Dodaj do ulubionych

ile sie uczycie?

IP: *.chello.pl 06.02.03, 23:27
chodze do III gim i ucze sie jakieś 4-5 godz dzienie a w weekendy do 7 i
wszyscy naokoło mi powtarzają że mam przestać bo robie sobie wode z mózgu
itd. Według was to takie nienormalne? Ile wy sie uczycie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta D. Re: ile sie uczycie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.03, 11:09
      Moim zdaniem bardzo dobrze, że się uczysz. Zobaczysz tego owoce w przyszłości.
      Moge Ci to obiecać!!! Jednak powinnaś troszkę uważać na to ile czasu
      poświęcasz na naukę i o jakiej porze to robisz. Może sz sie rozchorować. Mam
      koleżankę, która kładzie sie spać o 24.00 lub później, a wstaje ok.5.00. Moim
      zdaniem to trochę nie tak... Ja poświęcam troszkę mniej czasu na naukę niż Ty,
      ale bywają takie dni, że dosłownie padam od uczenia się.
      Pozdrowionka!!!
      • mamosz Re: ile sie uczycie? 07.02.03, 11:25

7 godz.w weekend to STANOWCZO za dużo...Dziewczyno życie jest takie piękne,a
        18 lat ma się tylko raz w życiu.Idż lepiej na randke albo na spacer.Pozdrawiam
        • sawkas Re: ile sie uczycie? 07.02.03, 19:22
          mamosz napisała:

>
          > 7 godz.w weekend to STANOWCZO za dużo...Dziewczyno życie jest takie piękne,a
          > 18 lat ma się tylko raz w życiu.Idż lepiej na randke albo na spacer.Pozdrawiam
          w III-ciej gimnazjum nie ma sie 18 lat... o ile zdawało sie z klasy do klasy w
          miare regularnie:)
          ja jestem w II i ucze sie... no troooooche mniej... może i za mało, ale stawiam
          na przedmioty które wiem że do czegoś sie przydadzą i z którymi wiąze jakąś
          przyszłość... ale wyniki też mam dobre, a nawet bardzo dobre...Nie zniechęcam
          Cie do nauki, ale troszke zwolnić można... Np. mi często wystarcza jak słucham
          na lekcji i tylko powtórze sobie w domu, zamiast kuć wszytko od początku...
          Zajmij sie może troszke życiem towarzyskim... nie mówie o regularnym chodzeniu
          na dyskoteki, ale od czasu do czasu do kina można sie wybrać... znajomości też
          są potrzebne...
          a może poczytaj w necie (wiem że są takie strony) o metodach nauki- może po
          prostu potrzebujesz sie inaczej uczyć? Bo twoja metoda nie jest dla ciebie
          dobra?

No ale jestem pełna podziwu :) ja nie jestem w stanie wysiedzieć tak długo nad
          książkami... Gratuluje :)!!!
          (a co do pytania czy jest to troche"nienormalne" -no może troche jest, ale czy
          wszyscy muszą być normalni :), tylko niestety jest tak, że osoby dobrze się
          uczące nie są zbyt lubiane:(.. ach to nasze społeczeństwo... )
        • mamosz Re: ile sie uczycie? 08.02.03, 17:41

No racja,nieuważnie przeczytalam wydawało mi sie,że chodzi o LO. Ale to tym
          bardziej ZGROZA.W Liceum pewnie w ogole nie bedziesz chodziła spać.Naucz sie
          madrej selekkcji i przeczytaj poprzedni post jeszcze raz UWAŻNIE a szczególnie
          fragment o korzystaniu z lekcji.W Twoim wieku jest tyle fajnych rzeczy do
          robienia po za ryciem.Tak dla porzadku to nie jestem klasowym obibokiem tylko
          b.wymagajaca i grożna nauczycielką Pozdrawiam :)
    • pippilotta Re: ile sie uczycie? 08.02.03, 21:07
      Postaraj sie bardziej korzystac z lekcji, ucz się w metrze, tramwaju itp., bo
      szkoda zycia a w LO nie dasz rady.
      • Gość: Justa Re: ile sie uczycie? IP: *.piasta.pl 10.02.03, 20:37
        Ja też tyle się uczyłam w III kl. gimnazjum, i dzięki
        temu dostałam się do wymarzonej szkoły, jednak uważam że
        mogłabym zaoszczędzić wiele czasu gdybym nie kuła tyle na
        pamięć. Ale cóż, polski system nauczania... Jednak powoli
        to się zmienia. W nowym liceum już mniejszą uwagę
        przykuwa się do wiedzy, a większą do samodzielnego
        rozumowania.
        • Gość: Pera Re: ile sie uczycie? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 17:11
          Wszystko zależy od człowieka i tak też jeden uczy się dużo a drugi mało. Jest
          to zarówno kwestia zdolności jak i organizacji pracy. Często bywa że uczeń
          zdolny dużo się uczy , wybranego przedmiotu - nie dlatego że nie umie ale
          dlatego że chce rozszeżyć wiedzę. Szkołę średnią skończyłam jakiś czas temu i
          wiem że minium z obcego języka to za mało by opanować ten język. Ponadto
          egzaminy na studia niejednokrotnie wykraczają poza minimum programowe i dlatego
          w czwartej klasie należy wybranym przedmiotom poświęcić uwagę bo w przeciwnym
          razie po maturze może okazać się że nie ma indeksu wybranej uczelni.
          Warto uczyć się dotatkowo języków obcych ale i wybranych przedmiotów z
          kierunkiem studiów. Natomiast z pozostałych przedmiotów wystarczy minimum.
    • solaris87 Re: ile sie uczycie? 13.02.03, 12:06
      Mam dobra srednia i dobre wyniki probnych testow, ale uczenie sie po piec
      godzin dziennie mi przeszlo. przez pewien tylko czas mialam ochote na taki
      wysilek, a i takze nie przyniosl on mi zadnych wymiernych korzysci. im wiecej,
      tym dalej brniesz... teraz ucze sie wrecz znikomo, a moje wyniki sa kilka razy
      lepsze. moim zdaniem dobre wyniki wychodza raczej z pozytywnego nastawienia -
      jesli jestes pogodny i wierzysz w siebie na pewno ci sie uda. jakas praca tez
      jest potrzebna, ale osoba, ktora kuje przez pol dnia i nocy i caly czas
      informuje wszystkich wokolo, ze na pewno jej sie nie uda, nie ma wiekszych
      szans na dobre wyniki. wyluzujcie sie i po sprawie:))
    • Gość: Cassio Re: ile sie uczycie? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.03, 13:58
      Heh moim zdaniem uczysz się "trochę" za dużo, choć to wszytsko zależy od tego,
      jak kto jest "pojętny" Jedni uczą się szybciej, drudzy wolniej. Ja np. jestem
      w klasie maturalnej i szczerze mówiąc uczę się - tak żeby siąść do nauki i
      rzeczywiście się uczyć - bardzo mało, a wyniki mam bdb. Ważne, zeby uczyć się
      z sensem, by nie marnowac czasu. pozdroofka
    • eine-kleine Re: ile sie uczycie? 21.02.03, 19:33
      nienormalne? Zależy czy to lubisz... ja się uczę ale średnią mam przeciętną bo
      uczę sie tylko niemieckiego... no jak muszę do klasówki to też ale głownie wolę
      czytać książki... A jak mówie że sie uczyłąm niemieckiego to tez mi mówią ze
      jestem nienormalna bo bez matmy nie zdam. Ucz sie jak lubisz, i sie nie
      przejmuj...
    • Gość: a Re: ile sie uczycie? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 02.03.03, 10:46
      Gość portalu: ajka napisał(a):

> chodze do III gim i ucze sie jakieś 4-5 godz dzienie a w weekendy do 7 i
      > wszyscy naokoło mi powtarzają że mam przestać bo robie sobie wode z mózgu
      > itd. Według was to takie nienormalne? Ile wy sie uczycie?

no, szczerze mówiąc, według mnie to nienormalne :) idż czasem na basen, do
      kina, na randkę, gdziekolwiek. I pomyśl, co będzie, jeżeli po latach nauki nie
      dostaniesz się na wymarzone studia, albo po studiach nei znajdziesz pracy.
      Stwierdzisz wtedy że znarnowałaś sobei młodość :( przez uczenie się
      • Gość: alt Re: ile sie uczycie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.03, 14:31
        nie sluchaj ludzi, ktorzy mowia: nie ucz sie, lepiej idz do kina, tylko glupi
        musza sie uczyc. jesli lubisz sie uczyc, to ucz sie nawet caly dzien, predzej
        czy pozniej spotkasz tak fajnych ludzi, ze oni Cie wyciagna do kina, wiec poki
        co nie zmuszaj sie do rozrywki
    • Gość: Młoda Re: ile sie uczycie? IP: *.dialup.medianet.pl 13.03.03, 18:38
      Sporo. Chciałabym miec tyle czasu na nauke. Nie no w sumie mam ale nie chce mi
      sie co nie znaczy ze nie umiem usiąść i się wykuć. Ucze sie tak naprawde tylko
      niemieckiego bo to mój ukochany przedmiot a reszta to żeby zdać jak najlepiej
      do liceum, nie? No może kilka wyjątków... ale jendak trzeba sobie wybrać czego
      się uczy i uczyc się tego dobrze.
    • Gość: shakira Re: ile sie uczycie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.03, 19:04
      chodzę do elitarnej prywatnej podstawowki w wawie, gdzie codziennie mamy po 7
      godz, a w piątek 8 (z basenem)
      troche żałuję, bo matematykę mamy na poziomie licealnym, przez to nie dostanę
      się do najlepszego gimnazjum w mieście, ale za to w przyszłym roku zdaje CAE
      i jadę na wymiane do Stanów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka