłożu budował swoją karierę wypowiada się teraz nt patriotyzmu. Pragnąłbym również zauważyć, że w obecnej chwili mechanizm jego postępowania jest ten sam: upokarzające ukłony wobec aktualnego patrona i kompletny bezkrytycyzm w głoszeniu obecnie obowiązujacych haseł. Z wyrazami szacunku Waldemar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: "....czyli slawni ludzie Was naucza" IP: *.proxy.aol.com 12.11.02, 20:36 oj,nie bybym taki pewny tego.znam wielu slawnych ludzi ale nauk od nich nie chalbym powielac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Prezydent prowadził w IP: 195.205.163.* 12.11.02, 20:44 Mogę się pochwalić że byłem na tej lekcji, i nie zabardzo podobały mi się wypowiedzi prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobo Kwachu nie ma wymaganych kwalifikacji...... IP: *.ne.client2.attbi.com 12.11.02, 20:58 zeby prowadzic jakiekolwiek lekcje w szkole. Przeciez ten pan nie ma ukonczonych studiow, a po za tym swoim przykladem dal "prawdziwa" lekcje patriotyzmu, tylko wobec innego kraju :-) Wszyscy zdaja sie o tym zapominac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyn Re: Kwachu nie ma wymaganych kwalifikacji...... IP: *.proxy.aol.com 12.11.02, 21:24 Gość portalu: nobo napisał(a): > zeby prowadzic jakiekolwiek lekcje w szkole. Przeciez ten pan > nie ma ukonczonych studiow, a po za tym swoim przykladem > dal "prawdziwa" lekcje patriotyzmu, tylko wobec innego kraju :-) > Wszyscy zdaja sie o tym zapominac. -dodam tylko tyle,ze podczas kampani sam.wyborczej,opowiedzial sie za jedynie slusznym sld,a teraz prawi ,ze on lubi prawice.czyny a nie lekcje postoslowia swiadcza o czlowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DorSz Re: Prezydent prowadził w IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.02, 21:36 To ja o tych ogórkach mówiłam!!!No, jak tak można, ja tu się wypracowałam intelektualnie, a oni mi tu w TV puszczają tylko o ogórkach...A tak poza tym, to uważam, że lekcje można by było przeprowadzić ciekawiej. Na przykład mój historyk zrobiłby to o wiele lepiej(POZDRAWIAM PANA PROFESORA KONIKA SERDECZNIE).Jednak najbardziej uraził mnie fakt, że Pan Prezydent nie wyrażał zbytniego zainteresowania naszymi wypowiedziami. I nie wiem jak wy, ale ja nie uważam, że na zarzut a propos "królików doświadczalnych" należało odpowiedzieć "ktoś musiał być królikiem". To tyle w temacie mojego wzburzenia.A ogólnie to fajnie, soczki i ciastka dawali za darmo, o i jeszcze płytkę z hymnem Polski dostałam. Nie martwcie się, już kończę...PA, PA, PA!!! Kochający DorSz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiadomokto Re: Prezydent prowadził w IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 12.11.02, 21:41 gruby świetnie wyglądasz!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Prezydent prowadził w IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.02, 22:59 kwachu ale ty jesteś nicpoty!!!jak dziecko lenina i stalina może uczyć demokracji!!!ja jak sie na czymś nie znam to nie zabieram głosu!!wstydu nie masz szujo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TORONTO Re: Prezydent prowadził w IP: *.sympatico.ca 12.11.02, 23:24 Gratuluje wszystkim zabierajacym glos na protalu poczucia humoru. To jest jedyny sposob w jaki mozna podejsc do lekcji patriotyzmu w GW. Ale po tej lekcji juz nie mam watpliwosci kogo GW bedzie promowala na przyszlego prezydenta RP - Millera lub Borowskiego. Mowienie o patriotyzmie i uklony w strone prawicy - bardzo sprytnie zagrane. Tak jak wybor Prezydenta krakowa. Niby bezpartyjny. Innymi slowy GW i SLD wyczuwaja ze w przyszlych wyborach na prezydneta RP wyborcy nie strawia nastepnego komucha, wiec juz za wczasu trzeba go ubrac w papierowy mundurek patriotyczno - prawicowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proxy Re: Madra glowa wszystkich polakow IP: *.proxy.aol.com 12.11.02, 23:32 i do tego jaki czlonek sld. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toronto Re: Prezydent prowadził w IP: *.sympatico.ca 13.11.02, 00:34 Dla wiadomosci polskich naukowcow ekonomistow. Otoz trwa spor na Zachodzie, na temat tego jak rozumiec gestykulacje Min. Kolodki? Jedni naukowcy ekonomii na Zachodzie uwazaja ze jest to taka polska aplikacja sztucznego oddychania zastosowana w polskiej nauce ekonomii dla pobudzenia spadku bezrobocia, inni naukwcy uwazaja ze jest to po prostu rozgrzewanie polskiej gospodarki. Co do jednego sa naukwcy ekonomii na Zachodzie zgodni. W polskiej nauce ekonomii przewaza forma nad trescia. A skoro tak, to proponuja na miejsce profesora Kolodki kogos kto ma lepsza mimike np. pana Tyma. Nie spowoduje on spadku bezrobocia, ale bezrobotnym moze byc weselej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Munin Farsa IP: *.tulane.edu 13.11.02, 05:12 To zeby prezydent Kwasniewski "uczyl" mlodiez o patriotyzmie to jedna wielka farsa. Nie zapomnijmy gdzie jego patriotizm byl za czasow PRL. Nie zapomnijmy tez o tym jak usuwano Krzyze z oswiencima pod presja ameryki i izraela, i jak latwo i szybko "Mgr" kwasnieski i cala jego ekipa w rzadzie sie dostosowala do rozkazow innych panstw. A te krzyze to moim zdaniem byly symbole nie tylko religijne ale takze patriotyczne. Wiec niech "Mgr" Kwasniewski nie uczy o tym o czym nie ma zielonego pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henio Re: Prezydent prowadził w IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.02, 08:25 Jestem w wieku tow.Kwaśniewskiego. Szkoda, że wiedzy o patriotyżmie i demokracji nie uczył towarzyszy z KC 25 lat temu. Dzisiaj byłby wiarygodny, a tak jest dla mnie śmieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moskal Re: Prezydent prowadził w IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.11.02, 09:13 Tawariszcz Kwasniewskij. A kuda nasza sowietsko-polska drużba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ded To jest wyjątkowa bezczelność !!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.11.02, 10:24 Pan Kwaśniewski już jako janczar przewodniej siły narodu z czystego koniunkturalizmu popierał uzaleznienie Polski od ZSSR. Swoja karierę oparł na kłamstwie, niedomówieniach i demagogii. Czy podaczas swojej lekcji wspomniał o europejskich żartach z przywódców o obcych państw np. z Jana Pawła II(szopka towarzysza Siwca i pana Kwaśniewskiego),o eropejskiej etykiecie - ile trzeba wypić wódki by się nie przewrócić na uroczystościach upamietniających pomordowanych przez Sowietów żołnierzy polskich (Charków), jak mówić by nie skłamać i nie powiedziec prawdy - powszechnie znana sprawa "magistra" lub jak jak reklamować rodzinna firmę uzasadniając to potrzebą promocji polskich produktów exportowych (meble Forte). Mimo dużej niechęci do "socjaldemokracji" sldowskiej czasami wolę już starego towarzysza Millera, który się tak nie ślini po to by załapać się na jakąś europejską posadkę. Jakiś kręgosłup trzeba mieć. Kiedyś o jednym znanym Francuzie mówiono "gówno w pończochach". Teraz chodzi się w garniturach ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielicz Re: Prezydent prowadził w 'Gazecie' lekcję o patr IP: *.polbox.pl / 213.241.34.* 13.11.02, 11:32 Ludzie! Czy w tym kraju nie ma już poważniejszych tematów.Kwaśniewski jest politycznym lawirantem myuślącym wyłącznie o własnym interesie, a jego największym grzechem jest nieodpowiedzialne "puszczenie" czterech reform Buzka i spółki.Tyle,że to nie ma żadnego związku z pochodzeniam jego rodziców czy faktem, że nie obronił pracy magisterskiej, a raczej z krótkowzroczną i egoistyczną kalkulacją polityczną. Przy takim poziomie rozumienia polityki Polskę trzeba niedługo będzie przenieść do "czarnej Afryki" (bez obrazy dla Makumby i jego rodaków!) Odpowiedz Link Zgłoś