Gość: Daga IP: *.lublin.mm.pl 27.10.05, 15:00 Ludziska oświećcie mnie,pls. Serial rewelacyjny,wątek z gangsterami całkiem całkiem,tylko czy chiefa gra Wycleaf???Podobny bardzo...;) Pozdr cieplutko;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga.p.p Re: Czy w "Brygadzie ratunkowej"gra Wycleaf Jean? 27.10.05, 15:25 Owszem. I to całkiem nieźle gra:) pzdr, A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotka Re: Czy w "Brygadzie ratunkowej"gra Wycleaf Jean? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 09:37 Nie ogladałam "Brygady" przez jakiś czas i starciłam orientecję w serialu. 1. Gdzie Doc, kim i strażak 2. Na kogo i co kapowała Monroe 3. dlaczego Bosco był wkurzony na Yokas 4. Co siedzieje z rodziną Yokas z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.s Re: Czy w "Brygadzie ratunkowej"gra Wycleaf Jean? 28.10.05, 10:01 Ad.1 - niestety nie wiem, bo też nie widziałem wszystkich odcinków. Mogę jedynie powiedzieć, że po tym, jak Kim dowiedziała się, że jest w ciąży, postanowiła odejść z pracy dla dobra dziecka. Największy wpływ na tę decyzję miały wydarzenia z pierwszego odcinka 6 serii. Ad.2 - Monroe została przydzielona na 55 posterunek jako wtyka IAB, ale jeszcze nie miała swojego zadania. I nagle sprawa się znalazła - zastrzelony został Donald Mann, który na nadgarstkach miał ślady kajdanek. Wydział wewnętrzny podejrzewał, że zastrzeliła go Cruz, choć tak naprawdę zrobiła to Yokas. Monroe miała wyciągnąć od Faith prawdę o tym, co się stało na dachu wieżowca. Ad.3 - Po wyjściu ze szpitala, Bosco chce wrócić do aktywnej pracy w policji, ale na strzelnicy okazuje się, że w wyniku odniesionych ran ma uszkodzone oko i nie strzela już jak dawniej. W czasie jednej z akcji, gdy Monroe szamocze się z przestępcą, Bosco niechcący rani swoją partnerkę. Yokas chce badań, czy Bosco może służyć w policji, a ten czuje się tak, jakby jego dawna partnerka mu już nie ufała. Ad.4 - Rodzina Faith rozpadła się. Fred poznał kogoś i zażadał rozwodu. Emily, jako że jest już dorosła, mogła wybrać, z kim chce mieszkać. Wybrała matkę. Charlie został z ojcem. Pozdrawiam i zapraszam do dalszej dyskucji! (GG:1254778) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.p.p Re: Czy w "Brygadzie ratunkowej"gra Wycleaf Jean? 28.10.05, 11:05 Ad.1 - Doc siedzi w wariatkowie, bo mu w 5-tej serii odpaliło. pzdr, A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotka Re: Czy w "Brygadzie ratunkowej"gra Wycleaf Jean? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 12:31 Dzięki, rozjasniło mi się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daga Re: Czy w "Brygadzie ratunkowej"gra Wycleaf Jean? IP: *.lublin.mm.pl 28.10.05, 12:48 A jak wam sie podoba wątek "wampiryczny"?;)Zapowiada sie interesująco. Generalnie świetne są pomysły w każdym odcinku,nie tylko te "stałe" dot.głównych bohaterów,ale też te na jeden,dwa odcinki.Jak ten o chłopcu dzwoniącym z szafy i proszącym o pomoc.Rewelacja. ps.a jak sie przenoszą do szpitala to mam wrażenie,że to nie szpital w NY tylko w Chicago (nasz ukochany znaczy sie) i zaraz wyskoczy dr Weaver,nie wiem czy tak sie pisze to nazwisko,ale chyba wiemy o co kaman;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jessalba Re: Czy w "Brygadzie ratunkowej"gra Wycleaf Jean? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 09:47 szkoda ze to ostatni sezon... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boy Re: Czy w "Brygadzie ratunkowej"gra Wycleaf Jean? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 18:09 Eee... mysle ze jeszcze z jeden nakreca. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.s Re: Czy w "Brygadzie ratunkowej"gra Wycleaf Jean? 02.11.05, 19:58 Eh, chciałbym, żeby tak było... Niestety, 6 sezon jest oficjalnie ostatnim. 22 odcinek 6 serii nosi nawet tytuł "Goodbye to Camelot" (aluzja do pierwszego odcinka 1 sezonu - "Welcome to Camelot"). Jedyne, na co możemy liczyć, to powtórki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FJR Re: Czy w "Brygadzie ratunkowej"gra Wycleaf Jean? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 20:06 No niestety, 22 odcinek 6 serii jest definitywnie ostatnim odcinkiem. Więcej nie będzie. Miałem okazję go już obejrzeć (ściągnąłem z netu) - zakończenie nie pozostawia złudzeń. Fakt faktem, że dla mnie to jeden z najlepszych sensacyjnych seriali "made in USA", jakie wyemitowano w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boy Re: Czy w "Brygadzie ratunkowej"gra Wycleaf Jean? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 15:56 Faktycznie... Az sprawdzilem na jednej z fan-stron serialu. No coz, lipa jak dla mnie. Jest to jeden z nielicznych seriali, poza 2 pierwszymi sezonami E.R i "Nowojorskimi Gliniarzami", ktore ogladalem odcinek po odcinku. I wedlug mnie jest zdecydowanie najlepszy z wymienionych. Naprawde szkoda ze to juz koniec bo z tymi aktorami i przy tylu fajnych pomyslach i swietnej realizacji mozna by nakrecic jeszcze min. 2 serie. :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daga Re: Czy w "Brygadzie ratunkowej"gra Wycleaf Jean? IP: *.lublin.mm.pl 03.11.05, 16:21 Mi też sie dziś żal zrobiło jak uświadomiłam sobie,że w przyszłym tyg.-zdaje sie-koniec.Szkoda wielka. Żeby sie chociaż dobrze skończyło;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FJR Re: Czy w "Brygadzie ratunkowej"gra Wycleaf Jean? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 16:31 Właśnie, pomysły na kolejne odcinki były bardzo dobre - do samego końca, i trudno uwierzyć, żeby się wyczerpały. Można mieć tylko cichą nadzieję na "THIRD WATCH: Reaktywacja" ;-) Ale pewnie przyjdzie nam poczekać na coś podobnego, o ile w ogóle 7 seria powstanie. A fajnie by było... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.s Re: Czy w "Brygadzie ratunkowej"gra Wycleaf Jean? 03.11.05, 16:36 A którą postać lub postacie najbardziej polubiliście z całego serialu? Jaki wątek lub który odcinek najbardziej Wam się podobał? Odpowiedz Link Zgłoś
aga.p.p Re: Czy w "Brygadzie ratunkowej"gra Wycleaf Jean? 03.11.05, 18:01 Yokas. Babka z charakterem podobnym do mojego. Trudno mi było nie polubić:) Doca też trudno nie polubić. Cruz polubiłam dopiero za to co zrobiła w ostatnim odcinku (wtajemniczonych uprasza się o niespoilerowanie, pozostali mogą poczekać do wtorku). Odcinki zdecydowanie te, których akcja toczy się 10 i 11 września. I pozostałe okołotematyczne. Mistrzostwo świata (a biorąc pod uwagę temat serialu, to łatwo im pewnie nie było). Dzisiejszy też był jednym z lepszych. A w ogóle to ciężko się zdecydować, bo w tym serialu nie ma skiepszczonych wątków. pzdr, A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daga Re: Czy w "Brygadzie ratunkowej"gra Wycleaf Jean? IP: *.lublin.mm.pl 03.11.05, 18:03 Yokas,Sully,no i faktycznie Cruz.Jest w niej jakiś magnetyzm,no i dawno nie widziałam takiej "twardej babki" w serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_i_werka Re: Czy w "Brygadzie ratunkowej"gra Wycleaf Jean? 03.11.05, 18:15 Bosco:-)))))) Uwielbiam go od samego początku.Lubiłam też bardzo Bobbiego i strasznie płakałam jak go zabili.No i Sully a zwłaszcza jego związek z Tatianą. Cholera wszystkie moje ulubione seriale sie kończą:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FJR Re: Czy w "Brygadzie ratunkowej"gra Wycleaf Jean? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 22:26 Mnie najbliższe są postacie policjantów - Yokas, Cruz, Sully'ego, Davisa i Bosco. Faith Yokas jest chyba najsilniejsza z nich wszystkich, choć i Cruz to silna kobieta, z charakterem, niezależna. Sully - według mnie jest niczym ojciec, nie tylko dla Davis'a, ale i ze względu na swój wiek i doświadczenie może być wzorem dla pozostałych gliniarzy. Davis - naprawdę dobry glina i porządny facet. I wreszcie narwaniec Bosco - Faith chyba wie najlepiej, że trudno o lepszego przyjaciela i partnera. Jeśli chodzi o poszczególne odcinki to trundo mi wybrać jeden czy nawet kilka ulubionych (zwłaszcza, że niestety nie widziałem wszystkich), ale bardzo podobał mi się epizod "Last Call" (4 seria), kiedy Ty, Doc i Bosco postanowili zabrać Sully'ego na przymusowy odwyk do leśnej chatki. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.s Re: Czy w "Brygadzie ratunkowej"gra Wycleaf Jean? 03.11.05, 22:39 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi! Trudno wybrać jedną postać, bo każda wnosi coś do serialu - mniej lub więcej. Dobrze, że twórcy potrafili wyważyć wątki tak, by nie skupiały się one wokół jednego z bohaterów, czy też tylko części z nich. Mnie też trudno wybrać jeden odcinek, który szczególnie bym lubił. Każdy wnosi coś nowego - nie ma gorszych i lepszych. Dla mnie wszystkie były równie interesujące. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daga Re: Czy w "Brygadzie ratunkowej"gra Wycleaf Jean? IP: *.lublin.mm.pl 04.11.05, 15:40 I znowu przykro,że coraz bliżej końca;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FJR Muzyka w Third Watch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 19:17 Prócz tego, że nie będzie już więcej odcinków Third Watch, szkoda też, że nie wydano żadnego soundtracku. Jedyne, co można zrobić, to zdobyć listę utworów wykorzystanych w poszczególnych odcinkach i szukać ich na własną rękę. A skoro już mowa o muzyce, to motyw przewodni jest świetny - nie wyobrażam sobie innego utworu jak tylko "Keep Hope Alive" The Crystal Method. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.s Goodbye to Camelot 08.11.05, 06:59 Dziś ostatni (niestety) odcinek "Third Watch" - ciekaw jestem Waszych opinii na jego temat - jak Wam się podobał? Odpowiedz Link Zgłoś