serialowka 12.04.15, 00:04 na dwójce. Kto robi nagłośnienie w polskich filmach od jakiegoś czasu? O co chodzi, że połowy treści nie słychać. W takim filmie dialogi powinny być słyszalne na 100% a nie 65% :/ bylejakość, wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bardu Re: "Dom zły" 12.04.15, 09:29 Od zawsze, jak pamiętam, był problem z dźwiękiem w polskich filmach. No, może oprócz filmów z lat 50-tych i 60-tych ub. wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: "Dom zły" 13.04.15, 09:51 strasznie tego nie lubie, siedzimy we dwoje, oglądamy i co chwila pada: - co on powiedział? Przy okazji zupełnie ten film do mnie nie trafił, nie byłam w stanie obejrzeć do końca. Skończyłam po łóżkowych figlach zootechnika i gospodyni. Odpowiedz Link Zgłoś
mhadau1 Re: "Dom zły" 23.04.15, 14:29 żałuj, bo to jeden z moich ulubionych polskich filmów ostatnich lat, o ile to może być rekomendacją :P Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: "Dom zły" 13.04.15, 15:00 Jakoś dźwięku w polskich produkcjach - zarówno w filmach, jak i niektórych serialach - woła o pomstę do nieba. Jedyne wyjście na chwilę obecną, to włączać napisy. Jak tak od jakiegoś czasu robię i tylko dzięki temu więcej rozumiem z treści ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: "Dom zły" 30.04.15, 19:35 Zapytałam osobę związaną z branżą czemu tak się dzieje. Odpowiedź jest banalna: brak pieniędzy. U nas dialogi do serialów nagrywa się na planie, na żywo. Na zachodzie - w studiu. Odpowiedz Link Zgłoś