Gość: xyz IP: *.interecho.com / *.interecho.com 26.06.05, 18:12 Czy jest tu ktos kto wrocil z Kanady? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: smiszka Re: powrot do Polski IP: *.ct.gemini.ntplx.com 26.06.05, 19:15 Sa, ale nie tutaj na internecie. Wlasnie siedza w Polsce i wspominaja/roczulaja jak im to bylo. Ja osobiscie lubie takie rozczulone kobietki przytulac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: powrot do Polski IP: *.interecho.com / *.interecho.com 26.06.05, 19:18 nad czym sie rozczulaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smieszka Re: powrot do Polski IP: *.ct.gemini.ntplx.com 26.06.05, 20:36 Ja nie wiem. Ja tylko przytakuje i co sie da, dobrze sciskam. Odpowiedz Link Zgłoś
marripossa Re: powrot do Polski 26.06.05, 21:35 Ludzie wracaja z roznych powodow i rozna maja sytuacje i w Kanadzie i w Polsce. Jesli zastanawiasz sie nad powrotem, to najpierw odpowiedz sobie na pytanie dlaczego sie zastanawiasz nad powrotem. Tesknisz? Myslisz, ze w Polsce ci bedzie lepiej (i znowu: lepiej oznacza rozne rzeczy dla roznych osob). Masz jakies podstawy, aby myslec ze ci w Polsce bedzie lepiej? A moze w ogole nie chodzi o to czy w Polsce bedzie ci lepiej lub gorzej tylko po prostu chcesz wrocic bo...no wlasnie, bo co? Nie ma co szukac opinii innych ludzi. Zakladam, ze pytasz aby sie dowiedziec czy tym co wrocili powiodlo sie w Polsce. Ale co to wlasciwie oznacza "powiodlo sie"? Dla kazdego bedzie to cos innego. Udac moze sie wszedzie. Warto pomyslec tez dlaczego sie z Polski wyjechalo i czy masz podstawy sadzic, ze powodow dla ktorych wyjechales juz w Polsce nie ma. I na koniec: nie mozna ot tak spakowac walizek i wrocic. Najpierw trzeba sie rozejrzec co i jak a nie liczyc na to, ze jakos to bedzie, bo przeciez bede "w domu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: powrot do Polski IP: *.ct.gemini.ntplx.com 26.06.05, 21:52 Marripossa napisal: I na koniec: nie mozna ot tak spakowac walizek i wrocic. Najpierw trzeba sie rozejrzec co i jak a nie liczyc na to, ze jakos to bedzie, bo przeciez bede "w domu". Absolutnie sie z tym zgadza. Aby wrocic, trzeba byc przygotowany do tego. Mieszkanie, srodki utrzymania itd. Jak emigrujemy to wlasciwe spotykamy sie z pomoca rzadow krajuw osiedlania. Zakwaterownie, socjale itd. Sami mieszkancy tych krajow nam pomagaja, bo my to z biedy przyjechalismy a chrzescianin ma drugiemu pomagac przeciez. Wracajac do Polski spotykamy sie z setka utrudnien. Nic na nas nie czeka. Mieszkanie trzeba zalatwic, pracy dac nie chca, bos ty "bogaty" i robic ci sie nie chce. Na wszystko musi ciebie byc stac, bo przyjechales z zagranicy itd. No ale jest milo pogadac z rodzina, kolegami i znajomymi. Ale jak dlugo mozna z nimi rozmawiac? Oni musza pracowac i nam by sie przydalo rowniesz. Powodzenia, co kolwiek zamierzasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: powrot do Polski IP: *.interecho.com / *.interecho.com 26.06.05, 22:10 to brzmi tak jakbys wrocil bo wiesz o czym mowisz Odpowiedz Link Zgłoś
marripossa Re: powrot do Polski 26.06.05, 22:26 Nie trzeba wracac, zeby takie rzeczy wiedziec. To jest po prostu zdrowy rozsadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: powrot do Polski IP: *.ct.gemini.ntplx.com 26.06.05, 22:34 Ja wiem, ze nie oczekujesz, ale ja podzikuje za dobre slowo. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: powrot do Polski IP: *.ct.gemini.ntplx.com 26.06.05, 22:31 Nie wrocilem, ale bylo blisko. Wiem takze, ze jak ktos sobie ubzdura, ze wraca, to nic nie zrobisz. Teraz jestem w USA, ale bedac w RFN, cala grupa, w obozie, to bawimy sie wszyscy, by ktos pomyslal(przyjencia, potancowki, odwiedziny tubylcow itd.). Okazalo sie pare razy, ze jednak nie wszyscy sie dobrze bawili, bo czasmi rano dowiadywalismy sie, ze ktos w nocy z Polakow nie wytrzymal i w ukrycu przed nami, wyjechal do Polski. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MalyFranek Re: powrot do Polski IP: *.dialup.sprint-canada.net 26.06.05, 23:11 Nigdy bym do Polski nie wrocil. Kanada to cywilizowany kraj. Polska musi biegnac z Kanada jakies 100 lat, zeby ja dogonic w rozwoju spolecznym. Moje dzieci chodza do dobrych szkol, rozwijaja sie tak, ze w Polsce nie bylo by o tym mowy. Ja mam dobra prace, dom i proste spokojne zycie. Czego wiecej potrzeba??? Ludzie mnie szanuja i ja ich. To jest najlepszy kraj na swiecie!!! Wczoraj wlasnie do Kanady wrocil kumpel. Mial tu bardzo dobrze prosperujaca knajpe, ladny dom w b.dobrej dielnicy. Sprzedal wszystko i pojechal do Grecji robic business( knajpy itd), bo my we dwoch 20 lat temu z Grecji do Kanady przyjechalismy. Kumpel stracil wszystko, czego nie stracil w Grecji to go okradli do konca w Polsce. Dorobek calego zycia poszedl na nic. Europa to kupa czerwonych, pazernych zlodziei. Mnie to nawet na wakacje nie chce sie tam jechac, wole canoe na kandyjskich jeziorach. Nie po to wyjezdzalem z bagna, zeby wracac w to bagno z powrotem. To tak jakby ktos na sile chcial byc znowu 10-latkiem, taka operacja jak wiadomo nigdy sie nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: powrot do Polski IP: *.ct.gemini.ntplx.com 27.06.05, 00:28 Och woda tutaj wspaniala jest. Mazy mi sie poplynac z Long Island Sound, Cape Cod, Maine, Nova Scotia, Prince Edward Is., St. Lawrence River, Quebec, Montreal, Lake Champlain, Albany, NYC i spowrotem do Long Is. Sound, zaglowka. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Wspaniała woda ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 04:00 Wspaniała woda, to jest w Wiśle. Chcesz kogoś otruć, to podaj około litra. Chcesz zobaczyć różne dziwne kolory-patrz prosto w nurt rzeki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: novisa4ju Re: Wspaniała woda ? IP: *.fl-miami0.sa.earthlink.net 27.06.05, 05:05 wrocilbym ale mam was w powazaniu Odpowiedz Link Zgłoś
nieztejziemii Re: powrot do Polski 29.06.05, 06:52 Pewnie,ze lepiej sobie spokojnie posiedziec na d woda niz ogladac biede i smrod. tylko masochista robi sobie takie polskie wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Long Island Sound tez jest brudny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:53 plywalam tam zaglowka i choc brudny to cudowny a przy dobrej widocznosci widac bylo NYC. Gdzie mieszkasz w CT? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakis Re: Long Island Sound tez jest brudny IP: *.ct.gemini.ntplx.com 29.06.05, 21:28 Napewno jest brudno blisko NYC. Zone i mnie dalej nie pociaglo plynac zaglowka w strone NYC jak do Guilford i byla jeszcze dosyc czysta woda. Nic nie pachnialo i nic w niej nie plywalo. Rybacy nazekaja, ze jest malo krabow, a jak sie wkreci taka zkrzynka na kraby w srobe napedowa, to dziesiadki krabow lata w powietrzu. Jest duzo ryb, zuwie, czasami rekiny i delfiny ponoc sie pojawiaja. My nie wiedzieleismy. Jak chcecie pogadac o tym temacie, to moze przeniesiemy sie do dzialu zdjecia(jak macie zdjecia) lub turystyki. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro Re: powrot do Polski IP: *.interecho.com / *.interecho.com 29.06.05, 20:45 jakos w Sopocie ciezkko zobaczyc biede i smrod, w Juracie tez nie, moze smierdzi w twoim miescie Odpowiedz Link Zgłoś
aria51 powrot do Polski z Kanady 10.03.14, 23:14 Ja przyjechalam do Polski, Lodzi prawie 3 lata temu po 30 latach spedzonych w Kanadzie I do tej pory nie moge sie przyzwyczaic. Brakuje mi spokojnego, oporzadkowanego I cywilizowanego kraju. W Polsce blichtr I nic poza tym. Polacy szczyca sie sklepami, ciuchami ipt ale nic poza tym nie maja. Brak etyki zawodowej, oszustwa sa oklaskiwane w dalszym ciagu, korupcja szalona, niedoinformowane spoleczenstwo. Widze chamstwo I niska culture, az przykro patrzec. Nie zostaje tutaj, planuje wrocic do Vancouver za jakis czas. J. Odpowiedz Link Zgłoś