Dodaj do ulubionych

Plebania - dali popalić z Traczem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 23:33
No, nie, tego jeszcze nie było. Nieźle dali popalić scenarzyści Plebanii wymyślając wątek, że Tracz handluje żywym towarem i dostarcza jakiemuś włoskiemu mafiozo dziwczyny ze wschodu do burdeli we Włoszech. Już wcześniej było śmiesznie, że w wieśniackim środowisku mieszka i prosperuje gangster trzęsący całym powiatem za pomocą jednego osiłka. No, ale teraz to zrobiła się już wręcz burleska. Brawo, panie Olszewski and company! Tylko, że 1 kwietnia dopiero za parę dni, więc troszkę się pośpieszyliście.
Obserwuj wątek
    • deczko Re: Plebania - dali popalić z Traczem 29.03.11, 07:55
      Przeciez pokazali to juz na poczatku sezonu, Tracz zreszta na chwile wzial sobie jakas Wietnamke, ktora doskonale mowila po polsku, pozniej mu uciekla, ksiadz go postraszyl i tyle bylo watku o handlu zywym towarem. I azjaci nie do burdeli, a do obozow pracy mieli jechac, ale moge sie mylic, bo wczoraj niedokladnie ogladalam.

Tracz juz inwestwoal w handel zywym towarem na poczatku serialu, mial jakies kontakty z rosyjskim mafioso.

Co tam mafia, Pawelek przyjechal na ferie!!! :D
      Ladnego dzieciaka wybrali, ale mnie sie wydaje, ze ten dzieciak powinien byc wiekszy.
      • Gość: Honorata Re: Plebania - dali popalić z Traczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 10:58
        Przepraszam, że nie wiedziałam o tych wcześniejszych nawiązaniach do handlu żywym towarem, ale nie jestem zatwardziałą oglądaczką Plebanii, a tylko z doskoku zaglądam to tego "przybytku". Tak czy owak jest zabawanie, można powiedzieć niemal, że ten szwarccharakter Tracz to taka nasza, polska parodia westernu.
        A tak a propos: kto to jest Pawełek, o którym wspominasz? Niestety, w Plebanii zbyt często pojawiają się postaci, które wyskakują jak diabeł z pudełka i trudno się połapać "who is who". Podobnie nagle znikają różne osoby i wątki, choć logika nakazywałaby jakoś bardziej sensownie je zamykać. Być może scenarzyści pana Olszewskiego pracują w systemie zmianowym i jeśli któryś o piętnastej postawi kropkę w połowie zdania, to jego zmiennik nie wie co kolega miał na myśli i zaczyna następną scenę z innymi bohaterami. :)))
    • maitresse.d.un.francais ja mam pytanie bo nie oglądam 29.03.11, 16:47
      czy w każdym odcinku wychodzi na jaw nowa forma ohydy moralnej Tracza, tzn. w jednym handluje żywym towarem, w drugim narkotykami, a w trzecim okrada domy sierot etc.?
      • Gość: Honorata Re: ja mam pytanie bo nie oglądam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 17:48
        Nie wiem tak "detalicznie", bo też nie śledzę pilnie każdego odcinka (a w ogóle to popatruję na to stosunkowo od niedawna, od około roku), ale postać Tracza jest tak zaprojektowana, że musi (choćby nie chciał :) wychodzić zawsze na kanalię, gangstera i ateistę (jedynego zresztą w serialu, bo skądby inny się wziął; przecież każdy nie-gangster to katolik :).
        Czekam niecierpliwie kiedy Tracz zgwałci i zamorduje jakąś staruszkę, a potem założy sektę religijną, do której wciągnie podstępem siostrę proboszcza, która właśnie zaczyna popijać czyli wytwarza w sobie podatność na perswazję. :)
        • maitresse.d.un.francais Re: ja mam pytanie bo nie oglądam 29.03.11, 21:40
          edynego zresztą w serialu, bo skądby inny się wziął;
          > przecież każdy nie-gangster to katolik :).

To wiele wyjaśnia. W "Klanie" był buddysta - rzecz jasna okazał się świnią, a w "Plebanii" kiedyś była sekta, ale nie wiem jaka. Moim zdaniem była tam jako zrównoważenie sekty "okołoksiężej", czyli obywateli wpatrujących się w księdza, jakby był samym Synem Bożym.
    • Gość: Honorata Re: Plebania - dali popalić z Traczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 01:17
      Dziś znów dali popalić - dyrektorka szkoły stawiała się księdzu katechecie i przywoływała go do porządku. Hahahahahaha!
      • baba67 Re: Plebania - dali popalić z Traczem 31.03.11, 08:23
        Ale jak oni te dyrektorke dobrali-no normalny archetyp.Po prostu patrzysz i wiesz ze stara befrzyca. No i to podejscie do mlodziezy-miooood.(Tj calym sercem sie zgadzam tylko takie maja szase przetrwac i nie zwariowac-a wiem o czym pisze:-)
        Sekta byla-mlodsza corka Wojciechowskich dala sie uwiesc, ale poznala bardzo fajnego chlopaka i on ja jakos otrzezwil. Niestety, niestety cholerni scenarzysci sprawe pokpili-fajny chlopak poszedl do wojska, zwiazek sie skonczyl, a Karoline zdaje sie wydali za koszmarnie antypatycznego Bialorusina(nie zebym cos miala do Bialorusinow, on byl osobiscie antypatyczny).
        Bez Tulczyna to juz nie jest to.
        • Gość: Honorata Re: Plebania - dali popalić z Traczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 11:03
          Dzięki za wiadomości, choć niewiele mi one mówią, gdyż popatruję na to "Klerykowo" dopiero od około roku. Nie wiem więc kim są Wojciechowscy oraz ich córki i jeszcze bardzo wielu innych rzeczy nie wiem. Jest natomiast prawdopodobne, że skoro serial trwa już ładnych parę lat (ile - 7,8,9?) to z pewnością bardzo wiele zjawisk społecznych zostało już poruszonych i wyeksploatowanych. Jeśli więc znów wyrwę się z jakąś "sensacją", która już była, to z góry przepraszam. :))
          • baba67 Re: Plebania - dali popalić z Traczem 31.03.11, 11:37
            Ale to jest bardzo optymistyczne ze serial ma nowych zwolennikow. Wojciechowscy to rodzice Mateusza tego od Iwonci-sekutnicy. Mateusz ma siostre ktora sie juz nie pokazuje od dwoch lat, po wyjsciu za wspomnanego Bialorusina (choc mieszkaja calkiem niedaleko bo w Lublinie). Aktorka grajaca siostr przeniosla sie do nowego serialu i pewnie odczekuja jeszcze zeby wprowadzic kogos nowego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka