Gość: bialekozaczki.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.09, 07:04 matko jedyna co to za postać!!! rozwala mnie z odcinku na odcinek hahaha! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idasierpniowa28 Re: Plebania O_S_A 24.01.09, 09:23 Wieki całe już nie oglądalam Plebanii, ale Osa zawsze " wymiatał" Świetna postać :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzidka-dwa Re: Plebania O_S_A 24.01.09, 15:08 kilka odcinków temu poszedł do księdza, bo chciał ochrzcić cielaczka :) w ogóle był zdziwiony, że mu się krowa ocieliła; taki z niego gospodarz. Potem w barze stawiał wszystkim drinka. jakby mu się pierworodny urodził. bardzo pozytywna postać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluchaleniwa Re: Plebania O_S_A IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.09, 12:58 Osa jest najcudowniejszy,jego brat oczywiście też-swoją drogą taki szmalowny gość,a jego salon wygląda gorzej od mojego.Wracając do Osy to faktycznie jego teksty o cielaczku były super. Odpowiedz Link Zgłoś
brum.pl1 Re: Plebania O_S_A 26.01.09, 09:40 Mnie się podoba ta postać. Ciepła, barwna, trochę nierealna. Ciekawie narysowana jest też postać Grzybowej, chociaż jej nadużywane powiedzonko "No tak, czy nie" zaczyna już mnie irytować. Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: Plebania O_S_A 26.01.09, 09:50 Grzybowa jest super! I ten jej sposób zwracania się do męża ( imho Damięcki w tej roli też świetny :) ) : "Grzyb"! powiedziane tonem nie znoszacym sprzeciwu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brum.pl1 Re: Plebania O_S_A 26.01.09, 09:57 A po grzyba jej ten Grzyb? Powinna go w diabły wypędzić. Sklep jest jej, dom też należy do niej, a on pełni tylko rolę przydupasa. Brzydkie to, kurduplowate a na dodatek kochliwe. Powinna go wymienić na lepszy model. No tak, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: Plebania O_S_A 26.01.09, 10:04 Bo Grzybowa, to taki typ kobiety, która MUSI kimś rządzić ;) Nie wiem co się dzieje z jej synem ( zdaje się zniknął gdzieś) to ustawia męża. Grzyb się do tego świetnie nadaje. Całkiem go zdominowała ;) Tak, czy nie?;) Odpowiedz Link Zgłoś
brum.pl1 Re: Plebania O_S_A 26.01.09, 10:11 idasierpniowa28 napisała: > Bo Grzybowa, to taki typ kobiety, która MUSI kimś rządzić ;) Nie > wiem co się dzieje z jej synem ( zdaje się zniknął gdzieś) Syn Grzybowej jest księdzem, do którego pojechał zresztą Grzyb prosić o mediacje z Grzybową w sprawie ich pogodzenia. Synek przyjechał do Tulczyna (chyba nie pomyliłem nazwy miejscowości?), odprawił mszę, palnął kazanie o miłości i wierności, a co najistotniejsze o przebaczaniu i wzruszona Grzybowa pozwoliła Grzybowi wrócić do domu. PS Nie oglądam serialu systematycznie, stąd mogę się mylić co do szczegółów. Ten odcinek jednak oglądałem i miałem przednią zabawę. Odpowiedz Link Zgłoś
brum.pl1 Re: Plebania O_S_A 26.01.09, 10:14 Osa jest fajny. A jeszcze fajniejsza jest jego żona. Nie tyle ona, co jej piersi. Cudo. Duże, jędrne, kształtne, ponętne, uwodzicielskie. Trafiły mu się, jak ślepej kurze ziarno. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Plebania O_S_A 26.01.09, 14:14 Duze ??? Twoja kobieta nosi rozmiar A? Joaska ma C najwyzej. Sama bym chciala takie... A co do Osy to jego brak orientacji w kwestii ochrzczenia cielaczka trzeba zrozumiec-wszak to neofita jest-ochrzcil sie dopieto 4 lata temu tj kiedy ja zaczelam ogladac serial(dlaczego nie powtarzaja pierwszych odcinkow ??!!) No i swietej pamieci Romus byl jego przewodnikiem duchowym. Odpowiedz Link Zgłoś
brum.pl1 Re: Plebania O_S_A 26.01.09, 17:15 O, jak dobrze, że przypomniałaś postać Romusia. To też niezwykła postać. Na pierwszy rzut oka sprawiał wrażenie upośledzonego umysłowo chłopaka. Wzbudzał we mnie niechęć pomieszaną z lekką nutką współczucia. Potem po wysłuchaniu jego kilku kwestii, po przeanalizowaniu sensu jego słów, stwierdziłem, że jest to wyjątkowo wrażliwy i dobry człowiek. I polubiłem go bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Plebania O_S_A 26.01.09, 20:11 O tak, piekna postac...i jak wspaniale grana. Dobrze widzi sie tylko sercem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniu Re: Plebania O_S_A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 22:42 tak jest mistrzem nad mistrzami zieje od niego kulturą i inteligencją:) nie pije nie pali jest de best Odpowiedz Link Zgłoś
sntx Re: Plebania O_S_A 01.02.09, 22:56 Osa to osa ale ten przyglup od irki to jest dopiero postac hahah Odpowiedz Link Zgłoś
brum.pl1 Re: Plebania O_S_A 02.02.09, 00:31 Gość portalu: koniu napisał(a): > tak jest mistrzem nad mistrzami zieje od niego kulturą i inteligencją:) > nie pije nie pali jest de best De best to jest mafioso Tracz:) Ostatnio coś mu kiepsko idzie... Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Plebania O_S_A 02.02.09, 11:07 Cos Ty ? Dobrze mu idzie-laske wywral, przetarg wygral wtyke w gminie ma... Bez Tracza ten serial bylby niestety ciezkostrawny,ta postac dodaje tego CZEGOS. Odpowiedz Link Zgłoś
brum.pl1 Re: Plebania O_S_A 02.02.09, 21:03 Postać fajna, dodaje pieprzu potrawie. Ale... Aktor grający Tracza, Dariusz Kowalski, przypomina mi dwie postaci: nietoperza gacka lub plastusia. I niezwykle mnie śmieszy, zamiast budzić respekt. Wymoczek a nie mafioso. A te jego groźne minki śmieszą mnie ogromnie. Tak już mam. Odpowiedz Link Zgłoś
sntx TRACZ 02.02.09, 22:26 tak Tracz tez jest niezły cały czas w gajerku po domu śmiga i pod krawatem hahahah! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bim Re: TRACZ IP: *.eranet.pl 02.02.09, 22:57 I to mi się właśnie podoba. Tracz jest zawsze taki sam, rzec by można "constans". Krawat, garnitur, sposób zwracania się do służby. Całe szczęście, że scenarzyści nie próbują go zmienić i "nawrócić". Bardzo lubię też postać Kaśki Machejko. W ogóle postaci w tym serialu są nieźle narysowane, nie wywołują też na ogół irytacji. No może z wyjątkiem niejakiego Janki z Białorusi. Serial chwilami naiwny i nachalnie dydaktyczny, ale i tak staram się oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: TRACZ 03.02.09, 08:49 No wlasnie a tym Janka dziwna rzecz- Tracz jest czarnym charakterem a jego watkow wyczekuje jak kania dzdzu, natomiast Janka jest poztywny i drazni mnie niepomiernie. I tonie jest kwestia akcentu (WAle kocham) ani innej narodowosci( Deogracias jest miodny) tylko chyba osobowosci aktora ktore przeziera przez role. Tracz Kowalski jest milym, cieplym czlowiekiem, a do tego naprawde poboznym. Odpowiedz Link Zgłoś
brum.pl1 Re: TRACZ 03.02.09, 09:32 baba67 napisała: > Tracz Kowalski jest milym, cieplym czlowiekiem, a do tego naprawde > poboznym. Dla mnie jest człowiekiem nieszczęśliwym. Wydaje mi się, że kochał swoją żonę, pragnął jej zapewnić, na swój sposób, szczęśliwe życie. Poniósł fiasko, odeszła od niego. To dla faceta ogromny cios, dla każdego, a cóż dopiero gminnego mafioso. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: TRACZ 03.02.09, 13:41 Pisalam o AKTORZE odtwarzajacym te role. Wyobraz sobie, ze w ostatnia Niedziele Palmowa Kowalski Tracz czytal role z MEKI PANSKIEJ w moim kosciele-proboszcz go zaprosil (no ale moj proboszcz to jest gosciu). Mina niektorych wiernych-bezcenna :-) A potem poszedl do komunii. Ta postac nie jest jednoznaczna, pelna sprzecznosci dziwnych niekiedy reakcji -nigdy nie wiadomo co znowu wymysli... Ale z tego co mi sie wydaje zona od niego odeszla bo nie mogla zaakceptowac jego cynizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
sntx OSA 03.02.09, 21:25 dziś sie wykazał intelektem i elokwencją w rozmowie z braciszkiem "krowa mi się ocieliła" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikarr Re: OSA IP: *.as.kn.pl 03.02.09, 22:03 I jeszcze - była to ( tej krowy ) ciąża nieplanowana. Odpowiedz Link Zgłoś