lunatica 11.03.07, 10:10 mam nadzieję, że doczekam do piatku pomimo tak nachalnej promocji TVN. Czekam... szczególnie na Szymona Bobrowskiego :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scarlette Re: "Odwróceni" 13.03.07, 21:23 a ja zastanawiam się czy obejrzeć wcześniej "świadka koronnego" Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: "Odwróceni" 16.03.07, 21:22 Widziałam "Świadka koronnego", więc obejrzałam dzisiaj z ciekawości "Odwróconych". Mam mieszane uczucia...znając film wiem jak zakończy się wiele scen w serialu, co jest argumentem, żeby więcej nie zawracać sobie tym serialem głowy. Kolejny argument to Artur Żmijewski - nijak nie przekonuje mnie w roli policjanta, także w Sforze II, z której też zrezygnowałam po wczorajszych mdłych odcinkach. Odwróconych mogę oglądać tylko ze względu na Andrzeja Grabowskiego, który w każdej roli jest dla mnie rewelacyjny. W Polsce jest jakaś mania seriali sensacyjno-kryminalnych, niestety ilość nie przekłada się na jakość. Jedynym serialem z tego kręgu, który mnie przekonuje jest Pitbull. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: "Odwróceni" IP: *.is.net.pl 16.03.07, 21:28 Andrzej Grabowski to najbardziej obrzydliwa postać w tym serialu jak dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: "Odwróceni" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 23:55 Andrzej Grabowski to aktor, nie postać. Odpowiedz Link Zgłoś
dagle Re: "Odwróceni" 16.03.07, 22:07 a kiedy powtórka? niestety ja nie mogę ogladać, bo wtedy czytam bajeczki synkowi :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Re: "Odwróceni" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.07, 22:37 No ... na tle pierwszych odcinkow innych produkcji kryminalnych jakie ostatnio nawiedzily moj telewizor ten z "Odwroconych" wypada calkiem przyzwoicie. Jakos sie to wszystko zaczelo, zdolalo wciagnac i nie zanudzic. Co sie chwali, a co nie zawsze jest w innych produkcjach utrzymane to dosc konkretne naszkicowanie postaci juz w pierwszym odcinku. O klasie drugiej serii PITBULLA nie da sie tu mowic, ale jest - jak narazie - zdecydowanie lepiej niz w "Prawie miasta" czy w "Falszerzach. Powrocie sfory". Nawet Zmijewski wypada o oczko lepiej. Pozostali ... no coz, klasa sama w sobie. Paskudnik Grabowski we wzorcowy sposob pokazuje ze "kiepskim" to on tylko bywa, a i to bywa dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Nie najgorzej :-) 16.03.07, 22:43 Scena gwałtu zrobiła na mnie duże wrażenie... Będę oglądać. Przynajmniej kolejny odcinek. Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: "Odwróceni" 17.03.07, 00:27 Z uwagi na brata, który przyjechał do mnie na ferie, obejrzałam Świadka koronnego nawet jako prapremierę i nawet, nawet... Niestety potem świadek koronny zamieszkał w TVN. Po nachalnej promocji tego filmu nie byłam w stanie obejrzeć Odwróconych :/ Odpowiedz Link Zgłoś
misia007 Re: "Odwróceni" 17.03.07, 10:41 Podobalo mi sie i to bardzo."Świadka koronnego " nie oglądalam i moze lepiej sie stalo, bo czekam z niecierpliwościa co dalej.A co do obsady to świetny Globisz, Bobrowski, Więckiewicz tez.Przyznam się przy okazji ,ze "Powrot sfory" mnie uspil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: "Odwróceni" kiedy powtórka???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 10:58 czy wogóle będą powtórki?? przegapiłam napiszcie jak wiecie.pliiizz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef Re: IP: *.it-net.pl 17.03.07, 12:57 mogl byc, choc rzeczywiscie przydaloby sie wiecej realizmu w postaciach gangsterów, bo jak patrze na niektorych aktorów , ktorzy zostali obsadzenie do tych ról, to samo sie tyczy policjantów( zmijeweski) to smiech mnie ogarnia i film od razu traktuje z przymruzeniem oka co do sfory to jak dla mnie to serial dla licealistów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martie2 Re: "Odwróceni" IP: *.petrus.pl 17.03.07, 15:26 Dla mnie najlepszym serialem ktuminalnym jet Pitbul. Chociaż śmieszne jest to ze na końcu kazdego odcinak jest napisane, że podobieństwa są przypadkowe, a odcinek z czwartku opierał się na zabicu małego Michałka przez matkę, o którym było głośno jakis czas temu, zmienili tylko imię na mateuszek.Swietna rola Marcina Bosaka i Agnieszki Warchulskiej, nie wspomnę o Andrzeju Grabowskim, ktory w Odwroconych także jest rewelacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
brundlefly Re: "Odwróceni" 17.03.07, 15:40 Nie jest zły ten serial, momentami przekonujący, chociaż dialogi zbyt doszlifowane, nikt by tak starannie nie naszpikował swoich wypowiedzi gwarą przestępczą - czasem to brzmi zbyt sztucznie. Ale Więckiewicz jest niezły, przekonuje mnie jego gra. No i miło jak zwykle na ekranie zobaczyć Macieja Kozłowskiego - naczelny czarny charakter polskiego kina. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: "Odwróceni" 19.03.07, 09:49 Podobało mi się. Szczególnie Grabowski, chyba najbardziej odrażająca postać od czasów Gerarda z Długu. Także facet od pieska był niezły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alter Re: Up! Dzię drugi odcinek. nt. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 15:46 Tylko dlaczego syna Sikory nazywają Piertruszką? Niecierpię takich idiotycznych niby oryginalnych zdrobnień imion. Piotr to piękne imię, a Pietruszka kojarzy mi się z poczciwym głupkiem z rosyjskiej bajki. Wystarczy, że dzieciak jest chory, a tu jeszcze mu "Pietruszką" dowalają;))) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Up! Dzię drugi odcinek. nt. 26.03.07, 10:18 A dla mnie właśnie to fajność scenariusza. W rodzinach różnie się nazywa dzieci, i to, że akurat tutaj nie ma "zwykłego" Piotrka, tylko Pietruszka właśnie, jakoś mnie ujmuje. PS. Nadal to bardzo dobry serial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Re: "Odwróceni" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.07, 21:11 no i poszedl nastepny odcinek. Jakos zaczelo brakowac temu tempa, a wlasciwie takiego wewnetrznego nerwu ... dosc zabawnie wygladal napad na konwoj bankowy po wczorajszym poscigu w "Pitbullu". Ale wciaz nie jest zle ... chociaz te "okragle" dialogi zaczynaja coraz bardziej draznic, nawet te przeklenstwa tak jakos "literacko" brzmia. No jak juz wiemy aktorow nie wystarczy wstawic w kadr i kazac im mowic, trzeba ich prowadzic i napisać coś co zabrzmi ... wiarygodnie. "Odwroceni" wciaz nie moga zlapac tego tonu. Odpowiedz Link Zgłoś
harriet24 Re: "Odwróceni" 30.03.07, 22:20 A mnie się podobają dialogi, powiem więcej - następny odcinek będzie jeszcze lepszy... A zwłaszcza motyw z Zeppelinami. :) Odpowiedz Link Zgłoś