Dodaj do ulubionych

Wpadki w Klanie - wpisujcie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 18:25
Tak ich dużo, że realizatorzy serialu powinni zacząć czytać ten wątek!
Dziś Kasia do mamy: "Nie chcę jutro iść do szkoły". Tylko że jutro jest... sobota! (Klan jest prezentowany stosownie do dnia emisji premiery). Pomijam już, że dziś (w piątek po Trzech Króli) większość szkół nie pracowała, ale niech tam, może akurat w szkołach Lubiczównych były lekcje.
Obserwuj wątek
    • Gość: taranka Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.11, 19:01
      U mojego dziecka w szkole też były normalne lekcje.

Wpadka: kiedys Danusia dawna sąsiadka Lubiczow/ trzymała do chrztu Kasię.Ojcem chrzestnym był Józek.Więc się trochę znac musieli.A potem /nie wiem,czy parę miesięcy czy lat/ jak sie przypadkiem spotkali to sie sobie przedstawili i było tak jakby sie spotkali po raz pierwszy.
      • Gość: andy Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 20:15
        No ale jutro chyba nawet u twojego dziecka w szkole nie ma lekcji??? Bo w Klanie są.
        • Gość: a Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.alfanet24.pl 07.01.11, 21:15
          moze Kasia chodzi do dziennej-eksternistycznej, w soboty robi drugi semestr.
          • Gość: kamilica Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 08:16
            Kiedyś, gdy oglądałam ten serial, Koniakowa, jak ją tu nazywacie, "wielki" tłumacz j. chorwackiego korzystała przy nieśmiertelnej maszynie do pisania ze słownika kieszonkowego. Tak się składa, iż skończyłam serbokroatystykę i doradziłabym ciężko myślącym scenarzystom załatwienie większego słownika . Takowe są bo sama mam (ten mały kieszonkowy polecałabym osobom początkującym w nauce języka).
            • Gość: B. Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.146.127.231.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.01.11, 09:12
              Feli oglądał mieszkanie do wynajęcia. Razem z Grażyną wychodził z jej mieszkania, szedł o kulach, a jedną nogę miał w gipsie. Jak wchodzili do tego mieszkania, które miał wynająć, to na nodze miał już jakąś czarną skarpetę. No, chyba że założył gdzieś po drodze... ;-)))
              • Gość: andy Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 11:37
                Może gips się tak ubrudził na czarno bo Feli wpadł w brudną zaspę po drodze?
                • vasilip Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 08.01.11, 11:48
                  Feli 1 tuman w Klanie
                • Gość: B. Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.11, 21:41
                  Oni nie wychodzili na zewnątrz, to było mieszkanie w bloku Grażyny. :-))) Zasp na schodach nie zauważyłam. ;-)))
            • Gość: the_accidental Re: IP: *.toya.net.pl 08.01.11, 12:06
              Ktoś już kiedyś w którymś wątku zauważył, że pani dziekan wydziału humanistycznego, a w salonie nie ma ani jednej książki. Jeszcze było kiedyś tak, że Krystyna w swoim gabinecie pracowała na komputerze, ale tego komputera nigdzie nie było, tylko sam monitor. I za każdym razem jak przychodziła Alicja albo Surmaczowa, na tym kompie był wciąż ten sam dokument :-)
              • klawiatura_zablokowana Re: 10.01.11, 11:38
                Taaa, pani dziekan to jest w ogóle śmiech na sali. Ja na II roku doktoratu mam osobne regały tylko na pozycje "z dziedziny" plus komputer zawalony plikami i biurko zawalone notatkami i ksero :) A ona nawet swojego kąta nie ma, kieszonkowy słownik i jakieś pół książki na półce?

PS. Pozdrawiam serbistów i kroatystów :)
                • Gość: ... Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 20:13
                  a skad ta pewnosc ze w domysle nie ma innego pomieszczenia na ksiazki i inne slowniki i pierdoly?? czy wszystko musi stac w salonie?? nie sądze
                  • klawiatura_zablokowana Re: 13.01.11, 14:43
                    Przez tyle lat by nie pokazali jej pomieszczenia do pracy w domu? Co to, jakieś tajemnicze drzwi za kominkiem? :)))
            • maitresse.d.un.francais Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 04.03.11, 18:10
              Tak się składa, iż skończyłam serbokroatystykę i doradziłabym ciężko myślącym scenarzystom załatwienie większego słownika . Takowe są bo sama mam (ten mały kieszonkowy polecałabym osobom początkującym w nauce języka).

o rany, przegapiłam to, tłumacz dowolnego języka ze słownikiem kieszonkowym pod ręką to jakiś dowcip
    • zuzanka79 Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 08.01.11, 11:27
      Z każdym kolejnym odcinkiem mam co raz większe wrażenie, że cały Klan to jedna wielka scenograficzna wpadka :D:D:D
      Im dalej w las tym mniej grzybów ;)
      • Gość: AA Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 11:58
        Widzialem, ze nasza Zytka z Klanu wystepuje w jakiejs reklamie Winiar czy czegos tam razem z Jurkiem z Plebanii. Tylko jej twarz wykorzystali, bo glos juz ma podlozony. :)
        • reniatoja Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 08.01.11, 14:05
          I w tej reklamie nazywa się Radosna Ania, czy jakoś tak i mam rozdwojenie jaźni, bo myślalam, ze ona nazywa sie Naburmuszona Zyta, a tu co chwile, że Zyta to Ania.
          • Gość: marta Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 15:14
            I w tej reklamie nazywa się Radosna Ania, czy jakoś tak i mam rozdwojenie jaźni
            > , bo myślalam, ze ona nazywa sie Naburmuszona Zyta, a tu co chwile, że Zyta to
            > Ania.

a ja ją kojarzę z innej reklamy, z W. Błachem, coś o golonce tam było ;)
            • Gość: Tippie Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.internetia.net.pl 08.01.11, 16:30
              Zyta występuje także w reklamie jakiegoś środka przeciwbólowego.
              • michal_82 Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 10.01.11, 10:07
                Febrisan. Gra także w reklamie jakiegoś funduszu europejskiego - jedzie pociągiem jako pasażerka, i cieszy sę, że po remoncie jest krócej.
          • michal_82 Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 10.01.11, 10:10
            Nie, Radosna Ania to nie ona, ale faktycznie podobna.
          • Gość: wczorajoglądałam Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: 192.168.2.* / 10.10.100.* 11.01.11, 14:15
            Ona się nazywa Zy(go)ta...
        • michal_82 Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 10.01.11, 10:09
          Zyta gra w sumie w dwóch reklamach Winiar. W jednej wersji jest golonka, w drugiej żeberka. Jej reklamowy synek ma jakieś 15 lat, a aktorka jest jeszcze przed 30-tką.
          • imasumak Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 14.01.11, 16:30
            I cóż z tego, skoro dzięki wiecznie zbolałej minie wygląda na o 10 lat starszą? ;)
    • 25wanilia Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 08.01.11, 12:35
      Mieszkania.
      Tzn. lokum Rafalskiego z dnia na dzień zmieniło się na inne. Teraz ma chyba jakąś białą dość "nowoczesną" kuchnię, a wcześniej rezydował chyba w tej, co niby siostra kucharza miała sprzedać Czesi i Darkowi.
      Mieszkanie rodziców Norberta to chyba to gdzie schodzili się Jurek i Alinka. No ale to chyba nie wpadki, tylko takie obserwacje.
      Największa wpadka to studia Olki, które nawet z rocznym poślizgiem powinna skończyć magistrem w 2010 roku, a tu się okazuje,że podobno licencjata pisze.
    • Gość: klanowa Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: 77.236.26.* 08.01.11, 14:29
      W odcinku jubileuszowym Kamila miała zostać w domu bo poturbowana w wyniku wybuchu fajerwerków, a w kolejnym odcinku zasuwała już bez gipsu na nodze :-)
      • Gość: ja Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.11, 15:28
        Kamila nie miala nogi w gipsie, była poparzona petardą. Na bandaż mogla naciągnąć spodnie... chyba. Ale poruszala się calkiem sprawnie jak na ciężki uraz.
        • Gość: klanowa Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: 77.236.26.* 08.01.11, 16:54
          No tak, tak, nie mogła mieć gipsu :-) chyba jakoś z rozpędu to napisałam, bo miałam przed oczyma jak leżała z tą nogą wyciągniętą przed siebie . Zdziwiło mnie, że kiedy rozmiawiała z Błązejem to nagle cudownie ozdrowiała i wstała żwawo od stołu, kiedy ten powiedział, że niezla z niej laska :-) Jak widać, milość czyni cuda :-)

kiedyś była jeszcze wpadka, kiedy Kasia stwierdziła, że jutro już sylwester a tenże byl dopiero "pojutrze".

No i Elżunia strzepująca termometr elektroniczny :-)
    • iza232 Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 08.01.11, 16:19
      Pisałam już w innym wątku, ale tu chyba bardziej pasuje. Córka Bogny miała kiedyś na imię Malwina a teraz ta sama córka nosi imię Zuzia.
    • gazeta_mi_placi Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 08.01.11, 19:19
      Rysiu wchodząc do agencji ( w celu odbicia młodocianej nierządnicy ) nie umył rączek :-(
      • Gość: And Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: 212.87.246.* 09.01.11, 22:07
        Kilka dni temu jeszcze przed dniem premiery książki,z niezapowiedzianą wizytą do Elżbiety wpadli Paweł z Krystyną (Koniaczkowie) aby namówić Elę do występu z Krystyną w 'Kawie czy herbacie".Ela w końcu się zgodziła no i zrobili w domu generalną próbę przed tym telewizyjnym występem.Paweł udawał prowadzącego program,Elżbieta mówi w tej próbie do telewidzów "Dzień dobry państwu" a Krystyna "Dobry wieczór"....a przecież wiadomo,że program "Kawa czy herbata" nadawany jest wczesnym rankiem od 6ej.
        • Gość: andy Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 23:29
          No ale to nie żadna wpadka przecież :) taki żarcik pewnie aktorski. Bez przesady.
    • Gość: Luzaczka Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: 195.150.144.* 10.01.11, 09:22
      To już było dość dawno, ale w starym mieszkaniu Jacka i Beaty, które oddali Michałowi Beata rozmawia z Jackiem, obok stoi Małgosia, a w lustrze odbija się kamerzysta.
      A co do pomieszczeń to rzeczywiście nie starają się, żeby nie były tak podobne. Gabinet pani dziekan Koniakowej był jednocześnie pokojem Smosarskiego na uczelnii Olki i redakcyjnym pokojem Agi. No i oczywiście wszyscy leżeli w tym samym szpitalu, na tym samym miejscu, w tym samym łóźku. Po kolei: Beata, Jurek i Rysiek.
    • michal_82 Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 10.01.11, 10:16
      Kilkanaście odcinków temu była scena jak Marek przychodzi do Agi do domu (tego typu scen ostatnio jest sporo), i na ścianie było widać zegar z godziną 15:05. W kolejnej scenie była 13:30. A w trzeciej scenie Aga obróciła się i spojrzała nawet na ten zegar i stwierdziła, że jest już późno. Ale już nie pokazali, jaka była na nim godzina.
      • Gość: R Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 12:29
        Wpadką był pomysł Niżyńskiego, żeby w ogóle nakręcić ten serial i zatrudnić jeszcze w nim swoją "drewnianą" córkę.
        • monia515 Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 10.01.11, 12:54
          a kogo gra córka Niżyńskiego w Klanie?
          • michal_82 Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 10.01.11, 13:07
            Ulę, przyjaciółkę Oli.
            • Gość: Ania Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.01.11, 14:19
              Eeee, to nie przesadził z tą rolą dla córki. Co powiesz na Dzikiego, który w jednym serialu obsadził żonę nr 1 i żonę nr 2.
    • Gość: Magda Bliźniaki IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.11, 15:16
      no co Wy.... największą WPADKĄ KLANU są po prostu "BLIŹNIAKI"

(ogromna różnica wzrostu, brak inteligencji, wygląd taki sobie, masakryczna gra aktorska, o ile w ogóle o jakiejś grze możemy mówić, w końcu oni nic nie robią tylko biegają po domu ( "chłopcy nie biegajcie"), bawią się w Indian i ciągle krzyczą: huuuuuraaaaa mama,, huurraaa tata.. powinni iść na korepetycje do Zosi hihi)
    • michal_82 Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 10.01.11, 15:24
      > Dziś Kasia do mamy: "Nie chcę jutro iść do szkoły". Tylko że jutro jest... sobota!
      Podobna wpadka była 29 grudnia, gdy Bożenka stwierdziła, że "jutro Sylwester".
      • Gość: taranka Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.11, 18:44
        A w ogóle to czemu Czesia mówi do Lubiczów "ciociu i wujku" przecież oni to dla niej żadna rodzina.Siostra Czesi wyszła za Józka,który jest kuzynem Grażynki."Ciociowanie" nie wchodzi w grę...
        • gazeta_mi_placi Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 10.01.11, 22:11
          U nas w rodzinie na dalszą kuzynkę i jej męża też mówi się "ciocia" i "wujek".
        • mankencja Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 13.01.11, 14:02
          nie "ciociu" tylko "ciociaaa"
      • Gość: karl Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.xdsl.centertel.pl 10.01.11, 20:36
        Coś im się myli z tymi dniami. Oglądając dzisiejszy odcinek mozna było odnieść wrazenie, że nie było weekendu (Kasia wczoraj miała w szkole nieprzyjemności, Knorr też wczoraj był w Brukowej...). Scenarzyści muszą się chyba na nowo odnalezc!
        • reniatoja Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 10.01.11, 21:15
          Knorr wpada dzisiaj do Elmedu, do biura, jakby nei było, rzecznika prasowego potężnej (wszak jedynej w całym mieście) kliniki, gdzie tenże rzecznik własnie rozmawia z przełożonym, prezesem całej tej klniki, w godzinach pracy, ze szmatławcem w garsci i nawet nie pyta, czy można, czy moze przeszkadza w pracy, tylko wiesza płaszcz na wieszaku i zabiera sie do omawiania planu zemsty na ww brukowcu, bo pokalano szwagra i nie umieszczono przeprosin na pierwszej stronie. Smeiszne. Rodzina rodziną, ale tam, przynajmniej teoretycznie, pracuje się na rzecz i w sprawach kliniki, a nie omawia dramaty rodzinne. Są do tego inne pory dnia. I zresztą Knorr, drugi biznesmen, naczelny spółki, tym razem, koparkowej, tez powinien w godzinach pracy mieć jakieś zawodowe zajecia, a nie biegac z gazetą po mieście. Uważam, ze to wpadka, wiec wpisuję w tym wątku :)
    • zibowa Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 10.01.11, 22:00
      A widzieliście jak wygląda kuchnia w byłym mieszkaniu Czesi i Darka ? Te szare ściany wyglądają okropnie. A Rysio mówił, że mieszkanie po remoncie, nie postarał się wujaszek, tylko na odwal nakleił jakąś folię na kafelki ;)
      • Gość: Francesca Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.acn.waw.pl 11.01.11, 17:22
        No właśnie to się nazywa remont w Klanie- zmienić kolor, żeby głupi widz zauważył różnicę :)
    • Gość: karl Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.xdsl.centertel.pl 12.01.11, 20:45
      Ryśku "obrońca dziewic" bedzie miał adwokata. Dobrego adwokata i znanego, w telewizji występującego i zapewne baaardzo drogiego. Nie stać ich na niego, więc Graża stwierdziła że kredyt wezmą. Pytam więc - KOLEJNY??? Chyba mają już jeden hipoteczny i to z trudem uzyskany (zdolność mała) i nagle dostaną kilkanaście tysi na adwokata?
    • argentea Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 13.01.11, 11:37
      O tam, może wezmą tzw. chwilówkę. A wpadka z odcinka o "nie pouczaj mnie, gów.niaro": w styczniu Ola z Norbertem chcą kupić w supermarkecie brokuły, ale nie ma, więc kupią kalafiora. Ale z tego co zauważyłam, to właśnie teraz brokuły są dostępne a kalafiorów nie ma. A w ostateczności można było przecież kupić brokuły mrożone.
      • the_dzidka Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 13.01.11, 11:51
        Kalafiorów nie ma?! To co ja wczoraj kupiłam? ;)
        • argentea Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 13.01.11, 12:46
          Brokuła!
    • princessofbabylon Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 13.01.11, 18:18
      Oglądam teraz i widzę, że Olka miała cały czas skręcone włosy, a teraz na wieczór ma proste jak po prostownicy.
      • Gość: a Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.alfanet24.pl 13.01.11, 18:38
        Od kiedy mielone robi się w koszuli wizytowej? Takie coś tylko w Klanie:D
    • Gość: MartaS Wywiadówki na uczelniach... IP: *.promax.media.pl 13.01.11, 21:45
      Od kiedy rodzice chodzą na uczelnie pytać o oceny studentów jak na wywiadówki?! Takie coś to tylko w Klanie:D
    • Gość: fred Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 23:40
      zauważyliście, że z domu na sadybie zniknął gabinet pokój Władka wcześniej znajdował się on obok kuchni przy schodach, a dziś Ela tam coś wrzucała i wygląda na to, że teraz jest tam łazienka
      • petshopgirl Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 14.01.11, 18:20
        gabinet z tego co pamiętam jest za łazienką (kuchnia-łazienka-gabinet)
        napisałeś to tak że się uśmiałam - jakby jakiś brudownik czy składzik zrobili, w takim domu!
    • princessofbabylon Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 14.01.11, 18:08
      Czy to normalne, że mama wchodzi razem ze swoim nastoletnim synem do gabinetu lekarza na badanie ? ;)

• Gość: a Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.alfanet24.pl 14.01.11, 18:42
        Tak, jest to jak najbardziej normalne, że rodzic wchodzi z osoba niepełnoletnia do gabinetu, i to jeszcze przy tak cieżkim przypadku, jak przeszczep.
        • princessofbabylon Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 14.01.11, 21:30
          Ach no tak. Dobrze :)
    • kasiorek79 Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 26.01.11, 14:39
      Wczorajszy odcinek.
      Miron na zakończenie spotkania z Agnieszką daje jej gazetkę redagowaną przez siebie w więzieniu. Aga nie chce jej wziąć, odchodzi, zostawia Mirona z gazetką w ręce.
      Wieczorem Aga siedzi z Markiem w domu, Marek czyta tę gazetkę.
      Kupił w kiosku, czy coś mi umknęło?
      • mozambique Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 26.01.11, 14:50
        marek nie czyatł gazety wieziennej
        tylko jakąs zwyklą codzienna w ktorej wspomniano o tym konkursie weiziennym
        • kasiorek79 Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 26.01.11, 15:03
          Aaaa
          Zwracam honor :)
          • Gość: Maja Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.home.aster.pl 28.01.11, 11:18
            We wczorajszym odc. Krysia po powrocie do domu, wysłała Pawełka, żeby umył łapki. Mały wyszedł z łazienki, a ktoś centralnie zamknął za nim drzwi, co było idealnie widoczne. Pytanie, kto to zrobił? Krysia i Paweł stali przy akwarium, a nikogo innego w domu nie było! :)
            • aga_ata Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 28.01.11, 11:49
              We wczorajszym odc. Krysia po powrocie do domu, wysłała Pawełka, żeby umył łapk
              > i. Mały wyszedł z łazienki, a ktoś centralnie zamknął za nim drzwi, co było ide
              > alnie widoczne. Pytanie, kto to zrobił? Krysia i Paweł stali przy akwarium, a n
              > ikogo innego w domu nie było! :)

Też to widziałam:) Zastanawiałam się, czy "aktor" grający Pawełka nie potrafi zamknąć za sobą czy zapomniał;p
              • Gość: Maja Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.home.aster.pl 28.01.11, 12:53
                Najśmieszniejsze jest to, że tam tak naprawdę nie ma łazienki. Za tymi drzwiami siedzi ekipa i na ekranikach rejestruje to, co nagrywają przed kamerą. Tak więc sami powinni wyłapać tę wpadkę! :)
                • pipi43 Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 28.01.11, 13:43
                  He, he, też to zauważyłam:)
                  Już myślałam, że u Lubiczów straszy...
    • Gość: filifionka Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.pism.pl 28.01.11, 11:52
      To było w poniedziałek, chyba 24 stycznia - Zyta się dąsała, że Michał zapomniał o "dzisiejszym teatrze". Sęk w tym, że o ile mi wiadomo, teatry w poniedziałki raczej nie funkcjonują.
      • mozambique Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 28.01.11, 14:33
        niekoniecznei
        tala KOMEDIA w Warszawie i KWADRAT pracuja chyab na okrągło
        • Gość: hmmm Dlaczego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 21:58
          Dlaczego niezależnie od tego czy to styczeń czy wrzesień, zima czy jesień, ZAWSZE w pierwszej scenie Klanu ćwierkają wróbelki w tle?
    • michal_82 Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 04.03.11, 08:59
      Odcinek ze środy. Do szpitalnej sali, w której leży Bożenka, wchodzi Kamila. Torebka jej wisi na zgięciu łokcia. Gdy podchodzi do łóżka (filmowana jest wtedy od tyłu), torebkę ma już na ramieniu. I tak do końca sceny na zmianę były raz ujęcia od przodu, raz od tyłu, a torebka była raz na ręku, raz na ramieniu.
    • maitresse.d.un.francais Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 04.03.11, 18:14
      Czesia i Darek wynajmowali mieszkanie kilka lat, po czym stwierdzili, że je... sprzedadzą.

Kiedyś na pierwszym planie był Michał rozmawiający ze swoim szefem z radia, a z tyłu po prawej Grażynka cóś prasowała. ;-)
      • Gość: asdf Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.238.64.20.ip.abpl.pl 04.03.11, 19:21

> Kiedyś na pierwszym planie był Michał rozmawiający ze swoim szefem z radia, a z
        > tyłu po prawej Grażynka cóś prasowała. ;-)

o kurcze! chciałabym to zobaczyć:D
    • Gość: JK Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.aster.pl 04.03.11, 19:38
      Dzisiaj Moni wyszła z kuchni z koszyczkiem z chlebem i zasiadła do kolacji w kozakach. Czy wy też chodzicie w domu w takich butach i w takich butach konsumujecie codzienne posiłki? Przecież to chyba niewygodne (szpilki, ciepełko...). Czy to były te nowe buty, które kupił jej Feli i Moni nie zdejmuje ich nawet na chwilę?
      • pluskotka Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 04.03.11, 21:31
        To dlatego w Rosso centralnie najechali kamerą na jej kozaczki.
        • Gość: andy Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 22:53
          Te buty w serialach to jest największe niechlujstwo i maksymalne olewanie aktorów, którzy wychodzą z założenia że po prostu się im nie chce ściągać butów do kręcenia sceny w takiej popelinie. Bo pewnie nikt nie widzi. (A te buty nie tylko widać, ale i słychać).Stąd WSZYSCY przechadzają się po swoich pięknych pokojach w kozakach, na szpilkach i buciorach. Beata kiedyś podawała dzieciom śniadanko, oczywiście tradycyjne wykwintne dzbanki, porcelanowe filiżaneczki, serwetki pod srebrami, a na nogach... kozaki po kolana. Tak się dzieciom podaje z samego rana posiłek. Ciekawe, czy pod prysznic też idą w butach???
          • Gość: ikarr Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.internetia.net.pl 05.03.11, 06:45
            Grażynka mówi do Bożenki przed operacją, żeby dobrze popiła tabletkę "głupi Jaś", którą przyniosła pielęgniarka, a wiadomo, że można to zrobić tylko małym łyczkiem, bo jest zakaz picia i jedzenia na kilkanaście godzin przed operacją. Oczywiście Bożenka była w swojej piżamie, a nie w odpowiedniej szpitalnej koszuli, jaka dają do ubrania przed połknięciem tabletki.
            • Gość: may-xi Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.centertel.pl 05.03.11, 07:22
              I najważniejsze, że zdrowe oko zdążyła umalować;)
          • Gość: Honorata Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 22:47
            Mnie zaś śmieszą ci panowie (Jacek, Jerzy) odsztyftowawni w domu w kamizelki i krawaty. A Koziełło nawet w muszce. Jedynie Ryśku, jak przystało na "robola", nosi się w miarę normalnie, no i Koniaczek czasmi wrzuci lekarski luz i w domu widac go w flanelowej koszuli.
      • Gość: m Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: 163.157.254.* 24.03.11, 10:53
        kozaczki to nic - Moni budzi się rano z idealną fryzurą i makijażem - nawet szminka jej się nie rozmazuje przez noc
    • vasilip Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 05.03.11, 10:26
      Cały ten Klan to jedna wielka wpadka!
    • vasilip Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 05.03.11, 10:38
      Moni i Feli nie myją łapek przed żarciem.
      • Gość: x Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 00:45
        Czy Bożenka "przypadkiem" leży dokładnie w tej samej sali i na tym samym łóżku, na którym leżał jej ojciec kilka miesięcy wcześniej?
        • Gość: mm Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.03.11, 08:16
          W Warszawie jest jeden szpital i jedna sala wiec calkiem prawdopodobne :P
          • Gość: Luzaczka Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.n4u.krakow.pl 25.03.11, 07:50
            Oczywiście, że tak.
            Z tym, że Rysiek leżał po środku,a ona leży bliżej okna.
            Jak wyżej napisałam-ten sam szpital, to samo miejsce-Jurek, Beata, Rysiek i Bożenka ;)
            Jakbyście nie wiedzieli, że w Warszawie jest tylko jeden szpital ;)
            • Gość: buhaha Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 16:33
              1.Wczorajszy dworzec na którym niby ciocia Stasia z Jeremiaszkiem widzieli Beatę, nie jest żadnym warszawskim dworcem- ani Centralnym, ani Wschodnim, ani Zachodnim. Ciekawe co go zagrało?
              2. Ciocia Stasia pytana gdzie widziała Beatę- odpowiada, że na dworcu w Warszawie, nierealne- warszawiacy mówią " Widziałem ją na centralnym/wschodnim/zachodnim".
              3. Ileś odcinków wstecz- warszawskie lotnisko Okęcie zagrał hol bloku F TVP SA na ul. Woronicza.
              • z_plus_z Re: Wpadki w Klanie - wpisujcie 25.03.11, 23:21
                > 1.Wczorajszy dworzec na którym niby ciocia Stasia z Jeremiaszkiem widzieli Beat
                > ę, nie jest żadnym warszawskim dworcem- ani Centralnym, ani Wschodnim, ani Zach
                > odnim. Ciekawe co go zagrało?

A to nie był odnowiony Centralny?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka