IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 10.07.05, 15:09
czy ktos z was (ktos kogos znacie) pracowal (pracuje) w subway'u w usa (moze
w ny?) ?
interesuja mnie wszystkie informacje, np: jakie sa warunki, jaka potrzebna
znajomosc angielskiego, ile godzin sie pracuje, ile zarabia ..
bede wdzieczna za wszelkie info :>
Obserwuj wątek
    • Gość: ingrid Re: subway IP: *.dhcp.fdul.wi.charter.com 10.07.05, 16:55
      Warunki są takie jak w każdej sieci fast food- dyscyplina pracy, wcześniej
      trening, zatrudniają prawie zawsze na part-time żeby nie dawać żadnych benefits,
      ale ten part-time może mieć 30-kilka godzin.Płacą minimalne stawki, w NYC pewnie
      koło $7, w bardziej prowincjonalnych okolicach 5,50. Angielski musisz znać na
      poziomie koniecznym do komunikowania się z resztą obsługi i manager'em, no i
      żeby klienci cię zrozumieli. Jeśli nie masz papierów to wybij sobie z głowy bo
      sieci nie zatrudniają nielegali, a jak masz papiery to znajdź sobie coś lepszego
      bo nie nazarabiasz.
      • Gość: ingrid Re: subway IP: *.dhcp.fdul.wi.charter.com 10.07.05, 16:56
        Jeśli mimo wszystko nawiedziło cie akurat na robienie kanapek to tu masz listę
        subawy'ow w NY:
        www.subway.com/applications/InStoreJobs/index.aspx
        możesz aplikować online.
    • metnia Re: subway 10.07.05, 22:45
      w MI 6,25$/h malo godzin a i tak potrafia zadzwonic zeby dzis nie przychdzic... koszmar. mimo pysznych kanapek firma niepowazna.
    • marripossa Re: subway 11.07.05, 01:59
      W restauracjach typu fast food to pracuje glownie mlodziez ze szkol srednich
      wiec nie ma sie co podniecac taka praca ani krytykowac zarobkow czy warunkow,
      bo jest to praca tymczasowa dla dzieciakow, ktore chca sobie zarobic na nowa
      kiecke czy paczke papierosow.
      • Gość: ingrid Re: subway IP: *.dhcp.fdul.wi.charter.com 15.07.05, 21:22
        Nie zgadzam się z toba. Wiele ludzi tkwi w takich McJobs latami pracujac za
        grosze (centy :o))) dla wielkich korporacji (nie tylko Subway, rowniez Wal-Mart
        czy Starbucks), bez pewnych grafikow,zadnych benefitow i kasy na college zeby
        zapewnic sobie jakies perspektywy. To takie firmy narzucaja pozniejw arunki na
        calym rynku pracy.
        • Gość: kawa Starbucks. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 21:35
          Ingrid,
          nie rozpedzaja sie. Nie Starbucks. Starbucks jako jeden z pierwszych
          zaoferowal benefits dla part-timerow. Place sa dobre i jest mozliwosc
          Planu 401. Pisz tylko o tym co wiesz na pewno. Zgoda?
          Zaczynasz pelnic role osoby wszystkowiedzacej. A tak nie jest.
          Odpocznij troche od forum. Masz jakies prywatne zycie?
          • Gość: ingrid Re: Starbucks. IP: *.dhcp.fdul.wi.charter.com 20.07.05, 04:04
            Dobre płace???Ile godzin ma part-time w Starbucks?Pracujesz tam? Jesli masz cos
            do powiedzenia to też się udzielaj, nikt ci nie broni. A jesli sprawiam wrazenie
            osoby wiedzącej wszystko to bardzo mi miło, ale daleko mi do tego.
            • jot-23 Re: Starbucks. 22.11.05, 16:18
              Gość portalu: ingrid napisał(a):

> Dobre płace???Ile godzin ma part-time w Starbucks?Pracujesz tam? Jesli masz
              cos
              > do powiedzenia to też się udzielaj, nikt ci nie broni. A jesli sprawiam
              wrazeni
              > e
              > osoby wiedzącej wszystko to bardzo mi miło, ale daleko mi do tego.

lol... kawa ci tylko chciala delikatnie powiedziec ze jestes nastepnym
              zakompleksionym, nieszczesliwym polaczkiem na wygnaniu, wsciekle atakujacym
              wszystko i wszedzie, jakby to moglo zagluszyc w tobie poczucie totalnej
              zyciowej kleski..
              • samo Re: Starbucks. 22.11.05, 16:45
                jot-23 napisał
                jestes nastepnym
                > zakompleksionym, nieszczesliwym polaczkiem na wygnaniu, wsciekle atakujacym
                > wszystko i wszedzie, jakby to moglo zagluszyc w tobie poczucie totalnej
                > zyciowej kleski..

Chyba powinienes napisac "jestem". Tak dawno cie tu nie bylo, brakowalo nam
                twojej refleksyjnosci.
                • jot-23 Re: Starbucks. 22.11.05, 16:49
                  samo napisała:

> jot-23 napisał
                  > jestes nastepnym
                  > > zakompleksionym, nieszczesliwym polaczkiem na wygnaniu, wsciekle atakujac
                  > ym
                  > > wszystko i wszedzie, jakby to moglo zagluszyc w tobie poczucie totalnej
                  > > zyciowej kleski..
                  >
                  > Chyba powinienes napisac "jestem". Tak dawno cie tu nie bylo, brakowalo nam
                  > twojej refleksyjnosci.

nie ma nad czym "reflektowac" same (hehe) cioty twojego pokroju tu pisza.
        • marripossa Re: subway 15.07.05, 22:01
          A to już problem tych ludzi co chca tkwić w takich pracach i dawać sie
          wykorzystywać.
    • Gość: monika Re: subway IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 15:26
      Praca w Subwayu jest okropna. Sama nie wiem jak wytrzymalam tam caly tydzien.
      • Gość: magda Re: subway IP: *.bos.east.verizon.net 21.11.05, 14:19
        Moja kolezanka pracowala w Subway i faktycznie praca nie jest latwa,jezeli
        chodzi o Sturbaks to z tego co wiem musisz sie zobowiazac ze po treningu
        bedziesz tam pracowac min rok-placa 8$/h
        • Gość: magda Re: subway IP: *.bos.east.verizon.net 21.11.05, 14:20
          sorki za blad-Starbucks

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka