Dodaj do ulubionych

M jak Miłość - lista absurdów part VI

• lilia.z.doliny Re: M jak Miłość - lista absurdów part VI 16.05.20, 11:17
      czy ja dobrze kojarze? W sali sadowej mamy takie oto kuriozum: obecny maż broni bylego meza przed oskarzeniami kochanka? Avwvsrodku tego cyrku rozanielona, namietna Madzia, ucielesnienie seksmarzen calego prawniczego i przestepczego swiatka Warszawy... Jprdl...
      • asiek25 Re: M jak Miłość - lista absurdów part VI 20.05.20, 11:57
        Dobrze kojarzysz :DDDDDDDD
        Wczoraj obejrzałam odcinek ze znajomymi, którzy tego nie oglądają. Próbowałam wytłumaczyć zawiłości osobiste pomiędzy bohaterami. Że Grabarz zamordował byłego męża żony swojego brata, a wcześnie był on mężem aktualnej żony swojego adwokata, która z kolei była kiedyś laską oskarżyciela posiłkowego, a tenże kocha nadal żonę adwokata, ale jeszcze niedawno sypiał z laską, która kocha się w tym adwokacie.
        Znajomi nie uwierzyli mi, że coś takiego jest możliwe nawet w durnym serialu :DDD
        • lilia.z.doliny Re: M jak Miłość - lista absurdów part VI 20.05.20, 12:27
          najgorsze, ze TO SIE NAORAWDE DZIEJE :D
          • mariamm87 Re: M jak Miłość - lista absurdów part VI 20.05.20, 12:58
            Jak się ogląda ciągiem, to AŻ TAK się tych absurdów nie wyłapuję. Ale mam koleżankę w pracy, która kiedyś oglądała to dzieło, ale ze 2-3 lata temu dała se spokój i czasem przy kawie mnie pyta, co tam ciekawego w m jak miłość i jak zaczynam jej tłumaczyć, kto jest teraz z kim i dlaczego to jest tak komiczne, że głowa mała :D
            • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part VI 26.05.20, 08:27
              Prosił ,prosił i wyprosił .Asia zaprosiła go do łoża.Ale wielkiej namiętności tam nie widać.Tak po przyjacielsku , czy raczej po sąsiedzku.I teraz jest dylemat , powiedzieć o śmierci ciągle ukochanego , czy nie?
              • asiek25 Re: M jak Miłość - lista absurdów part VI 26.05.20, 15:50
                I podobno będzie z tego tradycyjna już w MjM ciąża znikąd! To dość zastanawiające, zważywszy że Wielki Szu nie tak dawno był przecież bezpłodny. Ale cóż, nie takie ozdrowienia i cuda już się w "emce" zdarzały ;))
                • mariamm87 Re: M jak Miłość - lista absurdów part VI 26.05.20, 23:39
                  Dziś mieliśmy wielki finał, ostatni odcinek sezonu. Dziękuję za wspólne oglądanie, nie wiem czy na jesień podołam psychicznie z kolejnym sezonem. Bylebyśmy bez koronawirusa dotrwali, czego sobie i wam życzę.
                  • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part VI 27.05.20, 08:11
                    Dobra wiadomość jest taka , że Lesio Olbrzym chyba jednak przeżył , wczoraj w migawkach widziałam jego
                    poobijaną twarz.
                    No to do Miłego Oglądania Mjm we wrześniu.Dużo zdrowia wszystkim życzę!!!
                    • ikarr Re: M jak Miłość - lista absurdów part VI 27.05.20, 10:08
                      A ja w podsumowaniu napiszę, że końcowe i niespodziewane wyznanie Doktorka przed sądem, oskarżycielem, oskarżycielem posiłkowym i całą widownią zgromadzoną na finalnej rozprawie, przywołujące mrożącą krew w żyłach scenę z umierającym Arturem, a zwłaszcza słowa: Nie pomogłem temu człowiekowi (czy Arturowi, nie pamiętam), to było najlepsze, co w tej całej sprawie zostało wypowiedziane. Niech się schowa Budzyn ze swoją obroną oskarżonego. Taki suspens w finale sezonu - warto było czekać!
                      Stawiam, że Doktorek zostanie uniewinniony i to tylko dzięki sobie i ostatniemu wyznaniu.
                      • asiek25 Re: M jak Miłość - lista absurdów part VI 27.05.20, 13:17
                        Ja jestem niezmiernie ciekawa rozwoju sprawy Dochtorka. Bo skoro już się przyznał, że Przyczajonemu nie pomógł i tenże zszedł z tego świata, to chyba sąd zainteresuje co się stało z ciałem? A z zakopywania i utrudniania śledztwa to się chyba nie da tak łatwo wymigać? No chyba, że na (pięknie umięśnione) ciało Tygrysa spadnie zasłona zapomnienia, bo w celu uniewinnienia Grabarza ten temat jest niewygodny :) Liczyłam na rozwikłanie tej zagadki wczoraj, ale jednak przyjdzie poczekać na kolejny sezon. Tak samo, jak na to, co knuje tajemnicza opiekunka Stefka Friedmanna i kim ona w ogóle jest. Mam nadzieję, że we wrześniu spotkamy się tutaj w tym samym składzie, coby nadal komentować i obśmiewać "emkowe" absurdy :)))
                        • misterni Re: M jak Miłość - lista absurdów part VI 28.05.20, 17:54
                          A ja myślę, że go uniewinnią.
                          Wiem, że wobec faktu zakopywania ciała, to dość absurdalna opcja, ale wszak absurdów w emce nam nie brakuje. 😉
                          Zresztą pożyjemy, zobaczymy. Kilka odcinków na nowy sezon już jest, resztę pewnie dokręca w wakacje. 😉
                        • misterni Spoiler! 28.05.20, 18:06
                          O raju, właśnie wyczytałam, że Olek zostanie uniewinniony, ale Gryc postanowi wykończyć Chodakowskich w zemście za przegrany proces i będzie ich prześladował.
                          Oj nie zaznają oni spokoju, nie zaznają. Dopiero uwolnili się od Przyczajonego, a tu takie kwiatki.
                          Chyba jednak nie zrezygnuję z oglądania. 😂😂
                          Asia będzie w ciąży, ale szczęścia przy pisarzu nie zazna. To akurat szkoda.
                          • naturally_soft Re: Spoiler! 09.06.20, 16:26
                            misterni napisała:

> O raju, właśnie wyczytałam, że Olek zostanie uniewinniony, ale Gryc postanowi w
                            > ykończyć Chodakowskich w zemście za przegrany proces i będzie ich prześladował.
                            >
                            > Oj nie zaznają oni spokoju, nie zaznają. Dopiero uwolnili się od Przyczajonego,
                            > a tu takie kwiatki.
                            > Chyba jednak nie zrezygnuję z oglądania. 😂😂
                            > Asia będzie w ciąży, ale szczęścia przy pisarzu nie zazna. To akurat szkoda.

Ja chyba tez nie, chociaz sie zarzekalam, ze juz nie moge. Udaly im sie ostatnie odcinki, otworzylo sie pare ciekawszych watkow. Pisalam to juz, ale powtorze, ze bardzo podoba mi sie Kamil w nowej odslonie. Ciesze sie, ze poharatali mu ego i nastawili bojowo, zamiast produkowac kolejna, standardowa postac, czyli nastepnego przydupasa Muchy czy Anki (jak to zrobili z Olbrzymem i Asia), z ktora laczy go nie wiadomo co. Anka tez nie jest na jedno kopyto, ani slodko pierdzaca jak Mucha czy Kinia, ani zla, wiec nie bedzie musiec przechodzic kolejnej w tym tasiemcu metamorfozy w aniola. Watek "Stefka Friedmana" :D:D:D tez dobry i chyba wcale nie taki nierealny. Podoba mi sie tez m jak milosc w wydaniu Staszka i Banachowej, oby ten pierwszy nie zniknal z serialu, bo to sympatyczna postac. Chotecka zreszta tez, przyjemnie sie na nich razem patrzy. Watek maturzystek tez ma potencjal i wbrew pozorom nie jest latwy. Probuje sobie wyobrazic starsze wyjadaczki z planu, np. Cichopkowa w roli beczacej zdradzonej nastolaty albo jadacej na uzywkach podrywaczki z plebanii :D i absolutnie tego nie widze. Najslabsza strona jak zwykle pozostaja nieplanowane ciaze, a zwlaszcza ogromne zdziwienie tych, ktorzy sa jej autorami, ilosc "zbiegow okolicznosci" i tzw. gagi, ktore prawie nigdy nie sa smieszne a bywaja leitmotivem calego odcinka, jak np. gotowanie i zajmowanie sie domem przez Perle palestry. I wszelkiej masci sceny milosne, wyeliminowalabym wszystkie.
                            • naturally_soft Re: Spoiler! 09.06.20, 16:44
                              PS Podkresle jeszcze ten mankament - ilosc i -> KALIBER zbiegow okolicznosci. Bedzie wiecej "niespodzianek" z cyklu niedoszla panna mloda w sukni slubnej we wlasciwym momencie wpadajaca na poczciwego singla, ktory nie zaznal "prawdziwej" milosci, a pogrzebia ten serial.
                              • lilia.z.doliny Re: Spoiler! 11.06.20, 09:41
                                poczciwego singla,

:D

ja nie bede tesknic ani ogladac
                                nie moge, NIE MOGE sluchac kolka recytatorskiego w wykonaniu kini, ktora wyraza sie aktorsko na dwoch tonach, a jej glowna kwestia sa porady psychologiczne wszelkie. - Wedlug mnie musisz z nim.szczerze porozmawiac; tylko szczera rozmowa cos zmieni; bez szczerej rozmowy to sie nie uda
                                koorva!
                                Przeciez to jest zywcem.wziete z Misia Barei, kuedy Mikulski dociska slowa porady: udawajcie, ze nic nie slyszycie! nic a nic nie slyszycie, kiedy kolega mowi brzydkie wyrazy... motyla noga!
    • szef_jak_szpieg Re: M jak Miłość - lista absurdów part VI 12.02.21, 19:21
      tasiemiec ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka