deczko 04.10.09, 20:34 Ogladacie? Ja sie staram, ale to strasznie nudne jest. :O Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: i. Re: Dom nad rozlewiskiem IP: 94.254.152.* 04.10.09, 20:41 no nudne na razie i te subtelne reklamy produktów w tle... Odpowiedz Link Zgłoś
deczko Re: Dom nad rozlewiskiem 04.10.09, 20:51 Subtelne, heheh Fajna piosenka, ale puszczaja ja drugi raz, zaczyna mnie irtowac, lska zle udaje, ze ja spiewa, a ten jej adorator hehe bardzo zyciowy. Przeskoki w fabule, moga zrozumiec tylko czyztelniczki Kalicinskiej, ja nie wiem co sie stalo, moglaby ta Brodzik dopowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;P Re: Dom nad rozlewiskiem IP: *.dialog.net.pl 04.10.09, 20:41 OMG porażka... nudne infanty i ta narracja Brodzik -> EPIC FAIL.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Dom nad rozlewiskiem IP: *.ip.jarsat.pl 04.10.09, 20:49 mój narzeczony powiedział, że ogląda się to niczym teatr telewizji. Może ma trochę racji. A jeżeli chodzi o mnie to - książka była o niebo lepsza, póki co ogląda się ok, ale daję kredyt zaufania ze względu na książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
baaasiiia Re: Dom nad rozlewiskiem 04.10.09, 20:49 Ja na razie wytrwale oglądam, jeszcze nie wydam sądu... Ciekawi mnie jak ona porozumiewa się z tym głuchoniemym. Przecież on nie słyszy - czyta z ruchu jej ust? Rozumiem, że dla ułatwienia odbioru telewidzom tak jest lepiej, ale.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Dom nad rozlewiskiem IP: *.ip.jarsat.pl 04.10.09, 20:53 powolutku akcja się rozkręca. książka to typowa sielanka, taka jeżycjada kilkanaście lat później. Póki co trzyma się fabuły. W książce wszystko się ciągnęło niemiłosiernie - to samo będzie w serialu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: Dom nad rozlewiskiem IP: 79.110.194.* 04.10.09, 20:57 DNO!!!!TOTALNE DNO! TEGO NIE DA SIE OGLĄDAĆ!! Jak zwykle trzeba zepsuc ksiązkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dom nad rozlewiskiem IP: *.ip.jarsat.pl 04.10.09, 20:58 da się oglądać. Książka też była łagodnie mówiąc infantylna. Odpowiedz Link Zgłoś
deczko Re: Dom nad rozlewiskiem 04.10.09, 21:01 Coz serial nie zacheca do czytania, ale bez przeczytania tej ksiazki nie jest prosto ogladac ten serial. Brodzik jest tragiczna, ona jest bardzo ladna kobieta, ale aktorka marniutka. Co oni tam tak ciagle pija ten koniak??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani aneczka Re: Dom nad rozlewiskiem IP: *.acn.waw.pl 04.10.09, 21:10 no niestety z takiego gniota trudno zrobić dobry serial. brodzik w roli 47-latki, matki dwudziestoletnie kobiety:DDDDD "subtelny" product placement... drewniana drewniana drewniana gra (ktoś słusznie napisał, że jak teatr telewizji). obejrzałam ten pierwszy odcinek na siłę do końca, ale niestety kicha totalna i szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
lynettes Re: Dom nad rozlewiskiem 04.10.09, 21:09 Fatalny, sero akcji, styl filmowania jak z przed 10 lat przynajmniej, nudno, przerwałam oglądanie żeby nie zniechęcić się do książki, została mi jeszcze jedna część do przeczytania; wielkie rozczarowanie, nie warto było czekać ani na serial ani na powrót Brodzik z macierzyńskiego, bardzo żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani aneczka Re: Dom nad rozlewiskiem IP: *.acn.waw.pl 04.10.09, 21:13 ale jak można sie zniechęcić czy nie zniechęcić do tak koszmarnej ksiazki?? nie wiadomo co gorsze, serial czy ona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karaluch Re: Dom nad rozlewiskiem IP: *.acn.waw.pl 04.10.09, 21:14 EE tu nawet nie jest ładna, nochal ma jakiś długi po tej ciązy. Odpowiedz Link Zgłoś
notting_hill Re: Dom nad rozlewiskiem 04.10.09, 21:10 Totalne dno i siedem metrów mułu... To użycie groteski jako środka wyrazu... totalne nieporozumienie. Jeszcze bardziej obnaża mielizny scenariusza. No i Brodzik JEST marną aktorką. Kompletna porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Icia Re: Dom nad rozlewiskiem IP: *.acn.waw.pl 04.10.09, 21:12 Brodzik faktycznie fatalnie gra, ale to mierna aktorka, fajnie grała tylko w "Kasi i Tomku", gdzie konwencja wymagała przerysowania. Serial koszmarny, dno. I ta obsada - młode Frycze, dzieci Grażynki z Klanu... BLEH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carrie Re: Dom nad rozlewiskiem IP: *.vspace.pl 04.10.09, 21:15 Totalne pomieszanie z poplątaniem..mieszanka różnych stylów, fabuł...MASAKRA Wszystko to razem wzięte nie trzyma się kupy i nie stanowi całości. Brodzik gra źle...poza tym ona matką dorosłej córki??I ta reklama Plusa....Nie no jestem mega rozczarowana. Książki nie czytałam i nie zanosi się żebym przeczytała. Serial nie zachęca. Odpowiedz Link Zgłoś
ony-x Re: Dom nad rozlewiskiem 04.10.09, 21:26 riplej: złe. bardzo złe. dłużyzny. sceny o niczym, bez cienia konfliktu. zbyt wiele scen nie posuwających akcji do przodu. co trzecią scenę streszczenie tego, co było wcześniej. nie do oglądania. gratuluję dialogiście i scenarzyście - sobieszczańskiemu. ten serial powinni oglądać wszyscy scenarzyście, żeby wiedzieć, jak pod żadnym pozorem ani dialogów, ani scenariuszy nie konstruować. Odpowiedz Link Zgłoś
deczko Re: Dom nad rozlewiskiem 04.10.09, 21:19 Ten serial sie kupy nie trzyma. Brodzik i przed operacja wygladala jak zwykle swietnie, nawet w glupiej peruce. Ten jej placz po zwolnieniu jak dla mnie byl ordynarny. Zeby grac kobiete 10 lat starsza od siebie, powinno sie jednak delikatnie postarzec, a Brodzik wyglada jak starsza siostra swojej corki, zreszta kolejnego drewnianego kolka w tym serialu. Obejrze za tydzien, bo uwielbiam jak filmuja mazury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indii Re: Dom nad rozlewiskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 21:31 Zgadzam się z przedmówcami, że książka o niebo lepsza. Gdybym nie czytała to szczerze mówiąc nie bardzo bym wiedziała o co chodzi. Wkurzające śpiewanie Maryśki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Dom nad rozlewiskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 22:05 Dam temu serialowi jeszcze jedną szansę, ale jeśli następny odcinek nie będzie lepszy od pierwszego, to sobie daruję ten serial bez żalu. Brodzikowa absolutnie nieprzekonująca, stanowczo za młoda do tej roli, a jej narracja jest jak czytanie z kartki. Do tego mało subtelni sposorzy- to, co zraża mnie do każdego filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Dom nad rozlewiskiem IP: *.238.64.20.ip.abpl.pl 04.10.09, 22:20 no, nie za ciekawie, nie za dobrze, ale poczekam, dam szanse temu serialowi, tzn wiem, ze to nie będzie nic wielkiego, no ale cos sie moze rozkręci i bedzie troche lepiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Dom nad rozlewiskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 22:35 Dobrnęłam do połowy filmu i...przełączyłam na TVN. Porażka jakaś. Czekałam na ten film prawie z wypiekami na twarzy...Bardzo jestem zawiedziona....Zobacze za tydzien kolejny odcinek, może coś zacznie się dziać, bo narazie to NIC , nie przykuło mojej uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Re: Dom nad rozlewiskiem 04.10.09, 22:51 Nuuuda! A najnudniejsze było, jak w nieskończoność grali na tych bębenkach, a taśma leciaaała. Odpowiedz Link Zgłoś
aga857 Re: Dom nad rozlewiskiem 04.10.09, 23:21 Książki nie czytałam, ale serial zaczęłam oglądać z ciekawością. Całkowite rozczarowanie. Serial nudny, nieciekawy, drętwe dialogi, sceny nijak ze sobą niepowiązane. Koszmarne, dłuuuugie walenie na bębnie, jęcząca piosenka jej córki. Po pierwszym odcinku kompletnie nie wiem o co w tym filmie chodzi. A następnych odcinków oglądać nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Dom nad rozlewiskiem 04.10.09, 23:51 To jakaś kompletna bzdura. Plastykowy świat, plastykowi ludzie, plastykowe dialogi. Nic, ale to kompletnie nic w tym odcinku nie wyszło. Brodzik gra beznadziejnie, reszta zresztą nie lepsza. Książki nie czytałam, ale słyszłam o niej sporo, czytałam wiele recenzji - naprawdę trzeba mieć wyjątkowy talent, żeby schrzanić taki temat. To dopiero pierwszy odcinek, ale chyba gorszego serialu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
neovol Re: Dom nad rozlewiskiem 05.10.09, 00:05 Miał być hit wyszło jak zawsze - totalne nieporozumienie. Prawdopodobnie i tak powstaną kolejne części tego serialu (aktorzy pewnie mają to zapisane w kontraktach). Ja po pierwszym odcinku rezygnuję z dalszego oglądania. P.S. Czy Pani Joanna Brodzik na pewno skończyła szkołę aktorską? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Auuuuuu ... bolalo IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.10.09, 01:42 Jest zle. Puszczenie czegos takiego w "prime time'ie" to przejaw iscie ulanskiej fantazji. Nie wiem tez, czy fantazja mozna nazwac powierzanie krecenia tego serialu Adkowi Drabinskiemu, ktory za koncertowo "zgniotowana" Tajemnice Twierdzy Szyfrow powinien zostac zeslany na krecenie filmow oswiatowych na temat budowy i dzialania obrabiarek sterowanych numerycznie. Nie lapie tez, dlaczego znow nie postawiono obok autorki pierwowzoru, ktora wcielila sie w producenta serialu, jakiegos doswiadczonego zawodowca. Caly koncept z glosem z offu po prostu poraza nieporadnoscia. Dopowiadanie do obrazu zawsze jest ryzykowne, ale wykonane jeszcze w iscie drewnianym stylu ukatrupia wszystko. O niespojnosci stylistycznej pisal juz ktos wczesniej ... co to mialo byc z ta sekwencja szpitalno-operacyjna? Ktos chcial zrobic parodie "Nip/Tuck'a"? I jeszcze ta Arabka w czadorze, a Brodzik w przebraniu kojarzacym sie z Chevy Chase'em ze "Wspomnien niewidzialnego czlowieka". I bonusem w postaci twarzowej salatki warzywnej kojarzacej sie z obrazami Arcimboldo. O kretynstwach bebniarskich czy wysokoobcasowych w ogole nie warto pisac. I tylko co tam robi Porczyk? Bo co robi Brodzik to wiadomo. Promuje auta z literka S ma masce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: Auuuuuu ... bolalo IP: *.as.kn.pl 05.10.09, 06:37 Mam nadzieję, że po tym serialu nikt już Brodzik do niczego nie zaangażuje. W każdej minucie odcinka musimy patrzeć na to porażające aktorstwo polegające na ...kretyńskim szczerzeniu zębów do kamery i otwieraniu szeroko oczu ( ekspresja rodem z filmu niemego ). Książki nie czytałam, więc niech mi ktoś wytłumaczy "zawiłości" psychologiczne : dlaczego babka robi sobie operację, skoro twarz ma całkiem gładką, jest ładnie umalowana, tylko fryzurę trzeba zmienić?? Dlaczego poszła do łóżka z tym młodym głuchoniemym, skoro ani pólsłowem nie ma w serialu aluzji, że z jej małżeństwem jest coś nie tak? Dlaczego 2 razy pokazali motyw grającej na organkach córki? Zatrudnili ją w tym klubie? Nie pada na ten temat ani jedno słowo.1.scena nie różni się niczym od 2. Młoda Fryczówna gra, a ze schodów wpatruje się w nią młody ( chyba ) Królikowski. Tylko ludzi wokół więcej. Bardzo zły odcinek. Nudny, jak wyżej napisano, głupi, bo w różnych konwencjach artystycznych i nie wiadomo, czy to w końcu komedia, czy dramat? Zresztą, może to tragokomedia i dlatego Brodzik tak koszmarnie gra. Mamy się śmiać i płakać jednocześnie, niestety nad jej grą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Auuuuuu ... bolalo IP: *.acn.waw.pl 05.10.09, 07:00 > Mam nadzieję, że po tym serialu nikt już Brodzik do niczego nie zaangażuje. Potwierdzam nadzieję. Producenci, apeluję: dajcie już sobie na luz z Brodzik. Odpowiedz Link Zgłoś
ivoncja Re: Auuuuuu ... bolalo 05.10.09, 14:27 > Zatrudnili ją w tym klubie? Nie pada na ten temat > ani jedno słowo. Owszem, było- Maryśka powiedziała, że przyjęli ją do zespołu. Ale to nie jest argumentem na korzyść serialu. Śpiewa fajnie, ale też uważam że dwa razy na jeden odcinek to za dużo. Zupełnie, jakby nie mieli czym zapchać dziur w scenariuszu, a przecież w książce dzieje się sporo. Można było zamiast tego lepiej uwypuklić chłód w małżeństwie Małgorzaty. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Auuuuuu ... bolalo 05.10.09, 08:24 Matteo, jak zwykle się na tobie nie zawiodłam;-) Rzeczywiście tfurca gniota; "Tajemnica szyfrów" nie czuje czaczy w książce, która swoją drogą wybitna nie jest, ale ma jedną niezaprzeczalną zaletę. jest praktycznie gotowym scenariuszem. Po 1-szym odcinku widać, że i to można też spieprzyć. No ale to było wiadomo, jak przeczytałam w prasie, że Brodzik została zaangażowana by uatrakcyjnić target, to dla reklamodawców 40-50 letnia kobieta jest nieatrakcyjna. Już wtedy wiedziałam, że to nie będzie dobry serial. No i ten produkplejsment doprowadzony do absurdu i śmiechu, jak np. z Plusem. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Auuuuuu ... bolalo 13.10.09, 13:40 anmanika, jak się chce to spieorzyć mozna absolutnie wszystko. Odkąd oberzałam teatr telewizji na motywach "Wszyscy jesteśmy podejrzani" Chmielewskiej w dodatku z NA PRAWDĘ dobrą obsadą uwierzyłam że w telewizji polsiej mozna spier...lić ABSOLUTNIE KAŻDE ARCYDZIEŁO a nie tylko literaturę łatwą, lekką i przyjemną Odpowiedz Link Zgłoś
karolka47 Re: Dom nad rozlewiskiem 05.10.09, 07:54 Szkoda czasu na ten serial. Lepiej w tym czasie przeczytać jakąś książkę , byle nie Rozlewisko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dom nad rozlewiskiem IP: 83.18.141.* 05.10.09, 08:10 Slabe. Widzialam 20-30 min. Kto tak ladnie spiewa te piosenke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Dom nad rozlewiskiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.09, 13:30 Joanna Komorowska. Ale nic o niej więcej nie wiem., Odpowiedz Link Zgłoś
kotryna Re: Dom nad rozlewiskiem 05.10.09, 08:50 Obejrzałam pierwszy odcinek od początku do końca, bo lubię wyrobić sobie własne zdanie zanim coś skomentuję ;-) No i mój komentarz jest krótki: kaszana! 1. Brodzik zdecydowanie mnie nie przekonuje w roli kobiety "po czterdziestce" i matki dorosłej córki (ktoś już wcześniej wspomniał, że córka wygląda raczej na siostrę - popieram!) 2. Akcja toczy się bez ładu i składu, sceny przeplatają się bez jakiejś logicznej koncepcji, a ich sens zrozumieją chyba tylko ci widzowie, którzy wcześniej przeczytali książkę. 3. W sumie jedyne dające się oglądać fragmenty to te dziejące się w agencji reklamowej. Sceny "domowe" to kompletne flaki z olejem i nuuuda. 4. Brakuje mi jakiejś dobrej muzyki w tle. Reasumując - nie podobało mi się. A na koniec przyznam się, że książkę Kalicińskiej czytam już od 2 miesięcy i zostało mi jeszcze ok. 1/3. Ale zawzięłam się i mam zamiar skończyć :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kor Re: Dom nad rozlewiskiem IP: 213.25.203.* 05.10.09, 14:41 To pomyśl, że teraz będą same domowe sceny, bo Gosia nie wróci do biura. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marznea Re: Dom nad rozlewiskiem-opanujcie sie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.09, 09:06 wiec ja sie odetne od tego tlumu i ośmiele sie napisac,ze serial mi sie spodobal.Ladne zdjecia itp. Brodzik fakt za mloda do tej roli (widzialabym tu jednak Stenke) ale nawet niezle jej poszlo. Ksiazke czytalam i dlatego inaczej odbieram film, bo jednak bez lektury to moze wydawac sie nudne. Ale daje szanse i licze ze sie rozkreci a jak sie komus nie podoba to niech nie oglada. A czekam na Braunek, bo ona mi pasuje do tej roli. No i pocieszam sie ze Deląga nie bede juz ogladac, bol to dopiero jest drewno totalne! A Asia Brodzik ma 36 lat i w filmie corke ktora ma ok. 20... no masakra... Czasem nie wystarczy zatrudnic znanej i na topie twarzy...no ale zobaczymy co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
malinowa-mama Re: Dom nad rozlewiskiem-opanujcie sie! 05.10.09, 09:29 To było straszne! Jak można zrobć większość scen z niemym facetem, który gdy mówi, jest do nas odwrócony plecami. W książce było jasno napisane, o co chodzi, a w tym serialu mamy zgadywać o czym oni gadają. Bardzo, ale to bardzo jestem zawiedziona, bo jedyne połączenie z książką to fotka rozlewiska z okładki. Zdecydowanie wybieram "Taniec z gwiazdami"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
o-qrde.pl Re: Dom nad rozlewiskiem-opanujcie sie! 05.10.09, 11:16 Ksiązka leży , bo nie jestem w stanie jej dokończyć, ale myslę że można było zrobić serial od niej lepszy. Pierwszy odcinek to kompletne dno. Ale co z tego? Jak potwierdzaja dotychczasowe praktyki, i tak zostaniemy uraczeni kolejnymi częściami tego dziwadła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melllissaaa Denna ksiązka = denny serial. IP: *.2.pxs.pl 05.10.09, 12:00 Z dennej ksiązki nie da sie zrobić dobrego serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
nedzioza Re: Dom nad rozlewiskiem 05.10.09, 12:09 Dobrze, że nie przełączyłam się z TzG na to badziewie. Trochę mnie korciło, ale opatrzność boska mnie wyratowała. Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Re: Dom nad rozlewiskiem 05.10.09, 13:04 trochę mnie zawiódł pierwszy odcinek, ale oglądać będę, bo klimaty mazurskie będą ciekawsze, tak sądzę (dla mnie).. Brodzik ciut za młoda, ale uniosła rolę...ciężko, ale uniosła i da radę... piękna muzyka, którą włączył na CD Grzegorz (fajne ciacho ;)) - co to było? próbowałam w napisach końcowych wyhaczyć utwór lub autora.. scena z bębnami bardzo..bardzo... scena szpitalna - koszmarek :) jak i ten szal na głowie :D na szczęście klimaty warszawskie pójdą raz dwa w niepamięć i fabuła przeniesie się nad rozlewisko.. ktoś napisał, że nie wspomniane było o problemach małżeńskich bohaterki.. - ależ! oglądać uważniej polecam... gwizdanie męża przed lustrem, perfumy i zapomnienie wzięcia tuby... i jej tekst: dawno już tak nie gwizdałeś... a dlaczego tak często pili koniaczek? a bo w książce non-stop coś popijają... daję szansę mimo wszystko... ps' mam dziwne wrażenie, że Magda M zmieniła profesję i że to ciąg dalszy w nowym życiu po 40-stce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Dom nad rozlewiskiem IP: *.238.64.20.ip.abpl.pl 05.10.09, 13:35 > ktoś napisał, że nie wspomniane było o problemach małżeńskich > bohaterki.. - ależ! oglądać uważniej polecam... > gwizdanie męża przed lustrem, perfumy i zapomnienie wzięcia tuby... > i jej tekst: dawno już tak nie gwizdałeś... O tak! I nawet przytulic jej nie potrafił, kiedy go o to poprosiła...taki zimny i sztywny człowiek z niego:) Odpowiedz Link Zgłoś
ivoncja Re: Dom nad rozlewiskiem 05.10.09, 14:33 > ktoś napisał, że nie wspomniane było o problemach małżeńskich > bohaterki.. - ależ! oglądać uważniej polecam... > gwizdanie męża przed lustrem, perfumy i zapomnienie wzięcia tuby... > i jej tekst: dawno już tak nie gwizdałeś... To delikatne sygnały mogące sugerować, że coś jest nie tak. W normalnym układzie uważna żona zaczęłaby się wnikliwiej mężowi przyglądać, ale nie od razu skakać w bok... Odpowiedz Link Zgłoś
jobenka Re: Dom nad rozlewiskiem 05.10.09, 15:21 a ja uwazam, ze to nie brodzik zle gra. slaby jest rezyser, scenarzysta. ile razy jest tak, ze w 1 filmie dobry aktor wypada olsniewajaco, a w 2 slabo. mysle, ze gdyby ten serial robilo tvn, wyszlo by dobrze. a w tvp porazka kompletna. Odpowiedz Link Zgłoś
jobenka Re: Dom nad rozlewiskiem 05.10.09, 15:21 a ja uwazam, ze to nie brodzik zle gra. slaby jest rezyser, scenarzysta. ile razy na zachodzie jest tak, ze w 1 filmie dobry aktos wypada olsniewajaco, a w 2 slabo. mysle, ze gdyby ten serial robilo tvn, wyszlo by dobrze. a w tvp porazka kompletna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAKBYT Re: Dom nad rozlewiskiem IP: *.gorzow.mm.pl 05.10.09, 16:41 OGLĄDNęłam powtórkę i ...podobało mi się. Widziałam tylko dwie reklamy PLUSA i SUZUKI. Brodzik gra tak spokojnie jakby faktycznie była uśpiona, żyje w takim letargu. Faktycznie jak ją wyrzucili z pracy to sama powiedziała że mogła im więcej kitu wciskać to by pracowała nadal i miałaby pracę. To jej stwiedzenie iż nie jest już jessy było takie ironiczne. Dlaczego poszła na operację?? Właśnie po to żeby wyglądać młodziej tak jak inni w pracy. Myslałam że ta koleżanka to jej krem przeciwzmarszkowy da a nie korkociąg. Śmiesznie że raz tylko przespała się z facetem a już szczęśliwa że jest kochanką. Ot baby! Szybko ją puścił kantem. Mężuś taki spokojny wygląda bardziej na nauczyciela fizyki z liceum niż architekta. Ta teściowa u nich w domu! Faktycznie, bohaterka tak jakby czekała na jakiś CUD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAKBYT Re: Dom nad rozlewiskiem IP: *.gorzow.mm.pl 05.10.09, 16:47 Myślałam że temu łysemu dupkowi to napluje na głowę a tylko nim pierdyknęła o biurko. Myślę iż bohaterka cały czas wie iż musi zmienić swoje życie , że nie pasuje. A że brodzik gra? No proszę! Ja nie mam nic przecowiko. W życiu Brodzik ma 36lat, w serialu może gra 38-39latkę. Więc pasuje idealnie. A kto miał grać? Stenka? No proszę przecież to baba po czterdziesce. Grubo po czterdziesce. A że ma córkę prawie dorosłą. to że ja w wieku 35 lat mam w domu pięciolatkę to nie znaczy że moja koleżanka nie może mieć 17latki. \ Podobało mi się. Mam nadzieję że w miarę jak życie bohaterki będzie nabierało barw i rozpędu tak i fabuła będzie toczyła się wartko i z fantazją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigi Re: Dom nad rozlewiskiem IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.09, 17:17 Chyba nieuważnie oglądałaś. Córka nie ma 17 lat, jest dawno po maturze (scena z tatarem) czyli co najmniej 20. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred Re: Dom nad rozlewiskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 20:20 Makbyt, za parę latek i Ty będziesz babą po czterdziestce. Ani się obejrzysz, jak szybko zleci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makbyt Re: Dom nad rozlewiskiem IP: *.gorzow.mm.pl 05.10.09, 21:24 Fakt! teraz jestem babą przed czterdziestką! A co! Odpowiedz Link Zgłoś
anutek115 Re: Dom nad rozlewiskiem 05.10.09, 18:16 Objrzałam, ponieważ uważam, że książka jest tak fatalna, że NIC nie może byc od niej gorsze. I otóż okazuje się, że może!! Nie czytałam/słyszałam żadnych wypowiedzi twórców przed emisją serialu (co było baardzo trudne, zważywszy nachalne lansowanie wyż.wym.), ale od razu podejrzewałam, że zatrudniono Joannę Brodzik ze względu na "target", który nie przełknie bohaterki +40, i od razu uważałam, że to błąd. Joanna Brodzik jest piękną kobietą, ale bez względu na ilość swych rzeczywistych lat wyglada (moim zdaniem) na mniej, a na matkę studentki nie wygląda absolutnie (i dlatego podejrzewałam, że dokonane zostana jakies zmiany w scenariuszu, bo ja wiem, córkę się usunie albo odmłodzi... ale nie, i mamy jak w reklamie, mamusię i córeczkę w tym samym wieku)... A poza tym sądzę, że osoby, które nie miały wątpliwej (moim zdaniem) orzyjemnosci czytania książki nic nie zrozumieją. Kto to jest ten głuchoniemy? Czemu piekna, młoda kobieta robi sobie operację? Jaki dom? Jakie rozlewisko? Kto to jest ten mały łysy, kto to jest ten tajemniczy ktoś, kto ostrzegał panią Brodzik przed tajemniczym czymś? Przebóg, sama tego nie rozumiem! Byłam pewna, że po emisji serialu wzrośnie liczba sprzedanych egzemplarzy książki, ale teraz coś mi się widzi, że jednak nie... No, a jak zobaczyłam panią Brodzik w Suzuki, wymiękłam. Jakbym "Magdę M>" ogladała, tylko dużo gorszą i z głupszymi dialogami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani aneczka Re: Dom nad rozlewiskiem IP: *.acn.waw.pl 05.10.09, 18:34 boszcz, jestem w SZOKU, że ktoś daje temu serialowi drugą szansę a dwóm (dobrze liczę?) osobom on się wrecz PODOBAŁ!!!! juz teraz powoli zaczynam rozumieć, dla kogo się robie te tańce z gwiazdami i inne tego typu knoty. serial jest wręcz groteskowo kiepski, scena z bębnami i głuchoniemym kolegą, w zamyśle chyba zmysłowa, była żenująca!!! wręcz komiczna. no brak mi słów, ze ktoś to ma zamiar dalej oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makbyt Re: Dom nad rozlewiskiem IP: *.gorzow.mm.pl 05.10.09, 19:47 Zaskoczę Cię-nie oglądam tańca z gwiazdami ani innych gniotów tego typu. Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: Dom nad rozlewiskiem 05.10.09, 18:40 Pretensjonalne bzdety, podobnie jak książka.A nie musiało tak być. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlette Re: Dom nad rozlewiskiem 05.10.09, 19:48 nie będę dyskutować nt walorów książki bo to nie to forum, a poza tym każdy ma swój gust, mnnie książka się podobała, i nie jest powiedziane , że należy cztać wyłącznie literaturę pretendowaną do nagród Nike, ale... film rozczarował mnie na maxa, chociaż właściwie chyba nie, bo już początkowo, kiedy znałam obsadę mogłam spodziewać się , że tak będzie, jakoś do roli Małgosi zawsze lepsza wydawała mi się choćby Stenka, a do jej matki Niemirska czy Wiśniewska, czy choćby Krakowska, a nie Braunek, w niczym nie przypominająca opisu autorki! I rzeczywiście, jak ktoś napisał wcześniej, ciężko jest wiedzieć o co chodzi, nie czytając książki, a Brodzik "leci" Magdą M, niestety.... Odpowiedz Link Zgłoś