Dodaj do ulubionych

MJM- dziwne...

25.11.10, 10:27
Pan A mówi pani B, żeby nie zatrudniała Pana C, bo jest niefajny
Pani B kaze Panu A spadać i zatrudnia Pana C
Pan C defrauduje pani B mnóstwo kasy
Pan A:
- nie mówi "a nie mówiłem"
- nie wrzeszczy "Ty debilko"!
- nie dusi jej w afekcie
- nie wkurza się wcale
- kiwa głową i mówi " spoko loko damy radę to tylko 20 moich pensji"
no sorry, ja bym ją zabiła na bank
syt. 2
pani B ma kłopoty finansowe, nie bedzie miała co włożyć do gara i ogólnie chodzi jak struta ignoruje wesołych gości etc.
siostra pani B, osoba zamożna z natury i po przyszłym mężu proponuje jej pozyczkę , bez problemu, na luzaku, wacików se nie kupi spoko
pani B unosi się honorem odmawia siostrze (przecież macie ślub) i wyjeżdża nie wiadomo gdzie, aby w pocie czoła odrabiać tę kasę porzucając dziecko
kurtyna
kolejna sytuacja z kosmosu jak dla mnie.
a może to ja jestem dziwna i wy tez byście tak zrobili?
Obserwuj wątek
    • monia515 Re: MJM- dziwne... 25.11.10, 10:32
      syt. 1 Tomek zachowuje sie normalnie- jak partner. Co to da, ze bedzie wrzeszczał 'a nie mówiłem'?
      syt. 2 Dla dobra dzieci pewnie bym przyjęła pożyczkę od siostry, chyba, że wyjazd byłby krótki i pozwolił na zarobienie duzych pieniędzy.
      • wiotka_trzpiotka Re: MJM- dziwne... 25.11.10, 12:07
        ok, ok
        odpuszczam duszenie
        ale że tak naprawdę nic
        tylko zemleć w warach
        ja bym jednak nie dała rady
        daleko mi w postawie moralnej do serialowej postaci...
    • railly Re: MJM- dziwne... 25.11.10, 10:33
      sytuacja 1: to sie nazywa miłośc (z którą zwiazne jest wsparcie)
      sytuacja 2: to się nazywa duma (a człowiek dumny nie pójdzie na łatwiznę pożyczając od siostry, tylko uczciwie odrobi jako pokutę za swoją naiwnośc i głupotę, nawet jesli trzeba do tego wyrzeczeń)

Inna sprawa, ze tylko Mysza moze:
      1. mieć zapisane hasła do prywatnego konta
      2. trzymac je w pracy, razem z haslami do konta sluzbowego
      To wyjatkowa glupota.

• bonnie75 Re: MJM- dziwne... 25.11.10, 10:47
        Oj tam! :-) Mysza mocno zarobiona jest!
        Pewnie wszystkie hasla + pin do bankomatu miala na pulpicie w kompie zapisane.
        Generalnie watek, ze tak brzydko powiem z d...y wziety.
        A co do Tomk_duzej_wargi - zachowanie prawidlowe. Zebiska zacisnal i pewnie zmell w duzych ustach milion przeklenstw.
        • june_girl Re: MJM- dziwne... 25.11.10, 13:40
          Zachowanie Tomka jak najbardziej prawidłowe i fajne ale zachowanie Gośki moim zdaniem przekracza w tej sytuacji wszelkie granice. Fochy, awantury, głupie nieprzemyślane decyzje i jeszcze zrzucanie winy na męża... Zrobiła głupio, każdemu się zdarza, ale ostatecznie to tylko kasa. Moim zdaniem kładzie się wtedy uszy po sobie, dziękuje mężowi za wsparcie i szuka realnej możliwości rozwiązania kryzysu. Ja bym pożyczyła od siostry, spłaciła długi i wzięła się ostro do roboty, żeby Marcie jak najszybciej oddać pożyczone pieniądze. A co do relacji z Tomkiem to zamiast chodzić jak chmura gradowa robiłabym wszystko żeby rodzina jak najmniej odczuła mój zły humor np. wykazałabym minimum dobrej woli i zabawiała jednak gości przy obiedzie :)
      • Gość: bbb Re: MJM- dziwne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 14:09
        znam taką jedną co hasło do zahasłowanego pliku miała w nazwie tegoż własnie pliku :)
    • ilekobietamalat Re: MJM- dziwne... 25.11.10, 14:06
      ostatnio "ogladam" mjm tylko czytajac streszczenia;D
      ale z jednej strony majac takiego meza jak ten koles z wielkimi ustami, dwojke irytujacych dzieci w tym jedno nie swoje, i jakiestam dlugi, wkurzajaca wtykajaca we wszystko nos matke, i w ogole akas dziwna rodzine, a z drugiej strony majac opcje "pracy" w rzymie.. wybralabym rzym!:) serio, rzymskie wakacje, oddanie dzieci pod opieke babci, swiety spokoj bez brzydkiego meza.. no ludzie,czego chciec wiecej?:D
    • jerryone1 Re: MJM- dziwne... 25.11.10, 19:06
      który bank nie wymaga autoryzacji transakcji??można tak sobie przelać kase i spoko? poza tym..ciekawe ile tam kasy było, że nie zorientowała się odrazu.Wątek bardzo zajebisty jak cały serial.
      • Gość: ewa Re: MJM- dziwne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 19:11
        Bo Gocha karte z kodami miała jako breloczek do kluczy biurowych,których używał jej pracownik.:)
        • nioma Re: MJM- dziwne... 25.11.10, 19:14
          nie ogladalam ale z tego co piszecie, to Tomek zachowal sie wlasciwie,
          mial sie drzec albo ja pobic? i od tego wrocilyby pieniadze? zachowal sie dojrzale i po mesku. wzial to na spokoj
          • Gość: sedno-sprawy Re: MJM- dziwne... IP: *.intelink.pl 25.11.10, 20:13
            A dla mnie ten luz Tomka też był jakiś taki nieżyciowy, choć na pewno szlachetny. Myślę jednak że większość ludzi w takiej sytuacji wypomina drugiej stronie niefrasobliwość, nierozwagę, część osób krzyczy. Ludzie sa jednak różni wiec tego bym się nie czepiała. Dla mnie mega dziwne było zachowanie Gośki, która tak ważną decyzje o wyjeździe podjęła sama bez konsultacji z męzem, za jego plecami. Kto tak robi?
            A tak off topic czemu wysyłają aktorkę do Rzymu? Koroniewska w ciązy jest czy co?
            • jerryone1 Re: MJM- dziwne... 25.11.10, 21:02
              Nie, poprostu nigdy nie była w Rzymie. A może to chodzi o Rzym pod Warszawą??
              • Gość: k-43 Re: MJM- dziwne... IP: 89.75.72.* 25.11.10, 23:30
                jerryone1 napisał:
                > Nie, poprostu nigdy nie była w Rzymie. A może to chodzi o Rzym pod Warszawą??

Pod Warszawa sa Wlochy, a nie Rzym.
                Rzym jest gdzies w Polsce, kolo Gniezna :)
      • yoka1 no właśnie 26.11.10, 07:56
        > który bank nie wymaga autoryzacji transakcji?

też mi to przyszło do głowy? Do tego kredyt wziął na ich jakiś tam limit? To, co znałteż ich oesele i numery dowodów? I nie musiał stawić się w banku z małżonkiem, skoro wspólne ich konto opędzlował?
        • czekolada72 Re: no właśnie 26.11.10, 08:10
          Jezeli ma sie otwarta linie kredytowa/debetowa - to wystarczy z bankomatu wybrac odpowiednia ilosc pieniazkow i finito.
          • yoka1 Re: no właśnie 26.11.10, 08:18
            no, chyba nie całkiem.
            Można ustalić limit wybierania jaki się chce.
            A tym, którzy mają linię debetową na np. 30tys i podpisują zgodę na wyciągnięcie tego za jednym podejściem, to gratuluję pomysłowości!
            Nie trzeba mieć kodów na pulpicie, wystarczy zgubić kartę.
    • Gość: kia o jacy wy wyrozumiali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 21:16
      Dziwne to jest i to bardzo! A wszyscy którzy wcześniej się wypowiedzieli i twierdzą że Tomek dobrze się zachował bo tak robią zakochani ludzie to chyba żyją w jakimś wyimaginowanym świecie. Normalnie gdy taka sytuacja się zdarza to każdy człowiek reaguje wściekłością, złością, jest zły na partnera i nie myśli o niczym innym jak tylko o tym jak zdobyć pieniądze na pokrycie długów.

Oczywiście wy wspaniałomyślnie machnęli byście na to ręką i zrobili imprezkę jak Tomek. No bo co z tego że małżonka przed chwilą zrobiła dług na kilkadziesiąt czy kilkaset tysięcy zł Przecież nie ma być o co złym.
      • sonia-3 Re: o jacy wy wyrozumiali 26.11.10, 19:44
        Odnośnie reakcji Tomka- to ja chcę takiego Tomka!!! Mój mąż dwa dni się do mnie nie odzywał, jak lekko uszkodziłam nasze auto( i nie tylko nasze, sąsiada też) parkując tyłem na parkingu. Gdzie ci mężczyźni !!!
    • imasumak Re: MJM- dziwne... 28.11.10, 22:22
      Zachowanie Tomka jak najbardziej prawidłowe.
      Co do Myszy Dowbora, no to cóż, jak zwykle wylazł z niej egoizm i głupota - w sytuacji, kiedy ma się dzieci, to się przełyka dumę i przyjmuje pożyczkę od siostry, a potem ją spłaca (swoją drogą co to za bank, że im nie rozłożył tego zadłużenia na raty?), a nie bierze doopę w troki i zostawia rodzinę na kilka miesięcy, bo rzekoma ambicja nie pozwala na inne rozwiązanie.
      Głupia ta Gosza jak but.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka