Dodaj do ulubionych

dziś nowa seria Usta-usta :)

07.09.10, 20:20
Już sie nie moge doczekać 21.30 ! To chyba mój ulubiony serial.
Obserwuj wątek
    • vandikia Re: dziś nowa seria Usta-usta :) 07.09.10, 21:05
      flaki z olejem pierwszy odcinek, normalnie czuć że druga seria jest
      ale ze ogólnie lubię będę pewnie oglądać
      • Gość: ola Re: dziś nowa seria Usta-usta :) IP: *.gdynia.mm.pl 07.09.10, 22:43
        kiedy powtórka
        • thaures Re: dziś nowa seria Usta-usta :) 08.09.10, 09:01
          Dla mnie to był jeden z lepszych odcinków-albo miałam nastrój na oglądanie tego filmu.
        • amanita_verna Re: dziś nowa seria Usta-usta :) 08.09.10, 09:14
          niedziela, 12.25
          • Gość: ola Re: dziś nowa seria Usta-usta :) IP: *.gdynia.mm.pl 08.09.10, 13:38
            dzięki
        • 3-tylko Re: dziś nowa seria Usta-usta :) 16.09.10, 10:40
          każdy odcinek (po emisyjny) można obejrzeć za darmo na OnetVod :)
    • amanita_verna Re: dziś nowa seria Usta-usta :) 08.09.10, 09:13
      dla mnie OK, raczej trzymają poziom
      na pewno będę oglądać bo uwielbiam grę panów w tym serialu, zwłaszcza Perhucia :)
      • dona.a Re: dziś nowa seria Usta-usta :) 08.09.10, 11:21
        amanita_verna napisała:

> dla mnie OK, raczej trzymają poziom
        > na pewno będę oglądać bo uwielbiam grę panów w tym serialu, zwłaszcza Perhucia
        > :)

O tak, panowie w tym serialu grają pierwsze skrzypce:)
        • sonia-3 Re: dziś nowa seria Usta-usta :) 11.09.10, 21:18
          Ja też bardzo lubię ten serial, choć nie wiem jak zniosę w nim Anię Muchę. No ale może nie będzie tak źle:-)
          • dona.a Re: dziś nowa seria Usta-usta :) 11.09.10, 22:49
            sonia-3 napisała:

> Ja też bardzo lubię ten serial, choć nie wiem jak zniosę w nim Anię Muchę. No a
            > le może nie będzie tak źle:-)

Mucha grała już w jakimś TVNowskim serialu i wyjątkowo mnie drażniła, a może głównie jej "aktorstwo', tu może być podobnie, nie rozumiem tego ciągu na Muchę, znowu coś powstaje z jej udziałem:/
    • dona.a Re: dziś nowa seria Usta-usta :) 14.09.10, 21:31
      Czy ktoś rozpoznał pierwszą piosenkę dzisiejszego odcinka i może mi ją zidentyfikować?:)
      • dona.a Re: dziś nowa seria Usta-usta :) 14.09.10, 21:34
        Za szybko kliknęłam, chciałam jeszcze dodać, że chętnie nabyłabym soundtrack z serialu, dużo fajnej muzyki leciało IMO, ale nie wiem czy takie wydawnictwo ma szansę powstać.
        • jaszczur.ka_87 Re: dziś nowa seria Usta-usta :) 15.09.10, 19:53
          Ogólnie to znam większość piosenek z tego serialu [m.in. dlatego go lubię - fajną muzę puszczają :P], ale musiałabyś mnie naprowadzić albo dać linka do tego odcinka, to zobaczę, czy znam tę też :) Bo nie pamiętam, co tam leciało :)
          • dona.a Re: dziś nowa seria Usta-usta :) 15.09.10, 23:28
            Mówiąc szczerze ja też już nie pamiętam jak to leciało:) ale jak leciało to mi się podobało:)
            w każdym razie dzięki za dobre chęci:)
    • miky Dramat 16.09.10, 10:51
      Pierwsza seria, choć nierówna, była ekstra.
      Druga to popłuczyny. Brak pomysłu na scenariusz i wykorzystanie niezłych przecież aktorów próbują zatuszować poruszaniem "kontrowersyjnych" tematów: aborcja, in vitro, bez ślubu, zdrady. Jakieś 20 lat za realnym życiem.
      Gdyby nie aktorzy nie dałbym szansy trzeciemu odcinkowi. Ale jeśli będzie to taki sam gniot jak dwa poprzednie, to dam sobie spokój.
      P.S. "Forumowiczom" wynajętym przez terefere z góry dziękuję.
      • manim Re: Dramat 16.09.10, 11:44
        Jednak czy nie jest przypadkiem tak, że serial ten jest adaptacją angielskiej wersji - w całości? W planach jest nakręcenie tylko trzydziestu kilku odcinków (tak jak w oryginale). Zatem owo "20 lat za realnym życiem" nie jest winą (o ile można tak powiedzieć) polskich scenarzystów, którzy wymyślają na siłę nowe wątki.
        • 25wanilia To wszystko jest z Cold Feet!!! 16.09.10, 18:56
          To w całości jest na wzór angielskiego serialu "Cold Feet"!!! I fakt, że w brytyjskich warunkach rzeczy dziejące się w serialu są o wiele bardziej wiarygodne.
          Wszystkie sytuacje, teksty są z Cold Feet. I dlatego bohaterowie spontanicznie jadą na dalekie wakacje (Malediwy Julki i Adama, a nie Bieszczady na przykład), przeciętny facet z niepracującą żoną jest w stanie spłacać dwupoziomową szeregówkę z ogrodem (Iza i Piotrek), bogaci Krzysztof i Agnieszka mają "zagraniczną" nianię dla oszczędności (w Cold Feet David i Caren mają nianię z Hiszpanii).
          Dodam, że serial w Anglii był kręcony ładnych parę lat temu. I jest o wiele bardziej wiarygodny niż Usta Usta, choć to toćka w toćkę ten sam scenariusz.
          Spoiler!!!:
          ciekawe jak rozwiążą sprawę narzeczonej Piotrka - angielski Pet ożenił się z Australijką (on z miłości niby, ale jej zależało na tym, żeby mogła legalnie przebywać i pracować na Wyspach). Był wspólny wypad do Sydney (wszystkich było na to stać bez mrugnięcia okiem). A co zrobią z Piotrkiem? Pewnie spotka na swej drodze jakąś Ukrainkę czy Rosjankę potrzebującą wizy.
          Brytyjski Adam jest z Irlandii, musiał tam pojechać w serialu. Jak będzie z Adamem? Okaże się spolszczonym Słowakiem/Czechem?

Jeszcze wiele rzeczy Was zaskoczy.
          A, czy też nie znosicie kobiety w roli Agnieszki? Normalnie odwracam głowę jak ją widzę! Prawdziwa Caren miała podobny styl bycia, ale dużo więcej uroku i klasy. Nie mogę patrzeć na tę aktorkę!
          • Gość: miky Re: To wszystko jest z Cold Feet!!! IP: *.aster.pl 16.09.10, 20:12
            Szczerze mówiąc niewiele mnie obchodzi, że jest "toczka w toczkę". Ja bym chciał fajny serial po prostu. A tu coś się wzięło i zacięło. I głównie o tym pisałem. Ale dzięki za wyjaśnienie.
            Ale to tylko moje zdanie;)
          • manim Re: To wszystko jest z Cold Feet!!! 17.09.10, 21:21
            Ja aktorkę w roli Agnieszki lubię najbardziej :) Rzecz gustu, chyba :)
          • Gość: axen Piotr będzie z Oksaną n/t IP: *.chello.pl 18.09.10, 10:06
            • 25wanilia Re: Piotr będzie z Oksaną n/t 18.09.10, 14:43
              Spoiler
              owszem będzie, wszystkie związki się pokręcą, zginie jedna z głównych postaci,
              ale nie musisz o tym pisać w temacie!!!
              • vandikia Re: Piotr będzie z Oksaną n/t 22.09.10, 11:03
                oo kto kto, napisz mi na @ :D
                • vandikia Re: Piotr będzie z Oksaną n/t 22.09.10, 11:11
                  o jaa przeczytalam streszcenia cold feet, skoro to odwzorowanie (faktycznie) i jestem normalnie w szoku :)
                  • Gość: ''' Re: Piotr będzie z Oksaną n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 12:10
                    wg mnie serial stacza sie równia pochyła...pierwsza serie - kilka pierwszych odcinkow wciagajacych i raczej prawdziwych..teraz to taka bjaka - kazdy z kazdym - nuda..
                    • anka_cyganka35 dajcie streszczenia! 22.09.10, 12:18
                      • vandikia Re: dajcie streszczenia! 22.09.10, 12:34
                        na wikipedii jest streszczenie cold feet ogólny zarys dziejów postaci aż do końca
                      • 25wanilia Re: dajcie streszczenia! 22.09.10, 18:18
                        Oj nie czytajcie, tam dużo rzeczy się stanie, dużo zaskoczy...
                    • miky Re: Piotr będzie z Oksaną n/t 22.09.10, 12:54
                      Tez tak sądzę, choć wczorajszy odcinek super, zwłaszcza teksty typu "Zgubiłaś depilator?" czy pisemko KBKS. Ale robi się telenowelowo, to fakt.
                      • Gość: amanita_verna Re: Piotr będzie z Oksaną n/t IP: *.chello.pl 22.09.10, 23:49
                        Oj świetny ten odcinek był!
                        No ja wprost uwielbiam Perhucia, a sporo go wczoraj było :) no śmieszny jest jak cholera :))
                        tylko Mucha nie wiadomo po co, wkurzająca...
          • Gość: kochamcie Re: To wszystko jest z Cold Feet!!! IP: *.home.aster.pl 22.09.10, 08:56
            No to sprawa z Ukrainką rozwiązana:)
      • Gość: agga Re: Dramat IP: *.toya.net.pl 16.09.10, 18:38
        ... aborcja, in vitro, bez ślubu, zdrady. Jakieś 20 lat za realnym życiem...

A to nie jest realne życie?
        • Gość: miky Re: Dramat IP: *.aster.pl 16.09.10, 20:09
          Jest. Ale od 20 lat nie jest sensacją wartą głównego wątku w serialu.
          • raszefka Re: Dramat 16.09.10, 20:25
            Są tacy, dla których wciąż jest :)
            • kobieta1985 Re: Dramat 18.09.10, 20:14
              kto poda link do odcinków z drugiego sezonu? mi się nie chce odtwarzać z vod a na innych stronkach jeszcze nie ma 2 sezonu.
    • al-bundy Re: dziś nowa seria Usta-usta :) 23.09.10, 12:25
      Jezu,weźcie stamtąd tą Muchę, obrzydziła mi cały serial! :( Ma ktoś packę?
      • marikaso Re: dziś nowa seria Usta-usta :) 23.09.10, 12:37
        Właśnie! Po cholerę ta Mucha! Wrrrrrr, a całkiem przyjemnie się ten serial oglądało. Muchy niestety nie zdzierżę.
        • raszefka Re: dziś nowa seria Usta-usta :) 23.09.10, 22:09
          Czepiacie się... ma super dykcję :) "To jakby ktoś chciał zatrzymać rrrrrrwący potok" :)
          • aga_ata Re: dziś nowa seria Usta-usta :) 23.09.10, 22:38
            Mucha out! Zdecydowanie!
            Psuje wszystko.

Każda inna, każda! Ale nie ona... :(
            • miky mucha 27.09.10, 11:33
              Słuchajcie, a ta cała Mucha to grała w czymś poza "Młodymi wilkami"? Bo nie kojarzę tego wykopaliska...
              • Gość: marslo55 Re: mucha IP: *.noname.net.icm.edu.pl 27.09.10, 11:43
                miky napisał:
                "Słuchajcie, a ta cała Mucha to grała w czymś poza "Młodymi wilkami"? Bo nie kojarzę tego wykopaliska..."
                Zaczynała bodajże w "Matkach, żonach i kochankach". Wykopalisko odkopano na nowo, gdy zaczęło się lansować z Wojewódzkim, gdy się zaś lansować z nim przestało, szał na Muchę sięgnął zenitu. Osobiście jej nie znoszę, a takiej dużej packi nie mam..

• dona.a Re: mucha 27.09.10, 11:53
                  Mucha jest z jakiejś innej bajki, wygłupy, lansiarstwo, ple, ple, nie pasuje tutaj, faktycznie obrzydziła serial, jej się nie da oglądać bez irytacji, dlatego ciekawa jestem jaka będzie oglądalność nowego serialu z Muchą w głównej roli (w parze z Bobkiem), może tam lepiej się sprawdzi, bo tu jakoś weszła między przysłowiową wódkę a zakąskę:/
    • lilith76 Re: dziś nowa seria Usta-usta :) 29.09.10, 12:18
      I oczywiście, jeśli kobieta usunęła ciążę, to stała się bezpłodna. Trzeba pomachać paluszkiem niedobrym paniom przed ekranem.
      W takiej samej sytuacji (łyżeczkowanie macicy) są kobiety, które dotknęło poronienie zatrzymane i tu jakoś nikt nie grzmii o bezpłodności, wręcz przeciwnie - w ciążę ponownie zachodzą.
      • aga_ata Re: dziś nowa seria Usta-usta :) 29.09.10, 16:09
        Trochę wątek Świderskiego mi się nie podoba. Wg mnie niepotrzebny balans po stronie Agnieszki, że jak Krzysztof fantazjuje o Musze, to ona też musi mieć kogoś, bo serial tego wymaga.

I nie podoba mi się Izka z Robertem. Wieje mi to sztucznością i nudą.

Mówię o postaciach, a nie aktorach! Wiem, że scenariusz nie nasz, ale czepiać się trzeba;d
    • Gość: gosc Już wiem, kto zginie.... IP: *.chello.pl 29.09.10, 16:11
      ...
      • amanita_verna Re: Już wiem, kto zginie.... 29.09.10, 21:21
        kto??
        • Gość: tyt SpoileR : Już wiem, kto zginie.... IP: 80.50.238.* 29.09.10, 22:10
          Julka...
          • Gość: gosc Re: SpoileR : Już wiem, kto zginie.... IP: *.chello.pl 29.09.10, 22:31
            brawo...
          • lilith76 Re: SpoileR : Już wiem, kto zginie.... 29.09.10, 22:51
            A ja przy tym byłam ;)
            W każdym razie przechodziłam obok, gdy kręcono scenę jakiegoś wypadku samochodowego i to podobno Usta Usta były.

Dziwne, w weekendowym DD TVN była Różczka i Wilczak i opowiadali jak kręcili ostatnią scenę ostatniej serii...
            • agiczek Re: SpoileR : Już wiem, kto zginie.... 29.09.10, 23:27
              a gdzie był ten wypadek?
              bo ostatnio tez przechodziłam obok jednego i może to ten sam ;)
              • lilith76 Re: SpoileR : Już wiem, kto zginie.... 30.09.10, 18:32
                Wawa Pr Pn :)
                • agiczek Re: SpoileR : Już wiem, kto zginie.... 30.09.10, 20:41
                  ale konkretniej ;)
                  • lilith76 Re: SpoileR : Już wiem, kto zginie.... 01.10.10, 23:21
                    Pod Bazyliką Najświętszego Serca Jezusowego :)
                    • agiczek Re: SpoileR : Już wiem, kto zginie.... 24.10.10, 21:41
                      no to widziałyśmy ten sam wypadek :)
            • 25wanilia Re: SpoileR : Już wiem, kto zginie.... 30.09.10, 21:51
              Bo Julia "mimo" śmierci będzie występować. Zginie w przedostatnim lub przed-przedostatnim odcinku, ale będzie się pojawiać (nie jako duch, tylko normalna nawet wesoła postać). Nie wiem jak opisać tę jej funkcję... Julia będzie w myślach szczególnie Adama, będą to jakby dialogi między nimi - stąd jej obecność do końca serialu.
              • raszefka Re: SpoileR : Już wiem, kto zginie.... 30.09.10, 22:43
                Świnie jesteście. Popsuliście zabawę ;P
                • palineczka16 Re: SpoileR : Już wiem, kto zginie.... 30.09.10, 22:49
                  a to Julia umrzeeee?
                  Jak tak można!? :> :P
                  Myślałam, że historia Adaś-Julia zakończy się 'hepi-endem',
                  tzn. doczekają się upragnionego Bobaska,
                  wreszcie kupią swój własny domek z ogródkiem itp., itd. !
                  Masakra :(
                • 25wanilia Re: SpoileR : Już wiem, kto zginie.... 30.09.10, 22:53
                  Nie trzeba było czytać postów ze "spoilerem" w temacie :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka