Gość: Jojo IP: *.dip.t-dialin.net 05.01.07, 15:42 dzisiaj:Ja Klaudiusz,legenda mini seriali,2007-my wspaniale sie zaczyna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiak44 Przegapiłam..... 06.01.07, 00:28 Czy powtarzają o innej porze ten serial? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Przegapiłam..... IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.07, 01:01 tak:o 11rano dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: Uwaga fani kultowych seriali 06.01.07, 00:37 Moze to bylo dobre 30 lat temu. Wlaczylem... obejrzalem 15 minut... nie wytrzymalem. Wszystko krecone jedna kamera z jednego ujecia. Scena trwa w nieskonczonosc, zadnego ruchu kamery. Typowy angielski "teatr", jakich nie znosze. Juz spiker w wiadomosciach przejawia wieksze poklady energii, niz aktorzy w tym serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: do galaxiana IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.07, 00:58 1 gusta i gusciki 2 zmasakrowali(wlosi i lektor)wylaczylem po 5min 3 urok kina nie ogranicza sie do FX(mysle ze lapiesz) 4 poziom aktorstwa jest dla ciebie pewnie pikus wazna akcja co? 5 mysle ze mlodosc cie usprawiedliwia ale na dobrej drodze jestes(czytalem posty) 6 Ciekawe co sadzisz o np.12-tu gniewnych ludziach, pozd... Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: do galaxiana 06.01.07, 01:09 Oj zastanow sie czlowieku co piszesz, zastanow :) Akurat jak w polskiej TV lecial ten serial, to ja juz go ogladalem (wiec sobie policz ten moj mlody wiek czlowieku). Ale nigdy nie znosilem angielskiego sposobu krecenia filmow, po prostu zbiera mi sie na mdlosci, jak widze cos takiego. Anglicy sa mistrzami w kreceniu jednej sceny przez pol godziny bez zadnego ruchu kamery. Uwazasz ze jak jest jakis ruch kamery, to sa juz FX i akcja ? No to gratulacje. Ja jednak za Klaudiusza sobie podziekuje z wyzej wymienionych powodow. Tak samo jak ze wszystkich innych filmow kreconych ta technika (moze nie stac ich bylo na 2 kamere !). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: do galaxiana IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.07, 01:19 no coz,zostan przy 12 ami kamerach i przezuwaj(oczami)dalej badziewie Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: do galaxiana 06.01.07, 01:54 a ty przez 1,5 godziny kazdego odcinka wpartuj sie w stojace pomniki Co do kultowosci serialu - w PRLu wszystkie zagraniczne seriale stawaly sie kultowymi - poczawszy od dr Dildare, poprzez Klaudiusza, Szpital na Peryferiach, Niewolnice Isaure, Powrot do Edenu, Dynastie... Chyba nie ma serialu ktory by kultowy nie byl. Jak nie bylo co ogladac, to sie ogladalo co w "szybce" pokazywali. Niestety wiekszosc z tych "kultow" w obecnych czasach doprowadza do smiechu i politowania. I oby nie bylo, ze ja sieczke ogladam. Akurat jestem wielbicielem kina ambitnego i artystycznego - Bernardo Bertolucci, Woody Allen, Roman Polanski, Almodovar. Jednak w Klaudiuszu tyle artyzmu, ze po 5 minutach zapada sie w spiaczke. Czekam na komentarze innych widzow odnosnie serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rigga Re: do galaxiana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 16:43 nie zgodzę się z tobą, galaxian.Dla ciebie Ja Klaudiusz jest nudny, dla mnie bardzo ciekawy,i z przyjemnością miałabym go w swojej domowej videotece by nieraz go obejrzeć. Fakt, że w czasach PRL-u oglądalo się to, co puszczali, ale bez przesady, ty stawiasz na jednym miejscu opery mydlane z filmami ambitnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bololo Re: do galaxiana IP: *.aster.pl 06.01.07, 17:46 Moze sam serial jako taki nie jest nudny, ale psosob jego realizacji jest zalosny. Koszt serialu musial wyniesc z 10 funtow - polgodzinne sceny w jednym pokoju pokazane z jednej kamery, wszystko sterylne, nijakie, typowy teatr. Gra aktorow tez teatralna - manieryczna i przejaskrawiona... kwestie wyuczone na pamiec i recytowane. Tak to wyglada w teatrze. Ale to nie ma byc teatr ale serial filmowy ! Wspolczesnego widza taka realizacja nurzy i nudzi, chcieli by ogladac piekne rzymskie budowle, wstaniale kostiumy, naturalna gre aktorow, przepych moznych tamtego swiata. A zamiast tego widza kilku stojacych niemal na bacznosc, recytujacych aktorow, w szarych pokojach, niedopracowane wnetrza, ubogie kostiumy... dlugo by wymieniac. Oczywiscie jak sie to komus podoba, to dobrze - ale kazdy ma prawo do wlasnego zdania ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bololo Re: do galaxiana IP: *.aster.pl 06.01.07, 17:55 Zapomnialem napisac, ze w serialu panuje kompletna cisza. Bo nie ma on zadnej muzyki. Ja jednak podziekuje za Klaudiusza, chyba ze jako srodek nasenny :) Odpowiedz Link Zgłoś