Dodaj do ulubionych

GOTOWE NA WSZYSTKO - lektor

IP: *.chello.pl 06.10.05, 21:35
teraz wiem czemu tak mało ludzi ogląda u nas Desperate Housewives - bo nie
mogą znieść tego beznadziejnego faceta co robi za lektora! to co on wyrabia
przechodzi ludzkie pojęcie! czy on bajki czyta? wszystkie wypowiedzi
akcentuje i moduluje dokladnie w ten sam sposob bez względu jaka postać coś
mówi i w jaki to robi sposób.

najgorzej jest z wypowiedziami Mary Alice - strasznie są one nudne gdy czyta
je ten sztywniak.

pierwsze 2 odcinki DH w Polsce obejrzalo 2,9mln ludzi a kolejne już ledwo 2
mln. gdybym wcześniej nie oglądal tego serialu w oryginale to też bym po
pierwszym odcinku przestał to oglądać na Polszmacie. I chyba tak zrobie, za
tydzień już nie włącze Polsatu w czwartek o 21:15.

najlepszy lektor to ten który czytał Chirurgów na Polsacie i LOST na AXN.
czlowiek ma bardzo sympatyczny głos, nie za mocny, nie za słaby, akurat na
lektora. świetnie wyczuwa ton oyginalnej wypowiedzi i przenosi to w swoim
czytaniu.

a teraz przełączam na debate na TVN. koniec z DH na Polszmacie.

szkoda, że Polsat tak skopał sprawę...
Obserwuj wątek
    • monikate Re: GOTOWE NA WSZYSTKO - lektor 06.10.05, 22:15
      Popieram Cię, Andy. Gdybym obejrzała DH na Polsacie w wersji z lektorem,
      skończyłoby się to na jednej sesji. W tym ujęciu dużo ludzi nie łapie, o co
      chodzi i dlaczego...czytałam opinie na innych forach. Swoją drogą, do licha,
      dlaczego!!! nasza tv nie daje napisów?? BBC Prime może na ten przykład.
      • czesiekkk Re: GOTOWE NA WSZYSTKO - lektor 06.10.05, 22:33
        Jak jeszcze dodamy do tego losowanie, to faktycznie trzeba naprawdę chcieć żeby
        ten serial obejrzeć. Ale moim zdaniem warto, warto nawet na Polsacie zwłaszcza
        teraz kiedy mamy dużo telenowel w telewizjach otwartych a mało seriali
        łączących humor, obserwacje obyczajowe z zagadką kryminalną.
        • babunowa proszę o streszczenie dzisiejszego odcinka 06.10.05, 22:35
          bardzo proszę,gdyż niestety nie mogłam go ani obejrzeć,ani nagrać (awaria
          prądu),a do tej pory i oglądałam i nagrywałam.
          • harriet24 Re: proszę o streszczenie dzisiejszego odcinka 06.10.05, 23:06
            Napiszę po swojemu, ze szczegółami OK?
            Podczas kolejnej sesji terapeutycznej Rex stwierdza, że jest niezadowolony z
            pożycia małżeńskiego. Bree chce mu to wynagrodzić i pojawia się w hotelu w
            seksownej bieliźnie. Jednak natura Bree wygrywa - przerywa miłosne uniesienia
            aby przesunąć kanapkę, która o mało nie spadła na podłogę. Wkurzony Rex prosi
            ją aby wyszła. Następnie pojawia się w domu, rzekomo po ważne dokumenty.
            Podczas rozmowy Bree próbuje wyciągnąć od Rex'a czego tak naprawdę brakuje mu w
            ich wspólnym seksie. Rex ucina rozmowę i wychodzi.
            Paul organizuje wyprzedaż niepotrzebnych rzeczy, m.in. pamiątek po Mary-Alice.
            Susan próbuje dowiedzieć się od niego gdzie jest Zach. Paul kłamie, że wysłał
            go do krewnych. W rzeczywistości Zach jest w ośrodku dla trudnej młodzieży,
            gdzie na specjalne życzenie ojca szpikowany jest anty-depresantami. Susan
            kupuje na aukcji jedną z pamiątek po Mary-Alice, którą Paul owija w dziecięcy
            sweterek. Susan próbuje dowiedzieć się, gdzie jest Zach, śledzi Paul'a. Razem z
            córką wybiera się do ośrodka. Julie zakrada się do pokoju Zach'a. Pyta co złego
            zrobił Zach, że jego matka się zabiła. Zach wymienia tylko imię Dana. Okazuje
            się, że sweterek, który dostała Susan ma wygrawerowane właśnie to imię.
            Lynette bierze udział w przygotowaniach do przedstawienia szkolnego, w którym
            mają zagrać bliźniaki. Wchodzi w konflikt z jedną z matek, która jest szefową
            przedsięwzięcia. Aby sprostać obowiązkom zmęczona Lynette , za namową jednej z
            matek, przyjmuje lek swoich dzieci (na ADHD), po którym ma mnóstwo energii.
            Kiedy po raz kolejny jest poniżona przez szefową przedstawienia, proponuje
            jej "wyjście na zewnątrz". Szefowa, ewidentnie zbita z tropu, odmawia.
            Gabrielle przez przypadek dowiaduje się, że Mama Solis jest nałogową
            hazardzistką. Wykorzystuje ten fakt i zawozi teściową, niby przypadkiem, do
            klubu z kasynem, a sama umawia się z John'em. Mama Solis przegrywa w kasynie
            wszystkie pieniądze z karty Carlos'a. Gabrielle obiecuje nie powiedzieć o tym
            mężowi. Mama Solis początkowo uważa to za miły gest świadczący o miłości
            Gabrielle do męża. Jednak kiedy dowiaduje się, że Gabrielle wiedziała o jej
            nałogu, znowu nabiera podejrzeń. W końcu domyśla się, że to John jest
            kochankiem jej synowej.
            • babunowa Re: proszę o streszczenie dzisiejszego odcinka 06.10.05, 23:09
              bardzo dziękuję za taki szczegółowy opis:))))))))
          • czesiekkk Re: proszę o streszczenie dzisiejszego odcinka 06.10.05, 23:22
            No to ja spróbuję, najwyżej ktoś mnie poprawi.
            Matka Carlosa okazała się nałogową hazardzistką, co bezwzględnie wykorzystała
            Gabrielle zawożąc teściową do kasyna, gdzie przegrała 15,000 USD z karty syna.
            Rex nie jest zadowolony z pożycia z Bree. Jest zbyt porządna i myśli o
            wszystkim tylko nie o seksie. Podjęta przez Bree próba uzdrowienia związku
            spaliła na panewce z powodu napoczętej przez Rexa kanapki.Lynette szyła stroje
            do "Czerwonego Kapturka", szkolnego przedstaienia teatralnego i dzielnie
            zmagała się z reżyserką przedstawienia, jej synowie mieli zagrać w
            przedstawieniu drzewa. No i najważniejsze, Susan, odkryła gdzie przebywa Zach.
            Przekonała swoją córkę by udała się z nią do ośrodka dla trudnej młodzieży i
            porozmawiała z nim. Pojawia się tajemnicze imię "Dana".
            Streszczenia odcinków znajdziesz na stronie ABC. Znajdż show, dalej Recaps i
            tam zaznaczysz sezon 1. Dziś był odcinek 6, pierwszej serii.
            • Gość: kati Re: proszę o streszczenie dzisiejszego odcinka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 15:26
              sie skusiłam i wszystko przeczytałam i nie mam juz po co oglądać :(
    • harriet24 Re: GOTOWE NA WSZYSTKO - lektor 06.10.05, 22:40
      Lektorzy to już swego rodzaju relikt telewizyjny. Zauważyłam, że lektor to
      również stały element w TV litewskiej, którą zdarza mi się odbierać przy ładnej
      pogodzie... :) Na zachodzie jest on raczej rzadko spotykany. Choć powiem Wam
      szczerze, że już wolę lektora od dubbingu!!! Zwłaszcza Niemcy w tym brylują.
      Wyobrażacie sobie DH z dubbingiem???
      • Gość: Andy Re: GOTOWE NA WSZYSTKO - lektor IP: *.chello.pl 06.10.05, 22:45
        co do dubbingu masz racje, ale akurat niemcy sie w tym już tak wycfanili że
        robią te dubbingi na naprawde dobrym poziomie. świetnie dobierają głosy no i
        przynajmniej zaletą dubbingu jest to że słychać całą wypowiedź danej osoby a
        nie okrojone tłumaczenie które czyta lektor. jakiś czas temu na PRO7 ogladalem
        LOST i wogole nie razil mnie ich dubbing.
        • korneliap Re: GOTOWE NA WSZYSTKO - lektor 07.10.05, 07:35
          ja w ogole nie cierpie dubbingu wiec juz wole film z marnym lektorem
          • irenka82 Re: GOTOWE NA WSZYSTKO - lektor 07.10.05, 10:45
            ja ogladalam DH we wloszech,tez z dubbingiem,okropneee
            • Gość: mumiaczek Re: GOTOWE NA WSZYSTKO - lektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 11:37
              A ja lubię lektora, bo nie muszę być przykuta do telewizora i śledzić napisy to
              raz. A dwa, że mogę film oglądać a nie czytać. Naprawdę film dużo traci, jak
              się czyta. (spróbujcie nie zauważać napisów) :-))
          • gocha61 Re: GOTOWE NA WSZYSTKO - lektor 07.10.05, 20:51
            Mnie lektor sie podoba, słyszałam gorszych o wiele.
            Dubbing nigdy w zyciu. Ok może być dobrze dobrany itd. ale ja lubię słyszeć
            głos aktora prawdziwy. Niemcy są zubożali pod tym względem nie sądzicie
            Dubbing na każdym kroku to dla mnie przesada. Głos aktora dodaje klimatu takie
            jest moje zdanie.
            • monikate Re: GOTOWE NA WSZYSTKO - lektor 13.10.05, 18:01
              Tylko napisy!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka