Dodaj do ulubionych

Marta - MJM

IP: *.is.net.pl 07.06.06, 08:22
O co chodzi z Martą i jej dresikami. Zawsze w domu odwalona, nawet jak
polegiwała w ciąży to w szpilach a teraz nagle jakaś deprecha ją dopadła, ni
z gruchy ni z pietruchy pół roku po narodzinach dziecka.
Obserwuj wątek
    • Gość: żaba Re: Marta - MJM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 09:18
      Mhm, ciężka sprrrawa. Kobitka na urlopie bądź co bądź, we własnej chacie,
      zajęta praniem, przecieraniem zupek, zmianą pieluszek itepe m u s i mieć
      atrybuty wampa i biznesłumen? Tak jest bardziej elegancko i wygodnie?
      Te wszystkie trwałe, szpilki, tipsy, opięte kostiumiki? A jak w tym, za
      przeproszeniem, dzieciakowi umyć pupę, albo wytrzeć papkę ze scian i podłogi?
      Nie wystarczy do tego modny i czysty(!) dresik?
      I kto siostrze zwrócił z obrzydzeniem uwagę, że się zapuściła ostatnio?
      Mysza - miszczyni bojówek i jednej fryzury!
      A tfu.
    • Gość: kasia Re: Marta - MJM IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.06, 09:20
      Gosza zwróciła Marcie uwagę dlatego, bo dowartościował ją Grzegorz gej ;)
    • Gość: Podglądaczka Re: Marta - MJM IP: *.is.net.pl 07.06.06, 13:40
      Hmm...No właśnie ubiera się teraz jak rasowa kura domowa, ale jak dziecko miało
      pare tyg. to latała odwalona. Dziwi mnie ta nagła zmiana.
      • Gość: aloo Re: Marta - MJM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 14:33
        Mąż wyjechał, a dla byłego kochanka, na wieczorne wyjscie odwaliła się jak trzeba;))
      • anies75 Re: Marta - MJM 07.06.06, 15:02
        im młodsze dziecie tym mniej przy nim roboty
        taka prawda
    • Gość: Elmo Re: Marta - MJM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 15:04
      Podpisuje sie pod tym, co napisala zaba.
      Gosia - szczyt mody i urody (wiecznie te same bojowki, czy to idzie na
      sylwestra, czy na egzamin, czy myje okno) i smie zwracac uwage siostrze, ktora
      zajeta jest dzieckiem i praca.
      A juz z rownowagi wyprowadzily mnie jej zale, ze "kocha Anie, ale wczesniej czy
      pozniej Marta bedzie chciala, zeby popilnowala mala, a ona nie ma ochoty."
      Ciotka - cholera jasna! A z jakim obrzydzeniem spojrzala jak dziecku sie ulalo.
      Nie cierpie jej!!!!!
      • Gość: Kalia Re: Marta - MJM IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 07.06.06, 15:23
        a czy musi ochoczo zajmowac sie dzieckiem siostry?nie kazdy znajduje
        przyjemnosc w obcowaniu z dziecmi.i slusznie przypuszczala,ze martusia bedzie
        biegala na spotkanka z jackiem i rafalkiem,a ja wrobi w opieke nad dzieckiem.w
        ulaniu tez nie byo nic przyjemngo,zeby sie tym zachwycac.mine zrobila adekwatna
        do widoku.
        • Gość: Elmo kalio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 12:23
          Ale po kase na rozkrecenie firmy to wiedziala do kogo przyleciec i zeby zbyt
          daleko nie siegac, ciekawe w czyim mieszkaniu siedziala x-czasu? Wiec teraz,
          gdyby Marta chciala ja poprosic, zeby posiedziala przez godzine przy dziecku -
          to rzeczywiscie wielkie halo! No ale przeciez Myszunia jest taka delikatna, ze
          brzydzilaby sie otrzec troche mleka, ktore ulaloby sie z buzi malucha. To
          najwieksza egoistka jak w zyciu widzialam - zapatrzona tylko i wylacznie w
          czubek wlasnego nosa. Czy ona kiedykolwiek i komukolwiek z rodziny pomogla (Izy
          nie licze, zreszt i ona wypowiedziala sie o Gosce dosc stanowczo i malo
          pochlebnie)? Liczy tylko na pomoc innych - cholerny darmozjad!!!!!!
          Uchchchch.......sie zdenerwowalam!!!
          • Gość: b.p. Re: kalio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 13:33
            a co Iza powiedziała o Gośce?
            • Gość: Elmo Re: kalio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 17:11
              ... ze wiekszej egoistki jak zyje nie widziala...
    • Gość: b.p. Re: Marta - MJM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 19:22
      Deprecha poporodowa najczęściej włącza się po paru miesiącach, bo zaraz po
      porodzie są endorfiny, nowa, emocjonująca sytuacja, znajomi, gratulacje,
      prezenty. A potem entuzjazm przygasa, pojawia się trudna monotonia...
      • Gość: Aga Re: Marta - MJM IP: 193.0.116.* 08.06.06, 10:19
        Plus to, że mąż wyjechał, syn wyjechał, a tu jeszcze kupno domu na głowie. Ja
        tam się Marcie nie dziwie, tez by mi sie nie chciało dbać o siebie w takiej
        sytuacji.
    • xyz777 Re: Marta - MJM 08.06.06, 15:46
      Pewnie wszyscy juz znają tę informację, ale czy wiecie, że Dominika Ostałowska
      podjęła decyzję odejścia z serialu. Scenarzyści mają różne pomysły na
      rozwiązanie tego problemu.
      Najprawdopodobniej Marta zginie z rąk mafii.
      Szkoda, dla tej aktorki głównie oglądam ten serial.
      • alex_koz Re: Marta - MJM 08.06.06, 19:54
        naprawde D.Ostalowska odchodzi?
        szkoda, lubie ta postac.
        niech podrzuca inna aktorke, a jak ma zginac to juz chyba lepiej wypadek
        samochodowy niz jakas mafia. bozsz.. wszystkim w Polsce sie potem bedzie
        wydawac ze mafia sedziow zabija;)
      • monisia440 Re: Marta - MJM 08.06.06, 21:23
        Nie sądzę, żeby scenarzyści uśmiercili kolejną postać.... Jeśli to, że
        Ostałowska odchodzi jest prawdą to pewnie jej bohaterka wyjedzie do USA, do męża...
        • xyz777 Re: Marta - MJM 08.06.06, 21:34
          Na oficjalnej stronie serialu M jak miłość widnieje taka informacja:

W małżeństwie pani Dominiki nie działo się dobrze, ciągłe problemy z serialem,
          mało czasu dla synka Huberta i ciągła gonitwa za popularnością. Aktorka musiała
          wybrać: albo rodzina albo serial i popularność. Wybrała to pierwsze, jest to nie
          lada wyzwanie dla scenarzystów, którzy głowią się jak sprytnie oddalić lub
          usunąć Martę z serialu. W innych serialach zastosowano chwyty typu: wypadek
          samochodowy bohatera (Paweł z "Samego życia" czy Ela z "Na dobre i na złe") lub
          wyjazd za granicę np. do USA (Karolina z "Na Wspólnej" czy bohaterowie
          "Złotopolskich"). Jak więc zrobić dobrze, tak żeby widz długo nie płakał po
          bohaterce? Scenarzyści serialu postanowili uśmiercić Martę przez... mafię. Stróż
          prawa i prawdy bedzie musiał się pożegnac z życiem. Co z małą Anią, jak
          zareagują bohaterowie już na drugie odejście bliskiej osoby (pół roku wcześniej
          umarł Krzysztof- Cezary Morawski)? Może decyzja Dominiki nie jest jeszcze
          ostateczna? Tego dowiemy się już wkrótce!

Pozdrawiam
          • xyz777 Re: Marta - MJM 08.06.06, 21:36
            Tytułem uzupełnienia:
            data tej informacji, co jest b. istotne, to 24.05.2006
            • czekolada72 Re: Marta - MJM 08.06.06, 21:58
              No i co z jej kupnem domu?
          • Gość: Kasia Re: Marta - MJM IP: *.is.net.pl 09.06.06, 09:19
            Beznadzieja :( Wszyscy odchodzą:Krzysztof, Norbert - niestety nusiał wyjechać,
            Stefan teraz Marta. Chyba czas zakończyć serial bo sie nam drugi "klan" blee
            zrobi
      • Gość: Kawa A ja nie chce!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 09:38
        Nie chce żeby odeszła z serialu, ale oczywiście rozumiem jej decyzję, szczerze
        mówiąc - też bym wybrała rodzinę. Ale ten wątek z mafią ... mocno nagięty,
        bardziej realne byłoby gdyby wyjechała do USA, albo miała wypadek
        samochodowy ... No cóż:( Dla mnie Marta ( Dominika Ostałowska) jest jedną z 2
        postaci które lubie w serialu ... zaraz obok Mateuszka, lubiłam też Kamila, ale
        odszedł, wszyscy fajni odchodzą a same smenty zostają typu Marysia, Lucky Luck
        czy Teresa :|

No comments ...
        • Gość: kasik Re: A ja nie chce!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 13:11
          oj nie zartujcie, przecież tej smędy nie będzie nikomu brakował w serialu,
          niech sobie odchodzi w cholerę do dwóch hubków.
          ale odchodzenie aktorów to norma w serialowych tasiemcach, w "na dobre i na
          złe" połowa już zniknęła, to samo będzie w "mjm".
          • alex_koz Re: A ja nie chce!!!! 09.06.06, 14:56
            niech wstawia inna aktorke i tyle;)
            • czekolada72 Re: A ja nie chce!!!! 09.06.06, 17:35
              Tak? A która np??
          • monisia440 Re: A ja nie chce!!!! 09.06.06, 22:05
            Z opisów przyszłych odcinków serialu wynika, że Marta zdecydowała się wyjechać
            do USA do męża, tak więc już wiadomo w jaki sposób sędzina zniknie z serialu....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka