Dodaj do ulubionych

sponsorowanie w USA

IP: *.broker.com.pl 08.06.05, 23:25
Mam pytanie , na czym polega to sponsorowanie w USA? Na jakiej to jest
zasadzie?
Obserwuj wątek
    • Gość: :-) Re: sponsorowanie w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 23:35
      Firma która chce Cie zatrudnić wytępuje do Imigration o przyznanie ci wizy H1B.
      Pocztą przychodzą paiery, idziesz z nimi do ambasady i tam przyznaja ci wizę.
      • Gość: grzesiek0000 Re: sponsorowanie w USA IP: *.broker.com.pl 08.06.05, 23:59
        A kto to oplaca ? Ja czy pracodawca? I ile to trwa 5 lat? Czyli jak nap. polece
        na wizie turystycznej to moge sobie zalatwic wize H1B ? Latwo sobie znalesc
        takiego sponsora czy raczej nie chca sponsorawac?
        • aksiegowy Re: sponsorowanie w USA 09.06.05, 01:07
          bardzo chetnie spasoruja odpowiednio kwalifikujacych sie pracownikow.
          poczytaj
          uscis.gov/graphics/howdoi/h1b.htm
          • Gość: grzesiek0000 Re: sponsorowanie w USA IP: *.broker.com.pl 09.06.05, 13:30
            A powiedzcie mi jeszcze czy po skonczeniu LO ( 19 lat ) mozna juz wziasc
            udzial w loteri zielonej karty? Czy trzeba miec skonczone 21 lat ?
        • Gość: :-) Re: sponsorowanie w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 20:09
          > A kto to oplaca ?
          Prawników załatwiających formalnosci opłaca oczywiście pracodawca. Za wizę
          płacisz ty. Ale nie ma najmniejszego problemu, żebyś się dogadał z pracodawcą,
          że po przylocie do Stanów zwróci ci te pieniądze na podstawie rachunku. Możesz
          też sie odgadać, że zafunduje ci bilet lotniczy. Wszystko zalezy od tego, jak
          bardzo mu na tobie zależy.
          > I ile to trwa 5 lat?
          Ale co ile trwa? Formalności? Zwykle 2-3 miesiące. Ile jest ważna wiza? jeśli
          się nic nie zmieniło to 3 lata. Z mozliwościa przedłużenia o następne 3.
          > Czyli jak nap. polece na wizie turystycznej to moge sobie zalatwic wize H1B
          Nie. Wize przyznają ci w ambasadzie więc musisz opuścić terytorium USA. Ale
          będąc na turystycznej możesz sobie znaleźć pracodacę chcącego cie zatrudnić,
          wrócić do kraju i wyjechać ponownie jak ci przyznają H1B. Aha, gdyby ci sie
          Ameryka spodobała, to pracując na H1B mozesz poprosic pracodawcę, żeby ci
          zasponsorował zieloną kartę. Z H1B możesz ją dostać nie opuszczając terytorium
          USA
    • sylwek07 Re: sponsorowanie w USA 09.06.05, 13:45
      mozesz wziasc jak tylko bedzie loteria
      • Gość: Grzesiek0000 Re: sponsorowanie w USA IP: *.broker.com.pl 09.06.05, 20:50
        Dziekuje za wszytskie odpowiedzi. Ja w sumie jestem jeszcze mlody i mam troche
        czasu , ale daleko patrze w przyszlosc. Chcialbym bardzo studiowac tu w PL
        Turystyke i Hotelarstwo a takze zrobic sobie uprawnienia do zawodu masazysty. I
        czy jest zapotrzebowanie na takie zawody w USA? I czy sa szanse ze za 2 lata
        bedzie loteria zielonej karty?
        • sylwek07 Re: sponsorowanie w USA 09.06.05, 22:36
          czytaj wiadomosci na internecie i bedziesz wiedzial czy bedzie loteria czy nie
          i kto bedzie bral udzial ....

www.dvlottery.state.gov/
          • Gość: Grzesiek0000 Re: sponsorowanie w USA IP: *.broker.com.pl 10.06.05, 22:22
            Mam jeszcze takie male pytanko .. czy da sie kupic zielona karte , jak tak to
            ile ta przyjemnosc kosztuje?

ps. Sylwek podobno wygrales zielona karte? Jak tak to gratulacje ...
            • sylwek07 Re: sponsorowanie w USA 10.06.05, 22:47
              narazie nic nie wygralem ...
              a co do kupna to istnieje takie cos jak slub na papiery lub tez z milosci
              • Gość: Rio de Janeiro Re: sponsorowanie w USA IP: *.dialup.sprint-canada.net 12.06.05, 08:11
                W hotelarstwie nikt cie nie zatrudni w amerykanskim hotelu, chyba, ze jako
                woznego. Do lepszych prac woli sie ludzi mowiacych ladna amerykanska
                angielszczyzna. Masazysci zarabiaja tu niezle, pod warunkiem, ze sa po
                amerykanskiej fizykoterapii, co tutaj jest dosc trudnym kierunkiem na ktorym
                kroluje przede wszystkim fizyka( mrchanika), matematyka, chemia i anatomia
                (biologia). Pozniej zdaje sie bardzo trudny egzamin, ktory polscy
                fizjoterapeuci przewaznie po AWF-ie oblewaja za pierwszym razem. Wiaza sie z
                tym egzaminem takze wydatki, zdaje sie rzedu 500$.
                Radzilbym skonczyc jakas inzynierie, medycyne czy inny wziety w USA kierunekk a
                pozniej emigrowac.
              • mpbc Re: sponsorowanie w USA 12.06.05, 08:19
                Pewnie, że można kupić zieloną kartę. Wystarczy zainwestować w USA trochę ponad
                1 000 000 zielonych i dadzą ci ją prawie automatycznie.
                • Gość: Grzesiek0000 Re: sponsorowanie w USA IP: *.broker.com.pl 12.06.05, 11:47
                  Ale aby pracowac jako masazysta w jakims salonie odnowy biol. to chyba nie
                  trzeba byc po studiach fizjoerapi tylko skonczyc tam kurs masazu. Przynajmniej
                  takich informacji mi udzielila moja koleznka ktora pracuje w tym zawodzie w USA.
                  • Gość: z USA Kolezanka opowiada IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 12.06.05, 15:38
                    ....niekoniecznie prawde. Imigranci z reguly twierdza, ze pracuja w swym
                    zawodzie, co nie odpowiada rzeczywistosci. Przykre, ale nie ma powodu, aby
                    twoja kolezanka nie musiala jak inni zdawac wymaganych egzaminow. A praca bez
                    waznej licencji - tzn. bez wymaganych certyfikatow nie jest oplacana nalezycie.
                    Wiec nawet gdy imigranci pracuja bez wymaganych zaswiadczen o wyksztalceniu -
                    nie zarabiaja nalezycie. Dziwne, ale logiczne. I tak sie kolo zamyka...
                    • Gość: NYorker Re: Kolezanka opowiada IP: *.nycmny83.dynamic.covad.net 12.06.05, 15:54
                      Zeby pracowac jako masazysta trzeba skonczyc 6-cio miesieczny ( stan New
                      Jersey) lub 15-to miesieczny ( stan New York) i zdac egzamin. Nie jest to nic
                      trudnego - kazdy maturzysta posiadajacy dobra znajomosc angielskiego sobie z
                      tym poradzi.

Nie wiem skad Kanadol wzial informacje, ze fizykoterapeui z Polski oblewaja
                      egzaminy licencyjne za pierwszym razem. Znam 3 fizykoteraputow z Polski -
                      wszyscy sie solidnie przygotowywali do egzaminow prze pol roku po czym zdali za
                      pierwszym podejsciem.
                      • Gość: Grzesiek0000 Re: Kolezanka opowiada IP: *.broker.com.pl 12.06.05, 17:33
                        A jak jest z zarobkami masazystow w NY lub w Chciago ?

ps. co z tym hotelarstwem ? Marza mi sie studia "Turystyka i Hotelarstwo"
                        • grzesiek0000 Re: Kolezanka opowiada 15.06.05, 22:10

elo ?
                          • Gość: axx Re: Kolezanka opowiada IP: *.155.popsite.net 17.06.05, 04:49
                            Wszystko o sponsorowaniu. Sponsorowanie jest dobrym interesem. Za zludzenia
                            trzeba placic. Sa naprawde ladnie podane. www.h1bsponsors.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka