Dodaj do ulubionych

LOST 2x15 Maternity Leave

02.03.06, 05:10
www.mininova.org/tor/240303
Obserwuj wątek
    • rita78 Re: LOST 2x15 Maternity Leave 02.03.06, 09:56
      ja zwykle mozna na was liczyc:) wielkie dzieki ...napisow jeszcze nie widze,
      ale jak znam niezawodność sliderOh to beda jeszcze dzisiaj:)
      • piotr7777 Re: odcinek z Claire, isnt'it? 02.03.06, 15:08
        • ariwederczi Yes, it is. 02.03.06, 19:53
          Perełka. :)
    • horrible.young.girl Re: LOST 2x15 Maternity Leave 02.03.06, 20:05
      Dokładnie, świetny odcinek. Nie lubię Claire, ale po nim zyskałam dla niej
      trochę sympatii. No i ten nowy bunkier. Nie wiem, czy traktować to jako
      rozwiązanie jakiejś zagadki, czy jako nową? ;) Chyba to drugie.
      • rita78 Re: LOST 2x15 Maternity Leave 02.03.06, 23:26
        rany a ja nadal sciagam...cos dzisiaj mam slaby cug na necie:) wiec zostawie
        chyba sobie uczte na jutro:)
    • tenebre Henry Gale 04.03.06, 18:00
      Tak samo nazywał się wuj Dorotki z "Czarnoksiężnika z krainy Oz".

Jest to również imię i nazwisko amerykańskiego astrofizyka żyjącego w latach
      1889-1948 .

W odcinku "One Of Them" powiedział Sayidowi, że pochodzi z Minnesoty.

"Henry Gale Minnesota"

po przestawieniu liter:

"See An Other Man Lying"

Ja tam mu nie wierzę :)
      • horrible.young.girl Re: Henry Gale 04.03.06, 19:12
        No ładnie. Już nieraz takie zabawy słowem miały jakiś sens. Można jeszcze
        pokombinować z datą urodzenia i śmierci tego astrofizyka, ale daruję sobie. W
        każdym bądź razie Henry'emu nie ufam i basta. Takie manipulacje na psychice
        Locke'a są mocno podejrzane.
        A ktoś może mi odświeżyć pamięć i powiedzieć, czym się zajmował wujek
        Dorotki? ;) Może to ma jakieś znaczenie.
        • tenebre Re: Henry Gale 04.03.06, 19:46
          Wujek Dorotki może jest tu tylko wskazówką, nie pamiętam czym się zajmował. Z
          tego, co pamietam był totalnie trzecioplanową postacią w książce. Dorotka
          trafiła do krainy Oza przez trąbę powietrzną, a czarnoksiężnik z Oz (który
          okazał się być oszustem z Omaha) wylądował tam, po huraganie, który go dopadł
          podczas lotu BALONEM!!! :))
          • elfhelm a to nie Wuj Gale się rozbił balonem? 07.03.06, 23:36
      • ariwederczi Re: Henry Gale 04.03.06, 20:50
        Logika scenarzystów: WSZYSTKO wskazuje na to, że gość jest Inny. "Yntelygentni"
        przewidują więc, że nie jest. Więc on przewrotnie jednak jest. ;)
        • aasiek Re: Henry Gale 04.03.06, 22:45
          On mi przypomina trochę tego gościa, który zaczepił w WC-cie na lotnisku Jin'a.
          Ale trochę by to bez sensu było...
        • winnix Re: Henry Gale 07.03.06, 11:09
          Ej, ej, ej, a załapaliście o co chodziło z tą brodą i klejem do
          charakteryzacji? Bo ja chyba mało kumata jestem i dopiero wczoraj w necie
          doczytałam, że ci obdarci Inni to ucharakteryzowani są. I ten koleś, co
          rozmawiał z Ethanem w bunkrze, że Ethan nie zrobił listy i zawalił sprawę, to
          jest ładny, czysty i schludny Zeke! Kurde, jak ja mogłam tego nie zuważyć, a
          tak się zastanawiałam po cholerę tę brodę i klej pokazują.
          W każdym razie, wygląda na to, że Inni to ludzie z Dharmy, którzy się
          przebierają, żeby Lostowicze myśleli że oni jakimiś dawnymi rozbitkami są. I
          Ethan też miał zrobić listę "dobrych ludzi", tylko że go odkryli i musiał
          zmienić plan działania.

A jeszcze jako ciekawostkę dodam, że w odcinku, w którym została Claire
          porwana, skrócono końcówkę. Kończy się jak się mierzą z Ethanem wzrokiem, a w
          oryginalnym scenariuszu była podobno scena, w której coś szeleści za Charliem i
          Claire, jakby ktoś był jeszcze oprócz Ethana. To by wyjaśniło też, dlaczego
          Ethan miał niby nadludzką siłę. Generalnie ciężko uprowadzić dwójkę ludzi i
          jeszcze jedno z nich powiesić w tym czasie na drzewie. Jakby było ich dwoje na
          przykład, wszystko zaczęło by nabierać sensu:)

winnie
        • mmzin Re: Henry Gale 16.03.06, 19:02
          jak wszystko?
          bo jak na razie to slyszlem, ze ma niby jakis taki dziwny wyraz twarzy w odcinku "One of Them"
          i to chyba byl kluczowy argument, bo innych za bardzo nie widze
          no i jakby chcieli tam szpiega-rozpierdalatora to chyba sa inne sposoby zeby go wlaczyc niz zeby dyndał w tej pułapce? w nadziei, ze znajda go rozbitkowie

znalazl sie tam samolot z Nigerii to i balon mogl wyladowac
          chyba, ze wpadka scenarzystow, ktorzy czesc rzeczy wymyslaja na poczekaniu (pewnie duzo) a potem bedzie to ciezko do kupy zebrac :P
    • elfhelm I wiemy kim jest Alex :) 07.03.06, 23:34
      do której Zeke kierował słowa "Przyprowadź ją [Kate], Alex!" w 2X11
    • mmzin Nowe zagadki 16.03.06, 18:51
      no niby cos sie tam wyjasnilo ale jeszcze wiecej zakrecilo :)
      dlaczego niby Dharma opuscila stacje medyczna? mozna by to niby tlumaczyc tym, ze rozbitcy mogliby sie o niej dowiedziec od Ethana (przesluchanie i tak dalej) ale jesli znalezli tam brode i czapke Zeka to znaczy sie, ze dziala ona jeszcze pozniej
      jak zabrali z tamtad ten sprzet? w koncu ciezki byl on raczej, wiec powinni raczej dysponowac jakimis srodkami transportu ale bez dróg?
      no i czy ta wyspa byla odcieta od swiata? bo ten sprzet to raczej taki nowszy wiec jednak musieli go jakos przewiezc, tak jak i pralki Desmoda (musi byc jakas przystan jesli maja łodzie)
      no i Henry nie wydaje sie byc Obcym, tylko gosciem ktory manipuluje zeby sie wydostac :)
      • winnix Re: Nowe zagadki 17.03.06, 11:48
        >tym, ze rozbitcy mogliby sie o niej dowiedziec od Ethana

Rozbitkowie....

Nie mogłam się powstrzymać, to aż fizycznie boli.
        • mmzin Re: Nowe zagadki 17.03.06, 16:14
          i o to chodzi :)
          i o to chodzi :)
          spoko...zrezygnowałem z nazwania Innych dharmitami :P
      • elfhelm Henry Gale 17.03.06, 22:56
        czyżby więc analogia z czarownikiem z OZ przypadkowa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka