askaam 08.01.08, 13:38 czy pisal ktos z Was dzis mature probna z jezyka niemieckiego??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justyna Re: probna matura niemiecki 8 stycznia 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 16:33 no wlasnie bo ja tez jutro pisze prosze was bardzo pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolcia Re: probna matura niemiecki 8 stycznia 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 11:37 macie coś pewnego co jutro będzie na niemieckim ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: probna matura niemiecki 8 stycznia 2008 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 17:07 Zredaguj do kolegi/koleżanki z Bonn pocztówkę, w której: • przekażesz mu/jej pozdrowienia z pobytu w górach, • napiszesz, jaka jest tam pogoda, • opiszesz krótko jedną z atrakcji turystycznych miejscowości, w której wypoczywasz, • określisz termin powrotu do domu. Przebywałeś/aś na sportowym obozie młodzieżowym. Napisz list do znajomego/znajomej z Monachium, w którym: • poinformujesz o miejscu i dokładnym terminie obozu, • opiszesz program pobytu i znajdujące się tam obiekty sportowe, • poinformujesz o zawodach, w których uczestniczyłeś/aś i o Twoich wynikach, • wspomnisz o poznanej tam osobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: probna matura niemiecki 8 stycznia 2008 IP: *.chello.pl 04.03.08, 17:44 to jakaś ściema, to było na maturze w tamtym roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabulka1 Re: probna matura niemiecki 8 stycznia 2008 IP: *.rev.km-net.pl 04.03.08, 18:25 a z jakiego województwa jesteś??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: probna matura niemiecki 8 stycznia 2008 IP: *.eranet.pl 05.03.08, 09:25 wy to ku.. po..i jesteście napiszcie coś sami tylko oszukujecie się żę oś tam umiecie a prawdziwa matura przez takich kretynów jak wy jest oblewana bo nic nie umiecie tylko na gotowe czekacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menka Re: temat wypr IP: *.lannet.pl 05.03.08, 10:53 Nieprawda nie były tamte tematy co ktoś podał. Krótka forma dotyczyła ur żeby zaprosić znajomych poinformowac kiedy i gdzie sie odbeda oraz poprosic o potwierdzenie przybycia. A długa dotyczyła tego że chcesz sudiowac w Berlinie na tej samej uczelni co Twój znajomy. I podac np. powody dlaczego zapytac czy mozesz otrzymywać stypendium itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziura Re: temat wypr IP: 195.205.66.* 05.03.08, 17:17 tak takie były pytania jak napisała Menka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilo Re: probna matura niemiecki 8 stycznia 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 12:57 list do kolegi ze chcesz studiować w Niemczech i zaproszenie Odpowiedz Link Zgłoś
magdaijgd Re: probna matura niemiecki 8 stycznia 2008 22.03.08, 14:45 Niestety nie, ale jak znasz niemiecki to polecam Ci/Wam ten projekt W NIEMCZECH..Sama w nim uczestniczylam i bylo super! Wlasnie teraz mozecie ubiegac sie o udzial w rocznym wolontariacie w Niemczech (finansowo Was to nic nie kosztuje), ale najlepiej zobaczcie sami stronke: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=77323171 Powodzenia, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: probna matura niemiecki 8 stycznia 2008 IP: 81.15.194.* 08.05.08, 13:22 hej, ja pisalam dzisiaj z niemca. jestem z wojewodzw lodzkiego. krotka forma to napisac notatke do kolezanki z Lipska, ze nie przjedziesz, bo podjales wlasnie prace na czas wakcji, wytlumaczyc dlatczgo ta praca jest wazna i zapronowac nowy termin przyjazdu. Wliscie nalezalo opisac jakie przedmioty zdawalam na maturze, dlaczego je wybrałam, co misie w nich podoba, co chce studiowac i jakie mam plany na wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: probna matura niemiecki 8 stycznia 2008 IP: 81.15.194.* 08.05.08, 13:24 ale ja nie pisala pronej dzisiaj, tylko ta prawdziwa... Odpowiedz Link Zgłoś