Dodaj do ulubionych

Kontra... na TVP1

16.08.13, 09:56
Nikt nie oglądał?
Ja przegapiłam pierwsze pół godziny, bo serial , jak to tradycyjnie w telewizji publicznej, nadano bez reklamy, ot tak sobie wieczorem, ale nie ukrywam, że jak przełączyłam przypadkiem na jedynkę, to zostałam do końca, przykuta prawie do fotela:)
Naprawdę dobre to było. Bez zbytniego patosu, po prostu czułam się prawie tak, jakbym tam była i uczestniczyła w tych zdarzeniach...
Naszej rodzimej "Misji Afganistan" nie miałam okazji obejrzeć, niestety, a może 'stety', ale mimo to odważę się stwierdzić, że "Kontrze" nie dorasta do pięt...
No i Richard Armitage. U nas jeszcze mało znany. Ja pamiętam go z serialu "Północ, Południe" i już wtedy zwróciłam na niego uwagę, ale po wczorajszym seansie zaryzykuję i powiem (napiszę), że oto urosło nam nowe bożyszcze kobiet:)
I nie chodzi o wygląd, a raczej o aktorską grę... taką realną i autentyczną, a sposób, w jaki zwracał się, jako postać John Porter, do porwanej i okaleczonej dziennikarki był taki ciepły, czuły, delikatny i charyzmatyczny zarazem.
Zachęcam do oglądania, nie tylko panie...:)))

Kolejne odcinki dzisiaj i jutro po godz. 22.00 na TVP1.
Obserwuj wątek
    • pppaaappp Re: Kontra... na TVP1 16.08.13, 23:20
      W dobrym stylu jest przy...przyć w tvp ale akurat reklamowali bardzo i stad sie dowiedzialam. Serial swietny. Brawo tvp
      • yoka1 Re: Kontra... na TVP1 18.08.13, 09:31
        serial super, Richard Armitage też, chciałam tylko zauważyć, że odcinek z dziennikarką byłodcienkiem 2. Odcinek 1 pokazany był 15.08 jakoś po 22-ej.
        A Richard Armitage ma zagrać ....Batmana zamiast Ch. Bale'a.
        • anmanika Re: Kontra... na TVP1 18.08.13, 19:08
          No podobało się....
        • maniaczytania Yoka - masz racje i nie masz :) 20.08.13, 18:13
          u nas poszla teraz wersja trzyodcinkowa :), czyli polaczyli po dwa odcinki pierwszej serii w jeden.
          I w czwartek byl "Irak" (czyli to z dziennikarka), w piatek "Zimbabwe", a w sobote "Afganistan".

Fajny serial, podobal mi sie, jedynie drugi odcinek 'afrykanski' strasznie naciagany byl ;)
          • yoka1 Re: Yoka - masz racje i nie masz :) 20.08.13, 19:34
            dzięki za sprostowanie, tego nie wiedziałam, że tak to sobie wykombinowali.
      • glafira Re: Kontra... na TVP1 19.08.13, 08:40
        pppaaappp napisała:

> W dobrym stylu jest przy...przyć w tvp

To w zasadzie był komplement:)
        W dobie walki o widza i bitwy o oglądalność, bez nachalnej reklamy pokazano coś dobrego, co zdecydowanie pokonało inne programy konkurencyjnych stacji (przynajmniej w moim wypadku).
        Co do odcinków, to być może, że wcześniej był pierwszy odcinek. Ja nie widziałam i dlatego wydawało mi się, iż to ten był pierwszy, zwłaszcza, że kolejne były dzień po dniu.
        Ale już zdążyłam się zorientować w internecie, że drugi i trzeci sezon to zupełnie inna bajka i że nie warto...
        • anmanika Re: Kontra... na TVP1 19.08.13, 09:33
          Ktoś wie czy pokażą kolejną serię?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka