Dodaj do ulubionych

Magda M. - coraz większa bzdura

18.10.06, 10:58
To jedyny serail, który oglądam jakoś tak siłą rozpędu i w czasei
wczorajszego odcinka kilka razy sięgałam po pilota, żeby wyłączyć telewizor.
Oto powody:
1. Agata - ile jeszcze odcinków będzie wyciągać tę historię z windą? To tak
sztuczne, że aż boli. Poza tym jej postać robi się coraz bardziej
denerwująca. Rozumiem, że ma stanowić przeciwwagę dla rozsądnie myślącej
Karoliny, ale klepie czasami takie bzdury że zastanawiam się nad kondycją
psychiczną twórcy dialogów. Wczorajsza scena w klubie fitness to szczyt
wszystkiego. Gdyby na zajęciach, na które ja chodzę, ktoś wygłaszał takie
przemówienia, z miejsca wyleciałby za drzwi.
2. Julka - jakieś dalekie wspomnienia fantastycznego dzieciaka z "tylko mnie
kochaj"
3. Magda M. - skoro taka zakochana, jak mogła pozwolić na rozwinięcie się
sprawy z Rafałem? A już jego przyjście na pilates... Sorry, ale do mnie takie
tanie sztuczki nie trafiają nawet w telenoweli.
4. Mariola - skoro już musi udawać, że pisze na komputerze, niech robi to
bardziej naturalnie. Pod nosem mruczy tekst maila, a palce uderzają ciągle w
te same klawisze.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Magda M. - coraz większa bzdura IP: 193.151.48.* 18.10.06, 11:14
      Cieszmy sie z tego, ze Małaszyński nie chce grać w serialu. Wyobrazacie sobie
      jaka by byla nuda gdyby nic sie nie dzialo i Magda byla by z Piotrem przez
      kolejnych 30 odcinkow?
    • ariwederczi Re: Magda M. - coraz większa bzdura 18.10.06, 11:51
      > 2. Julka - jakieś dalekie wspomnienia fantastycznego dzieciaka z "tylko mnie
      > kochaj"

Po zobaczeniu tego dzieciaka "na żywo" określenie "fantastyczny" staje się
      supernierealistyczne.
      • jowita771 Re: Magda M. - coraz większa bzdura 18.10.06, 11:59
        mnie się ten dzieciak nigdy nie podobał, ale ja nie lubię takich dzieciaków -
        pępków świata.
    • lilith76 Re: Magda M. - coraz większa bzdura 18.10.06, 12:51
      Dla mnie, o zgrozo, ta seria jest bardziej strawna, bo MagdaM nie miota się neutorycznie, nie płacze, nie trzęsie się, nie wymóżdża, gryzie się tylko wewnętrznie z tajemniczą miną i nie wiem, czy to zasługa scenariusza, czy się Brodzik artystycznie rozwinęła ;)
      Za to chłopcy lgną do niej jak klienci na wyprzedaże w centrum handlowym.
      Co oznacza, że najlepiej się tajemniczo uśmiechać, utrzymywać uparcie że ma się ukochanego zadekowanego za Oceanem i życie osobiste nagle rozkwita.
      Wspomnę tylko, że gdyby mnie obskakiwał jakiś facet tak zaciekle jak Pan Prezes Rafał, a ja byłabym niezainteresowana, to chybabym to zgłosiła na policję jako nękanie.

Generalnie się z tolazopolą zgadzam :)
      • tolazopola Re: Magda M. - coraz większa bzdura 18.10.06, 13:01
        To prawda, że w porównaniu z serią II - o pierwszej - nie wspominając, teraz
        coś się dzieje. Ale mam wrażenie, że scenarzyści trochą przekombinowali. Magda
        to ktoś zupełnie inny niż w serii I - od ciuchów począwszy na stosunku do
        mężczyzn skończywszy. A zażyłość Magdy, Agaty i Karoliny z Mariolą poraża
        sztucznością.
        • anmanika Re: Magda M. - coraz większa bzdura 18.10.06, 13:28
          Muszę was (chyba?) zmartwić:

film.onet.pl/seriale/0,1419970,wiadomosc.html
          i będzie jeszcze 4,5,6 seria Magdy M.
          • lilith76 Re: Magda M. - coraz większa bzdura 18.10.06, 13:57
            > i będzie jeszcze 4,5,6 seria Magdy M

Z tekstu to nie wynika.
    • Gość: kaniini Re: Magda M. - coraz większa bzdura IP: 193.0.117.* 18.10.06, 13:31
      maglowanie sprawy, dlaczego nie pisze - o Boże - magda - napisał? ale z niego
      dziad - no i co - a może jeszcze napisze - no to ja mu napiszę - wszystkie te
      kwestie są max. irytujące, nierealistyczne i idiotyczne - nie wyobrażam sobie
      kobiet, które tak by sie zachowywały ani faceta, który jakoby chorniąc swoją
      dziewczynę wyjechał bez wieści do stanów - i tak się będzie martwiła o niego -
      więc o co chodzi- jak można wyjechać i sięsłowem nie odzywać - to z miłości tak?

z każdym odcinkiem oglądanej masochistycznie magdy m. przypomina mi się stare
      przysłowie - jeśli myślisz, że to dno - zawsze słychać stukanie od spodu.
      To jest film animowany - animowana gazeta - nawet nie elle ani twój styl - to
      jest jakaś olivia - czy co tam jest jeszcze innego - jak sobie "Zwykłe kobiety"
      mają wyobrażac życie "wyższych sfer" i te wszystkie kiczowate wstawki: z
      dzieckiem, któe ledwo wydukało swój tekst, z niesfornymi, ale kochanymi
      dzieciakami, z uwodzeniem Wojtka przez spokorniałą tygrysicę - to najgorszy i
      najbardziej sztuczny serial - polecam parodię na stronie "szymon majewski
      show" - "zesztywniało mi" czy coś w tym stylu ;)))
    • monalisa.pl :-D ja bym do tego kotła wrzucila tez: 18.10.06, 15:20
      głupie, denerwujace,infantylne i rozpieszczone bahory waligórów i zone
      waligóry - pierdzi w stołek przez 3 dni w tyg (bo tylko 2 razy w tyg jest w
      fundacji) ale pomoc domowa jest 24/h:-) zenada!
      nie wiem wlasciwie po co ogladam ten serial bo wszytsko co w nim sie dzieje
      jest załosne - odkad nie ma malaszynskiego - masakra!
      • lilith76 Re: :-D ja bym do tego kotła wrzucila tez: 18.10.06, 16:16
        No właśnie!
        Dwa dni siedzi w fundacji, a tymczasem dom w rozsypce i dzieciaki rozwydrzone bo matki nie ma... I Waligóra warczy, że jego żona powinna siedzieć więcej w domu, bo nie dba już o niego. Kurde, ile można dbać o dom w tygodniu???
        To w takim razie domy, gdzie kobieta pracuje 8h/dobę to jakaś patologia.

PS: Dobrze, że Waligóra mojego domu nie widzi...
        PS2: I co to za nazwisko, Waligóra...
        • gixera Re: :-D ja bym do tego kotła wrzucila tez: 20.10.06, 12:38
          > PS2: I co to za nazwisko, Waligóra...
          >

Mogliby go nazwac np. Walikoń i dopiero by było:-P
    • madee1 Re: Magda M. - coraz większa bzdura 18.10.06, 16:22
      Mnie rozwala wątek Beaty 'TVN' Tyszkiewicz. WTF? Kobieta nalega na spotkanie,
      poucza obcą kobietę co ma zrobić ze swoimi uczuciami, koszmar jakiś. Tamten
      znowu (Rafał) słyszy po raz kolejny, że ma ją zostawić w spokoju, po czym nęka
      ją nawet w fitness-clubie. Nie wiem, to urocze ma być, czy psychopatyczne?
      • Gość: Ania17 Re: Magda M. - coraz większa bzdura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 16:40
        Nie podoba się nie oglądaj chyba sprawa prosta nie????????????
        Magda M przy tych kiczach typu M jka masakra która kompletnie się wypaliła
        diament!!! Do tego obsada zabójczo przystojnego Małaszyskiego nadaje tylko
        urokowi temu serialowi!!! W polsce jeszcze nie było serialu o prawnikach za to o
        rodinach chyba z Milion!!!
        Magda M jest the best!
        • lilith76 Re: Magda M. - coraz większa bzdura 18.10.06, 16:48
          Pewnie ci trudno uwierzyć, że ktoś może ogladać serial po to by się pośmiać ze scenariusza i realizacji. Jest to pewien fenomem - serial został kultowy dzięki rzeczy antyfanów, którzy go oglądają zamiast kawy na podniesienie ciśnienia.

PS: Ilość wykrzykników nie dodaje wypowiedzi wagi.
          • Gość: me Re: Magda M. - coraz większa bzdura IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.10.06, 17:59
            serial może byłby jeszcze trochę wiarygodny, gdyby zamiast dorosłych,
            wykształconych kobiet, grały przygłupie nastolatki
            • janeavril Re: Magda M. - coraz większa bzdura 18.10.06, 19:28
              Jakbym siebie slyszala! dziekuje ze tak trafnie to ujelas, smutno sie robi, ze
              niektore kobiety moga traktowac fabule tego filmu powaznie. Nie bylo tu sceny
              od poczatku 1 serii, ktora mialaby jakieklowiek podstawy
              prawdopodobienstwa...Ale ja to skladam na karb miernego aktorstwa glownej
              bohaterki. Gdyby ona byla wiarygodna, moze i reszta by byla, a tak klamstwo,
              klamstwo, klamstwo
          • tolazopola Re: Magda M. - coraz większa bzdura 18.10.06, 19:56
            Przez lata nie oglądałam seriali bo nigdy nie wiedziałam, o której wrócę z
            pracy. No i teraz, skoro wreszcie mogę, wybrałam sobie Magdę M. Sama na siebie
            się wściekam, że co wtorek, jakby życie od tego zależało, o 21.30 włączam
            telewizor. Ale chyba wiem dlaczego - ja przy tym odpoczywam! I myślę inaczej ;)
            Wczoraj np. ucieszyłam się, że za mną nikt nie gania na aerobic :)

ps. mam nadzieję, że jeden wykrzyknik jest dopuszczalny. zresztą, ja wcalę nie
            chcę, żeby moje wypowiedzi były poważne.
            • Gość: Bleee Re: Magda M. - coraz większa bzdura IP: *.spray.net.pl 18.10.06, 20:23
              Jakby za mną na aerobic ganiał taki przystojniak jak prezes Rafał Żywiecki to
              bym się ze szczęścia nie posiadała a ta durna Magda Go nie chce!
              • Gość: Bolo Re: Magda M. - coraz większa bzdura IP: *.aster.pl 18.10.06, 21:46
                No nie chce go, bo woli faceta ktory ja totalnie olal, odlecial, nie zadzwonil,
                nie napisal i w dodatku jeszcze kopnal w kalendarz :D Chociaz i tak wiadomo ze
                ozyje :)
                • Gość: Iwona Re: Magda M. - coraz większa bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 22:14
                  I to jest wlasnie bardzo prawdopodobny scenariusz :-))
                  I super realistyczny.
                  • anmanika Re: Magda M. - coraz większa bzdura 19.10.06, 09:40
                    Ten artysta scenażysta to chyba nauki zawodu pobierał w Wenezueli lub jakiegoś
                    innego kraju telenowelowego. Tak czy inaczej efekt jest przekomiczny, trochę
                    czasami przypomina mi Monty Pythona.

www.filmpolski.pl/fp/index.php/1138732
                    • anmanika Ostatni odcinek 19.10.06, 10:32
                      Od początku emisji trzeciej serii "Magdy M" z każdym odcinkiem rośnie liczba
                      widzów produkcji. Wtorkowy odcinek oglądała rekordowa widownia 3 662 000 osób.
                      Tymczasem przed ekipą serialu ostatnie dni pracy.
                      W najbliższy wtorek 24 października padnie ostatni klaps na planie
                      serialu "Magda M.". O tym jednak, jak zakończą się perypetie tytułowej
                      bohaterki, ulubionej telewizyjnej prawniczki, a także jej wiernych przyjaciół,
                      widzowie przekonają się 12 grudnia, gdy telewizja TVN wyemituje ostatni 45.
                      odcinek serialu. Zanim do tego dojdzie, w życiu Magdy będzie się wiele działo.
                      Pojawiają się nowi znajomi, wielu niespodzianek dostarczy jej praca... Życie
                      ciągle stawia przed nią nowe wyzwania, a sposób, w jaki sobie z nimi radzi,
                      przyciąga coraz więcej widzów.

Fani "Magdy M." to bardzo aktywna publiczność, która chętnie sięga do szerokiej
                      oferty serwisów i produktów, jakie z myślą o nich przygotowuje producent
                      serialu, telewizja TVN. Dużym zainteresowaniem cieszy się internetowa
                      prapremiera serialu. Widzowie z wyprzedzeniem mogą oglądać kolejne odcinki
                      serialu na stronie www.magdam.onet.pl i w telefonach komórkowych sieci Orange.
                      W wolnych chwilach mogą również słuchać polskiej muzyki zebranej na dwóch
                      płytach "Magda M. Piosenki nie tylko o miłości". A to jeszcze nie wszystko.

Do sklepów trafiła właśnie książka pt.: "Świat Magdy M." autorstwa dziennikarzy
                      Anity Nawrockiej i Pawła Trześniewskiego, wydana wspólnie przez telewizję TVN i
                      wydawnictwo WAB. Jest to prawdziwe kompendium wiedzy o serialu i jego
                      bohaterach. Na łamach książki aktorzy z poczuciem humoru opowiadają, jak role,
                      które zagrali, wpłynęły na ich życie prywatne, producenci i ekipa zdradzają
                      zakulisowe tajemnice dotyczące realizacji serialu, a znane postaci ze świata
                      mediów i show-biznesu mówią, czym zauroczyła ich "Magda M". Dodatkowo w książce
                      zawarte są niepublikowane dotąd wyznania tytułowej bohaterki oraz liczne
                      zdjęcia z planu.

Wszyscy, którzy mają ochotę osobiście spotkać się z autorami książki, a także z
                      aktorami i producentami będą mieli ku temu okazję już w piątek, 20
                      października. Tego dnia o godzinie 17-tej w Empiku Megastore ul. Nowy Świat
                      15/17 w Warszawie publikację "Świat Magdy M." podpisywać będą Joanna Brodzik,
                      Paweł Małaszyński, Daria Widawska i Bartek Kasprzykowski oraz autorzy Anita
                      Nawrocka i Paweł Trześniewski, a także producenci Dorota Chamczyk i Michał
                      Kwieciński.

Jaki jest świat "Magdy M."? By poznać odpowiedź na to pytanie twórcy zapraszają
                      do do lektury książki oraz przed telewizory w każdy wtorek o godz. 21.30.

Ten tekst o aktywnej publiczności powalił mnie po prostu.
                      • lilith76 Re: Ostatni odcinek 19.10.06, 14:18
                        > Ten tekst o aktywnej publiczności powalił mnie po prostu.
                        >

No przecież widać w tym wątku :)
                        Bardzo aktywni jesteśmy :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka