08.07.05, 20:34
jestem ciekawa czy ktoś z Was ogląda ten fenomenlany serial? Ja "zaraziłam"
się nim będąc w Anglii. Serial jest emitowany na całym świecie, w USA i
WEielkiej Bryatni skończył sie już drugi sezon , ale zanim jakaś polska
telewizja sie pokusi o zakup to miną wieki...W każdym rzaie jest to naprawdę
świetny serial pełen dramatu, humoru, wzruszeń i świetna obsadą. Osobiście
nie znam nikogo kto (z Polski) kto ogląda The O.C., ale wiem że napewno są
rodacy oglądający ten serial....mam nadzieje że tak!:)
Obserwuj wątek
    • Gość: giza Re: The O.C.! IP: *.server.ntli.net 09.07.05, 11:03
      dodajmy ze to serial dla nastolatek i moze dlatego nikt nie kwapi sie go
      zakupic bo u nas preferowae sa seriale rodzinne, a ten raczej takich wartosci
      nie przekazuje. ale moze to i lepiej, jednego gniota mniej. natomiast dziwi
      mnie ze nikt jeszcze nie zakupil desperate housewives wreszcie byloby na co
      popatrzec i jeszcze intelektualnej rozrywki troche:)
      • mckenziegirl Re: The O.C.! 09.07.05, 18:38
        Gość portalu: giza napisał(a):

> dodajmy ze to serial dla nastolatek

Możliwe że jest to serial dla nastolatek, jednak ja już w tym wieku nie jestem.
        Mimo to nie uważam żeby był to gniot, nie wiem skąd ta opinia. Serial wciąga od
        pierwszego odcinka, a co do wartości rodzinnych to nie wważam by pokaazywał ich
        mniej niż nasze rodzime telenowelki. Rodzina Cohenów jest normalna, kochająca
        a przy tym niesamowicie zabawna, a nastolatki z problemami typu alkohol,
        narkotyki pojawiają sie w każdym serialu o młodzieży( może z wyjątkiem "M jak
        mdłość":).Jednak The O.C. jest za "młodym" serialem (sprzed ok 2 lat), zeby
        nasza tv to kupiła (może canal+?).A Seth Cohen rządzi:)
        • Gość: ktoś Re: The O.C.! IP: *.icpnet.pl 09.07.05, 21:17
          Seth i jego Captain Oats:):)
          • mckenziegirl Re: The O.C.! 09.07.05, 22:12
            Gość portalu: ktoś napisał(a):

> Seth i jego Captain Oats:):)

i Chrismukkah :)
            • Gość: ktoś Re: The O.C.! IP: *.icpnet.pl 09.07.05, 23:21
              :) I p u d d i n g:) Żaluję tylko, że Anna tak szybko zniknęła...
              • mckenziegirl Re: The O.C.! 10.07.05, 23:21
                ja tez żałuje...ogladałam ostatnio (znowu) The goodbye girl, i scena na
                lotnisku zawsze doprowadza mnie do łez(chlip) :). A tak wogole to sezon
                pierwszy byl o niebo lepszy od drugiego. Zarowno pod względem wątków i całej
                historii jak i pod względem charakterów. W szezonie drugim nie bylo takich
                postacii właśnie jak Anna, inteligentnych, dowcipnych i fajnych , tylko taka
                miernota za przeproszeniem jak Lindsay, Zach , Dj,a nie wspominając(świetny
                aktor;) ,w sumie tylko Alex sie wybijała, to była przynajmniej jakaś osobowość,
                ale później ten związek lesbijski ( by tylko podnieść oglądalność) zniszczył
                wszystko......Ale finał drugiego sezonu był zaskakujący , musicie
                przyznać.....każą teraz czekać do września , by wiedzieć czy Trey przeżył:
                (.....ale cóż.A'propos Seth'a , to zdecydowanie najbardziej podobała mi się
                jego kalustrofobia w odcinku The countdown, i oczywiście pogadanka z Sandim o
                jego pierwszym razie z Summer:)
                • Gość: ktoś Re: The O.C.! IP: *.icpnet.pl 11.07.05, 10:42
                  Ja niestety jeszcze nie widziałam odcinka finałowego drugiej serii (na szczęście to co napisałaś to nie był dla mnie spoiler:) Zgadzam się, że pierwsza seria jest najlepsza jak na razie...Zobaczymy jak będzie z trzecią.
                  Rozmowa Sandy- Seth o seksie to po prostu coś pięknego. Ogólnie ich rozmowy są najlepsze...I tak jak napisałaś- brak powietrza w The coundown (muszę sobie przypomnieć ten odcinek). Adam Brody świetnie się spisuje w tym serialu. Zresztą nie tylko w tych zabawnych momentach ( jak sobie przypomnę moment w którym summer oglądała księgę pamiątkową...ech:( )
                  Dj- no po prostu bez komentarza! Skąd oni go wytrzasnęli?? W sumie z tą grą idealny dla Marissy:)
                  • mckenziegirl Re: The O.C.! 11.07.05, 14:50
                    na forum Foxa już nikt nie pamięta jak Dj ma na imię , więc funkconuje
                    jako "that dirty mexican":), a rzeczywiście on i Mischa Barton wznoszą się na
                    wyżyny kunsztu aktorskiego;).A rozmowa o seksie jest naprawdę genialna, ale
                    jakby mój ojciec tak do mnie powiedział to chyba bym wyskoczyła przez okno...W
                    sumie Brody i Peter Gallagher tworzą tą całą niepowtarzalną atmosferę, Ben
                    Mckenzie też był ok ( przynajmniej jak obijał drużynę waterpolo), ale w drugim
                    sezonie zrobili z niego jakiegoś grzecznego i poukładanego chłopca...nie wiem
                    na jakim etapie w sezonie drugim jesteś, ale mogę Ci powiedzieć że pod koniec
                    znowu się rozkręca;).Lindasy też była fascynująca, na szczęscie dołączyła do
                    grona rzeczy znikających jak pies Cooperów , gospodyni Rosa( co sie z nimi
                    stało??) czy praca Ryana ( ale sie chłopak nacharował, 2 odcinki;). Bardzo
                    lubie tez odcinek ze Świętem Dziękczynienia i scenę z przypalonym indykiem ,
                    czyli : Summer??
                    Anna??
                    Seth!!!:)
                    W drugim sezonie wszyscy nowi byli tacy-nijacy, w pierwszym bylo kogo
                    przynajmniej nie lubić: Oliver.....grrr , Julie Cooper(Nichol:) czy Luke na
                    poczatku ( potem był nawet zabawny.."say a word and i will drop the great
                    Gatsby;)".
                    W kazdym razie mój mail to : azzurra13@o2.pl (13 to nie wiek:)
                    • Gość: ktoś Re: The O.C.! IP: *.icpnet.pl 11.07.05, 15:12
                      Ej no, Julie Cooper jest bezbłędna!:)

PS Chodziło mi o to, że napisałam do Ciebie na maila gazetowego:)
                    • Gość: ktoś Re: The O.C.! IP: *.icpnet.pl 11.07.05, 15:15
                      Coś mi się przypomniało, jeśli chodzi o Julie: "Pleeeeease? Just one little stripper, who never hurt anyone, just trying to make his way in the world... naked." czy jakos tak...Świetna była wtedy:)
                • Gość: ktoś Re: The O.C.! IP: *.icpnet.pl 11.07.05, 11:15
                  I jeszcze jedno- masz maila:)
                • dziunia86 Re: The O.C.! 11.07.05, 12:36
                  o tak! ta rozmowa była pio prostu rewelacyjna!!! To zarzenowanie u Setha i jak
                  zwykle rozbrajający Sandy :))) coś pięknego!
                  • Gość: ktoś Re: The O.C.! IP: *.icpnet.pl 11.07.05, 12:52
                    I to "You dog, You" na końcu do Seth'a:) No i oczywiscie- "We Cohens are sexual beings. Virile":)
                    • dziunia86 Re: The O.C.! 11.07.05, 14:22
                      hihihi :)))) Milutka jest też jedna z końcowych scen tego odcinka - jak Seth
                      tańczy z Summer przy akompaniamencie Ryana Adamsa (świetny cover "Wonderwall"
                      Oasis!).
                      • Gość: ktoś Re: The O.C.! IP: *.icpnet.pl 11.07.05, 14:40
                        To jedna z najbardziej uroczych scen. Tak jak ta kiedy Seth wdrapał się na stół ze słowami "Acknowledge me now or lose me forever."
                        • dziunia86 Re: The O.C.! 11.07.05, 14:43
                          oczywiście nie zapominajmy o spiderman-kiss! :)))
                          • Gość: ktoś Re: The O.C.! IP: *.icpnet.pl 11.07.05, 14:48
                            TEż, też:) Pomyśleć, że na początku najbardziej nie lubiłam Summer...
                            • dziunia86 Re: The O.C.! 11.07.05, 14:51
                              w pierwszym odcinku Summer byla taka sztuczna - znaczy nie jako aktorka, tylko
                              jako postać. Smiała się z Merisy i dosyć wrednie się zachowywała. Potem już
                              okazała się i dobrą przyjaciółką i fajną dziewczyną :)
                              • mckenziegirl Re: The O.C.! 11.07.05, 14:55
                                albo mi sie zdaje albo summer bardzo schudła- w drugim sezonie , mam nadziej że
                                nie chce dorównać Mischy Barton;)
                                • Gość: ktoś Re: The O.C.! IP: *.icpnet.pl 11.07.05, 15:08
                                  TEż mi się wydaje, że schudła...Dorównać Mischy? Niee, to niemożliwe:) Zresztą w pierwszym odcinku 2 serii był mały przytyk do wagi Marissy ze strony Summer:)
                        • mckenziegirl Re: The O.C.! 11.07.05, 15:08

> To jedna z najbardziej uroczych scen. Tak jak ta kiedy Seth wdrapał się na
                          stół
                          > ze słowami "Acknowledge me now or lose me forever."

a w tel leci poosenka " something preetty":) , też bardzo lubie ten
                          moment...Podoba mi sie też muzyka w O.C., jest sporo fajnych kawalków mniej
                          znanych zespołów, niektóre idealnie dobrane i na zawsze kojarzace sie juz z
                          daną scną jak np : Nada surf" if you leave" ze sceny z lotniska , czy
                          South"Paint the silence"-pocałunek na diabelskim kole czy też "Dice"Finley
                          Quaye z sylwestrowego "i love you - thank you":). Nastronie foxa są tytuły i
                          wykonawcy piosenek z kazdego odcinka.
                          • dziunia86 Re: The O.C.! 11.07.05, 15:56
                            > > ze słowami "Acknowledge me now or lose me forever."
                            >
                            > a w tel leci poosenka " something preetty":) , też bardzo lubie ten
                            > moment...Podoba mi sie też muzyka w O.C., jest sporo fajnych kawalków mniej
                            > znanych zespołów, niektóre idealnie dobrane i na zawsze kojarzace sie juz z
                            > daną scną jak np : Nada surf" if you leave" ze sceny z lotniska , czy
                            > South"Paint the silence"-pocałunek na diabelskim kole czy też "Dice"Finley
                            > Quaye z sylwestrowego "i love you - thank you":). Nastronie foxa są tytuły i
                            > wykonawcy piosenek z kazdego odcinka.

płytki z muzyką z The O.C. są super! Mogę ich słuchac godzinami, szczególnie tę
                            pierwszą! No i nie zapominajmy o "California here we come!!!" :)))))
                            • Gość: ktoś Re: The O.C.! IP: *.icpnet.pl 11.07.05, 16:32
                              I jeszcze bardzo dobrze mi się kojarzy "We Used To Be Friends" z tańcem Seth'a:) No i wzuszające "Hallelujah" Jeffa Buckley'a...
                              • dziunia86 Re: The O.C.! 11.07.05, 18:03
                                mi jakoś szczególnie utkwił w pamięci utwór "Into dust" Mazzy Star - odcinek
                                bodajze 7 (???) pierwszej serii, jak cała paczka pojechała do Meksyku i Merissa
                                przedawkowała lekki. Piosenka leci w ostatnich minutach jak wszyscy szukają
                                Merissy. robi wrażeni!
                                • Gość: ktoś Re: The O.C.! IP: *.icpnet.pl 11.07.05, 18:14
                                  Oj robi wrażenie, robi! Świetna pisoenka...Chociaż sam koniec tego odcinka, jak Ryan niesie Marisse, to zwolnienie, jakaś taka poświata...jak dla mnie dość śmiesznie wyszło. Ale piosenka super!
                                  A jak pisałam o Hallelujah to mi się przypomniał koniec sezonu pierwszego i poczatek drugiego- nie uważacie, że glupio rozwiązali tą sprawę z dzieckiem Theresy? Już lepiej, gdyby naprawdę uśmiercili to dziecko...
                                  • mckenziegirl Re: The O.C.! 11.07.05, 18:43
                                    gdyby uśmiercili to dziecko to by zagładko poszło, a tak ono wróci z zdwojoną
                                    siłą, zobaczycie:) Nie wiem czy widziałyście przedostatni odcinek serii
                                    drugiej, i tam pojawia sie Theresa, ale sprawa dziecka nie zostaje rozwiązna-
                                    ryan sie nie dowiaduje, ale jest taka mała podpucha, minowicie matka Theresy
                                    patrzy na dziecko ( którego nie pokazują) i mówi:" z każdym dniem staje sie
                                    bardziej podobny/a do swojego ojca"...a Theresa rzuca jej dziwne
                                    spojrzenie....Nie wiem czy jak zwykle chcą Nas wkręcić, bo nie wyobrażam sobie
                                    żeby to było dziecko Ryana, to by zepsuło całą historię. Jak myślicie? A Jeff
                                    Buckley i "hallelujah" jest genialne:)
                                    • Gość: ktoś Re: The O.C.! IP: *.icpnet.pl 11.07.05, 18:55
                                      W tym pierwszym i drugim odcinku też jakoś nienaturalnie i za gładko poszło- to takie niepasujące do Ryana, że nie był przy Theresie mimo wszystko, normalnie przecież nawet by jej nie słuchał tylko przyjechał po jej telefonie... Wszystko jakoś za szybko się stało. Wiem, że to dziecko jeszcze powróci co mi się nic a nic nie podoba. Już lepiej gdyby się okazało, że to dziecko Eddiego- stąd też wypływałyby jakieś kłopoty, ale innego rodzaju jednak...
                                      A ja jeszcze nie jestem tak daleko w odicnkach. Teraz jestem zmuszona siedzieć w domu, więc moge nadrabiać.
                                  • dziunia86 Re: The O.C.! 11.07.05, 18:46
                                    >nie uważacie, że glupio rozwiązali tą sprawę z dzieckiem Theresy? Już lepiej,
                                    >gdyby naprawdę uśmiercili to dziecko...

no właśnie! mnie tylko zastanawia, kiedy ta sprawa znów wypłynie... a trzeci
                                    sezon dopiero na jesieni...
                                    • Gość: ktoś Re: The O.C.! IP: *.icpnet.pl 11.07.05, 18:57
                                      A czy wiadomo już kiedy dokładnie na jesieni? Na pewno już we wrześniu? Bo ja nie ściagałam na bieżąco i nie wiem nawet jak było z poprzednimi seriami...
                                      • dziunia86 Re: The O.C.! 11.07.05, 19:04
                                        właśnie nie wiem dokładnie, cos słyszałam, ze dopiero w listopadzie... pierwsza
                                        seria zaczęła się już na początku sierpnia (dlatego jest aż 27 odcinków), druga
                                        w pażdzierniku (chyba).
                                      • mckenziegirl Re: The O.C.! 11.07.05, 19:15

> A czy wiadomo już kiedy dokładnie na jesieni? Na pewno już we wrześniu? Bo ja
                                        n
                                        > ie ściagałam na bieżąco i nie wiem nawet jak było z poprzednimi seriami...

wydaje mi sie że we wrześniu, mam nadzieje że nie później bo mnie coś trafi.w
                                        miedzyczasie stwiedziłam że może sciągne sobie One tree hill ( pogoda na
                                        miłosć) , nie widzialam tego wczesniej i nie wiem czy fajne, wiec jak
                                        widzialyscie to powiedzcie warto czy nie? Chodzi mi o ogólnie o cała akcje , a
                                        nie o Chada michaela Murraya , bo dla niego to juz slyszlam ze warto;)
                                        ps. dostalam mejla i odpowiedzialam:)
                                        • dziunia86 Re: The O.C.! 11.07.05, 19:24
                                          Ja polecam One Tree Hill, mi się podoba :) Generalnie rozchodzi się o to, że
                                          jest dwóch przyrodnich braci Lukas i Nathan, których łączy jeden ojciec. Ojciec
                                          ten mieszka z Nathanem, a do Lukasa nieprzyznaje się. Bracia sie tez nie
                                          znosza. Nathan ma dziewczynę , która podoba się Lukasowi, Lukas natomiast ma
                                          przyjaciółkę, którą zna od dziecka - Haley.
                                          Trochę to pogwamtwane jest, ale polecam! Początek może nie zachwycający, ale
                                          potem się rozkręca. A i muzyka też świetna :) pozdrawiam
                                          • Gość: ktoś Re: The O.C.! IP: *.icpnet.pl 11.07.05, 19:33
                                            W OTH jak dla mnie jest odwrotnie niż w The O.C. tzn. druga seria jest lepsza od pierwszej. Więcej się dzieje, szybsze tempo...chociąz druga seria obfituje w smutne wątki. Też sie niestety wciagnęłam:) Chociaż zakończenie drugiej serii to już było dla mnie przegięcie i nie czekam z utesknieniem na kolejną serię. Chad Michael Murray jest jak cukiereczek:D, ale w tym serialu często drażni mnie jego aktorstwo:/ Dodam, że gra tam również jego żona:)
                                            • mckenziegirl Re: The O.C.! 11.07.05, 19:55
                                              dzieki Dziewczyny:)
                                              czyli moge spokojnie sciagać, a Chad M. Murray wystepował tez w Dowson's Creek?
                                              chyba w paru odcinkach i tez mnie drażnił....w końcu nie ma to jak
                                              dwudziestoparolatkowie grający siedemnastolatków:)(Brody to wyjątek:]), ale po
                                              Benie Mckenzie widać ile ma lat, ale Brody , no na upartego, mozna mu te 17 lat
                                              dać. W sumie trudno uwierzyć że mischa jest najmłodsza z nich, ma chyba dopiero
                                              19 lat.........i ostatnio zerwala ze swoim chlopakiem , jakimś dzidzicem
                                              rodzinnej hotelowej fortuny ( na zdjęciach jest taki niezbyt, troche tłusty;/).
                                              A żone Ch. M. Murraya widzialam na zdjeciu ale nie wiedzialam ze ona tam gra,
                                              wiem ze to brunetka wiec pewnie nie Payton, to która?
                                              • Gość: ktoś Re: The O.C.! IP: *.icpnet.pl 11.07.05, 20:01
                                                Brody tak- spokojnie może być wzięty za nastolatka. Tak samo Rachel Bilson moim zdaniem. Ch. Murray występował w kilku odcinkach DC, ale tam jeszcze nie widziałam, że taki "świetny" z niego aktor. Jego żona w OTH to nie Payton a Brooke:)
                                                A nie wiedzialam, że Mischa (moja ulubiona:) ma dopiero 19 lat...
                                                • dziunia86 Re: The O.C.! 11.07.05, 20:18
                                                  hehehe prawda?!? Misha wygląda nieco poważniej, śmiać mi się chce bo ona jest
                                                  dokładnie w moim wieku!
                                                  Natomiast w OTH najmłodszy jest chyba aktor grający Nathana (ma chyba ze 20
                                                  lat), co ciekawsze aktorka grająca Haley ma bodajże 25 lat!! a nie wygląda...
                                                  • mckenziegirl Re: The O.C.! 11.07.05, 20:30
                                                    tak sie Mischy wyrosło troche:) Rachel Bilson ma jakies 23 lata, napewno wiecie
                                                    że oni sa zaręczeni z Brodym? ta to ma fajnie...:] A brody gra w jakiejs
                                                    kapeli Big japan , czy jakos tak , ale nie slyszalam jak muzykują....Natomiast
                                                    mischa grala w Notting hill! jest taka scena gdzie Hugh Grant robi wywiady z
                                                    ekipa filmu Julii Roberts, i jedna z nich jest taka mała dziewczynaka-to
                                                    wlasnie Mischa. A Więc OTH zapowida sie interesująco sądząc po tym co
                                                    mówicie...bedzie co oglądac:)
                                                  • Gość: ktoś Re: The O.C.! IP: *.icpnet.pl 11.07.05, 20:39
                                                    Wiedziałam tylko, że są razem.
                                                    Gdybyś chciała posłuchać Big Japan- www.thebrodybunch.com/downloadmusic.php
                                                  • Gość: ktoś Re: The O.C.! IP: *.icpnet.pl 11.07.05, 20:32
                                                    Tak, że Nathan jest młodziutki to wiedziałam...A ona ma 25 lat?? No,no...nieźle. Teraz to może można by jej tyle dać, ale na początku serialu wygląda na młodziutką dziewczynkę...Ale reszta za młodo nie wygląda, a nie są nawet w ostatniej klasie.
                                                  • dziunia86 Re: The O.C.! 11.07.05, 20:42
                                                    >Ale reszta za młodo nie wygląda, a nie są nawet w ostatniej
                                                    > klasie.

no to fakt, ale teraz chyba w każdym serialu nastolatków grają
                                                    dwudziestoparolatkowie... Niektórym lepiej, niektórym gorzej to wychodzi ;)
                                                  • mckenziegirl Re: The O.C.! 12.07.05, 14:14
                                                    Dzieki za linka, wlasnie slucham Brodiego;)
                                                    na razie nie wiem co o tym myslec...heeh, nie jest to zle , ale troche takie
                                                    smętne po amerykańsku:) Ale wolno mi OTH idzie, chyba sie z wieki sciągnie:(
                                                    Jest pare fajnych stron O.C. min. www.oc-fans.org, można bylo tam swojego czasu
                                                    szybko odcinki sciągnąć;), i strona na ktorej umieszczane sa trailery z kanalu
                                                    Foxa , Ctv( jakas kanadyjska tv) i mtv, takze przed kazdym
                                                    odcinkiem "spoilerowałam" się, by we właściwym odcinku bylo całkiem inaczej,
                                                    oni zawsze robią nas tak w bambuko:)
                                                  • dziunia86 Re: The O.C.! 12.07.05, 14:23
                                                    mckenziegirl napisała:

> Dzieki za linka, wlasnie slucham Brodiego;)
                                                    > na razie nie wiem co o tym myslec...heeh, nie jest to zle , ale troche takie
                                                    > smętne po amerykańsku:) Ale wolno mi OTH idzie, chyba sie z wieki sciągnie:(
                                                    > Jest pare fajnych stron O.C. min. www.oc-fans.org, można bylo tam swojego
                                                    czasu
                                                    >
                                                    > szybko odcinki sciągnąć;), i strona na ktorej umieszczane sa trailery z
                                                    kanalu
                                                    > Foxa , Ctv( jakas kanadyjska tv) i mtv, takze przed kazdym
                                                    > odcinkiem "spoilerowałam" się, by we właściwym odcinku bylo całkiem inaczej,
                                                    > oni zawsze robią nas tak w bambuko:)

rzeczywiście jest taka stronka pre-occupied.net/octrailers/ tam zreszta
                                                    jest napisane, że 3 sezon rusza 8 września, więc całkiem przywoicie :)
                                                  • mckenziegirl Re: The O.C.! 12.07.05, 17:59
                                                    Ja tez lubie strone pre-occupied:), czasami tez jestem na forum O>C. Foxa, ale
                                                    teraz niewiele tam sie dzije, czasmi czytam jakieś fanfictions, niektóre są
                                                    naprawde dobre, ale niktóre to taki schemat : jestem biedna Marissa, Ryan
                                                    utratuj mnie!;). Na stroonie fanfiction.net, sa też różne wymyślane
                                                    historie...Byla tez swojego czasu fajna stronka love-aggression.com dot
                                                    Ryana/Marissy ale chyba ja zawiesili
                                                  • dziunia86 Re: The O.C.! 12.07.05, 18:11
                                                    ja też czasem zaglądam na forum FOXa, kiedyś trafiłam tam na bardzo fajne
                                                    fanfiction o Summer/Seth. To było chyba w zeszłe wakacje, dziewczyna bardzo
                                                    ciekawie pisala, opowieść była pełna detali, opisywała uczucia i co żadkie
                                                    oboje bohaterowie byli dokładnie tacy sami jak w serialu! A to juz żadkość w
                                                    fanfic. Niestety potem mi gdzieś zniknął ten wątek i już więcej go nie
                                                    trafiłam. A wciągnęlo mnie! ;)
                                                  • mckenziegirl Re: The O.C.! 12.07.05, 19:45
                                                    Ja rzadko czytam opowiadania S/S , ponieważ ciężko oddać klimat i cały humor i
                                                    ch relacji, i niktórzy nie potrafia tego oddać( oczywiście są wyjątki:),
                                                    oczywiście pomijam tez historie o alex i marissie ( bez komentarza).
                                                    najczęściej czytam R/m, a jak bym miała polecać jakieś ciekawe , aktualne to
                                                    zdecydowanie The Wave( b. fajne i dobrze napisane), S/S tez tam są, oraz When i
                                                    close my eyeye youre there, okropnie długie , i troche za bardzo dramatyczne,
                                                    ale bardzo dobrze napisna, z detalami itd. Ale i tak najbardziej lubie Setha:]
                                                  • dziunia86 Re: The O.C.! 12.07.05, 20:50
                                                    ja w sumie nie lubię fanfic, właśnie z tego powodu o jakim piszesz (jak tu
                                                    oddac klimat!?!). Ale własnie to jedno idealnie oddawało charaktery Summer i
                                                    Setha.
    • Gość: ktoś Re: The O.C.! IP: *.icpnet.pl 09.07.05, 13:05
      Też się wciągnęłam w ten serial, zwłaszcza dzięki postaci Seth'a i rodziny Cohenów.
      • bad_habit Re: The O.C.! 09.07.05, 15:38

> Też się wciągnęłam w ten serial, zwłaszcza dzięki postaci Seth'a i rodziny Cohe
        > nów.

a co to za serial???pierwsze słysze
    • dziunia86 Re: The O.C.! 10.07.05, 20:02
      też się wciągnęłam :) Pierwszy odcinek oglądałam w Stanach i jakoś mi się
      spodobało :) Pozdrawiam!
      • jagienkaa Re: The O.C.! 12.07.05, 16:53
        mnie śmieszy to, że nastolatków grają dwudziestokilkulatkowie i to niestety
        widać coraz bardziej:) wątki są do przewidzenia, ale i tak lubię ten serial.
    • mckenziegirl Re: The O.C.! 12.07.05, 20:00
      photo.wenn.com/index.php?ref=EXCL%20the%20oc%201107&session_id=1e06ebd9012e210573520bdb862be053
      zdjecia z kręcenia jakiegos promocyjnego filmu do sezonu trzeciego, jakaś
      impreza na plazy , ytak jak krecili takie promocyjne cos przed drugim sezonem(
      te zdjecia na plazy itd)
      • dziunia86 Re: The O.C.! 12.07.05, 20:32
        rzeczywiście, bardzo podobne do tego promo 2 sezonu. Ciekawe czy teraz znów
        będzie tyle nowych postaci... osobiście mam nadzieję, że nie, a jak już muszą
        być to żeby były jakies sensowne!
        • mckenziegirl Re: The O.C.! 13.07.05, 18:35
          ja też mam taka nadzieje, aczkolwiek najbardziej przeszkadzali mi w poprzednim
          sezonie takie postacie jak Rebecca Bloom czy Carter, kto jak kto ale Sandy i
          Kirsten powinni być razem, o ile zwiazki młodych moga byc dramatyczne itd, to z
          S/k nie powinni mieszać. najfajniejsi są gdy są razem, dlqatego sezon pierwszy
          był lepszy. mam tylko nadzieje że nie wróci Oliver, ale nie mam nic przeciwko
          powrotowi Anny:)Tuż przed finalem drugiego sezonu , na stronie spoilerfix,
          umieszczony był aktor grający Olivera w obsadzie ostatniego odcinka, a Josh
          Schwartz w wywiadzie powiedzial że Oliver wraca.jak widac robili nas w
          bambuko...
          • dziunia86 Re: The O.C.! 13.07.05, 23:11
            mckenziegirl napisała:

> ja też mam taka nadzieje, aczkolwiek najbardziej przeszkadzali mi w
            poprzednim
            > sezonie takie postacie jak Rebecca Bloom czy Carter, kto jak kto ale Sandy i
            > Kirsten powinni być razem, o ile zwiazki młodych moga byc dramatyczne itd, to
            z
            >
            > S/k nie powinni mieszać. najfajniejsi są gdy są razem, dlqatego sezon
            pierwszy
            > był lepszy. mam tylko nadzieje że nie wróci Oliver, ale nie mam nic
            przeciwko
            > powrotowi Anny:)Tuż przed finalem drugiego sezonu , na stronie spoilerfix,
            > umieszczony był aktor grający Olivera w obsadzie ostatniego odcinka, a Josh
            > Schwartz w wywiadzie powiedzial że Oliver wraca.jak widac robili nas w
            > bambuko...

tak, zdecydowanie wątek Rebecci i Cartera mogli sobie darować. Niech będzie
            chociaz jedno przykładne małżeństwo!! bo zwątpię ;)
            Też własnie słyszałam o powrocie Olivera... hmm... czyli znów będzie
            zamieszanie, lub on się nawróci ;)
            Czytałam gdzieś, że Brody i Rachel (nie pamiętam jej nazwiska, chodzi o
            Summer), chcą by ich postacie nie były parą, więc pewnie znow na choryzoncie
            pojawią się nowi bohaterowie.
            • Gość: ktoś Re: The O.C.! IP: *.icpnet.pl 14.07.05, 14:11
              Hmm...to ja mam szczerą nadzieję, że Adam i Rachel nie będą mieli za wiele do powiedzenia w tej kwestii:)
              A Oliver- broń Boże niech nie wraca!
              • mckenziegirl Re: The O.C.! 14.07.05, 21:30
                ja tez mam taką nadzieje! a co do olivera , to był bardzo wkurzający, al nie
                mam nic przeciwko jego powrotowi. Lubie takie dramatyczne wątki:)Podobno Ben i
                Mischa tez sie spotykali na początku pierwszego sezonu , la nie wiem ile w tym
                prawdy, czytałm też gdzieś że miał ostatnio jadłowstręt , ale to chyab
                wiarygodne na poziomie "Życia na gorąco":)
                • dziunia86 Re: The O.C.! 18.07.05, 12:59
                  ja też po cichu mam nadzieję, że jednak Summer i Seth będą razem, bo tworzą
                  naprawdę ładną pare. Nie są jakoś bardzo skomplikowani i nie mają tysiąca
                  problemów (swoją drogą, Summer jak wścieka się na niego i twierdzi, że skopie
                  mu tyłek jest wręcz rewelacyjna ;).
                  O Tym że Mischa i Ben byli razem też obiło mi się o uszy (a raczej oczy ;). Ale
                  chyba to bardzo stare dzieje.
    • Gość: jessalba Re: The O.C.! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 20:08
      hejka,to swietny serial, ja zaraziłam się nim w niemczech .Tam leci juz drugi
      sezon i zaraz bedzie trzeci;)Jakby ktos miał odsprzedać 2 sezon na płytkach to
      niech pisze:kisiamonisia@go2.pl
      • mckenziegirl Re: The O.C.! 09.10.05, 20:56
        Pierwsze odcinki 3 sezonu są zdecydoawnie lepsze niz drugiego , akcja jest
        szybsza , no co ważne - nie mażadnego DJ'a czy Lindsay ;). W Niemczech chyba
        O.C. jest z dubbingiem? to musi być.....dobre;)
        • Gość: jessalba Re: The O.C.! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 09:50
          oj tak,ten dubbing jest straszny!!!;)Na szczęście ja oglądnełam cały 1 sezon na
          DVD tam spokojnie wszystkie seriale (prawie)sprzedawane sa na dvd,a że mój
          kuzyn kupił cały 1 sezon,to wciągnełam się.Teraz leci tam 2 sezon w tv,ale to
          juz z dubbingiem;(Podobno w 3 serii Ryan i Marissa są znów parą?
          • mckenziegirl Re: The O.C.! 10.10.05, 18:49
            ... nie wiem czy mam Ci psuć zabawe , ale tak są para i to barzdiej wiarygodną
            niz w sezonie drugim;), no i wreszcie " konsumują" swój związek;). U nas chyba
            nie mozna kupic OC na DVD, jedyne wyjście to chyba zamówienie przez Amazon ,
            czy poprostu wlasnie posiadanie znajomych w krajach gdzie jest emitowany. Ale
            przecież zawsze mozna zrobić własny zestaw DivX :)
            • Gość: jessalba Re: The O.C.! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 23:18
              dzięki za spoiler,ja zawsze wole wiedzieć czego sie spodziewać;)To dobrze ze w
              końcu są razem (ciekawe na jak długo)Życze im wszystkiego najlepszego..;)A co z
              Sethem i Summer?Co do dvd,to ja właśnie zakupiłam przez net 2 płytki(divX) z 2
              sezonem za marne grosze,zobacze w końcu te pierwsze odcinki,bo niedawno
              widziałam kilka ostatnich z ostanim włącznie(niezłe zakończenie)...
              • mckenziegirl Re: The O.C.! 11.10.05, 21:27
                Tak Seth i Summer sa razem.... Zach'a juz nie ma w trzecim sezonie , dzięki
                Bogu bo działał mi na nerwy;). W tych 4 pierwszych odcinkach akcja skupia się
                raczej na Marissie i Ryanie, tzn oni przechodzą powazniejsze problemy i
                dramaty, a S/S stanowią ( zreszta jak zwykle..) komediową parę i ich perypetie
                są mniej skomplikowane.Jak narazie zapowiada się ten sezon bardzo dobrze ,
                odnośnie do drugiego , który mnie rozczarował, tzn druga polowa jest lepsza (
                tak mi sie zdaje). Ale poczatkowe odcinki - z ogrodnikiem Dj ( świetny aktor ,
                prawdziwy talent ;) i związki lesbijskie w celu podniesienia popularności ,
                wogole byly nudne i nie trzyamly poziomu calego OC. ale to tylko moje zdanie...
                Mam pytanie , dlaczego nie sciągniesz sobie nieooglądane odcinki? tzn wiem ze
                to nie calkiem hmmm legalne, ale chyba w sumie dla mnie jedyny sposób by
                cieszyć sie OC , czy nowymi sezonami ER
                • Gość: jessalba Re: The O.C.! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 11:58
                  dzieki za info ;)Niestety mam zakaz instalowania jakichkolwiek programów typu
                  Kazza...;(Przez nie miałąm co chwila mase wirusów w kompie i jeszcze wiecej
                  problemów przez to;(Mój ukochany chociaż jest informatykiem to powiedział ze
                  juz nie ma siły do mojego komputerka i jak jeszcze raz usłyszy o jakimś
                  wirusie...;-PAle na necie co chwile ktoś sie ogłasza ze sprzedaje płytki z
                  serailam i właśnie ostatnio kupiłam OC 2 za 10 zł.jeszcze tylko musze kogos
                  znaleść kto ma 11 sezon ER:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka