Dodaj do ulubionych

szkolenia Engram-szukam opinii

• Gość: prawda Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.205.54.133.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.09.11, 10:16
      forum jest fajne ale może ktoś ma filterek do prawdziwej PRAWDY
      • Gość: Wanda Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.11, 20:37
        Przeczytałam każdą opinię po kolei i mam tylko jeszcze większy mentlik w głowie :-( Chciałabym wiedzieć, które z opinii są prawdziwe i im zaufać, ale w internecie to chyba nie jest możliwe.. czas zastanowić się samemu!
        • euroengram.edu.pl Re: szkolenia Engram-szukam opinii 12.08.12, 17:53
          Jest taka metoda pozwalająca, przynajmniej częściowo, zweryfikować prawdziwość opinii. Otóż dawno temu dżentelmeni mieli zasadę, że nie piszą i nie czytają anonimów, bo wartość tego co napisano, nie podpisując się pod wypowiedzią, jest co najmniej wątpliwa. Na naszej stronie internetowej zamieszczamy wpisy naszych klientów indywidualnych i instytucjonalnych, którzy podpisali się pod własną wypowiedzią. Pozdrawiamy
          • Gość: czy to ważne ktoto Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.197.88.97.edial.pl 10.09.12, 12:23
            no i co z tego że takich macie? A ja się pytam gdzie jest ten kredyt który "biorę" z banku Żagiel z którym podpisuję umowę kredytową? Skoro podpisuję umowę z bankiem, żeby mieć z kredytu na warsztaty to się pytam gdzie te pieniądze? Bo normalnie idąc do banku biorąc KREDYT dostaje się pieniądze do ręki, a tu kasy nie widać i trzeba spłacać coś czego się na oczy nie widziało.....
            Dziwne co? gdzie są ci ludzie co się podpisali, niech się zastanowią nad tym co robią, robicie ludziom wodę z mózgu. Najpierw, że za gotówkę to 2690zł a przy kredycie 2890zł, po podpisaniu umowy na "kredyt" okazuje się że wychodzi prawie 4 tysiące!!!!!!!!(jeśli się weźmie na 36 miesięcy)oszustwo wielkie!!!!!!!!!!!
            • www.euroengram.edu.pl Re: szkolenia Engram-szukam opinii 12.09.12, 14:46
              Taki problem pojawił się już na forum, ale jeszcze raz tłumaczymy,tak aby nie było wątpliwości. Zdecydowana większość naszych Klientów decyduje się na wariant spłaty zakładający skredytowanie udziału dziecka w programie „Ucz się inteligentnie…” za pośrednictwem banku udzielającego na ten cel kredytu, bądź też wariant zapłaty za program w jednej racie, płatnej bezpośrednio na rachunek bankowy EIE Engram, dlatego te dwa rozwiązania proponujemy naszym Klientom w pierwszej kolejności. Nasz Przedstawiciel Oświatowy zgodnie z obowiązującym w chwili podpisywania umowy cennikiem zaproponował dwa wyżej wymienione warianty zapłaty za program. Cena 2.690 zł zakładała płatność na rachunek bankowy EIE Engram w jednej racie do 7dni od daty zawarcia umowy, natomiast cena 2.890 zł wynikała z wariantu zakładającego zapłatę za program kredytem zaciągniętym w banku. Kwota 2.890 zł jest jednak ceną programu, a co za tym idzie kwotą do skredytowania, tak więc w przypadku wybrania płatności w formie kredytu cena ta stanowi podstawę do naliczenia odsetek oraz innych kosztów bankowych. Wszystkie te koszty są ujęte w ratach na jakie decyduje się Klient i o których informuje go Konsultant Oświatowy. Wysokość i liczba rat kredytu jest uzależniona od wariantu spłaty jaki wybierze Klient. W naszej ofercie kredytowej minimalny okres spłaty kredytu wynosi 12 miesięcy a maksymalny 36 miesięcy. Klient który zdecyduje się na opcję zakładającą spłatę kredytu w ciągu 36 miesięcy z jednej strony uzyska korzyść w postaci najniższej z dostępnych rat miesięcznych, ale z drugiej strony poniesie najwyższe koszty kredytowe. Tak więc w chwili podpisania umowy wszystkie koszty są Klientowi znane, a o ich wysokości decyduje sam Klient. Z umowy na udział w programie „Ucz się inteligentnie…” jasno wynika ilość oraz wysokość rat kredytu, tak więc Klient składając na niej swój podpis ostatecznie zatwierdza wybrany przez siebie wariant płatności.
      • miromaz Re: szkolenia Engram-szukam opinii 14.11.18, 14:55
        Jedna wielka ściema, w Mińsku Mazowieckim biorą kasę i nie są w stanie znaleźć miejsca w szkole, a jesli już ją jakimś cudem znajdą to nie są w stanie ustalić terminu spotkań!!! AMATORSZCZYZNA!
        NIGDY WIĘCEJ!!!
    • Gość: Dana Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.11, 23:15
      Kilka dni temu miałam możliwość spotkania i rozmowy z przedstawicielem owej Firmy.
      Pani,która u nas była,przedstawiła ofertę i zapoznała mnie z cennikiem. Z tego co się dowiedziałam sa dwie formy płatności-kredyt i płatnośc bezpośrednio na konto Instytutu.
      Ponieważ nie podejmuję od razu żadnych decyzji,więc i tym razem postanowiłam dowiedzieć się co nieco o programie. Oczywiście pierwsze co zrobiłam to kliknęłam w internecie słowo "Engram" i znalazłam się na niniejszej stronce..
      Zgadzam się kilkoma wypowiedziami,iż Internet przyjmie wszystko-szkalowanie,wypięknianie(naprawdę wiem coś o tym)dlatego tez postanowiłam poszukać bardziej rzetelnych informacji u osób(rodziców)których dzieci uczęszczały do tego programu. W szkole do której chodzi moje dziecko kilku takich znalazłam(z poprzednich edycji) i nie ukrywam,że opinie były różne,ale były prawdziwe.
      Dlatego wszystkich,którzy poszukują informacji zachęcam do szukania w otoczeniu(realu) tam dowiecie się konkretów(bez domysłów kto co napisał)
      My spróbujemy-tak czy owak..
      pozdrawiam
    • Gość: konsultant Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.11.11, 17:39
      Szanowny Panie Tom.
      Pan przypuszcza, rzuca kalumnie i opluwa. A ja wiem... . Przychodzę do szkoły nie z prezentami a folderem z pełną ofertą szkoleniowo-edukacyjną i referencjami i nie idę do nauczycieli a do dyrektora.
      Moje przypuszczenie po treści postu jest niestety takie że być może jest Pan plującym wielbłądem ;)

• Gość: Bir Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.opera-mini.net 04.06.15, 21:20
        Akurat nie engram ale ise przylazlo do szkoły podstawowej nr 2 w Bielsku Podlaskim. Dlaczego dyrektor pozwolil zebrać dane osobowe,a potem nie pozwolił jednak na zajęcia? Proszę zadzwonić i zapytać.
        • routi Re: szkolenia Engram-szukam opinii 16.07.15, 11:52
          Firma Engram dotarła i do mnie - jestem jakiś tydzień po wizycie Pani konsultantki. Zanim dotarłam tutaj i poczytałam sobie opinie na temat tej firmy, byłam przekonana, że to szkoła do której uczęszcza moje dziecko bierze udział w jakimś ciekawym programie wspierania dzieci w lepszym przyswajaniu wiedzy, dlatego zgodziłam się na spotkanie z panią, która do mnie zadzwoniła. Pani konsultantka od wejścia zachowywała się jak nauczycielka, była miła, ładnie się wysławiała i miała w rękach plik kartek oraz długopis. Zasiedliśmy w pokoju i pani zaczęła pytać moje dziecko o naukę, o to co lubi a z jakimi przedmiotami ma problemy. Podawała ciekawe przykłady rozwiązywania problemów i mówiła bardzo sensownie o nauce, ale zastanowiło mnie jedno - otóż miałam wrażenie, że na siłę szuka punktów wspólnych z nami, a to była tam gdzie my, a to interesowała się kiedyś tym co nasze dziecko...tak. Dziecko zostało urobione i bardzo chciało uczestniczyć w tych zajęciach (mamo proszę, proszę, chcę). Na koniec rozmowy pani wyciągnęła cennik i tu zaskoczenie - okazało się, że mamy wziąć kredyt na trzy tysiące złotych - już w tej chwili - i płacić po ok 150zł miesięcznie, przy czym zajęcia - JEŚLI zbierze się grupa będą się odbywały dwa razy w tygodniu przez dziesięć miesięcy a później będziemy płacić 150zł miesięcznie za dostęp do jakiejś gry, która ponoć ma utrwalać nabytą na warsztatach wiedzę. Do tego okazało się, że mam z dzieckiem spędzać około dwudziestu minut dziennie przerabiając bardzo ciekawy podręcznik żeby całość nauki miała sens. Czyli podsumowując: za trzy tysiące złotych dostaję kilka książek ( zamówiłam z ciekawości jedną na allegro są po 10zł/szt - i jest to zszyty plik kartek z testami i zadaniami dostępnymi w internecie za darmo) do tego aplikację na telefon do nauki języków - fiszki - też w internecie dostępna za około 100zł, kości do gry oraz dostęp do gry internetowej. Biorę kredyt i mam dodatkowe zajęcia z dzieckiem codziennie. No interes życia. Na mój argument, że nie ma mowy, ja żadnej umowy nie podpisuję bez zastanowienia i możemy się umówić na inny termin jeśli przemyślę sprawę i się zdecyduję - pani odpowiedziała, że nie może się ze mną spotkać w innym terminie, ponieważ wtedy - tu mina kota ze shreka - "będę musiała zabrać czas innemu dziecku..." No tragedia, szok, jak mogę być taką wredną osobą i zabierać wspaniały czas z Engramem innemu dziecku. Na koniec pani pokazała zdjęcia swojego kotka, bo my też mamy kotka - ale na prawdę już byłam pewna, że w telefonie ma zdjęcie kotka, pieska, papugi i chomika - a , chomika też miała - i wyciąga co tam jej potrzeba na bieżąco. Po tej wizycie pozostał mi niesmak i smutne przeczucie, że niestety, ale znajdą się osoby, które dadzą się urobić czy to miłej pani czy chcącemu się uczyć dziecku - jakiego rodzica nie cieszy taki widok. Ostrzegam, są nieźli w manipulacji ale sedno sprawy leży w zapłaceniu im trzech tysięcy złotych - to jest zwykłe oszustwo i granie na relacji rodzic-dziecko.
          • www.euroengram.edu.pl Re: szkolenia Engram-szukam opinii 16.07.15, 15:59
            Szanowna Pani,
            Chcielibyśmy odnieść się do kilku nieścisłości w Pani wypowiedzi. Możliwe, że została Pani wprowadzona w błąd – za co przepraszamy. Warto sprostować kilka kwestii:

1. Program trwa 20 miesięcy. Obejmuje 20 zajęć z trenerem w wymiarze 1,5 godziny, dostęp do Strefy Ucznia, Panelu Rodzica i Engramowej Fiszkoteki, opiekę dydaktyczną wraz ze wsparciem motywacyjnym, trzy specjalnie opracowane podręczniki, zeszyt ćwiczeń i Wirtualne Warsztaty dla ambitnych. Zajęcia warsztatowe odbywają się średnio co dwa tygodnie (są przerywane na okres wakacji letnich, ferii zimowych i świąt). Zwykle część warsztatowa trwa półtora roku. Uczestnicy Programu mają dostęp do platform internetowych i wsparcia motywacyjnego przez 20 miesięcy. Opieka dydaktyczna jest „dożywotnia”. Wspomniany przez Panią kredyt (nieoprocentowany!) to narzędzie, które ma pomóc rodzicowi w uregulowaniu płatności. Jest to jeden z wariantów płatności. Wspomniane raty – to rozłożona cena całego, 20-miesięcznego Programu.

2. Nie trzeba pracować z dzieckiem w domu. Celem Programu jest między innymi nauka samodzielności – a właśnie z samodzielnością ma problem większość uczniów klas 4-6. Dzieci same pracują nad zadanym materiałem. W razie problemów lub wątpliwości dzwonią lub piszą do Działu Dydaktycznego, który jest po to, żeby pomóc dziecku w razie jakichkolwiek trudności w zakresie materiału z naszego Programu lub w zastosowaniu zdobytych umiejętności do materiału szkolnego. Dzieci powinny wykonywać min. 4 razy w tygodniu 15-minutowy trening czytania, aby realnie przyspieszyć tempo i rozumienie czytanego tekstu. W żadnym wypadku nie potrzebują do tego treningu osoby trzeciej.

3. Wspomniane przez Panią podręczniki to stara, nieaktualna wersja naszych podręczników. W 2010 roku wprowadziliśmy nową, autorską wersję – zdjęcia znajdują się tutaj: uczsieinteligentnie.pl/o-programie W księgarniach jest wiele książek dotyczących efektywnej nauki – jednak tylko na ich podstawie trudno byłoby nauczyć się efektywnie czytać. Owszem, w Internecie znajduje się bogactwo wiedzy na każdy temat, ale z jakiegoś powodu wciąż istnieją uczelnie wyższe, szkoły językowe i placówki szkoleniowe. Te instytucje nadal świetnie prosperują, ponieważ ludzie od wieków potrzebują nauczyciela, który wskaże odpowiedni kierunek nauki.

4. Engramowa Fiszkoteka, do której mają dostęp nasi uczniowie, jest unikalna. Oczywiście, w Internecie jest dostęp do wielu podobnych narzędzi, natomiast ich zawartość jest różna. Nasza Engramowa Fiszkoteka oprócz opcji Konta Premium, jest między innymi poszerzona o kurs „Angielski w skojarzeniach”, dzięki któremu uczestnicy Programu jeszcze łatwiej zapamiętują słówka, wykorzystując mnemotechniki poznane na zajęciach.

5. „dostęp do gry internetowej” – zapewne ma Pani na myśli Strefę Ucznia. Nie jest to gra internetowa, ale platforma, w której znajdują się między innymi ćwiczenia czytania, koncentracji, gry i zabawy logiczne, testy powtórkowe po zajęciach warsztatowych, testy sprawdzające wiedzę z całego Programu, a także miejsce, w którym należące do Programu dzieci z całej Polski mogą wspólnie rozwiązywać zagadki, oglądać swoje prace i chwalić się osiągnięciami w zakresie Programu. Ponadto w Strefie Ucznia znajduje się Panel Rodzica, w którym zamieszczane są opinie trenera o dziecku, harmonogram zajęć oraz Czytelnia z artykułami dla rodziców nt. wychowania i pomocy dzieciom w nauce.

Jesteśmy jedyną w Polsce certyfikowaną placówką uczącą technik efektywnego uczenia się. Posiadamy ponad 100 rekomendacji od instytucji i szkół, których autentyczność każdy może zweryfikować. Otrzymaliśmy ponad 5000 pozytywnych rekomendacji od rodziców i dzieci, z których część jest dostępna na naszej stronie www.opinieengram.pl w odręcznie pisanych, oryginalnych wersjach. Na naszej stronie internetowej można znaleźć zakładkę Efekty Engramowiczów. Wyniki tempa czytania dzieci biorących udział w Programie są najlepszym dowodem na to, że działamy efektywnie i skutecznie: uczsieinteligentnie.pl/listadzieci/1-efekty-engramowiczow?rootid=0

Jeśli chciałaby Pani przekonać się jak wyglądają pierwsze warsztaty, zapraszamy bezpłatnie na pierwsze zajęcia we wrześniu. W celu ustalenia terminu, prosimy o kontakt z Instytutem pod nr tel. 12 433 89 70.
            • Gość: rodzic Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.static.neospot.pl 18.08.15, 10:14
              Ostrzegam rodziców o korzystaniu z tej szkoły . Nie jest prawdą ,że nie ma kosztów w przypadku rezygnacji z kursu. Koszty są i to bardzo duże. Po roku uczęszczania do szkoły chcieliśmy zrezygnować dziecko nudziło się na zajęciach,mało ciekawe(koszty rezygnacji to około 900,00 zł). Prawnik firmy powiedział mam, że szkoła sprzedaje produkt, a nie kursy pomagające w nauce. Jest to jedno wielkie oszustwo. Przestrzegam wszystkich chcących z tego korzystać
    • mancicki Re: szkolenia Engram-szukam opinii 20.11.11, 17:52
      tez jestem chetny opinii z pierwszje reki
      • Gość: makarena Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.centertel.pl 24.11.11, 22:19
        ja poszukałam u dyrektora szkoły dziecka, okazało się, że dwa lata temu były zajęcia, dostałam informację kto miał zajęcia, oraz o dzieciach jakie miały wyniki przed i po i co o tym myśli dyrektor; i już wiem ze nie będę szukała na forach informacji bo to jakieś dziwne wpisy nie mówiące nic o rzeczywistości i nijak pomagające; moje dziecko zapiszę; pozdrawiam i zachęcam do kontaktu ze szkołą
        • Gość: zawiedziona Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.poczta-polska.pl 11.01.12, 00:58
          Nawiązując jeszcze do wpisu makareny i innych, chciałam dodać że też zasięgnęłam informacji - opinii o kursie i firmie ENGRAM u wychowawcy mojego dziecka, który brał udział w jakichś zajęciach "pokazowych" o ile dobrze zrozumiałam. Zajęcia dla nauczycieli. Wychowawca był zachwycony. Dyrektor o wszystkim wiedział. Zresztą pierwszy kontakt z konsultantem miałam na rozpoczęciu roku szkolnego w klasie. Po krótkiej prezentacji Engramu (właściwie kursu prowadzonego przez ENGRAM) było bardzo dużo chętnych.(mimo wcale nie małych kosztów - ale czego się nie robi dla edukacji dzieci). Po indywidualnych rozmowach okazało się, ze nie zdecydował się NIKT. Głównie dlatego, że decyzję trzeba było podjąć na gorąco i jeszcze szybciej wpłacić pieniądze i później czekać na pierwsze zajęcia. Niestety mnie w tym momencie czujność czy tzw. intuicja zawiodła i podpisałam i wpłaciłam i czekałam...niestety nie doczekałam się. A może by tak drobną zmianę w umowie wprowadzić, ze owszem wpłacić całą nawet kwotę ale po pierwszych zajęciach jak jest już wiadomo, że grupa się UTWORZYŁA. Za duże ryzyko dla firmy czy co, bo już nie wiem o co chodzi? A jak nie wiadomo o co chodzi to....
    • Gość: konsultant Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.11.11, 16:24
      Mają się tak, że są zgodne z prawdą. Podtrzymuje to co napisałem z całą tego odpowiedzialnością.
      Rodzic który nie zgodził się na zajęcia w sąsiedniej miejscowości otrzymuje 100% zwrotu. No chyba że się zgodził dowozić sam albo na dowóz przez trenera a w trakcie kursu się rozmyślił a na forum smaruje co smaruje z wiadomą intencją.
      Przecież zadowoleni rodzice z usługi i z obsługi nie mają interesu tu się wypowiadać. A nawet gdyby coś napisali pozytywnego zostaliby oskarżeni o to że są pracownikami.
      pozdrawiam
    • Gość: malgorzata Odstąpienie od umowy czy jej rozwiązanie? IP: *.centertel.pl 24.11.11, 22:13
      zainteresował mnie temat, bo w innej szkole zrezygnowałam z umowy po pół roku i nic mi nie oddali. A tu czytam, ze jest inaczej. jest różnica między odstąpieniem od umowy a jej rozwiązaniem, wg polskiego prawa w drugim przypadku można naliczyć koszty poniesione oraz policzyć sobie jakie się straty poniosło, więc i tu pewnie zależy to od tego gdzie ten kurs i na jakim etapie się rezygnuje. dziwne ze osoby piszące o tym, ze trzeba czytać uważnie nie czytają ze zrozumieniem umowy.
    • Gość: Mirek Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: 89.28.224.* 15.12.11, 19:12
      Apropo; Przed zapisaniem dziecka do programu również skontaktowałem się ze szkołą. Najpierw z wychowawcą - okazało się, że o niczym nie wie. Potem z dyrekcją, dowiedziałem się, że taki program rzeczywiście jest w szkole po raz drugi i nikt nie zgłaszał żadnych pretensji a uczestnicy są raczej zadowoleni. Jest to dla mnie wystarczająco mocny sygnał żeby być skłonnym do zapisania syna na te zajęcia (przekonali mnie, szczególnie że rozmaitych opinii w internecie na temat szkół tego typu jest bardzo dużo). Niebawem pierwsza lekcja na którą zamierzam się wybrać z synem. Podzielę się doświadczeniem tylko dlatego, że sprawa bezpośrednio dotyczy mnie i sam szukałem informacji na ten temat przez kilka dni w różnych źródłach (chociaż przedstawiciel wymagał decyzji od razu), jestem jak najbardziej za takimi umiejętnościami jeśli tylko mogą pomóc dziecku. Sami decydujemy, nie dajmy się ogłupić.
      Mirek z Wrocławia
      • Gość: rufus Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.ip.netia.com.pl 06.01.12, 20:49
        Popieram!
      • engram123 Re: szkolenia Engram-szukam opinii 16.07.12, 16:14
        Drodzy Państwo!
        Jesteśmy tu dla Was. Jeśli chcecie wyrazić swoją opinię o Instytucie- chętnie posłuchamy. Jeśli macie jakiś problem związany z funkcjonowaniem Instytutu- w miarę możliwości będziemy się starali Wam pomóc. Jeśli macie do nas jakieś pytanie- odnośnie kursów,umów itp- pytajcie-chętnie odpowiemy. Jeśli macie jakieś zastrzeżenia, coś Wam nie odpowiada-piszcie, ustosunkujemy się do tego.
    • Gość: Puszek Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.dynamic.mm.pl 10.02.12, 11:37
      Dam znać gdy nasz prawnik dostanie odpowiedź.
      • Gość: rodzic z Jarocina Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.centertel.pl 21.03.12, 21:38
        Pytanie: czego dotyczą Państwa skargi do prawnika? Z chęcią poznam więcej szczegółów, ponieważ z w/w postów nic nie wynika. Też spotkałem się z konsultantem ENGRAMU, zapisałem dziecko do programu, który rozpoczął się już w Jarocinie. Byłem na pierwszych warsztatach. Zrobiły na mnie (i moim synu) ogromne wrażenie. Ale być może coś przeoczyłem?
        • Gość: Zadowolony Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: 62.29.248.* 20.06.12, 18:02
          Nie, nie przeoczyłeś, mój syn uczestniczy w programie- wyniki są rewelacyjne, czyta 5 razy szybciej niż gdy zaczynał, zapamiętuje 20 słów w kolejności(tak testują techniki pamięciowe) po dwukrotnym ich usłyszeniu.Generalnie szczerze polecam program. Czytając "oszukanych" nie rozumiem o co im chodzi.
      • Gość: Sly Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 22:00
        i co słychać od WASZEGO prawnika???
    • adzik_g Re: szkolenia Engram-szukam opinii 15.06.12, 13:31
      a ja się zdecydowałam, aby zapisać do nich moją córkę.. i jestem zadowolona.. sam program i trener - bez żadnych zastrzeżeń.. Julka poprawiła czytanie i koncentrację.. wiadomo, że na forach wypisuje się głównie negatywne opinie, dlatego warto zobaczyć też na ich www rekomendacje.. przecież nikt nas nie zmuszał do podpisania umowy.. u nas w grupie wszyscy rodzice są zadowoleni.. dlatego ja ich z czystym sumieniem mogę polecić.. chętnie prześlę założenia programowe warsztatów na priv
      • jotde3 Re: szkolenia Engram-szukam opinii 22.08.13, 12:41
        adzik_g napisał(a):

> a ja się zdecydowałam, aby zapisać do nich moją córkę..

i tak poprostu otworzyłs sobie konto na forum napisałaś ten jedyny post i znikłaś :)
        • jotde3 Re: szkolenia Engram-szukam opinii 22.08.13, 12:44
          widze że firma uważa forumowiczów za idiotów wypisując niby opinie zadowolonych klientów
    • Gość: Sly Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: 62.29.248.* 21.06.12, 12:06
      mogę prosić o uzasadnienie słów "ten instytut to jakieś nieporozumienie,partacze i naciągacze"?
      są dane na poparcie czy to tylko urojenia osoby nierozumiejącej umowy, którą podpisuje?

• engram123 Re: szkolenia Engram-szukam opinii 16.07.12, 16:15
      Drodzy Państwo!
      Jesteśmy tu dla Was. Jeśli chcecie wyrazić swoją opinię o Instytucie- chętnie posłuchamy. Jeśli macie jakiś problem związany z funkcjonowaniem Instytutu- w miarę możliwości będziemy się starali Wam pomóc. Jeśli macie do nas jakieś pytanie- odnośnie kursów,umów itp- pytajcie-chętnie odpowiemy. Jeśli macie jakieś zastrzeżenia, coś Wam nie odpowiada-piszcie, ustosunkujemy się do tego.
      • Gość: beata Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.net.aster.pl 18.07.12, 13:48
        Ja też chętnie dopiszę swoją opinię......
        podpisałam umowę Firmą Engram zaciągnęłam na ten cel kredyt który był już na koncie Instytutu
        umowę podpisałam pod koniec maja po 10 dniach Instytut uruchomił sobie kredyt bo nie wniosłam rezygnacji
        w międzyczasie jednak przypadek losowy spowodował że postanowiłam rozwiązać z Instytutem umowę i nie miałam żadnych problemów
        umowa została rozwiązana kredyt anulowany bez zbędnych formalności
        więc ja osobiście musiałam napisać swoją dobrą! opinię bo Instytut mógł mnie obciążyć KOSZTAMI UMOWY a tego nie zrobił!
        o samym kursie zasięgnęłam opini osób które znają te metody posługują się nimi w życiu codziennym i uważają JE za niezastąpione!
        polecam
        • engram123 Re: szkolenia Engram-szukam opinii 18.07.12, 14:06
          Pani Beato,

każdy przypadek rozwiązywania umowy staramy się traktować indywidualnie. Cieszy nas fakt,że sposób w jaki rozwiązaliśmy Pani problem jest dla Pani całkowicie satysfakcjonujący. Przykro nam,że musiała Pani zrezygnować z kursu, jednak mamy nadzieję,że może w przyszłości zdecyduje się Pani jeszcze raz i tym razem uda się go przeprowadzić.
        • Gość: Elie79 Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 18:35
          Prosze o pomoc !! jak mam zrezygnowac z umowy która podpisałam dnia 22 01 2013 a dzis jest juz 11 02 2013 prosze mi poradzic jestem w trudnej sytuacji
    • Gość: Gość Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.play-internet.pl 07.12.12, 19:11
      Zapisałam córkę na szkolenie ale muszę zrezygnować. Podpisałam z konsultantem umowę oraz podpisałam umowę kredytową , jeśli zrezygnuję do 10 dni to czy grożą mi jakies kary czy też opłaty za wycofanie się z kredytu .
      Proszę o odpowiedż, miał ktoś z was taka sytuację ?
      • euroengram.edu.pl Re: szkolenia Engram-szukam opinii 08.12.12, 11:52
        Szanowna Pani
        zgodnie z ustawą o ochronie niektórych praw konsumentów z 2.03.2000 (Dz. U. Nr 22, poz. 271 z dnia 31. marca 2000r.) klient może w ciągu 10 dni odstąpić od umowy i otrzymać zwrot pieniędzy. Taka informacja znajduje się również w naszym regulaminie uczestnictwa §10, wraz z instrukcją, co należy zrobić żeby odstąpienie było skuteczne. Odstąpienie jest prawem konsumenta i nie grożą Pani żadne kary i opłaty. Można też było zadzwonić do nas: 124262020, 801340343 lub do konsultanta, który sporządzał umowę, na pewno uzyskałaby pani wyjaśnienie. Oczywiście zawsze namawiamy, żeby taką rezygnację z uczestnictwa przemyśleć, bo następna okazja pojawi się dopiero za ok 2 lata. Pozdrawiamy. Zespół EIE Engram
        • Gość: Katma Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.173.17.140.tesatnet.pl 30.12.12, 21:48
          Właśnie niedawno pojawił się w szkole mojej córki konsultant z tej firmy. Rozdał ulotki, powiedział, że koszt kursu to ok 100 zł miesięcznie, przedstawił jego korzyści. O ile z tym ostatnim nie mogę dyskutować - bo korzyści takich kursów są mi osobiście znane, o tyle z formą finansowania już tak. Brałam już udział w wielu kursach ale sposób płatności skredytowanej przez bank i to z góry za dwa lata trochę mnie dziwi. Miałam zamiar zapisać tam córkę ale przy normalnych zasadach. Podpisując umowę - wiążącą oczywiście w jakiś sposób klienta ale dającą możliwość normalnej płatności w comiesięcznym terminie - tak to zostało przedstawione na spotkaniu z rodzicami. Nasuwa się wniosek, że albo konsultant niedouczony, albo rzucono niedopowiedzenia, albo ... no nie wiem.
          Poczekamy na kontakt ... zobaczymy... Wiem jedno kredytu nie zamierzam brać.
        • Gość: Elie79 Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 18:38
          WITAM PROSZE MI POMÓC I WYJAŚNIC JAK MOGĘ ODSTAPIĆ OD UMOWY KTÓRA PODPISAŁAM DNIA 22.01.2013 ?? DZIS JEST JUZ 11.02.2013 .NIE WIEM JAK MAM TO ZROBIC
          • Gość: Darek Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.13, 19:07
            Witaj,
            gdzieś pośród opinii była chyba odpowiedź typu: wysłać wypowiedzenie i czekać na rozpatrzenie, ale pod warunkiem że masz podstawy do rozwiązania umowy np. niemożliwość wywiązania się z terminów, miejsca etc.
          • www.euroengram.edu.pl Re: szkolenia Engram-szukam opinii 12.02.13, 11:27
            Witamy!
            Najlepiej skontaktować się bezpośrednio z nami!
            Telefonicznie (12) 433 89 70, (12) 426 20 20, (12) 433 89 72 Listownie Europejski Instytut Edukacji Engramul. Karpińskiego 22 30-657 Kraków lub drogą emailową instytut@euroengram.edu.pl
            Tam uzyska Pani wszelkie niezbędne informacje odnośnie odstąpienia od umowy.
            Pozdrawiamy
            • Gość: Elie79 Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.13, 17:44
              Witam dzwoniłam i rozmawiałam z Panem który sie zajmuje odstapieniami od umow ,ale nie bardzo wiem jak mam sformułować taki wniosek .Byłabym wdzieczna za wszelka pomoc.
              • www.euroengram.edu.pl Re: szkolenia Engram-szukam opinii 14.02.13, 16:56
                Witamy
                Jeśli nie jest Pani w stanie sformułować wniosku sama prosimy jeszcze raz się z nami skontaktować. Jesteśmy po to,żeby pomóc! Może Pani znów zadzwonić lub skontaktować się drogą e-mailową!
    • www.euroengram.edu.pl Re: szkolenia Engram-szukam opinii 25.01.13, 21:13
      Szanowny Panie,
      zapraszamy Pana na pierwsze warsztaty! W tym celu prosimy o kontakt z Instytutem - tel. 12 433 89 70. Jeżeli termin będzie dla Państwa dogodny, a warsztaty spełnią oczekiwania – zachęcamy do zapisania dziecka do naszego programu. Mamy różne formy płatności, a kredyt 0% jest jedną z nich. Jeśli pojawią się jeszcze jakiekolwiek pytania bądź wątpliwości polecamy naszą infolinię 801 340 343 lub kontakt mailowy instytut@euroengram.edu.pl. Jesteśmy tu po to, żeby pomóc i wyjaśniać wszelkie niedopowiedzenia, tak aby nasi Klienci byli naprawdę zadowoleni.

• Gość: jola Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.31.212.177.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.06.13, 23:15
      Przestrzegam przed tą firmą möj syn chodzi od października zajęcia 2 razy w miesiącu żadnej poprawy w czytaniu ani zapamiętywaniu.Cała praca nad dzieckiem spada na rodzica więc za co płacić.Oczywiście jak się pojawi u was akwizytorka naciągaczka z firmy engram to od razu podziękujcie i nie wpuszczajcie za drzwi.U mnie siedziała od 19 do 23.30 chyba przez zasiedzenie podpisałam umowę.Czego bardzo żałuję kasa wyrzucona za nic.
      • www.euroengram.edu.pl Re: szkolenia Engram-szukam opinii 14.06.13, 15:32
        Z tego samego adresu IP: *.31.212.177.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl wpisuje Pani posty w różne wątki atakując firmę. Spotkanie z Przedstawicielem firmy trwa 1 – 1,5 godziny i zawsze odbywa się w godzinach jakie zaproponują rodzice. Wg umowy ma Pani 10 dni na odstąpienie od niej. Jeżeli Pani syn jest rzeczywiście uczestnikiem programu, ma Pani możliwość kontaktu z Działem Dydaktycznym zawsze gdy jest taka potrzeba, przypominam telefon 801 340 343 lub 12 4338970, od poniedziałku do piątku od 9.00 do 18.30 oraz w sobotę od 10 do 14. Zapewniamy Dziennik Elektroniczny z postępami dziecka oraz udostępniamy wszystkim rodzicom numer telefonu do trenera. Sprawdziliśmy dzieci, które rozpoczęły przygodę z programem w październiku 2012 roku. Na 10. Warsztatach dzieci piszą test sprawdzający dotychczasowe rezultaty, a rodzice otrzymują jego wyniki. Nie mamy uczestnika, który nie poprawiłby znacząco wyników początkowych. Jak Pani wie, jeżeli syn rzeczywiście jest uczestnikiem Programu, kilkakrotnie w trakcie trwania programu rodzic wypełnia ankietę z informacją zwrotną. Na wszelkie zgłoszenia reagujemy natychmiast. Współpraca z rodzicem polega jedynie na przypilnowaniu mniej samodzielnych dzieci aby odrobiły zadanie.
      • grassde Re: szkolenia Engram-szukam opinii 11.06.18, 16:28
        Widocznie ma Pani mało zdolnego i leniwego synka. :)
    • Gość: wookiee.chewbacca [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.13, 13:10
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • www.euroengram.edu.pl Re: Odp. wookiee.chewbacca 01.08.13, 09:31
        Podobnie jak inne instytucje szkoleniowe oraz niepubliczne placówki oświatowe mamy różne formy płatności, a płatność z góry jest opcją preferowaną przez naszych Klientów. Jest to najkorzystniejsza opcja dla Klienta. Nie tylko u nas, ale na wyższych uczelniach, w niepublicznych szkołach podstawowych, gimnazjach, szkołach ponadgimnazjalnych i w firmach edukacyjnych Klient otrzymuje upust przy wyborze płatności z góry. Dla Klientów, którzy nie mają takich możliwości proponujemy inne formy płatności - włącznie z opcją kredytu 0%.
        Około 20 tys. absolwentów, tytuł Firmy Szkoleniowej Roku 2013 i poddanie się procedurze weryfikacji spełniania Małopolskich Standardów Usług Edukacyjno – Szkoleniowych to tylko niektóre argumenty potwierdzające rzetelność naszych usług.

Z przyjemnością zapraszamy na naszą stronę: www.opinieengram.pl, gdzie setki naszych Klientów wysoko nas oceniło.
    • Gość: k Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.centertel.pl 07.08.13, 22:38
      G
    • Gość: rox Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.2-0.pl 23.05.14, 13:18
      polityka firmy wygląda na naciąganie klientów na drogie szkolenia z których być może kilka procent uczestników wyniesie korzyści. szkoda pieniędzy.
      • jotde3 Re: szkolenia Engram-szukam opinii 23.05.14, 15:12
        Gość portalu: rox napisał(a):

> polityka firmy wygląda na naciąganie klientów na drogie szkolenia z których być
        > może kilka procent uczestników wyniesie korzyści. szkoda pieniędzy.

poziom skuteczności placebo , albo niżej .
        zastanawiam sie czy modlitwa nie była by skuteczniejsza ;)
    • Gość: Magdalena Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.14, 18:43
      witam, dwoje moich dzieci uczestniczyło w programie Ucz się Inteligentnie prowadzonych przez ENGRAM. Szczerze mogę polecić te zajęcia. Moja córka, która jest bardzo ambitną osobą, spędzała dużo czasu nad książkami. W tej chwili minęły trzy lata odkąd skończyła zajęcia. Jest już w gimnazjum i mimo, że lekcji ma więcej uczy się krócej. Fantastycznie korzysta z map myśli. Bardzo jej to ułatwia przygotowanie do sprawdzianów. Natomiast syn raczej niechętny do nauki w ogóle, jest zadowolony, bo dzięki technikom zapamiętywania nie musi niczego wkuwać na pamięć. Dzieciaki chętnie chodziły na zajęcia i zawsze po takich warsztatach prezentowały mi nowe sposoby na zapamiętywanie przeróżnych rzeczy.
    • Gość: prawie naciągnięty [...] IP: 78.10.57.* 02.09.14, 00:32
      • www.euroengram.edu.pl Re: szkolenia Engram-szukam opinii 04.09.14, 12:54
        Bardzo nas zaskoczyła i zmartwiła Pana opinia. Pozwolimy sobie na sprostowanie kilku kwestii, które Pan poruszył. Nasze spotkania rekrutacyjne przebiegają wg określonych standardów. Konsultant jest także sprzedawcą, ale przede wszystkim przedstawia on program i wykonuje odpowiednie testy kwalifikacyjne, gdyż nie każde dziecko gotowe jest do uczestnictwa w USI.

Konsultant mówił prawdę o możliwości rezygnacji. Z naszego programu można zrezygnować w dowolnym momencie. Ponadto nie przewidujemy kar za rozwiązanie umowy. Koszty są naliczane indywidualnie w zależności od stopnia zaawansowania programu.

Koszty przedstawione w cenniku są kosztami całkowitymi. Jedną z opcji finansowania jest Kredyt, ale jest to KREDYT 0%. Klient nie pokrywa zatem ŻADNYCH kosztów dodatkowych. NIE WYMAGAMY ZAPŁATY Z GÓRY.

Podpisanie umowy na spotkaniu jest naszą powszechną praktyką. Z przyczyn logistycznych konsultantowi jest ciężko spotkać się po raz drugi. Nie wiąże się to dla klienta jednak z ŻADNYM ryzykiem, ponieważ klient ma możliwość bezkosztowego odstąpienia od umowy w przeciągu 10 dni od jej podpisania. Jest to czas poświęcony na zastanowienie się nad podjętą decyzją. Jeśli chodzi o wzór umowy, wystarczyło zadzwonić do Instytutu, który przesłałby go w ciągu kilku minut na maila.

Najmniej rozumiemy jednak Pana opinie na temat programu. Nasz program został stworzony przez psychologów i pedagogów, którzy opierali się na naukowych badaniach z zakresu neurologii, psychologii, neuropsychologii, pedagogiki, neuropedagogiki oraz nauk pokrewnych. Program Ucz Się Inteligentnie jest prowadzony od 10 lat. Przez ten czas pomogliśmy trenować szkolne umiejętności ponad 20 tysiącom uczniów. Współpracujemy na stałe z ponad 3500 szkół w całej Polsce. Otrzymaliśmy rekomendacje Ministerstwa Edukacji Narodowej i Stowarzyszenia Psychologów Praktyków oraz wiele prestiżowych wyróżnień i nagród w tym nagroda Firmy Szkoleniowej 2013 roku. 10 lat dbałości o najwyższy poziom świadczonych usług zaowocowało otrzymaniem przez nas w tym roku Znaku Jakości (link do wupu). Możemy śmiało powiedzieć, że program USI jest jednym z najlepszych programów edukacyjnych w Polsce i jedynym tak profesjonalnie dostosowanym do pracy z uczniami w tym przedziale wiekowym. Jesteśmy ponadto jedyną w Polsce certyfikowaną placówką uczącą technik efektywnego uczenia się.

Odnośnie do Pana opinii o szybkim czytaniu informuję, że idea szybkiego czytania polega na czytaniu efektywnym , czyli jego cechą charakterystyczną jest podwyższenie zrozumienia tekstu, a efektem ubocznym jest przyspieszenia tempa czytania.

Zaręczam, że wszystkie opinie są prawdziwe. Za dowód niech posłuży ponad 100 rekomendacji od instytucji i szkół, których autentyczność każdy może zweryfikować. Otrzymaliśmy także ponad 5000 pozytywnych rekomendacji od rodziców i dzieci, z których część jest dostępna na naszej stronie w odręcznie pisanych, oryginalnych wersjach. Jeśli rzeczywiście miało miejsce takie spotkanie i nie jest to wpis naszej konkurencji (choć wiele na to wskazuje), bardzo proszę o podanie imienia i nazwiska konsultanta oraz miejsca spotkania (miejscowość). W trosce o wysoką jakość naszych usług pragniemy wszystko wyjaśnić i zapewnić Pana, że dołożymy wszelkich starań, by podobne sytuacje się nie powtórzyły. Oczywiście zachęcamy również do kontaktu z Instytutem.

Tomasz Lis
        Dyrektor Europejskiego Instytutu Edukacji Engram
        tel. 12 433 89 70
        • Gość: prawie naciągnięty [...] IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.09.14, 16:51
          • www.euroengram.edu.pl Re: szkolenia Engram-szukam opinii 10.09.14, 17:12
            Szanowny Panie,

Nie możemy pozostawać obojętni na posty, które są jawnym atakiem na nasz Instytut. W szczególności angażujemy się wtedy, gdy uważamy, że ktoś z premedytacją kłamie na temat funkcjonowania Engramu. Nasza odpowiedź była spowodowana chęcią wyjaśnienia Pana wątpliwości oraz rzetelnego przedstawienia zasad obowiązujących w naszej Firmie. Natomiast Pana wpis świadczy jedynie o chęci umyślnego przedstawienia naszej działalności w złym świetle.

Nie fabrykujemy naszych wpisów. Nie musimy. W naszej instytutowej bazie posiadamy ponad 5 tysięcy rekomendacji i poleceń dzieci, rodziców, szkół i nauczycieli z całej Polski. Raz jeszcze wyraźnie podkreślam, że nie wymagamy zapłaty z góry. Posiadamy w programie ponad 7 wariantów zapłaty, a tylko dwa z nich wiążą się z Kredytem. KREDYT JEST DLA KLIENTA NIEOPROCENTOWANY, całe oprocentowanie pokrywa Instytut! Oczywiście nie łudzimy się, że poda Pan swoje imię i nazwisko, żeby wszystko wyjaśnić.

Jeśli chodzi natomiast o moją tożsamość, muszę przyznać, że zarzuty są bardzo niskich lotów. Moją tożsamość może pan potwierdzić w KRS na stronie ms.gov.pl

Pan mówi o braku kompetencji szkół, ja natomiast mówię o szkołach, które zabiegają, żebyśmy ponownie przeprowadzili warsztaty zarówno dla nauczycieli, jak i uczniów. Spotykamy się jedynie z rodzicami, którzy wyrażą chęć spotkania się z nami. Nikogo nie nachodzimy, a spotkanie jest ustalone wcześniej. Także do samego spotkania podchodzimy indywidualnie, nie musi się ono odbywać w domu. Jest to zazwyczaj najbardziej komfortowa sytuacja dla ucznia i rodziców.

Kwestia wysokości kary od UOKIK - dla Pana informacji, wysokość kary jest zależna od STOPNIA nieprawidłowości zapisu. Klauzula zawarta w naszej umowie była nieprawidłowa w stopniu nieznacznym i została od razu usunięta, stąd też bardzo niska wysokość kary.

Nie zamierzamy dłużej polemizować z Pana nieprawdziwymi oskarżeniami na forum. Wszystkich, którzy mają jakiekolwiek wątpliwości, proszę o sprawdzenie nas w instytucjach i urzędach, których opinie w każdej chwili można zweryfikować, gdyż są podane ich nazwy i nazwiska osób, które się pod nimi podpisały. Jest to o wiele bardziej wiarygodne niż anonimowe wpisy osób, które kryją się w sieci i próbują szykanować dobre imię Firmy o ugruntowanej pozycji na rynku usług szkoleniowych, nie dysponując przy tym żadnymi dowodami ani konkretami. W tym konkretnym przypadku skorzystamy z przysługującej nam drogi prawnej by chronić dobre imię Instytut i całego od lat zaangażowanego zespołu.

Pozdrawiam,
            Tomasz Lis
            Dyrektor

• Gość: prawie naciągnięty Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.09.14, 13:51
          Panie Zmartwiony Dyrektorze Tomaszu Lisie,

To co pan pisze o warstwie merytorycznej i osiągnięciach waszego "programu" to zwykły marketingowy bełkot. Bzdury. Podaje pan informacje, które są nieprawdziwe.
          Jesteście złymi ludźmi. Mam nadzieję że ktoś wam kiedyś odpłaci za wasze "usługi".

Póki co dla jeszcze wątpiących zamieszczam linki do pierwszych z brzegu stron na wasz temat.

Za słoną opłatą chcą pomagać w nauce...
          Dziecku kurs, mamie kredyt

dziecku kurs mamie kredyt

UOKiK wyrok
          UOKIK

Piotrków
          Piotrków

Pozdrawiam

Prawie naciągnięty ale uśmiechnięty.

• www.euroengram.edu.pl Re: Odp. wookiee.chewbacca 04.09.14, 13:37
      Bardzo nas zaskoczyła i zmartwiła Pana opinia. Pozwolimy sobie na sprostowanie kilku kwestii, które Pan poruszył. Nasze spotkania rekrutacyjne przebiegają wg określonych standardów. Konsultant jest także sprzedawcą, ale przede wszystkim przedstawia on program i wykonuje odpowiednie testy kwalifikacyjne, gdyż nie każde dziecko gotowe jest do uczestnictwa w USI.

Konsultant mówił prawdę o możliwości rezygnacji. Z naszego programu można zrezygnować w dowolnym momencie. Ponadto nie przewidujemy kar za rozwiązanie umowy. Koszty są naliczane indywidualnie w zależności od stopnia zaawansowania programu.

Koszty przedstawione w cenniku są kosztami całkowitymi. Jedną z opcji finansowania jest Kredyt, ale jest to KREDYT 0%. Klient nie pokrywa zatem ŻADNYCH kosztów dodatkowych. NIE WYMAGAMY ZAPŁATY Z GÓRY.

Podpisanie umowy na spotkaniu jest naszą powszechną praktyką. Z przyczyn logistycznych konsultantowi jest ciężko spotkać się po raz drugi. Nie wiąże się to dla klienta jednak z ŻADNYM ryzykiem, ponieważ klient ma możliwość bezkosztowego odstąpienia od umowy w przeciągu 10 dni od jej podpisania. Jest to czas poświęcony na zastanowienie się nad podjętą decyzją. Jeśli chodzi o wzór umowy, wystarczyło zadzwonić do Instytutu, który przesłałby go w ciągu kilku minut na maila.

Najmniej rozumiemy jednak Pana opinie na temat programu. Nasz program został stworzony przez psychologów i pedagogów, którzy opierali się na naukowych badaniach z zakresu neurologii, psychologii, neuropsychologii, pedagogiki, neuropedagogiki oraz nauk pokrewnych. Program Ucz Się Inteligentnie jest prowadzony od 10 lat. Przez ten czas pomogliśmy trenować szkolne umiejętności ponad 20 tysiącom uczniów. Współpracujemy na stałe z ponad 3500 szkół w całej Polsce. Otrzymaliśmy rekomendacje Ministerstwa Edukacji Narodowej i Stowarzyszenia Psychologów Praktyków oraz wiele prestiżowych wyróżnień i nagród w tym nagroda Firmy Szkoleniowej 2013 roku. 10 lat dbałości o najwyższy poziom świadczonych usług zaowocowało otrzymaniem przez nas w tym roku Znaku Jakości (wup-krakow.pl/projekty-wup/podmiotowe-finansowanie-ksztalcenia-1/instytucje-szkoleniowe-z-przyznanym-znakiem-jakosci-msues). Możemy śmiało powiedzieć, że program USI jest jednym z najlepszych programów edukacyjnych w Polsce i jedynym tak profesjonalnie dostosowanym do pracy z uczniami w tym przedziale wiekowym. Jesteśmy ponadto jedyną w Polsce certyfikowaną placówką uczącą technik efektywnego uczenia się.

Odnośnie do Pana opinii o szybkim czytaniu informuję, że idea szybkiego czytania polega na czytaniu efektywnym , czyli jego cechą charakterystyczną jest podwyższenie zrozumienia tekstu, a efektem ubocznym jest przyspieszenia tempa czytania.

Zaręczam, że wszystkie opinie są prawdziwe. Za dowód niech posłuży ponad 100 rekomendacji od instytucji i szkół, których autentyczność każdy może zweryfikować. Otrzymaliśmy także ponad 5000 pozytywnych rekomendacji od rodziców i dzieci, z których część jest dostępna na naszej stronie w odręcznie pisanych, oryginalnych wersjach. Jeśli rzeczywiście miało miejsce takie spotkanie i nie jest to wpis naszej konkurencji (choć wiele na to wskazuje), bardzo proszę o podanie imienia i nazwiska konsultanta oraz miejsca spotkania (miejscowość). W trosce o wysoką jakość naszych usług pragniemy wszystko wyjaśnić i zapewnić Pana, że dołożymy wszelkich starań, by podobne sytuacje się nie powtórzyły. Oczywiście zachęcamy również do kontaktu z Instytutem.

Tomasz Lis
      Dyrektor Europejskiego Instytutu Edukacji Engram
      tel. 12 433 89 70
      • Gość: prawie naciągnięty Re: Odp. wookiee.chewbacca IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.09.14, 16:50
        Wasza obszerna „odpowiedź-sprostowanie” na mojego posta, który był skierowany do waszych potencjalnych klientów jako ostrzeżenie przed zawieraniem pochopnych transakcji stanowi tylko dowód na to za jaką grubą fasadą maskujecie wasze właściwe intencje.
        Każdy negatywny/krytyczny post na tym forum staracie się sprostować, pojawiają się również wpisy które z daleka widać że są sfabrykowane. To typowa działalność marketingowa!
        Nie jestem żadną konkurencją tylko prawdziwym rodzicem, którego próbowano naciągnąć. Konsultant OKŁAMAŁ MNIE gdy pytałem czy rezygnacja z kursu jest całkowicie bezpłatna i bezproblemowa i dostanę pieniądze z powrotem kiedy zajęcia się mojemu dziecku nie spodobają. Podobnie WY KŁAMIECIE nawet tutaj, bo właśnie WYMAGACIE ZAPŁATY Z GÓRY (piszecie że nie wymagacie) albo w formie gotówy w ciągu 7 dni lub w formie kredytu-umowy z bankiem który przelewa wam całą kwotę na wasze konto a od nas oczekuje spłaty w formie ratalnej.
        W obu przypadkach otrzymujecie CAŁĄ KWOTĘ Z GÓRY, a ja w razie czego muszę się wozić z bankiem a wiadomo, że bank ma sposoby na niespłacającego kredytu klienta więc do kogo ta gadka? Mam w banku tłumaczyć, że jestem niezadowolony z waszych usług lub zajęcia się w ogóle nie odbywają lub tp.? Co to bank obchodzi? Oni chcą tylko swoją KASĘ. Musiałbym mieć sztab prawników a i tak sędzia by się zapytał – to po co pan to podpisywał?
        Dlatego NIE WOLNO TEGO PODPISYWAĆ.
        Dlatego jestem zły i stąd są moje wpisy bo OSZUKUJECIE LUDZI.
        Sami przyznajecie, że „koszty rezygnacji są naliczane indywidualnie” Co to oznacza? Można się jedynie domyślać ale tu i ówdzie czyta się na tym forum o kwotach rzędu 1000 lub 1290 złotych. Resztę można dopowiedzieć sobie samemu.
        Zauważyłem, że tak bardzo zależy wam na internetowym wizerunku, że aż Szanowny Pan Dyrektor Tomasz Lis (osoba równie anonimowa co dowolny lekarz z reklamy pasty do zębów w telewizji) sili się na polemikę z moim postem. Czyżby to, była jedyna metoda „oczyszczenia się” i zwabienia kolejnych ofiar? Ze szkołą macie jedynie to wspólnego, że wykorzystując brak kompetencji dyrekcji placówek oświatowych wcisnęliście się tam w celu wyłudzenia danych osobowych do późniejszego kontaktu i urobienia sobie klientów w trakcie wizyty w domu! NIKT NIE POWIENIEN WAS WPUSZCZAĆ DO SZKOŁY! BO JEST TO SZTUCZKA, KTÓRA WAS UWIARYGADNIA, A TAK NAPRAWDĘ ZALEŻY WAM TYLKO NA NACIĄGNIĘCIU BIEDNYCH LUDZI. ZE SZKOŁĄ NIE MACIE NIC WSPÓLNEGO!
        Dlaczego, jeżeli chodzi wam jedynie o dobro dzieci, ich rozwój i poprawę osiągnięć w szkole, nikt z waszej firmy nie urządzi spotkania na forum kilkudziesięciu rodziców plus jakiś pedagog na neutralnym gruncie by wspólnie, w grupie zaprezentować swoją ofertę, tylko nachodzicie ludzi w domach i wykorzystując ich szczerość, zaufanie i łatwowierność w tak paskudny sposób wciskacie im produkt finansowy?
        Otrzymałem do podpisania DWIE UMOWY. Jedną z Wami a jedną z bankiem na kredyt. To że „Pan dyrektor” mi pisze na forum że to jest kredyt 0% ma się nijak do faktów, które przeczytałem w regulaminie. Oczywiście że nie ma tu żadnych 0% tylko normalny kredyt z odsetkami i prowizją! Liczy się to co jest napisane w umowie i załącznikach, a nie to co konsultant mówi na spotkaniu lub ktoś (Pan Dyrektor) pisze w poście w Internecie.
        Co ja powiem komornikowi który przyjdzie do mnie po pieniądze, że konsultant mówił? Albo Dyrektor pisał na forum? W świetle podpisanej przeze mnie umowy (dwóch umów) obie formy ustaleń są nieważne. Liczy się tylko papier, więc proszę ludzi, którzy to czytają o rozsądek i ostrożność zanim cokolwiek podpiszą, a przede wszystkim o nie wpuszczanie naciągaczy do domu.
        W dzisiejszych czasach należy przyjąć zasadę, że gdy ktoś chce nas odwiedzić w domu i przedstawić ofertę, to jest to na 99,9% naciągacz.
        PRZEDE WSZYSTKIM NIE WOLNO WAS WPUSZCZAĆ DO DOMU!!!
        Wszyscy zdajemy sobie sprawę, że nasze prawo jest niedoskonałe, przykłady „instytucji” - firm, które ograbiały szarych obywateli korzystając z luk w naszym systemie prawnym można mnożyć. Dlatego należy być ostrożnym, bo nikt za nas nie przeczyta umowy i nikt za nas potem nie będzie walczył w sądach.
        Co na to nasze prawo? Znalazłem w Internecie karę pieniężną m. innymi za stosowanie klauzul niedozwolonych w umowach nałożoną przez UOKIK na Europejski Instytut Edukacji Engram z siedzibą w Krakowie w wysokości 1579 złotych oraz zwrot kosztów postępowania w wysokości 28 złotych. Czy to nie są jakieś jaja? No ale jeszcze raz podkreślam. To my jako konsumenci musimy odsiewać naciągaczy z rynku. Niech sami zbankrutują z braku naiwnych.
    • jotde3 Re: Odp. wookiee.chewbacca 06.09.14, 12:31
      Ja to ci sie dziwie ze ci sie chcialo ich w domu przyjmowac, swiadkow jechowy pewnie tez przyjmujesz :-) no fakt ,fajnie czasem komus wykazac blad czy zla wole . mi do tego stacza forum :-)
    • solaris333 Re: szkolenia Engram-szukam opinii 15.10.14, 08:47
      Bardzo dziekuję Państwu bo to forum to fajna lektura ,dla mnie ogólnie ściema na pełnej linii ,zwłaszcza dotycząca nieprzestrzegania praw związanych z umową i odmową ,
      Dodatkowo powiadomię szkołę oraz oraz władze kuratorium i gminy mojego dziecka o tym fakcie i oraz o taktyce użytej przez firmę .Myślę ze w rejonie Swiątnik G. są już skreśleni .
      A tak nawiasem w jaki sposób zostali zaproszeni do szkoły ........
      • www.euroengram.edu.pl Re: szkolenia Engram-szukam opinii 15.10.14, 15:41
        Informujemy, że nigdy nie prowadziliśmy i ze względu na duże zainteresowanie naszymi warsztatami w innych rejonach Polski nie planujemy przez najbliższy rok prowadzić warsztatów Ucz się inteligentnie w rejonie Świątnik Górnych. Proszę zobaczyć na mapę szkół, z którymi współpracujemy na naszej stronie. Na mapie zaznaczone zostały wszystkie szkoły oraz rok rozpoczęcia naszej współpracy. Na pewno pomylił pan nasz Instytut z inną firmą.
        • Gość: Matka Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.vlan322.dengo.lubman.net.pl 04.11.14, 11:15
          Firma engram stosuje nieetyczne metody marketingowe podczas pozyskiwania klientów:
          1. Na terenie szkoły PRZEDSTAWICIEL HANDLOWY" występuje jako "wolontariusz".
          2. Pozyskuje dane osobowe, tj. imię i nazwisko oraz od dzieci w czasie lekcji, zachęcając poprzez atrakcyjny pokaz. Dopuszcza do tego szkoła, pod opieką której znajduje się w tym czasie dziecko!
          3. Stosuje szereg nieetycznych socjotechnik, które mają doprowadzić do natychmiastowego podpisania umowy z rodzicami, którzy mają zdecydować się na zapłacenie z góry ("pani dziecko jest ostatnim branym pod uwagę kandydatem", "trzeba podpisać już!" "opłata z góry gwarantuje ciągłość edukacji"), za 2 lata, za enigmatyczną usługę, która ma uczynić z dziecka geniusza. Rodziców perspektywa zapewnienia dziecku dobrego startu, skłania do zaciągnięcia KREDYTU!
          4. Przedstawiciel handlowy informuje że "nie ma kar za dostąpienie od umowy, ale jest potrącana opłata za materiały szkoleniowe". Oznacza to, że jeśli chce się odstąpić od umowy po 2 tyg. od jej zawarcia, to koszty te wynoszą ok. 1000 zł. Przypominam, że dla tych którzy zaciągną kredyt, to bank będzie stroną, a nie ENGRAM.
          5. Przedstawiciel handlowy sprawia wrażenie osoby bardzo kompetentnej, ze świetnym kontaktem z dziećmi... do momentu jak zaczynasz pytać o płatności :-)
          Kolejna firma działająca metodą handlarzy kompletami garnków za 4000 zł, kołder z czystej żywej wełny., itp. Nie kwestionuję poziomu merytorycznego zajęć, bo na szczęście nie będę miała okazji się o nim przekonać.
          Matka
          • kirtash Re: szkolenia Engram-szukam opinii 18.12.14, 13:07
            Witam, parę lat temu sam uczęszczałem na kursy od ENGRAMA i nie mam o tej firmie najlepszej opinii... Podobnie jak już ktoś napisał w innym poście jest to zaawansowana forma akwizycji. Konsultant przyszedł któregoś dnia do klasy i rozdał testy które sprawdzały m.in. prędkość czytania i rozumienie tekstu, później je ocenił i polecił nam zabrać je do domu żeby pokazać rodzicom. Oczywiście były tam wypisane wszelkie informacje w stylu: twoje dziecko jest bardzo mądre ale może być jeszcze mądrzejsze. Dodatkowo numer telefonu, zapewnienia o profesjonalności itp... Niestety nie pamiętam wszystkich szczegółów z powodu dość długiego czasu który minął od tamtej pory. Moi rodzice postanowili mnie tam zapisać, za moją zgodą, bo Pan konsultant potrafił zrobić naprawdę dobre przedstawienie które potrafiło mocno namieszać w mózgu dziecka... "Będziesz lepszy od reszty klasy", inteligentniejszy, no po prostu geniusz... Po rozmowie telefonicznej, akwizytor (inaczej tego nazwać nie umiem) przyszedł do domu, wiadomo jaki to jest typ człowieka, zna się na wszystkim, ma odpowiedź na każde pytanie . Zrobił jakieś testy podobne do tych które były w szkole i zaproponował umowę na około 2000 zł, nie pamiętam już dokładnie. Miejsce gdzie odbywały się lekcje było budynkiem blisko centrum miasta, mieściła się tam szkoła językowa. Lekcje polegały na tym, że przynosiliśmy podręcznik, coś w rodzaju zeszytu ćwiczeń, własną książkę z domu do ćwiczenia czytania i patyczek od szaszłyka jako wskaźnik . Nie pamiętam ile trwały takie zajęcia ale były w moim odczuciu dość nudne... Praktycznie 3/4 lekcji to było czytanie i Pani która nas uczyła podchodziła do każdego żeby sprawdzić jak mu idzie. Osobiście (oprócz tego że do dzisiaj pamiętam niektóre techniki pamięciowe) uważam że te zajęcia nie przyniosły mi jakichś większych korzyści. W szkole i tak nie było czasu żeby zapamiętywać informacje podanymi przez instytut metodami a poza szkołą po prostu mi się nie chciało ich używać... Dodatkowo zalecali żeby ileś tam czasu ćwiczyć w domu, do tego zadania ze szkoły i cały dzień mijał na nauce . Z perspektywy czasu żałuję pieniędzy wydanych tak naprawdę na "prywatnego korepetytora". Jeśli kogoś interesują podręczniki to za odpowiednią opłatą mogę zrobić kilka zdjęć, skanów, żeby choć w małym stopniu odzyskać "utopione" pieniądze... Wszystko o technikach pamięciowych jest już zamieszczone w internecie, więc jeśli ktoś chce zaoszczędzić a przy tym osiągnąć dobre rezultaty, droga wolna. Pozdrawiam
            • www.euroengram.edu.pl Re: szkolenia Engram-szukam opinii 19.12.14, 16:25
              Informujemy, że nigdy nie przeprowadzaliśmy testów sprawdzających szybkości czytania w szkole. Prawdopodobnie pomylił pan nasz Instytut z inną firmą. Owszem, w Internecie znajduje się bogactwo wiedzy na każdy temat, ale z jakiegoś powodu wciąż istnieją uczelnie wyższe, szkoły językowe i placówki szkoleniowe. Te instytucje nadal świetnie prosperują, ponieważ ludzie od wieków potrzebują nauczyciela, który wskaże odpowiedni kierunek nauki. Instytut nie tylko przekazuje wiedzę, ale przede wszystkim uczy umiejętności efektywnej nauki. Jesteśmy jedyną w Polsce certyfikowaną placówką uczącą technik efektywnego uczenia się. Posiadamy ponad 100 rekomendacji od instytucji i szkół, których autentyczność każdy może zweryfikować. Otrzymaliśmy ponad 5000 pozytywnych rekomendacji od rodziców i dzieci, z których część jest dostępna na naszej stronie: opinieengram.pl w odręcznie pisanych, oryginalnych wersjach.
    • Gość: Greg Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.chomiczowka.waw.pl 22.09.15, 17:50
      Nie polecam, wręcz odradzam, strata czasu i pieniędzy ! część zajęć mojego syna w ogóle się nie odbyła i nie było mowy o odrobieniu jakichkolwiek zajęć. Zmieniono szkołę w której miały odbywać się zajęcia. Syn wraz z kolegami przyznał nam, że zajęcia były mało ciekawe, nudne na zasadzie: ?odbębnić i już?. Jak wielu innych rodziców dałem nabrać się profesjonalnie przygotowanemu konsultantowi, który kilkoma sztuczkami, pięknymi wizjami szybszej i bezproblemowej nauki nakłonił nas do podpisania umowy i wzięcia kredytu. Zanim cokolwiek podpiszecie, poczytajcie, poszukajcie w necie ? ja tego nie zrobiłem i teraz żałuję.
    • Gość: Greg ENGRAM - moja opinia IP: *.chomiczowka.waw.pl 22.09.15, 17:59
      Nie polecam, wręcz odradzam, strata czasu i pieniędzy ! część zajęć mojego syna w ogóle się nie odbyła i nie było mowy o odrobieniu jakichkolwiek zajęć. Zmieniono szkołę w której miały odbywać się zajęcia. Syn wraz z kolegami przyznał nam, że zajęcia były mało ciekawe, nudne na zasadzie: „odbębnić i już”. Jak wielu innych rodziców dałem nabrać się profesjonalnie przygotowanemu konsultantowi, który kilkoma sztuczkami, pięknymi wizjami szybszej i bezproblemowej nauki nakłonił nas do podpisania umowy i wzięcia kredytu. Zanim cokolwiek podpiszecie, poczytajcie, poszukajcie w necie – ja tego nie zrobiłem i teraz żałuję.
      • www.euroengram.edu.pl Re: ENGRAM - moja opinia 23.09.15, 17:25
        Zawsze realizujemy dwadzieścia spotkań warsztatowych, więc zarzut dotyczący nieodbywania się zajęć jest niezgodny z prawdą. Co więcej, gwarantujemy możliwość odrobienia dwóch nieobecności, jeśli są one zgłoszone do Instytutu. Zdarza się, że jesteśmy zmuszeni zmienić miejsce warsztatów ze względu na czynniki zewnętrzne, jednak wszelkie zmiany są konsultowane z naszymi klientami. Z pełną starannością wywiązujemy się z wszystkich warunków umowy – dzięki temu funkcjonujemy na rynku szkoleniowym już od 11 lat i jesteśmy jedyną w Polsce certyfikowaną placówką uczącą technik efektywnego uczenia się. Posiadamy ponad 100 rekomendacji od instytucji i szkół, których autentyczność każdy może zweryfikować. Otrzymaliśmy ponad 5000 pozytywnych rekomendacji od rodziców i dzieci, z których część jest dostępna na naszej stronie opinieengram.pl w odręcznie pisanych, oryginalnych wersjach.
        • Gość: Goska MN Re: ENGRAM - moja opinia IP: *.vlan322.dengo.lubman.net.pl 24.09.15, 12:55
          Za 3000 złotych! Ja za to dwojgu dzieci zagwarantuję: jazdy konne, basen i angielski przez pół roku i jeszcze mi zostanie! Bezczelna propozycja przekazywana dzieciom na lekcji. Że też szkoła wpuszcza na swój teren przedstawiciela handlowego, który bierze od dzieci numery telefonów! To jest niedopuszczalne. Zgłoszę to do kuratorium.
    • Gość: mama Re: szkolenia Engram-szukam opinii IP: *.dynamic.mm.pl 14.10.15, 16:54
      Witam,
      zdecydowanie nie polecam szkoły Engram. Po połowie zajęć a jest ich 20 dziecko niestety nie ruszyło do przodu jak to gwarantował konsultant / że niby wszystkie te techniki skojarzenia, szybkiego czytania, klamry i inne/ pomogą mu w skupieniu, szybszym zapamiętywaniu itd. Mimo, że w jego grupie jest tylko 4 osoby a więc pole do popisu dla lektora jest. Kurs kosztuje 3 490 zł za 20 zajęć. Ale najlepsze okazuje się dopiero jak się chce zrezygnować w trakcie kursu. Otóż gdy chciałam wypisać dziecko po 9 zajęciach to okazało się, że Engram zatrzymuje sobie kwotę 70% za kurs a oddaje tylko 30% -jak ich Pan Prawnik tłumaczył mają swoje koszty a gwarantuje im to art. 746 Kodeksu Cywilnego /oczywiście w umowie powołany jest ten art. ale niestety nie ma słowa o wysokości tych kosztów/, o takiej sytuacji niestety Pan Konsultant zapomniał poinformować przy podpisaniu umowy mimo, a był o to pytany. Za ponad 3 tys. można dziecku zafundować porządny kurs językowy albo korki indywidualne i na pewno bardziej skorzysta.
      • weronika0032 Re: szkolenia Engram-szukam opinii 08.12.15, 13:38
        Ja też dałam się nabrać na ten kurs szybkiego nauczania ISE spłacam kredyt gdzie była umowa na 2690.00 a spłacam kredy na 3164.80 .. Gdzie córka nic się nie nauczyła na takich owo zajęciach, co innego było obiecane co innego jest zrealizowane za taką sumę jakie dziecko by by miało korepetycje w domu i wiem że lepiej byśmy na tym skorzystali , wplątałam się w kredyt, który płacę tak naprawdę za nic ale już nigdy nie damy się nabrać z mężem .. Jedno wielkie oszustwo do września mało zostało nam rat ale mam nauczkę na przyszłość .. Przestrzegam wszystkich nie dajcie się nabrać na ich obietnice ... Pan który nas zachęcał do zapisania córki na te zajęcia tak pięknie wszystko nam opowiedział że córka będzie bardzo dobrze się uczyć, lepiej zapamiętywać, w językach obcych również się podniesie itd . gdybym wcześniej trafiła na forum w którym ludzie dali się na to nabrać i ostrzegają przed tym oszustwem nigdy bym nie podpisała tej umowy .... Odradzam ten KURS ISE nie dajcie się nabierać ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka