Dodaj do ulubionych

To nie koniec świata

30.09.13, 18:07
Ponieważ w wątku o 2XL pojawiło się kilka pozytywnych komentarzy o serialu uznałam, że pora na oddzielny wątek:) Wydaje mi się, że całkiem zgrabnie wyszedł realizatorom ten serial. Podpisuję się pod opinią kas_ma z wątku 2XL, którą przytaczam:

"Po za tym daje się oglądać. Jest tam coś na kształt scenariusza i reżyserii ;) I przyjemni aktorzy. Np. Lubos, który mówi zupełnie inaczej niż w poprzednich wcieleniach, Lamparska z pazurem, Gorczyca, Pomykała, etc etc. No i oczywiście atmosfera i tempo innego życia niż w dużym mieście. Ja czasami tęsknię za taką sielanką :) "

W kwestii Wieczorka, to też za nim nie przepadam (chociaż w tym serialu jest bardziej strawny niż Jungowska w 2XL) ale pozostali aktorzy rekompensują mi tę niedogodność:) szczególnie Lubos w komediowej odsłonie jest tutaj kapitalny. No i prawie nie ma przerysowań, co fundują nam w 2XL, a na co reaguję przysłowiową wysypką.
Obserwuj wątek
    • jaginger Re: To nie koniec świata 30.09.13, 23:13
      Mnie się to bardzo dobrze ogląda. Nie męczę się jak na Prawie Agaty.
      Fajne duety aktorskie są.
      Dziurman - Frąckowiak i Lamparska - Lubos. Może coś jeszcze się rozkręci i będzie tego więcej.
      Powtarzam się, znerwicowany weterynarz narzeczony Anki - głównej bohaterki też rozkłada na łopatki i reszta aktorów Pomykała, Królikowski, Bułhak
      A Lamparska i Lubos pomału kradną serial Gorczycy i Wieczorkowi.
      Ta ich akcja ze stringami:
      -Co to jest?
      -Prezent na przeprosiny.
      -W takim rozmiarze?Ty wiesz jaki mam rozmiar?
      -No najpiękniejszy!

Mnie Wieczorek ni ziębi ni grzeje, da się jakoś go oglądać.
      Fajnie się pośmiać z niedoli jego bohatera.
      I bardzo ważna rzecz nie ma tam wkurzającej Jungowskiej :)
      • kas_ma Re: To nie koniec świata 01.10.13, 08:06
        Dzięki Dona.a za założenie wątku :)

A serial się rozkręca :) Aktorzy mają co grać i robią to świetnie. Wczoraj obejrzałam przedpremierowy odcinek na ipli, który jest naprawdę zabawny. Bułhak, Królikowski, Dziurman, Frąckowiak, Jankowski, Pomykała - warto dla nich oglądać.

I jeden co mi tam nie pasuje to Wieczorek ;) Mam wrażenie, że Gorczyca jest od niego wyższa z pół głowy, a już z pewnością ma dłuższe nogi niż on :)
        • jaginger Re: To nie koniec świata 01.10.13, 09:08
          To prawda Wieczorek kompletnie ma się nijak do całego aktorskiego towarzystwa.
          A i jeszcze scena z macochą Orleańską :D Mam nadzieję, że jeszcze się pojawi. :)
      • yoka1 Re: To nie koniec świata 01.10.13, 10:19
        > A Lamparska i Lubos pomału kradną serial Gorczycy i Wieczorkowi.
        > Ta ich akcja ze stringami:
        > -Co to jest?
        > -Prezent na przeprosiny.
        > -W takim rozmiarze?Ty wiesz jaki mam rozmiar?
        > -No najpiękniejszy!

ta scena była boska, sama do siebie się uśmiecham, jak ją sobie przypomnę:)
      • glafira Re: To nie koniec świata 01.10.13, 15:18
        jaginger napisała:

> A Lamparska i Lubos pomału kradną serial Gorczycy i Wieczorkowi.

A to wygląda zachęcająco:)
        • dona.a Re: To nie koniec świata 01.10.13, 16:18
          glafira napisał(a):

> jaginger napisała:
          >
          > > A Lamparska i Lubos pomału kradną serial Gorczycy i Wieczorkowi.
          >
          > A to wygląda zachęcająco:)

Wygląda na to, że nikt za Wieczorkiem płakał nie będzie:)
          • matt_banco Re: To nie koniec świata 01.10.13, 16:28
            To mowicie, ze kradna ... hmmm, lubie jak kradna. A jak kradna caly serial to juz w ogole fajnie. Chyba zobacze jak to im idzie ;-)
            • kas_ma Re: To nie koniec świata 01.10.13, 18:54
              matt_banco napisał:

> To mowicie, ze kradna ... hmmm, lubie jak kradna. A jak kradna caly serial to j
              > uz w ogole fajnie. Chyba zobacze jak to im idzie ;-)

Witaj Matt :) Cieszę się, że się objawiłeś :)
              • matt_banco Re: To nie koniec świata 02.10.13, 07:17
                A witam, witam ;-)

No to przeprowadzilem eksperyment i obejrzalem 5 odcinek, nie znajac specjalnie historii ... stringow w nim nie bylo, czyli nie byl to ostatni (chyba). Z tego odcinka mniej wiecej zalapalem fabule, ale istotnie nie ona jest tu najwazniejsza. W takim razie co? No bezsprzecznie pewna lekkosc, ktora nie do konca wiem skad sie bierze, ale jest. I faktycznie sa "momenty" naprawde zabawne. W obejrzanym odcinku chyba najlepsza byla pani Ewa Bułhak i jej akcja z zatrzymaniem mysliwych. Dosc ciekawe jest tez to, ze odcinek mial fajne tempo, w czym zasluga tego, ze glowny watek (czyli chyba ten z Wieczorkiem), zostal zdynamizowany wyczynami lokalnych bohaterow. W sumie, nie bolalo, a czas uplynal calkiem przyjemnie. I ... obejrze nastepny (poprzednych to chyba juz nie, ale ... kto wie) ;-)
      • dona.a Re: To nie koniec świata 02.10.13, 10:04
        jaginger napisała:

> Fajne duety aktorskie są.
        > Dziurman - Frąckowiak i Lamparska - Lubos.

Faktycznie te duety są fajnie "ułożone". Lamparska-Lubos wiadomo:), ale mnie bardzo podoba się właśnie duet Dziurman-Frąckowiak, te ich męskie tajne spotkania, a to wódeczka na schodach, a to nad dzikiem w piwniczce i wszystko w konspiracji przed Pomykałą, cudne:)
        • glafira Re: To nie koniec świata 02.10.13, 16:30
          To fajnie, że serial skazany z góry na porażkę (udział Wieczorka, zajawki typu: kolejna telenowela z romansem w tle) okazuje się być całkiem strawnym wymysłem producentów. Muszę przyznać, że czuję się zachęcona i pewnie obejrzę kolejny odcinek. Czy wcześniejsze... to się zobaczy w praniu:)

matt_banco napisał:
          No bezsprzecznie pewna lekkosc, ktora nie do konca wiem skad sie bierze, ale jest.

A tego właśnie mi bardzo brakuje w oglądanych ostatnio produkcjach. Tej lekkości, dobrych, dowcipnych dialogów, zabawnych sytuacji czy ciętych ripost. Jeśli ten serial takim się okaże, to znaczy, że w końcu pojawiło się światełko w tunelu czarnej rozpaczy po miesiącu zapoznawania się z nowym serialowym sezonem:)
    • 25th Re: To nie koniec świata 02.10.13, 17:31
      Serialik nie jest zły. Na początku mierziło mnie , że wtórne pomysły mają na Polsacie, bo to przecież mutant Szpilek na Giewoncie. Tam była pańcia ze stolicy i Podhale, a tu pańcio i zdaje się Lubelszczyzna (nie Podlasie, jak podkreśla pani Pomykała w którymś z odcinków ;) Ale o Góralach też Polsat nie zapomniał i umieścił jednego...w 2XL. Chyba musi bo się udusi. A czemu nie stereotypowy Ślązak, Kaszub, Krakus, Poznaniak itd, się pytam ?? Doczekamy się zapewne ;)
      Po paru odcinkach okazuje się, że nawet strawne to i ciekawsze od Szpilek. Ostatni odcinek trochę gorszy może, to malowniczo zakrwawione mięcho z piwniczki...brr. Ale domyślam się, że wątek zmierza do potępienia polowań i nieopanowanego mięsorżerstwa. Tzn. mam nadzieję. Ładne plenery. Wieczorek mi nie wadzi jakoś, aczkolwiek kolor włosów jego dziwny jest.
      • faszyna Re: To nie koniec świata 02.10.13, 19:14
        25th napisała:
        tu /../ zdaje się Lubelszczyzna (nie Podlasie, jak podkreśla pani Pomykała w którymś z odcinków "
        Biała Podlaska, bo zdaje się tu się serial dzieje, to historyczne Podlasie Południowe, ale teraz w granicach woj. lubelskiego. Więc to, co mówi Pomykała, to raczej wyraz sentymentów geograficzno-administracyjnych niż geograficzna prawda. ;))
        • 25th Re: To nie koniec świata 02.10.13, 20:06
          Być może był to wyraz gorliwości edukacyjnej, a przy okazji pretekst do naszkicowania (grubą kreską) postaci głównego bohatera. Na zasadzie: przyjechał sobie niedouczek z warszawki i trzeba mu biedakowi skorygować wiedzę :)
    • dona.a Re: To nie koniec świata 07.10.13, 10:30
      Do anmaniki, wątek jest:)
      • anmanika Re: To nie koniec świata 08.10.13, 10:53
        Dzięki;-)
        Mnie się podobała scena Bułhak i burmistrz.
    • 25th Re: To nie koniec świata 07.10.13, 15:26
      Odcinek 6 całkiem całkiem. Podoba mi się spójność głównej bohaterki. Pomyślana jako prostolinijna, naturalna, typ chłopczycy (chociaż czesto w atrakcyjnym kobiecym wydaniu :) i w sytuacjach różnych intryg z domem czy wywiadem nie histeryzuje, nie daje się brać na plewy, nie strzela dziecinnym fochem na fefnaście odcinków. Fajnie. W uczuciach też nie ma zabawy w kotka i myszkę, jakieś meczące gierki w stylu 'coś do siebie czujemy, ale za nic się nie przyznamy w pierwszej serii'. Lubię to.
      A, policjantka i mechanik to jak na razie moi ulubieńcy :)
      • faszyna Re: To nie koniec świata 08.10.13, 11:01
        Słabo się wpisuje w chórek apologetów serialu. Da się to obejrzeć, ale żeby od razu padac na klęczki z zachwytu? ;) Pilnie obejrzałam ostatni odcinek, ale mnie nie porwał. No fakt, Lubos gra fajnie, ale on tak ma, że albo gra fajnie gwałciciela, albo gra fajnie chłopka-roztropka. Więc dopiero, gdy zagra gwałciciela-roztropka, to będzie coś! ;))
        • matt_banco Re: To nie koniec świata 08.10.13, 11:11
          ;-)))))) Gwalciciel-roztropek .... Faszyno, litosci, jakbym byl kobieta to bym powiedzial, ze mi sie makijaz rozmazal ze smiechu ;-)

Czesc oglada i dobrze sie bawi ... i dobrze. Czesc zachecona (jak Ty czy ja) sprawdza. Chyba jednak nikt nie pada na kleczki z zachwytu. Tej jesieni rzecz nie uragajaca drastycznie zasadom logiki i estetyki ma szanse na ... szanse ;-)
          • glafira Re: To nie koniec świata 08.10.13, 11:43
            O ostatnim, niedzielnym odcinku wspominacie? Sorry, ale mi tam Lubos tylko zamigotał, natomiast Wieczorek ciągle wchodził mi w kadr:)
            Ja osobiście jestem zachęcona jak najbardziej, ale waszymi komentarzami, zwłaszcza tymi mówiącymi o 'kradzieży', ale ostatnim odcinkiem oglądanym na własne oczy tak sobie. Co nie oznacza, że nie dam mu szansy (temu serialowi znaczy się) :)
            Dam jak najbardziej, bo rzeczywiście czuć jakąś lekkość i w pewnym sensie formę bawienia się scenariuszem. Dobre dialogi, fajni aktorzy (niektórzy). Da się oglądać. Nie jest źle...
            • anmanika Re: To nie koniec świata 08.10.13, 11:51
              Chyba nikt nie mówił, że to jakieś wiekopomne dzieło;-)? Da się oglądać, fajne dialogi nie lecące sztuczczyzną, bardzo ładnie "zrobiona" postać głównej bohaterki. W ogóle kobiety w tym serialu wypadają na plus. Dobra odtrutka po oglądaniu np. 2XL.
              • kas_ma Re: To nie koniec świata 08.10.13, 12:14
                Tak się porobiło, że to jest jedyny serial w tym sezonie na który czekam :) W porównaniu z innymi "nowościami" ma jakiś sensowny klimat. Dobrze się ogląda, przyjemnie słucha się dialogów, bo są dobrze napisane. Czasami nawet niewymuszenie błyskotliwe :)

Ja już jestem po 6 odcinku... Teraz potrzebne jest trzęsienie ziemi ;)
                • jaginger Re: To nie koniec świata 08.10.13, 14:43
                  To ja. Napisałam że Lubos i Lamparska.
                  Też nie uważam tego za wybitne dzieło ale w porównaniu do reszty serialowej starej i nowej przyjemne.
                  Jedyny serial który systematycznie oglądam.
                • 25th Re: To nie koniec świata 16.10.13, 13:52
                  > Ja już jestem po 6 odcinku... Teraz potrzebne jest trzęsienie ziemi ;)

Po 7. I się okazuje, że wcale niekoniecznie :)
                  Chociaż działo się...chyba najlepszy odcinek jak na razie. A między zakochaną parą popsuło się tak zwyczajnie i życiowo. Okazuje się, że można.
                  Nadal zabawne dialogi, satyra w granicach przyzwoitości, dobre aktorstwo. Oby nie było gorzej :)
    • mm969696 Re: To nie koniec świata 10.10.13, 23:28
      Niestety ale serial jest kiepski. Czasem sobie oglądam seriale gdy robię inne czynności, ale tego się nawet nie da oglądać do prasownia.
      • dona.a Re: To nie koniec świata 11.10.13, 10:21
        mm969696 napisała:

> Niestety ale serial jest kiepski. Czasem sobie oglądam seriale gdy robię inne
        > czynności, ale tego się nawet nie da oglądać do prasownia.

Przy takich komentarzach od razu nasuwa mi się pytanie - Jakie seriale oglądasz? POLSKIE i do tego z gatunku tych "lekkich, łatwych i przyjemnych":)
        • anmanika Re: To nie koniec świata 15.10.13, 14:11
          W sumie ten serial taki jest:lekki i przyjemny;-)
          • dona.a Re: To nie koniec świata 16.10.13, 17:45
            anmanika napisała:

> W sumie ten serial taki jest:lekki i przyjemny;-)

Tak jak ktoś wcześniej napisał do oglądania pod kołderką przed zaśnięciem:)
        • moleslaw Re: To nie koniec świata 17.10.13, 06:43
          dona.a napisała:
          >
          > Przy takich komentarzach od razu nasuwa mi się pytanie - Jakie seriale oglądasz
          > ? POLSKIE i do tego z gatunku tych "lekkich, łatwych i przyjemnych":)
          Dla dmiany ja się zastanawiam czy już nie można w dyskusji stwierdzić że jest się innego zdania? Nie napisała jak na pewnym forum "Obejrzałam wszystkie odcinki , wszystkie dostępne serie i jak można oglądać taki chłam toż to męczarnia jest" bo wtedy faktycznie można zacząć zastanawiać się nad wrodzonym masochizmem. Tu padło stwierdzenie że nie jest to rzecz interesująca i tyle. Do tego każdy ma chyba prawo żeby obejrzeć i móc stwierdzić "ciekawe oglądam dalej" albo " e tam nic specjalnego nie spojrzę na to więcej".
          • dona.a Re: To nie koniec świata 17.10.13, 20:21
            moleslaw napisała:

> dona.a napisała:
            > >
            > > Przy takich komentarzach od razu nasuwa mi się pytanie - Jakie seriale og
            > lądasz
            > > ? POLSKIE i do tego z gatunku tych "lekkich, łatwych i przyjemnych":)
            > Dla dmiany ja się zastanawiam czy już nie można w dyskusji stwierdzić że je
            > st się innego zdania? Nie napisała jak na pewnym forum "Obejrzałam wszystkie od
            > cinki , wszystkie dostępne serie i jak można oglądać taki chłam toż to męczarni
            > a jest" bo wtedy faktycznie można zacząć zastanawiać się nad wrodzonym masochiz
            > mem. Tu padło stwierdzenie że nie jest to rzecz interesująca i tyle. Do tego ka
            > żdy ma chyba prawo żeby obejrzeć i móc stwierdzić "ciekawe oglądam dalej" albo
            > " e tam nic specjalnego nie spojrzę na to więcej".

Ale to było pytanie bez złośliwych podtekstów, tylko ze zwykłej ciekawości. Toczy się tu jakaś "rozmowa", nie wszyscy wszystko ogarniamy, ktoś coś przypomni, ktoś coś poleci, to miałam na uwadze:)
            • er.pa rozważania nad Wieczorkiem 22.10.13, 15:09
              Zachęciliście mnie do spojrzenia na ten serial, i obejrzałam na ipli co było, an tyle mnie zainteresowało :) Bardzo podoba mi się Pomykała, i fajna naturalność dialogów bohaterów w jej grupie wiekowej, którą scenarzyści ewidentnie "czują." Natomiast Wieczorek i grana przez niego postać sprowokowała mnie do refleksji. Przypomniały mi się bowiem nasze zachwyty nad Halbem w pierwszej serii CH. To było dla mnie, i nie tylko, pierwsze odnotowanie istnienia pana Wieczorka, i wielkie w nas wtedy na forum nadzieje rozbudził. I co? I pstro. Dał się zagonić w dziwne seriale i serialiki, o Halbem już świat zapomniał. A Paweł z TNKŚ jest dziwnie pomyślaną postacią. Ma jakieś elementy groteskowości (np. sposób w jaki budzi się "kogutem"), nieporadności, która mają też pozostałe postaci w większym wymiarze (np.Janusz-weterynarz), nie jest więc takim typowym atrakcyjnym amantem na tle zabawnych lokalesów. Z drugiej strony jednak chyba ma być atrakcyjny. I jakoś mi się ten Wieczorek (o włosach dziwnych, jak ktoś już zauważył) nie sprawdza, ani w tej lekkiej groteskowości, ani w tej atrakcyjności, cos mi w tej postaci zgrzyta. I rozumiem glafirę, że może zniechęcać do oglądania.
              Ale ja pryz tym produkcie w tym sezonie zostaję, bo mimo chwilami dziwacznie rwanej akcji ma zachwalną tu lekkość, która go w tym sezonie wyróżnia. Od CH już odpadłam, nie mam siły, a Agatę oglądam przez zasiedzenie :)
              • dona.a Re: rozważania nad Wieczorkiem 23.10.13, 22:07
                Jak widać rozważania nad Wieczorkiem to nie to samo co rozważania nad Bobkiem;) Czy ktokolwiek w ogóle uległ jego urokowi? Obydwaj mają jakiś charm w sobie, Bobek głównie w głosie, Wieczorek w oczach jak niezapominajki. Aktorsko poprawni, przepraszam liczne wielbicielki Bobka, ani jeden ani drugi nie jest w moim typie, nie chciałam po prostu żeby poprzedni, obszerny post, pozostał bez odpowiedzi:)
                • glafira Re: rozważania nad Wieczorkiem 24.10.13, 17:04
                  dona.a napisała:

> , przepraszam liczne wielbicielki Bobka,

Ależ nie masz za co przepraszać, wszak o gustach, typach i upodobaniach się nie dyskutuje. Podobno:)
                  Mam koleżankę, która przedkłada Georga Clooney'a nad Johnny'ego Deppa... Dla mnie to zupełnie niezrozumiałe i niepojęte, ale ona tak ma i ja to szanuję, chociaż fascynacja takim typem jak GC przerasta moje widzenie uwielbienia:)))
                  • anmanika Re: rozważania nad Wieczorkiem 04.11.13, 09:33
                    Nie no fajny jest ten serial coraz bardziej mi się podoba. Wczoraj rozłożył mnie na łopatki dialog Lamparskiej z pracownikiem Lubosa:-)
                    • dona.a Re: rozważania nad Wieczorkiem 04.11.13, 11:39
                      anmanika napisała:

> Wczoraj rozłożył mn
                      > ie na łopatki dialog Lamparskiej z pracownikiem Lubosa:-)

A mnie podoba się rodząca się chemia między ojcem Anki a matką Pawła, może dlatego, że lubię Kolak, która jak widać zręcznie prześlizgnęła się z żegnającego się z widzami AnŻ do To nie koniec...., co akurat mi odpowiada:)
                      • faszyna No i macie za swoje ;)) 21.11.13, 23:24
                        Taka notka na goraco:
                        "Kontynuowany natomiast będzie "To nie koniec świata!", który jest najchętniej oglądaną cotygodniową produkcją. - Trafi on do czwartkowego pasma serialowego - mówi Terentiew. Jak wynika z danych Nielsen Audience Measurement, serial nadawany w niedziele o 22.00 po sześciu pierwszych odcinkach gromadził średnio 1,78 mln widzów. - Produkcja spotkała się też z dużym oddźwiękiem w internecie - dodaje wiceprezes Polsatu ds. programowych."

No i tak to wolą internautów wiosną nie obejrzę już H52 ani Bobka w 2XL. Wieczorek zamiast Bobka? Nie za bardzo radosna to wiadomośc... (:
                        • jaginger Re: No i macie za swoje ;)) 21.11.13, 23:26
                          Może Bobka przeszczepią do To nie koniec świata :D
                          Albo do przyjaciółek :D
                        • glafira Re: No i macie za swoje ;)) 22.11.13, 09:28
                          faszyna napisała:

> No i tak to wolą internautów wiosną nie obejrzę już H52 ani Bobka w 2XL. Wieczo
                          > rek zamiast Bobka? Nie za bardzo radosna to wiadomośc... (:

To rzeczywiście smutne:))
                          Ale każdy kij ma dwa końce, a dobra wiadomość jest taka, że skoro widzowie i internauci przedkładają formę i treść serialu nad obsadę, to może w końcu coś się poprawi w serialowym polskim bycie, a fakt, iż nawet Bobek nie przyczynił się do oglądalności może oznaczać tylko jedno: chcemy mądrych, dobrych, dowcipnych produkcji a nie oblepionego reklamami kitu:)
    • baabeczka Re: To nie koniec świata 22.11.13, 22:44
      Szkoda, ze nie brano pod uwage woli widzow, jak mowa była o Paradoksie. Nie mogę przeboleć :-(
      • anmanika Re: To nie koniec świata 23.11.13, 21:01
        Ja też...
        • anmanika Re: To nie koniec świata 25.11.13, 11:15
          Coraz lepszy jest ten serial. Dialogi miodzio.
          • anmanika Re: To nie koniec świata 28.03.14, 12:20
            Ktoś ogląda? Bo ja z przyjemnością...
            • dona.a Re: To nie koniec świata 28.03.14, 20:18
              anmanika napisała:

> Ktoś ogląda? Bo ja z przyjemnością...

Faktycznie ogląda się przyjemnie, ale jak dla mnie serial stracił trochę swój klimat, jakoś tak zbliżył się do "Hotelu 52" ;) Może z powodu wielu nowych postaci w tym "hotelowej" Halejcio i Karczmarczyk. Najbardziej lubię wątek, który podobał mi się już w pierwszej serii tj Kazimierz&Stanisław, wygląda na to, że Stanisław powrócił kosztem postaci granej przez Kolak i chociaż lubię tę aktorkę jakoś mnie to nie zmartwiło :)
              • anmanika Re: To nie koniec świata 30.05.14, 12:11
                I znowu ponawiam pytanie, bo naprawdę fajnie się go ogląda.
                • cassis Re: To nie koniec świata 30.05.14, 13:24
                  Czy wiadomo czy będzie sezon 3?
                  • anmanika Re: To nie koniec świata 30.05.14, 14:39
                    Widzowie walczą o to;-)
                    www.wirtualnemedia.pl/artykul/fani-to-nie-koniec-swiata-walcza-o-trzeci-sezon-serialu
                    • dona.a Re: To nie koniec świata 30.05.14, 18:35
                      W II serii obejrzałam pierwsze dwa i ostatni odcinek i to nie z powodu zmiany czasu emisji. Ostatni z przyjemnością, bo nie było Zielińskiej;) Trochę przedobrzyli akcję z sukienką ślubną, niby znaleziona w kufrze babci a na Lamparskiej leżała jakby była prosto od krawcowej, idealnie dopasowana, wyprana i wyprasowana. Ciekawa jestem wyników akcji na rzecz kontynuacji :)
                      • 25th Re: To nie koniec świata 30.05.14, 23:28
                        niby znaleziona w kufrze babci a na Lamparskiej l
                        > eżała jakby była prosto od krawcowej, idealnie dopasowana, wyprana i wyprasowana

I chyba miała z tyłu mocne wycięcie? Jakoś nie widzę owej babci idącej onegdaj do ślubu z gołymi plecami :)
    • drobekkinka44 Re: To nie koniec świata 02.06.14, 11:40
      Jak wam się podoba Rogucki ?
      • anmanika Re: To nie koniec świata 02.06.14, 12:14
        Świetnie wyglądał odziany wyłącznie w kowbojki;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka