jaginger 03.02.14, 03:15 w tvp2 www.wirtualnemedia.pl/artykul/sherlock-od-marca-w-tvp2-wideoHura! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaginger Re: Sherlock od marca 03.02.14, 03:16 Źle link wkleiłam www.wirtualnemedia.pl/artykul/sherlock-od-marca-w-tvp2-wideo Hura! Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Sherlock od marca 04.02.14, 09:14 leciał w BBC niestety z lektorem jak Sherlock przeżył..... :-) i późniejsze przygody i spora niespodzianka... Jak zawsze - super jeep Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Sherlock od marca 04.02.14, 10:49 I bardzo dobrze, więcej ludzi obejrzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
peligri Re: Sherlock od marca 09.02.14, 12:50 Świetna wiadomość, ciekawy serial. Szkoda że tak mało odcinków ale w BBC myślą chyba że lepiej mniej a za to lepszej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Sherlock od marca 03.03.14, 10:19 Obejrzałam. To takie połączenie detektywa Monka z Dr. House'm. Z tą róznicą, że i Monk, i House mimo swoich wad byli naprawdę sympatyczni, a Sherlock w tym serialu jest dla mnie odrażający. Nie dośc że wygląda jak śmierć, to jeszcze jego chamstwo i niedostosowanie społeczne nie są w żaden sposób sympatyczne. Poza tym sam serial jest nudny jak flaki z olejem, obejrzałam niecałą godzinę i wyłączyłam telewizor. Nie zamierzam oglądac kolejnych odcinków. Jakiś plus? Tak, doktor Watson - jedyna prawdziwa postać. Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Sherlock od marca 03.03.14, 11:23 Mnie też znudził, nawet przysnęłam na chwilę. Główny bohater zdecydowanie antypatyczny. Żałuję, że nie oglądałam "80 milionów", ale dzisiaj nadrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Sherlock od marca 03.03.14, 11:38 etam wcale nie jest antypatyczny zwykle ludzie inni, osobni, a tacy bywają geniusze, odbierani są jako antypatyczni SH był geniuszem, co Benedict i twórcy serialu świetnie pokazali z SH trzeba pobyć by go polubić, po pierwszym odcinku (całym) zupełnie inaczej się patrzy na postać głównego bohatera, ta końcówka mówi o nich obu wszystko i dalej widz się po prostu świetnie bawi ale jasne, ta poetyka nie do każdego trafia Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Sherlock od marca 03.03.14, 13:04 z SH trzeba pobyć by go polubić, po pierwszym odcinku (całym) zupełnie inaczej > się patrzy na postać głównego bohatera, ta końcówka mówi o nich obu wszystko > i dalej widz się po prostu świetnie bawi Może gdyby odcinek trwał tylko godzinę, dotrwałabym do końca i dałabym szansę SH, ale kiedy smiertelnie znudzona zobaczyłam, że do końca odcinka jeszcze pól godziny, poddałam się. Nie mogę też przekonać się do Benedicta (nie potrafię napisać jego nazwiska) ze względu na stylizację aktora w tym serialu, widziałam go w kilku filmach i choć ma dość kontrowersyjną urodę, w żadnym nie wyglądał tak koszmarnie jak tutaj, przynajmniej miał brwi i rzęsy. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Sherlock od marca 03.03.14, 13:46 Mnie się podobało - bardzo. Puściłam sobie w oryginale z napisami i podobało mi się jeszcze bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
jaginger Re: Sherlock od marca 03.03.14, 23:03 Ach ten głos Benedicta! Chyba zaraz zrobię jak ty anmanika :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Sherlock od marca 04.03.14, 00:18 e tam, jak juz obejrzane całe?... ja bym wolała wiedziec kiedy czwarty sezon bedzie oglądalny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Sherlock od marca 04.03.14, 11:52 Bardzo mi się podobał :) Ewolucja Watsona - niesamowita. Mnóstwo smaczków (ciągle im sugerują, ze są parą), świetne postacie epizodyczne - ta panienka z telefonem ,sekretarka (?) brat Sherlocka. Trzeba się skupiać na oglądaniu, żeby tych smaczków nie stracić, dobrze, ze nie ma reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Sherlock od marca 04.03.14, 14:52 własciwie aktorsko to oni tam wszyscy są idealnie wpasowani. Mycroft wymiata :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Sherlock od marca 05.03.14, 12:06 Poleciła mi Koleżanka i cieszę się, że to zrobiła. Chyba będę fanką, choć trochę mnie główny bohater odstręcza Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Sherlock od marca 19.03.14, 21:28 Obejrzałam odcinek do przodu na kablówce i Irene Adler jeszcze bardziej powala :D Odpowiedz Link Zgłoś
jaginger Re: Sherlock od marca 19.03.14, 23:57 Tam cała ekipa jest idealnie dopasowana i zagrana. Baardzo lubię Lestrade'a - no facet mi się podoba :) Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Sherlock od marca 20.03.14, 16:19 skoro aż TAK zachwalacie, to może przymuszę sie i obejrze drugi odcinek pierwszego nie zdzierzyłam potrzebuje najwidoczniej starego Holmesa a ten jest jak pomysłowy Dobromir- co kto rzuci pytanie czy watpliowść, to ten natychmoiast, absolutnie nnatychmiast wie, co jest grane Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Pół -spojler ;) 20.03.14, 19:53 co kto rzuci pytanie czy watpliowść, to ten natychmoiast, absolutnie nnatychmiast wie, co jest grane Ale Sherlock jest jak Kura z Pingwinów;) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Sherlock od marca 21.03.14, 21:39 Oprocz muzyki nic mi się w tym filmie nie podoba, a nie mogę się doczekac następnego odcinka. Co jest grane? Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Sherlock od marca 24.03.14, 08:32 Mam problem z ostatnim odcinkiem gdzie fikcja mieszała się z jawą. Egzekucja Irene była fikcją? Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Sherlock od marca 24.03.14, 08:47 Nie, odbyła się na prawdę - miała odbyć, ale ten z maczetą to był Sherlock. Więc uciekli, jak rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Sherlock od marca 25.03.14, 16:56 Coś Ty, to takie przedśmiertne wizje Irene. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Sherlock od marca 25.03.14, 20:09 Licho wie wlasnie czy rozumiec to doslownie, czy jako wizje, ale... sms S dostal po tych kilku miesiacach... Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Sherlock od marca 26.03.14, 20:08 Nie wierze w dosłowność, bo - jak dobrze pamiętam - w oryginale u Conan Doyle'a Irene się kilka razy przewijała. Więc czekam na jej powrót:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Sherlock od marca 25.03.14, 16:54 oj, alez fajny był ten odcinek z Irene Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Sherlock od marca 08.04.14, 10:11 No a ten ostatnio ze śmiercią Sherlocka? Jak oni potrafią.... Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Sherlock od marca 09.04.14, 08:17 No ten właśnie. Sherlock nawet wydawał się ludzki:) Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Sherlock od marca 14.04.14, 08:20 Kocham ten serial ale momentami nie nadążam. Sherlock musiał umrzeć by uratować przyjaciół, ale czy ten ktoś kto obserwował rzucanie się z dachu nie zauważył mystyfikacji? I jakie jest powiązanie właściciela peruwiańskiej czapki z Mycroftem? Piękna była scena z rodzicami i narzeczonym Molly;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Sherlock od marca 14.04.14, 09:52 No wiesz, ja też obserwowałam, a nie widziałam:) Przecież puknęli Johna, żeby właśnie nie zauważył. Wszystko mi się podoba i we wczorajszym odcinku było wiele zabawnych sytuacji (a Sherlock z wiekiem coraz piękniejszy:) ), ale kazać bliskiej osobie cierpieć przez dwa lata... Nie sądzę, by John faktycznie zdradził tajemnicę, ciekawe, że innym można było zaufać, a nie jemu. Śmierć tak bliskiej osoby jest potwornym cierpieniem i nie mogę wybaczyć (tak, JA) Sherlockowi, że mu to zrobił. Ale generalnie fajne Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: Sherlock od marca 14.04.14, 10:35 Zauważcie, że nie wiedziały osoby, o których mówił Moriarity, w wiec John, Lestrade i pani Hudson. Myślę, że poinformowanie ich o przeżyciu Sherlocka mogłoby być dla nich niebezpieczne, dlatego pewnie dowiedzieli się dopiero po 2 latach. Molly czy Mycroft wiedzieli o przeżyciu Sherlocka, bo nie byli osobami wymienionymi przez Moriaritego. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Sherlock od marca 14.04.14, 10:53 Wyjęłaś mi to z ust;-) zwłaszcza John mam wrażenie jest zbyt prostolinijny by udawać żałobę po Sherlocku. Może w tym czasie Sherlock z Mycroftem polowali na zabójcow by sprzątnąć zagrożenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Sherlock od marca 14.04.14, 11:24 Masz rację. Faktycznie. Nawet Sherlock w rozmowie z Molly mówi, że Moriarty myślał, że ona nic dla niego nie znaczy - i dlatego był możliwy cały ten plan. Tak czy siak jakoś się wczułam w cierpienia Johna Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: Sherlock od marca 14.04.14, 11:27 Też się wczułam, to swoją drogą :) Aż się dziwię, ze tak mało Sherlocka sprał, ja bym mu przyłożyła jeszcze bardziej po czymś takim :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Sherlock od marca 14.04.14, 13:06 No ale on go kocha, to lanie musi mieć swoje granice. Jak dziecko nie wraca o umówionej porze do domu, to się na nie wrzeszczy ze złości, ale radość z powrotu jest jednak większa niż ta złość Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Sherlock od marca 29.04.14, 08:23 Benedict Cumberbatch ma przyjechac do Krakowa na off camera, już wyobrażam co się będzie działo;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Sherlock od marca 29.04.14, 10:20 Dobry czas wybrał:) Mnie osobiście on jako aktor nie interesuje, jakoś podoba mi się w całym tym okołosherlockowym, zestawie, ale samw sobie nie. Ale na pewno fanek ma mnóstwo:) Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: Sherlock od marca 29.04.14, 10:13 Jeżeli ktoś przy ostatnim sezonie nie mógł się połapać w niektórych scenach to może być wyjaśnienie: seryjni.blog.polityka.pl/2014/04/28/ile-sherlocka-w-sherlocku-co-z-hitem-bbc-zrobila-tvp-2/ Ja na szczęście oglądałam oryginalną wersję, aż żal że TVP potrafi zabić każdą kurę znoszącą złote jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Sherlock od marca 29.04.14, 10:21 Ja każdy odcinek oglądam i z lektorem i bez. Niestety nie wszystko jestem w stanie zrozumieć:( Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Sherlock od marca 29.04.14, 10:36 o rany... Dzięki za tego linka. Właśnie obejrzałam w niedzielę 3.2 i faktycznie byłą bez sensu. A miało być tak: Sherlock: Series 3 Episode 2 - The Sign of Three (Sherlock's Drunk Deductions) Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: Sherlock od marca 29.04.14, 11:24 Tak właśnie się spodziewałam, że ten odcinek w TVP bez napisów, to musi być masakra. Tak samo jak sceny kiedy Sherlock prowadzi rozmowy na czacie z dziewczynami które mialy randkę z duchem i sceny na weselu podczas przemowy kiedy zaczyna się motać po sali w poszukiwaniu zabójcy - przecież bez napisów to musi wyglądać komicznie i bez sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Sherlock od marca 29.04.14, 18:27 to tam też? były napisy??? to dlatego uznałam to za najsłabszy odcinek:( Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: Sherlock od marca 30.04.14, 08:48 Nawet z napisami był to wg mnie jeden ze słabszych odcinków ;) Co nie zmienia faktu, że TVP poleciała ostro w kulki i tylko wzdycham z ulgą, że żadna z osób której gorąco polecałam ten serial nie postanowiła go oglądać w TVP tylko ściągnęły z internetu - przynajmniej nie muszę z zażenowaniem tłumaczyć, dlaczego podoba mi się serial gdzie główny bohater przez kilka minut bez słowa miota się chaotycznie po sali i nie wiadomo o co mu chodzi. A potem się dziwić, że ludzie piracą filmy i seriale, skoro w telewizji (za którą nota bene płacą abonament i którego to abonamentu TVP się surowo upomina) mogą obejrzeć jedynie wybrakowany produkt i to tylko dlatego, że TVP nie zachciało się zadbać o jakość prezentowanego materiału i dodać własnych napisów po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
faszyna Re: Sherlock od marca 30.04.14, 09:57 Przyznam, ze wymiękłam przy weselnym odcinku. chwila nieuwagi i już nie łapałam o co chodzi, więc cd odpuściłam. Co do napisów, ciekawa obserwacja... Nie oglądałam oryginału, ale rozumiem, jaka może być konsekwencja braku napisów. Kiedys cos podobnego widziałam w telewizyjnej emisji "To własnie miłość". Jest tam taka scena "jeziorna", gdy Firth i jego portugalska sprzątaczka przerzucają się kwestiami (część w myślach) w dwóch językach: angielskim i portugalskim. Komizm sytuacji polega na fakcie, ze oboje nawzajem nie znają swoich jezyków, a uzupelniające się wypowiedzi są wobec siebie sprzeczne (np. ona: "mam nadzieje, ze mi da 5%", on: "dam ci 1%"). Jest to jedna z weselszych scen w filmie, ale co z tego, gdy TVN puścił film bez tłumaczenia portugalskich wypowiedzi. No i było po dowcipie.... Więc jak podobnie jest w serialu, to trzeba by obsobaczyć osobę za to odpowiedzialną. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Sherlock od marca 30.04.14, 10:15 faszyna napisała: > Więc jak podobnie > jest w serialu, to trzeba by obsobaczyć osobę za to odpowiedzialną. a potem się dziwią, że mają niską oglądalność znakomitych seriali Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Sherlock od marca 30.04.14, 10:16 No ale wcale nie musiała dodawać własnych napisów po polsku. Wystarczyłoby, żeby nie niszczyli tego, co zrobił ktoś inny. Jesli ktoś zna angielski, to sobie przeczyta, a kto nie zna, to nic nie straci. W ten sposób tracą wszyscy. A, można było pod spodem kursywą napisać polskie znaczenia. Nic trudnego. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Sherlock od marca 30.04.14, 10:39 najtrudniejsze - jak zwykle - jest myślenie niektórym sprawia ból, jak widać Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Harry/Clara 29.04.14, 10:23 Jeśoli Harry to kobieta, to Clara to jej były mąż? Odpowiedz Link Zgłoś
faszyna Wczorajszy odcinek 05.05.14, 11:47 Oglądałam, oglądałam, ale z mieszanymi uczuciami. Cos jak przy reklamach., w których doceniam maestrię wykonania, efekty specjalne, ale treści i przesłania nie kupuję. Coś przesadzili z tym mętlikiem... Całośc wydała mi się sztuką dla sztuki, a tego w filmach nie lubię. Przy okazji, "Sherlock 3" - czemu 3? Czyżby tvp zafundowała nam na początek trzeci sezon? Pytam, bo się już kompletnie zagubiłam... Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Wczorajszy odcinek 05.05.14, 12:36 dwie rzeczy: mętlik się pogłębił, bo nie było napisów dodatkowych, które pomagają i Sherlockowi i nam o tym braku napisów już było, wczoraj miały się pojawiać gdy Magnusson zakładał okulary Sherlock mówił do niego, że czyta i czytał, ale polski widz wczoraj tego nie zobaczył a ta trójka to rzeczywiście sezon trzeci, tvp puściła całość od początku do końca, ale Sherlockowy sezon to trzy odcinki po 90 minut każdy wczoraj był odcinek dziewiąty, ostatni nakręcony i znany Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Wczorajszy odcinek 05.05.14, 13:16 W tym odcinku nie podobało mi się przedmiotowe potraktowanie kobiety przez Sh. Wiem, że jest socjopatą, ale to było naprawdę brzydkie. Fajne jest to, że nie potrafi nawiązać relacji, ale niefajne jest nawiązywanie jej w celu wykorzystania. Niesmaku nie umniejsza mi fakt, że dziewczyna to też kawał łobuza. Bardzo podobał mi się mind palace w umieraniu, świetny, świetny. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Wczorajszy odcinek 06.05.14, 09:26 > Przy okazji, "Sherlock 3" - czemu 3? bo to trzeci sezon. >Czyżby tvp zafundowała nam na początek trzeci sezon? poprzednie też puszczali. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Sherlock od marca 08.05.14, 14:37 fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/600147_623508841009306_332260153_n.jpg Odpowiedz Link Zgłoś