imasumak 03.03.13, 22:24 Mnie dzisiejszy odcinek znudził. Mam wrażenie, że pomysły się scenarzystom wyczerpały. Kilka razy odchodziłam od TV, co w poprzednich seriach się nie zdarzało. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angazetka Re: A o Ranczu nic? 03.03.13, 22:28 Od paru serii oglądam w kratkę, dziś sobie darowałam, choć mój ulubiony młody ksiądz nadal obecny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: A o Ranczu nic? 04.03.13, 11:21 Niestety to fakt, serial staje się coraz nudniejszy. Oglądałem tylko jednym okiem. Mogli to zakończyć dwa sezony temu kiedy faktycznie zamierzano serial kończyć. Oglądalność jak na razie zła nie jest bo było 6,3 mln jednak pierwszy odcinek poprzedniego sezonu miał milion widzów więcej (7,3 mln), a wiadomo, że pewnie będzie jeszcze spadała. Odpowiedz Link Zgłoś
wajego Re: A o Ranczu nic? 04.03.13, 11:31 A mi się podobało. Wyraźnie widać, że to ostatnia seria i aktorzy oraz scenarzyści idą na całość. Takie popisy dla koneserów. Miodzio. Akurat w tym odcinku było dużo moich ulubionych postaci (tj. Solejuk i Michałowa) zatem palce lizać. Zwłaszcza Michałowa, to był popis. Scenarzysty i p. Lipińskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: A o Ranczu nic? 04.03.13, 12:27 Lipińska była faktycznie zawodowa ale ona zawsze trzyma poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
wajego Re: A o Ranczu nic? 04.03.13, 14:22 Tak, tak. Mi chodzi o to, że tym razem w tym odcinku jej rolę rozpisano tak, że zmiotła wszystko wokół siebie. Myślę, że takiej sceny nie napisanoby jeszcze ze dwie serie temu. Pewnie każdemu z aktorów dane będzie zagrać coś tego typu na pożegnanie serialu. A że Lipińska jest niesamowita w ogóle, to oczywista oczywistość:) Odpowiedz Link Zgłoś
myszka1969 Re: A o Ranczu nic? 04.03.13, 21:02 "Mnie dzisiejszy odcinek znudził. Mam wrażenie, że pomysły się scenarzystom wyczerpały. Kilka razy odchodziłam od TV, co w poprzednich seriach się nie zdarzało." Ee tam :)...Wątek rozterek edukacyjnych tej dziewczyny ( siostrzenicy Lucy czy jak?) wg mnie bardzo wciągający i pouczający:) Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: A o Ranczu nic? 04.03.13, 23:14 Czy ja wiem? Ona ma ciągle jakieś rozterki edukacyjne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
myszka1969 Re: A o Ranczu nic? 06.03.13, 10:02 "Czy ja wiem? Ona ma ciągle jakieś rozterki edukacyjne" Ale zauważ, że jest myślącą dziewczyną i nie tylko stawia na swoim... Odpowiedz Link Zgłoś
emma_vanilia Sypialnia Lucy i Kusego... 05.03.13, 08:58 Michałowa wymiatała to fakt jest rewelacyjna choć patrząc na Lipińską i na Żaka wiecznie mam przed oczami Miodowe Lata :-) Była scena gdy Lucy zazdrosna naga czekała w małżeńskim łożu żeby skusić Kusego ;-), czy ja dobrze widziałam, że z jakiś metr dalej leżała w łóżeczku Dorotka??? Ja rozumiem ludzie mają różne sytuacje i czasem muszą dzielić 1 pokój z dziećmi ale w tym wypadku Lucy ma ogromną chałupę do dyspozycji a Dorotka nie jest niemowlęciem, do którego trzeba często wstawać w nocy i trochę dziwnie to wygląda już... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Sypialnia Lucy i Kusego... 06.02.14, 15:11 dokladnie! pokazywana jest sypialnia, salon, kuchnia, no i pracownia na gorze. ale czy teraz nie spi tam czasem Kinga? dworek jest przeciez konkretny, to jakis pokoj dla dziecka juz dawno powinien sie znalezc. i nagle nie ma kto sie nia zajac, a kto sie nia zajmowal jak Kusy doksztalcal dzieciaki w szkole?;-) (teraz dopiero ogladam odcinki tej serii, wiec wpis tutaj) Odpowiedz Link Zgłoś
olik7 Komarnicka - strój 10.03.13, 13:02 Czy ktoś wie gdzie można znaleźć info kto ubrał Komarnicką w ostatnim odcinku? Chodzi mi o ten komplet, w którym pojawiła się w pierwszej scenie? Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Jak ma na imię Michałowa? 10.03.13, 22:53 Tak w ogóle, dzisiejszy odcinek bardziej mnie wciągnął :) No dobra, nawet czułam niedosyt na koniec, a to dobrze chyba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Jak ma na imię Michałowa? 10.03.13, 22:58 Natenczasa ;) A na serio - jej imię chyba nie pada. Jest Michałową. Odpowiedz Link Zgłoś
jolecka-22 Re: Jak ma na imię Michałowa? 11.03.13, 07:29 Mnie rozbroiło posiedzenie komisji (rady?) programowej :D Jak Czerepach ich zostawił samych sobie, te miny... cudo :) Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Dzisiejsza akcja z Franczeską mnie 17.03.13, 21:25 rozwaliła ;) Niestety odcinek obejrzałam jednym okiem, bo akurat córka do mnie zadzwoniła. Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Dzisiejsza akcja z Franczeską mnie 19.03.13, 09:39 imasumak napisała: > rozwaliła ;) Ja bym nawet zaryzykował tezę, że Francesca uratowała dotychczasowe odcinki przed "przeskoczeniem rekina" - Michałowa z trudnej, ale mądrej kobiety zrobiła się jakaś durna (co to za choroba na pół tabletki?!!). - Naćpane Solejuki to jakaś groteska - pani doktor z "Na dobre i na złe", jako nawiedzona fanka Kusego (i Witebskiego) też jakoś sztucznie wychodzi, no i tylko ta Francesca okazując włosko - mafijny temperament, stanęłą na wysokości zadania... Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Aha! 19.03.13, 09:42 Lucy, która po tylu latach w Polsce i kilkuletnim stażu jako matka, poszła "opiekać" swoje dziecko, to też chyba przesada. A może się czepiam? Odpowiedz Link Zgłoś
1.jack Re: Aha! 19.03.13, 10:35 rzeczywiście teraz to już trochę razi, mogłaby po tylu latach trochę lepiej mówić po polsku.Wygląda na to ,że Lusi nie zrobiła żadnych postępów ,bo kiedy obejrzałem powtórkę 1. odcinka, jej polszczyzna była dokładnie taka sama. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka1969 Re: Aha! 19.03.13, 11:06 "pani doktor z "Na dobre i na złe", jako nawiedzona fanka Kusego (i Witebskiego) też jakoś sztucznie wychodzi, no i tylko ta Francesca okazując włosko - mafijny temperament, stanęłą na wysokości zadania... " A mnie się spodobała :)..I wnosi jednak powiew świeżosci do serialu..poza tym uważam, ze o wiele bardziej pasuje do niej ta rola niz rola lekareczki- własnie jako lekarka wygląda dla mnie zawsze bardzo sztucznie i niepoważnie a tu rola dla niej jak znalazł :) Akurat wróciłam w niedziele póxno z wyjazdu, czy lecą jakies powtórki z niedzieli?? Osobiście bardzo mnie cieszy znowu widzieć Ranczo w niedzielę bo ta nostalgiczna seria w niedzielne wieczory już byla dla mnie męcząca...potem jeszcze patrzyłam też na Głęboką wodę wiec jakos tak ponuro było w niedzielne wieczory.... Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Aha! 19.03.13, 11:22 myszka1969 napisała: > A mnie się spodobała :)..I wnosi jednak powiew świeżosci do serialu..poza tym u > ważam, ze o wiele bardziej pasuje do niej ta rola niz rola lekareczki- własnie > jako lekarka wygląda dla mnie zawsze bardzo sztucznie i niepoważnie a tu rola dla niej jak > znalazł :) No może? Zastanowię się jeszcze! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Aha! 19.03.13, 21:40 mallard napisał: Lucy, która po tylu latach w Polsce i kilkuletnim stażu jako matka, poszła "opiekać" swoje dziecko, to też chyba przesada. A może się czepiam? :D. Nie czepiasz się :D Ale z drugiej strony to są smaczki tego serialu :) Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak A w ogóle Mallard, miło Cię i tu widywać 19.03.13, 21:46 Oby częściej :) Odpowiedz Link Zgłoś
myszka1969 Re: A w ogóle Mallard, miło Cię i tu widywać 19.03.13, 22:01 Też bardzo lubię Lucy :)...Zresztą chyba nie ma ani jednej postaci w Ranczu, której bym nie lubiła...Oczywiście poza "czarnymi charakterami" ale one tez są tu bardzo dobrze wykreowane...Patrząc na kompletnie spaprane w ostatnim czasie M jak miłość mam wrażenie, ze Ranczo to prawdziwy majstersztyk:) Odpowiedz Link Zgłoś
mabingo Re: Aha! 21.03.13, 18:37 mallard napisał: > Lucy, która po tylu latach w Polsce i kilkuletnim stażu jako matka, poszła "opi > ekać" swoje dziecko, to też chyba przesada. > A może się czepiam? Tak! Tez mnie to rozwaliło! żeby go tylko czasem nie przypaliła ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Trochę zniesmaczył mnie dzisiejszy odcinek 24.03.13, 21:11 Za dużo propagandy kościelnej, nawet jak na specyfikę tego serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka1969 Re: Trochę zniesmaczył mnie dzisiejszy odcinek 25.03.13, 11:07 Ależ przecież ten wczorajszy odcinek był super, zwłaszcza jak Czerepach oberwał od miejscowych bab za swoja niechęć do krzyża :)..Wątek tego nowego amanta Klary- artysty i jego dysputa z jej ojcem też pierwszorzędna:) Odpowiedz Link Zgłoś
elde23 Re: Trochę zniesmaczył mnie dzisiejszy odcinek 25.03.13, 12:46 Dla mnie, wczorajszy odcinek był w 100% odbiciem naszej "elyty". Szczególnie tam, gdzie lider partyjny idzie do księdza, i pokornie pyta, co mu wolno, a czego nie. Odpowiedz Link Zgłoś
eri22 Re: Trochę zniesmaczył mnie dzisiejszy odcinek 15.04.13, 08:18 Monika jest nie do strawienia, wg mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
1.jack Re: Trochę zniesmaczył mnie dzisiejszy odcinek 15.04.13, 09:13 w ogóle odkąd pojawiła się ta cała Monika , ranczo jest nieciekawe ,a ten wątek dominuje. Nawiedzona Monika do domu,... pani już dziękujemy. Czerepach z tą swoją obsesyjną zazdrością też nie do strawienia.A może scenarzystkom wyczerpały się pomysły?Już nie ogląda się tak namiętnie jak poprzednie części Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Trochę zniesmaczył mnie dzisiejszy odcinek 15.04.13, 11:54 Czerepach jeszcze jeszcze, ba aktor swietny; podobniez trio ksieza + Michalowa; jeszcze Solejukowie jako tako; ale Monisia, ale romans senatorowej - porazka... Odpowiedz Link Zgłoś
sowca Re: Trochę zniesmaczył mnie dzisiejszy odcinek 15.04.13, 20:52 Zwłaszcza, ze romans senatorowej już był, i to nawet z przedstawicielem pokrewnej branży, z doktorem Wezułem ;/ Wczorajszy odcinek zdecydowanie słabszy od poprzednich, chociaż Michałowa i księża dają radę! Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Trochę zniesmaczył mnie dzisiejszy odcinek 16.04.13, 22:48 Solejukowa na haju była super, a mina Solejuka w łóżku bezcenna. :) ciekawe co ona tam z nim wyprawiała, czego by tam nawet w cyrku nie zobaczył. :) i ta muzyka kiedy babka się pojawiała taka kojąca. Odpowiedz Link Zgłoś
sowca Re: Trochę zniesmaczył mnie dzisiejszy odcinek 16.04.13, 23:09 Babkę uwielbiam bezwzględnie :D Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Trochę zniesmaczył mnie dzisiejszy odcinek 16.04.13, 23:58 Babka jest super, mam nadzieję że znajdzie sposób na zuą Monikę :D Odpowiedz Link Zgłoś
pani.ulka Re: Trochę zniesmaczył mnie dzisiejszy odcinek 17.04.13, 14:34 się dołączę do głosów rozczarowanych scenariuszem tej serii odcinki chyba pisane właściwie dla Moniki heh, nuda i tyle na szczęście aktorzy niezmienne znakomici i to jedyna dla mnie pocieszenie Odpowiedz Link Zgłoś
myszka1969 Re: Trochę zniesmaczył mnie dzisiejszy odcinek 20.04.13, 18:28 Ale o co chodziło z tym, że mówiła przecież, ze to nie ona tak wpłynęła na Monikę....że ktoś inny sie podszył pod nią? A wątek Solejuka przeciez tez super!:)...Polska Partia Uczciwości i program "Sprawiedliwość, sprawnośc, rozwój" przeciez pierwsza klasa! :):)...Ma głowę ta Solejukowa:) Tak samo wątek Czerepacha śledzącego Lodzię w Belgii przy pomocy komórkowego lokalizatora przeciez tez bardzo pomysłowy...ciekawe, cos sie z tego wykluje;) Wątek tego chłopak Klaudii tez fajny... Jak dla mnie ta seria pierwsza klasa!:) ...choc wątek Moniki chyba ciągnie sie juz przydługo;) Odpowiedz Link Zgłoś
myszka1969 Re: Trochę zniesmaczył mnie dzisiejszy odcinek 20.04.13, 18:31 chodziło w pierwszym zdaniu o: dlaczego babka mowiła, ze ktoś się pod nią podszył... Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Trochę zniesmaczył mnie dzisiejszy odcinek 20.04.13, 23:16 bo niedobła monika sama to wszystko wyczyniała udając, że to babka ją szamaniuzuje. sama z siebie zdemolowała im połowę dworku i w nocy się darła niczym marcowe koty. babka tego nie czyniła. zła kobieta z tej moniki. no a romans senatorowej z magistrem też wymiata, niech sobie poużywa dziewczyna. zemsta jest słodka. :) Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Trochę zniesmaczył mnie dzisiejszy odcinek 21.04.13, 23:07 ale ten magister taki był zawsze praworządny i uczciwy do bólu a teraz dał się skusić mężatce ??? Zepsuli chłopa :) Odpowiedz Link Zgłoś
railly Re: Trochę zniesmaczył mnie dzisiejszy odcinek 22.04.13, 11:34 Magister jak magister, ale że Kusy??? To dopiero szok. Swoją droga, czekałam aż w relacji z wystawy powiedzą jak Kusy ma na nazwisko, ale niestety - to widac taka sama zagadka jak imię Michałowej. Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Trochę zniesmaczył mnie dzisiejszy odcinek 22.04.13, 14:34 skoro dopiero przy ślubie się wydało z imieniem - że Jakub, to na nazwisko przyjdzie jeszcze trochę poczekać :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorpaula Re: Trochę zniesmaczył mnie dzisiejszy odcinek 22.04.13, 17:20 nuda, nuda, nuda.... Odpowiedz Link Zgłoś
myszka1969 Re: Trochę zniesmaczył mnie dzisiejszy odcinek 22.04.13, 23:56 A ja w ogóle nie wiem, kto to jest ten Magister :) Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Trochę zniesmaczył mnie dzisiejszy odcinek 23.04.13, 08:03 Tak ludzie mówią na aptekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka1969 Re: Trochę zniesmaczył mnie dzisiejszy odcinek 23.04.13, 11:50 A skąd on sie tam wziął?...nie wiem jak przegapiłam ten wątek...pamiętam tylko cos o aptece z poprzedniej serii jak ludzie ustawiali sie w kolejce po jakis specyfik bodajże za namowa Czerepacha... Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Trochę zniesmaczył mnie dzisiejszy odcinek 23.04.13, 11:55 ranczo.wikia.com/wiki/Ryszard_Polakowski Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna807 Re: Trochę zniesmaczył mnie dzisiejszy odcinek 23.04.13, 15:00 Z ujawnieniem imienia Kusego dopiero w czasie ślubu to też przegięcie! Przecież Lucy z narzeczonym musieli iść do księdza, przedstawić potrzebne dokumenty, dać na zapowiedzi! Nie sądzę aby ksiądz i Lucy nie znali imienia i nazwiska przyszłego pana młodego! A dokumenty podpisywane przed ślubem w kancelarii parafialnej? Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak "Wróciła stara obsługa" :D 28.04.13, 21:26 Myślałam, że padnę, najlepszy gag dzisiejszego odcinka :D Odpowiedz Link Zgłoś
elam1 Michałowa nalepsza :-) 05.05.13, 21:14 Scena bardzo mi sie podobała. Bo jak wojna to siły trzeba miec i jeść trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak No i ksiądz, zaskoczenie kompletne ;) 05.05.13, 23:28 I Michałowa, która biskupem dyrygowała :D Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: No i ksiądz, zaskoczenie kompletne ;) 06.05.13, 07:23 Zgadza sie - odcinek extra! Odpowiedz Link Zgłoś
ikarr Re: No i ksiądz, zaskoczenie kompletne ;) 06.05.13, 07:39 Od razu lepiej, jak Monika wyjechała. Zupełnie nie pasowała do konwencji i świata przedstawionego. Może już nie wróci! Odpowiedz Link Zgłoś
emma_vanilia Odcinek mistrzostwo świata jak dla mnie! 06.05.13, 14:45 Pierwsze miejsce dla Księdza za jego milczącą wściekłość, wiedziałam jak zdejmował okulary, że przywali ale myślałam, że z pięści a on z dyńki rewelacja! Drugie miejsce dla Michałowej, która nie tylko trzęsie całą plebanią ale za kurię się jeszcze zabiera :-D i wieś pod prokuraturę będzie prowadziła. Trzecie miejsce ex aequo Wójt, Czerepech i Wójtowa za ukrywanie się w chałupie i piękna scena gdy przyszedł absztyfikant Klaudii a Wójtowa zamknęła drzwi na klucz, a Czerepech z dowodu wyskoczył :-) Reszta też świetna m. in. Kusy i drugi ksiądz. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna807 Re: Odcinek mistrzostwo świata jak dla mnie! 06.05.13, 16:54 A nikt nie wspomniał o rewelacyjnym Więcławskim w czasie rozmowy z prokuratorem? Wielkie brawa dla pana Grzegorza Wonsa! Mistrzostwo! Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Odcinek mistrzostwo świata jak dla mnie! 06.05.13, 19:31 Bo naprawde ten odcinek byl po calosci mistrzowski! A Wezol sciagniety sila i siejacy tabletkami; a czerwone pycho tak pana radnego; ha! nawet sam pan prokurator srubuje poziom (zwlaszcza jak sie go pamieta psycholem z NDiNZ ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: Odcinek mistrzostwo świata jak dla mnie! 06.05.13, 22:13 Marczewski jako prokurator przypomniał mi niejakiego Kellermanna ;) Fajny, bardzo fajny odcinek. Odpowiedz Link Zgłoś
mabingo donos 12.05.13, 17:54 Mam niejasne przeczucia, że donos do prokuratury na Lucy wysmarowała wredna Monika. Nie dziwi was to, że natychmiast po aresztowaniu zjechała do Kusego i gwałtem chciała go zabierać do Warszawy? Dziecko przedszkole załatwiać a jeszcze Lucy obsmarowywała, że niby kula u nogi, że życie Kusemu łamie i karierę itp dyrdymałki. Odpowiedz Link Zgłoś
elmusko Odcinek 89 12.05.13, 21:16 Świetny odcinek z odbijaniem Lucy i strachem mieszkańców przed policją :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Odcinek 89 12.05.13, 21:37 rewelacja, dawno sie tak nie usmiałam :D Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: donos 12.05.13, 21:37 tez mialam takie wrażenie, ale coraz bardziej zaczyna mi to wygladac na naczynia polaczone. tzn moze i Monika wysmarowala donos, ale nie na tym sie skupiają, tylko istotnie przez Lucy chcą dorwać Kozioła... Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: donos 12.05.13, 21:38 Ja tez od początku stawiałam na Monikę, ale teraz to już nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
projagi Re: donos 12.05.13, 23:16 mabingo napisał: > Mam niejasne przeczucia, że donos do prokuratury na Lucy wysmarowała wredna Mon > ika. Nie dziwi was to, że natychmiast po aresztowaniu zjechała do Kusego i gwał > tem chciała go zabierać do Warszawy? Dziecko przedszkole załatwiać a jeszcze Lu > cy obsmarowywała, że niby kula u nogi, że życie Kusemu łamie i karierę itp dyrd > ymałki. Ja obstawiam Myćkę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: donos 13.05.13, 07:18 Raczej Monika zobaczyla w tv sprawe, i chciala wykorzystac dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka1969 Re: donos 13.05.13, 10:27 A mnie sie jakos nie chce podejrzewac o to Moniki...czy ona wygląda na wredną?...przeciez to tylko taka kokietka- menagerka i nic więcej:) Odpowiedz Link Zgłoś
myszka1969 Re: donos 14.05.13, 11:50 Przeciez czary- mary tez sie jej dały we znaki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: donos 21.05.13, 22:49 No ale potrafiła im się ostatecznie oprzeć, aż babka się jej wystraszyła ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wajego Re: A o Ranczu nic? 20.05.13, 11:44 Czy tylko ja mam wrażenie, że ostatni odcinek słabszy jakiś? Zwłaszcza po ostatnich trzech, które były genialne? Oczywiście Michałowa daje radę, ale jakoś tak niedostatki fabuły wyłażą. Barciś (Czerepach) grał jakoś dziwnie, zupełnie niepodobnie do klasy tego aktora, wątek posterunkowego zbędny, a intryga z prokuratorem zupełnie niewiarygodna (incognito przy pomocy całej wsi???). Ja wiem, że to tylko serial, ale jak do tej pory Ranczo jakoś tam się kupy trzymało. A przemiany Lucy pod wpływem więzienia zupełnie nie kupuję... P.S. Czy tylko ja mam wrażenie:) że wątek Pieczki-partyzanta już był i ten podkop też już grał? I w związku z tym zdumienie księdza było jakieś takie sztuczne? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: A o Ranczu nic? 21.05.13, 14:47 > P.S. Czy tylko ja mam wrażenie:) że wątek Pieczki-partyzanta już był i ten podk > op też już grał? I w związku z tym zdumienie księdza było jakieś takie sztuczne nie, nie bylo. moze Ci sie myli z ziemianką, do której Kusy z Pietrkiem schowali Więcławskiemy sprzet jak sie obijał z remontem u Lucy. tam też była mowa o dziadku partyzancie czy czyms takim :) czy ktoś mi powie czemu Patryk Pietrek dzwoniąc do swojej żony Jolanty Pietrek mowi do niej "Jola, tu Pietrek"???... generalnie odcinek słabszy, zakonczenie smutne. wyrzucenie Kusego z domu "w imię sztuki i rozwoju" niczego nie rozwiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: A o Ranczu nic? 22.05.13, 07:52 Z partyzantami bylo tez, gdy cala wie wystapila przeciw mafii, z bronia palna z czasow wojny :) Odpowiedz Link Zgłoś
wajego O właśnie 22.05.13, 08:59 Dzięki za przypomnienie. O to mi chodziło. Byłem niemal pewien, że Pieczka kanałami już chadzał;) Odpowiedz Link Zgłoś
projagi Re: A o Ranczu nic? 27.05.13, 01:28 I jakie wrażenia po x-sezonie? Moje trochę niejednoznaczne: podobał mi się Fabian, który "sczyścił" Klaudię, rozwiązanie konfliktu Lucy i Kusego. A co z senatorem? Michałową? Czy to dość materiału na Y-sezon? Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: A o Ranczu nic? 27.05.13, 06:42 Jak dla mnie - zakonczenie wyjatkowo marne, zwlaszcza na tle kilku ostatnich odcinkow :( Odpowiedz Link Zgłoś
bursztyn9 Re: A o Ranczu nic? 27.05.13, 09:15 Każdy odcinek coraz słabszy.Wczorajszy był beznadziejnie nudny. Chyba jednak należało skończyć serial w odpowiednim momencie, kiedy jeszcze scenarzyści mieli jakieś pomysły Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: A o Ranczu nic? 27.05.13, 10:46 Środek tego sezonu, czyli rozkręcanie nudnego wątku Kusego i tej Moniki - był nudny, pod koniec za to zdecydowanie wróciło dobre Ranczo, przynajmniej w moim odczuciu. Oby więcej senatora, księdza... generalnie wszystkie wątki są super, z wyjątkiem Kusego i Lucy, nudzi mnie ta para, Kusy jest taki przeintelektualizowany - nie lubię go. Podobnie jak tej młodej gniewnej, która zrobiła się 'córeczką swoich rodziców'. Ale i tak dla mnie mogą kręcić kolejne serie, mnie sie wciąż podoba:) A wątek Fabiana i Jagny rozwiązali wg mnie nieco dziwnie... ale że nie przepadam za wójtówną, więc mnie to ucieszyło:) Zastanawiam się tylko, idąc tempem scenarzystów - za 2-3 serie Kozioł zostanie premierem jak nic!:p Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: A o Ranczu nic? 27.05.13, 11:58 aga_ata napisała: > Zastanawiam się tylko, idąc tempem scenarzystów - za 2-3 serie Kozioł zostanie premierem > jak nic!:p Albo prezydentem, a premierem Arkadiusz... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wajego No i koniec 28.05.13, 12:04 Moim zdaniem seria bardzo nierówna. Sporo odcinków świetnych z grą wybitną. Jak już gdzieś pisałem, wyglądało to na pożegnalne popisy: pyskująca Michałowa, ujarany Solejuk, majstersztyki Sapryka, główka księdza, Ronaldynio. Ale też mnóstwo słabizn. Dwa ostatnie odcinki wyjątkowo nieudane. Słabo pociągnięty wątek polityczny, zmarnowany prokutratorski, zbędna Monika. Mało Solejukowej, Babki, słabo wygrany wątek Jagny i romansu wójtowej. Ale generalnie serial super, chętnie się ogląda powtórki i szuka smaczków. Niech kręcą, choćby dla samej ławeczki i Michałowej. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: No i koniec 28.05.13, 12:07 Moze jednak warto wiedziec, kiedy zejsc w tzw blasku fleszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: No i koniec 28.05.13, 12:34 Twórcy "Rancza" zdecydowanie nie wiedzą. Przecież już było kiedyś pożegnanie z serialem, po bodaj czwartej transzy. I co? Odpowiedz Link Zgłoś
wajego No i koniec, na szczęście tylko serii 28.05.13, 15:19 Moim zdaniem nie kończyć. Szkoda fajnego serialu, z klimatem, oglądanego regularnie przez 6 mln ludzi (plus pewnie drugie tyle w necie). Dobrze by było jednak trochę przemyśleć scenariusz i wyeliminować słabe wątki. No ale wtedy będą zarzuty o braku nowych twarzy i kiszeniu się we własnym sosie. Zawsze coś będzie nie tak, ale poprzeczkę sami zawiesili na poziomie nieosiągalnym dla konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: 8 seria rancza 06.02.14, 17:48 Z zapowiedzi wynika, że znowu będzie dużo Moniki. Czyli zdecydowali się ciągnąć ten idiotyczny wątek, zobaczymy co z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś