raszefka 22.06.07, 08:54 Jak w temacie. Liczyliśmy wczoraj z mężem i jakoś nam nijak sie nie zgadzało. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panistrusia Re: Jak długo studiował Haniek Grzyb? 22.06.07, 10:11 Studia w seminarium trwają 6 lat. Jeśli jeszcze za mało, to można założyć, że nie został terminowo dopuszczony do święceń. Kiedyś było, ze miał jakieś wątpliwości, że z Marysią z Pierwszej Miłości chciał sobie życie układać(nota bene mogłaby jakoś powrócić ta postać) - może dlatego miał poślizg w święceniach? Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: Jak długo studiował Haniek Grzyb? 25.06.07, 14:56 Ja wiem ile trwają studia w seminarium i wydaje mi się, że Grzybowe były krótsze. Musiałby zacząć jeszcze w czasie moich studiów. Myślałam, że skoro niektórzy tak dobrze pamiętają, kiedy się urodził Pawełek Lubicz, to ktoś też podrzuci jakąś datę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gada Re: Jak długo studiował Haniek Grzyb? IP: *.uznam.net.pl 22.06.07, 10:12 Dziwne jakies te jego swiecenia. Rodzice nie byli na nich ? I nie bylo zbiorowego wyjazdu autokarem z Tulczyna na swiecenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Jak długo studiował Haniek Grzyb? 22.06.07, 11:48 grzybowa porządziła dobrze :P no i fajnie że zmienili heńka z tego pierwszego, intelektualnie wyglądającego na taką trochę przaśną gębuchnę - bardziej do starych podobny teraz =] Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Jak długo studiował Haniek Grzyb? 22.06.07, 13:37 Kiedy go podmienili ? Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Jak długo studiował Haniek Grzyb? 22.06.07, 14:19 baba67 napisała: > Kiedy go podmienili ? jakoś po tym, jak ostatecznie porzucił myśl o związku s anetkom. :) Odpowiedz Link Zgłoś
matthias_88 Re: Jak długo studiował Haniek Grzyb? 22.06.07, 14:22 no wlasnie cos mi sie nie zgadzalo w tej jego mordzie. a tak w ogole to wydaje mi sie, ze on byl w tym calym seminarium duzo krocej niz 6 lat, chyba ze mi sie os pomylilo. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: 5 lat 22.06.07, 17:51 W pierwszym roku był daleki od kapłaństwa (np. dokuczał Romusiowi, ale wycofał się gdy spotkał skinheadów). W drugim sezonie (2001/2002) miał mature. Studia w seminarium zaczął w roku 2002/03, więc teraz powinien mieć dopiero swięcienia diakonatu. Natomiast święcenia kapłańskie są po sześciu latach, ale nie w czerwcu a w maju (zwykle wtedy kiedy Pierwsza Komunia). Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Re: 5 lat 22.06.07, 20:30 >Natomiast święcenia kapłańskie są po sześciu latach, ale > nie w czerwcu a w maju (zwykle wtedy kiedy Pierwsza Komunia). Ejże, ja znam czerwcowych :) tegorocznych nawet :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: 5 lat IP: *.amg.gda.pl 25.06.07, 12:20 W tę sobotę byłam na święceniach kapłańskich mojego kolegi. Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: 5 lat 25.06.07, 14:58 piotr7777 napisał: > W drugim sezonie (2001/2002) miał mature. > Studia w seminarium zaczął w roku 2002/03, więc teraz powinien mieć dopiero > swięcienia diakonatu. O właśnie! Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś