Dodaj do ulubionych

Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z kim?

IP: *.aster.pl 29.05.11, 14:51
tak sobie załóżmy, że możemy kogoś poznać... ja chyba bym wybrała Leszka, brata
Krychy Lubicz. Ten jego głos... ;-) i Ryszarda, Ryśka, ale to dlatego, że gra Piotr Cyrwus.
A Wy kogo? :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: ikarr Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.internetia.net.pl 29.05.11, 15:29
      Ja z tym Tomkiem od AA, przynajmniej jest w nim jakiś ból egzystencjalny. Leszek jest płyciutki jak wszystkie Ryśki, Michały i Jurki.
      • Gość: kasia Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.plock.mm.pl 29.05.11, 15:56
        Twoje pytanie uświadomiło mi, że w Klanie nie ma ani jednego fajnego faceta. Niestety.
        • Gość: korkociąg Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 22:57
          Niestety, nie ma też ani jednej kobiety, dla której można by "zwariować" (bo skoro napisałaś o mężczyznach, to - jako chłop - pomyślałem zaraz "w drugą stronę" :)) No, może tak, na upartego, poromansowałbym trochę z Agnieszką Lubicz, ale żeby oszaleć na jej punkcie, to raczej nie. Poza tym, same kury domowe, pretensjonalne damulki albo "sufrażystki".
          Jest jest jeszcze kwestia - że się tak wyrażę - integralności postaci. Być może jedną czy dwie panie, z występujacych w Klanie aktorek, uznałbym za interesujące z tytułu samej urody, ale scenarzyści tak "napisali" odtwarzane przez nie postaci, że jako "całość" są one nie do przyjęcia, a nawet wręcz odstręczają. Przykładem takiej odstręczającej postaci była choćby niewystępujaca już Beata, która - jako pani Naruszewicz - odznaczała się ponadprzeciętną urodą, ale jako bohaterka Klanu - Beata Chojnicka - była dla mnie nie do zniesienia.
    • akapit2 Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 29.05.11, 15:47
      o tak, Tomek cos w sobie ma. Jestem za :-)
    • maitresse.d.un.francais Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 29.05.11, 16:00
      Leszka? błeeee, miało to reprezentować typ mefistofeliczny, ale kurczę trochę to nie wyszło, nie tylko ze względu na zapasienie.
      • Gość: a Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 16:14
        ja z Zyta, bo moze jest zrzedliwa, ale z drugiej strony jest jurna i z seksem by nie bylo klopotow. po drugie ladna jest :)
        • Gość: korkociąg Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 23:01
          Gość portalu: a napisał(a):
          > ja z Zyta, bo moze jest zrzedliwa, ale z drugiej strony jest jurna i z seksem b
          > y nie bylo klopotow. po drugie ladna jest :)

Zyta ładna? No, chłopie, przekonałeś mnie jak nikt dotąd, że o gustach nie należy dyskutować! :))))
          • quba Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 30.05.11, 09:07
            Zyta jest przepięną kobietą!
            I Bożenka też!
    • Gość: S. Też pytanie! IP: *.dynamic.mm.pl 29.05.11, 16:20
      Z Jackiem oczywiście ;))
      Po tych jego romansach wszelakich z pewnością zna się na rzeczy ;>
      • Gość: :P Re: Też pytanie! IP: *.dialog.net.pl 29.05.11, 18:31
        No tak tylko poza Tobą spał by z całą Twoją rodziną... i znajomymi :) Nie dziękuję...

Hmmm faceta w Klanie nie ma żanego a co do babek to może Beatka i Ela... Obie babki z klasą ładne nie zrzędzące :)
        • Gość: korkociąg Re: Też pytanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 23:11
          Bardzo ładnie zarysowały się w dwóch poprzednich postach dwie różne kobiece "filozofie": mężczyzna jako maszynka do wywoływania orgazmu, a także realizacji innych potrzeb (bo to ta sama gatunkowo osobowość) - trzepania dywanów, wynoszenia śmieci, dostarczania środków płatniczych itp. oraz druga - mężczyzna jako własność, "stan posiadania", żródło prestiżu itd.
          Oczywiście, typologia ta jest bogatsza - występują także inne typy osobowościowe kobiet, ale o tym przy okazji. :))
    • Gość: Ewka Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.toya.net.pl 29.05.11, 20:44
      Z Tomkiem od AA. Zdecydowanie. ;)
    • pluskotka Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 29.05.11, 22:19
      Chyba Norberta, jak grzywę obciął lepiej wygląda.
    • Gość: ja Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.aster.pl 29.05.11, 23:09
      Z doktorem Pawłem L! :P
    • Gość: Kia Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 23:10
      Chyba z Darkiem-mężem Czesi
    • Gość: korkociąg Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 23:21
      A dlaczego żadna z Was nie wymieniła jeszcze Mariusza - taksówkarza, kolegę "Ryśku"? Za prosty, za słaby intelektualnie? Za to solidny, dający oparcie i pewność oraz pogodny i bezkonfliktowy. Ja wiem, że w sferze marzeń kobiecych występują głównie władcy, herosi oraz śniedolicy piraci, ale w życiu codziennym liczą się zupełnie inne przymioty i marząc o księciu bierze się za męża poczciwego i posłusznego "wyrobnika". No, tak, ale tu przeciez chodzi o gorący romans. Zupełnie zapomniałem .... :)))
      • maitresse.d.un.francais Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 30.05.11, 16:03
        . Zupełnie zapomniałem ...

No właśnie.

Władcy i piraci to niekoniecznie, ale żeby nie miał IQ niższego niż ja, bo się na śmierć zanuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudzę.
        • Gość: korkociąg Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 18:30
          Oczywiście optymalny model to rozum Einsteina, uroda Banderasa i konto Gatesa.
          Ech, te kobiety .... :))
          • maitresse.d.un.francais Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 31.05.11, 15:54
            Gość portalu: korkociąg napisał(a):

> Oczywiście optymalny model to rozum Einsteina

Nie napisałam, że rozum Einsteina, tylko IQ równe mojemu. Chyba nie umiesz czytać (ze zrozumieniem).
            • Gość: korkociąg Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 10:01
              Ja w ogóle niewiele umiem. Nawet metafora (przejaskrawiona, uwydatniająca, jak to w żartobliwym porównaniu) mi nie wyszła. Nie mówiąc już o włosach ... :))
              • maitresse.d.un.francais Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 01.06.11, 19:45

> Nie mówiąc już o włosach ... :))

Włosy ci nie wyszły? To się ciesz, że masz! ;-)
                • Gość: korkociąg Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 22:10
                  maitresse.d.un.francais napisała:
                  > Włosy ci nie wyszły? To się ciesz, że masz! ;-)

A cóż to za powód do radości w czasach, gdy połowa facetów chodzi dobrowolnie ogolona na łyso? Nawet jedna taka powiedziała mi niedawno, że jestem niewspółczesny i niemodny, bo takiej "szopy" na głowie to już nikt nie nosi. :(((
                  A tak, między nami, to rzeczywiściew tylko kłopot; trzeba czesać, myć, chodzić do fryzjera i wyrywać te cholerne "albinosy", które - niestety - wciąż "odrastają" :)))))
                  • maitresse.d.un.francais Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 02.06.11, 17:08

> A cóż to za powód do radości w czasach, gdy połowa facetów chodzi dobrowolnie o
                    > golona na łyso?

Powiem ci, że w moich metresich oczach wyglądają oni jak dupki.

Nawet jedna taka powiedziała mi niedawno, że jestem niewspółcze
                    > sny i niemodny, bo takiej "szopy" na głowie to już nikt nie nosi. :(((

Iiii tam. Jedna taka "idzie na lep modnych prądów", a sama nie myśli.

> A tak, między nami, to rzeczywiściew tylko kłopot; trzeba czesać, myć, chodzić
                    > do fryzjera i wyrywać te cholerne "albinosy", które - niestety - wciąż "odrasta
                    > ją" :)))))

Oj, przynajmniej wyglądasz porządnie, a nie jak rekrut.
                    • Gość: korkociąg Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 10:55
                      Dzięki za wsparcie psychologiczne. :)
                      • maitresse.d.un.francais Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 03.06.11, 15:44

> Dzięki za wsparcie psychologiczne. :)

Nie ma sprawy. Nie lubię łysych i ogolonych na zapałkę. Wspieram facetów z włosami. No chyba że mają glacę na górze, a z tyłu hodują plerezę, ale z opisu sądząc to nie twój przypadek.
      • Gość: Pluskotka Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.uni.lodz.pl 30.05.11, 23:16
        Na męża to wybrałabym Ryśka albo Pawła. :)
    • vasilip Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 30.05.11, 06:18
      Tylko Feli !
    • akapit2 Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 30.05.11, 08:18
      ja bym się jeszcze zastanowiła nad Piotrem psychologiem, ojcem Jaśka. Co prawda kobieciarz z niego ;-)
      ale na poziomie, kulturalny i przystojny :-)
    • akapit2 Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 30.05.11, 08:26
      przeoczyłam wpis o Mariuszu, koledze Ryśka. Rzeczywiście jest miły, wydaje się być wrażliwym, serdecznym i dobrym mężczyzną. A takich lubię. Wszystko piszę z przymrużeniem oka rzecz jasna ;-) ale Mariusz jest normalnym facetem. I tu daję duży mu plus. Jest misiem do przytulenia, do rozmowy, i ciasto też umiałby upiec :-)
      • Gość: xd [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 09:02
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Ewka Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.toya.net.pl 30.05.11, 09:19
        O tak. Mariusz też byłby ok. (Pod warunkiem że z Tomkiem od AA by mi nie wyszło) :)
        • Gość: xd [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 09:35
          • Gość: xd [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 10:24
    • Gość: c [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 10:43
    • gazeta_mi_placi Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 30.05.11, 10:58
      Z Maciusiem.
      Młody, spokojny, o dobrym sercu.
      • Gość: ;p Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.dialog.net.pl 30.05.11, 11:46
        Mariusz całkiem OK o ile nie jest równie nie życiowy co Ryśku, Ryśku :)
    • Gość: a Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: 31.42.2.* 30.05.11, 19:13
      Z Edzią Herbuś
    • kiwas Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 31.05.11, 22:44
      Moja dziewczyna zawsze podnieca się jak na ekranie jest Rysiek ,ale wiem,że chyba jaja sobie robi ,bo ja jestem w zupelnie innym typie .
      Ja to bym przeleciał Bożenkę , już nic za to nie grozi ,a jednak świeżynka.
      Kamila za koścista, Herbuś nie bo brunetek nie lubię, a kiedyś jeszcze ,ale to daaawno było ,podobała mi się Ola L. i jej rude loki . No i jak młodsza była,bo teraz to już stara du*pa.
      • Gość: xd [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 23:19
      • maitresse.d.un.francais Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 31.05.11, 23:35
        No i jak młodsza była,bo
        > teraz to już stara

Tak, 25 lat to piękny wiek do trumny, no nie gimnazjalisto?
        • Gość: korkociąg Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 10:04
          No, nie wiem czy to na pewno gimnazjalista. Paru moich kolegów też gustuje w koleżankach swoich córek, ale zaczynają juz narzekać, bo córki podchodzą pod trzydziestkę :))
          • akapit2 Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 01.06.11, 11:13
            to chyba świat się kończy :) skoro koledzy na 30-ki kręcą nosem ;))
            Natomiast co do Banderasa, Einsteina i Gatesa, oooo tu bym się spierała. Każda kobieta ma swój własny optymalny model ;))))
            • Gość: korkociąg Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 11:46
              akapit2 napisała:

> to chyba świat się kończy :) skoro koledzy na 30-ki kręcą nosem ;))

Kręcą nosem, bo mówią tak: no, dobrze, dziś jeszcze może być, ale co będzie za 10 lat? Starucha! :)))

> Natomiast co do Banderasa, Einsteina i Gatesa, oooo tu bym się spierała. Każda
              > kobieta ma swój własny optymalny model ;))))

OK. Niech będzie intelekt Hawkinga, uroda di Caprio i kasa Buffetta :))

W tym miejscu przypomniała mi się anegdota (ponoć autentyczna), kiedy pewna piękna lecz głupiutka gwiazdka filmowa w rozmowie z Georgem Bernardem Shaw (znanym z wyjątkowej szpetoty) powiedziała:
              - Ach, Mistrzu, jakież by to było szczęście gdybyśmy tak byli małżeństwem, a nasze dzieci odziedziczyły pański rozum i moją urodę ...
              Na co pisarz miał odpowiedzieć: - A wyobraża sobie Pani tę tragedię gdyby stało się odwrotnie?
              :)))))
              • akapit2 Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 01.06.11, 12:12
                > Kręcą nosem, bo mówią tak: no, dobrze, dziś jeszcze może być, ale co będzie za
                > 10 lat? Starucha! :)))

za 10 lat oni będą zapewne młodsi, ewentualnie czas się dla nich zatrzyma ;))
                kto wie czy wówczas te dziewczyny, już 40-letnie :) nie będą się rozglądały za młodszymi od siebie ;)))

Leonardo DiCaprio? o nieeee, tylko nie on :(
                "nie to ładne, co ładne, ale co się komu podoba" :))
                • Gość: R Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 12:15
                  30 lat to najlepszy wiek dla kobiety. Jest na co popatrzeć i o czym porozmawiać.
                  • Gość: korkociąg Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 14:09
                    Gość portalu: R napisał(a):
                    > 30 lat to najlepszy wiek dla kobiety. Jest na co popatrzeć i o czym porozmawiać

Zwłaszcza, gdy chce się już tylko popatrzeć i porozmawiać. :)))))
                • Gość: korkociąg Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 14:04
                  akapit2 napisała:
                  > za 10 lat oni będą zapewne młodsi, ewentualnie czas się dla nich zatrzyma ;))

O ile w ogóle dożyją! :)))))
                  • akapit2 Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 01.06.11, 14:24
                    Gość portalu: R napisał(a):
                    > 30 lat to najlepszy wiek dla kobiety. Jest na co popatrzeć i o czym porozmawiać

Gość portalu: korkociąg napisał:
                    >Zwłaszcza, gdy chce się już tylko popatrzeć i porozmawiać. :)))))

> O ile w ogóle dożyją! :)))))

dawno się tak nie śmiałam :))))
                    masz poczucie humoru, Twoje posty są świetne :))))))
                    • Gość: korkociąg Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 16:14
                      Dzięki, dzięki, akapitko (o, kurcze, ale wyszło aluzyjnie:)).
                      Starsi panowie bardzo luibią jak młode kobiety mówią im takie rzeczy. To już prawie cybersex! :))))
                      • akapit2 Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 01.06.11, 20:20

> Dzięki, dzięki, akapitko (o, kurcze, ale wyszło aluzyjnie:)).
                        > Starsi panowie bardzo luibią jak młode kobiety mówią im takie rzeczy. To już pr
                        > awie cybersex! :))))

;))))))) ależ proszę...hm... jak tu zdrobniale Cię określić :-))) nie da się, niestety ;)))
                        to miłe kiedy mężczyzna ujmuje lat kobiecie ;))))))
                        czy cyber? raczej nieee, no gdzieżby tak na forum, przy ludziach? ;))))
                        • Gość: korkociąg Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 22:18
                          akapit2 napisała:
                          > czy cyber? raczej nieee, no gdzieżby tak na forum, przy ludziach? ;))))

Prawdziwe uczucie nie zna wstydu :)))

PS
                          Też nie mam pomysłu jak by tu zdrobnić to urządzenie do otwierania wina. Korkociąguś? :)))) Kiedy zaczynałem pisać, myślałem akurat o tym, że i w Klanie i w Plebanii podjęli temat alkoholizmu i tak jakoś automatycznie skojarzył mi sie ten korkociąg, a teraz nie wiem co z tym fantem zrobić? :((((
                          • akapit2 Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 02.06.11, 14:41

> PS
                            > Też nie mam pomysłu jak by tu zdrobnić to urządzenie do otwierania wina. Korkoc
                            > iąguś? :))))

Twój pomysł, szczerze powiem, nie brzmi dobrze :))
                            Może jakiś skrót od Korkociąg ? a najlepiej zaloguj się po prostu :)

>maitresse.d.un.francais napisała:
                            > Włosy ci nie wyszły? To się ciesz, że masz! ;-)

>A cóż to za powód do radości w czasach, gdy połowa facetów chodzi dobrowolnie ogolona >na łyso? Nawet jedna taka powiedziała mi niedawno, że jestem niewspółczesny i niemodny, >bo takiej "szopy" na głowie to już nikt nie nosi. :(((

:))) czy Twoja "szopa" przypomina fryzurę Leszka? chyba nie pomyliłam imienia? chodzi mi o
                            Leszka, który pracuje w firmie Beaty Boreckiej /drugi Leszek to brat Krystyny/. Jeśli tak, to
                            doradzam krótko na jeża :)
                            • korkos Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 02.06.11, 17:07
                              akapit2 napisała:
                              > Twój pomysł, szczerze powiem, nie brzmi dobrze :))
                              > Może jakiś skrót od Korkociąg ? a najlepiej zaloguj się po prostu :)

Zaloguj, zaloguj, wiśta wio - łatwo powiedzieć. Login korkociąg jest już zajęty. Sprawdzałem skróty i wolne są np. korkos i korkot. Jest tez wolny rzeczywisty skrót od korkociąga - korkoc, ale jakby trochę dziwacznie brzmi. Co radzisz?

> :))) czy Twoja "szopa" przypomina fryzurę Leszka? chyba nie pomyliłam imienia?
                              > chodzi mi o Leszka, który pracuje w firmie Beaty Boreckiej /drugi Leszek to brat Krystyny/.
                              > Jeśli tak, to doradzam krótko na jeża :)

Koleżanka trochę przesadziła z tą "szopą", po prostu miałem już ciut za długie włosy, jednak raczej w stylu Leszka od Krystyny niż Leszka od kremów. Tyle, że nie tak zabójczo "brunetowate" jak u pana Dziurmana.... :((
                              • akapit2 Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 03.06.11, 11:33
                                korkos napisał:

> Login korkociąg jest już zajęty.
                                > Sprawdzałem skróty i wolne są np. korkos i korkot. Jest tez wol
                                > ny rzeczywisty skrót od korkociąga - korkoc, ale jakby trochę dziwacznie
                                > brzmi. Co radzisz?

O, widzę, że się zalogowałeś. Masz już nick, więc nic radzić w tej kwestii nie mogę :))
                                • korkos Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 03.06.11, 13:44
                                  Ależ, ależ ... pozostałe: korkot i korkoc są nadal wolne, więc mogę jeszcze zmienić.
                                  Tylko jakie to ma znaczenie?
                                  A swoją drogą można by poznać etymologię akapita? :)) (myślę, że akapit, jako rzeczownik osobowy, powinien brzmieć w dopełniaczu akapita, zgodnie z odmianą: pan Sygita, pana Sygita itp.)
                                  • akapit2 Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 03.06.11, 14:09
                                    korkos napisał:

> Ależ, ależ ... pozostałe: korkot i korkoc są nadal wolne, więc mogę jeszcze zmi
                                    > enić.
                                    > Tylko jakie to ma znaczenie?
                                    > A swoją drogą można by poznać etymologię akapita? :)) (myślę, że akap
                                    > it
                                    , jako rzeczownik osobowy, powinien brzmieć w dopełniaczu akapita,
                                    > zgodnie z odmianą: pan Sygita, pana Sygita itp.)

Moim skromnym zdaniem dopełniacz od "akapit' brzmi "akapitu" :))
                                    ale to byłby temat na inne forum /wiem, że jest forum "ortografia", być może są jakieś stosowne :) /
                                    Jeśli dobrze się czujesz ;)) ze swoim nickiem, to w porządku. A jak sam zechcesz,
                                    zmienisz i już ;)) Mnie osobiście nie podoba się korkoc i korkot, ale co ja mogę :))
                                    Nie musisz trzymać się korkociągu.
                                    Ja nie przepadam za moim nickiem, ale to tylko dla potrzeb forum.
                                    • Gość: korkociąg Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 14:58
                                      akapit2 napisała:
                                      > Moim skromnym zdaniem dopełniacz od "akapit' brzmi "akapitu" :))
                                      > ale to byłby temat na inne forum /wiem, że jest forum "ortografia", być może są
                                      > jakieś stosowne :) /

Trzeba odróżnić rzeczowniki osobowe od nieosobowych, bo ich odmiana różni się od siebie (i jest to przedmiotem gramatyki, nie ortografii). Akapit, jako ustęp tekstu, jest rzeczownikiem nieosobowym i rzeczywiście odmienia się: akapit, akapitu, akapitem itd. Natomiast jako rzeczownik osobowy przyjmuje formy analogiczne do nazw lub nazwisk osób, jak podany poprzednio przeze mnie przykład mężczyzny o nazwisku Sygit (jest w Polsce ponad 300 takich osób, patrz tu: www.herby.com.pl/ ) , a więc: Sygit, Sygita, Sygitowi ... Aby utrwierdzić się w tym przekonaniu weź np. dwa jednakowo brzmiące słowa: porządek jako ład oraz Porządek jako nazwisko (są osoby o takim nazwisku). Mając na myśli bałagan powiemy, że nie ma porządku, ale absencję osoby będziemy musieli określić jako nieobecność pana Porządka. Itd itp.
                                      Pozdrawiam.

PS
                                      Mnie też korkot i korkoc wydawały się gorsze i stąd korkos, choć tak w ogóle nie jestem zachwycony tym nickiem. :)
                                      • akapit2 Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 03.06.11, 15:30
                                        wiem, że nie dotyczy to ortografii, za szybko i na skróty pisałam a Ty inaczej zrozumiałeś.
                                        Ponieważ inni to czytają, więc nudzić nie będę :) jak kliknęłam "wyślij",
                                        wiedziałam o co chodzi i że się pomyliłam.
                                        Pozdrawiam :)

czytających przepraszam za prywatę :))
                                  • maitresse.d.un.francais Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 03.06.11, 15:46
                                    korkos napisał:

> Ależ, ależ ... pozostałe: korkot i korkoc są nadal wolne, więc mogę jeszcze zmi
                                    > enić.
                                    > Tylko jakie to ma znaczenie?

Zawsze możesz tego "korkociąga" przetłumaczyć na język obcy, dodać cyfrę albo ubogacić (typu nicki jedyny_korkociag_na_forum, korkociag_do_sikacza, korkociag_bez_wina etc.)
                                    • Gość: korkociąg Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 21:25
                                      > Zawsze możesz tego "korkociąga" przetłumaczyć na język obcy, dodać cyfrę albo u
                                      > bogacić (typu nicki jedyny_korkociag_na_forum, korkociag_do_sikacza, korkociag_
                                      > bez_wina etc.)

Technicznie wyjście znakomite, tyle że w ten sposób ginie idea zabawności nicku. Bo kto akurat domyśli się, że np. troellog to nie pretensjonalny, wydumany, snobistyczny, niezrozumiały wyraz lecz poczciwy korkociąg, tylko po walijsku. :))
                                      "Kochanica Francuza" to bardzo znana fraza, więc od biedy nawet taki półanalfabeta, jak ja, ma szanse "zajarzyć" i błysnąć inteligencją. Ale troellog? :))))))
                                      Powiedzmy, że można by jeszcze spróbować zamienić korkociąg na Flaschenzug, ale już widzę te docinki w rodzaju: - I gdzie się, żydzie, wpychasz. Won, macę ugniatać ... :)))

(Ten ostatni akapit, to moja parafraza znanego dowcipu: Pani od geografii opowiada w szkole dzieciom o klimacie i w pewnej chwili mówi, że jednego roku mrozy były tak wielkie, że aż Golfrstrom zamarzł. Na co mały, psotny Jasio z ostatniej ławki: - I dobrze tak, żydowi !
                                      :)))
                                      • maitresse.d.un.francais Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 03.06.11, 21:48

> maitresse.d.un.francais napisała:
                                        > > Zawsze możesz tego "korkociąga" przetłumaczyć na język obcy, dodać cyfrę
                                        > albo u
                                        > > bogacić (typu nicki jedyny_korkociag_na_forum, korkociag_do_sikacza, kork
                                        > ociag_
                                        > > bez_wina etc.)
                                        >
                                        > Technicznie wyjście znakomite, tyle że w ten sposób ginie idea zabawności nicku
                                        > . Bo kto akurat domyśli się, że np. troellog to nie pretensjonalny, wydu
                                        > many, snobistyczny, niezrozumiały wyraz lecz poczciwy korkociąg, tylko po walij
                                        > sku. :))

Tam zaraz po walijsku, snobie! ;-) A po rosyjsku nie łaska?
        • kiwas Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 01.06.11, 15:05

> Tak, 25 lat to piękny wiek do trumny, no nie gimnazjalisto?

Jestem po 30 -tce i niedługo się żenię :-P
          Na szczęście mam wyrozumiałą narzeczoną , czytała to co napisałem o Oli Lubicz i obiecała zafarbować sie na rudo :-)

A czy ktoś z Was poszedłby do łóżka z Moniką czyli Trojanowską ?
          Br,ciarki mnie przechodzą jak o tym pomyślę . Nie tknąłbym kijem z 10 metrów .!
          Tak samo jak takiej postaci wrednej ,której już nie ma,a którą grała Aldona Orman z duzym biustem ,pamietacie? Niby atrakcyjna ,ale tak mało sympatyczna i drewniana jako aktorka ,że się odechciewa .
          • Gość: korkociąg Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 16:10
            kiwas napisał:
            > A czy ktoś z Was poszedłby do łóżka z Moniką czyli Trojanowską ?
            > Br,ciarki mnie przechodzą jak o tym pomyślę . Nie tknąłbym kijem z 10 metrów .!
            > Tak samo jak takiej postaci wrednej ,której już nie ma,a którą grała Aldona Orm
            > an z duzym biustem ,pamietacie? Niby atrakcyjna ,ale tak mało sympatyczna i dre
            > wniana jako aktorka ,że się odechciewa .

Chciałbym zobaczyć, Panie Kolego, jak będziesz "śpiewał" za 25 lat, czy na takie kobiety jak pani Trojanowska będziesz się wykrzywiał i robił bleeee...? Trojanowska gra w Klanie jędzę, ale to nie znaczy, że prywatnie musi być równie "atrakcyjna". Ja tam bym zaryzykował, przynajmniej jakiś spacerek po lesie i gawędy przy ognisku, a potem by się zobaczyło .... :))
            O Orman już nie wspominam, bo tu to mocno przesadziłeś. Nie znam raczej takiego, który by ją wyrzucił z wersalki. :))))
            • meeegotka Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 01.06.11, 17:01
              Ja tam tez nie rozumiem. To, ze Trojanowska w "Klanie" irytuje to chwala jej za to! Znaczy, ze jest swietna aktorka, ktora potrafi zagrac, ze nie umie grac :-))) (Osobiscie uwielbiam jej Kasie w "Karierze Nikodema Dyzmy" :-))
              A co do samej pani Izabeli - to wyjatkowo zadbana kobieta, wiec sie tak nie zarzekaj, ze nie tknalbys kijem. Ja na ten przyklad nie tknelabym zapasionego goscia, smierdzacego potem i z popsutymi zebami, ale co kto lubi :-)
              • Gość: xd Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 17:05
                trojanowska zadbana?spojrz na jej brzydkie ciemne zeby(na dole),zapuchnieta od alkoholu twarz,brzuch i boczki(teraz troche schudla).ogolnie nic specjalnego,bardzo przecietnie.
                • Gość: :P Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: 78.8.106.* 01.06.11, 18:53
                  No sorry ale akurat Trojanowska to porażka jest... Stara pudernica, zmarszczka na zmarszczce okropny makijaż fryzura tak samo o kreacjach nie wspomnę. Popatrz na Elżunię, ten sam wiek a zupełnie inna klasa.
              • Gość: korkociąg Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 18:53
                meeegotka napisała:
                > A co do samej pani Izabeli - to wyjatkowo zadbana kobieta, wiec sie tak nie zar
                > zekaj, ze nie tknalbys kijem.

Przepraszam, a gdzie ja coś takiego napisałem? Przeciwnie, zgłosiłem gotowość "zaryzykowania".... :))))
                • meeegotka Korkociągu :-) 02.06.11, 15:18
                  > Przepraszam, a gdzie ja coś takiego napisałem? Przeciwnie, zgłosiłem gotowość "
                  > zaryzykowania".... :))))

To absolutnie nie bylo do Ciebie, lecz do osoby, ktora stwierdzila, ze nie tknelaby jej kijem :-)
                  Jej uroda to rzecz gustu naturalnie, ale z pewnego zrodla slyszalam, ze to bardzo sympatyczna babka jest :-)
                  Nie umywa sie rzecz jasna do pani Bursztynowicz, ale to juz moje bozyszcze jest :-)
                  • korkos Re: Korkociągu :-) 02.06.11, 17:16
                    meeegotka napisała:
                    > To absolutnie nie bylo do Ciebie, lecz do osoby, ktora stwierdzila, ze nie tkne
                    > laby jej kijem :-)

Uff, bo już myślałem, że coś pochrzaniłem :))

> Jej uroda to rzecz gustu naturalnie, ale z pewnego zrodla slyszalam, ze to bardzo
                    > sympatyczna babka jest :-)

I ja w to wierzę, bo nie mam powodów przypuszczać, że jest inaczej. W końcu w filmie gra tylko określoną rolę, napisaną przez scenarzystę.

> Nie umywa sie rzecz jasna do pani Bursztynowicz, ale to juz moje bozyszcze jest
                    > :-)

Pani Bursztynowicz rzeczywiście wydaje się aniołem nie kobietą, aż mnie czasami onieśmiela. Nie wiem czy nie byłbym w jej towarzystwie trochę skrępowanym. Ale jako "wzorzec", jest oczywiście niezastąpiona!
                    • Gość: m. Re: Korkociągu :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 17:25
                      > > Jej uroda to rzecz gustu naturalnie, ale z pewnego zrodla slyszalam, ze t
                      > o bardzo
                      > > sympatyczna babka jest :-)
                      >
                      > I ja w to wierzę, bo nie mam powodów przypuszczać, że jest inaczej. W końcu w f
                      > ilmie gra tylko określoną rolę, napisaną przez scenarzystę.
                      >
                      > > Nie umywa sie rzecz jasna do pani Bursztynowicz, ale to juz moje bozyszcz
                      > e jest
                      > > :-)
                      >
                      > Pani Bursztynowicz rzeczywiście wydaje się aniołem nie kobietą, aż mnie czasami
                      > onieśmiela. Nie wiem czy nie byłbym w jej towarzystwie trochę skrępowanym. Ale
                      > jako "wzorzec", jest oczywiście niezastąpiona!

ja odnoszę troszkę inne wrażenie, pani Trojanowska wydaje się być prywatnie bardzo sympatyczna (przynajmniej w oparciu o wystąpienia publiczne w jakich ją widywałam), za to nigdy nie zapomnę "Zacisza gwiazd" z udziałem pani Bursztynowicz ;-)) była absolutnym zaprzeczeniem "klanowej" Elżuni, złowrogie miny i chrząknięcia, gdy mąż albo córka powiedzieli coś nie po jej myśli, strach się bać ;-))
                      • korkos Re: Korkociągu :-) 03.06.11, 11:00
                        Gość portalu: m. napisał(a):

> za to nigdy nie zapomnę "Zacisza gwiazd" z udziałem pani Bursztynowicz
                        > była absolutnym zaprzeczeniem "klanowej" Elżuni, złowrogie miny i chrząknięcia,
                        > gdy mąż albo córka powiedzieli coś nie po jej myśli, strach się bać ;-)

Uuuu, to bardzo mi przykro :(
                        Niestety, film, a realne życie, to dwie zupełnie różne sprawy. Bywa więc i tak, jak piszesz. Ale to może i dobrze, że nie ogladam tych różnych "zaciszów", bo nie przeżywam rozczarowań.
          • maitresse.d.un.francais Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 01.06.11, 19:46
            Jestem po 30 -tce i niedługo się żenię :-P
            Na szczęście mam wyrozumiałą narzeczoną

A ile ma lat?
    • Gość: aurora Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.bb.sky.com 01.06.11, 23:14
      Nie wierze ze nikt nie wspomnial o Vujkoviciu?????????
      • Gość: ikarr Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k IP: *.internetia.net.pl 02.06.11, 08:27
        Jezu, ten to dopiero jest pomarszczony!
    • kubissimo Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 02.06.11, 09:49
      uczciwie przyznam, ze z nikim. Klan to serial o brzydkich ludziach :/
    • akapit2 Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 02.06.11, 14:24
      O Vujkoviciu nikt nie wspomniał być może dlatego, że rzadko się pojawia. Jest jeszcze
      Antek Zabużański, ale zaraz będą posty jaki to on jest pomarszczony ;)) Antek może sie
      podobać, wszystko zależy jaka "grupa wiekowa" byłaby zainteresowana :)))
      • meeegotka Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 02.06.11, 15:20
        Calkiem calkiem byl ten instruktor tanca Koniaczkow i Bozenki (bo to zdaje sie ten sam byl :-)) - zdjelabym mu tylko to czarne golfisko :-)))
    • akapit2 Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 02.06.11, 15:31
      O tak, w golfie wyjątkowo źle się prezentował :)
      Jest jeszcze Krzysztof Malicki, ale ewakuował się do zakonu. Wielka strata ;)))
      • kiwas Z Dorotą . Pingwinem . Lekarka i czysta . 03.06.11, 01:26
        No dobra .
        Tego jeszcze nikt nie palnął ,to wsadzę swój kij w....
        ZAKONNICĘ !
        ;-P
        • akapit2 Re: Z Dorotą . Pingwinem . Lekarka i czysta . 03.06.11, 11:41
          kiwas napisał:

> Tego jeszcze nikt nie palnął ,to wsadzę swój kij w....
          > ZAKONNICĘ !

Myślę, że nie siejesz oburzenia. W końcu mówimy o nierealnych sytuacjach :-) Tylko czy Dorota
          wyraziłaby chęć na ów romans z Tobą? ;)))
          • korkos Re: Z Dorotą . Pingwinem . Lekarka i czysta . 03.06.11, 13:47
            akapit2 napisała:

> kiwas napisał:
            > > Tego jeszcze nikt nie palnął ,to wsadzę swój kij w....
            > > ZAKONNICĘ !

> Myślę, że nie siejesz oburzenia. W końcu mówimy o nierealnych sytuacjach :-) Ty
            > lko czy Dorota
            > wyraziłaby chęć na ów romans z Tobą? ;)))

No, przeciez "mówimy o nierealnych sytuacjach", to dlaczego Dorota miałaby nie chcieć kwasa? A co, on jakiś kulawy czy niedorozwinięty? :)))
            • akapit2 Re: Z Dorotą . Pingwinem . Lekarka i czysta . 03.06.11, 14:13
              korkos napisał:

> No, przeciez "mówimy o nierealnych sytuacjach", to dlaczego Dorota miał
              > aby nie chcieć kwasa? A co, on jakiś kulawy czy niedorozwinięty? :)))

:))))) ja nic takiego nie powiedziałam. Dorota sama zdecyduje ;))
              • meeegotka Re: Z Dorotą . Pingwinem . Lekarka i czysta . 03.06.11, 15:02
                Oj, nadmienie tylko, ze dawno temu byl taki watek, ze stary Rafalski probowal swoich wdziekow z siostra Dorotka i ... prawie mu wyszlo :-)

A co powiecie o Mironie?
                Taki czarny charakterek troszku moze byc frapujacy :-)
                • korkos Re: Z Dorotą . Pingwinem . Lekarka i czysta . 03.06.11, 15:12
                  A ja zapytam: czyżby żadnej z pań nie podobał się profesor Deptuła - mężczyzna stateczny, inteligentny, nienagannych manier, chodząca dobroć .... :))
                  • akapit2 prof.Deptuła 03.06.11, 16:34
                    Deptuła został szczęśliwym tatusiem, do romansu teraz by się nie kwapił :)
                    chyba...;)
                    • Gość: korkociąg Re: prof.Deptuła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 21:28
                      akapit2 napisała:
                      > Deptuła został szczęśliwym tatusiem, do romansu teraz by się nie kwapił :)
                      > chyba...;)

A gdyby jednak? To ojcostwo, to chyna nienajgorsza rekomendacja, nieprawdaż? .... :)))
                      • akapit2 Re: prof.Deptuła 04.06.11, 10:37
                        Ojcostwo Deptuły ma być rekomendacją? dla mnie
                        żadną, to ma być wszak romans stulecia ;) a nie ewentualne macierzyństwo
                        połączone z ponownym ojcostwem profesora :))
                        • korkos Re: prof.Deptuła 04.06.11, 11:19
                          Przepraszam, rozumowałem dość trywialnie, po "chłopsku", że ojcostwo Deptuły zaświadcza (poniekąd:)) o jego sprawności seksualnej, a to wszakże jeden z istotnych elementów romansu. Inne "czynniki składowe" czyli cechy charakteru i cechy zewnętrzne można było poznać oglądając serial. A więc jest niejako "komplet" i można oceniać oraz wybierać. :)))
                          • akapit2 Re: prof.Deptuła 04.06.11, 12:03
                            Nie masz za co przepraszać, masz wybaczone ;))
                            Ale myśląc w ten typowo męski sposób, wypadałoby brać pod uwagę tylko szczęśliwych
                            ojców równie szczęśliwych dzieci :))
                            • korkos Re: prof.Deptuła 04.06.11, 14:17
                              Aż tak drastycznie nie ograniczałbym grona kandydatów do romansu. Istnieją też zapewne kandydaci równie uzdolnieni, którzy jednakowoż świadomie dzieci nie posiadają. :))
                            • ollaf56 Re: prof.Deptuła 06.06.11, 16:48
                              akapit2 napisała:

> Ale myśląc w ten typowo męski sposób, wypadałoby brać pod uwagę tylko szczęśliw
                              > ych
                              > ojców równie szczęśliwych dzieci :))

korkos napisał:

>Aż tak drastycznie nie ograniczałbym grona kandydatów do romansu. Istnieją też zapewne >kandydaci równie uzdolnieni, którzy jednakowoż świadomie dzieci nie posiadają. :))

dobrze powiedziane,zgadzam sie
                              dlaczego chcesz brac tylko ojcow? ja dzieci nie mam, i jestem rownie uzdolniony ;))
              • Gość: korkociąg Re: Z Dorotą . Pingwinem . Lekarka i czysta . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 15:05
                akapit2 napisała:

> :))))) ja nic takiego nie powiedziałam. Dorota sama zdecyduje ;))

To i tak chłopisko jest do przodu, skoro Dorota w ogóle ma się nad nim zastanawiać. O mnie nawet nie słyszała .... :)))
                • Gość: olo Re: Z Dorotą . Pingwinem . Lekarka i czysta . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 15:24
                  najbardziej sexy sa:

kamilka
                  surmaczowa
                  krycha(jak wciagnie bebzon)
                  beata
                  graza(tylko do buzi)
    • akapit2 Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 03.06.11, 16:08
      Miron mówisz Meeegotko, hmm... jeśli, jak piszesz, ma być "troszku frapujący... :))
      tylko on chwilowo za murem, bez przepustki się nie obejdzie ;)
      Przypomniał mi się dr. Marczyński, mąż Alicji. Ale cholera, też kobieciarz. Mnóstwo w Klanie kobieciarzy ;) jest też Bogdan, detektyw. Dawny adorator Moniki.

• meeegotka Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 03.06.11, 21:55
        Oj tam, wszak z niego zaden tam pospolity bandzior, tylko bandzior wyksztalcony i yntelygentny. A do tego mocno skruszony - mysle, ze by sie nadal, nawet na przepustce :-)))))))
        Marczynski to nie kto inny jak Jerzy Dudek z NW, wiec nijak nie moge sie przemoc :-)
        Bogdan moglby byc - tylko, cholera za bardzo mi mojego wujka Staska przypomina :-)

I jest jeszcze przeciez IGOR RUTKA!!!!! Taaaaaa......Suszynski zawsze na mnie dzialal - decyduje sie zatem!!! :-)))))
        • akapit2 Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 04.06.11, 10:33
          Wujkiem Staśkiem to bym się nie przejmowała. Bogdan chyba nie jest jego wierną kopią.
          Nie ma żony /Bogdan rzecz jasna, wuja nie znam/ więc romans byłby jak ta lala ;)
          Padło więc na Rutkę? gratuluję ;) trzeba tylko szybko działać póki inna się nie zadeklarowała :)
          Ja poczekam, moze ktoś coś dorzuci :) Zastanawiam się wstępnie nad
          Piotrem i Marczyńskim /Wysockiego wolę w "Pogodzie na Piątek"/.
          U Mariusza dziecko w drodze, nie będzie miał czasu najmarniej przez najbliższy rok :(
          Bogdan..nieee.
          • meeegotka Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 04.06.11, 18:13
            Uwierz mi kochana, wujek Stasiek to wierna kopia Marcina Tronskiego - az sie nie raz i nie dwa podczas rodzinnych imprez glosno nad tym zastanawialam (ku uciesze krewnych), czy to aby nie jest jakis zaginiony brat-blizniak wuja. A ze pana Tronskiego wielokrotnie na zywca widzialam - to wiem, co mowie :-)
    • kelle1986 Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 03.06.11, 19:58
      Oczywiście że z Jackiem, to jedyny przystojny facet w tym serialu. Tomek? Leszek? Chyba żartujecie?

PS. Oczywiście nie oczekiwałabym od niego wierności bo to niemożliwe, pytanie było o romansik:>
    • akapit2 Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 04.06.11, 16:15
      Meeegotko, Rutka to ponoć lubieżnik ;)) uwaaażaj :))))
    • ollaf56 Re: Klan-gdybyś chciała/ał mieć romans :-) to z k 06.06.11, 16:55
      temat mi sie podoba.dolacze do dyskusji ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka