Dodaj do ulubionych

Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P

23.10.07, 22:16
Tradycyjnie bez spoilerów ;P.
Ja myślę, że Linc zakopał tam całą baterię wódeczki <lol>. To całkiem w jego
stylu, a poza tym mina Sofii wskazywała, że jest tam coś czego zupełnie się
nie spodziewała - więc wszystko gra ;D. Pewnie Darwin planuje się upić w
razie, gdyby akcja wzięła w łeb ;P;D.
Obserwuj wątek
    • aniuta75 Re: Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P 23.10.07, 22:19
      Mała żółta łódź podwodna albo helikopter do samodzielnego złożenia :D.
    • reirei Re: Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P 23.10.07, 22:37
      Pierwsze co mi przyszło na myśl to ponton, który se nadmuchają i
      odpłyną na nim w siną dal; ale znając pomysłowość scenarzystów może
      się tam znajdować coś zupełnie innego i nieprzewidywalnego.
      • magdawaw1 Re: Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P 23.10.07, 22:52
        a mi z racji tej lodówki nasunęła się na myśl głowa Sary, sumarycznie dalej nie
        wiemy co Link z nią zrobił...
    • agamasia Re: Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P 24.10.07, 10:53
      Broń masowego rażenia:

- kij- jak już dojdzie do walki z zadziwiającą siłą wroga, to zawsze może
      atakować ciosem "kij ci w oko"

-pasek- jak już będzie źle podejrzewam, że zacznie stosować "ciosy poniżej pasa"
      • magda.evie.zoe Re: Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P 24.10.07, 10:57
        a może wreszcie ten zlew? w myśl ksywy "Linc the Sink"
        • magdawaw1 Re: Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P 24.10.07, 11:45
          Ale nie odnieśliście wrażenia, że w tym odcinku forsowali opcję
          Linka, który "myśli"...niby uratował ich (z Sofią) jak ich straz
          zatzrymała a potem ten plan awaryjny...czyżby teraz link
          był "mastermind"...;-)
      • aniuta75 Re: Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P 24.10.07, 12:04
        Aga padłam :DDD.
    • reirei Re: Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P 24.10.07, 14:07
      Wracając do kwestii głowy - to w sumie po co miałby ją pakować do
      lodówki? Wydaje mi się, że Linc powiedział, że to coś w lodówce ma
      być ich środkiem transportu (czy jakos tak, nie pamiętami) więc
      myślę, że ma to służyć do ucieczki. A głowa na co by im się
      przydała? By się jej wszyscy uczepili i dryfowali po morzu?
      Myślę, że głowę albo gdzieś zakopał albo trzyma na wypadek gdyby
      Majkel chciał na własne oczy przekonać się, że Sara nie żyje.
      I mina Sofii była raczej zdziwiona a nie zniesmaczona czy
      zszokowana, przecież nie zachowała by się tak spokojnie gdyby
      zobaczyła ludzki łeb i to pewnie już trochę nagdnity ;)
      • bonnie75 Re: Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P 24.10.07, 14:27
        Cholera, no niby nienadmuchany ponton nasuwa sie mocno, ale z drugiej strony, po
        kiego grzyba w lodowce?
        • magda.evie.zoe Re: Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P 24.10.07, 15:25
          Może to są bilety lotnicze - a w lodówce? .... no, żeby nie zamokły
          i się nie pogniotły.
          • magda.evie.zoe Re: Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P 24.10.07, 15:26
            mam jeszcze drugi pomysł - to kasa!!! Lincoln jednak znalazł te 5
            mln, to jak wiadomo najlepsze rozwiązanie wszystkich problemów.
            Przecież muszą jeszcze wrócić do Stanów i oddać działkę córce
            Westmorelanda ;-)
            • lenkaaa Re: Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P 24.10.07, 16:20
              ale przecież on tego nawet porządnie nie zakopał - wyglądało to
              jakby wykopał dół, włożył lodówkę i tylko z wierzchu przysypał
              piaskiem, ale uchwyt lodówki jest widoczny.
              Może to nie dla nich (Linca i Majka) tylko dla tych co będą ich
              ścigać po ucieczce ? Może dlatego takie widoczne, bo Linc chce, żeby
              zostało zauważone i znalezione przez kogoś innego?
              • reirei Re: Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P 24.10.07, 19:06
                Też się nad tym zastanawiałam - czy to kolejne niedociągnięcie w
                serialu czy ta lodówka jest celowo tak płytko zakopana? Sama
                lodówka też może być przykrywką, tzn, jak ktos zobaczy ją na plaży
                to sobie pomyśli, że ktoś sobie piwo chłodzi i ją oleje.
                Ogólnie rzecz ujmując strasznie ten nasz Link nakombinował, jego IQ
                to wzrasta o conajmniej 10 punktów w każdym kolejnym odcinku :P
                • magdawaw1 Re: Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P 24.10.07, 19:41
                  IM bardziej wzrasta mu IQ tym bardziej ma zapiętą koszulę;-) no a Majki to nawet
                  w takim skwarze nawet rękawów nie ma podwiniętych...-)
      • magdawaw1 Re: Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P 24.10.07, 19:44
        hahahaha!!! niezłe...ja obstawiam, że tam jest mnóstwo whisky - jak się nie uda
        zapiją się na śmierć:-)..albo kiedyś był taki program o majsterkowaniu Adama
        Słodowego i myślę, że Link mógł tam zachomikować taki ostatni zestaw "małego"
        majsterkowicza, z którego po paru sekundach zrobi łajbę..
        • sil.wen Re: Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P 24.10.07, 21:43
          Właśnie jeszcze raz obejrzałam tę scenę i wydaje mi się, że to, co jest w
          lodówce jest raczej małe, ona jest prawie pusta, tak ją przewrócił beztrosko, że
          to chyba nie może być wódeczka (hmm, szkoda, ale na pewno Linc ma kilka tajnych
          schowków w różnych częściach Panamy), bo by było słychać. No i kazał Sofii
          powiedzieć Whistlerowi o tym, co zobaczyła i że niby siedzą w tym wszyscy razem.
          Więc może to jakiś hak na Whistlera? Może Linc wzbił się na wyżyny i już wie,
          kim on naprawdę jest? To określenie, że to jest ich getaway vehicle to może być
          przenośnia, że to niby ich szansa na ucieczkę.

Intryguje mnie też ten nowy facet. Na pewno jest nasłany, bo wcale się nie
          zachowuje jak więzień. Tak jakby go to nic nie obchodziło, że biega w samych
          majtkach i nim poniewierają. Bellick w tej sytuacji był już gotowy na wizytę u
          fryzjera ;)) a ten sie zachowuje, jakby nic się nie działo.

------------------------------------------
          "Owls are not what they seem..."
          • luczijka Re: Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P 24.10.07, 23:07
            A może tam jest mapa??? ;P Coś jak ta Holandii, którą nosił ze sobą Haywire??? ;DDD
            A tak na poważnie, to zgadzam się z Silwen, że "getaway vehicle" to może być
            przenośnia. I też stawiam, że jest tam jakiś hak na Whistlera, Firmę lub Susan,
            który pomoże Mike'owi i Lincowi wyegzekwować to na czym im zależy.
            • gugi14 Re: Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P 25.10.07, 00:21
              z początku myślałam, że są tam małe buteleczki z tlenem i ustnikiem żeby sobie
              ponurkowali przez chwile pod wodą a potem za pomocą gps dopłynęli do jakiejś
              łodeczki, ktora ich zabierze daleko od Sony ale żeby chowac to w lodówce...
              zresztą zbyt banalne by to było, to musi być coś, żebyśmy buzie zbierali z
              podłogi przez następny tydzień ;-))
              • wencyca Re: Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P 25.10.07, 00:36
                gugi14 napisała:

> z początku myślałam, że są tam małe buteleczki z tlenem i ustnikiem żeby sobie
                > ponurkowali przez chwile pod wodą a potem za pomocą gps dopłynęli do jakiejś
                > łodeczki, ktora ich zabierze daleko od Sony ale żeby chowac to w lodówce...
                > zresztą zbyt banalne by to było, to musi być coś, żebyśmy buzie zbierali z
                > podłogi przez następny tydzień ;-))

A może gaz rozweselający? <lol> Tak mi się jakoś skojarzyło z tym tlenem i
                ustnikiem ;P;D. Tylko nie mam pojęcia jak to by im mogło pomóc w ucieczce ;P.
                Chyba, że by podali ten gaz Susan i Whistlerowi, aby zmylić ich czujność ;D.
              • aniuta75 Re: Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P 25.10.07, 09:50
                Wczoraj oglądałam drugi raz i też pomyślałam sobie o tych maskach do nurkowania,
                tylko z samymi rurkami :).
                • agamasia Re: Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P 25.10.07, 13:18
                  Tym bardziej, że tam gdzie kupował to coś do lodówki był sklep do nurkowania.
                  Może chodzi o to, że jak już się wydostana z Sony dotrą na plaże założą maski
                  tlenowe i wejdą do wody, żeby się w wodzie ukryć. Pościg wbiega na plażę a tu
                  plaża pusta.
                  • magdawaw1 Re: Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P 25.10.07, 14:47
                    Też pomyśłałam o jakiś maskach do nurkowania, sądząc po miejscu,
                    gdzie robił Link zakupy, tylko po co w takim razie lodówka?...oj coś
                    czuję, że to będzie coś w stylu "genialnych" pomysłów Linka i nam
                    szczęka opadnie jak się dowiemy...kwestia tylko czy pozytywnie czy
                    będzie to aż tak głupie...
    • aniuta75 A bagażnik Sofii? 25.10.07, 15:35
      Co tam może być? W sumie też nie pokazali :P.
      • magdawaw1 Re: A bagażnik Sofii? 25.10.07, 19:26
        Z ich rozmowy wynikało, ze praktycznie "małą szafę" - lubi być przygotowana na
        nagłą podróż...dlatego też uważam, że Sofia też nie jest do końca tym za kogo
        się podaje...
        • sil.wen bul bul bul 25.10.07, 23:07
          O matko, jeśli to będzie mini sprzęt do snorkellingu to chyba serio spadnę z
          krzesła.
          To coś jak Bolek i Lolek (pamiętam z dzieciństwa taki odcinek, kiedy się przed
          kimś chowali i tylko te rurki migały w sitowiu kiedy się przemieszczali w tempie
          błyskawicy). No i z tego wygląda, że będą mieli też Tolę do towarzystwa;)))
          -----------------------------------
          • luczijka Re: bul bul bul 25.10.07, 23:35
            Dobre z tym Bolkiem i Lolkiem <lol>.
    • luczijka Re: Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P 25.10.07, 23:34
      Moje kolejne propozycje:
      - podręczny zestaw do charakteryzacji (wiadomo, że kosmetyki lepiej trzymać w
      niskich temperaturach, żeby się nie popsuły ;D) + peruki - aby chłopaki w
      mgnieniu oka przeobrazili się w inne osoby ;DDD
      - jakieś kostiumy - najbardziej na miejscu wydaje się gdyby przebrali się za
      ratowników z Baywatch :P ;D
      - broń biologiczna np. laseczki wąglika lub broń chemiczna np. cyjanowodór +
      maski gazowe dla Mike'a i Linca, żeby sami nie ulegli zakażeniu <lol>
      • magda.evie.zoe Re: Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P 26.10.07, 08:37
        luczijka napisała:

> - jakieś kostiumy - najbardziej na miejscu wydaje się gdyby
        przebrali się za
        > ratowników z Baywatch :P ;D

:-))))) ot i temat fantazji gotowy!
        • aniuta75 Re: Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P 26.10.07, 09:41
          Szczerze powiedziawszy jak zaczęłam czytać o tych kostiumach to od razu mi
          stanęli przed oczami Linc i Majk przebrani za panów z Village People :PPP.
          • magdawaw1 Re: Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P 26.10.07, 11:39
            Opcja z Baywatch mnie rozwaliła;-). Już sobie ich wyobrażam z tymi
            czewonymi bojkami u pasa jak biegną, biegną i biegną... Pewno Link
            będzie robil za Davida H...no a majki będzie nietypowy, z długim
            rękawem..za to nogi będzie mógł pokazać, bo nie wytatuowane;-
            )...Aczkolwiek wizja przebieranek i np. Link na szpilkach a Majki w
            roli tancerki w spódniczce z palmowych liści dla
            zmyły...mhm...nieźle, nieźle....wtedy faktycznie zaczęlibyśmy
            inaczej o nich myśłeć;-)
            • asiaw73 Re: Co jest zakopane na plaży - wasze typy? ;P 26.10.07, 15:33
              A to widzieliście:
              i184.photobucket.com/albums/x271/aska73/pbymcajh4-1.jpg
              Już ktoś tak kombinował, żeby ich poprzebierać :))))
              • asiaw73 inne fantazje w temacie przebieranek :))) 26.10.07, 16:02
                img170.imageshack.us/my.php?image=63959482cr4.jpg
                i184.photobucket.com/albums/x271/aska73/ciekawostki/troyfinalol9.jpg
                i184.photobucket.com/albums/x271/aska73/ciekawostki/tr4qe2.jpg
                i184.photobucket.com/albums/x271/aska73/ciekawostki/68c07d0.jpg
                i184.photobucket.com/albums/x271/aska73/ciekawostki/wmperenoelma9.png
                Michael z deską surfingową pasuje do wizji Luczijki, ale na koniu to byłaby
                dopiero widowiskowa ucieczka ( tylko jak Link zmieścił konia w lodówce? )
                • luczijka Re: inne fantazje w temacie przebieranek :))) 26.10.07, 17:46
                  Część z tych montaży widziałam, ale i tak dzięki za przypomnienie :D Chyba
                  najbardziej mnie rozwaliło to z czerwonym autem
                  :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Zresztą
                  wszystkie są świetne <lol>.
    • ooxoo Pieniądze 26.10.07, 15:55
      Ewentualnie szerszenie w stanie hibernacji, w charakterze broni
      biologicznej uaktywnianej słońcem :)
      • sil.wen bombka? 26.10.07, 17:01
        Też mi przyszła do głowy jakaś broń masowego rażenia. Ale może nie biologiczna
        (chociaż w sumie pasuje tu lodówka!) tylko na przykład mała bombka N. Taka
        domowej roboty, no wiecie, Linc-majsterkowicz.
        ------------------------------------------
    • agamasia No i się wyjaśniło :D 12.02.08, 13:50
      A w naszych typach padła prawidłowa odpowiedź :)
      • aniuta75 Re: No i się wyjaśniło :D 12.02.08, 15:16
        No tyle głów myślało, to ktoś musiał podać prawidłową odpowiedź :DDD. Swoją
        droga poczytałam sobie i od razu humorek lepszy :DDDDDDDDDDDD.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka