Dodaj do ulubionych

Dzień ślubu Martusi

17.01.12, 11:16
1. Poranek - park, dziecko w kurtce, narzeczony w koszuli z długim rękawem, Martusia prawie goła od pasa w górę (na ławce jedzą suchą wekę ).
2. Południe - byle jaka fryzura, brak makijażu, żadnego planu związanego z fryzjerem, zgubiony złoty łańcuszek ( co ja założę na szyję?; nadal prawie goła ).
3. Lekkie popołudnie - wchodzą odstawione siostry, fryzury, makijaż, eleganckie stroje; niespodzianka - wizażystka przyjdzie umalować i uczesać Martusię! Co by było, gdyby Gosia o tym nie pomyślała??
4. Wizażystka wychodzi - fryzura baaardzooo dziwna ( ładna? ); o, i łańcuszek nowy się znalazł, narzeczony pobiegł do jubilera! Martusia w sukni ślubnej, nadal prawie goła. Wszyscy padają przed panną młodą na kolana z zachwytu, narzeczony : Całe życie na Ciebie czekałem ( powiedział to naprawdę? ).
5. Już nie mam siły...Niech ktoś skończy.
Obserwuj wątek
    • Gość: bezia_80 Re: Dzień ślubu Martusi IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.12, 11:23
      Dodam jeszcze "wyciągnięcie" Panny Młodej na spacer ot tak, po uroczystości, przez koleżankę na spacer, gdy goście już pojechali do restauracji.
      • aga_ata Re: Dzień ślubu Martusi 17.01.12, 12:03
        Wizażystka widać poddała się, biorąc pod uwagę, że nie było żadnej różnicy między Martusią przed i po.
        • Gość: nika Re: Dzień ślubu Martusi IP: *.CNet.Gawex.PL 17.01.12, 12:25
          aga_ata napisała:

> Wizażystka widać poddała się, biorąc pod uwagę, że nie było żadnej różnicy międ
          > zy Martusią przed i po

:D
          Nie wiem jak wy, ale ja nie zauważyłam żadnego sladu profesjonalnego makijażu na martusinej twarzy
          fryzura inna, i jak na nią dość ładna, ale makijażu nie było za grosz.
          • Gość: ola Re: Dzień ślubu Martusi IP: *.info 20.01.12, 23:42
            boo dobrego makijazu nie widac za grosz
    • Gość: q Re: Dzień ślubu Martusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.12, 13:11
      prawie goła?? proponuje zakupic sobie okulary..miała standardowa kiecke ślubna..
    • Gość: aga Re: Dzień ślubu Martusi IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.12, 14:12
      No i na dekolcie opalenizna i jasne ślady ramiączek. Mogła ją ta wizażystka choć przypudrować.
      • blekitnalaguna123 Re: Dzień ślubu Martusi 17.01.12, 14:18
        Przede wszystkim Marta miała zbyt ściśniętą górę, chyba specjalnie żeby jej nie spadła:)
        Ona ma chudą klatkę piersiową, więc sukienki bez ramiączek odpadają.
    • blekitnalaguna123 Re: Dzień ślubu Martusi 17.01.12, 14:15
      Niestety Marcie chyba już nic nie pomoże, sukienka ogólnie ładna, ale na niej tak dziwnie wyglądała. Agnieszka wyglądała znacznie lepiej, zresztą Kinga też, i Gosia.
      • Gość: nika Re: Dzień ślubu Martusi IP: *.CNet.Gawex.PL 17.01.12, 14:19
        Fason był niekorzystny, bo u góry wylewały się pulchne ramiona i nieładnie ściskała biust.
        Ale fryzura wyjątkowo korzystna.

Bardzo ładną sukienkę miała Agnieszka. Kinga i Joasia tez ładnie wyglądały.
        • Gość: nika Re: Dzień ślubu Martusi IP: *.CNet.Gawex.PL 17.01.12, 14:22
          Ale i tak wszystkie sukienki tego odcinka zdeklasowała swoją Mirka - owszem, sukienka ładna, i bardzo ładnie w niej wyglądała, ale poważny przedsiębiorca na kolacje biznesowe chyba zazwyczaj ubiera sie inaczej - Mirka wyglądała raczej jakby wybierała sie na rozbieraną randkę albo dyskotekę. Tak, możliwe, że sie czepiam.
        • czekolada72 Re: Dzień ślubu Martusi 17.01.12, 16:05
          Joasia????
          A co w niej (kiecce, bo w Joasi to zdecydowanie nic) było ładnego?
          Że taka krótka, ze za przeproszeniem gacie na wierzchu?
          Chyba tylko kolor... Jak ktos lubi oczywiscie taki...
        • blekitnalaguna123 Re: Dzień ślubu Martusi 18.01.12, 17:23
          Gość portalu: nika napisał(a):

>
          > Bardzo ładną sukienkę miała Agnieszka. Kinga i Joasia tez ładnie wyglądały.

MZ Joasia miała sukienkę niedopasowaną do okoliczności, ładną i ona sama ładnie w niej wyglądała, ale była za krótka na ślub. Rozumiem że to tylko cywilny, młoda, atrakcyjna dziewczyna, ale trzeba znać umiar.
    • railly Re: Dzień ślubu Martusi 17.01.12, 14:24
      Myślę, że duuuużo czasu przed własnym slubem to cecha rodzinna - przeciez Kinga przed swoim slubem i chrzcinami robiła zakupy i myła okna. Zaradne dziewczyny, potrafią zorganizowac sobie czas :)
    • Gość: iza Re: Dzień ślubu Martusi IP: *.satfilm.net.pl 17.01.12, 15:40
      Oglądałam jednym okiem, bo drugim wolałam "Upiora w kuchni" na tvp 1 z o niebo lepszą obsadą aktorską. Ale Marta wyglądała na własnym ślubie wyjątkowo nieładnie. Ani sukienka ani fryzura nie były dobrane.
      • blekitnalaguna123 Re: Dzień ślubu Martusi 18.01.12, 17:25
        Fryzura jak na Marty możliwości była całkiem ładna, nie wiem co lepszego można zrobić z takimi włosami.
    • Gość: ,m;) tragedia IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.12, 15:59
      O ktorej oni wstali, zeby miec czas na poranne spacerowanie, na zastanawianie się jaki łańcuszek, jaki makijaz itp.

O ile pamiętam ok 8:30 9:00 byłam umówiona u fryzjera... a później makijaż, zdjęcia w plenerze.. i zaraz przyjechała kamerzysta i wyjście na ślub.. ani chwili do stracenia nie było...

Suknia Marty: tragedia... marta miała 2 "biusty".. jeden mikroskopijny jej,.. a drugi, który wylazł jej nad suknią, która miała mocno scisniętą, by jej nie spadła.. bylo to widac główne w scenie przy samochodzie, jak rozmawiała z agnieszką

Generalnie uważam, ze niemal wszystkie kobiety wyglądają w sukniach slubnych bez ramiączek okropnie... kiecka albo opada bo biust za mały, albo biust za duzy... albo ktoś jest tak chudym ze wszystkie kosci obojczyka widać itp... wygląda to nieestetycznie... bluzki, sukienki, gorsery bez jakichkolwiek ramiączek są dobre na plazę... a nie ja przyjęcia, spotkania, sluby itp,.. ale cóż,.. kobiety uważają, ze półgołe wyglądają super..

Sukienki gości: Asia.. no ta to ubrała kieckę jak dla podlotka... ledwo tyłek zakryła... sukienka Kingi bardzo ładna.. ale... no właśnie bez ramiączek,. co efekt zdecydowanie popsuło...

aaa i czy oni mieli świadków?? bo jechali taką wieeelką limuzyną, a świadków z nimi nie było... a chyba jak ktos bierze takie duze auto, to swiadków tez tam pakuje..
      • konwalka Re: tragedia 17.01.12, 16:40
        Kobiety niezwykle rzadko wyglądają ładnie w sukienkach bez ramiaczek
        ale wydaje im się ze jak zakryja cycki tyci tyci to faceci będa sie ścielić przed nimi jak dywan '

ja mam wrazenie, że im te sukienki pospadają
        no i przede wszytskim do takiej sukienki trzeba mieć piekne ramiona i dekolt
        proszsz
        www.youtube.com/watch?v=8YVqKiZCkrk
      • raszefka Re: tragedia 19.01.12, 09:27
        Gość portalu: ,m;) napisał(a):

>
        > O ile pamiętam ok 8:30 9:00 byłam umówiona u fryzjera... a później makijaż, zdj
        > ęcia w plenerze.. i zaraz przyjechała kamerzysta i wyjście na ślub.. ani chwili
        > do stracenia nie było...
        >
        >
        >
        Może gdybyś 3. raz za mąż wychodziła , nie zawracałabyś sobie głowy powyższymi bzdetkami?
    • Gość: m ;) czekolada IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.12, 17:07
      Odnośnie mojej wypowiedzi pisałaś? chyba nie.. bo ja napisałam, ze Asia w ogóle tej kiecki nie powinna założyc... przeciez tylek niemal miała widoczny... jak małolata, która chce byc dorosła..

i cieszę się, ze i inny dostrzegli, ze sukienka (gorset,bluzaka) bez ramiączek to często nietrafiony wybór..
      • czekolada72 Re: czekolada 17.01.12, 18:18
        Nie, nie - wczesniej nt pisała Nika.
        • Gość: jk Re: czekolada IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.01.12, 18:46
          sukienka sukienką, ale czy ja dobrze widziałam, że ona miała białe sandały na korkowej koturnie do tego?
          • Gość: ona taka jedna Re: czekolada IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 18.01.12, 21:42
            jesli juz to na korkowym koturnie, bo ten koturn, a nie ta koturna....
            tak owszem, takie miala
    • Gość: madi Re: Dzień ślubu Martusi IP: *.bb.sky.com 17.01.12, 20:00
      Nie skomentuje juz stroju panny mlodej- to bylo do przewidzenia, ze Martusia sierotka nie bedzie powalac na kolana... Mnie ubawila ta zenujaca dramaturgia- czy Agnieszka z czyms wyskoczy, czy nie? Scenarzysci maja chyba widzow za idiotow. Te wzajemne spojrzenia wtajemniczonych i finalowa zenada, czyli spacer kochanki i zdradzonej... Normalnie 'Moda na sukces'!
      Przynajmniej Irek fajnie spiewal!!! :)
      • Gość: Iza Irek IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 17.01.12, 21:47
        czli Maciej Jachowicz nawet niedawno coś nagrał, bo on w ogóle ładnie śpiewa ;)

iza
        • majka_forum Re: Irek 19.01.12, 14:30
          Gość portalu: Iza napisał(a):

> czli Maciej Jachowicz nawet niedawno coś nagrał, bo on w ogóle ładnie śpiewa ;)
          >
          > iza

Maciej Jachowski
    • Gość: clematite Re: Dzień ślubu Martusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.12, 22:41
      Normalka w MjM. Panna młoda zamiast się wyspać, iść do fryzjera, kosmetyczki, itd. idzie do parku czy załatwia jakieś inne sprawy. Nie tak dawno Joasia przed ślubem z Pawłem siedziała sobie na Deszczowej z Kinią i gadała głupoty, zamiast zająć się swoim wyglądem. Dla mnie to jest zupełnie nierealne.
      Martusia w tej swojej sukni wyglądała okropnie. Figura p. Ostałowskiej idealna nie jest, a ona zakłada bardzo dopasowaną kreację (ten brak wcięcia w talii podkreślony na maxa). Nie wiem czy zauważyliście, że od kilku odcinków Marta bardzo chętnie pokazuje nam swoje ramiona... Nie wiem w jakim celu, bo urodne one nie są.
      Tak poza tym, to sukienka czy też tunika Joasi była dobra na wyjście do klubu, a nie na taką uroczystość. Dobrze wyglądały tylko Mysza i Ruda.
      • sowca Re: Dzień ślubu Martusi 17.01.12, 23:13
        Za to Mysza miała naprawdę kieckę super, i kolor, i fason. Kieca Marty faktycznie nie powalała, głównie przez ten gorset bez ramiączek. Fryzurka ładna, ale przez to szyja i ramiona wydawały się jeszcze bardziej gołe... Za to makijaż bardzo ładny, delikatny.
        • czekolada72 Re: Dzień ślubu Martusi 18.01.12, 15:55
          Akurat ominelam scene samej ceremonii i mam pytanie - Marek byl na slubie?
          • blekitnalaguna123 Re: Dzień ślubu Martusi 18.01.12, 17:29
            Był, ale wyszedł w trakcie. Za to nie widziałam wuja Tadeusza i tej jesgo Irenki.
            • Gość: izza Re: Dzień ślubu Martusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 19:14
              może scenarzyści o wuju Tadeuszu zapomnieli ... :)
              • Gość: anka Re: Dzień ślubu Martusi IP: *.static.korbank.pl 18.01.12, 20:09
                nie zapomnieli . Wcześniej był telefon od Irenki ,że cos im wypadlo i nie przyjadą.
                • eo_wina Re: Dzień ślubu Martusi 19.01.12, 08:28
                  Marta zalila sie, ze dzwonil wuj Tadeusz i mowil, ze Irenka dostala goraczki i dlatego nie przyjda. Wiec nie zapomnieli.
                  • Gość: zdziwiona Re: Dzień ślubu Martusi IP: *.vlan187.architor.lubman.net.pl 19.01.12, 08:39
                    A ja nie widziałam ani Ani ani Łukasza!
                    • Gość: Mo Re: Dzień ślubu Martusi IP: *.subscribers.sferia.net 19.01.12, 10:11
                      może Ania rysowała pod opieką Henia ....
                      • czekolada72 Re: Dzień ślubu Martusi 19.01.12, 10:40
                        Łukasz wpadl do mieszkania w ostatniej chwili i chyba ktaoras z siostr Martusi miala go dotransportowac na miejsce zaslubin.
                        • eo_wina Re: Dzień ślubu Martusi 19.01.12, 11:08
                          Ania byla na bank. Trzymaly sie za raczki z mala MagdaLenka :-)
                          Lukasza miala dowiezc Mysza, bo przyjechal w ostatniej chwili stopem i nakazano mu wziac prysznic.
                          O Heniu powiedziano tylko, ze szkoda, ze go nie bedzie, ale dlaczego - juz nie podano.
                          • raszefka Re: Dzień ślubu Martusi 19.01.12, 13:14
                            Serialu nie oglądam juz kilka lat, ale zerknęłam na oficjalne www i jest galeria kiecek z omawianej uroczystości. Na jednym ze zdjęć jest mnóstwo małych dziewczynek - może któraś z nich to Ania? I zdjęcie Łukasza w garniaku też jest (o ile dobrze rozpoznaję, że to Łukasz)
                            • majka_forum Re: Dzień ślubu Martusi 19.01.12, 14:19
                              Zauważyliście że w niemal wszystkich serialowych ślubach w uroczystości bierze udział głównie rodzina głównej postaci? Ze strony Budzyna była tylko matka, nie licząc przyjaciela z pracy.
                              Ta sama sytuacja powtarza się w wielu serialach :/ czy oni naprawdę nie mają babć, dziadków, rodzeństwa?
                              To samo np z Kingą, odwiedzają ją głównie rodzice, reszta rodziny pewnie pomarła? :/
                              • eo_wina Re: Dzień ślubu Martusi 19.01.12, 16:35
                                Ale z drugiej strony, pomysl, jakie to byloby nudne, gdyby glowni bohaterowie bez przerwy paplali o cioci Jadzi albo wujku Mietku z Pcimia Dolnego. Tudziez kuzynce Wladzi, co to mieszka daleko za gora i za rzeka, ale objawi sie wowczas, gdy beda takie potrzeby scenariusza.
                                I nie zgodze sie - wszak stawilo sie cale rodzenstwo Martusi. A Budzyn jest jedynakiem, ktorego najblizsza rodzina jest matka i wuj Tadeusz z Irenka. Po co mialby zapraszac jakas dziesiata wode po kisielu, z ktora dajmy na to spotyka sie od wielkiego dzwonu?
                                • majka_forum Re: Dzień ślubu Martusi 19.01.12, 17:38
                                  eo_wina napisała:
                                  > I nie zgodze sie - wszak stawilo sie cale rodzenstwo Martusi. A Budzyn jest jed
                                  > ynakiem, ktorego najblizsza rodzina jest matka i wuj Tadeusz z Irenka. Po co mi
                                  > alby zapraszac jakas dziesiata wode po kisielu, z ktora dajmy na to spotyka sie
                                  > od wielkiego dzwonu?

No to właśnie o tym mówię że ze strony Marty są dziadkowie, rodzeństwo oraz bratankowie ze swoimi rodzinami a Budzyn nie ma ani ojca ani dziadków?
                                  p
                                  • toxicity1 Re: Dzień ślubu Martusi 19.01.12, 18:38
                                    majka_forum napisała:

> > No to właśnie o tym mówię że ze strony Marty są dziadkowie, rodzeństwo oraz bra
                                    > tankowie ze swoimi rodzinami a Budzyn nie ma ani ojca ani dziadków?
                                    >
                                    Hmm, jeżeli Łapicki gra jego wuja, to dziadkowie musieliby dobijać do 110 roku życia.
                                    Jak nie lepiej. :)

Ale w sumie masz rację - Tomek bez rodziny, Łagoda sierota, Joanna ma tylko matkę i byłego sponsora, Stefan miał tylko rodziców, Jacek miał tylko siostrę i siostrzeńców, Norbert - nie pamiętam ... ale chyba też bez rodzinnego zaplecza. Jeszcze Artur - tylko kolega i to w de.
                                    No i oczywiście śp. Hanka ... sierota.
                                    • Gość: jk Re: Dzień ślubu Martusi IP: *.wroclaw.vectranet.pl 19.01.12, 19:25
                                      no tak, ale serial jest o rodzinie Mostowiaków, a nie całej reszty, ta sama dyskusja często kręciła się wokół Klanu, ale tam też bohaterami byli członkowie rodziny Lubiczów, a nie innej/innych
                                      • Gość: żabula Re: Dzień ślubu Martusi IP: 83.230.66.* 19.01.12, 19:32
                                        Henio to właśnie brat Norberta. Niedługo ma się pojawić ojciec Joanny.
                                    • czekolada72 Re: Dzień ślubu Martusi 20.01.12, 08:52
                                      toxicity1 napisała:

> Ale w sumie masz rację - Tomek bez rodziny,

Przecie Tomek posiada siostre, o ktorej była mowa, ze gdzies tam w Niemczech, i ktora zna Agnieszka.

Artur zas tez p[osiada siostre w kraju skandynawskim.

Wiec gdyby jednak takie siostry gdzies sie pojawily , sporadycznie, bo sporadycznie, to dramatu by nie bylo, a postacie bylyby mniej umowne :)
                                  • Gość: Ramona Re: Dzień ślubu Martusi IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.12, 21:10
                                    Owszem, u Marty byli na ślubie dziadkowie, ale przecież nie jej - tylko jej dzieci, bratanka, bratanic ,siostrzeńców i siostrzenic.A skąd ma Budzyń wziąc wyżej wymienionych i ich rodziny, skoro jest jedynakiem?
                                    • Gość: Mikimałs Re: Dzień ślubu Martusi IP: *.play-internet.pl 19.01.12, 22:12
                                      Przyznaję, że pulchne ramiona wypływające z tej białej kiecki nie były idealna kreacja. Martusia wyglądała jakby wyłoniła się z piany kąpielowej.
                                      Jednak nie czuję tego parcia na profesjonalny makijaż i męczeństwo u fryzjera i tym podobne zabiegi. Ja przynajmniej nie miałam ambicji stać sie księżniczka jednej nocy.
                                      Kiecki Joasi nie kojarzę ale nie pojmuję z jakiego powodu nie miałaby mieć bardzo krótkiej (choć jej nogi nie są nienaganne) w końcu to ślub, impreza zabawa. Na pogrzeb może faktycznie miniówka nie pasuje ale na wesele??!!
                                      A mnie najbardziej podobało sie kiedy Myszka została w domu z tym chłopczykiem młodym (jak ona ma na imię?) co by go "ukąpać" hahahaha
    • Gość: iza nowe dane: IP: *.satfilm.net.pl 22.01.12, 22:24
      Marta Mostowiak Milecka Wojciechowska Budzyńska
      czy to już koniec?
      Lepsza jest od Alexis Carrington
      • czekolada72 Re: nowe dane: 23.01.12, 10:59
        Gość portalu: iza napisał(a):

> Marta Mostowiak Milecka Wojciechowska Budzyńska
        > czy to już koniec?
        > Lepsza jest od Alexis Carrington

Wg polskiego prawa mozna miec tylko 2 nazwiska, optuje za Mostowiak-Budzyńska - z racji zawodowego zycia
        lub
        Wojciechowska-Budzyńska - z racji nazwiska dzieci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka