Dodaj do ulubionych

Praca w Kaliforni

IP: *.um.ruda-sl.pl 30.05.05, 16:24
Witam! Mam prośbę, tz. pytanie. Chce jechać w sierpniu do San Diego, jade tam
na wizie turystycznej, a głównym moim celem jest zarobienie troche kasy no i
nauka jezyka. Moze mi ktos napisac czy dostane jakos prace na tej wizie?? mam
jakąs szanse nie majac pozwolenia na prace? Prosze o uwagi!!!!!
A moze w Orange?
Obserwuj wątek
    • grandys Re: Praca w Kaliforni 30.05.05, 17:10
      Orange County - bardzo dobry wybor.
      bezrobocie okolo 4%

Zobacz lokalna prase, napewno cos znajdziesz

www.ocregister.com/business/jobwatch/index.shtml
      • Gość: 2kibledoumycia Re: Praca w Kaliforni IP: *.ny-newyorkc0.sa.earthlink.net 31.05.05, 08:04
        troche na poludnie od San Diego znajdziesz duzo ofert pracy
        • Gość: lealea Re: Praca w Kaliforni IP: *.um.ruda-sl.pl 31.05.05, 08:13
          dzieki! Może jeszcze jakieś uwagi, co do samego miejsca. Jest fajnie? Mieszkasz
          tam?
        • Gość: NYorker Re: Praca w Kaliforni IP: *.nycmny83.dynamic.covad.net 31.05.05, 14:23
          Troche bardziej na poludnie..... masz na mysli Tihuane w Meksyku ?

:-)

Dziewczynie palma odbija jesli mysli, ze znajdzie prace w strefie
          przygranicznej w ktorej Border Patrol jest jednym z najbardziej aktywnych, a
          kontrole w miejscach pracy najczestsze.
          • Gość: lealea Re: Praca w Kaliforni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 21:35
            tobie moze palma odbija. Ja jeszcze nie sprecyzowałam czy będę w San diego czy
            Orange a moze i w LA. Jak masz pisac tak do mnie to wogole nic nie pisz, cos
            taki idealny, po to jest to formu zeby wymieniac sie myslami.
            • xjkw Re: Praca w Kaliforni 31.05.05, 21:43
              W Orange czy LA bedzie podobnie. Duza konkurencja (Meksykanie).

• Gość: Polka z San Diego Re: Praca w Kaliforni IP: *.west.biz.rr.com 01.06.05, 23:06
      San Diego - zapomnij. Te miejsca, gdzie mogliby przyjac do pracy na czarno sa
      obsadzone Meksykaninami. Bez papierow bedzie naprawde bardzo ciezko. Pozatym
      latem zawsze mnostwo studentow na Work & Travel. Chyba, ze bedziesz sie
      opiekowac dziecmi, ale na pare miesiecy to watpie, czy ktos cie na baby sitter
      przyjmie.
      Pozdr i powodzenia.
      • Gość: lealea Re: Praca w Kaliforni IP: *.um.ruda-sl.pl 02.06.05, 08:42
        Myślisz ze nie zatrudnią a to czemu?
      • Gość: Ola Re: Praca w Kaliforni IP: 69.111.64.* 02.06.05, 08:44
        Jest spora Polonia w LA i okolicacach. Zwykle mozna dostac prace ( nielegalnie
        oczywiscie) do pomocy przy starszej osobie. Jezeli prowadzisz auto i mowisz po
        angielsku tym latwiej.
        • solarisss Praca w Kaliforni 09.06.05, 05:02
          Nie chce Cie rozczarowac, ale "Polka z San Diego' ma racje. Pracy na czarno
          absolutnie w San Diego nie znajdziesz, chyba ze masz jakies uklady i to tylko
          wsrod Polakow, bo Amerykanie pytaja o referencje. Ja bylam tam 4 lata temu i
          jedyne, na co sie zalapalam to pani z dementia (poczatek Alzheimera), przy
          ktorej sie po miesiacu wykonczylam, a za ktora placono mi jedynie $400! (plus
          mieszkanie i wyzywienie). Tez mam wrazenie, ze wszystkie prace na czarno sa tam
          zmonopolizowane przez Meksykanow. Jesli jestes mloda, ladna i lubisz sie
          obnazac przed kamera, moglabys ewentualnie bez trudu dostac prace
          jako 'hostess' w licznych tam 'adult entertainment sites', ale to mniej wiecej
          wszystko. Byz moze w LA jest lepiej, ale to miasto-moloch i bez kontaktow tez
          chyba nic nie zwojujesz.
          • Gość: jeżyk Re: Praca w Kaliforni IP: *.nck.krakow.pl / *.nck.krakow.pl 09.06.05, 14:39
            a może San Francisco?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka