arturs87 15.04.07, 23:00 Polecam gorąco ten serial. Krzysztof Lang odwalił kawał dobrej roboty. Wciąga prawie tak jak Prison Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mzrr21 Re: Prawo Miasta 16.04.07, 10:27 Bardzo proszę, co było wczoraj. Oglądałam Bonda i zapomniałam. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa.de.luks Kto zabił? 14.05.07, 19:53 Wszystko wskazuje na Pieczyńskiego... Ale ten cień okupów rzucony na ojca może również sugerować wielki zwrot w akcji i zabójcą okaże się... np. jeden z ochroniarzy, ten co występował (występuje) w 13tym posterunku. ;) Ile odcinków do końca? Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji dzisiejszy odcinek 13.05.07, 22:54 Co jest z tym Pieczynskim? Dobiera sie do wlasnej corki?? Czy to w koncu nie jego corka?? Wychodzi na to, ze zyli ze sobą. Jakies sugestie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcvxc Re: dzisiejszy odcinek IP: *.it-net.pl 13.05.07, 23:01 heh tez bylem zaskoczony, to chyba dalszy ciag tej mrocznej konwencji , ale filmik wciaga sam sie dziwie , ze tak o nim cicho tu na forum Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: dzisiejszy odcinek 14.05.07, 09:59 No wiesz, nie ma mordobicia, poscigow samochodowych, to malo kto oglada ;) A serial jeden z lepszych :) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: dzisiejszy odcinek 14.05.07, 10:05 Serial jest w porządku. W ogóle, obrodziło dobrymi kryminałami w TV: poza wymienionym są przecież jeszcze Bitbull, Odwórceni. Szkoda, że nic nie słychać o kontynuacji Gliny - najlepszego polskiego serialu kryminalnego w ogóle. Według mnie, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: dzisiejszy odcinek 14.05.07, 13:58 No wlasnie tyle slyszalam o Glinie a powiem szczerze, ze nie widzialam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: dzisiejszy odcinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 14:18 Też mnie motyw z "córką" wczoraj zaskoczył. Serial mi się podobał ale wczoraj chyba nieco przekroczył granicę zagmatwania. Z odcinka na odcinek zwrot akcji - oby się sami nie pogubili... Odkrywanie tajemnic niczym w matrioszce a na koniec rozwiązanie zaskakujące ale zupełnie nielogiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: dzisiejszy odcinek 14.05.07, 14:19 hmmm, chyba zaraz obejrze nastepny odcinek w necie, zaintrygowalo mnie to :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: dzisiejszy odcinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 14:22 Może to nie jest jego córka tylko np. pasierbica lub siostrzenica/bratanica, nie widziałam 1 a może nawet dwóch odcinków. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: dzisiejszy odcinek 14.05.07, 14:32 Ja do tej pory byłem przekonany, że to jego córka. Teraz mam wątpliwości. Chociaż może nie powinienem. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: dzisiejszy odcinek 14.05.07, 14:39 Ogladalam wszystkie odcinki, w zadnym nic nie wynikalo w temacie relacji ojciec- corka. Dopiero wczoraj wyskoczyli, szok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Nieporozumienie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 14:47 sztuka_konwersacji napisała: > Ogladalam wszystkie odcinki, w zadnym nic nie wynikalo w temacie relacji ojciec > - > corka. > > Dopiero wczoraj wyskoczyli, szok :) Wczoraj wyskoczyli w relacji kochanków. ;) Mi się wydawało, że może są jakoś spokrewnieni, w momencie gdy do niej przyszedł. Ktoś wyżej zasugerował, że córka. :D Tak się tworzą plotki. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: Nieporozumienie :) 14.05.07, 15:30 No tak, bo caly czas byly pokazane relacje ojciec-corka. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Nieporozumienie :) 14.05.07, 15:41 sztuka_konwersacji napisała: > No tak, bo caly czas byly pokazane relacje ojciec-corka. Dokładnie. Nieprzypadkowo kilkoro z nas poczuło się zdezorientowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Nieporozumienie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 15:47 Zrzuciłam to na karb jakiegoś niewidzianego odcinka. Niemniej o to mi chodziło z tym mnożeniem dziwnych wątków co odcinek. :) Fajnie jak akcja się zagęstnia ale nie żeby tak jak w jakimś tasiemcu... ;) No, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: Nieporozumienie :) 14.05.07, 15:53 a mnie to nie zdziwiło we wcześniejszych odcinkach Pieczyński wyraźnie miał lekką obsesję na punkcie córki - kontrolował ją,wypytywał o facetów,wyglądało to na zazdrosc nie do końca ojcowską pewnie sie okaże,że to córka adoptowana albo pasierbica,bo nie wiem czy scenarzyści odważą sie na kazirodztwo w ogóle Pieczyński w tym serialu moim zdaniem jest lekko skrzywiony - jak na razie to dla mnie kandydat nr 1 na zabójce Lindy Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: Nieporozumienie :) 14.05.07, 16:55 Zgadza sie, kontorlowal ja, ale wygladalo to raczej na kontrole ojca ktorego corka cos zmalowała. Dla mnie on tez jest nr jeden na zabojce, w koncu tylko on wiedzial o spotkaniu Jagi z facetem "od noża" ktory zostal zastrzelony w bramie. Albo........ Albo ojciec Jagi zyje :) A zwloki w trumnie byly z wosku :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inteligentny... Re: Nieporozumienie :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:24 Ludzie, jacy wy yntelygentny jestescie... A slyszeliscie o czyms takim, jak pedofilia i kazirodztwo? Odpowiedz Link Zgłoś
rosa.de.luks Te, yntelygentny 14.05.07, 21:38 Gość portalu: inteligentny... napisał(a): > Ludzie, jacy wy yntelygentny jestescie... A slyszeliscie o czyms takim, jak > pedofilia i kazirodztwo? No never forever! No coś ty! Wymyślasz chyba chopaku! Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: Te, yntelygentny 14.05.07, 21:46 Ano niektorzy są inteligentni...inaczej :))) A swoja droga to nie wydaje mi sie, zeby w serial wplecioną wątek kazirodczy. Zbyt ohydna sprawa, nie spotkalaby sie z aprobatą. Ale wszystko przed nami, nie mowie nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
rosa.de.luks Kazirodztwo 14.05.07, 22:24 Też mi się nie wydaje, że wplątaliby taki wątek. Chca namieszac i to jest kolejny zwrot akcji. Ktory teraz byl odcinek? Teraz mocno podejrzany jest Pieczysnki, ta akcja z niby-corka miala tylko dolac oliwy do ognia. Jesli jest jeszce wiecej niz 2 odcinki to wszystko sie wyjasni a wrecz rozjasni. Morderca bedzie zona Pazury. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jaginger kasa w bankowej skrytce 15.05.07, 10:49 Były tam 4 bańki zielonych. O takiej kwocie wcześniej mówił Henzel(Wilczak)do swojej niuni. Niezłą wiedzę ma ten koleś i kasę też:) Mnie intryguje jego postać. Jest jakaś rywalizacja między Henzelem a Bielikiem(Pieczyńskim). ------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
rosa.de.luks To porywał ludzi dla okupu czy nie? :) 14.05.07, 19:51 Stawiam na nie bo jakiś happy end musi być... Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: To porywał ludzi dla okupu czy nie? :) 14.05.07, 21:23 Ja tez mysle, ze nie :) Mysle, ze to przekret goscia z banku, proba wrobienia ojca Jagi. Gosc z banku jest zapewne tylko trybikiem w machinie, na koncu okaze sie, kto tym wszytkim kreci. Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: To porywał ludzi dla okupu czy nie? :) 15.05.07, 16:38 Henzel to mój podejrzany nr 2 ale skoro podejrzani wydają sie Bielik i Henzel zabójcą na pewno będzie ktoś inny np. matka Jagi,córka Bielika lub syn Śmigła :) a co do porwań - myśle że to może byc prawda serial jest dosc mroczny i każdy wydaje sie byc w cos umoczony Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: To porywał ludzi dla okupu czy nie? :) 17.05.07, 00:20 A co mizł znaczyć ten nóż, który Jaga dła Pieczyńskiemu? Czy Pieczyński też szukał tego noża? Ze dwa odcinki mi uciekły... Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: To porywał ludzi dla okupu czy nie? :) 17.05.07, 11:18 O co chodzi z nozem? Tego nie wie nikt ;) Wiadomo tylko, ze ojciec Jagi rzekomo kogs szantazowal, noz jest dowodem w sprawie dot. jakiejs zbrodni. Noz chcial odebrac jeden facet i na spotkaniu z Jaga zostal zastrzelony. Noz znalazla w koncu Jaga w skrytce bankowej, razem z 4 milionami dolarow. Oddala go Pieczynskiemu ktory jakos szczegolnie nie zadawal pytan, co to jest i o co w ogole chodzi. Widac doskonale wie, co jest grane. Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: To porywał ludzi dla okupu czy nie? :) 17.05.07, 13:22 wie,bo ta sprawa była omawiana w poprzednich odcinkach ojciec Jagi jak był gliną zwinął nóż,który był głównym dowodem w sprawie i potem szantażował zabójce żeby był jego wtyczką na mieście po smierci ojca Jagi facet skontaktował sie z nią i zaproponował wymiane: nóż za nazwisko mordercy ojca,który był podobno na jego pogrzebie Jaga przeszukała dom,ale bez skutku - dopiero teraz odnalazł sie nóż w skrytce bankowej - za późno bo gościa ktoś sprzątnął o co oskarżyli Jagę Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: To porywał ludzi dla okupu czy nie? :) 20.05.07, 23:21 coraz ciekawiej sie robi rozczarował mnie Mareczek,że tak wszystko wyśpiewał a Pieczyński jeszcze bardziej mi sie wydaje podejrzany niż dotąd Odpowiedz Link Zgłoś
rosa.de.luks No to kto zabił? 21.05.07, 10:28 Czyżby Pieczyński??? ;) Jak na razie znów kolejne zaskoczenie. Szkoda, że nie było dalszego ciągu Pieczyńskiego z córką. Ale wciąż liczę, ze to nie jego rodzona córka, tylko pasierbica lub adoptowana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cvccvbc Re: No to kto zabił? IP: *.it-net.pl 21.05.07, 10:46 taka kasa poszla sie jeb...c :/ fajna scena jak pieczynski zabral ten wor pieniedzy i wyszedl , moim zdaniem to nie on zabil, akcja filmu sugerowala co innego Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: No to kto zabił? 21.05.07, 12:48 a mi sie wydaje że to on zabił,ale nie ze względu na kase,ale z powodów osobistych: albo Linda związał sie z tą jego "córką" i Pieczyński był zazdrosny (to mogło byc to co chciał powiedziec Jadze Linda jak do niej dzwonił w pierwszym odcinku-że sie związał z tą Moniką) albo to jest prawdziwa córka Pieczyńskiego,a Linda odkrył że ją molestuje,pokłócili sie i bach wydaje mi sie,że te wszystkie przekręty to tylko interesujące tło,a nie powód śmierci Bogusia L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfsd Re: No to kto zabił? IP: *.it-net.pl 21.05.07, 13:05 o ile dobrze pamietam to w filmie bylo przedstawione , ze bogdan calkiem serio prowadzil sledztwo aby pomoc jadze (np rozmowa jego z pazura w samochodzie, kiedy chial jakis trop ) wiec gdyby teraz okazalo sie ze to on zabil bylaby to niekonsekwencja w prowadzeniu akcji filmu, takie jest moje odczucie ale w polskich seriala wszystko jest mozliwe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: No to kto zabił? 21.05.07, 17:24 Jaka niekonsekwencja?? Alez to bardzo sprytne, prowadzic sledztwo będąc zabójca tak, by odwrocic od siebie uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cbcdfghd Re: No to kto zabił? IP: *.it-net.pl 21.05.07, 18:25 taka ze bogdan wygladal na zaangazowanego w sledztwo nawet wtedy kiedy przed nikim nie musial tego udawac (oprocz widzów), ani razu oprocz rezyser nie zasial choc ziarna niepwenosci co do prawdziwosci jego postepowania Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji co powiedział Marek H Jadze?? 21.05.07, 17:26 Przysnęłam, niestety :] Przysnęłam na tych dziadowskich reklamach, a obudziłam się jak antyterrorysc i zalozyli kajdanki Markowi. Co powiedzial Marek Jadze po przerwach na reklame, a przed zalozeniem mu kajdanek? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vnbvbnv Re: co powiedział Marek H Jadze?? IP: *.it-net.pl 21.05.07, 18:29 jaga pokzala henzelowi kase i notes i zapytala czy to z ta kasa chce sie ozeniac, wtedy henzel opowiedzial o akcji w ktorej police przejela 40 kilo koki , oraz jak potem przylapal ojca jagi na podmienieniu 1-czy dwoch worków na paczki z mlekiem w proszku. doszlo do spolki sprzedali koke i ojciec jagi odszedl z policji zakladajac biuro aby moc prac kase , ktora zarobli. henzel stwoierdzil , ze ojciec jagi nie rozliczyl ssie z nim z polowy kasy ktora mu sie nalezala i przez lata kiedy ojciec jagi zyl usilowal jej szukac. jaga zapytala czy to on zabil jej ojca, zaprzeczyl , wtedy wkroczyli policmajstarzy poniewaz jaga miala mikrofona :] tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sztuka_konwersacji Re: co powiedział Marek H Jadze?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 09:27 dzieki. Ale dlaczego skuli Marka? Maja cos na niego czy jak? Przyznam, ze przysypialam na tym odcinku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: co powiedział Marek H Jadze?? 23.05.07, 09:48 No przecie pomagał Lindzie sprzedać narkotyki z policyjnego sejfu. To chyba wystarczający powód, żeby go skuć:-) Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: co powiedział Marek H Jadze?? 25.05.07, 08:51 Wczoraj obejrzalam powtorke, teraz wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: co powiedział Marek H Jadze?? 25.05.07, 19:10 a w niedzielę 2 odcinki,jeden po drugim Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: co powiedział Marek H Jadze?? 25.05.07, 19:44 Faktycznie, ale.... po co?? Nie wyrobie do 24 :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hkhjkhjk Re: co powiedział Marek H Jadze?? IP: *.it-net.pl 28.05.07, 00:16 no i romcia wyczaila wszystko co do joty ;), znaczy sie kiepska intryga jak tak szybko ja rozkminiliscie, a ja kompletnie nie trafilem ale za to zabawe mialem lepsza ;), a te dwa odcinki byly jak flaki z olejem , a ogladanie mietoszacej sie malolaty z obboba dziadka przyprawialo mnie o mdlosci - dobrze , ze kolacje wczesniej zjadlem :))) filmik nawet interesujacy ale samo rozwiazanie ciut mnie rozczarowalo , czesc watków niewyjasniona np z tymi sznatazmi Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: co powiedział Marek H Jadze?? 28.05.07, 09:45 Spokojnie, jeszcze 3 odcinki, mozliwe, ze reszta wątkow sie tez wyjasni. Ja jednak tez jestem rozczarowana. To, ze zabil Bogdan, typowala wiekszosc widzow (dane z forum Prawa miasta), na drugim miejscu byla Monika. Zastanawia mnie tylko, co teraz bedzie w nastepnych 3 odcinkach? Bo wczorajszy wygladal, jak zakonczenie. Chyba, ze... Wszystko sie odkreci...? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: co powiedział Marek H Jadze?? 28.05.07, 09:48 Swoją drogą niezly psychol z tego Bogdana, ale Monika jeszcze lepsza. Trzeba byc niezle kopnietą, zeby rywalizowac z wlasna matka o faceta, ktory w dodatku byl przez 15 lat jej ojczymem... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: co powiedział Marek H Jadze?? 28.05.07, 10:00 Nie wiem, co obaj panowie widzieli w tej Monice. Mnie się ona, na ten przykład, w ogóle nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Wczoraj były dwa odcinki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 10:31 Czy wczoraj faktycznie były dwa odcinki? Kurcze, przełączyłam po pierwszym... Myślałam, że następny tylko w necie? Czyżby szczotkę u Lindy zostawiła Monika? Czyżby jej ojczym zabił Sarneckiego? Co na to wskazywało? Jeśli 3 odcinki jeszcze do końca to może jednak ktoś inny? Bo na razie co zakończenie to inny kandydat na zabójcę. A swoją drogą Monika wczoraj pokazała się od złej strony. To jak potraktowała własną matkę... Ohydne. A w ogóle ktoś mi może streścić drugi z wczoraj odcinek? Plizzz. :) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Wczoraj były dwa odcinki??? 28.05.07, 11:23 Gość portalu: Anka napisał(a): > Czyżby szczotkę u Lindy zostawiła Monika? Tak Czyżby jej ojczym zabił Sarneckiego? Tak > Co na to wskazywało? Opowidział o tym Jadze. > Jeśli 3 odcinki jeszcze do końca to może jednak ktoś inny? Bo na razie co > zakończenie to inny kandydat na zabójcę. Ja w ogóle myślałem po 13 odcinku, że to już koniec. Bo co tu jeszcze dodać? Zdziwiony jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: Wczoraj były dwa odcinki??? 28.05.07, 12:56 a mnie się nawet wczorajsze odcinki podobały,klimat depresyjny na maksa ta mała kurewka też mi się nie wydawała atrakcyjna,ale mogę zrozumiec że 2 panom w wieku przedemerytalnym mogło sie rzucic na...hmm mózg fajne było że Bogdan zabił "córcię" i siebie,jakby jeszcze Jagę rąbnął byłoby cud miód ;) największy zaskok to wyjaśnienie kto zabił 3 odcinki przed końcem,też sie zastanawiam o czym dalej kręcic - pozostaje wyciągnięcie Henzla z pierdla,Zona (wciąż nie wiadomo o co im chodzi)czyli trochę mało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfgdfgd Re: Wczoraj były dwa odcinki??? IP: *.it-net.pl 28.05.07, 17:06 no wlasnie, to wszystko bylo jak koniec i bylem o tym przekonany , dopoki w necie nie wyczytalem , ze ma byc 17 odcinków acha no i wpadlo mi mdo glowy jeszcze jedna rzecz: skoro to bogadan chcial zabic smiglego, przed wczesniejszym rzuceniem na niego podejrzen to kto mu pomagal , Bo z tego co pamietam to jedna ciezarowka wepchnela samochod pod inna (chyba ze to nie ten film) a henzela to na zdrowy roum za szybko wyciagnac sie nie da -w koncu koka poszla w swiat Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: Wczoraj były dwa odcinki??? 28.05.07, 17:25 Jeszcze 4 odcinki. ja Wam mowie-tam sie jeszcze wszystko odkręci ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: Wczoraj były dwa odcinki??? 28.05.07, 17:32 specjalnie zerknęłam do swiata Seriali nie będę spojlerowac więc powiem wam tylko,że wygląda na to,że scenarzyści zajmą się losem Henzla,a Jadze i śmigle dadzą nowe sprawy do rozwiązania Słownik elity IV RP wydanie I Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kej si Re: Wczoraj były dwa odcinki??? IP: *.chello.pl 28.05.07, 17:46 kiedy powtórka wczorajszych? Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: Wczoraj były dwa odcinki??? 28.05.07, 17:52 pewnie jak zwykle w czwartek po co z tą polską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdasd Re: Wczoraj były dwa odcinki??? IP: *.it-net.pl 28.05.07, 18:00 a juz myslałem , ze henzel zmartwychwstanie i okaze sie , ze on jednak byl czysty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: Wczoraj były dwa odcinki??? 30.05.07, 12:13 Gość portalu: asdasd napisał(a): > a juz myslałem , ze henzel zmartwychwstanie Najpierw musialby umrzec. Chyba cos Ci sie pomylilo. Odpowiedz Link Zgłoś