Dodaj do ulubionych

Mamałyga Elżunia dostała spida

IP: *.chello.pl 20.09.10, 18:22
To jest taka żenuła, że aż musiałam to napisać. Kuźwa pół życia toto ledwo nogami powłuczyło, energii starczało na dojście do apteki i spowrotem, o żadnych pracach domowych mowy byc nie mogło, bo biedactwo takie umęczone pracą, a teraz lata jak wariatka po chaszczach i jeszcze ten ton wyższości nad polegującym mężem. Bo ona ma teraz misję i będzie kuźwa świat nawracać, bo Elżuni jest racja jedyna racja i teraz wszystcy będą latać jak oszalali a na przedzie z pochodnią będzie biegła ona. Żal
Obserwuj wątek
    • kelle1986 Re: Mamałyga Elżunia dostała spida 20.09.10, 18:51
      Wku...ające jest to że wątek biegającej Elżuni pojawia się w każdym odcinku! Nie wiem, może już Klan mnie zmęczył ale zauważyłam że oglądam to tylko z przyzwyczajenia i nie mogę się doczekać końca odcinka.. NUDY!!!
    • Gość: agata Re: Mamałyga Elżunia dostała spida IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.10, 18:52
      JUż pomijając fakt, że Jerzy Knorr jest poważnie sercowy i w ogóle latać nie powinien. Każdy lekarz mu to powie, no może z wyjątkiem szwagra z elmedu;)
      • vandikia Re: Mamałyga Elżunia dostała spida 20.09.10, 19:13
        o nie zgodzę się, ruc dla sercowców to podstawa! może nie maratony czy biegi na czas ale bieg rekreacyjny - jak najbardziej
        • Gość: TomTom Re: Mamałyga Elżunia dostała spida IP: *.chello.pl 21.09.10, 10:12
          Nie byłym pewny czy jogging to dobry sport dla sercowców. Poza tym bieganie mocno obciąża stawy i może być mocno kontuzjogenne nawet dla zdrowych osób nie mówiąc już o ludziach z nadwagą jak Knorr. Skoro scenarzyści Klanu chcą edukować społeczeństwo to może powinni się z kimś skonsultować?
    • lady_haha Re: Mamałyga Elżunia dostała spida 20.09.10, 19:30
      Ona nie tylko biega, ale i skacze ze spadochronem! Podobno ma też nurkować. Ciekawe, co następne? Wspinaczka na Everest z Martyną Wojciechowską?
      • aga_ata Re: Mamałyga Elżunia dostała spida 20.09.10, 19:33
        Dla sercowców to może pływanie lepsze?

Ela przesadza, ona po prostu skretyniała. Całe życie nie uprawiała żadnego sportu, a tu po dwóch tygodniach joggingowania się już ma formę i zero problemów z kondycją, w jej wieku. Ot tak.

Jak chce biegać, niech biega, ale niech się odpitoli od innych. Albo z tą siłownią, Jerzy umawia z Pawłami, bo książka, bo wydawca, bo się sama podjęła napisania, a ta stroi fochy, bo na siłownię.

Scenarzyści przesadzili. Mam nadzieję, że naprawdę czytają to forum i jakoś wybrną z tego żenującego wątku.
        • Gość: profesorowa Re: Mamałyga Elżunia dostała spida IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 22:27
          Weźcie ludzie, mnie ta cała Elżunia wku...a od początku serialu- aktorskie drewno, wiecznie zbolała głosik cierpiętnicy, a wdzięczy się a kryguje jak stara panna na wydaniu.
          Sport w jej wykonaniu to też jakiś ku... hardkor, może ona na jakiś dopalaczach zaczęła jechać, że takiej fazy dostała??
      • renatka_1 Re: Mamałyga Elżunia dostała spida 21.09.10, 09:34
        lady_haha napisał:

> Ona nie tylko biega, ale i skacze ze spadochronem! Podobno ma też nurkować. Cie
        > kawe, co następne? Wspinaczka na Everest z Martyną Wojciechowską?
        z Martyną to nie, nie ta telewizja, ale boso przez świat z Cejrowskim czemu nie:p
    • Gość: Elmo Re: Mamałyga Elżunia dostała spida IP: *.chello.pl 20.09.10, 23:17
      A odwalić mi się od Elżuni!!!
      Co to, w życiu pasji żadnej nie odkryliście, żadnych nowych zainteresowań, lenie kanapowe?
      Co złego jest w tym, że kobieta po 50-ce odkrywa nowe rzeczy? A niech biega, niech zaraża innych sportem! Przeszkadza wam to? No ba! Wiadomo, że zmoheryzowane społeczeństwo będzie bykiem patrzeć, bo przecież kobieta po 50-ce to już tylko do kościoła powinna chodzić i kwaterkę na Powązkach szykować, co? To jest dopiero żal :-/
      • Gość: Maja Re: Mamałyga Elżunia dostała spida IP: *.home.aster.pl 20.09.10, 23:40
        Zgadzam się z Elmo w 100%!!!! Bardzo dobrze, niech biega, niech dba o kondycje! Babka ma po 50tce, a wygląda lepiej niż nie jedna po 30tce!! Jeszcze Kryśke powinna w to wciągnąć, bo ta niedługo będzie szersza niż wyższa!!
        • Gość: ewa Re: Mamałyga Elżunia dostała spida IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 07:58
          A niech sobie babina biea po krzakach do woli ale ile można o tym słuchać?
          W każdym odcinku stuknięta Elżunia truchta i namawia wszystkich wokoło aby latali za nią.
          Żenua.
    • vasilip Re: Mamałyga Elżunia dostała spida 21.09.10, 08:11
      To chyba rodzinne bo dochtorowi też nie źle walnęło w temacie taniec.
      • Gość: mmm Re: Mamałyga Elżunia dostała spida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.10, 09:48
        no przecei Elżunia se zaarz kochanak w tych krzakach zanjdzie
        juz jeden sie pojawił

PAweł tez z pania z kursu sie pusci ( a ona gorsza chyab nawet od slawetnej HAnny-Śniętej Ryby od pajaca Antka)

wkurzony na maksa Ryśku niech se tez znajdzie apetyczne jakeis cialo na boku a męczennica Grażynka niech w przyklęku spędzie reszte zycia ( sowją drogą - czy aktorka naparwde nei moze sie wyprostować? bo w kazdejs scenie jej kegosłup jest w strasznym stanie)
        • marslo55 Re: Mamałyga Elżunia dostała spida 21.09.10, 10:05
          mmm napisał(a):
          "męczennica Grażynka niech w przyklęku spędzie reszte zycia ( sowją drogą - czy aktorka naparwde nei moze sie wyprostować? bo w kazdejs scenie jej kegosłup jest w strasznym stanie"
          Może jak się ma pięcioro dzieci, to tak się robi - wiesz, ciągle schylać się do nich trzeba.. Paweł się z nikim nie puści, będzie na pewno jak z Edytą - Krystyna zazdrosna, babka namolna, Lubicz niewinny.
    • lilith76 Re: Mamałyga Elżunia dostała spida 21.09.10, 14:01
      Jestem jak najbardziej za aktywizacją życiową kobiet w średnim wieku.
      Ale wszędzie neofityzm drażni albo śmieszy.
    • Gość: Mosfilm Re: Mamałyga Elżunia dostała spida IP: 79.141.229.* 21.09.10, 14:31
      Ale to jest taka rola, ze nagle jej sie odmienilo, zachcialo i moze.
      Moze was to wkurzac (swiadczy dobrze o scenarzystach) czy nudzic (gorzej), ale nie znacie nikogo, kto nagle i z sila neofity wciela w zycie rozne idee?
    • la.bruja Re: Mamałyga Elżunia dostała spida 21.09.10, 17:26
      Propagowanie zdrowego stylu zycia jest ok, ale scenarzystom zalecałabym metodę złotego środka.
      Tak jak wiele osób tu napisało: w niemal każdym odcinku wyskakuje zza węgła Elżunia w sportowym ubranku i truchtając w miejscu molestuje bliźnich. To jest już niestrawne!
    • z_plus_z Misja Elżbieta! 21.09.10, 22:19
      Może jakiś klanowy "spin off" z dziarską Elą? A może wyślemy Kristel do innego serialu, aby rozruszała np. zasiedziałych mieszkańców Wspólnej?

Szkoda że nie ma w Polsce jakiegoś odpowiednika "Małej Brytania". Taki Klan mógłby być tam parodiowany godzinami...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka