Gość: ajka IP: *.chello.pl 06.02.03, 23:27 chodze do III gim i ucze sie jakieś 4-5 godz dzienie a w weekendy do 7 i wszyscy naokoło mi powtarzają że mam przestać bo robie sobie wode z mózgu itd. Według was to takie nienormalne? Ile wy sie uczycie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marta D. Re: ile sie uczycie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.03, 11:09 Moim zdaniem bardzo dobrze, że się uczysz. Zobaczysz tego owoce w przyszłości. Moge Ci to obiecać!!! Jednak powinnaś troszkę uważać na to ile czasu poświęcasz na naukę i o jakiej porze to robisz. Może sz sie rozchorować. Mam koleżankę, która kładzie sie spać o 24.00 lub później, a wstaje ok.5.00. Moim zdaniem to trochę nie tak... Ja poświęcam troszkę mniej czasu na naukę niż Ty, ale bywają takie dni, że dosłownie padam od uczenia się. Pozdrowionka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamosz Re: ile sie uczycie? 07.02.03, 11:25 7 godz.w weekend to STANOWCZO za dużo...Dziewczyno życie jest takie piękne,a 18 lat ma się tylko raz w życiu.Idż lepiej na randke albo na spacer.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sawkas Re: ile sie uczycie? 07.02.03, 19:22 mamosz napisała: > > 7 godz.w weekend to STANOWCZO za dużo...Dziewczyno życie jest takie piękne,a > 18 lat ma się tylko raz w życiu.Idż lepiej na randke albo na spacer.Pozdrawiam w III-ciej gimnazjum nie ma sie 18 lat... o ile zdawało sie z klasy do klasy w miare regularnie:) ja jestem w II i ucze sie... no troooooche mniej... może i za mało, ale stawiam na przedmioty które wiem że do czegoś sie przydadzą i z którymi wiąze jakąś przyszłość... ale wyniki też mam dobre, a nawet bardzo dobre...Nie zniechęcam Cie do nauki, ale troszke zwolnić można... Np. mi często wystarcza jak słucham na lekcji i tylko powtórze sobie w domu, zamiast kuć wszytko od początku... Zajmij sie może troszke życiem towarzyskim... nie mówie o regularnym chodzeniu na dyskoteki, ale od czasu do czasu do kina można sie wybrać... znajomości też są potrzebne... a może poczytaj w necie (wiem że są takie strony) o metodach nauki- może po prostu potrzebujesz sie inaczej uczyć? Bo twoja metoda nie jest dla ciebie dobra? No ale jestem pełna podziwu :) ja nie jestem w stanie wysiedzieć tak długo nad książkami... Gratuluje :)!!! (a co do pytania czy jest to troche"nienormalne" -no może troche jest, ale czy wszyscy muszą być normalni :), tylko niestety jest tak, że osoby dobrze się uczące nie są zbyt lubiane:(.. ach to nasze społeczeństwo... ) Odpowiedz Link Zgłoś
mamosz Re: ile sie uczycie? 08.02.03, 17:41 No racja,nieuważnie przeczytalam wydawało mi sie,że chodzi o LO. Ale to tym bardziej ZGROZA.W Liceum pewnie w ogole nie bedziesz chodziła spać.Naucz sie madrej selekkcji i przeczytaj poprzedni post jeszcze raz UWAŻNIE a szczególnie fragment o korzystaniu z lekcji.W Twoim wieku jest tyle fajnych rzeczy do robienia po za ryciem.Tak dla porzadku to nie jestem klasowym obibokiem tylko b.wymagajaca i grożna nauczycielką Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
pippilotta Re: ile sie uczycie? 08.02.03, 21:07 Postaraj sie bardziej korzystac z lekcji, ucz się w metrze, tramwaju itp., bo szkoda zycia a w LO nie dasz rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justa Re: ile sie uczycie? IP: *.piasta.pl 10.02.03, 20:37 Ja też tyle się uczyłam w III kl. gimnazjum, i dzięki temu dostałam się do wymarzonej szkoły, jednak uważam że mogłabym zaoszczędzić wiele czasu gdybym nie kuła tyle na pamięć. Ale cóż, polski system nauczania... Jednak powoli to się zmienia. W nowym liceum już mniejszą uwagę przykuwa się do wiedzy, a większą do samodzielnego rozumowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pera Re: ile sie uczycie? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 17:11 Wszystko zależy od człowieka i tak też jeden uczy się dużo a drugi mało. Jest to zarówno kwestia zdolności jak i organizacji pracy. Często bywa że uczeń zdolny dużo się uczy , wybranego przedmiotu - nie dlatego że nie umie ale dlatego że chce rozszeżyć wiedzę. Szkołę średnią skończyłam jakiś czas temu i wiem że minium z obcego języka to za mało by opanować ten język. Ponadto egzaminy na studia niejednokrotnie wykraczają poza minimum programowe i dlatego w czwartej klasie należy wybranym przedmiotom poświęcić uwagę bo w przeciwnym razie po maturze może okazać się że nie ma indeksu wybranej uczelni. Warto uczyć się dotatkowo języków obcych ale i wybranych przedmiotów z kierunkiem studiów. Natomiast z pozostałych przedmiotów wystarczy minimum. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris87 Re: ile sie uczycie? 13.02.03, 12:06 Mam dobra srednia i dobre wyniki probnych testow, ale uczenie sie po piec godzin dziennie mi przeszlo. przez pewien tylko czas mialam ochote na taki wysilek, a i takze nie przyniosl on mi zadnych wymiernych korzysci. im wiecej, tym dalej brniesz... teraz ucze sie wrecz znikomo, a moje wyniki sa kilka razy lepsze. moim zdaniem dobre wyniki wychodza raczej z pozytywnego nastawienia - jesli jestes pogodny i wierzysz w siebie na pewno ci sie uda. jakas praca tez jest potrzebna, ale osoba, ktora kuje przez pol dnia i nocy i caly czas informuje wszystkich wokolo, ze na pewno jej sie nie uda, nie ma wiekszych szans na dobre wyniki. wyluzujcie sie i po sprawie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cassio Re: ile sie uczycie? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.03, 13:58 Heh moim zdaniem uczysz się "trochę" za dużo, choć to wszytsko zależy od tego, jak kto jest "pojętny" Jedni uczą się szybciej, drudzy wolniej. Ja np. jestem w klasie maturalnej i szczerze mówiąc uczę się - tak żeby siąść do nauki i rzeczywiście się uczyć - bardzo mało, a wyniki mam bdb. Ważne, zeby uczyć się z sensem, by nie marnowac czasu. pozdroofka Odpowiedz Link Zgłoś
eine-kleine Re: ile sie uczycie? 21.02.03, 19:33 nienormalne? Zależy czy to lubisz... ja się uczę ale średnią mam przeciętną bo uczę sie tylko niemieckiego... no jak muszę do klasówki to też ale głownie wolę czytać książki... A jak mówie że sie uczyłąm niemieckiego to tez mi mówią ze jestem nienormalna bo bez matmy nie zdam. Ucz sie jak lubisz, i sie nie przejmuj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: ile sie uczycie? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 02.03.03, 10:46 Gość portalu: ajka napisał(a): > chodze do III gim i ucze sie jakieś 4-5 godz dzienie a w weekendy do 7 i > wszyscy naokoło mi powtarzają że mam przestać bo robie sobie wode z mózgu > itd. Według was to takie nienormalne? Ile wy sie uczycie? no, szczerze mówiąc, według mnie to nienormalne :) idż czasem na basen, do kina, na randkę, gdziekolwiek. I pomyśl, co będzie, jeżeli po latach nauki nie dostaniesz się na wymarzone studia, albo po studiach nei znajdziesz pracy. Stwierdzisz wtedy że znarnowałaś sobei młodość :( przez uczenie się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alt Re: ile sie uczycie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.03, 14:31 nie sluchaj ludzi, ktorzy mowia: nie ucz sie, lepiej idz do kina, tylko glupi musza sie uczyc. jesli lubisz sie uczyc, to ucz sie nawet caly dzien, predzej czy pozniej spotkasz tak fajnych ludzi, ze oni Cie wyciagna do kina, wiec poki co nie zmuszaj sie do rozrywki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młoda Re: ile sie uczycie? IP: *.dialup.medianet.pl 13.03.03, 18:38 Sporo. Chciałabym miec tyle czasu na nauke. Nie no w sumie mam ale nie chce mi sie co nie znaczy ze nie umiem usiąść i się wykuć. Ucze sie tak naprawde tylko niemieckiego bo to mój ukochany przedmiot a reszta to żeby zdać jak najlepiej do liceum, nie? No może kilka wyjątków... ale jendak trzeba sobie wybrać czego się uczy i uczyc się tego dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shakira Re: ile sie uczycie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.03, 19:04 chodzę do elitarnej prywatnej podstawowki w wawie, gdzie codziennie mamy po 7 godz, a w piątek 8 (z basenem) troche żałuję, bo matematykę mamy na poziomie licealnym, przez to nie dostanę się do najlepszego gimnazjum w mieście, ale za to w przyszłym roku zdaje CAE i jadę na wymiane do Stanów Odpowiedz Link Zgłoś