Dodaj do ulubionych

Uwaga fani kultowych seriali

IP: *.dip.t-dialin.net 05.01.07, 15:42
dzisiaj:Ja Klaudiusz,legenda mini seriali,2007-my wspaniale sie zaczyna
Obserwuj wątek
    • babe007 Re: Uwaga fani kultowych seriali 05.01.07, 18:01
      • babe007 Uuuppps 05.01.07, 18:02
        Ale gdzie i o której?
        • 1oo Re: Uuuppps 05.01.07, 18:09
          20.4o w TV Puls, dzisiaj.
          • asiak44 Przegapiłam..... 06.01.07, 00:28
            Czy powtarzają o innej porze ten serial?
            • Gość: Jojo Re: Przegapiłam..... IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.07, 01:01
              tak:o 11rano dzisiaj
    • galaxian1 Re: Uwaga fani kultowych seriali 06.01.07, 00:37
      Moze to bylo dobre 30 lat temu.
      Wlaczylem... obejrzalem 15 minut... nie wytrzymalem.
      Wszystko krecone jedna kamera z jednego ujecia. Scena trwa w nieskonczonosc,
      zadnego ruchu kamery. Typowy angielski "teatr", jakich nie znosze. Juz spiker w
      wiadomosciach przejawia wieksze poklady energii, niz aktorzy w tym serialu.
      • Gość: Jojo Re: do galaxiana IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.07, 00:58
        1 gusta i gusciki
        2 zmasakrowali(wlosi i lektor)wylaczylem po 5min
        3 urok kina nie ogranicza sie do FX(mysle ze lapiesz)
        4 poziom aktorstwa jest dla ciebie pewnie pikus wazna akcja co?
        5 mysle ze mlodosc cie usprawiedliwia ale na dobrej drodze jestes(czytalem
        posty)
        6 Ciekawe co sadzisz o np.12-tu gniewnych ludziach, pozd...
        • galaxian1 Re: do galaxiana 06.01.07, 01:09
          Oj zastanow sie czlowieku co piszesz, zastanow :)
          Akurat jak w polskiej TV lecial ten serial, to ja juz go ogladalem (wiec sobie
          policz ten moj mlody wiek czlowieku). Ale nigdy nie znosilem angielskiego
          sposobu krecenia filmow, po prostu zbiera mi sie na mdlosci, jak widze cos
          takiego. Anglicy sa mistrzami w kreceniu jednej sceny przez pol godziny bez
          zadnego ruchu kamery. Uwazasz ze jak jest jakis ruch kamery, to sa juz FX i
          akcja ? No to gratulacje. Ja jednak za Klaudiusza sobie podziekuje z wyzej
          wymienionych powodow. Tak samo jak ze wszystkich innych filmow kreconych ta
          technika (moze nie stac ich bylo na 2 kamere !).
          • Gość: Jojo Re: do galaxiana IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.07, 01:19
            no coz,zostan przy 12 ami kamerach i przezuwaj(oczami)dalej badziewie
            • galaxian1 Re: do galaxiana 06.01.07, 01:54
              a ty przez 1,5 godziny kazdego odcinka wpartuj sie w stojace pomniki

Co do kultowosci serialu - w PRLu wszystkie zagraniczne seriale stawaly sie
              kultowymi - poczawszy od dr Dildare, poprzez Klaudiusza, Szpital na Peryferiach,
              Niewolnice Isaure, Powrot do Edenu, Dynastie... Chyba nie ma serialu ktory by
              kultowy nie byl. Jak nie bylo co ogladac, to sie ogladalo co w "szybce"
              pokazywali. Niestety wiekszosc z tych "kultow" w obecnych czasach doprowadza do
              smiechu i politowania.

I oby nie bylo, ze ja sieczke ogladam.
              Akurat jestem wielbicielem kina ambitnego i artystycznego - Bernardo Bertolucci,
              Woody Allen, Roman Polanski, Almodovar. Jednak w Klaudiuszu tyle artyzmu, ze po
              5 minutach zapada sie w spiaczke.

Czekam na komentarze innych widzow odnosnie serialu.
              • Gość: rigga Re: do galaxiana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 16:43
                nie zgodzę się z tobą, galaxian.Dla ciebie Ja Klaudiusz jest nudny, dla mnie
                bardzo ciekawy,i z przyjemnością miałabym go w swojej domowej videotece by
                nieraz go obejrzeć. Fakt, że w czasach PRL-u oglądalo się to, co puszczali, ale
                bez przesady, ty stawiasz na jednym miejscu opery mydlane z filmami ambitnymi.
                • Gość: Bololo Re: do galaxiana IP: *.aster.pl 06.01.07, 17:46
                  Moze sam serial jako taki nie jest nudny, ale psosob jego realizacji jest zalosny.
                  Koszt serialu musial wyniesc z 10 funtow - polgodzinne sceny w jednym pokoju
                  pokazane z jednej kamery, wszystko sterylne, nijakie, typowy teatr. Gra aktorow
                  tez teatralna - manieryczna i przejaskrawiona... kwestie wyuczone na pamiec i
                  recytowane. Tak to wyglada w teatrze. Ale to nie ma byc teatr ale serial filmowy
                  ! Wspolczesnego widza taka realizacja nurzy i nudzi, chcieli by ogladac piekne
                  rzymskie budowle, wstaniale kostiumy, naturalna gre aktorow, przepych moznych
                  tamtego swiata. A zamiast tego widza kilku stojacych niemal na bacznosc,
                  recytujacych aktorow, w szarych pokojach, niedopracowane wnetrza, ubogie
                  kostiumy... dlugo by wymieniac. Oczywiscie jak sie to komus podoba, to dobrze -
                  ale kazdy ma prawo do wlasnego zdania !
                  • Gość: Bololo Re: do galaxiana IP: *.aster.pl 06.01.07, 17:55
                    Zapomnialem napisac, ze w serialu panuje kompletna cisza.
                    Bo nie ma on zadnej muzyki.
                    Ja jednak podziekuje za Klaudiusza, chyba ze jako srodek nasenny :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka