Dodaj do ulubionych

Barwy Szczęścia - lista absurdów ;)

• czekolada72 Nie absurd, ale... 26.05.15, 09:24
      Czy Borys do ojca Kasi mowi wujku ze wzgledu na wiezy krwi czy kurtuazję??
      • gemowa Re: Nie absurd, ale... 26.05.15, 09:30
        Byli sąsiadami przez wiele lat, Górka przyjaźnił się z ojcem Borysa, więc najwyraźniej od dziecka mówił do niego "wujku".
        • ann697 Re: Nie absurd, ale... 27.05.15, 17:06
          Dla mnie absurdem jest proszenie przez Justynę na matkę chrzestną Sary,
          • czekolada72 Re: Nie absurd, ale... 27.05.15, 19:16
            A niby czemu??
            • misterni Re: Nie absurd, ale... 28.05.15, 00:55
              Pewnie dlatego, że przez jakiś czas zachodziło podejrzenie, że ojcem małego Borysa jest Daniel, narzeczony Sary.
              • czekolada72 Re: Nie absurd, ale... 28.05.15, 06:18
                Ale sie jednak wyjasnilo....
                • misterni Re: Nie absurd, ale... 28.05.15, 15:32
                  Wyjaśniło się, owszem, ale kwestia zdrady pozostała.
                  Jakoś nie przyszłoby mi do głowy prosić na chrzestną dziewczynę, z której narzeczonym poszłam do łóżka.
                  • czekolada72 Re: Nie absurd, ale... 28.05.15, 19:16
                    Mnie tez, ale moze nie jestesmy nowoczesne ? ;)
                    • misterni Re: Nie absurd, ale... 29.05.15, 01:06
                      Pewnie tak i zaraz na pewno się okaże, że Sara zostanie chrzestną Boryska ;)
                      • latarnik88 Re: Nie absurd, ale... 02.06.15, 12:19
                        Przy sprzedaży tego placu z warsztatem , Jola , upierała się , że Nikodem dał im obojgu nieruchomość w prezencie ślubnym , czyli , że prezent na mieszkanie jest również od niej.Czyli jak to w końcu jest? Zenek oszukał Borysa , czy nie?
    • ewenny58 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 05.06.15, 14:08
      coś mi tu nie gra
      Borys miał 16lat, jak Jola i Zenek pobierali się, czy on nie wiedział, że ojciec dał swoją część w prezencie Joli, nie był dzieckiem i chyba to nie była tajemnica, potem tę samą część zapisał synowi, coś mi tu nie gra
      jeszcze bardziej mi nie gra, że Basia wychowywała Borysa i zastępowała mu matkę
      przecież Basia i Zenek zostali parą po ucieczce Joli z Włochem, Justyna już była na świecie, czyli Borys miał już wtedy ok.20lat i pewnie był w wojsku i nie potrzebował niańczenia Basi
      jeszcze, Zenek wybudował warsztat na gruncie, która nie była w całości jego? jak ddostał pozwolenie na budowę? Nikodem musiał się zrzec na rzecz brata swojej części
      chyba, że ja już czegoś nie rozumiem
      • czekolada72 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 05.06.15, 14:12
        Przede wszystkim to chyba scenarzysci nie wiedza co bylo we wczesniejszych odcinkach, no ale to juz standard....
        • misterni Kaśka i Łukasz - kolejny absurd 11.06.15, 18:06
          On taki zakochany, walczył żeby być z Katarzyną i synkiem, nie minęło pół roku szczęścia, a on już się wikła w jakieś romanse Dereszowską. Niedorzeczne.
          Następna sprawa - idiotka Magda, która nie, nie przyjmie pracy z polecenia, bo ona wszystko sama, sama, sama, no ale przecież z czegoś musi żyć i bierze kasę od jednego z ojców.
          No i co z tą Walerią?
          • latarnik88 Re: Kaśka i Łukasz - kolejny absurd 11.06.15, 19:36
            Nie może oprzeć się urokowi kobiety , która mu się podoba i która , chyba , jest nie w porządku wobec Kaśki , jeszcze z Londynu.Głupi facet , najpierw w ramach zbierania materiałów do reportażu został dawcą nasienia.Został ojcem , przypadkiem .Jest jeszcze mężem rozchwianej emocjonalnie kobiety i posiadaczem kredytu.Mało problemów , szuka nowych.
            • czekolada72 Re: Kaśka i Łukasz - kolejny absurd 11.06.15, 21:46
              latarnik88 napisał(a):

> Nie może oprzeć się urokowi kobiety , która mu się podoba i która , chyba , je
              > st nie w porządku wobec Kaśki , jeszcze z Londynu.

A dlaczego mialaby byc "w porzadku", skoro -poki co - nikt jej nie poinformowal, ze Lukasz i Kaska sa para?

Głupi facet , najpierw w rama
              > ch zbierania materiałów do reportażu został dawcą nasienia.Został ojcem , przyp
              > adkiem .Jest jeszcze mężem rozchwianej emocjonalnie kobiety i posiadaczem kredy
              > tu.Mało problemów , szuka nowych.
              >
              • latarnik88 Re: Kaśka i Łukasz - kolejny absurd 12.06.15, 06:53
                One są znajomymi z Londynu i ta Aga coś tam Kaśce brzydkiego zrobiła , odbiła faceta , może Adama ?
                Swoją szosą , to jak ten Adam pojawił się w serialu , to wydał mi się przeokropny z wyglądu.Chudy , łysy , te oczy wpadnięte ,Gdybym nie wiedziała , że to aktor , to mogłabym przypuszczać , że to faktyczny bandzior zatrudniony na potrzeby filmu.
                • czekolada72 Re: Kaśka i Łukasz - kolejny absurd 12.06.15, 08:35
                  To moze zaznaczaj w postach o kim konkretnie piszesz, bo z ww nie wynika to co wyjasniasz pozniej.
          • hans.schmid Re: Kaśka i Łukasz - kolejny absurd 12.06.15, 10:37
            Ciekawe, czy Magda wda się w jakiś romansik z Klemensem, facet wydaje się nią być zafascynowany.
            • roks30 Re: Kaśka i Łukasz - kolejny absurd 16.06.15, 01:24
              Magda to chyba nie, ale Natalia możliwe, że wreszcie odkryje, że Klemens stał się dla niej kimś więcej niz tylko przyjacielem.
              • latarnik88 Re: Kaśka i Łukasz - kolejny absurd 16.06.15, 08:38
                Nie przemawia do mnie aktorka (zapomniałam nazwiska) grająca Agnieszkę Walczak.Jest taka grubokoścista ,sztuczna w tym uśmiechu , nie wygląda mi na blogerkę modową .Identyczna była jako Sandra w Mjm , kręcąca się wokół lekarza Szymona , jak i Kalina Fatalska w Złotopolskich.Może dlatego , że dają jej do grania tylko takie role , intrygantek aspirujących w kierunku femme fatale , mogłaby jednakże coś nowego pokazać a nie tylko krzywe uśmieszki.
                • latarnik88 Re: Kaśka i Łukasz - kolejny absurd 16.06.15, 11:53
                  latarnik88 napisała:

> Nie przemawia do mnie aktorka (zapomniałam nazwiska) grająca Agnieszkę Walczak.
                  > Jest taka grubokoścista ,sztuczna w tym uśmiechu , nie wygląda mi na blogerkę m
                  > odową .Identyczna była jako Sandra w Mjm , kręcąca się wokół lekarza Szymona ,
                  > jak i Kalina Fatalska w Złotopolskich.Może dlatego , że dają jej do grania tylk
                  > o takie role , intrygantek aspirujących w kierunku femme fatale , mogłaby jedna
                  > kże coś nowego pokazać a nie tylko krzywe uśmieszki.
                  >
                  Przpomnialam sobie , Anna Dereszowska , w każdym serialu tak samo rozchichotana i rzucająca
                  takie same spojrzenia ócz. No , może do panów przemawia , mnie śmieszy , może już była ciężarną grając zalotnisię , uwodzącą Łukasza .Kaśka sto razy fajniejsza i synek jest,brak słów.
                  • bardu Re: Kaśka i Łukasz - kolejny absurd 16.06.15, 12:53
                    W Czasie Honoru zdecydowanie nie była rozchichotana.
                    • zuzanna807 Re: Kaśka i Łukasz - kolejny absurd 17.06.15, 09:52
                      Dereszowska nie grała w Czasie Honoru! To serial "Sprawiedliwi"!
                      • bardu Re: Kaśka i Łukasz - kolejny absurd 17.06.15, 17:53
                        Masz rację, moja pomyłka. Ale rola była dramatyczna.
              • konwalka Re: Kaśka i Łukasz - kolejny absurd 16.06.15, 12:54
                > Magda to chyba nie, ale Natalia możliwe, że wreszcie odkryje, że Klemens stał s
                > ię dla niej kimś więcej niz tylko przyjacielem.

Bogu prosze nie! (jak mawia moj osmiolatek)
    • czekolada72 Noce i dnie 10.09.15, 10:02
      Orzed wakacjami ktos dopytywał kto ustalal obsade do Nid
      tu jest odpowiedz:
      film.onet.pl/noce-i-dnie-minelo-40-lat-od-premiery-filmu/n5mx6y
    • beata7305 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 08.10.15, 22:51
      Scenarzyści chyba zapomnieli, że mały Kasawcio ma białaczkę. Wygląda kwitnąco. Kasia nie jeździ z nim do żadnych lekarzy, nie robi kontrolnych morfologii, mały nie przebywa w szpitalu. Pierwsze słyszę, że leczenie białaczki odbywa się w tak ekspresowym tempie.
      • latarnik88 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 09.10.15, 11:04
        Sprawa załatwiona i na razie zapomniana .Teraz Ksawcio uczęszcza do Klubiku.
        • kundenservice Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 09.10.15, 13:33
          Czy ja wiem, po prostu nie można ciągnąć wszystkich wątków na raz, inaczej odcinek nie trwałby 25 minut.
          • misterni wywołałyście temat - dzisiaj Kaśka była 15.10.15, 00:27
            na kontroli z Ksawciem. :)
            • zuzanna807 Re: wywołałyście temat - dzisiaj Kaśka była 20.10.15, 14:19
              Dla mnie absolutnym absurdem jest wątek Sabiny-fryzjerki! Kiedy ta kobieta pracuje??? Prowadzi zakład jednoosobowo a jest wszędzie tylko nie z klientkami! Aktualnie cały dzień spędza w szpitalu z małą Mają a jak nie to w domu rozwiązując problemy Kajtka!
              • latarnik88 Re: wywołałyście temat - dzisiaj Kaśka była 20.10.15, 15:03
                Chłopak ma problemy w szkole a dojdą jeszcze w domu.Mieszanka wybuchowa , ojciec gej , siostra z wirusem.
                matka i jej nowy partner /mąż będą zajęci całkowicie małą .Zakład zamkną , bo kiedy czesać .Ledwo wykaraskali
                się z problemów sercowych ojca związanych z jego partnerem , które doprowadziły chłopca do epizodu z
                dopalaczami , bo mama też była zajęta nowym życiem , a tu fundują mu powtórkę z rozrywki.
                • zuzanna807 Re: wywołałyście temat - dzisiaj Kaśka była 05.11.15, 10:49
                  W jaki sposób pp Struzikowie mają zamiar oddać sąsiadom pożyczone pieniądze? Jest to ogromna suma /Fryderyk zasłabł jak zobaczył/, wszyscy lekką rączką pożyczają a oni mają tylko dwie przeciętne emerytury! I drugie pytanie: z czego żyją Pyrkowie: Agata, Iwona? Agata po maturze coś tam miała studiować a Iwona studiuje a więc nie zarabia! Z czego ci wszyscy bohaterowie żyją?????
                  • czekolada72 Re: wywołałyście temat - dzisiaj Kaśka była 05.11.15, 10:56
                    To ja dodam jeszcze jedno pytanie - nie tak dawno przeniesli sie - Struzikowie) do wypasionego "pensjonatu", ktory nie byl darmowy i mieli na to pieniadze, a tu nagle nie dosc , ze nie mieli kasy i brali pozyczke, to jeszcze nie maja kasy na jej splate??

Iwone zapewne utrzymywal doktorek, a na Agate przekazuje pieniazki matka.
                    • nioma Re: wywołałyście temat - dzisiaj Kaśka była 05.11.15, 12:18
                      luksusowy pensjonat to minimum 3 tysiące od osoby za miesiąc w pokoju dwuosobowym
                      zakładając, że Struzikowie maja jakąś specjalną zniżkę od mamy kolesia Agaty, to i tak sa to kosmiczne pieniądze.
                      • bardu Re: wywołałyście temat - dzisiaj Kaśka była 06.11.15, 00:01
                        Za trzy tysiące na miesiąc to masz co najwyżej miejsce w domu, gdzie nie biją i nie przywiązują do łóżek. Luksusowe domy opieki to od 5 tys. w górę, niektóre kosztują nawet kilkanaście tysięcy od osoby. Nie do udźwignięcia dla nawet dobrze sytuowanego emeryta.
                    • j-laki Re: wywołałyście temat - dzisiaj Kaśka była 05.11.15, 13:27
                      Wątek jest zupełnie bez sensu. wiadomo, że powstał po to by spełnić misję społeczną i ostrzec ludność przed parabankami, ale źle to rozpisano. Struzikowie ludzie na emeryturze, mają na pewno historię w swoim własnym banku i tam by dostali kredyt. Chyba żę byli i nie dostali a ja to przegapiłam. Poza tym cały czas nie rozumiem po co oni przenosili się do pensjonatu starości, czy jak tam zwał. Struzikowie są w pełni sprawnymi ludźmi, nawet babcia na wózku, zresztą ma przystosowany pod siebie dom i spokojnie mogli mieszkać u siebie. Jakkolwiek będą argumentować konieczność ich tam mieszkania do mnie to nie trafi. Pozbyli się ich i już.
                      • latarnik88 Re: wywołałyście temat - dzisiaj Kaśka była 05.11.15, 14:57
                        Opłata za pobyt w DS to srednio 100zł/dzień od osoby.Nie stać by ich było w żadnym wypadku zapłacić tyle i
                        dodatkowo rehabilitacja.Duży dom , prawie pusty .Nie rozumiem intencji twórców.Struzikowa na wózku jest
                        całkiem sprawna w kierunku gastronomicznym , mąż jest chodzący także nie widzę problemu.Coś mi się
                        wydaje , że aktorka pani Lothe , odtwarzająca rolę Struzikowej faktycznie korzysta na co dzień z wózka i
                        chcieli ograniczyć jej rolę i pomału wyeliminować.Amelia chociaż chodząca jest w gorszym stanie , jak ona
                        daje radę sprzątać, nie wyobrażam sobie ,ledwo chodzi, żal patrzeć.
                        • nioma Re: wywołałyście temat - dzisiaj Kaśka była 05.11.15, 15:45
                          z dziadkami różnie jest
                          Mój dziadek, kilka lat temu stwierdził, że się przenosi do takiego pensjonatu dla osób starszych.
                          pojechał, obejrzał, spodobało mu się.
                          wyprowadził się z mieszkania i tam przeniósł.
                          ma swój pokój z łazienką, swoje meble rzeczy.
                          5 posiłków dziennie, uprane i posprzątane, wokół piękny ogród, sala ćwiczeń itp. itd.
                          Dziadek chwali sobie bardzo i regularnie powtarza, że to była świetna decyzja.
                        • majaa Re: wywołałyście temat - dzisiaj Kaśka była 05.11.15, 16:00
                          Zainteresowała mnie Twoja sugestia odnośnie Jolanty Lothe, ale nie udało mi się nigdzie znaleźć informacji, że porusza się na wózku. Miejmy zatem nadzieję, że nie o zdrowie aktorki chodziło przy ograniczaniu roli dziadków Struzików.
                          • latarnik88 Re: wywołałyście temat - dzisiaj Kaśka była 05.11.15, 16:43
                            Dobry Dom Opieki to jest najlepsza opcja dla starych , niedołężnych ludzi , o ile ich oczywiście stać na opłaty.
                            Często obarczona opieką osoba nie daje rady , psychicznie i fizycznie ją to wykańcza a musi opiekować się bo
                            nikogo innego nie ma a fundusze nie pozwalają na pokrycie kosztów pobytu.I tak to trwa aż opiekun nie padnie.
                          • aga.doris Re: wywołałyście temat - dzisiaj Kaśka była 16.12.15, 17:45
                            W zeszłym roku widziałam Jolantę Lothe w jednej z galerii handlowych i gdyby nie głos to bym nie poznała. Długie kozaki na taaaakiej szpili, wąskie spodnie, burza blond włosów. No po prostu super laska niczym nie przypominającą babci z BSZ.
                            • aga.doris Re: wywołałyście temat - dzisiaj Kaśka była 16.12.15, 17:48
                              Źle się podpięło, mimo że dobrze umieściłam post. Odpowiadałam na post o treści:
                              " majaa 05.11.15, 16:00
                              Zainteresowała mnie Twoja sugestia odnośnie Jolanty Lothe, ale nie udało mi się nigdzie znaleźć informacji, że porusza się na wózku. Miejmy zatem nadzieję, że nie o zdrowie aktorki chodziło przy ograniczaniu roli dziadków Struzików. "
                        • zuzanna807 Re: wywołałyście temat - dzisiaj Kaśka była 06.11.15, 11:47
                          Ktoś wspomniał postać Amelii i jej pracę w firmie sprzątającej! Racja! Przy mojej ogromnej sympatii dla pani Stanisławy Celińskiej jako aktorki to nie wyobrażam sobie Amelii w tej jej pracy! Jak Amelia włazi na drabinę, jak stoi na parapecie przy myciu okien itd....? Amelia ledwo chodzi bo i pani Celińska ma już wyraźny problem z chodzeniem! Postać zupełnie niewiarygodna!
    • latarnik88 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 15.12.15, 19:51
      Mnie dziwi , co takiego ma w sobie ten Adam , że za nim tak babki latają .Brzydkie toto , nieprzystojne,
      bez wykształcenia , biedne , uciekające przed przeszłością nieciekawą.
      Sara , z podrośnietym Dżonem , czekająca na niego , gotowa rodzinka,
      druga Agnieszka , przypadkiem zaszła w ciążę i też jest gotowa na stały związek.
      A on żadnej nie chce , bardziej ogląda się za Kaśką.Każda z nich to ogarnięta babka , a on zero .
      • yoka1 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 16.12.15, 00:38
        a jego matka najlepsza - Sara powinna bardziej się starać i okazać Adamowi, że jej zależy...kto tu powinien się starać?
        • konwalka Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 18.12.15, 18:54
          czy ktos wyjasni prostej kobicie z prowincji, po co sie targa tego calego Adaska co i rusz? Pojawia sie idiotycznnie na kilka odcinkow i zaraz go ktos namierza, atakuje, zastrasza
          i znika
          to ma jakis sens?
          wkurza mnie
          • latarnik88 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 18.12.15, 19:04
            Druga Mucha
            • zuzanna807 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 25.12.15, 11:00
              Mnie zastanawia, kiedy Ewa Walawska chodzi do szkoły? Jest albo na rolkach z Arturem, na lodach z Martą lub na placu zabaw! Jest co prawda czerwiec ale końca roku szkolnego jeszcze nie było! Co aktualnie robi Marta? Jeśli pracuje jako rzecznik w Firmie Mikołaja to dlaczego ciągle jest w domu przeżywając rozterki związane z nałogiem a nie w pracy? Jaką firmę prowadzi Artur Chowański? Też ciągle siedzi w domu zajmując się Ewą!? Moje odwieczne pytanie - z czego ci wszyscy ludzie żyją? Luksusowe domy, wypasione samochody, super ciuchy - za darmo???
      • misterni Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 29.12.15, 01:15
        Zwłaszcza mnie ta Sara dziwi, która miała szansę ułożyć sobie życie z dużo sensowniejszym Danielem, zakochanym w niej i Jaśku po uszy.
        • yoka1 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 29.12.15, 09:52
          a mnie dziwi, jak pięknie umie mówić po polsku i jak sobie świetnie radzi po takim urazie mózgu...O tym, że siedzi w Polsce zamiast wrócić na Jamajkę z dzieckiem, to nawet nie wspomnę
    • misterni Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 29.12.15, 01:19
      No i cóż, Waleria wróciła do serialu, oczywiście z amnezją. Ciekawe, jak długo będą ciągnęli wątek tej niepamięci ;)
      No i kurde, wiecznie skwaszona Sabina, czy ona naprawdę myśli, że wyrywając mężowi talerze z jedzeniem, zachęci go do odchudzania? Co za babsko upierdliwe z niej.
      • konwalka Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 29.12.15, 10:25
        Ziętek wygląda bardzo źle
        • latarnik88 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 29.12.15, 12:53
          konwalka napisała:

> Ziętek wygląda bardzo źle

Wygląda odpowiednio do sytuacji , jest teraz wiejską kobietą tyrającą w polu i w zagrodzie.
          Przed zniknięciem była agentem ubezpieczeniowym w stolicy , to musiała dobrze wyglądać.
    • misterni Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 06.01.16, 00:49
      Rozumiem, Waleria straciła pamięć, ale do cholery jak to możliwe, że nie jest ciekawa przeszłości? Zwłaszcza, że ma syna? Denerwuje mnie ten wątek.
      • latarnik88 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 06.01.16, 09:07
        Waleria boi się tego co było i kurczowo trzyma się tego co jest.
        Może w tej wędrówce ku niepamięci ktoś ją napadł a ona broniąc się zabiła.I wyparła przeszłość.
        • roks30 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 09.01.16, 23:09
          Czy p Kolak ma peruke?
    • kolteta Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 21.01.16, 12:18
      Malwina, jak jechała nad morze zabrała ze sobą swoją córkę, jak to mozliwe, że później jej z nią nie było? Mam omamy?
      • latarnik88 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 21.01.16, 15:38
        W ostatniej chwili , przed odjazdem taksówką kolesia , nadszedł jej ojciec i siłą odebrał jej córkę
        • zuzanna807 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 16.03.16, 18:12
          Może by tak Sabina-fryzjerka zrobiła coś ze swoimi włosami? Na głowie tłuste, wystrzępione i bliżej nieokreślonego koloru kłaki!!! I co to za nieustające prywatne rozmowy nad głowami klientek? Majeczka nie je, Majeczka ma temperaturę ....! Ja od takiej pani fryzjerki uciekłabym błyskawicznie!
          • baaasiiia Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 18.03.16, 15:56
            No właśnie też się ostatnio jej przyglądałam i jej pracy i wyjść z "podziwu" nie mogę - chodząca antyreklama swojej firmy :)
            • gemowa Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 19.03.16, 15:28
              Nigdy bym nie poszła do takiej fryzjerki - wygląda jak antyreklama swojego zawodu i jeszcze to jej zachowanie przy klientach - nigdy nie ma dla nich czasu, załatwia prywatne sprawy przy klientkach i w ogóle jest jakaś odpychająca z zachowania.
              • zuzanna807 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 22.03.16, 14:15
                Dlaczego Klara i Hubert nie mieszkają w swoim /po matce Klary/ pięknym, trzypokojowym mieszkaniu tylko "na kupie" na Zacisznej? Była mowa, że mają się opiekować chorą Agatą ale w domu jest Iwona-lekarz a Agata siedziała długo w Norwegii! Niedługo do Polski wrócą Staś i Wojtek a dom chyba nie jest z gumy i wszystkich nie pomieści! Nie wspominając o dziadkach Struzikach, którzy aktualnie przebywają /nie wiadomo za co/ w luksusowym pensjonacie ale w każdej chwili mogą wrócić do domu!!! Chyba trzeba będzie rozbić na trawniku namiot aby wszystkich pomieścić!
                • misterni Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 07.04.16, 12:25
                  Przecież to było wyczerpująco wyjaśnione, Hubert z Klarą mieszkają w domu, bo chcąc zaoszczędzić kasę, wynajęli mieszkanie. Nie zrobili tego wbrew komuś, tylko za namową sióstr Huberta. Struzikowie zaś siedzą w pensjonacie, bo mają tam towarzystwo ludzi w podobnym wieku w którym dobrze się czują ;)
                  • zuzanna807 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 07.04.16, 16:36
                    Do Misterni! Ja wiem, że są tutaj aby zarobić na wynajmie ale to jest absurdalne i nielogiczne! Dom mały a ludzi w nim dużo, gdzie oni wszyscy się mieszczą? Ja w takim gąszczu bym nie wytrzymała! A co do pp Struzików - mnie chodziło o to ZA CO ONI MIESZKAJĄ W TYM LUKSUSOWYM DOMU a nie dlaczego! Koszt takiego pobytu to w Warszawie kwota 3 - 4 tysiące miesięcznie od osoby! Struzikowie nie mieli na leczenie żony Fryderyka i była potrzebna zbiórka sąsiadów a tu co miesiąc mają tak horrendalną kwotę na pobyt????? BZDURA!
                    • czekolada72 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 07.04.16, 16:50
                      No i wlasnie dlatego w watku o absurdach Bsz bylo to omawaine...
                    • misterni Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 07.04.16, 23:54
                      Bez przesady, że dom taki mały dla 4 osób ;). Kiedyś 9 ich tam mieszkało i się mieścili. Co do kosztów pobytu Strózików, oni są tam po znajomości, podobno płacą dużo mniej niż pozostali pensjonariusze ;)
    • naturally_soft Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 07.04.16, 11:47
      Po smierci Marii to cala czolowka jest absurdem, prawie w calosci nieaktualna. Nowemu widzowi zamiast cos wyjasnic, tylko namiesza.
      • misterni Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 07.04.16, 12:32
        W ogóle po cholerę ta śmierć? I tak Maria od dłuższego czasu nie gra, nie mogłaby sobie nadal siedzieć w tej Danii" ;). Może scenarzyści chcą rozwinąć postać Marka?
        • czekolada72 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 07.04.16, 12:54
          Dlaczego scenarzysci nie mogli poprostu zastapic aktorki?
          Zdaje sie, ze scenariusze sa pisane nie pod bohaterow, tylko pod aktorow :/ a aktor jest tak sciśle związany z postacią, że... szkoda gadać!
          • latarnik88 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 07.04.16, 14:36
            Robi się obrzydliwie.Maria w ciąży ginie w wypadku , jej mąż ratownik też zginął w czasie akcji ratunkowej.
            Złoty sfiksuje, a potem wszystko się ładnie rozłoży , Marek wróci do szefowej i ich dziecka .
            Powinni zmienić aktorkę , też tak uważam , skoro Kunie się odwidziało , nie ona jedna na rynku.
            • majaa Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 07.04.16, 14:55
              No właśnie. Henryka jakoś mogli zmienić. I też myślę, że Marek wróci do byłej żony. Już ona się o to postara.
              • czekolada72 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 07.04.16, 16:49
                majaa napisała:

> No właśnie. Henryka jakoś mogli zmienić. I też myślę, że Marek wróci do byłej ż
                > ony. Już ona się o to postara.

Tylko to nie jest byla zona....
                • majaa Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 08.04.16, 10:55
                  I nie Henryk, tylko Fryderyk ;D ;D
                  Masz rację. Nie wiem, dlaczego wydawało mi się, że oni byli kiedyś małżeństwem. Już mi się przypomniała ich historia:)
            • misterni Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 07.04.16, 23:56
              latarnik88 napisała:

Robi się obrzydliwie.Maria w ciąży ginie w wypadku , jej mąż ratownik też zginął w czasie akcji ratunkowej.

Klara zdaje się też straciła matkę w wypadku samochodowym.
              ,
    • misterni Młode Pyrki do odstrzału 20.04.16, 23:35
      Dziadkowie mówią po pogrzebie Marii, że chcieliby zostać w domu, pobyć trochę z wnukami, zająć się Stasiem popołudniami, gdy nikogo nie ma w domu, a gó...arzeria na to, że lepiej będzie, jak wrócą do ośrodka, bo oni nie mają czasu się nimi zajmować. No żesz... Ile tego zajmowania? Strózikowie, to nie zgrzybiali staruszkowie, nie trzeba koło nich chodzić, jeszcze by coś pomogli znając życie, a przede wszystkim nie czuliby się odtrąceni..
      • bzdziagwa.a Re: Młode Pyrki do odstrzału 23.04.16, 21:13
        w końcu to ich dom i jedyna rodzina
        • zuzanna807 Re: Młode Pyrki do odstrzału 28.04.16, 16:39
          Gdzie podział się Staś Pyrka? Pyrki jedzą śniadanie - Stasia nie ma! Jedzą obiad - Stasia nie ma! Przy kolacji też nieobecny!!!
          • bursztyn9 Re: Młode Pyrki do odstrzału 29.04.16, 09:26
            no Staś to wrócił do Finlandii, przecież byla taka rozmowa z Hubertem i pożegnanie z rodziną
            • latarnik88 Re: Młode Pyrki do odstrzału 29.04.16, 12:12
              Starszy,17 lat, miał wrócić i zamieszkać z partnerką.
              • zuzanna807 Re: Młode Pyrki do odstrzału 29.04.16, 16:02
                Do Finlandii wrócił WOJTEK! Staś został w Polsce!
                • misterni Re: Młode Pyrki do odstrzału 30.04.16, 01:40
                  Przecież młode Pyrki tłumaczyły Strózikom, że bez sensu jest ich pobyt we własnym domu, bo Staś i tak będzie długo na świetlicy :D
                  • zuzanna807 Re: Młode Pyrki do odstrzału 30.04.16, 11:32
                    Ostatni odcinek BSz powalił mnie swoją głupotą! Czegoś tak idiotycznego dawno już nie było! Wyjazd do Tajlandii i ratowanie Bartka! 7 tys bilet w jedną stronę + prawnik to już 14 tys! W dwie strony to 28 tys nie mówiąc o pobycie tam na miejscu czyli hotel, jedzenie itd! No i ta gigantyczna w dolarach łapówka! Kasia to chyba "siedzi na pieniądzach"! Skąd Waleria ma jej oddać ten gigantyczny dług? Ona nie pracuje, Stefan na emeryturze, Kasia wzięła do salonu sprzęt, który musi spłacić! No ale oczywiście za ileś tam odcinków o długu zapomnimy i wszyscy będą żyli długo i szczęśliwie!
                    • misterni Re: Młode Pyrki do odstrzału 02.05.16, 02:31
                      W ogóle to aresztowanie Bartka, to bardzo naciągany wątek. Jakoś nie mogę go sobie wyobrazić jak idzie sam, bez Kornelii hulać po nocnych lokalach. Kiedyś tak, ale od dłuższego czasu to bardzo rozsądny facet się zrobił.
                      • latarnik88 Re: Młode Pyrki do odstrzału 02.05.16, 20:08
                        misterni napisała:

> W ogóle to aresztowanie Bartka, to bardzo naciągany wątek. Jakoś nie mogę go so
                        > bie wyobrazić jak idzie sam, bez Kornelii hulać po nocnych lokalach. Kiedyś tak
                        > , ale od dłuższego czasu to bardzo rozsądny facet się zrobił.
                        >
                        Może sie jednak okaże, że to Kornelia chciała zaszaleć i upalić zdziebko , a Bartuś albo swiadomie
                        wziął na siebie albo nie wiedział co ma w schowku.
                        • naturally_soft Re: Młode Pyrki do odstrzału 04.05.16, 13:16
                          Mnie z kolei denerwuje robienie z Katarzyny Herman mocno podstarzalej matrony. Mam wrazenie, ze charakteryzatorzy z calych sil staraja sie jej dodac jakies 10 lat. Zwrocilam tez uwage, jak w zadnym innym serialu u aktorek widac odrosty na wlosach (Maria, Waleria, Amelia). W sumie to nawet pozytywne, bo takie ludzkie, ale zastanawiam sie, czy to zabieg "urealniajacy" fabule, czy znow z oszczednosci ;)
                          • latarnik88 Re: Młode Pyrki do odstrzału 04.05.16, 14:30

• latarnik88 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 01.05.16, 09:19
      Coś pozytywnego miga w tym tunelu nieszczęść , chyba pojawił się wnuczek Amelii , ten dyrektor
      australijskiej firmy i może zauroczy się Bożeną , także 2 w1.
      • bardu Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 01.05.16, 09:22
        To raczej syn, nie wnuczek.
        • zuzanna807 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 01.05.16, 09:35
          Lesław Żurek będzie grał syna Amelii Stańskiego! Imię na razie nieznane!
          • naturally_soft Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 01.05.16, 16:36
            Na imie ma Bruno, chyba. Przy okazji wychodzi absurd - matka i syn nie poznaja sie od razu, kiedy po raz pierwszy poczestowala go kanapkami? Mial sie wyprowadzic z domu zaraz po maturze, czyli juz jako dorosly facet. I dopiero na dzwiek imienia "Amelia" zaczyna/ja cos kojarzyc? Idiotyczne.
            • naturally_soft Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 01.05.16, 16:44
              Obejrzalam te scene z biurowca jeszcze raz. No tak, za kazdym razem jak do niej mowil, byl zwrocony tylem, ew. bokiem. Ale jednak, sam glos powinien zaintrygowac ich na tyle, zeby sie sobie lepiej przyjrzec.
              • latarnik88 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 01.05.16, 19:00
                On mógł nie poznać , bo się nie przyglądał , ale ona powinna .Nie jest zdeformowany tuszą , gładki,
                przystojny , szczupły , nawet jak ma 40 lat , to się niewiele zmienił.Dlatego pisałam o wnuku,
                ona 70 lat , syn 50 , wnuk 30 lat.Sama Celińska wygląda inaczej niż Agnisia z Nocy i Dni , ale głos
                charakterystyczny pozostał .Także absurd kolejny do odhaczenia.
                • misterni Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 02.05.16, 02:34
                  Syn może mieć równie dobrze 30-40 lat. Nie tylko dwudziestolatki rodzą.
                  • latarnik88 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 02.05.16, 09:09
                    A ona nie miała też córki? Co to za dom był , że dzieci nie pamiętają jak matka wygląda i na kilkadziesiąt
                    lat znikają z życia.
                    • misterni Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 02.05.16, 14:29
                      Miała córkę i syna. I właśnie na samym początku gdy się pojawiła w serialu, była mowa o tym, że dzieci wyjechały wiele lat temu z Polski i zerwały z nią kontakt.
                      • latarnik88 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 02.05.16, 14:53
                        Skoro tak , to jakaś patologia musiała być w ich domu.Może rodzice pili i zgotowali dzieciom piekło na ziemi.
                        Trudno pojąć.
                        • naturally_soft Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 02.05.16, 15:02
                          Ojciec pil, dlatego Amelia wyrzucila go na bruk. Syn nie mogl jej wybaczyc, wiec wyjechal.
    • misterni Wrażenia po ostatnich odcinkach: 05.05.16, 15:05
      1. Mój Boże, ależ ta Iwonka głupia
      2. Jaki ten Adriann obrzydliwy i śliski typ. Co te wszystkie laski w nim widzą pytam się? Kijem bym nie dotknęła.
      3. Żenująca rola Dereszowskiej - wpierw idzie do "właścicielki" Łukasza, Kaśki, żeby się spytać czy może go poprosić o pomoc w sprawach zawodowych. Łukasz wyraźnie ją zbywa i daje do zrozumienia, że nie ma współpracę ochoty. A ta go nadal nagabuje i wręcz jeszcze zaproszenie na jakiś pokaz. Dno
      4. Władek to ma pecha w życiu - wpierw trafia się mu zdradziecka szmata na partnera, a teraz nieodpowiedzialny narwaniec. A on w tym wszystkim pozostaje tym samym poczciwym Władkiem, na którego zawsze można liczyć. Nawet na chwilowe załamanie nie może sobie chłopina pozwolić, bo zaraz Kajtek albo Andrzej wyciągają go na trening, mecz itp ;)
      • latarnik88 Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 05.05.16, 19:17
        Co tam się stało ,że dzieci Amelii odwróciły się od matki.Ja myślę , że ona zabiła tego męża w afekcie,
        odsiedziała wyrok i wylądowała na ulicy.Może piła razem z mężem .Nie wyobrażam sobie takiej
        sytuacji odrzucenia przez syna i córkę.Ale niebawem Amelia wyjawi prawdę .
        • misterni Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 06.05.16, 00:35
          W jutrzejszym odcinku ma być prawda wyjawiona. Przypuszczam, że syn ma pretensje o to, że nie rozwiodła się z ojcem pijakiem. Albo że rozwiodła się za późno.
          • nioma Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 06.05.16, 10:17
            dzieci bardzo często niesprawiedliwie oceniają jednego z rodziców, obwiniając za całe zło.
            nie można tego potępiać, bo dziecko, niedojrzałe, myśli inaczej - może np jednego rodzica idealizować a całym złem obarczać tego drugiego...
            w trudnych syt rodzinnych potrzebny jest psycholog, terapia...
            tego oczywiście w serialu pokazac się nie da, trudno oczekiwać od scenarzysty głębokiej analizy psychologicznej
            • latarnik88 Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 10.05.16, 09:46
              I wszystko jasne .Tatuś był spokojnym niezgułą , mama pełna ambicji, stałym poszturchiwaniem
              wpędziła męża w alkoholizm a potem wypędziła z domu.Dzieci też były stale obsztorcowywane ,
              delikatnie mówiąc , także po wejściu w dorosłośc odeszły.Brat pomógł siostrze i nauczyły się
              żyć bez matki.Zniszczyła im dom i rodzinę , sama zresztą potwierdza.
              Waleria , rozumiem , że w traumie w związku z nieszczęściem jakie spotkało jej syna ale większej
              wariatki chyba nie ma .Nic do niej nie dociera.Kaśka na 100% zaangażowała się w ratowanie
              Bartka , pewnie straci mieszkanie.
              • nioma Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 10.05.16, 11:05
                a co z majątkiem po Ksawerym? Przecież on jej wszystko zostawił: mieszkanie, mercedesa....
                • latarnik88 Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 10.05.16, 14:38
                  Mieszkanie od początku było Kaśki .I tak sobie pomyślałam , może niesprawiedliwie , ale biorąc pod uwagę
                  chociażby losy wojenne i powojenne Polaków , kobiet z dziećmi , to słaby ten Bartuś .Wiem , że więzienia
                  na tym wschodzie są okrutne , ale m-c katorgi i już po człowieku?
                  • misterni Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 10.05.16, 16:10
                    Nioma pisze o mieszkaniu Ksawerego, nie Kaśki.
                    Tyle że to spadek Ksawcia, nie Kaśki, ona musi nim dobrze zarządzać, a nie trwonić na wykupienie Bartka ;)
                    Co do więzienie, to cóż, wypieszczony maminsynek nagle dostaje się w takie miejsce.. może nie od razu "po człowieku", ale z pewnością szok dla niego ogromny.
                    • nioma Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 11.05.16, 13:21
                      a to było gdzieś kiedyś powiedziane, że spadek dziedziczy Ksawery nie Kasia?
                      Bo ok, dziecko po ojcu naturalnie ale mi coś kołacze się po głowie, że Ksawery majątek Kaśce właśnie zapisał. A ona mówiła, że nie może tego przyjąć i rodzice Ksawerego ją namawiali a przeciez gdyby spadek był na dziecko to namawiać by nie musieli.
                      • zuzanna807 Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 11.05.16, 14:46
                        A mnie cały czas gnębi już zadawane przeze mnie pytanie - w jaki sposób BEZROBOTNA Waleria ma zamiar oddać Kasi tą gigantyczną pożyczkę? Ostatnio Kaśka pożyczyła od Agnieszki 120 tysięcy + wcześniejsze koło 30 tysięcy na podróż? Jak scenarzyści mają zamiar logicznie rozwiązać ten wątek? I dlaczego Kasia mówi ojcu, że pieniądze są od Kornelii?
                        • latarnik88 Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 11.05.16, 15:40
                          Kiedyś Waleria miała pieniądze ze sprzedaży swego domu, trochę ubyło bo Bartuś przegrał w kasynie.
                          Kaśka nie mówi prawdy ojcu , skąd ma pieniądze , bo nie chce go dobijać .Jak nie odda w terminie , to
                          straci mieszkanie swoje , bo mieszkanie dała w zastaw pożyczki od Agnieszki.Pieniądze były potrzebne
                          na cito , a formalności w banku trwają.Waleria tylko zawodzi , wiadomo matka , a Kaśka naraża również
                          swoje bezpieczeństwo nie mówiąc o pieniądzach.Będzie bezdomna , przyjdzie do ojca? Bo narzeczony
                          nie ma mieszkania , tylko wspólny dom w kredycie z tą żoną czy może już byłą.
                          • latarnik88 Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 11.05.16, 15:47
                            Górka ma zawsze pod górkę.Jej ojciec wziął 50000zł pożyczki na operację syna tej Ukrainki , co to niby
                            jego żoną była.Objawił się prawdziwy mąż Ukrainiec , to targana namiętnością rzuciła Górkę i wyjechała,
                            potem wróciła , ale znalazła bogatszego sponsora.
                            A teraz mieszkanie straci.Ale ta Kornelia twarda , kochanka nie chciała ratować.Najpierw zatrudniła za 8000zł miesięcznie w pełnej dyspozycji , potem zostali parą i miała masaże za darmo.A teraz wypięła się.
                            • misterni Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 11.05.16, 22:40
                              latarnik88 napisała:

[jego żoną była.Objawił się prawdziwy mąż Ukrainiec , to targana namiętnością rzuciła Górkę i wyjechała, potem wróciła , ale znalazła bogatszego sponsora.

Że jak? Lubię twoje relacje, ale czasem bzdury pociskasz. Nie rzuciła Górkę, tylko pojechała na Ukrainę załatwić formalnie rozwód. Wróciła, i to Stefan jej już nie chciał, w międzyczasie zresztą zwiazał się z Walerią. A ona owszem, znalazla faceta, ale nie dlatego że bogatszy, tylko dlatego, że u Górki nie miała już szans.

>
                          • nioma Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 11.05.16, 15:47
                            a własnie
                            waleria miała pieniadze bo przeciez chciała Bartusiowi kupic mieszkanie
                            to co się z ta kasa stało?
                            • latarnik88 Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 11.05.16, 15:59
                              Miała Waleria pieniądze , bo w dniu zaniku pamięci pobrała z banku 10 000 zł na wycieczkę jako formę podróży
                              poślubnej.Powinni wiedzieć , ile to kosztuje , blisko 0,5 mln dobiega.Kaśka w Londynie , z gołym biustem
                              pracowała , żeby zarobić , bo Adam jej kazał.Adam nie dośc , że brzydki , gangstersko umoczony , jeszcze
                              i zdradzał.
                              • konwalka Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 11.05.16, 18:49
                                wytłumaczcie mi, prosze, jak sześciolatkowi, bo ja nie ogarniam
                                bartuś z kornelia pojechali na wycieczke
                                tam sie o coś pożarli i bartek posiłkował się badziągą na uspokojenie
                                został aresztowany i korunia wróciła sama
                                zostawiając faceta, z którym JEST w związku? tak? olała? ja nie mówię, że miała tam byc i warować pod pierdlem, ale unosic sie honorami, fochowac i i szlochać, kiedy JEJ facetowi grozi czapa za zioło?!
                                nie wiem, odwróćmy sytuację
                                gdyby mnie sie cos takiego zdarzyło, a mój chłop pojechałby szlochając do domu i oszczał kwestie mojego ew wyroku smierci, to na sto procent przestałby byc moim facetem z MOJEJ inicjatywy (gdybym jednak umkneła sprawidliwosci)
                                a spojlery głoszą, ze po powrocie bartus bedzie błagał metresę o drugą szansę
                                więc prosze jeszcze raz, wytłumaczcie mi to wszytsko
                                • latarnik88 Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 11.05.16, 20:19
                                  Chyba w tym budynku po przedszkolu , będzie burdelik.
                                  • misterni Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 11.05.16, 22:44
                                    To samo chciałam rzec - chatka kopulatka jak nic.
                                    ;)
                                    • misterni Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 11.05.16, 22:48
                                      A i myślałam jeszcze dzisiaj, że wobec problemów wychowawczych, młode Pyrki na 100 % wpadną na to, żeby dziadków ściągnąć do domu. A tu nic, sami sobie poradzą, staruszkowie już do niczego niepotrzebni, mało tego, tylko by zawadzali. ;/. Jakież to sprzeczne z wartościami, które prezentowała Maria..
                                • misterni Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 11.05.16, 22:53
                                  konwalka napisała:

,a spojlery głoszą, ze po powrocie bartus bedzie błagał metresę o drugą szansę więc prosze jeszcze raz, wytłumaczcie mi to wszytsko

Na zdrowy rozum, jeśli zorganizował towar bez wiedzy Korneli, ta miała prawo po jego aresztowaniu poczuć, że i ją naraził na więzienie przez swoją głupotę. Nie usprawiedliwia to odmowy pomocy wobec zagrożenia karą śmierci, ale widać albo Bartuś tak mocno kocha, albo Kaśka i jemu wmówiła, że kasę na jego uwolnienie dostała od Kornelii ;)
                                  • latarnik88 Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 27.05.16, 09:41
                                    Straszny jest ten Bartuś , najpierw mąż , potem synuś , nie dziwię się , że Waleria ma coś nie tak z głową.
                                    • martuskam Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 27.05.16, 14:48
                                      W ogóle to ja nie rozumiem tego wątku Bartka z narkotykami.W Polsce był przeciwny braniu ( gdzieś to w którymś odcinku było) a tu nagle wyjechał na krótkie wakacje i tak głęboko wpadł w nałóg w tak krótkim czasie? Chyba że Kornelia na wyjeździe spowodowała,że to z jej powodu zaczął brać.
                                      • latarnik88 Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 27.05.16, 15:20
                                        Podobno na wyjeżdzie wypożyczył auto i była tam paczuszka , tłumaczył , ze nie jego.
                                        A tu tak przeżywa , że Kornelia , w której tak się podobno kocha go odtrąciła i na złośc całemu swiatu
                                        poszedł się zabić , biorąc dopalacze .Chłop blisko 30letni nie pyta się ile i komu ma oddać za wyciagnięcie
                                        z więzienia tylko rozpacza , że go 50 letnia laska nie chce przytulić.Kaśka straci mieszkanie , 150 tyś i 40tyś
                                        adwokat i bieżące długi a on ma wszystkich w głębokim poważaniu.Ludzie przezywają ciężkie choroby,
                                        wypadki , pożary i jakoś stają na nogi .Kaśki żal , dziewczyna ciężką pracą do wszystkiego doszła,od nikogo nic nie dostała.
                                        • zuzanna807 Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 27.05.16, 15:49
                                          Dla mnie cały ten wątek Bartka jakiś taki nielogiczny! Najpierw Kasia kłamie, że pieniądze są od Kornelii! Dlaczego? Waleria ma ponoć pieniądze ze sprzedaży domu /Brwinów?/ ale ich nie daje na ratowanie syna a Kaśka dalej milczy! Teraz Kaśka ma na głowie Agnieszkę od której pożyczyła pieniądze, dług u prawnika i dalej milczy! Nikt nic nie wie o kosztach - kolosalnych tego wydostania Bartka z więzienia a Kaśka dalej milczy! Gdzie tu logika? Powinna iść do ojca i Walerii, powiedzieć prawdę i wspólnie zastanawiać się, jak wybrnąć z tego pieniężnego koszmaru!
                                          • latarnik88 Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 27.05.16, 17:34
                                            Te pierwsze pieniądze , które nie wystarczyły na okup , okazuje się , że Waleria dała , co jej zostało po
                                            sprzedaży domu , zanim Bartuś nie przegrał w kasynie.A w tej chwili 200tyś długu na jutro.
                                            • misterni Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 31.05.16, 19:50
                                              Wątek Bartka, to jeden z większych absurdów tego serialu.
                                              Przez miesiąc siedział w areszcie, gdzie nie miał dostępu do narkotyków, wrócił do Polski, raz zaćpał i co, już narkoman?
                                              No i ta Kaśka. Rozumiem, że nic nie mówiła o długu przed wyjazdem, ale teraz? Chociaż wczoraj zaczęła już coś mówić do Walerii, ale jak to zwykle bywa, nagły telefon przerwał rozmowę.
                                              • misterni Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 31.05.16, 22:08
                                                Oj, wredna kobieta z tej przyjaciółki Kaśki, ciekawe czy finalnie uda się uratować mieszkanie.
                                                Ale chyba będzie miała Aga za swoje, bo coś czuję, że ten gostek co tak ją nagabuje o kasę na program, wyroluje ją bez litości ;)
                                                • naturally_soft Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 31.05.16, 23:28
                                                  misterni napisała:

> Oj, wredna kobieta z tej przyjaciółki Kaśki, ciekawe czy finalnie uda się urato
                                                  > wać mieszkanie.
                                                  > Ale chyba będzie miała Aga za swoje, bo coś czuję, że ten gostek co tak ją naga
                                                  > buje o kasę na program, wyroluje ją bez litości ;)
                                                  >

Wredna i chodzi po domu w sukience i kozakach po kolana. Hm.
                                                  • latarnik88 Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 01.06.16, 15:03
                                                    Kamień z serca .Wreszcie Kaska wydusiła , że pożyczyła 150 K na wydobycie Bartusia i to pod zastaw mieszkania.A nie wspomniała o 40k dla adwokata.
                                                    Pewnie tak, Aga straci te pieniądze , ale Kaśka wiedziała co robi , skoro udała się do notariusza podpisać taką
                                                    umowę, to powinna wtajemniczyć zainteresowanych , czy są za.Wzięła na siebie niebezpieczną misję i ją
                                                    wykonała i teraz przez głupiego gostka może stracić mieszkanie.On chyba wcześniej miał jakiś epizod
                                                    narkotykowy , Waleria miała z nim krzyż pański.Ale tylko Bartuś i Bartuś .A Bartuś chłopisko z czarnym
                                                    zarostem.Jak on starał się o pracę u Kornelii , to najpierw odpadł , ale potem kolega , który ją dostał i
                                                    zrezygnował , powiedział , że nie chce tej roboty , bo babka chce również usługi seksualne.
                                                    A Bartuś przyjął i potem już za darmo , bo robił za narzeczonego.Jak zwykle ,głupie wybory .
                                                  • zuzanna807 Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 01.06.16, 17:43
                                                    A dlaczego wredna? Że chce odzyskać swoje pieniądze? Kaśka była chyba w pełni władz umysłowych jak pożyczała pieniądze pod zastaw mieszkania! Umowa jest! Nie oddała w terminie i Agnieszka ma prawo do jej mieszkania! Normalne!
                                                  • majaa Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 03.06.16, 15:47
                                                    Ale wredna, bo co? Bo pożyczyła pod zastaw, czy bo sama teraz potrzebuje pieniędzy? Co Ty byś zrobiła na jej miejscu, pożyczyła taką kwotę ot tak, na piękne oczy i cierpliwie czekała na zwrot latami?
                                                  • zuzanna807 Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 03.06.16, 16:54
                                                    RACJA!
                                                  • misterni Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 05.06.16, 23:23
                                                    Wredna, bo ponoć przyjaciółka, a przyjaciółki tak nie postępują. Widziałyście akcje z ostatniego odcinka? Ok, przejęła mieszkanie, ale przecież ludzie nawet nie będąc w przyjaźni, nie każą się wynosić z dnia na dzień, tylko dają jakiś czas na wyprowadzkę. Kaśka ją poprosiła o 2 tygodnie, a ta zamki wymieniła podczas jej nieobecności. Przecież nawet jeśli chce szybko sprzedać to mieszkanie, to i tak nikt, kto kupuje z rynku wtórnego, nie liczy na to, że się wprowadzi dzień po podpisaniu umowy. Po prostu nieludzkie traktowanie i już. Zwłaszcza, że wiedziała, na co te pieniądze i że nie zostały pożyczone dla czyjegoś widzimisie, a dla ratowania człowieka.
                                                  • latarnik88 Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 06.06.16, 10:23
                                                    Przecież zameldowani są w tym mieszkaniu , przynajmniej Kaśka z dzieckiem .Kto kupi mieszkanie z lokatorami? Miała prawo żądać zabezpieczenia w postaci mieszkania udzielając szybkiej pożyczki.Gdyby chciała czekać na zwrot polubowny , to pewnie czekałaby długo.A ma interes do zrobienia , także jej
                                                    pilno.No ale zmiana kluczy i niewpuszczenie do mieszkania matki z dzieckiem , niewydanie rzeczy ,
                                                    to już chore przegięcie ze strony Agi.
                                                    Waleria informuje Kaśkę , że wiesz Kasiu chcielismy Ci pomóc z tatą i postanowiliśmy sprzedać dom, żeby
                                                    ratować mieszkanie.
                                                    Co Waleria ma do domu Kaśki ojca i jej matki nieboszczki i w końcu jej domu rodzinnego?Paradne !
                                                  • misterni Ale ta sytuacja jest w ogóle mało prawdopodobna 06.06.16, 12:29
                                                    O ile Adze naprawdę zależy na tym, żeby szybko odzyskać kasę, a nie na tym, żeby dokopać Kaśce, to korzystniej jej dać jeszcze 2 tygodnie na zebranie pieniędzy (do tej pory zebrali już prawie połowę), niż przejmować i sprzedawać mieszkanie, bo to będzie trwać znacznie dłużej. Nawet jeśli ma kupca, to wątpię, żeby udało się szybciej wszystko sfinalizować.
                                                    Poza tym coś czuję, że na interesach z tym gościem, Adze się noga powinie. No ale zobaczymy.
                                                  • misterni Re: Ale ta sytuacja jest w ogóle mało prawdopodob 06.06.16, 12:30
                                                    Co do Walerii, to zachowuje się tak, bo zapewne Stefan daje na to przyzwolenie, czyli uważa Walerię za współwłaścicielkę domu :)
                                                  • latarnik88 Re: Ale ta sytuacja jest w ogóle mało prawdopodob 06.06.16, 14:54
                                                    Ślubu chyba Górka z Koszykową nie brał.
                                                    Aga może sprzedać mieszkanie np za 200K i to szybko.
                                                    A , że jest perfidna i zazdrosna to fakt.
                                                  • misterni Re: Ale ta sytuacja jest w ogóle mało prawdopodob 06.06.16, 16:13
                                                    No i cóż, że nie brał? Ważne jakie prawa on sam jej nadał, niezależnie od ślubu :)
                                                    Dość długo żyłam bez ślubu z moim drugim mężem i gdyby ktoś w tym czasie zasugerował mu, że nie mam prawa się w jakiś kwestiach wypowiadać, bo nie jestem żoną, bardzo szybko by się przekonał, że nie ma racji ;)
                                                  • misterni Re: Ale ta sytuacja jest w ogóle mało prawdopodob 06.06.16, 16:15
                                                    Co do Agi jeszcze. Poza wszystkim, nikt nie ma prawa wymagać od poprzednich właścicieli, żeby się wyprowadzili z dnia na dzień. Przeważnie mają czas nawet 3 miesiące. Kaśka poprosiła o 2 tygodnie.
                                                  • latarnik88 Re: Ale ta sytuacja jest w ogóle mało prawdopodob 06.06.16, 16:34
                                                    W tym serialu wszystko jest na skróty.Faktem jest , że ja popieram decyzję Kaśki w sprawie ratowania
                                                    Bartka ale skoro wzięła pożyczkę od Agi trzeba było o tym informować rodzinę a nie kłamać , ze
                                                    Kornelia dała czy tam pożyczyła.
                                                    Kornelia mogłaby pożyczyć również pod zastaw mieszkania czy domu ale ona odcięła się definitywnie
                                                    i koniec.Nie chciała znać młodego Koszyka.I miała rację .niepotrzebny jej taki kochanek.
                                                    Z tym domem Górki to nie do konca tak , że Stefan może jednoosobowo decydować o prawie
                                                    Walerii do rozporządzania się majątkiem Górków.Chyba żeby po śmierci matki Kaśka zrzekła się swoich
                                                    praw do spadku po matce na rzecz ojca.Ale nie sądzę ,żeby tak było , ponieważ jest jedynaczką i
                                                    tak by jej wszystko przypadło po śmierci ojca , gdyby Górka się nie ożenił.Trzeba być złym ojcem,
                                                    żeby ograbiać córkę ze schedy po rodzicach na rzecz jakiejś uzurpatorki i jej syna lekkoducha.
                                                  • zuzanna807 Re: Ale ta sytuacja jest w ogóle mało prawdopodob 11.06.16, 09:53
                                                    To dobrze, że Bartosz Gelner zrezygnował z roli Bartka! Już nie mogłam patrzeć na tego egoistę, wokół którego miał się kręcić świat! Nigdy nie spytał w jaki sposób wyszedł z więzienia w Tajlandii, kto za to zapłacił! Mamusia Waleria to osobny temat, z Bartusia zrobiła "pępek świata", wszystko Bartuś, dla Bartusia, bo chory, bo źle się czuje bo w szpitalu! No i Bartuś-kanalia żyłby sobie dalej gdyby nie narkotyki! Niech tam sobie żyje w Norwegii, może wreszcie zrobią z niego normalnego faceta!
                                                  • latarnik88 Re: Ale ta sytuacja jest w ogóle mało prawdopodob 11.06.16, 15:15
                                                    Do tego jeszcze Walercia ubolewała do Stefcia , jak oni sobie teraz poradzą , 4 osoby dorosłe i dziecko,
                                                    ile to prądu zużyją , gazu , wody , skąd na to pieniądze wziąć!No zidiociała zupełnie kobieta , a ten safanduła
                                                    Stefcio trzyma jej stronę .Powinni wynając mieszkanie Kasi z rodziną i opłacic dobrego terapeutę dla niej ,
                                                    po wylądowaniu na bruku , jeszcze z dzieckiem , któremu grozi nawrót choroby , można się tylko załamać.
                                                  • misterni Re: Ale ta sytuacja jest w ogóle mało prawdopodob 13.06.16, 13:05
                                                    latarnik88 napisała:

Trzeba być złym ojcem, żeby ograbiać córkę ze schedy po rodzicach na rzecz jakiejś uzurpatorki i jej syna lekkoducha.

No ale przecież oni chcieli sprzedać dom, żeby Kaśce mieszkanie kupić. Tu i teraz, nie czekając na śmierć Stefana ;)
                                                  • latarnik88 Re: Ale ta sytuacja jest w ogóle mało prawdopodob 13.06.16, 17:30
                                                    I gdzieżby poszli mieszkać , Walercia ze Stefciem a i jeszcze Bartuś był w pakiecie , zanim cichaczem się
                                                    nie zmył? Kaśka i jej chłopak są jeszcze młodzi to jakoś wyjdą z tego trzęsawiska.Walercia przywlokła
                                                    za sobą z tego Brwinowa jakieś fatum , które niszczy wszystko i wszystkich dookoła.Fatum w osobie jej
                                                    synka Bartusia.Należy miec nadzieję , że Bartuś dotrzyma słowa i zacznie spłacać Kaśkę , tylko pytanie:
                                                    czy spłaci 150K , czy faktyczną kwotę pozyskania 150K , czyli równowartość mieszkania.
                                                  • kosmotynka Re: Ale ta sytuacja jest w ogóle mało prawdopodob 15.06.16, 21:19
                                                    Wiadomo, że zawsze trzeba jakoś skomplikować wątki. Choć mnie akurat irytuje ciągłe męczenie dramatów tych dwóch rodzin.
                                              • naturally_soft Re: Wrażenia po ostatnich odcinkach: 31.05.16, 23:26
                                                Absurdalna jest rowniez nadopiekunczosc Walerii wobec syna. Moze on i bylby bardziej pozbierany, gdyby mamusia nie roztaczala nad nim skrzydel, nawet jak idzie rano do pracy. A tak to Bartus nabroi, i wszyscy rozwiazuja za niego problemy. To lozeczko na pieterku u wujka tez jakies male, jak dla dziecka z 6. klasy.
    • naturally_soft Zielona Chodakowska. 28.05.16, 00:43
      Mniej wiecej 11 min. Czy matka Gibbona nie zastanawiala sie calkiem niedawno na czym polega ofiarnosc syna, czy to bezpieczne? W sensie szpiku? Czy juz mi sie seriale, zycie i wszystko pochrzanilo?
      • naturally_soft Re: Zielona Chodakowska. 28.05.16, 00:44
        www.youtube.com/watch?v=wFETkoYkUek
      • naturally_soft Re: Zielona Chodakowska. 28.05.16, 00:47
        To mialo byc do MjM lista absurdow, czy ktos moze to przeniesc? :D:D:D
        • konwalka Re: Zielona Chodakowska. 01.06.16, 21:30
          kto prawnie odowiada za małoletniego stasia? zdaje się, że marek go nie usynowił, więc chłopak jest sierotą
    • latarnik88 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 02.06.16, 11:41
      Pewnie Hubert ,troje rodzeństwa jest pełnoletnie.
      • konwalka Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 02.06.16, 13:11
        ale sama pełnoletniosc rodzenstwa nie wystarcza z automatu, to jest skomplikowany (wzglednie) proces
        • latarnik88 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 02.06.16, 14:28
          Wiem , ale nic nie wspominali na ten temat.Tamten , brzydszy , wyjechał do Finlandii na dalsze nauki , a ma 17 lat.Chyba rodzice tej jego koleżanki coś podpisywali , ale gdzie i przed kim?
          • zuzanna807 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 24.08.16, 16:34
            Nowy sezon Bsz i nowe absurdy! Znowu nagonka na Agnieszkę, która remontuje SWOJE mieszkanie! Ma się wynosić /Marta/ i już! Dlaczego mała Maja nazywa się Tomala tak jak Sabina i jej mąż? Wczoraj usłyszeliśmy, że są oni tylko rodziną zastępczą!!! A więc nie adoptowali Mai a tylko się nią opiekują a Maja powinna się nazywać Grzybowska - tak jak jej rodzice!
            • latarnik88 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 25.08.16, 10:34
              Jest oburzenie na Agnieszkę , ponieważ wyłudziła mieszkanie.Udzieliła Kaśce pożyczki pod zastaw mieszkania.
              150 k do oddania szybko , Kaśka prosiła o jeszcze 2 tyg , ta się nie zgodziła , bo potrzebuje kasy na cito.
              Jak widać wzięła sie za remont ,mieszkanie warte 450k przejęła za 3xmniej.Pieniądze już niepotrzebne.
              Takie sprawy.Ciekawe ile Bartuś zwróci , pożyczkę , czy wartość mieszkania ?
            • bardu Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 25.08.16, 16:23
              Kiedy Maja została znaleziona w śmietniku jej rodzice byli nieznani. Może więc nadano jej nazwisko opiekunów.
              • latarnik88 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 25.08.16, 19:07
                Ciekawe , czy kochani rodzice wiedzą , ze dziecko jest nosicielem wirusa.
                • zuzanna807 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 26.08.16, 10:41
                  Ja przewiduję taki scenariusz! Kochani rodzice wezmą dziecko, zachłysną się szczęściem rodzicielskim a jak upłynie miesiąc... dwa... czy trochę więcej to zjawią się u Sabiny z tymże dzieckiem i powiedzą, że problem ich przerasta! I problem Mai sam się rozwiąże!
                  • latarnik88 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 26.08.16, 14:31
                    Dziecko jest tylko narzedziem do wyciągnięcia pieniędzy od rodziców tatusia, który z takim planem zwrócił
                    się do mamusi dziecka, żeby brać ślub i odzyskać dziecko , wcześniej odgrzebane przez Sabinę w śmietniku.
    • optymistka45 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 29.08.16, 12:42
      Bardzo dobrze, że w serialu poruszane są problemy z jakimi aktualnie się stykamy jak przedwczesne macierzyństwo, przyjazd uchodźców. Czekam z niecierpliwością jak rozwinie się dalsza akcja.
      • misterni Kolejny absurd, 07.09.16, 23:38
        Zakaz spotykania się Kajtka i Oliwki. Chodzą razem do klasy, ale mają ze sobą nie rozmawiać, a po zakończeniu roku szkolnego, zapomnieć o sobie. Że Sabina taka głupia, to rozumiem, ale Władek?
      • latarnik88 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 08.09.16, 11:09
        Z balkonu widzę takiego kudłatego pieska , który od lat okresowo pojawia się pod klatką jednej suni.
        Jak patrzę na niego to widzę tego Kajtka , co tak łazi za dziewczyną , nawet do WC.
        • konwalka Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 08.09.16, 17:10
          a z kim teraz spółkuje nasza dama Kornelia? mignął mi typ podobny do tego modela, który obracał Blankę chyba a potem blond Pati
          • zuzanna807 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 09.09.16, 15:27
            Tak, masz rację! Ten aktor to Bartosz Waga a jak się w serialu nazywa - nie pamiętam!
          • misterni Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 11.09.16, 02:01
            w istocie, to ten sam
            • ewenny58 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 13.09.16, 23:13
              myślę, że jak w takim tempie będzie postępować Kajtkowa głupota, to za 26 odcinków zaciągnie się w szeregi bojowników ASIS i zostanie młodocianym terrorystą
              • stara.mostowiakowa Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 14.09.16, 08:16
                No właśnie, Kajtek zapowiadał się na takiego intelektualistę, a jak widać głupieje z odcinka na odcinek. Z tą Oliwką ledwo zaczeli się spotykać i od razu taka wielka miłość?
                Wątek uchodźców jak dla mnie mega poprawny politycznie- och tacy biedni uchodźcy i tak ich tu atakują, ale dobra Kasia zwsze pomoże, nadstawi własnej głowy ale pomoże. Baśka odmówiła domu córce Zenkowej, by mogło tam siedzieć trzech zdrowych byków, a wkręcił ją w to ksiądz- nie mógł on ich przygarnąć, na plebanii za ciasno?
                • latarnik88 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 14.09.16, 09:03
                  Oliwka wygląda w tym mocnym makijażu na 25 lat , po co u gimnazjalistki takie czarne brwi?
                  A ta parka to chce zamieszkać razem i tyle i rodzice muszą pozwolić na to.
                  • zuzanna807 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 14.09.16, 14:29
                    A mnie niezmiennie zastanawia, kiedy ci wszyscy ludzie pracują??? Władek i Sabina czatują pod szkołą, rodzice Oliwki także! Z czego żyje Agnieszka? Z czego Stefan i Waleria? On ma ponoć jakąś emeryturę strażaka a Waleria - zdrowa kobita? Mąż Sabiny Tomala też wiecznie przesiaduje w domu!!! Inni też uciekają od pracy!
                    • stara.mostowiakowa Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 14.09.16, 15:21
                      Wątek pracy w tych wszystkich serialach to w ogóle temat na oddzielny wątek. Tam naqet jak ktoś jest w pracy to właśnie wychodzi na jakieś spotkanie albo ma coś do załatwienia - patrz Klemens. Sabina ma niby swój zakład a nie widać, żeby się przemęczała. Borys też się plącze i nic nie robi. Wczoraj Annę zaprezentowali przy pracy😄
                      A tak przy okazji co się stało z całą rodziną Jeleni z przyległościami?
                      • zuzanna807 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 15.09.16, 14:31
                        Anna Marczak to chyba już nie pracuje w szkole! Była na zastępstwie ale dyrektorka Matylda dała jej do zrozumienia, że już nie jest potrzebna!Co więc takiego robi w szkole, że jest wzywana na konsultacje z rodzicami? Czy kawiarnia przynosi aż takie zyski, że utrzymuje kupę ludzi? Róża, Basia, Magda Zwoleńska, Marlena? Kto tam gotuje bo Marlena wiecznie coś załatwia, biega po mieście lub awanturuje się z pijanym bratem! No i moja "ulubienica" czyli Marta Walawska!!! Co właściwie robi ta kobieta, że mieszka w luksusach, do roboty nie łazi! Ponoć pracuje w jakimś radiu ale to od niedawna a radio chyba nie ma szans na jakieś gigantyczne dochody! Rodzina Jeleniów? Ludmiłę rozwiedziono ze Stefanem to i wątek Ludmiły się skończył!
                        • zuzanna807 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 15.09.16, 14:41
                          Przepraszam, OKSANĘ! A Ludmiła odeszła od Kostka i temat się wyczerpał! Starsi Jeleniowie siedzą we Francji i szybko chyba nie wrócą!
                          • ewenny58 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 15.09.16, 15:18
                            Marta ma bogatego męża, więc ma za co leżeć i pachnieć :)
                            ona również bogata z domu
                            Basia jest księgową i prowadzi usługi księgowe, więc pewnie ma tylko udziały w kawiarni
                            Marlena wszystkiemu sama podoła, nawet męża znalazła w kawiarni

Anna Marczak, jako "alfa i omega" pedagogiki, jest proszona do szkoły w trudnych sprawach, w końcu to przyjaciółka pani dyrektor i może się tam czuć jak u siebie w domu
                            • zuzanna807 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 18.09.16, 09:49
                              Ależ się ta Sabina ciężko napracowała w ostatnim odcinku! Kajtuś dwie godziny na spacerze z Mają a ona w tym czasie zdążyła przemieścić się do zakładu, załatwić zapisane klientki i wrócić do domu! Kto pisze takie bzdury???
                              • zuzanna807 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 27.09.16, 17:37
                                Gdzie podział się mały Ksawery? Widać było to dziecko ileś tam odcinków do tyłu.... a teraz jakby się pod ziemię zapadł! Ślub jego dziadka - Ksawcia nie ma, piękna upalna niedziela - Kasia i Łukasz na leżaczkach z drinkami w garści a Ksawcia nie ma!!! UFO go porwało czy co?!
                • misterni Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 05.10.16, 00:42
                  stara.mostowiakowa napisał(a):

,Wątek uchodźców jak dla mnie mega poprawny politycznie- och tacy biedni uchodźcy i tak ich tu atakują,

Bardzo dobrze, że pokazują. I wątek wcale nie jest przerysowany, tak niestety reaguje chuligaństwo na uchodźców.

,Baśka odmówiła domu córce Zenkowej, by mogło tam siedzieć trzech zdrowych byków,

Odmówiła, bo wcześniej im obiecała. A córka Zenkowa ma gdzie mieszkać.
                  • zuzanna807 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 06.10.16, 09:30
                    Kasia dzwoni na Policję, że jej ukochany w tarapatach i już Brygada Antyterrorystyczna w akcji! Bzdura! I to u szanowanego Berga?
                    • zuzanna807 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 09.12.16, 17:57
                      Gdzie się podział Staś Pyrka? Rodzina Pyrków wysiaduje w ogródku bez przerwy - Hubert, Iwona, Agata, Klara a Stasia nie ma! Nikt o nim nie mówi, nie interesuje się nim! Nawet małej wzmianki! O Wojtku w Finlandii też cicho!
                      • yoka1 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 12.01.17, 12:17
                        Staś to jeszcze, bo przynajmniej duży. Ale gdzie jest syn Kasi? Ciągle sobie z Łukaszem siedzą, spacerują, rozmawiają, a dziecko samo się sobą zajmuje;(
                        • majaa Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 12.01.17, 12:56
                          O Stasiu to była jakoś niedawno wzmianka w domu Pyrków, nie widać go, ale jest na miejscu, znaczy się;) Co do małego Ksawcia, to faktycznie ani go nie widać, ani nie słychać, rodzice też się tak zachowują, jakby go w domu nie było, może dziadkom go podrzucają...
                          • yoka1 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 12.01.17, 15:42
                            Stefan gra w kart, a Waleria poszła na pielgrzymkę. Dziwne, tak "rzucać" dzieckiem, które ma za sobą chorobę nowotworową
                            • majaa Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 13.01.17, 12:41
                              Ksawcio ma przecież jeszcze dwie pary innych dziadków: rodziców Łukasza i "przyszywanych" - Rybińskich, rodziców zmarłego Ksawerego.
                              • yoka1 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 13.01.17, 13:16
                                tak, wiem. Ale zawsze mnie śmieszy, że tak bajkowo przedstawia się rodziny z małym dzieckiem. Każdy robi karierę, jedzie na zawołanie, bo przyjaciel ma problem i dzieckiem zawsze kto ma się zająć.
    • konwalka dzieje się 11.01.17, 21:04
      c'nie?
      • the_accidental Re: dzieje się 12.01.17, 16:32
        Scenariuszowo jest tu milion razy lepiej niż w takim np. Mjm, które ponoć od lat bije rekordy popularności. Postaci są wiarygodne, sytuacje prawdopodobne, jest napięcie, jest humor, jest komu kibicować. Wątków jest więcej niż w Mjm, a scenarzyści jakoś się nie gubią... Czego więcej chcieć od wieczornej rozrywki? Ja nie oglądałam Bsz od początku, ale po drodze mnie wciągnęło na dobre.
        • misterni Re: dzieje się 29.01.17, 01:14
          Też wolę Bsz od MjM :) Ale ą rzeczy, które mnie irytują, np wątek córki Sebastiana, tej z przyjechanej z Kanady. Np sprawa z tym "wypadkiem", kiedy wepchnęła Oliwkę do wody, co omal się Kajtek nie utopił. Gó...ara powinna ponieść karę, to dla ej dobra by było, a nie zamiatanie pod dywan. Ponadto rodzice Oliwi porozumiewiając się z Sebastianem w tej sprawie o odpuszczając smarkuli, dali odczuć Oliwce, że nie liczą się z jej uczuciami w tej sprawie. W sumie trudno się dziwić dziewczynie, że w tej sytuacji złość przelała na Kajtka.
          Do szału też mnie doprowadza Hubert i Klara znoszący jajo. Wczoraj to już było totalne przegięcie - siostra chora, nie na dżumę przecież, czy inną równie zaraźliwą chorobę, a na zapalenie oskrzeli, pozostająca w zamkniętym pokoju, a tu panika, płacz, najlepiej byłoby się jej pozbyć.
          No i ten Stefan. Rozsądny, dorosły facet, żona wyjechała, a ten w nałóg hazardowy wpada? No proszę ja was. Nawet Tolek rozsądniejszy od niego sie okazał.
          • latarnik88 Re: dzieje się 29.01.17, 09:42
            Agatka wpatrzona wiernopoddańczo w swego pana z kamerą , który ją wykorzystuje .Mieszkają w strasznych warunkach , w głowie się nie mieści .Teraz chora , prawie nieprzytomna z gorączki.
            Facet chce żyć bez pieniędzy , w pustostanie , zbierać jedzenie po śmietnikach i to wszystko
            filmować i zrobić z tego dokument.Jedna go rzuciła , druga nie chciała , to odgrywa się na tej biednej,
            głupiutkiej dziewczyninie , na dodatek z cukrzycą.
            Klarcia też mnie denerwuje , ale trudno się dziwić , skoro w perspektywie jest niepełnosprawne dziecko.
            I właśnie zarazi się od Agatki i też będzie gorączkować.
            • the_accidental Re: dzieje się 30.01.17, 22:39
              Kiedy właśnie ze spojlerów wiadomo, że dziecko ponoć urodzi się zdrowe. I tu jest moim zdaniem lekki zgrzyt - nie chciałabym urazić niczyich uczuć, ale trochę tu pachnie propagandą: popatrzcie, nawet na badania prenatalne się nie zdecydowała, dzielna dziewczyna, postanowiła, że co będzie, to będzie. I co, "w nagrodę" za tę postawę urodzi zdrowe dziecko?? W prawdziwym życiu niestety nie zawsze takie cuda się zdarzają. Trochę to nie fair wobec kobiet, którym faktycznie rodzą się chore dzieci. Jak również wobec widzów, którzy współczuli Klarze szczerze przez kilka miesięcy. Nie wiem, czy wyrażam się dość jasno, to fajnie, że bohaterce urodzi się zdrowe itd. ale..
          • aga.doris Re: dzieje się 31.01.17, 13:54
            Stefan od zawsze robi na mnie wrażenie z lekka ociężałego umysłowo;)
            • gemowa Re: dzieje się 31.01.17, 14:13
              To jest wątek edukacyjny: co sie dzieje z chłopem którego zona zostawiła samego w domu na dłuższy czas. Gdyby zamiast się wygłupiać z wyjazdami pilnowała domowego ogniska i codziennie gotowałaby mu obiady, nie przychodziłyby mu do głowy głupie pomysły.
    • aga.doris Dziecko Klary 10.02.17, 22:37
      Dzieciaczyna zakutana w kocyk po uszy,na piernatach, poduchach, przykryta kołdrą, na głowie czapka. Teraz tak się dzieci chowa??
      • konwalka Re: Dziecko Klary 11.02.17, 00:46
        to pierwsze, co sie rzuca w oczy; nie dziwota, że dzieciak prawie uduszony z goraca, cały czas sie wydziera
        • zuzanna807 Re: Dziecko Klary 12.02.17, 11:30
          A ja po raz któryś pytam - gdzie jest Staś Pyrka???? I mam pytanie do oglądających! Może ja coś przeoczyłam? Skąd Marta Walawska ma tyle forsy, że wylot do Nepalu i wynajęcie helikoptera za ileś tam tysięcy dolarów to błahostka? Kobieta nie pracuje, łazi po domu, nic nie robi i tylko jęczy!!! Wyjątkowo niesympatyczna postać, dobrze, że jej wątek niedługo się kończy!
          • aga.doris Re: Dziecko Klary 12.02.17, 11:41
            Staś jest w szkole;)
            Przecież Marta ma bogatego męża biznesmena. Chyba jej dostęp do kont zostawił, lecąc na tę himalajską wyprawę;)
            Może nie tyle niesympatyczna, co irytująca.
            • latarnik88 Re: Dziecko Klary 12.02.17, 15:35
              Przecież pracuje w tej firmie przewozowej , której właścicielem jest syn Seniuk.
              Pracowała w Radioerka .
              Coś tam robi cały czas.
              • zuzanna807 Re: Dziecko Klary 05.03.17, 12:34
                Czy Amelia to już przeszła na jakąś tam emeryturę po kilku miesiącach pracy w firmie sprzątającej? Najpierw przez wiele tygodni była w Australii a teraz siedzi w domu albo lata do szpitala do Bożenki? Czy pani Marieta Żukowska /Bożenka/ ma jakieś problemy z oddychaniem? Mówi tak cicho i z trudem jakby się dusiła?!
                • latarnik88 Re: Dziecko Klary 07.03.17, 16:37
                  Amelia to nabyła prawa do emerytury za czasów przed bezdomnością, tylko należało dokumenty skompletować.
                  Pewnie rodzina tym sie już zajęła.
                  • yoka1 Re: Dziecko Klary 09.03.17, 12:18
                    najciekawsze, że chrzest miał być w drugi dzień świąt i już się odbył, a reszta bohaterów dopiero mówi i planach świąteczno-noworocznych....Choinki też nigdzie nie widać. Widzę nową formułę obchodzenia Bożego Narodzenia:)
                    • zuzanna807 Re: Dziecko Klary 09.03.17, 12:36
                      ......a na dworze piękna zieleń, trawka i krzaczki piękne! Ludzie też dziwnie poubierani, nie tak jak to się chodzi pod koniec grudnia! O choince tzn jej braku nie wspomnę i tej specyficznej świątecznej atmosferze w każdym domu!
                      • latarnik88 Re: Dziecko Klary 09.03.17, 13:06
                        Okaże się , tak myślę , że młody ksiądz i ta okrągła ogrodniczka , żona Borysa , są rodzicami tego samego dziecka.
                        • konwalka Re: Dziecko Klary 09.03.17, 15:16
                          tez tak mysle
                        • konwalka Re: Dziecko Klary 09.03.17, 17:48
                          i w ogóle to może byc najlepszy wątek w serialu
                          • latarnik88 Re: Dziecko Klary 09.03.17, 17:51
                            A Waleria jaką minę zrobiła , wścibskie babsko.
                            Wzięłaby się za jakąś robotę , żeby szybciej spłacić dług syna.Miała siły pielgrzymować to i pracować też da radę.
                            • misterni Re: Dziecko Klary 11.03.17, 23:55
                              Wątek Klary zrobił się wyjątkowo irytujący. Wpierw chlipała w ciąży. Potem snuła się z depresją poporodową, dziecko się jej bało, ona fuczała na wszystkich, a teraz jeszcze uciekła.
                              • zuzanna807 Re: Dziecko Klary 16.03.17, 10:34
                                Zenek zdaje egzamin poprawkowy na Prawo Jazdy a wokół piękna ciepła jesień! Liście na drzewach kolorowe a słonko mocno przygrzewa! W tym samym czasie w Wilanowie Klara plotkuje z przyjaciółką a tam zima w pełni a obie poubierane jak na Syberię! Na stawie gruby lód! I najważniejsza wiadomość w zapowiedziach nowych odcinków - bohaterowie przygotowują się do Świąt, które to święta już były - patrz chrzest Marysi! Czy scenarzyści mają nas oglądających za IDIOTÓW?
                                • nioma Re: Dziecko Klary 16.03.17, 11:30
                                  ja ostatnio tak pobieżnie oglądam, że nawet takich szczegółów nie zauważam.serial zrobił się potwornie nudny
                                  te wątki: Anatola i dwóch napalonych kretynek, Amelii szalejącej na portalu randkowym, Klary, Prezesa Wilka, egzamin Zenka... matko kochana, to taka straszna nuda.
                                  Jestem na najlepszej drodze do zaprzestania oglądania.
                                  • naturally_soft Re: Dziecko Klary 17.03.17, 11:50
                                    Dla mnie najwiekszym absurdem jest rywalizacja dwoch niebanalnych kobiet o lachudre Tolka.
                                    • latarnik88 Re: Dziecko Klary 17.03.17, 13:08
                                      Łachudra i jeszcze chory , bez ubezpieczenia.
                                    • konwalka Re: Dziecko Klary 17.03.17, 14:22
                                      no tak, pani doktor jest faktycznie...eem- niebanalna
                                      • naturally_soft Re: Dziecko Klary 17.03.17, 14:56
                                        Lubia tej aktorce przypisywac role pierdyknietych babek. Ale jakby nie patrzec, to lekarz. A Tolek? Podstarzaly oszust do kwadratu, taki liliput z koslawym klem.
                                        • latarnik88 Re: Dziecko Klary 17.03.17, 16:38
                                          Pani doktor była również mocno zainteresowana tym prymitywem , zabójcą Borysem, wycofała się w USC.
                                          Wcześniej osaczała sąsiada , męża Anny.
                                          Pani doktor , z praktyką , niebrzydka , niebiedna , zdesperowana bardzo , nie wiem czemu jej nie wyszło.
                                          Robią z kobiet idiotki w tym serialu.
                                          • konwalka Re: Dziecko Klary 17.03.17, 18:09
                                            Pani doktor , z praktyką , niebrzydka , niebiedna , zdesperowana bardzo , nie wiem czemu jej nie wyszło.
                                            Robią z kobiet idiotki w tym serialu.

pani doktor została obdarzona przez los raczej alternatywną urodą; i doskonale wiadomo, dlaczego jej nie wyszło, gdy sie popatrzy przez dziesiec sekund na jej zachowanie, kiedy przypadkowo akurat pozostaje w związku
                                  • asiak44 Re: Dziecko Klary 10.05.17, 06:11
                                    Ja już przestałam oglądać od dwóch lat, czytam tylko Wasze wypowiedzi na forum.
                                • yoka1 Re: Dziecko Klary 31.03.17, 11:38
                                  no i święta całą gębą. To kiedy był ten chrzest? I dlaczego Marek nie wyjechał z panią prawnik na super wczasy, które wykupiła dla nich?
                                  • zuzanna807 Re: Dziecko Klary 01.04.17, 10:35
                                    Ale super! To teraz Święta będziemy obchodzić dwa razy w roku! Scenarzyści OCKNIJCIE SIĘ bo takich bzdur to już dawno w Bsz nie było!
                                    • aga.doris Re: Dziecko Klary 04.04.17, 08:18
                                      Z tą ucieczką Klary to już przegięcie. Depresja poporodowa uprawiana w szuwarach nad jeziorem staje się coraz mniej wiarygodna. W ogóle bohaterowie zaczynają jeden po drugim z lekka świrować. Może czas na zmianę tytułu? Np. Barwy paranoi?
                                      • misterni Re: Dziecko Klary 04.04.17, 14:38
                                        Nie wiecie, co ten Artur kombinuje? Jakieś konspiracje z Samborem przez telefon? Czyżby planował powrót w Himalaje w celu znalezienia ciał?
                                        • zuzanna807 Re: Dziecko Klary 05.04.17, 15:14
                                          Czy normalne jest aby dwie w miarę inteligentne baby tak walczyły o durnowatego Tolka?! Toć to totalne zero, inteligencji brak, ogłady również! I z czego on się właściwie utrzymuje???? A teraz plan zatrudnienia tego głupola w firmie! A co do Klary to ja też zupełnie nie rozumiem tego wątku - miała depresję ale depresja mija! Obłędnie chciała dziecka, w ciąży trzęsła się nad sobą i tym jeszcze nienarodzonym a teraz ucieczka???? I gdzie ona mieszka i za co się utrzymuje? Koleżanka przygarnęła a ona siedzi któryś już tydzień w jej domu i jest na jej utrzymaniu! Paranoja! Scenarzystom brakuje pomysłów!
                                          • nioma Re: Dziecko Klary 05.04.17, 15:42
                                            ma pieniądze bo wynajmuje mieszkanie po matce
                                            • latarnik88 Re: Dziecko Klary 06.04.17, 09:29
                                              Teraz jeszcze ojciec dziecka zaczyna popijać i szlajać się , gdyby nie siostry , najmłodsza z Pyrków trafiłaby do placówki
                                              opiekuńczej.
                                              • aga.doris Re: Dziecko Klary 09.04.17, 12:23
                                                Coraz dziwniejszy ten wątek Klary. Zawsze taka odpowiedzialna (opieka nad chorą matką), ciepła z genialnym podejściem do dzieci (opiekunka Ewy, klubik), autorka książeczki dla dzieci, dziecko własne wyczekane nawet gdyby miało być chore... Rodzi się zdrowa, śliczna córeczka i wszystko jest nie tak, deprecha, porzucenie dziecka. Chyba się nie leczy, gdzieś w wiejskiej głuszy się zaszyła, listy pisze, a rodzina jej się sypie. Za chwilę nie będzie miała do czego wracać. Hubcio popija, chyba ma oko na blond gitarzystkę, siostry coraz bardziej wkurzone sytuacją. Scenariuszowo ok, bo nie ma nic nudniejszego niż szczęśliwa rodzina, tyle że z lekka to się kupy nie trzyma.
                                                • wujek_googl Re: Dziecko Klary 27.04.17, 15:47
                                                  Blond gitarzystka coraz bliższa jego sercu, czuje romans w powietrzu. Wydaje mi się, że jak Klara będzie wreszcie gotowa na powrót, to już będzie pozamiatanie. Rozpocznie się walka o dziecko, właczy się w to dziadek Marysi i będzie afera. ;)
                                                  Kolejny absurdalny wątek, to Amelia szukająca dziewczyny dla Bruna. Wszyscy, z Brunonem włącznie mówią jej, że to kiepski pomysł, a ona brnie. Tymczasem on sam ma coraz większą ochotę na Bożenkę ;)
                                                  Dalej - wschodząca gwiazda polskiej piłki nożnej Sałatka (hyhy), na którego zagięła już parol szurnięta Julita :D
                                                  Poza tym rodzice Oliwki. Nagle zrobili z jej matki stłamszoną przez męża kurę domową, ofiarę przemocy ekonomicznej i psychicznej. A przecież jeszcze kilka miesięcy temu, jak facet się zagolopował kilka razy wobec Władka i Kajtka, wystarczyło że sykła "Szczepan", a on już się mitygował i przeraszał ;)
                                                  Serial zrobił sie jednym, wielkim zabsurdem, absolutnie dorównującym pod tym względem MjM ;)
                                                  • aga.doris Re: Dziecko Klary 28.04.17, 07:48
                                                    Dodam jeszcze dziwną metamorfozę tej blond dziennikarki ze śniadaniowej tv, w napaloną i nieobliczalną psychofanką Łukasza... I dlaczego na litość, Ksawcio to dziewczynka?? ;))
                                                    Poziom paranoi niepokojąco wzrasta jak poziom wody na rzekach i potokach małopolski;)
                                                  • ewenny58 Re: Dziecko Klary 28.04.17, 22:56
                                                    też zwróciłam na to uwagę...... chociaż w niektóre matki lubią, kiedy śliczny chłopczyk, ma liczne loczki, to zostawia się je i robi za dziewczynkę,
                                                    przy zbliżeniu kamerą specjalnie patrzyłam, to był Ksawcio
                                                    pewnie prawdziwa matka chłopczyka nie pozwala ściąć włosów
                                                  • yoka1 Re: Dziecko Klary 28.04.17, 07:58
                                                    mnie dziwi w serialach to, że łączą w pay ludzi, którzy w życiu prawdziwym raczej by się nie sparowali. Jakoś mało prawdopodobne mi się wydaje, aby biznesmen wykształcony szalał za panią z pralni:)
                                                  • wujek_googl Re: Dziecko Klary 29.04.17, 11:36
                                                    Bożenka ładna, delikatna, o słodkim głosiku, dodatkowo prawie rodzina, to nie jest przypadkowa dziewczyna z pralni ;) No ale widząc zabiegi Amelii w celu zeswatania Brunona z panią stomatolog, postanowiła na powrót rzucic się w ramiona Adrianowi ;) Tak to przynajmniej wyglądało ;)
                                                  • yoka1 Re: Dziecko Klary 29.04.17, 15:39
                                                    no ale tak realnie - znasz lekarza, który ma żonę ładną i pracującą w takich miejscach? Bożenka śliczna, ale gra postać bez wykształcenia.
                                                  • wujek_googl Re: Dziecko Klary 02.05.17, 13:56
                                                    Osobiście nie znam, ale mamy XXI wiek, nie XIX i takie rzeczy się zdarzają ;)
                                                  • ewenny58 Re: Dziecko Klary 02.05.17, 21:25
                                                    chyba, że Pani jest właścicielką sieci pralni :)
                                                  • latarnik88 Re: Dziecko Klary 03.05.17, 09:35
                                                    On żadnej nie przepuści , nawet pacjentce po lobotomii.
                                                  • zuzanna807 Re: Dziecko Klary 21.05.17, 15:07
                                                    Czy w tych wszystkich blokach to nie ma domofonów? Nie ma wizjerów /judaszów/ w drzwiach? Alicja to chyba niedługo łóżko polowe rozstawi pod drzwiami Łukasza! Wszyscy włażą do wszystkich o każdej porze dnia i nocy! Czy w tych wszystkich domkach z ogródkami nie ma ogrodzenia z furtką zamykaną na klucz? Ojciec Klary włazi nieproszony, opiekunka społeczna włazi, tłum innych osób włazi do każdego mieszkania a mieszkający w nich ludzie nie patrzą w wizjer tylko wpuszczają każdego! Bzdura!
                                                  • latarnik88 Zuzia 24.05.17, 10:44

Wygląda na to , że to Zuzia uwiodła Zbrowskiego , a nie odwrotnie.Geny , ach te geny.
                                                  • yoka1 Re: Zuzia 24.05.17, 14:03
                                                    uważam to za najgłupszy wątek.
                                                  • misterni Re: Zuzia 24.05.17, 23:25
                                                    Mam nadzieję, że żartujesz. Zuzia to dziecko.
                                                  • the_accidental Re: Zuzia 26.05.17, 20:58
                                                    A jakie Zuzia ma geny? Nie oglądam Bsz od początku.
                                                  • ewenny58 Re: Zuzia 26.05.17, 23:45
                                                    Zuzia to przysposobiona córka Róży i Zbyszka. Parę lat temu, Róża była wolontariuszką w domu dziecka a Zuzia tam przebywała, gdyż była z patologicznej rodziny.Róża zachwyciła się małą Zuzią i postanowiła, że ze Zbyszkiem stworzą jej kochający dom.Był to czas, kiedy jeszcze o Kajtku nic nie wiedzieli i mieli niezagospodarowane wielkie serca do kochania. Procedura prawna przysposobienia Zuzi dosyć długo trwała, gdyż opiekunem był ojciec-alkoholik, który nie chciał się zrzec swoich praw do dziecka a sam się nią nie interesował i wiadomo było, że nigdy nie stworzy jej dobrego domu.Wyczuł jednak, że może trochę grosza zarobić i zaproponował Róży, że z rzecze się praw rodzicielskich za kasę / nie pamiętam wysokości/. Róża się miotała, chciała mu dać tę kasę, bo bardzo kochała już Zuzię, ale o ile pamiętam nie dała i w jakiś inny sposób załatwiono procedurę przysposobienia. Potem było jeszcze trochę o Zuzi, z czasem słuch o niej zaginął. Teraz Zuzia wróciła z hukiem. Ciekawa jestem czy na długo, bo coś czuję, że będzie to następna wielbicielka Kajtka - supermena
                                                  • the_accidental Re: Zuzia 27.05.17, 19:49
                                                    Dziękuję za wyjaśnienie.
                                                    "Był to czas, kiedy jeszcze o Kajtku nic nie wiedzieli" - czytaj: kiedy jeszcze scenarzyści nie wpadli na pomysł wątku Kajtka :-)
                                                    A ja się zastanawiam, czemu nie "wymienią" dzieci, które są wyraźnie sztywne. Oto matka wraca ze szpitala do domu, a dziecko Ksawery ledwo co zaszczyca ją spojrzeniem. Przecież nawet starsze dzieci zawsze witają rodziców wylewnie. Aktorka robi co może, zachwyca się: Ojej, jaki piękny rysunek mi narysowałeś! a dziecko ma ją daleko gdzieś, względnie jest nieśmiałe. To czemu nie zatrudnić dziecka, które ładnie zagra "powrót mamy do domu ze szpitala"?
                                                  • the_accidental Re: Zuzia 31.05.17, 08:33
                                                    Na miejscu aktora grającego Łukasza, protestowałabym, że scenarzyści robią ze mnie kretyna... Dziennikarz śledczy, a nie wie, jak się zabezpieczyć przed takimi sytuacjami jak ta z Alicją. Mógłby choć nagrać jej bredzenie, pilnować, żeby nie zostawać z nią sam na sam w zamkniętym pomieszczeniu. To nie, on po raz enty zamyka drzwi, patrzy jej w oczy i pyta, o co jej chodzi. Jakby nie wiedział. Głupi wątek.
                                                  • aga.doris Re: Zuzia 31.05.17, 08:39
                                                    Głupi, głupszy, najgłupszy - który?
                                                    - Bezradny Łukasz w szponach Alicji
                                                    - Poszukiwanie żony dla Bruna
                                                    - Klara w depresji poporodowej pisząca książkę

Kto da więcej?;)
                                                  • zuzanna807 Re: Zuzia 01.06.17, 14:46
                                                    Wszystkie po mistrzowsku IDIOTYCZNE! Ja stawiam na panią dentystkę i Bruna! Większego idiotyzmu nie można chyba wymyślić!
                                                  • aga.doris Re: Zuzia 08.06.17, 10:08
                                                    No fakt. Bruno kocha Bożenkę ale oświadcza się dentystce, bo mu mamusia bukiet dla niej kupiła;) Czy ci aktorzy nie wstydzą się grać takich idiotyzmów? Kasa pewnie wszystko wynagradza. No ale Celińska z takim dorobkiem artystycznym, to już jednak przesada;)
                                                  • naturally_soft Re: Zuzia 09.06.17, 17:25
                                                    I ten Tomasz, ktory zawsze sie glupio smieje. Strasznie mnie te jego podsmiechujki irytuja. A Marcie powinni przypiac aureole, czysta jak lza w tym swoim sterylnym mieszkaniu ze sztucznym mezulkiem, ktory chyba nawet to s*acza chodzi w garniuturze. Natomiast watek czworokata Bruno-Bozenka-Seksoholik-Dentystka przewidywalny az do bolu. To akurat mogli sobie darowac.
    • latarnik88 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 08.06.17, 14:17
      Ten serial zawiera same okropieństwa , nie ma tam nic zabawnego czy pozytywnego .Teraz oczekuję , że Andżela okaże się niecórką
      Tego informatyka ożenionego z Magdą.A treść znam tylko z telegazety i to mi wystarczy , bo strach oglądać.
    • naturally_soft Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 20.09.17, 14:02
      Rozdarty Lukasz, byly wziety, blyskotliwy dziennikarz sledczy (:D:D:D), z jakiego byka spadl, ze wywala oczy na parotysieczny rachunek od prawnika? :D
      • ewenny58 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 10.11.17, 12:18
        Czy ja nie rozumiem, bo jestem prostą kobitą
        Andżela dostała na osiemnastkę podróż dookoła świata i cudnie
        tylko w tej chwili wychodzi, że dziewczę będzie musiało samo z plecaczkiem posuwać po różnych niebezpiecznych zakątkach świata
        na początku myślałam, że wykupili jej wycieczkę z jakąś zorganizowaną grupą turystyczną, ale teraz często się mówi, że sama musi wyznaczyć trasę i bez nauczyciel geografii ani rusz
        oj, umie się chłopak ustawić- mieszkanie za frico i jeszcze śniadanie pod nos
        • konwalka Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 10.11.17, 12:56
          Ano- śniadanie do łóżka, Andżela do łóżka. I dolce vita
          • naturally_soft Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 10.11.17, 16:44
            A do tego szkola bez kamer? Za moich czasow dyrekcja natychmiast wiedziala, jesli np. dyzurujacego nauczyciela nie bylo na przerwie na korytarzu. A tu (podpadniety) pedagog szarpie sie z uczniami i nikt nic nie widzi, nawet nie plotkuje.
            • zuzanna807 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 05.12.17, 09:00
              Gdzie właściwie mieszka Piotr Walawski? Podobno w Białymstoku!!!! A tu telefon od Artura i już panowie spotykają się w parku! Czy Ewa nie chodzi do szkoły bo wszędzie jeździ z tatusiem?
    • aga.doris Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 13.12.17, 15:30
      Ostatnio to zdecydowanie "Barwy dozorcostwa";)
      • zuzanna807 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 30.12.17, 11:07
        Ależ ten Sąd łagodny wobec biednego Eryka!!!!! 36 tys kary za alarm bombowy i ewakuację lotniska! Scenarzyści, puknijcie się w głowę!
    • the_accidental Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 16.01.18, 20:40
      Nie kupuję tego, że kobieta, która, jak nam się usiłuje wmówić, niedawno straciła synka, chodzi sobie w pełnym starannym makijażu, ułożonej fryzurze i słonecznej żółtej sukience. W dodatku nie rezygnuje z prób zbliżenia się do faceta. Czy scenarzystom zabrakło wyobraźni? Czy widzieli kiedykolwiek matkę, która straciła dziecko? Ostatnią rzeczą, o której takiej kobiecie chce się myśleć, jest zadbany wygląd i podryw. <facepalm>
      • zuzanna807 Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 17.01.18, 10:05
        A Natalia, która podobno jest w ciąży coraz chudsza! Tygodnie mijają a ona dalej wiotka jak trzcinka! A Zosia po śmierci synka - faktycznie zachowuje się iście "serialowo"! Piękna, elegancka i gapiąca się w laptop aby tylko pomóc Arturowi!
        • konwalka Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 17.01.18, 10:49
          Czy ktoś wie, z kim bytuje aktualnie liczne potomstwo Piotra w.? on ma troje dzieci z trzema matkami. Żeby nie powiedzieć - z czterema. Jedna totalna patologia sprzedająca syna za kase, druga niepoczytalna, trzecia dryfuje w odmętach zegrza czy Gdzue tam. Jeszcze czwarta, biologiczna matka Ewuni - powiła i zeszła. W ogole gdzie jest ta ekipa dziadków i cioć ewci po matce? Samotny ojciec trójki maluchów. Kto to ogarnia w tym Białymstoku?
        • misterni Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 24.01.18, 00:51
          W pierwszej ciąży też tak miałam - do piątego miesiącu chudłam - mdłości, brak apetytu, poranne wymioty. Co do Piotra, pewnie ma niańkę, bo jak inaczej?
          Mnie Klara najbardziej w tym serialu chyba wkurza, mogliby ja gdzieś wysłać wreszcie na zawsze. Ledwie co się ogarnęła po powrocie do domu, to już następną aferę ze szczepieniami kręci.
          Kolejna sprawa, Bożenka, w której nagła przemiana nastąpiła i z wiotkiej lebiody przeistacza się Nijnje. Zresztą, czy to możliwe, żeby babka koło 30tki tak poszła pracować do służb specjalnych?
          • naturally_soft Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 26.01.18, 11:15
            > Kolejna sprawa, Bożenka, w której nagła przemiana nastąpiła i z wiotkiej lebiod
            > y przeistacza się Nijnje. Zresztą, czy to możliwe, żeby babka koło 30tki tak po
            > szła pracować do służb specjalnych?
            >

Otoz to, neurotyczka Bozenka, ostatnia sierota z gleboka trauma, ktora nie dala rady nawet w pralni, w akcie zemsty zostaje agentka sluzb specjalnych i od razu, przypadkowo ratuje grupe ludzi od niechybnej smierci. Obecnie najbardziej zenujacy watek. Wybija sie na prowadzenie po mam nadzieje zakonczonej juz historii o psich kupach i wyjatkowo irytujacych lokatorach.
    • naturally_soft Marek Siudym 04.02.18, 14:54
      czyli Tolek. Kogos w ogole smieszy ta postac? Ciekawi specjalnie? Bo mnie niezmiennie wkuuu...rza. Irytujacy lachudra, niby cwaniak, a totalna dupa, pseudocasanowa z koslawym klem, ktory powinien wyleciec z obsady, z hukiem.
      • zuzanna807 Re: Marek Siudym 06.02.18, 14:03
        Dla mnie to przygłup! A wątek Kasi w Dubaju - kto wymyśla takie kretyństwa! Kasia Górka prowadziła maleńki osiedlowy klubik gdzieś tak na peryferiach Warszawy, stopniowo klientek ubywało! A tu w Dubaju stała się mega gwiazdą! Cały żeński Dubaj do niej ciągnie! I ten nagły wyjazd rodziny do niej! Czy w firmie Łukasza /gdzie on pracuje???/ nie ma harmonogramu urlopów? Każdy tak sobie w ciągu kilku minut wyjeżdża!? Czy mały Ksawery nie powinie mieć paszportu na który ileś tam się czeka?
        • yoka1 Re: Marek Siudym 06.02.18, 16:13
          pomijając, że to dziecko, które miało białaczkę. O tym już chyba zapomniano
          • zuzanna807 Re: Marek Siudym 08.02.18, 16:19
            Racja! Ksawery, który ponoć jest pod ciągłą opieką lekarzy tak sobie z dnia na dzień wyjeżdża!
            • jerryone1 Re: Marek Siudym 08.03.18, 09:56
              Lekarz pewnie z nimi poleciał, tylko zapomnieli powiedzieć. :)
        • naturally_soft Re: Marek Siudym 08.02.18, 18:49
          zuzanna807 napisała:

> Dla mnie to przygłup! A wątek Kasi w Dubaju - kto wymyśla takie kretyństwa! Kas
          > ia Górka prowadziła maleńki osiedlowy klubik gdzieś tak na peryferiach Warszawy
          > , stopniowo klientek ubywało! A tu w Dubaju stała się mega gwiazdą! Cały żeński
          > Dubaj do niej ciągnie!

LOL! Otoz to! Sama mialam o tym pisac, bo sie prawie zachlysnelam, jak uslyszalam, ze "celebrytki z calego Dubaju sie do niej zapisuja" :D:D:D Chyba tylko ze wzgledu na uderzajace podobienstwo do zmarlego krola popu ;) Nawet gdyby byla Ewa Chodakowska czy Jane Fonda, to i tak potrzebowalaby czasu, zeby zbudowac swoja marke, zwlaszcza tam. Reszty jeszcze nie komentuje, bo musze nadrobic.
          • misterni Re: Marek Siudym 15.02.18, 01:27
            Kolejny absurdalny wątek, wyjazd Zuzy z "agencją modelek". Puścilibyście 12latkę na takie coś samą? Bo ja w życiu. Tam była możliwość wyjazdu opiekuna, tyle że płatna 5 tys. Przecież to nie jest jakaś oszałamiająca kwota, której nie można zdobyć w krótkim czasie. To jedna sprawa. Druga, to jakim cudem ta agencja jeszcze działa i werbuje dziewczyny na legalu, pod przykrywką sesji zdjęciowych do magazynów modowych. Przecież to nie pierwszy wyjazd, była mowa o tym, że ci faceci znali z poprzednich Nikę i inne modelki, dlatego byli zainteresowani świeżym narybkiem, czyli konkretnie Zuzą. Nie wierzę, że żadna z tych, co już brała w czymś takim udział, nie zrobiła z tego szumu, tylko jechała kolejny raz jak cielę na rzeź.
            • naturally_soft Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 15.02.18, 12:23
              Chyba mocno inspirowali sie zeszloroczna afera w Egipcie. A dziewczyny wymalowali i "wystroili" jak do taniego burdelu. Mnie osobiscie rozbroila nagroda literacka dla Klary.
              • misterni Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 15.02.18, 12:59
                Klara jest tak pretensjonalna i sztuczna, że patrzeć na nią nie mogę. Podobnie ta idiotka Sabina.
    • aga.doris Dom Cieślaków 16.02.18, 22:47
      Ze zwykłego, raczej skromnego domku w ogródku zmienił się nagle w wypasioną nowoczesną willę z oknami na pół ściany, stylowym kominkiem i księgozbiorem godnym profesora filozofii;)
      Coś przeoczyłam? Szóstka w totolotka, kolejny spadek, czarodziejska różdżka czy wdupiemanie widza?;)
      • zuzanna807 Re: Dom Cieślaków 17.02.18, 09:46
        Chyba to ostatnie! I to już od dłuższego czasu! No ale widz wszystko przełknie! Chyba tak uważają scenarzyści!!!
        • zuzanna807 Re: Dom Cieślaków 21.02.18, 08:40
          Aby wylecieć do Algierii trzeba posiadać wizę! Okres oczekiwania na wizę to około 10 dni! Do wniosku o wizę trzeba dołączyć cały plik dokumentów! W jaki więc sposób Władek w kilka godzin wszystko pozałatwiał i wyleciał??? BZDURY!
          • roks30 Re: Dom Cieślaków 21.02.18, 09:10
            Zdziwiłam się tą Algieria, bo na początku jechały przecież do Maroka. Na Klarę to już patrzeć nie mogę.
            • yoka1 wyprowadzka - Sebastian 08.03.18, 08:55
              super, że Sebastian pakuje wszystkie rzeczy w kartony, bo się wyprowadza, mając na sobie marynarkę i koszulę...
      • misterni Re: Dom Cieślaków 19.03.18, 12:11
        Ich dom zawsze tak wyglądał, był znacznie okazalszy niż dom Pyrków czy ojca Kaśki.
        • zuzanna807 Re: Dom Cieślaków 20.03.18, 09:41
          Czy scenarzystom coś się nie myli? Józek Sałatka NIE JEST właścicielem mieszkania po Marcie Walawskiej! On je jedynie od niej wynajmował jak wyjechała do Białegostoku! Mieszkanie dziedziczy po śmierci matki jej córka Ewa! Co ze zwariowaną rodziną Pyrków??? Iwona w Syrii - nikt o niej nie mówi, nie wspomina! Czy to normalne? Wojtek w Finlandii - cisza od wielu miesięcy! O Stasiu, który podobno mieszka w rodzinnym domu tak samo, widać go była jedynie kilka miesięcy temu przez kilka sekund!?
          • naturally_soft Re: Dom Cieślaków 20.03.18, 14:15
            Zaginiecie Stasia we wlasnym domu to najwieksza zagadka.

Ja bym do tego jeszcze dolozyla prosbe, zeby w serialu mimo wszystko zatrudniac aktorow albo osoby majace zdolnosci w tym fachu. Rozumiem, ze narodowa TVP byc moze i mimo wszystko chce pokazac swoja otwartosc na obcokrajowcow, ale zatrudnienie wyglaszajacej swoje kwestie niczym w przedszkolnym teatrzyku "aktorki" i dziecka, ktore ewidentnie wstydzi sie kamery tylko dlatego, ze maja ciemny kolor skory do nieporozumienie.

I jeszcze pytanie - jaki jest wlasciwie w serialu status Joanny Moro, czyli Zosi? To jest partnerka Artura, mieszkaja razem czy ona tylko przychodzi mu sprzatac i robic babeczki?
            • nioma Re: Dom Cieślaków 21.03.18, 12:35
              a dlaczego mały Jaś wrócił do Polski? co z jego rodzicami?
              • naturally_soft Re: Dom Cieślaków 21.03.18, 13:15
                Rodzice musieli zwinac manatki i kontynuowac tulaczke bez malego. Wiadomo tylko, ze zyja, z karteczki, ktora "Dzon" przemycil w swoim bagazu.
                • nioma Re: Dom Cieślaków 21.03.18, 13:27
                  dzięki
            • aga.doris Re: Dom Cieślaków 21.03.18, 14:29
              Na razie przychodzi sprzątać i robić babeczki, z nadzieją na poranne ścielenie łóżka i robienie śniadania;)
    • naturally_soft Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 26.03.18, 12:00
      Troche za duzo Kosciola w tym serialiku, mocno odrealnionego. Niechby pokazali jakiegos typowego przedstawiciela tego gatunku, czyli apodyktycznego tlustego proboszcza czy jurnego katechete uganiajacego sie za mezatkami, a nie poczciwine uprawiajacego sport i wspomagajacego wiernych w potrzebie i znajdujacego czas na rozmowy o zyciu, bo spotkac takiego ksiedza to jak trafic szostke na loterii. Mam przeczucie, ze Julita niedlugo znow zajdzie w ciaze, w nagrode za odbycie pielgrzymki albo odprawienie modlow, oby nas tylko nie raczyli szczegolami.

Nowa kelnerka nadal mnie drazni, ze wzgledu na wybitny brak predyspozycji.

• ib_k Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 26.03.18, 20:34
        No to się porobiło, biedny Stefan...
      • konwalka Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 27.03.18, 07:47
        Gorzej niż ona gra tylko mały John. Koszmar,nie idzie oglądać (jakim w bojach serialowych zaprawiona)
    • aga.doris Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 28.03.18, 08:01
      Wojtek chce sprzedaży rodzinnego domu i spłaty 1/5 wartości. Kasa jest mu potrzebna na mieszkanie, które zamierza za gotówkę nabyć w Norwegii(?) Ile można dostać za tę chatkę na kurzej łapce? Ile wyniesie 1/5? Myślę, że co najwyżej tyle, by starczyło na kawalerkę do remontu pod Warszawą... No chyba, że jeszcze mają w skarpetach po 200 tys na głowę z milionowego odszkodowania. Ale raczej chyba nie, bo przecież założyli fundację... Górkowie za podobny dom kupili jedno skromne mieszkanie, a Kaśka chyba nic nie dostała z tego, bo za kasą do Dubaju musiała lecieć.
      • nioma Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 28.03.18, 08:52
        dom jest duży i po remoncie, działka też spora.
        jeśli odległość od Warszawy jest w miarę ok to 1,2mln do 1,5mln może być warta.
        ale to dalej za mało na mieszkanie w Norwegii
        • aga.doris Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 28.03.18, 09:13
          No ok, niech będzie 1,5 mln - to daje 300 tys na głowę. W Warszawie można za to kupić kawalerkę, pod Warszawą nieduże mieszkanie, w Norwegii 3 pokojowe igloo?;)
          • konwalka Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 28.03.18, 11:21
            Ale Wojtek z narzeczona właśnie powracają na ojczyzny łono. To chyba styknie
            • skarolina Re: Barwy Szczęścia - lista absurdów ;) 03.04.18, 17:37
              Poza tym, była mowa, że rodzice tej panny-mimozy się dołożą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka