Dodaj do ulubionych

Licencja na wychowanie ...

• Gość: matt_banco Madzia w "Drodze do raju" ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.11, 22:28
      No prosze, w tym tygodniu szukanie odniesien do LNW poszlo mi zdecydowanie lepiej, chociaz przez przypadek. Pomysl aby TVP "puszczalo" polskie filmy we wtorki i srody uwazam za bardzo dobry, tylko dlaczego sa to tak slabe filmy. Wczoraj "Nadzieja" z dziwacznym scenariuszem Piesiewicza (przypomnialo mi sie dlaczego nie przepadalem za "Trzema kolorami") ... odlezal 2 lata do premiery, a dzisiaj "Droga do raju" ... odlezala 2 lata do premiery. Tydzien temu lecialo "Wino truskawkowe", ktorego nie mialem okazji obejrzec (ale stoi DVD na polce) wiec nie wiem czy sie wpisalo w ten dziwny trend.
      No ale Agata Szafranska, w wersji mocno "kurduplowatej" w "Drodze" byla. Niewiele, bo niewiele, ale milo bylo zobaczyc. Sam film natomiast mial byc ponoc komedia romantyczna ... ojej, az zagrzytalo. Swoja droga czegos tak bez wdzieku juz dawno nie widzialem ... takie "Bog jest wielki a ja malutka" w wersji rzezniczo-smieciarkowej (kto wpada na pomysly tak durnowatej love story). No i nawet nasz ulubiony, posthipisowski "dziadek" z LNW czyli Krzysztof Globisz nie bardzo wiedzial co zrobic z rola podstrzalego starego kawalera dostawiajacego sie do glownej bohaterki. No ale muzyka byla dosc ciekawa, chociaz nachalna. Niemniej Natalia Grosiak fajnie zabrzmiala.
      A za tydzien we wtorek ... "Komornik" (ok, nie jest idealny, ale moze byc) i ... "Operacja Koza" (noz, kurka wodna, juz naprawde nie ma w filmotece czegos lepszego). W srode "Statysci" i tu sprobuje powalczyc z tym filmem, bo nie widzialem, a zmajstrowal go Kwiecinski to moze byc ciekawie (muzyka Lorenca i DesOrient i frapujaca obsada).
      • faszyna Re: Madzia w "Drodze do raju" ... 30.06.11, 09:42
        Ze "Statystami" nie trzeba walczyc, tylko trzeba obejrzeć. :)) To jest naprawdę dobry film, z dobrymi aktorami. A co do wczorajszego, nie przebrnełam przez pierwszy kwadrans. Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, ze najgorszą robotę filmom robią ich nietrafione kwalifikacje. Jest moda na komedie romantyczne, to dawaj, do drugi film to komedia romantyczna. Nawet jak prowokuje do płaczu, a nie do śmiechu, a i romantyzmu doszukac sie nie sposób. Kiedys była taka fajna kategoria jak film obyczajowy, ale teraz zrobiła sie de mode. No i mamy to co mamy, czyli nieśmieszne komedie i niestraszące trilery.
        • Gość: matt_banco Re: Madzia w "Drodze do raju" ... IP: *.zif.ue.wroc.pl 30.06.11, 10:03
          ;-) W pelni sie zgadzam ... film obyczajowy, prosto i na temat. Tak mi to przypomnialo lata dziecieco-nastoletnie, gdy kategoria "film obyczajowy" bylo najlepsza metoda na odciagniecie mnie od telewizora ... choc byla jeszcze gorsza "dramat psychologiczny" ;-) Echhhh, co mlode to glupie. Tak tez sie zastanowilem jakie filmy pamietam z tego okresu ... i nie bardzo wiem, ale obyczajowy ze wszech miar "Szpital na peryferiach" przychodzi mi do glowy (ogladany zreszta w piatkowe (chyba) wieczory u babci). No i jeszcze "Zelig" ... hmmmm ... to dziwne, bo ogladalem ten film jeden jedyny raz, majac jakies 12-13 lat i pamietam to "przymurowanie" do telewizora, choc mam powazne watpliwosci co do tego, czy wiedzialem kto to Allen i ze film to mistyfikacja ;-) Po wielu wielu latach jeszcze tylko jeden film Allena mnie tak zauroczyl ... "Slodki dran". Pamietam tez jak sie "wynudzilem" w kinie na "Purporowej rozy z Kairu", no ale mialem wtedy tez nascie lat.
          Obejrzalem wczoraj dwa nastepne powtorkowe "pitbulle". Matko i corko ... pierwszy odcinek 2 serii, czyli formalnie "szosty" z rodzina Potwornickich to prawdziwy majstersztyk. Widzialem go chyba z 5 razy, a wciaz przysiadam i ogladam od pierwszej do ostatniej sekundy. Tempo, ciekawe watki, grane koncertowo ... jak to mozliwe, patrzac na pozniejsza tworczosc pana Vegi. I tak patrzylem na to i pomyslalem, ze naprawde nie mialbym nic przeciwko zeby Grabowski wpadl w "gebelsowa" szufladke i czyms takim jechal juz do konca swojej kariery, a nie wyglupial sie jako konferansjer na jakichs festiwalach tudziez kabaretonach.
          • faszyna Re: Madzia w "Drodze do raju" ... 30.06.11, 10:37
            Co do Vegi, przypominam sobie jego wypowiedź z jakiegoś dawnego wywiadu na temat braku studiów kierunkowych i tą wyższość, ze nie trzeba papieru, by dobrze rezyserować. A ja, po studiach, ale z pracą w innej dziedzinie, z pokorą patrzę na tych, co to i praca i papier z jednej pólki. Bo niestety studia, jakie by nie były, dają jednak taką ogólną wiedzą "w temacie", której nawet najgenialniejszy samouk nie zdobedzie. A poza tym, jak to mówią, każdy jest w stanie napisac jedną dobrą książke. Tą o sobie. I "Pitbul" byl chyba tą jedną "książką" w życiu zawodowym pana V.
            • Gość: matt_banco Re: Madzia w "Drodze do raju" ... IP: *.zif.ue.wroc.pl 30.06.11, 10:58
              Ladnie i celnie powiedziane ... A ja cale zycie samouk, w zasadzie ;-) No ladniej ujmujac, jestem zawodowcem w swym amatorstwie ;-)
              Problem z Vega jest taki, ze facet mial "ucho" i "oko" i gdzies oba stracil. To chyba nawet nie jest kwestia rzemiosla, bo przeciez bardzo sprawnie sklecil trzy serie "Pitbulla", tylko pozniej gdzies cos przekombinowal i poszlo ... z dymem. Moze to kwestia zaangazowania i motywacji. "Pitbulla" robil bo chcial, reszte zrobil bo mogl.
              Wczorajsze odcinki wzbudzily moj apetyt na Stroinskiego. Wiec podejde dzisiaj do polki ze szmatka w reku, odkurze nieobejrzane DVD z "Rysa" i wloze w koncu do odtwarzarza. Szczegolnie, ze i "pitbullowa" Jankowska tez tam gra. Cos ostatnio nie moge sie "odkopac" spod nieobejrzanych filmow. Nawet "Social Network" nie zostal pozbawiony folii. Wyjatkiem byl "Samotny mezczyzna" ktorego obejrzalem prawie w dniu zakupu.
    • Gość: matt_banco Łukasz ... w "Mac-u" IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.11, 22:58
      W tym tygodniu slad LNW trafil sie we wtorek. Znaczy moze byl wczesniej ale dopiero teraz przyuwazylem, ze w reklamie fastfoodowej mamy oto Bruna Jasieńskiego, cyzli Łukasza. Chlopak pracuje ... i dobrze. No dobra ide ogladac Tilde Swinton w "Rodzince".
      • Gość: matt_banco Re: Łukasz ... w "Mac-u" IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.11, 23:00
        Oooo ... przeskoczyl mi jeden dzien, dzisiaj nie wtorek a poniedzialek. To przez ten deszcz ...
      • Gość: matt_banco Statysci ... kompletnie off topic IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.07.11, 22:41
        O ja ... ale sie zaskoczylem, kompletnie. Po pierwsze nie spodziewalem sie tego co zobaczylem, po drugie to co zobaczylem bylo przeurocze. Tak "ameliowatego" filmu juz dawno nie widzialem i to jeszcze na dodatek polskiego i tak dobrego. No podreptam jutro grzecznie do jakiegos sklepu i kupie sobie "Statystow" na DVD. Panu Kwiecinskiemu zawdzieczamy ostatnio sporo w "serialowych" i "producenckich" obszarach, ale ten film wyszedl mu rownie udanie. Pomogl w tym Lorenc ze swoja przesliczna muzyka (ktorej nikt chyba nie wydal na plycie), Tomiak klimatycznymi zdjeciami, no i aktorzy. Lekko, w wdziekiem i bez przerysowan. Niewkurzajaca Romantowska, kapitalna Buczkowska, elektryzujaca Preis. Oryginalny pomysl na film i jaka mila niespodziewanka. Az sie chce obejrzec i posluchac jeszcze raz ...
      • Gość: matt_banco Pora na czarownice IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.07.11, 02:15
        O prosze, bogaty tydzien w odniesienia do LNW. Zerknalem przez chwile na "Pore na czarownice", gdzie p. Fraszynska z p. Mastalerzem grali glowne roli ... hmmmm ... nie widzialem tego chyba z 15 lat albo i wiecej i nigdy nie przepadalem. Ale fajnie popatrzec na oboje mlodych aktorow, chociaz sporo starszych niz kreowane przez nich postaci. Dosc zabawne jest to, ze subiektywnie nijak tego filmu nie lokuje w latach 1993-4, wydawal mi sie starszy o jakies 2-3 lata. Hmmmm ... a nie mam problemow z pozycjonowaniem w latach 1993-4 filmow typu "Lista Schindlera", "Pulp Fiction" czy "Leon zawodowiec". To chyba dowod na to, ze "Polowanie" sie po prostu zestarzalo.
    • Gość: matt_banco Fraszynska w TZG? IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.07.11, 18:02
      Hmmm ... czyzby nalezalo na jesien w weekendy zerkac na "podrygiwania" celebrytow ... No jesli sie to potwierdzi to trzeba bedzie sprawdzic, ale ciekawe czy gdyby TVP inaczej rozegralo problem LNW to p. Fraszynska robilalby wycieczki w takie obszary (epizod w "JOŚ" byl jednak chyba troche mniej zaskakujacy). Echhhh ... mala ta nasza kraina i jej showbiznes.
      • Gość: Kornelia-Ida Re: Fraszynska w TZG? IP: *.v4.arkomnet.eu 07.09.11, 11:10
        Od piatku wraca "Licencja na wychowanie" odcnek 75.
        • my-name-is-blond Re: Fraszynska w TZG? 07.09.11, 11:16
          I będzie mial znowu lepszą oglądalność niz 'Wiadomosci z drugiej reki', które obecnie robią po 5-6% udziału w rynku.
        • Gość: matt_banco Re: Fraszynska w TZG? IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.09.11, 11:16
          Hmmmm ... w piatek o 18:55 ... to sie nazywa konsekwencja ;-))))
    • Gość: matt_banco Licencja na wychowanie ... powtorkowo IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.09.11, 21:08
      Echhh ... dzisiaj zerknalem na odcinek "casablancowy" ... wciaz swietny, a juz ta ciepla koncowka ... echhh.
      • Gość: jula Re: Licencja na wychowanie ... powtorkowo IP: *.icpnet.pl 17.09.11, 09:07
        a co, wraca nowy sezon licencji?
        • Gość: bardu Re: Licencja na wychowanie ... powtorkowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 17:46
          Niestety, tylko powtórki. Ale dobre i to.
          • Gość: r Re: Licencja na wychowanie ... powtorkowo IP: *.ibd.gtsenergis.pl 18.09.11, 07:12
            mogliby puscic od pierwszej serii.
            • Gość: Monia Re: Licencja na wychowanie ... powtorkowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 10:41
              Reasumując:
              - TVP2 zastąpiła Licencję słabiutkimi Wiadomościami z drugiej ręki, których nikt nie ogląda (5,5% w porównaniu z prawie 10% Licencji).
              - dyrektor TVP2, Rastawicki, który zdjął Licencję z anteny został w lecie zwolniony z pracy (m.in. za tę głupią decyzję)
              - z Woronicza dochodzą słuchy, że nowe władze TVP interesują się powrotem Licencji na antenę.
              - skoro Licencja jest najlepszym serialem polskim ostatnich lat (świadczy o tym choćby liczba wpisów w tym wątku), to sadze, że jest szansa na jej powrót na antenę.

• Gość: ???? Re: Licencja na wychowanie ... powtorkowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.11, 11:54
                mnie już bardziej śmieszy rodzinka.pl niż licencja i nie chce jej powrotu moim zdaniem trzecia seria już nie była śmieszna wyczerpania weny i pomysłów.
              • Gość: matt_banco Re: Licencja na wychowanie ... powtorkowo IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.09.11, 12:43
                ;-)
                Stanowczo protestuje przeciw nazywaniu "Wiadomosci" slabymi, tylko dlatego ze maja szczatkowa ogladalnosc. Wyrzucimy raz na zawsze kryterium ogladalnosci z oceny czegokolwiek co pojawia sie na ekranie.
                Jak juz koniecznie chca sprawdzic to cholerne pasmo, niech tam wstawia "Klan" lub "Plebanie" (choc to inny kanal) i zobacza jak to dziala ;-) Nie bardzo tez wiem co sie dzieje na "Dwojce" przed tym pasmem ... co to jest:
                18:00 Panorama
                18:30 Sport telegram
                18:35 Pogoda
                18:50 Pasmo ze szczatkowa ogladalnoscia

Nie rozumiem po kiego grzyba to jest tak rozciagniete (no dobra ... rozumiem, pasm reklamowych jest wiecej niz programow), ale gdyby te "wiado-sporto-gody) skompresowali do 30 minut i ruszyli jednak o 18:35, konczac o 19, to przynajmniej czesc ogladalnosci chyba daloby sie odzyskac ... chyba. Natomiast ciekawe jest to, ze po "pasmie ze szczatkowa ogladalnoscia" jest bardzo ciekawe pasmo "dokumentalne". Ciekawe jaka ono ma ogladalnosc.
                • tw.zenek Nikt nie zna prawdziwego powodu zdjęcia LNW? 19.09.11, 15:42
                  Naprawdę?

No, nie wierzę.....Choć wszystkich wpisów oczywiście nie dałem rady przeczytać.
                  • Gość: r fraszynska o licencji IP: *.ibd.gtsenergis.pl 07.10.11, 07:09
                    "Kiedy grałam w świetnym serialu "Licencja na wychowanie" nie zaproponowano mi żadnego wywiadu. A teraz, kiedy biorę udział w komercyjnym show, mam zatrzęsienie podobnych propozycji. To daje obraz, w jakim kraju żyjemy. Smutne."
                    NIC DODAC NIC UJAC
                    • dalenne Re: fraszynska o licencji 07.10.11, 09:10
                      A no właśnie... :(
                    • my-name-is-blond Re: fraszynska o licencji 10.10.11, 11:18
                      > "Kiedy grałam w świetnym serialu "Licencja na wychowanie" nie zaproponowano mi
                      > żadnego wywiadu. A teraz, kiedy biorę udział w komercyjnym show, mam zatrzęsien
                      > ie podobnych propozycji. To daje obraz, w jakim kraju żyjemy. Smutne."
                      > NIC DODAC NIC UJAC

Brawo, Pani Jolu! Tą wypowiedzią udowodniła Pani, że jest WIELKĄ i WRAŻLIWĄ aktorką! Jeszcze jeden plus dla Pani.
    • Gość: matt_banco Odcinek o umieraniu ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.11.11, 19:33
      Zerknalem sobie na powtarzany dzisiaj odcinek z pania Szaflarska ... usmiechnalem sie. I jak Ryszard zakrzyknal "Geronimo" tez sie usmiechnalem. Cieply byl ten serial i tak nienachalnie madry.
      • Gość: M. Re: Odcinek o umieraniu ... IP: *.nplay.net.pl 25.11.11, 23:58
        Pamietam, pamietam, jak zywo dyskutowalismy sie o tym odcinku, wzruszjacy byl, choc chyba dobrze, ze nie obejrzalam, bo rozczulilabym sie doszczetnie, oj brakuje Licencji.
        • dalenne Re: Odcinek o umieraniu ... 26.11.11, 10:37
          Taakkk... Nawet moja druga połowa, gdy zatrzymałam się na Licencji, oderwał się od kompa, obejrzał i stwierdził, że brakuje mu tego serialu i tradycji oglądania go wspólnie, nawet z powtórkami.
          • Gość: r Re: Odcinek o umieraniu ... IP: *.ibd.gtsenergis.pl 27.11.11, 11:29
            prawda to byl wyjatkowy odcinek.
            • myszka1969 Re: Odcinek o umieraniu ... 27.11.11, 13:47
              Pamietam, pamietam, jak zywo dyskutowalismy sie o tym odcinku, wzruszjacy byl, choc chyba dobrze, ze nie obejrzalam, bo rozczulilabym sie doszczetnie, oj brakuje Licencji.

No ale piątkowe powtórki zawsze coś;)..lepszy rydz niz nic....
              • Gość: Monia Licencjo wróć!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.11, 19:24
                Nam też brakuje tego serialu, najlepszego od lat w polskiej telewizji. Mądry, ciepły, śmieszny, napisany, zagrany, potrzebny. A że potrzebny, to widać choćby tutaj - serialu nie ma, forum żyje.
                LICENCJO WRÓĆ!!!!!!!!
    • kacpersen Re: Licencja na wychowanie ... 27.11.11, 23:37
      Nie podoba mi się

---

Optymalizacja ZUS
      namioty handlowe
      krakow.lento.pl/
      wroclaw.lento.pl/
      • Gość: fred Re: Licencja na wychowanie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 22:41
        wiedzieliście że mały Staś jest synem Dariusza z Trudnych spraw !!!!!!!! www.plotek.pl/plotek/1,111757,10723750,Dariusz_z__Trudnych_spraw__udzielil_wywiadu__PIERWSZEGO.html
        • Gość: r Re: Licencja na wychowanie ... IP: *.ibd.gtsenergis.pl 29.11.11, 08:02
          ale maja rozstrzal w rodzinie :-))))
    • Gość: matt_banco Odcinek "ozorkowy" IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.12.11, 19:28
      No i prosze, oto odcinek, ktorego nie ogladalem, albo ... nie pamietam, eeee ... niemozliwe. Nie ogladalem. Odcinek wyraznie "zenski", mniej zabawny, ale za to poswiecony relacjom miedzypokoleniowym i syndromie tesciowej. No i przyjemnie sie patrzylo na taka wspolnote aktorek. Niech ktos obsadzi pania Fraszynska z czyms istotnym, najlepiej slodko-kwasnym.
      • Gość: Monia Re: Odcinek "ozorkowy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.11, 19:33
        I do tego cudowna końcówka! Mina Weroniki obracającej w rękach bezużyteczną już maść na zęby...
        Jak już pisałam: brakuje nam Licencji. Podobno zmienił się dyrektor Dwójki, może ten nowy wyczaruje kontynuację tego wspaniałego serialu?
        • Gość: r Re: Odcinek "ozorkowy" IP: *.ibd.gtsenergis.pl 03.12.11, 09:33
          a ja kolejny raz pytam dlaczego oni nie wydadza tego na dvd, chocby po tym forum widac ze wiele osob by to kupilo.
          • Gość: Grażka Re: Odcinek "ozorkowy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.11, 17:15
            Przyłączam się do pytania: dlaczego TVP wydaje na DVD wszelkie badziewia, a Licencji nie ma w sprzedaży????!!!!
    • Gość: matt_banco Rodzinnie ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.12.11, 03:17
      sie robi coraz bardziej w TVP. Jakos umknelo mi to, ze na wiosne wystartuje nowy serial komediowy "Ja to mam szczescie". Ponownie bedzie rodzina i jej perypetie. Obsada wiecej niz godna uwaga, bo Pres i Braciak. Za produkcja stoja ludzie od "Rodzinki.pl".
      I oczywiscie, ze sprawdze co tym razem wypichcono. Dosc przewrotne jest to, ze kolejne seriale oparte na "rodzinach" startuja, a LNW jakos zawsze mialo pod gorke, tylko dlatego, ze ktos wpadl na pomysl wpakowania go w taka a nie inna godzine.
      Ciekawe czy tworcy LNW dostana w najblizszym czasie jakas szasne na zrobienie czegokolwiek. Jeden z rezyserow i rownoczesnie operatorow LNW (pan Todorow) zalapal sie na robienie zdjec do "Glebokiej wody".
      • dalenne Re: Rodzinnie ... 05.12.11, 12:18
        Jeśli TVP chce żeby było "rodzinnie" to ktoś powinien tam siedzieć i oglądać serial "Parenthood", a potem powtórzyć, jeszcze raz powtórzyć i następny raz...
        Do czasu aż coś w główce zatrybi.
        Tylko czy to jest możliwe?
        • Gość: matt_banco Re: Rodzinnie ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.12.11, 12:36
          O dzieki ... serial z Krausem musze zobaczyc.
          • dalenne Re: Rodzinnie ... 05.12.11, 18:18
            Polecam!!!
            Zobaczyłam przypadkiem jeden odcinek na TLC, zrobiłam wielkie oczy i internet poszedł w ruch ;) Ciepła, zabawna, inteligentna historia o wzlotach i upadkach amerykańskiej rodziny. Sama nie wiem, którą z postaci lubię najbardziej :)
            • Gość: matt_banco Re: Rodzinnie ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.12.11, 00:04
              No tak ... to juz chyba wiem o czym pisalas. Obejrzalem pierwszy odcinek. No wzorcowe toto jest, jesli chodzi o nakreslenie postaci, ich wprowadzenia i ogolnie rozpoczecie serialu. No i ten Krause ... brakowalo mi go od czasu "Szesciu stop". Dziekuje za polecenie.
              • dalenne Re: Rodzinnie ... 19.12.11, 10:10
                Krause jest świetny, mimo że momentami aż nierzeczywisty, bo chyba nie ma na świecie takich ludzi jak jego postać, a może są, bardzo bym chciała by byli... :) Miłego odbioru :)))
    • 1u Re: Licencja na wychowanie ... 04.12.11, 10:35
      dla mnie ten serial jest nudny, nie wiem jaki był sens robienia tego serialu
      • Gość: Margolcia Re: Licencja na wychowanie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.11, 17:57
        Może w takim razie zacznij swoją przygodę z telewizją od 'M jak miłość'.
    • Gość: du_ka Re: Licencja na wychowanie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.11, 18:42
      To była produkcja jak dobre wytrawne wino, nie każdy potrafi ją docenić :) I na tym też, nie tylko na porze nadawania, polegał problem. To nie był serial dla 8 mln. Nie był tez dla 1 mln - tu zaważyła pora. Myślę, że liczba osób odbierających ten typ poczucia humoru i subtelnej aluzji zmieściłaby się gdzieś pomiędzy tymi wartościami.
      Ale jest mi przykro, że nikt nie chce tego wydać na dvd. Zobaczyłam ostatnio wydania dvd Prosto w serce. No żesz ty ... Jak tego gniota można wydać, to czemu ktoś nie pomyśli o Licencji? Wiem, nie ten producent, ale mimo wszystko, ktoś się w tym rozbuchanym telewizyjnym organizmie zajmuje takimi rzeczami, nie?
      • Gość: matt_banco Re: Licencja na wychowanie ... OT IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.12.11, 20:35
        Problem z wydaniem DVD pewnie jest w tym, ze ten serial byl problemem ;-) I teraz pewnie TV sie boi, ze jak wyda, to nikt nie kupi, bo przeciez nikt nie ogladal. A ze wydanie nie jest proste, bo ponad 100 odcinkow to jakos trzeba ogarnac, to i sie pewnie niespecjalnie pali do tego. Korzysci niewiele, a ryzyko duzo ... jednak.
        Nie wiem jak wyglada obecnie sytuacja na rynku DVD/BR, ale jak patrze na siebie i na paru swoich znajomych, to widac zmeczenie "kolekcjonowaniem" plyt, a nie robilismy tego niedzielenie i "gazetowo". Sam juz wiem, ze za 3 miesiace beda urzadzal "wielka czystke" w swoich zbiorach i zostawie 250-300 filmow z jakos tam zdefiniowanym kluczem (np. "spielbergi", "burtony", "eastwoody", filmy z Dakota Fanning), a reszta "wyleci", choc pewnie bede walczyl sam ze soba.
        Czy kupilbym LNW wydana na DVD? Jesli wydano by ja powiedzmy na okolo 22-24 plytach, powiedzmy w 3 boxach po 8 plyt, gdzie jeden box kosztowalby 50-60 PLN to byloby to kuszace. Producent moze i nie ten, ale jednak lata temu ATM razem z Polsatem i GW wypuscili EKIPE (zdjecia do niej robil p. Todorow, wspolrezyser LNW) w nowatorskim trybie.
        • Gość: Monia Re: Licencja na wychowanie ... OT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.11, 20:48
          Dużo racji. TVP prowadzi politykę maksymalizacji zysków - wydają Ranczo, Ojca Mateusza, Czas Honoru i tasiemce Dwójki - pozycje, które gwarantują sprzedaż. Seriali dla mających inną wrażliwość niż oglądacze MjM nie wydadzą, bo średnio w każdym społeczeństwie takich osób jest procentowo mniej.
          • lejdimakbet Re: Licencja na wychowanie ... OT 04.12.11, 22:23
            nie oglądałam, z racji pory emisji głównie,ale ciekawa jestem bardzo, zwłaszcza, że na tym forum jest tylu fanów. Kolekcjonerem dvd nie jestem,ale nie rozumiem dlaczego nie można serialu obejrzeć w internecie? TVP umieszcza wszystkie seriale i serialowe gnioty i na onet vod i na ipla,a tego nie ma. Na nieoficjalnych stronach też brak,przeważnie komunikat,że usunięte. O co chodzi?
            • Gość: Jurek Re: Licencja na wychowanie ... OT IP: *.home.aster.pl 07.12.11, 10:45
              Też tego nie rozumiem. Może ktoś z TVP raczyłby odpowiedzieć?
    • zmyslowabieliznaeu Re: Licencja na wychowanie ... 05.12.11, 17:32
      No niestety czasy tych lepszych serialii minęły, wszystko schodzi na psy. Nawet rodzinka PL, co to za teksty, co to za szacunek dla rodziców? Nie dziwnego, te scenariusze chyba piszą idioci. A co do "licencji na wychowanie" no nawet ramówka jest żałosna i ta końcówka, gdzie Fraszyńska krzyczy "Obiad".
      _____
      www.zmyslowa-bielizna.eu
    • Gość: matt_banco Re: Licencja na wychowanie ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.12.11, 19:23
      A zerknalem sobie na odcinek o śnie ... no i posmialem sie znow ... i znow Roma rozwalila mnie tym "A tam myłeś, czy tylko wycierasz" ;-))) Echh ... i te rozmakijażowane kobiety w lozkach.
      • Gość: r Re: Licencja na wychowanie ... IP: *.ibd.gtsenergis.pl 06.12.11, 20:06
        ja czekam na ostatni - tam gdzie graja siekiere i jest parodia m jakmilosc i rodzinki :-)
        • Gość: M. Re: Licencja na wychowanie ... IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.12.11, 21:35
          Dzis byla siekiera - rewelacja
          • Gość: Monia Re: Licencja na wychowanie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 22:34
            IMHO jeden z 3-4 najlepszych odcinków tego doskonałego serialu. Kiedy Dwójka się opamięta i wyprodukuje kolejne odcinki?!
    • Gość: Ewa Re: Licencja na wychowanie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.11, 15:41
      Dwójka emituje cały serial od początku. To dobrze - nareszcie jest co oglądać wczesnym wieczorem. Szkoda tylko, że zaczęli emisję od ostatniej serii. To do bani. I nie wiadomo ile odcinków puszczą. No ale w końcu to Telewizja Polska :(
    • Gość: Margolcia Re: Licencja na wychowanie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 20:05
      Cudowny odcinek dzisiaj - zwłaszcza dyskusje dziadków Leszczyńskich z Pawłem i ich tłumaczenie roli dziadków vs. rola rodziców. Cudowny serial.
    • Gość: Ewa Licencjo wróc!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.12, 19:34
      O Boże. Obejrzałam właśnie powtórkę wspaniałej, cudownie inteligentnej i genialnie śmiesznej 'Licencji'. I zabiła mnie końcówka dzisiejszego odcinka, dialog pomiędzy Ryszardem, a jego odnalezionym bratem, granym przez Roberta Gonerę.
      Obiad, przy stole cala rodzina Barańskich, Gonera i jego żona (Dorota Chotecka). Drętwa atmosfera, bo nie wiadomo o czym mówić. Pogoda, wczasy, zimny Bałtyk...
      Roma podaje tort.
      Chotecka: - Wspaniały tort. Jak się nazywa?
      Roma: - E, eeee, taki tam ...., tort.
      Madzia (z łobuzerskim uśmieszkiem, bo wie że Ryszard ma germanofobię): - Szwarcwaldzki!
      W tym momencie Ryszard i jego brat jednocześnie krztuszą się i wypluwają na talerz resztki tortu. Nareszcie coś ich połączyło...
      Koniec odcinka, a na napisach końcowych tradycyjna bawarska muzyczka. Genialne!

To jest SERIAL. To jest POMYSŁ. To jest TELEWIZJA. A nie jakieś pierdoły, którymi wszystkie stacje nas ostatnio zalewają. Licencjo wróć! Ktoś kiedyś tutaj tak krzyczał. Przyłączam się do tego krzyku.
      • myszka1969 Re: Licencjo wróc!!!! 14.02.12, 22:26
        NO DOBRY BYŁ TEN RODZINNY OBIADEK....Aż mi się napisało wielkimi literami :)..a najabardziej mi sie podobało jak jasnie małżonek- Ryszard wyrwacał oczami na całą te ceremonie wspólnego jedzenia...a propos ja wcale nie miałam wrażeni, że nie maja o czym rozmawiac tylko że tak troche sztucznie jakby na pokaz...ale tematy były całkiem ok jak na tego typu rodzinną ale niecodzenną sytuację przy stole ;)
        A kompletnie nie pojęłam co takiego było w nazwie tego tortu, że się porzygali?? :) :)
        • Gość: Ewa Re: Licencjo wróc!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.12, 22:38
          No jak? Szwarcwaldzki był! A Schwarzwald to kraina w Niemczech. No a Ryszard, jako potomek polskiego hrabiego :) ma awersję do wszystkiego co niemieckie. Zresztą w każdym chyba odcinku serialu był jakiś 'niemiecki myk' (może dlatego, że serial kręcili we Wrocławiu?).
    • Gość: r Re: Licencja na wychowanie ... IP: *.ibd.gtsenergis.pl 18.02.12, 11:28
      wrocilo na yt :-)
      www.youtube.com/watch?v=y1yKMBFhMmI&feature=related
      • Gość: M. Re: Licencja na wychowanie ... IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.02.12, 12:43
        Uwielbiam ten serial, nie ogladalam poczatkowych odcinkow, dlatego ciesze sie, ze dwojka je powtorzyla, szkoda, ze o takiej porze, ze nie moglam wszystkich ogladac, mam nadzieje, ze wydadza na dvd. Odcinek z odnalezionym bratek, kapitalny, nie pamietam tylko, czy to ojciec Ryszarda mial romans czy jak to bylo?
        • my-name-is-blond Re: Licencja na wychowanie ... 07.03.12, 13:12
          Romans miał Łazuka, czyli Ojciec Ryszarda. I Czerwińska (jego Matka) śmiertelnie się obraziła, a Łazuka musiał wprowadzić się do Barańskich.

Niestety Dwójka przerwała powtórki, a w programie TV widzę w tym czasie jakąś durnowatą 'Rodzinkę' i coś, co wygląda na publicystykę. Chcę Licencję przynajmniej na DVD! Wszystkie odcinki! Od kogo to zależy? Wie ktoś?
    • my-name-is-blond Dlaczego?! 07.03.12, 13:09
      Dlaczego przerwano emisję powtórek 'Licencji'?! Czy tej durnowatej Dwójce zupełnie już odbiło? Podobno dyrektor się tam zmienił, ale chyba na gorsze!?
      • Gość: r Re: Dlaczego?! IP: *.ibd.gtsenergis.pl 07.03.12, 16:55
        wiele razy juz tu mowilismy o dvd. petycja pewnie nie pomoze tak jak nie pomogla w sprawie kontynuacji. ale moze trzeba sprobowac.
        • Gość: Ewa Re: Dlaczego?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 18:46
          E, oni olewają te petycje. Trzeba czekać na kolejne powtórki. Bo przecież nie będę oglądać tego badziewia pt. Rodzinka. Zestaw KK (Kożuchowska - Karolak) źle mi działa i na nerwy i na cerę.
          • myszka1969 Re: Dlaczego?! 08.03.12, 17:14
            No az mnie zemdliło jak wczoraj na dwójce w miejscu Licencji zobaczyłam "Rodzinkę"!...Jezu czy tam w ogóle ktos ma łeb na karku w tej szacownej tv?!...Toz przeciez mamy teraz Rodzinke po polsku id latego zaraz zaczeli nam serwowac powtórki "Rodzinki" po francusku??

W ogóle wszystko jest gorzej od marca- na jedynce nie ma tez Rodziny Zastępczeje" przed południem...toz to był juz standard....bardzo miły standard!
      • Gość: Marek Re: Dlaczego?! IP: *.rev.dartybox.com 31.03.12, 11:58
        Tydzień temu znajomy pokazał mi wyniki oglądalności powtórek 'rodzinki.pl' którą TVP2 pokazuje w miejsce emisji powtórek 'Licencji'. Okazuje się, że 'Licencja' miała lepsze wyniki niż 'rodzinka.pl'. I pewnie to samo byłoby w czasie emisji odcinków premierowych. Już pisał o tym kiedyś matt_banco - o godz. 19:00 'Licencja' skazana była na niskie wyniki, ale że był to doskonały serial świadczy o tym fakt, że jej powtórki w tym samy miejscu co powtórki 'rodzinki.pl' oglądane były lepiej. Pytanie tylko dlaczego TVP tak bardzo promowała i promuje 'rodzinkę' i tak bardzo gnoiła 'Licencję'. Może dlatego, że 'Licencja' była po prostu mądrze śmieszna i inteligentna, a 'rodzinka.pl' to klasyczny sitcomowy chłam?
        • myszka1969 Re: Dlaczego?! 31.03.12, 12:27
          Ale dlaczego o 19stej była skazana na niepowodzenie?...To jest zła pora??...Przecież teraz nie ma nawet dobranocek z prawdziwego zdarzenia więc co niby wtedy oglądać??...
          Na pewno nie po raz drugi Rodzinkę, która przeciez nie ma w sobie niczego oryginalnego a do tego dopiero co sie skończyła...Wcale sie nie dziwię, że ma niższą oglądalność niz Licencja, tylko rzecz jasna żaden ze światłych układaczy programu naszej kochanej TV w swej światłości nie umiał tego przewidzieć :) :( :(
    • Gość: Ola Re: Licencja na wychowanie ... IP: 156.17.117.* 22.05.12, 10:40
      Od wczoraj na TVP Seriale o 17.40 puszczają po 2 odcinki Licencji :)
      Moje szczęście nie ma granic :)))
      • my-name-is-blond Re: Licencja na wychowanie ... 22.05.12, 10:46
        O! Dzieki za info. Będzie co oglądać wieczorami :)
        • Gość: r Re: Licencja na wychowanie ... IP: *.ibd.gtsenergis.pl 22.05.12, 15:54
          tyle razy to powtarzaja. A ja bym dal wiele zeby zobaczyc nowe odcinki. to by bylo niesamowite. Moze jeszcze nadejdzie czas na powrot lnw? Eeech rozmarzylem sie...
          • stanislavusrex Re: Licencja na wychowanie ... 19.04.13, 07:26
            Znowu beda powtarzac LnW. Ale tak dziwnie, od 80 odcinka.
            • my-name-is-blond Re: Licencja na wychowanie ... 21.04.13, 21:09
              Kiedy będą powtórki?
              • michal_82 Re: Licencja na wychowanie ... 21.04.13, 23:15
                Od wtorku 25 kwietnia do środy 15 maja w dni robocze o 19:25 (odcinki 87-101).
                • my-name-is-blond Re: Licencja na wychowanie ... 21.04.13, 23:36
                  O, dziękuję! Będziemy oglądać. Szkoda jednak, że nie ma nowych odcinków..:(
                  • myszka1969 Re: Licencja na wychowanie ... 26.04.13, 16:41
                    Wczorajsza konwersacja przy stole była super :)...szkoda, ze musiałam wyjść...
    • szef_jak_szpieg Re: Licencja na wychowanie ... 09.01.21, 21:39
      ciekawe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka