Dodaj do ulubionych

3x09 Stranger in a strange land- dyskusja

22.02.07, 08:07
No i niestety... Po rewelacji w postaci odcinka 8 z Desmondem w roli głównej,
powracamy do Othersów i nudy... Znów to samo, nic nowego się nie dzieje, a
odcinek strasznie się dłuży.
Pojawiła się "różowa dama" (fani PB wiedzą, o kogo chodzi ;)), ten jej głos
nałogowej palaczki wyprowadza mnie z równowagi.
Obserwuj wątek
    • aniuta75 Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 22.02.07, 09:48
      Łomatko Kasia aż tak źle??
      • jackie_brown Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 22.02.07, 09:58
        Cały czas czekam na rewolucję, a tu coraz gorzej z tego co widzę i teraz słyszę
        od Kasi. W przeciwieństwie do GA i DH, które się rozkręcają, LOST leci na łeb
        na szyję.
        • aniuta75 Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 22.02.07, 10:04
          Dobra, spokojnie - zobaczymy ocenimy :).
      • mendosita Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 22.02.07, 13:42
        No Aniu, nie jest najlepiej, przynajmniej wg moich odczuć.
        Ale oglądałam to bardzo wcześnie rano, byłam śpiąca, a ten odcinek jeszcze
        bardziej mnie uśpił. Pooglądam zaraz drugi raz, na spokojnie, może wyda mi się
        trochę lepszy.
    • mendosita Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 22.02.07, 18:24
      Coś sobie właśnie uświadomiłam: zauważyliście, że porwani przez Innych ani razu
      nie zadali pytania o to, gdzie właściwie się znajdują? Tzn w sensie czysto
      geograficznym, a przecież nikt z nich tego nie wie, samolot zboczył z kursu, a
      wszystkie urządzenia na jego pokładzie szlag trafił.
      Nie wydaję się Wam, że gdy się spotyka ludzi, którzy są tam od lat to powinno
      takie pytanie paść?
      • aniuta75 Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 22.02.07, 19:06
        Może byli za bardzo zestresowani, żeby pytać o takie rzeczy ;P.
    • galaxian1 Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 22.02.07, 19:23
      Mnie w tym odcinku najbardziej podobaly sie wlosy tej chinki :)
      Poza tym... khe khe... zaczyna sie robic brazylijska telenowela.
      • mendosita Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 22.02.07, 19:47
        Chinka w ogóle była cała niezła ;)
        A tak nawiasem mówiąc, to był to najsłabszy flashback ever, moim zdaniem.
        • mysha1987 Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 22.02.07, 20:52
          No, no, włoski miała fajne, makijaż zresztą też :P A czy mógłby ktoś mi
          wytłumaczyć czemu oni pobili Jacka?
          • galaxian1 Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 22.02.07, 21:44
            Zgadzam sie - i wloski fajne i makijarz i ona cala :D
            Wlasciwie tylko dzieki niej dalo rade sie ten odcinek przetrwac !

Chyba jeden z najgorszych odcinkow Losta w historii Losta, nudy na pudy.
            Teraz Odersy z Jacentym poplyna na jakas kolejna wyspe i znowu przez kilka
            odcinkow beda to wałkowac.

A czemu Jacentego pobili nie dowiemy sie nigdy - kolejna tajemnica Losta, ktorej
            nigdy nie wyjasnia :D
            • limonka_3 Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 22.02.07, 21:57
              o rany, czy wy musicie miec maximum wrażeń non-stop? w przeszłości bywały
              spokojniejsze odcinki ;) to cisza przed burzą ;)

tzn ja tego jeszcze nie widziałam ;P
              • galaxian1 Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 22.02.07, 22:58
                Nie chodzi o non-stop-action. Spokojne odcinki sa OK.
                Ale to co pokazali, wogole nie bylo ciekawe i wciagajace.
                • aniuta75 Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 23.02.07, 10:39
                  Jeju mnie się nawet ta pani z wielką tajemnicą nie podobała :|. Sawyer mi się
                  tylko podobał <lol>.
                  Odcinek spokojny to fakt, ale przecież nie o to chodzi. Nie jestem pewna tego,
                  czy wniósł coś do całej sprawy. Jak to określiła moja psiapsiółka - taki sobie
                  odcineczek :P.
                  Niektórzy mogą się bardzo mocno zastanawiać na wieloma rzeczami i twierdzić, że
                  ten odcinek niesie ze sobą mnóstwo zagadek i jeszcze więcej pytań ;P jak
                  np. "jakie naprawdę znaczenie ma tatoo Jacusia?" (jakby to rzeczywiście miało
                  jakieś znaczenie hihihi), albo "dlaczego othersi nie mieszkają na tej samej
                  wyspie, na której pracują?". Można na siłę wymienić jeszcze więcej zagadek ale
                  po co? To był odcinek chyba bez znaczenia, choć mogę się mylić ofkoz :D. Pewnie
                  ma nas uśpić i któryś z następnych będzie wielkim "buuuum" i wszystkim nam,
                  niedowiarkom w Losta kapcie z nóg pospadają :D. Bardzo bym tego chciała, bo co
                  ja biedna ze sobą pocznę w czwartkowe wieczory ;P?
                  • galaxian1 Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 23.02.07, 12:31
                    A mnie sie Sawyer nie podoba, bo jak chodzi albo mowi to sapie ;)
                    Cale szczescie ze nie dlubie w nosie :D
                    • aniuta75 Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 23.02.07, 12:35
                      rotfl :DDDD
                      Jakby dłubał w nosie to by mi się wcale nie podobał :D.
                    • luczijka Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 23.02.07, 13:03
                      galaxian1 napisał:

> A mnie sie Sawyer nie podoba, bo jak chodzi albo mowi to sapie ;)
                      > Cale szczescie ze nie dlubie w nosie :D

<ROTFL> Mi też się wcale Sawyer nie podoba :D Ale jakby dłubał w nosie, to już w
                      ogóle byłaby masakra <lol>. On ma wyraz twarzy kompletnego półgłówka, a ja lubię
                      tylko inteligentnych facetów :PPP
                      • mendosita Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 23.02.07, 14:11
                        Mnie się Sawyer też nie podoba, bo wygląda jak jakiś brudas, ble. W ogóle to
                        już mi się tam chyba nikt nie podoba, na Jacka już też powoli nie moge patrzeć.
                        Jeszcze tylko Desmond ratuje ten serial ;)
                        A i Locka lubię, ale nie było go dawno.
                        • luczijka Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 23.02.07, 14:23
                          Ja też nawet lubię Locka :))) A Desmond i Paolo (ten nowy) to niezłe ciasteczka
                          :DDD Chociaż zazwyczaj preferuję facetów ogolonych na 3mm (wiadomo kogo głównie
                          mam na myśli ;), to dla nich robię wyjątek :DDD
                          • mendosita Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 23.02.07, 14:27
                            Lucy mamy takie same upodobania, jeśli chodzi o długość włosów u mężczyzn ;))
                            A ten Paolo to w ogóle mi w oko nie wpadł, nie potrafię nawet powiedzieć czy
                            był blondynem czy brunetem.
                            I tak najpiękniejsi są wiadomo którzy ;))))
                            • luczijka Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 23.02.07, 14:58
                              Mi też by nie wpadł w oko po obejrzeniu "Losta", bo tam gra może z 10 minut i
                              trudno go w ogóle zauważyć ;D Ja go pamiętam z brazylijskiej telenoweli pod
                              wdzięcznym tytułem "Słodka trucizna" <lol>. Uwierz mi na słowo - jest bosssski
                              mmmmmmmmmm :)))
                              Ps. Paolo jest brunetem o ciemnych oczach :DDD
                              • limonka_3 Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 23.02.07, 15:28
                                Oj Desmond, Paolo - nie, nie o nie....

Jack, jak zawsze :) Jestem monogamiczna :) Tak ogólnie.
                                A włosy facet musi mieć jak Jack (nie jak Desmond!!!).

Ostatnio kręci mnie też... Kellerman :)) z PB. Twarz wydaje mi się znajoma,
                                grał w jakimś serialu albo filmie dla dzieci dawno temu.
                                • galaxian1 Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 23.02.07, 15:51
                                  Buhaha, no prosze - pokazac dziewczynom Dean'a i juz im sie nawet sam Sawyer
                                  przestal podobac :)
                                  • rita78 Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 23.02.07, 15:59
                                    pierwszy raz zasnęłam na loscie...chyba jednak slaby byl ten odcinek..:(
    • fanny Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 23.02.07, 16:55
      A ja to chyba przestane ogladac Losta co tydzien, tylko przestawie sie na rytm
      3 odcinkow na raz, bo w obecnej formie to jest zupelnie niezjadliwe. Niestety..

f.
    • galaxian1 Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 23.02.07, 18:09
      No niech ktos napisze, ze odcinek byl fajny, tylko my jestesmy jakies dziwaki
      zdziwaczale :)
      • aniuta75 Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 23.02.07, 18:51
        No jeszcze wszyscy się nie wypowiedzieli, spokojnie :D.
      • mmorawski Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 23.02.07, 18:51
        Niestety nawet ja nie napiszę, że odcinek mi się podobał. :( Ogromne
        rozczarowanie, dla mnie nawet podwójne. Po pierwsze, zapowiedzi odcinka były
        bardzo obiecujące (3 biggest misteries will be revealed), a po drugie jako, że
        Jack jest moją ulubioną postacią z LOSTa, spodziewałem się czegoś więcej po
        jego odcinku. :]

Flashback był nudny. Wyjaśnienie kwestii tatuaży nie było w ogóle zaskakujące,
        a poza tym tak naprawdę to i tak w ostatecznym rozrachunku nie wiemy co one
        oznaczają. Bai Ling ma na pewno piękne ciało, ale ta twarz... :> Zdecydowanie
        wolę Sun jeśli mówimy o Azjatkach. ;)

Sceny z Hydry niby były w miarę ciekawe - nie spodziewałem się, że inni są
        zdolni do zabicia kogoś ze swoich, ale czegoś im brakowało. Może to po prostu
        zmęczenie materiału? Apogeum była wizyta obserwatorów przed klatką Jacka. Konia
        z rzędem temu kto zrozumiał o co w tej scenie chodziło... :|

Juliet została naznaczona niczym bohaterka powieści purytańskich takich
        jak "Szkarlatna litera". Nie rozumiem czemu to miało służyć (poza zadaniem jej
        bólu oczywiście), bo znamię zostało umieszczone w niewidocznym miejscu, więc
        jej publicznie nie piętnuje.
        Jack uratował skórę Juliet i teraz oczywiście wywiąże się romans jak nic.. :] A
        że z toczącej się symultanicznie kłótni między Kate i Sawyerem już czarno na
        białym widać, że Kate nie zależy na Sawyerze tylko na Jacku, zapowiada się nam
        nowy trójkąt. Po prostu super. :>

"Nimfomanka z Utah" czyli Isabell była highlightem odcinka. :) Szkoda, że
        okazała się "tylko" szeryfem. Myślałem, że może to być ktoś nad Benem.

Mam nadzieję, że ten odcinek to tylko cisza przed burzą, zwłaszcza, że akcja na
        hydrze dobiegła końca. Jacka nie zobaczymy przez najbliższe 3 albo 4 odcinki...
        Ciekawe czy to oznacza również absencję Bena, Juliet i reszty othersów?

Ogólna ocena 4/10.
        • wioskowy_glupek Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 23.02.07, 22:04
          Tragedia... do tej pory wszystkie odcinki były rewelacyjne a tu powiało nuda na 10 kilometrów niestety.
          Pomijając potwornie nudny FB Jacka to wszystko było strasznie zagmatwane chaotycznie i nie trzymało się ani kupy ani d***.
          Dlaczego do cholery pomimo tylu okazji nikt nie wypyta othersów o co chodzi z tą wyspą ?
          • galaxian1 Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 24.02.07, 09:13
            Zamiast zapytac tych ludzi, co go obderwowali "gdzie ja jestem", "co tu sie
            dzieje" - to lepiej bylo zapytac "gdzie jest Juliet ! No to prostu kopara opada
            z glupoty dla tego odcinka i zachowania Jacusia. Mogl tez zapytac sama Juliet,
            Bena czy Toma - jestem pewien, ze odpowiedzi by mu udzielili. ALE PO CO ? Po co
            widz ma sie czegokowiek dowiedziec ? Lepiej ciagnac to jeszcze pare sezonow,
            niech kasa leci ! Oby sie producednci nie obudzili z reka w nocniku.
            Przedostatni odcinek LOST mial w ogladalnosci byl juz na 19 miejscu - po TYM
            odcinku jestem pewien, ze serial wypadnie do 2 albo i 3 dziesiatki.
            • aasiek Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 24.02.07, 10:19
              A mi się podobało nawet :D
              Podobał mi się zielony kolor drzew. Rety, tak dużo zieleni dawno nie widziałam
              :) I ten tekst o grillowanych kanapkach (??) był niezły :)
              • asiccaa Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 24.02.07, 11:54
                a ktos wie jak sie nazywa aktorka grająca chinkę? bo kojarze ja z jakiegos filmu
                ale nie wiem z jakiego:(
                • mmorawski Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 24.02.07, 12:23
                  O Tajkę chodzi? :)
                  Bai Ling.
                • galaxian1 Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 24.02.07, 18:46
                  Pewnie znasz ją z :
                  - Gwiezdne Wojny - Epizod 3: Zemsta Sithów
                  - Sky Kapitan i świat jutra
                  - Taxi 3
                  :)
    • olusimama Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 24.02.07, 16:36
      nuda, panie.

Jedyne co mi się jeszcze podoba w tym serialu to Sawyer. Oj, pocieszyłabym biedaka.
      • mmorawski opinie "z zewnątrz" :) 25.02.07, 14:21
        Znaleźli się i tacy, którym odcinek się jednak podobał. ;)
        chaotic.blox.pl/2007/02/Lost-3x09-Stranger-In-A-Strange-Land.html#ListaKomentarzy
        Voila! :)
        • galaxian1 Re: opinie "z zewnątrz" :) 25.02.07, 15:48
          To ja polecam poczytac tutaj :)

forum.gwrota.com/index.php?showtopic=9394
          • mmorawski Re: opinie "z zewnątrz" :) 25.02.07, 16:01
            Nie mam siły tyle czytać. ;)) Przeskanowałem pierwsze dwie strony i widzę, że
            opinie się wyhylają do obu ekstremów. :) Ja póki co opinii nie zmieniam, ale
            kiedyś może to się zmienić - jeśli potwierdzą się jakieś z rodzących się po nim
            teorii. Np: wiele osób uważa, że cały proces Juliet był jedną wielką podpuchą i
            ostatecznym testem dla Jacka - jak się zachowa? Czy postąpi egoistycznie i
            oleje Juliet czy uratuje ją mimo, że jest inną?
            Wydaje mi się to strasznie naciągane, no ale Lost nie raz potrafił wszystko
            wywrócić do góry nogami.
            Inna teoria, która sprawiła, że spadłem z krzesła i zapodałem ROTFLa głosi, że
            Isabel jest... czarnym dymem!!!! <hahaha> Jeśli ktoś chce o tym poczytać to
            polecam ten wątek: lost-forum.com/showthread.php?t=55690
            • wioskowy_glupek Re: opinie "z zewnątrz" :) 26.02.07, 11:41
              Ja proponuję odcinek 3 x 09 oficjalnie zmienił nazwę na LOSTOWSTRZYMYWACZ :D
              Skutecznie wstrzymał dobrą passę 3 go sezonu, poziom i akcję ;)

No i dalej oby z nadzieją ze kolejne będa lepsze... a muszą być wszak to LOST. Zawsze trafi sie jakiś suchar a potem prawdziwe perełki.

I wcale bym sie nie zdziwiła jakby pod koniec okazało się że ten odcinek był mega ważny ;)
              No ale narazie zostaje przy opini że byl to neizły zamulacz...
    • jeriomina Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 27.02.07, 12:01
      A mi chyba najbardziej przypadł do gustu moment "gapienia się na klatkę" -
      dzieci z tym już słynnym misiem, który po prostu nabiera znaczenia symbolicznego
      i Cindy, która wydaje się byc zadowolona, ale to przypomnienie że byla
      stewardessą, daje do myślenia...tak jakby ta katastrofa była jeszcze dodatkowo
      czymś spowodowana, celowa? poza oczywiście magnetycznym oddziaływaniem Desmonda;-)))
    • siuil_a_run Re: 3x09 Stranger in a strange land- dyskusja 28.02.07, 19:12
      dopiero dzis mialam chwile, zeby obejrzec... eee, nie bylo na co tak czekac :(
      jestem cholernie zawiedziona. Kate jest juz irytujaca do wyrzygania z tym
      ciskaniem sie miedzy dwoma samcami jak bohaterka telenoweli :/ i jakos takos
      coraz mniej mnie obchodza Othersi, to kim sa, co robia i dlaczego :/

czekam na odcinki z "naszej" wyspy, tam jakos ciekawiej. no i tam jest
      Desmond :D gorzej, ze pewnie niedlugo Skate tam dopelzna i beda tam psuli
      klimat ;)

szkoda, ze akurat Jack mial taki slaby odcinek :/ dopiero od 3 serii zaczelam
      go lubic i szkoda by mi bylo przestac :> w ogole szkoda, ze losy Jacka, Sawyera
      i Kate sa tak beznadziejnie ostatnio prowadzone. mam szczera nadzieje, ze
      scenarzysci ich wygrzebia z tego dolka.

i ze Charlie przezyje :P
    • lenkaaa A widzieliście jaki fajny statek mają Othersi ? 10.03.07, 15:39
      Już pod koniec odcinka, kiedy Jack wsiada do łodzi z Benem, w tle na morzu
      widać statek. Ciekawe dlaczego tak daleko od wyspy go zacumowali? Takie
      płycizny wokół wyspy czy co?
      • mmorawski Re: A widzieliście jaki fajny statek mają Othersi 10.03.07, 17:00
        A po odcinku 3x11 nawet wiemy skąd go prawdopodobnie mają. :) Mikhaił
        powiedział, że przejęli wiele sprzętów Dharmy (m.in. łódź podwodną), czyli
        statek pewnie też był własnością naukowców.
        • lenkaaa Re: A widzieliście jaki fajny statek mają Othersi 10.03.07, 17:26
          Aaaa, widzisz, bo ja obejrzałam narazie do odcinka 10, wróciłam właśnie z
          wakacji i dopiero nadrabiam zaległości Lostowe. 11-ty obejrzę dopiero dziś
          wieczorem, a potem lecę nadrabiać zaległości z PB.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka