Dodaj do ulubionych

Prawo Miasta

15.04.07, 23:00
Polecam gorąco ten serial. Krzysztof Lang odwalił kawał dobrej roboty. Wciąga
prawie tak jak Prison
Obserwuj wątek
    • mhadau1 Re: Prawo Miasta 16.04.07, 09:42
      popieram
      • mzrr21 Re: Prawo Miasta 16.04.07, 10:27
        Bardzo proszę, co było wczoraj. Oglądałam Bonda i zapomniałam.
      • rosa.de.luks Kto zabił? 14.05.07, 19:53
        Wszystko wskazuje na Pieczyńskiego...
        Ale ten cień okupów rzucony na ojca może również sugerować wielki zwrot w akcji
        i zabójcą okaże się... np. jeden z ochroniarzy, ten co występował (występuje) w
        13tym posterunku. ;)

Ile odcinków do końca?
        • sztuka_konwersacji Re: Kto zabił? 14.05.07, 21:24
          w sumie jest 17
    • sztuka_konwersacji dzisiejszy odcinek 13.05.07, 22:54
      Co jest z tym Pieczynskim? Dobiera sie do wlasnej corki?? Czy to w koncu nie
      jego corka?? Wychodzi na to, ze zyli ze sobą.

Jakies sugestie? ;)
      • Gość: xcvxc Re: dzisiejszy odcinek IP: *.it-net.pl 13.05.07, 23:01
        heh tez bylem zaskoczony, to chyba dalszy ciag tej mrocznej konwencji , ale
        filmik wciaga sam sie dziwie , ze tak o nim cicho tu na forum
        • sztuka_konwersacji Re: dzisiejszy odcinek 14.05.07, 09:59
          No wiesz, nie ma mordobicia, poscigow samochodowych, to malo kto oglada ;)

A serial jeden z lepszych :)
          • cze67 Re: dzisiejszy odcinek 14.05.07, 10:05
            Serial jest w porządku. W ogóle, obrodziło dobrymi kryminałami w TV: poza
            wymienionym są przecież jeszcze Bitbull, Odwórceni. Szkoda, że nic nie słychać
            o kontynuacji Gliny - najlepszego polskiego serialu kryminalnego w ogóle.
            Według mnie, oczywiście.
            • sztuka_konwersacji Re: dzisiejszy odcinek 14.05.07, 13:58
              No wlasnie tyle slyszalam o Glinie a powiem szczerze, ze nie widzialam.
      • Gość: Anka Re: dzisiejszy odcinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 14:18
        Też mnie motyw z "córką" wczoraj zaskoczył.

Serial mi się podobał ale wczoraj chyba nieco przekroczył granicę zagmatwania.
        Z odcinka na odcinek zwrot akcji - oby się sami nie pogubili...
        Odkrywanie tajemnic niczym w matrioszce a na koniec rozwiązanie zaskakujące ale
        zupełnie nielogiczne.
        • sztuka_konwersacji Re: dzisiejszy odcinek 14.05.07, 14:19
          hmmm, chyba zaraz obejrze nastepny odcinek w necie, zaintrygowalo mnie to :)
          • Gość: Anka Re: dzisiejszy odcinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 14:22
            Może to nie jest jego córka tylko np. pasierbica lub siostrzenica/bratanica,
            nie widziałam 1 a może nawet dwóch odcinków.

• cze67 Re: dzisiejszy odcinek 14.05.07, 14:32
              Ja do tej pory byłem przekonany, że to jego córka. Teraz mam wątpliwości.
              Chociaż może nie powinienem.
            • sztuka_konwersacji Re: dzisiejszy odcinek 14.05.07, 14:39
              Ogladalam wszystkie odcinki, w zadnym nic nie wynikalo w temacie relacji ojciec-
              corka.

Dopiero wczoraj wyskoczyli, szok :)
              • Gość: Anka Nieporozumienie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 14:47
                sztuka_konwersacji napisała:

> Ogladalam wszystkie odcinki, w zadnym nic nie wynikalo w temacie relacji
                ojciec
                > -
                > corka.
                >
                > Dopiero wczoraj wyskoczyli, szok :)

Wczoraj wyskoczyli w relacji kochanków. ;)

Mi się wydawało, że może są jakoś spokrewnieni, w momencie gdy do niej
                przyszedł. Ktoś wyżej zasugerował, że córka. :D
                Tak się tworzą plotki. ;)

• sztuka_konwersacji Re: Nieporozumienie :) 14.05.07, 15:30
                  No tak, bo caly czas byly pokazane relacje ojciec-corka.
                  • cze67 Re: Nieporozumienie :) 14.05.07, 15:41
                    sztuka_konwersacji napisała:

> No tak, bo caly czas byly pokazane relacje ojciec-corka.

Dokładnie. Nieprzypadkowo kilkoro z nas poczuło się zdezorientowanych.
                  • Gość: Anka Re: Nieporozumienie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 15:47
                    Zrzuciłam to na karb jakiegoś niewidzianego odcinka.
                    Niemniej o to mi chodziło z tym mnożeniem dziwnych wątków co odcinek. :)
                    Fajnie jak akcja się zagęstnia ale nie żeby tak jak w jakimś tasiemcu... ;)
                    No, zobaczymy.
                    • romcia.p Re: Nieporozumienie :) 14.05.07, 15:53
                      a mnie to nie zdziwiło
                      we wcześniejszych odcinkach Pieczyński wyraźnie miał lekką obsesję na punkcie córki - kontrolował ją,wypytywał o facetów,wyglądało to na zazdrosc nie do końca ojcowską
                      pewnie sie okaże,że to córka adoptowana albo pasierbica,bo nie wiem czy scenarzyści odważą sie na kazirodztwo
                      w ogóle Pieczyński w tym serialu moim zdaniem jest lekko skrzywiony - jak na razie to dla mnie kandydat nr 1 na zabójce Lindy
                      • sztuka_konwersacji Re: Nieporozumienie :) 14.05.07, 16:55
                        Zgadza sie, kontorlowal ja, ale wygladalo to raczej na kontrole ojca ktorego
                        corka cos zmalowała.

Dla mnie on tez jest nr jeden na zabojce, w koncu tylko on wiedzial o spotkaniu
                        Jagi z facetem "od noża" ktory zostal zastrzelony w bramie.

Albo........
                        Albo ojciec Jagi zyje :)
                        A zwloki w trumnie byly z wosku :))
                        • Gość: inteligentny... Re: Nieporozumienie :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:24
                          Ludzie, jacy wy yntelygentny jestescie... A slyszeliscie o czyms takim, jak
                          pedofilia i kazirodztwo?
                          • rosa.de.luks Te, yntelygentny 14.05.07, 21:38
                            Gość portalu: inteligentny... napisał(a):

> Ludzie, jacy wy yntelygentny jestescie... A slyszeliscie o czyms takim, jak
                            > pedofilia i kazirodztwo?

No never forever! No coś ty! Wymyślasz chyba chopaku!
                            • sztuka_konwersacji Re: Te, yntelygentny 14.05.07, 21:46
                              Ano niektorzy są inteligentni...inaczej :)))

A swoja droga to nie wydaje mi sie, zeby w serial wplecioną wątek kazirodczy.
                              Zbyt ohydna sprawa, nie spotkalaby sie z aprobatą.
                              Ale wszystko przed nami, nie mowie nie :)
                              • rosa.de.luks Kazirodztwo 14.05.07, 22:24
                                Też mi się nie wydaje, że wplątaliby taki wątek.
                                Chca namieszac i to jest kolejny zwrot akcji.
                                Ktory teraz byl odcinek? Teraz mocno podejrzany jest Pieczysnki, ta akcja z
                                niby-corka miala tylko dolac oliwy do ognia. Jesli jest jeszce wiecej niz 2
                                odcinki to wszystko sie wyjasni a wrecz rozjasni.

Morderca bedzie zona Pazury. ;)
                                • jaginger kasa w bankowej skrytce 15.05.07, 10:49
                                  Były tam 4 bańki zielonych.
                                  O takiej kwocie wcześniej mówił Henzel(Wilczak)do swojej niuni.
                                  Niezłą wiedzę ma ten koleś i kasę też:)
                                  Mnie intryguje jego postać.
                                  Jest jakaś rywalizacja między Henzelem a Bielikiem(Pieczyńskim).
                                  ------------------------------------------
    • rosa.de.luks To porywał ludzi dla okupu czy nie? :) 14.05.07, 19:51
      Stawiam na nie bo jakiś happy end musi być...
      • sztuka_konwersacji Re: To porywał ludzi dla okupu czy nie? :) 14.05.07, 21:23
        Ja tez mysle, ze nie :)
        Mysle, ze to przekret goscia z banku, proba wrobienia ojca Jagi.
        Gosc z banku jest zapewne tylko trybikiem w machinie, na koncu okaze sie, kto
        tym wszytkim kreci.
        • romcia.p Re: To porywał ludzi dla okupu czy nie? :) 15.05.07, 16:38
          Henzel to mój podejrzany nr 2
          ale skoro podejrzani wydają sie Bielik i Henzel zabójcą na pewno będzie ktoś inny np. matka Jagi,córka Bielika lub syn Śmigła :)
          a co do porwań - myśle że to może byc prawda
          serial jest dosc mroczny i każdy wydaje sie byc w cos umoczony
          • setorika Re: To porywał ludzi dla okupu czy nie? :) 17.05.07, 00:20
            A co mizł znaczyć ten nóż, który Jaga dła Pieczyńskiemu? Czy Pieczyński też
            szukał tego noża? Ze dwa odcinki mi uciekły...
            • sztuka_konwersacji Re: To porywał ludzi dla okupu czy nie? :) 17.05.07, 11:18
              O co chodzi z nozem? Tego nie wie nikt ;)
              Wiadomo tylko, ze ojciec Jagi rzekomo kogs szantazowal, noz jest dowodem w
              sprawie dot. jakiejs zbrodni.
              Noz chcial odebrac jeden facet i na spotkaniu z Jaga zostal zastrzelony.
              Noz znalazla w koncu Jaga w skrytce bankowej, razem z 4 milionami dolarow.
              Oddala go Pieczynskiemu ktory jakos szczegolnie nie zadawal pytan, co to jest i
              o co w ogole chodzi. Widac doskonale wie, co jest grane.
              • romcia.p Re: To porywał ludzi dla okupu czy nie? :) 17.05.07, 13:22
                wie,bo ta sprawa była omawiana w poprzednich odcinkach
                ojciec Jagi jak był gliną zwinął nóż,który był głównym dowodem w sprawie i potem szantażował zabójce żeby był jego wtyczką na mieście
                po smierci ojca Jagi facet skontaktował sie z nią i zaproponował wymiane: nóż za nazwisko mordercy ojca,który był podobno na jego pogrzebie
                Jaga przeszukała dom,ale bez skutku - dopiero teraz odnalazł sie nóż w skrytce bankowej - za późno bo gościa ktoś sprzątnął o co oskarżyli Jagę
                • romcia.p Re: To porywał ludzi dla okupu czy nie? :) 20.05.07, 23:21
                  coraz ciekawiej sie robi
                  rozczarował mnie Mareczek,że tak wszystko wyśpiewał
                  a Pieczyński jeszcze bardziej mi sie wydaje podejrzany niż dotąd
    • rosa.de.luks No to kto zabił? 21.05.07, 10:28
      Czyżby Pieczyński??? ;)
      Jak na razie znów kolejne zaskoczenie.
      Szkoda, że nie było dalszego ciągu Pieczyńskiego z córką. Ale wciąż liczę, ze
      to nie jego rodzona córka, tylko pasierbica lub adoptowana?
      • Gość: cvccvbc Re: No to kto zabił? IP: *.it-net.pl 21.05.07, 10:46
        taka kasa poszla sie jeb...c :/
        fajna scena jak pieczynski zabral ten wor pieniedzy i wyszedl , moim zdaniem to
        nie on zabil, akcja filmu sugerowala co innego
        • romcia.p Re: No to kto zabił? 21.05.07, 12:48
          a mi sie wydaje że to on zabił,ale nie ze względu na kase,ale z powodów osobistych:
          albo Linda związał sie z tą jego "córką" i Pieczyński był zazdrosny (to mogło byc to co chciał powiedziec Jadze Linda jak do niej dzwonił w pierwszym odcinku-że sie związał z tą Moniką)
          albo to jest prawdziwa córka Pieczyńskiego,a Linda odkrył że ją molestuje,pokłócili sie i bach

wydaje mi sie,że te wszystkie przekręty to tylko interesujące tło,a nie powód śmierci Bogusia L.
          • Gość: sdfsd Re: No to kto zabił? IP: *.it-net.pl 21.05.07, 13:05
            o ile dobrze pamietam to w filmie bylo przedstawione , ze bogdan calkiem serio
            prowadzil sledztwo aby pomoc jadze (np rozmowa jego z pazura w samochodzie,
            kiedy chial jakis trop ) wiec gdyby teraz okazalo sie ze to on zabil bylaby to
            niekonsekwencja w prowadzeniu akcji filmu, takie jest moje odczucie ale w
            polskich seriala wszystko jest mozliwe ;)
            • sztuka_konwersacji Re: No to kto zabił? 21.05.07, 17:24
              Jaka niekonsekwencja??
              Alez to bardzo sprytne, prowadzic sledztwo będąc zabójca tak, by odwrocic od
              siebie uwage.
              • Gość: cbcdfghd Re: No to kto zabił? IP: *.it-net.pl 21.05.07, 18:25
                taka ze bogdan wygladal na zaangazowanego w sledztwo nawet wtedy kiedy przed
                nikim nie musial tego udawac (oprocz widzów), ani razu oprocz rezyser nie zasial
                choc ziarna niepwenosci co do prawdziwosci jego postepowania
    • sztuka_konwersacji co powiedział Marek H Jadze?? 21.05.07, 17:26
      Przysnęłam, niestety :]
      Przysnęłam na tych dziadowskich reklamach, a obudziłam się jak antyterrorysc i
      zalozyli kajdanki Markowi.
      Co powiedzial Marek Jadze po przerwach na reklame, a przed zalozeniem mu
      kajdanek? :D
      • Gość: vnbvbnv Re: co powiedział Marek H Jadze?? IP: *.it-net.pl 21.05.07, 18:29
        jaga pokzala henzelowi kase i notes i zapytala czy to z ta kasa chce sie
        ozeniac, wtedy henzel opowiedzial o akcji w ktorej police przejela 40 kilo koki
        , oraz jak potem przylapal ojca jagi na podmienieniu 1-czy dwoch worków na
        paczki z mlekiem w proszku. doszlo do spolki sprzedali koke i ojciec jagi
        odszedl z policji zakladajac biuro aby moc prac kase , ktora zarobli. henzel
        stwoierdzil , ze ojciec jagi nie rozliczyl ssie z nim z polowy kasy ktora mu sie
        nalezala i przez lata kiedy ojciec jagi zyl usilowal jej szukac. jaga zapytala
        czy to on zabil jej ojca, zaprzeczyl , wtedy wkroczyli policmajstarzy poniewaz
        jaga miala mikrofona :] tyle.
        • Gość: sztuka_konwersacji Re: co powiedział Marek H Jadze?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 09:27
          dzieki.
          Ale dlaczego skuli Marka? Maja cos na niego czy jak?

Przyznam, ze przysypialam na tym odcinku ;)
          • cze67 Re: co powiedział Marek H Jadze?? 23.05.07, 09:48
            No przecie pomagał Lindzie sprzedać narkotyki z policyjnego sejfu. To chyba
            wystarczający powód, żeby go skuć:-)
            • sztuka_konwersacji Re: co powiedział Marek H Jadze?? 25.05.07, 08:51
              Wczoraj obejrzalam powtorke, teraz wszystko jasne.
              • romcia.p Re: co powiedział Marek H Jadze?? 25.05.07, 19:10
                a w niedzielę 2 odcinki,jeden po drugim
                • sztuka_konwersacji Re: co powiedział Marek H Jadze?? 25.05.07, 19:44
                  Faktycznie, ale.... po co??
                  Nie wyrobie do 24 :/
                  • Gość: hkhjkhjk Re: co powiedział Marek H Jadze?? IP: *.it-net.pl 28.05.07, 00:16
                    no i romcia wyczaila wszystko co do joty ;),
                    znaczy sie kiepska intryga jak tak szybko ja rozkminiliscie, a ja kompletnie nie
                    trafilem ale za to zabawe mialem lepsza ;),
                    a te dwa odcinki byly jak flaki z olejem , a ogladanie mietoszacej sie malolaty
                    z obboba dziadka przyprawialo mnie o mdlosci - dobrze , ze kolacje wczesniej
                    zjadlem :)))
                    filmik nawet interesujacy ale samo rozwiazanie ciut mnie rozczarowalo , czesc
                    watków niewyjasniona np z tymi sznatazmi
                    • sztuka_konwersacji Re: co powiedział Marek H Jadze?? 28.05.07, 09:45
                      Spokojnie, jeszcze 3 odcinki, mozliwe, ze reszta wątkow sie tez wyjasni.
                      Ja jednak tez jestem rozczarowana. To, ze zabil Bogdan, typowala wiekszosc
                      widzow (dane z forum Prawa miasta), na drugim miejscu byla Monika.

Zastanawia mnie tylko, co teraz bedzie w nastepnych 3 odcinkach?
                      Bo wczorajszy wygladal, jak zakonczenie. Chyba, ze...

Wszystko sie odkreci...? ;)
                      • sztuka_konwersacji Re: co powiedział Marek H Jadze?? 28.05.07, 09:48
                        Swoją drogą niezly psychol z tego Bogdana, ale Monika jeszcze lepsza.
                        Trzeba byc niezle kopnietą, zeby rywalizowac z wlasna matka o faceta, ktory w
                        dodatku byl przez 15 lat jej ojczymem...
                        • cze67 Re: co powiedział Marek H Jadze?? 28.05.07, 10:00
                          Nie wiem, co obaj panowie widzieli w tej Monice. Mnie się ona, na ten przykład,
                          w ogóle nie podoba.
    • Gość: Anka Wczoraj były dwa odcinki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 10:31
      Czy wczoraj faktycznie były dwa odcinki? Kurcze, przełączyłam po pierwszym...
      Myślałam, że następny tylko w necie?

Czyżby szczotkę u Lindy zostawiła Monika? Czyżby jej ojczym zabił Sarneckiego?
      Co na to wskazywało?
      Jeśli 3 odcinki jeszcze do końca to może jednak ktoś inny? Bo na razie co
      zakończenie to inny kandydat na zabójcę.

A swoją drogą Monika wczoraj pokazała się od złej strony. To jak potraktowała
      własną matkę... Ohydne.

A w ogóle ktoś mi może streścić drugi z wczoraj odcinek? Plizzz. :)
      • cze67 Re: Wczoraj były dwa odcinki??? 28.05.07, 11:23
        Gość portalu: Anka napisał(a):

> Czyżby szczotkę u Lindy zostawiła Monika?
        Tak
        Czyżby jej ojczym zabił Sarneckiego?
        Tak
        > Co na to wskazywało?
        Opowidział o tym Jadze.
        > Jeśli 3 odcinki jeszcze do końca to może jednak ktoś inny? Bo na razie co
        > zakończenie to inny kandydat na zabójcę.
        Ja w ogóle myślałem po 13 odcinku, że to już koniec. Bo co tu jeszcze dodać?
        Zdziwiony jestem.
        • romcia.p Re: Wczoraj były dwa odcinki??? 28.05.07, 12:56
          a mnie się nawet wczorajsze odcinki podobały,klimat depresyjny na maksa
          ta mała kurewka też mi się nie wydawała atrakcyjna,ale mogę zrozumiec że 2 panom w wieku przedemerytalnym mogło sie rzucic na...hmm mózg
          fajne było że Bogdan zabił "córcię" i siebie,jakby jeszcze Jagę rąbnął byłoby cud miód ;)
          największy zaskok to wyjaśnienie kto zabił 3 odcinki przed końcem,też sie zastanawiam o czym dalej kręcic - pozostaje wyciągnięcie Henzla z pierdla,Zona (wciąż nie wiadomo o co im chodzi)czyli trochę mało
          • Gość: dfgdfgd Re: Wczoraj były dwa odcinki??? IP: *.it-net.pl 28.05.07, 17:06
            no wlasnie, to wszystko bylo jak koniec i bylem o tym przekonany , dopoki w
            necie nie wyczytalem , ze ma byc 17 odcinków

acha no i wpadlo mi mdo glowy jeszcze jedna rzecz: skoro to bogadan chcial zabic
            smiglego, przed wczesniejszym rzuceniem na niego podejrzen to kto mu pomagal ,
            Bo z tego co pamietam to jedna ciezarowka wepchnela samochod pod inna (chyba ze
            to nie ten film)

a henzela to na zdrowy roum za szybko wyciagnac sie nie da -w koncu koka poszla
            w swiat
            • sztuka_konwersacji Re: Wczoraj były dwa odcinki??? 28.05.07, 17:25
              Jeszcze 4 odcinki. ja Wam mowie-tam sie jeszcze wszystko odkręci ;)))
              • romcia.p Re: Wczoraj były dwa odcinki??? 28.05.07, 17:32
                specjalnie zerknęłam do swiata Seriali
                nie będę spojlerowac więc powiem wam tylko,że wygląda na to,że scenarzyści zajmą się losem Henzla,a Jadze i śmigle dadzą nowe sprawy do rozwiązania

Słownik elity IV RP wydanie I
                • Gość: kej si Re: Wczoraj były dwa odcinki??? IP: *.chello.pl 28.05.07, 17:46
                  kiedy powtórka wczorajszych?
                  • romcia.p Re: Wczoraj były dwa odcinki??? 28.05.07, 17:52
                    pewnie jak zwykle w czwartek po co z tą polską
                • Gość: asdasd Re: Wczoraj były dwa odcinki??? IP: *.it-net.pl 28.05.07, 18:00
                  a juz myslałem , ze henzel zmartwychwstanie i okaze sie , ze on jednak byl czysty ;)
                  • sztuka_konwersacji Re: Wczoraj były dwa odcinki??? 30.05.07, 12:13
                    Gość portalu: asdasd napisał(a):

> a juz myslałem , ze henzel zmartwychwstanie

Najpierw musialby umrzec.
                    Chyba cos Ci sie pomylilo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka