Dodaj do ulubionych

Seriale w produkcji ...

04.12.11, 23:15
Z racji tego ze mamy martwy okres serialowy (polski), bo jedna "Głęboka woda" niczego tu nie zmienia, to uznalem ze mozna zalozyc watek na temat tego co sie produkuje i co byc moze w najblizszych sezonach (wiosennym i jesiennym) trafi na ekrany polskich telewizji.
Tematy w ramach watku niech beda tytulami tych nowych produkcji, bedzie latwiej czytac.
Obserwuj wątek
    • matt_banco Siła wyższa 04.12.11, 23:17
      "SILA WYŻSZA" - produkcja TVP
      „Na głębokiej prowincji, w podupadającym klasztorze, sennie i bez rozgłosu żyje sobie czterech mnichów z doglądającą ich siostrą Bazylią i przygarniętym z litości Frankiem – przybłędą. Nieoczekiwanie na sąsiednim wzgórzu ktoś remontuje ruderę i otwiera ośrodek, w którym będzie prowadził buddyjskie warsztaty techniki relaksacji i medytacji. prowadzone są buddyjskie techniki relaksacyjne i medytacyjne. Właściciel ośrodka, do niedawna biznesmen, po przewartościowaniu swojego życia sprowadza się do niego wraz z dwiema dorastającymi córkami. W ośrodku, oprócz kursantów, jest buddyjski mistrz Tashi G i jego wyznawczyni Teresa. Mnisi z klasztoru przeżywają prawdziwy wstrząs - innowiercze praktyki tuż za ich murem? Niedopuszczalne… I tak, nieoczekiwanie dla obu stron, te dwa światy zaczynają się wzajemnie przenikać, choć początki przypominają wojnę podjazdową dwóch wrogich armii"

W „Sile wyższej” grają m.in. Piotr Fronczewski (gwardian Jan), Piotr Grabowski (Tomasz Malicki – były biznesmen, właściciel ośrodka buddyjskiego „Mala”) Katarzyna Żak (Bazylia, siostra felicjanka, gospodyni klasztoru), Anna Dereszowska (Dorota, siostra siostry Bazylii), Leon Charewicz (mnich Jerzy), Sławomir Pacek (mnich Wojciech), Robert Majewski (mnich Robert), Krzysztof Dracz (Tashi Ga). Monika Krzywkowska (Teresa, uczennica i wyznawczyni Tashi Ga, razem z nim nauczająca w ośrodku), Kamilla Baar (Kinga) i inni.
    • Gość: matt_banco Julia IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.12.11, 23:22
      JULIA - produkcja TVN (emisja zamiast PWS)

"Opowieść o młodej dziewczynie, która w przeddzień swojego ślubu dokonuje całkowitego zresetowania swojego życia. Odwołuje ceremonię, opuszcza swoją rodzinną miejscowość i wyprowadza się do Krakowa. Od tego momentu zaczyna szukać nie tylko swojego miejsca na ziemi, ale przede wszystkim prawdy o samej sobie."

Obsada: Julia Rosnowska, Krystian Wieczorek, Bartosz Obuchowicz, Marta Żmuda Trzebiatowska
      • faszyna Re: Julia 05.12.11, 17:33
        Poczytałam sobie liste rezyserów serialu i nie widze tu wiekszych nadziei na sukces. Jedyne, co moze przemawiac na korzysć tej produkcji juz teraz, przed emisją pierwszego odcinka, to polski format. Czyli nie kolejna Majka albo PwS, ale nasze, swojskie podwórko. Czy starczy pary na coś więcej niz gwizdek? Zobaczymy...
        Przy okazji sprawdziłam, co obecnie porabia scenarzysta Magdy M, serialu tez polskiego i bądź co bądź niemal kultowego ( oczywiscie przy odpowiedniej definicji słowa: kultowy ;)). Otóz pan RF z zespołem zrobił ostatnio scenariusz do Rezydencji. Która została zdjęta z anteny, jak wiadomo. Czyli nikt nie jest prorokiem po wsze czasy. ;))
    • Gość: matt_banco Szpital Alicji IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.12.11, 23:25
      SZPITAL ALICJI - produkcja TVN

Główna bohaterka, Alicja Szymańska to młoda, utalentowana i ambitna chirurg. Jest przekonana, że ma opracowany plan swojego życia - przyszłość wiąże z ukochanym Krzysztofem (Piotr Polk) i wytyczoną ścieżką kariery medycznej. Jednak los szykuje dla niej niespodziankę. Okazuje się, że nie zostaje przyjęta na wymarzony staż z transplantologii, a Krzysztof zupełnie inaczej niż ona widzi ich wspólną przyszłość. Alicja porzuca życie w Warszawie i wyjeżdża do Torunia. Szpital prowadzony przez Elżbietę Bosak (Danuta Stenka) daje jej szanse na rozwój zawodowy. W nowym mieście Alicja poznaje pełnych pasji młodych lekarzy m.in.: chirurga Maksa, ginekologa-położnika Piotra, internistę Jivana (Marcin Perchuć), chirurga Ordę (Wojciech Zieliński). Wszyscy oni na co dzień walczą nie tylko ze śmiercią, ale także z własnymi słabościami i codziennymi problemami. To z nimi przyjdzie Alicji dzielić radości, smutki, triumfy, a nawet miłość...

OBSADA: Magdalena Różczka, Danuta Stenka, Paweł Małaszyński, Jacek Koman, Szymon Bobrowski, Katarzyna Bujakiewicz, Agnieszka Więdłocha, Piotr Polk, Marcin Perchuć, Wojciech Zieliński
    • Gość: matt_banco Ja to mam szczęście IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.12.11, 23:31
      JA TO MAM SZCZĘŚCIE - produkcja TVP

Serial komediowy opowiadający losy przezabawnej pięcioosobowej rodziny. Akcja głównie dzieje się w kuchni – miejscu rodzinnych spotkań, gdzie poruszane są tematy codzienne, czasami komiczne, czasami tragiczne, gdzie się plotkuje przy kawie lub wypłakuje przy tabliczce czekolady. W rodzinie rządzi twardą ręką Joanna, z zawodu pielęgniarka. Jej obecny mąż Jerzy, oddany bezgranicznie i zakochany po uszy, pracuje jako developer. (za aleseriale)

OBSADA:
      Kinga Preis, Jacek Braciak, Weronika Kosobudzka, Natalia Idzikiewicz , Antoni Królikowski, Gabriela Muskała, Przemysław Sadowski, Anna Seniuk, Zdzisław Wardejn, Ewa Kasprzyk , Tomasz Karolak, Dominika Kluźniak
    • Gość: matt_banco Misja: Afganistan IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.12.11, 23:37
      MISJA: AFGANISTAN - produkcja Canal+

Żołnierze drugiego plutonu pierwszej kompanii piechoty zmotoryzowanej szkolą się przed kolejnym wyjazdem do Afganistanu. Będą teraz spędzać więcej czasu na poligonach, a ich rodziny będą musiały oswoić się z nieobecnością bliskich. Dowodzenie plutonem ma objąć młody oficer - porucznik Paweł Konaszewicz (Paweł Małaszyński) - dla którego będzie to pierwszy przydział po szkole oficerskiej.

OBSADA:
      Paweł Małaszyński, Dominik Bąk, Mikołaj Krawczyk, Eryk Lubos, Tomasz Schuchardt, Piotr Rogucki, Sebastian Fabijański, Marcin Piętowski, Dawid Zawadzki, Piotr Michalski
      • Gość: Aga Re: Misja: Afganistan IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.11, 23:45
        O. Przy tym się ożywiłam. Dlaczego to musi być produkcja Canal+?
        • Gość: matt_banco Re: Misja: Afganistan IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.12.11, 23:48
          Bo lepiej placa? ;-))) Nie jest to jednak pocieszenie, gdzies tam czytalem ze "Bez tajemnic" miewalo ogladalnosc na poziomie kilkunastu czy tez kilkudziesieciu tysiecy widzow. Wiec pewnie i tak sprzedadza to jakiejs "ogolnodostepnej" TV jak sami wyemituja i puszcza na DVD.
          • aga_ata Prawo Agaty TVN 05.12.11, 09:17
            Główną bohaterką serialu "Prawo Agaty" jest Agata Przybysz (Agnieszka Dygant). Trzydziestoparoletnia dyrektor działu prawnego w wielkim koncernie ubezpieczeniowym, w wyniku kilku nieprzyjemnych wydarzeń, ląduje na bruku. Musi teraz od nowa zbudować nie tylko swoje życie zawodowe, ale i prywatne…

Bez pieniędzy i pomysłów na siebie, skorzysta z propozycji przyjaciółki - Doroty (Daria Widawska), by wraz z nią wynająć lokal i zacząć pracować na własną rękę. To zupełnie nowy teren dla Agaty. Sprawy, ludzie i problemy, z którymi się spotka, będą znacznie odbiegać od dotąd prowadzonych wielkich ubezpieczeniowych batalii.

W każdym z piętnastu odcinków „Prawa Agaty” poznamy nową, ciekawą, poruszającą, a czasem groteskową, sprawę, której podejmie się kancelaria bohaterów serialu. Problemy ich klientów często będą związane z tym, co aktualnie przeżywają prywatnie. A przed nimi m.in.
        • baba67 Re: Misja: Afganistan 20.12.11, 15:33
          Ja sie tez ozywilam.Bedzie Fabjanski.W mundurze... ehhhhhhh W starym piecu diabel pali,no.
      • Gość: Alina Re: Misja: Afganistan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 09:25
        ortalu: matt_banco napisał(a):

> MISJA: AFGANISTAN - młody oficer - porucznik Paweł Konaszewicz (Paweł Małas
        > zyński) - dla którego będzie to pierwszy przydział po szkole oficerskiej.

hahahahahaha, w tym wieku powinien już być majorem
    • Gość: Alina Re: Seriale w produkcji ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 09:36
      Żałosne. To wszystko było już 100 razy. Wrzucają stare pomysły do gara, mieszają chochlą, wyciagają na chybił trafił i piszą - jedna chochla, jeden serial. To samo z aktorami : Małaszyński, Dereszowska, Karolak ,Polk / Polk, Dereszowska, Karolak, Malaszyński. Jest jakiś serial bez Krystiana Wieczorka ? Chyba tylko Wojna domowa. Dzięki Bogu i za to.
      I jeszcze jedno: kochani scenarzyści, niech sie który zgłosi do mnie po stara książke telefoniczna, to sobie spiszecie inne nazwiska niz tylko Malicki, Przybysz i Napiórkowski.
    • Gość: martyna Zasady gry IP: *.acn.waw.pl 05.12.11, 20:14
      No i będzie nowy tvnerial - Zasady Gry (w oryginale Rules of Engagement).
      Obsada - dosyć chyba jednak ryzykowna: Julia Kamińska + Zakościelny + Wilczak w rolach głównych.
      W tej trójce chyba najbardziej jednak boję się Zakościelnego. I tego, że Wilczak z opisu gra rolę bardzo zbliżoną do Usta Usta (ale może wcale nie). Hmmm, co myślicie?
      • dona.a Re: Zasady gry 05.12.11, 23:27
        Myślę, że film ma większą szansę na przychylność widzów niż Wszyscy kochają Romana;)
        Ciekawa jestem, ale nie sądzę, żeby obsada zatrzymała mnie na dłużej, chociaż zapewne i Zakościelny i Kamińska bardzo się będą starali zdobyć serca widzów, Wilczak zapewne mniej, ale on już tak ma;)
    • Gość: the_accidental Re: Seriale w produkcji ... IP: *.toya.net.pl 06.12.11, 06:50
      "Trzydziestoparoletnia dyrektor działu prawnego w wielkim koncernie ubezpieczeniowym, w wyniku kilku nieprzyjemnych wydarzeń, ląduje na bruku. Musi teraz od nowa zbudować nie tylko swoje życie zawodowe, ale i prywatne… " (Prawo Agaty) - doznałam deja vu i byłam pewna, że dalej przeczytam, że idzie pracować na zmywaku w restauracji i poznaje szefa kuchni...
    • stara_dominikowa Re: Seriale w produkcji ... 06.12.11, 09:58
      "Czterdziestolatek", "Jan Serce", "Dom"... humor, świetne dialogi, dowcipna analiza rzeczywistości, skupienie na losie zwykłego człowieka, bez wybielonych zębów i silikonowego biustu. To se ne vrati! Przed napisaniem czegokolwiek robi się badania, czego pożąda tłuszcza. Nie proponuje się tłuszczy czegoś, co ją dźwignie nieco wyżej, tylko drżąc przed reklamodawcami, rzuca się ludziom ochłap, który łykną z miejsca. Do tego marny warsztat, wszechobecny product placement, wciskanie "ryjów", a nie aktorów, banalne kalki pomysłów, taki salceson serialowy składający się z tego, co już było. Produkty serialopodobne smakują więc jak szynka za 9,99 za kilogram.
    • mhadau1 Galeria 06.12.11, 14:53
      www.swiatseriali.pl/news/news-serial-polak-w-galerii-handlowej,nId,420144

podobno zamiast Plebani ... w końcu ludziska niedziele spędzają teraz nie w kościele, a w galeriach handlowych ;)
      • Gość: matt_banco Re: Galeria IP: *.zif.ue.wroc.pl 06.12.11, 15:18
        Hmmm ... ATM pisze cos takiego ... serial będzie odważny, nowoczesny, podążający za trendami, współczesnym społeczeństwem i jego problemami. Tytułowa galeria jest po prostu odbiciem świata, w którym żyją Polacy. Stąd będą mogli identyfikować się z losami bohaterów. Z kolei ci w galerii będą realizować swoje ambicje, przeżywać rozterki, spotykać znajomych i bliskich.

Z tej calej wyliczanki kluczowe sa slowa "odwazny" i "problemy". Jesli pokaza relacje personelu w sklepach, akcje motywacyjne dla pracownikow (cele sprzedazowe) i ich skutki, sposoby manipulowania cenami i promocjami, kradzieze, oczekiwania i pretensje klientow, galerianki, freelancerow okupujacych kafejki, ludzi uzaleznionych od zakupow, nocne zycie personelu sprzatajacego i konserwujacego, ochroniarzy wypraszajacych zebrakow ... i tak dalej i tak dalej ... to moze faktycznie bedzie to "rzeczywiscie ciekawe" ;-)
        Na razie napisali, ze " twórcy serialu pokażą odważne historie i problemy: miłość wbrew wszystkiemu i tylko dla pieniędzy, prawdziwą oraz interesowną przyjaźń, zdradę czy żądzę zemsty. Galeria będzie miejscem ścierania się ambicji, walki o władzę i pieniądze, rywalizacji, uzależnień, zazdrości".
        ATM potrafi robic rzeczy "nowe", czy rezyser Zatorski potrafi ... zobaczymy.
        • mhadau1 Re: Galeria 07.12.11, 15:52
          to chyba ma być serial codzienny - więc nieliczylbym na takie cuda...

• pluskotka Re: Galeria 07.12.11, 19:23
            Jak to przeczytałam to pomyślałam, że to kolejne Trudne sprawy.
    • Gość: matt_banco Krew z krwi IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.12.11, 22:15
      KREW Z KRWI produkcja: CANAL+

Sensacyjny serial "Krew z krwi" opowiada historię Carmen - w tej roli Agata Kulesza - wdowy po zamordowanym gangsterze, która by chronić rodzinę jest zmuszona przejąć jego rolę. W filmie obserwujemy jak z pozoru spokojne i poukładane życie rodzinne zamienia się w piekło świata zbrodni i przestępstw. Carmen musi samodzielnie podejmować bardzo trudne decyzje. Nie wie, komu zaufać, a widoczna dla niej wcześniej granica między dobrem a złem zaczyna się zacierać.

OBSADA: Agata Kulesza, Izabela Kuna, Małgorzata Buczkowska, Zbigniew Stryj, Andrzej Andrzejewski, Łukasz Simlat, Aleksandr Domogarow, Szymon Bobrowski, Mariusz Bonaszewski, Maciej Musiał

REZYSERIA: Xawery Żuławski, Robert Wichrowski (ten drugi robi tez KOMISARZA ALEXA)

No i podobnie jak z "Afganistanem" wychodzi, ze najciekawiej zapowiada sie produkcja CANAL+.
      • Gość: Aga Re: Krew z krwi IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.11, 23:59
        I jaka smakowita obsada! Nie wiem, czy oglądanie seriali w necie to duże przestępstwo, mam nadzieję, że nie... ;)
        • faszyna Re: Szarik w skórze Alexa ;) 19.12.11, 17:36
          Nowy serial dla kynologów:;)
          www.portalfilmowy.pl/wydarzenia,50,4075,1,1,Nastepca-Szarika-juz-wiosna-na-antenie-TVP1.html
          Pytanie jedno tylko mam: czy Wesołowski lubi psy?
          • dona.a Re: Szarik w skórze Alexa ;) 19.12.11, 20:21
            faszyna napisała:

> Pytanie jedno tylko mam: czy Wesołowski lubi psy?

Myślę, że to nie jest największy problem Wesołowskiego ;)
            • spinka0001 Re: Szarik w skórze Alexa ;) 19.12.11, 21:19
              Ja mam chyba lepsze pytanie:
              Czy psy ,a konkretnie ten jeden pies lubi Wesołowskiego?
    • Gość: xxxx Re: Seriale w produkcji ... IP: *.play-internet.pl 20.12.11, 20:08
      Serial o mafii to powtórka z francuskiego formatu. We Francji ten serial nazywa sie Mafiosa nadaje go tantejszy canal plus , puscili dotad 3 sezony, czwary tez będzie. Czyli nic nowego.
      • faszyna Misja Afganistan 26.09.12, 16:24
        Wracam do wątku, bo trafiłam na ciekawą recenzje MA. Polecam lekturę. Mnie zainteresowała, tym bardziej, że nie mam Canalu i serialu nie obejrzę. Jako kwiatek w recenzji uwaga o tuszy głównego aktora. Alez mu sie obrywa: Lekarze, MA... Pora schudnąć! ;))

seriale24.com/misja-afganistan-recenzja-dwoch-odcinkow-i-wrazenia-z-premiery/2151/
        • pati.1978 Re: Misja Afganistan 26.09.12, 16:40
          Ja mam Canal+ i będę oglądać. Co do tuszy Małaszyńskiego , to czytałam, że już dość dawno zeszczuplał. Jego nadprogramowe kilogramy to był tylko efekt rzucenia palenia. Już w Lekarzach
          widać, że schudł. Może nie we wszystkich scenach ( bo seriale nie są kręcone chronologicznie a miejscami). Także w Misji Afganistan czekają nas najwyżej 2, 3 odcinki z "dobrze wyglądającym" Pawłem. A tak swoją drogą, to ciekawe, że aktorzy na ekranie zawsze wyglądają na tęższych, niż są w rzeczywistości. Ciekawe jak my byśmy tam wyglądali?
        • matt_banco Re: Misja Afganistan 26.09.12, 17:00
          No ta pisanina jest tak sobie (ekstremalnie przegadane), ale rozumiem ze autor dopiero zaczyna zabawe z prawdziwym dziennikarstwem, a zaproszenie bylo swoistym uznaniem jego zaslug na polu "serialowym".
          Mnie zadziwilo natomiast to: "Sam Paweł Małaszyński jest dobry jak zawsze. Od kiedy pamiętam uważałem go za bardzo solidnego aktora". Hmmm ... PM bywa dobry, nawet bardzo dobry, ale nie zawsze ;-) Zastanawia mnie natomiast T. Schuchardt, ktorego lubie nieprzecietnie, bo to nieprzecietny facet. Ciekawe jest to, ze majac na karku 26 lat ma w tym serialu zagrac porucznika bedacego oponentem 10 lat starszego Malaszynskiego (no wlasnie, w tej notce jest chyba blad, bo autor pisze o ... pulkownikach). Ach ... chcialbym to zobaczyc, bo to lata swietlne od roli Fokusa w "Jestes Bogiem" (ooooo ... ale ulga ... od wczoraj nie dawalo mi spokoju z kim sie TS kojarzy ... hmmmm ... troche dziwne, ale teraz wpadlem ze z Kevinem Baconem ;-)))).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka