kubieslaw 15.08.11, 14:13 jaka jest według Was najlepsza książka do nauki idiomów i czasowników frazowych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miskoow2011 Re: Idioms & Phrasal Verbs 25.10.11, 13:20 Ja bym nie kupował książki skoro w internecie tego pełno. Wpisujesz w google phrasal verbs albo idiomy i masz morze wyników. Z takich najbardziej rozbudowanych i bez błędów polecam stronkę phrasalverbs.pl (tylko trochę nieczytelnie tam) oraz phrasal verbs na angielskim.pl. Idiomy też tam znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Idioms & Phrasal Verbs IP: *.79.77.194.atman.pl 06.11.11, 20:16 Nie wiem jakie książki ale wiem jaki audiokurs :) zajrzyj tu audioroom.com.pl/category/items?cid=1&page=2 Odpowiedz Link Zgłoś
marysya123 Re: Idioms & Phrasal Verbs 09.11.11, 10:24 hej ja na taragch ksiazki w krakowie kupilam sobie dwa zestawy fiszek do nauki idiomów i phrasali. Dokladnie nazywa sie to Angielski 600 fiszek Idiomy z cwiczeniami i Angielski 600 fiszek Phrasal verb z cwiczeniami. Poza samymi idiomami i phrasalami jest 100 cwiczen w kazdym zestawie. Juz nie moge sie doczeka dnia, w ktorym opanuje te dwa pakiet ;) Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia_1990 Re: Idioms & Phrasal Verbs 09.12.11, 12:42 dokładnie - te fiszki są świetne, łatwo się z nich uczyć idiomów i phreasali. cieszę się, że nie muszę ich w końcu zapisywać na karteczkach sama (przez co traciłam tyle czasu...:/), tylko powtarzać je w dowolnej kolejności, nawet jak mam tylko chwilę, jadąc gdzieś np. metrem. swoją drogą, myślę, że to świetny prezent, kupuję w tym roku swojemu bratu, żeby już ode mnie ich inie pożyczał, bo zostawia tylko później bałagan w pudełeczku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZwrotyPoAngielsku Re: Idioms & Phrasal Verbs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.14, 11:57 Zanim zastanowisz się jaką książkę do nauki phrasal verbs kupić zajrzyj na stronę 7-porad-jak-latwiej-nauczyc-sie-phrasal-verbs Znajdziesz tam kilka wartościowych porad jak łatwiej i szybciej nauczyć się phrasal verbs. Odpowiedz Link Zgłoś