kasia147 16.02.06, 19:31 czy mi się przesłyszało czy mu na dwa zdania ktoś podmienił głos? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fiszki Re: Jonasz w dzisiejszym odcinku 16.02.06, 20:55 widziałam ten fragment i też miałam takie wrażenie. Ale może to wina mikrofonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Jonasz w dzisiejszym odcinku IP: *.ec.pl 17.02.06, 00:14 tak tak,najwyraźniej zmienili mu kwestię, bo inaczej poruszał ustami a inny dźwięk można było usłyszeć, a swoją drogą - Jonasz - co to za imię??? Miron, Jonasz, Jeremiasz, wszyscy mniej więcej w jednym czasie pojawili się w Klaunie i wszyscy jakieś wyjątkowo wymyślne imiona mają, czyżby już takich normalnych zabrakło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crew Re: Jonasz w dzisiejszym odcinku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:59 To takie archiaizmy imienne,a pospólstwo takimi imionami nazywa swoje dzieci.Znam Oliviera,do którego nazwisko koooooompletnie nie pasuje.To tak jakby się salon z chlewem połączył. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Jonasz w dzisiejszym odcinku 17.02.06, 15:35 Może mama jednego była miłośniczką Kofty a mama drugiego wielbicielką Białoszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_kidler Re: Jonasz w dzisiejszym odcinku 17.02.06, 16:22 Przez Klan się juz tyle ludzi przewinelo, ze zaczyna brakowac imion... A przeciez nie nazwą tak samo dwóch bohaterów, nawet jesli jednego juz dawno nie ma... Stąd ten Jonasz, Miron, Jeremiasz, a u Olki jeste jeszcze Kostek... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Jonasz w dzisiejszym odcinku 17.02.06, 17:10 > Przez Klan się juz tyle ludzi przewinelo, ze zaczyna brakowac imion... A > przeciez nie nazwą tak samo dwóch bohaterów, Niekoniecznie: Piotr Rafalski i Piotrek, kolega Olki Ewa - żona Daniela a wcześniej matka Maciusia I jeszcze parę przykładów podwójnych imion by się znalazło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Jonasz w dzisiejszym odcinku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 17:26 Paweł senior i Pawełek junior ;-)) Dziadek Władek i Władek-syn Michała... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Jonasz w dzisiejszym odcinku 17.02.06, 18:38 > Paweł senior i Pawełek junior ;-)) > Dziadek Władek i Władek-syn Michała... To akurat nie cakiem to samo - miałem na myśli przypadkową, nie zamierzoną zbieżność imion. Mam dalsze: -Marek - niefortunny narzeczony Olki i brat Jacka -Magda - była żona Rafalskeigo, obecna bratowa Jacka i amerykańska dziewczyna Michała -Stefan - wuj adwokat i instruktor prawa jazdy adorujący Agnieszkę, a także w pewnym sensie Vujković senior. I pewnie jeszcze trochę by się znalazło. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia147 Re: Jonasz w dzisiejszym odcinku 17.02.06, 18:09 seriale mają także taką moc że kreuja mode na imiona. Po fenomenie na dobre i na złe chłopcy byli nazywani kuba a później Amelia...mam wrażenie(trochę głupie) że twórcy chcą trochę te imiona przypomnieć, ale to chyba tylko moja głupia fantazja... Odpowiedz Link Zgłoś
lilith18 Re: Jonasz w dzisiejszym odcinku 17.02.06, 22:43 A jeśli nawet (chcą przypomnieć) - to nic złego. Amelia bije na głowę Sary, Klaudie i Andżeliki. Miron ciekawie wybija się w zalewie Patryków i Olivierów wspomnianych. Z całym szacunkiem dla posiadaczy wspomnianych imion, subiektywizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Jonasz w dzisiejszym odcinku IP: *.ec.pl 18.02.06, 12:45 ale przez brak rzeczonych Klaudii, Olivierów, Andżelik itd. serial jest nieżyciowy. Ja protestuję, dość Władysławów, Jasiów i Małgoś, żądam Kewina Lubicza i Andżeliki Chojnickiej!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Czym się zajmuje ten Jonasz? 17.02.06, 23:51 Jest policjantem a przy okazji informatorem Agnieszki i - pośrednio - Mirona, który powiązany jest z półświatkiem, o czym - poza Agnieszką, rzecz jasna - wiedzą wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś