Dodaj do ulubionych

ile zarabia programista w USA ?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 17:33
Witam
Ile zarabia na godzine programista w USA ? Chodzi mi o przecietne zarobki, bo
wiem, ze studenci ktorzy myja garnki zarabiaja okolo 5USD. A taki
progamista ? 15 - 25 ? Wiem, ze moze byc duzy rozrzut ale interesuje mnei
srednia.
Jarod
Obserwuj wątek
    • klipka5 Zarobki programisty. 06.11.05, 17:49
      Ja nie wiem ale zaraz wroci z kosciola Marek z Atlanty
      i naswietli tobie sytuacje w Atlancie. On sie zna.
      • Gość: chindus Re: Zarobki programisty. IP: *.sympatico.ca 08.11.05, 20:35
        klipka5 napisała:

> Ja nie wiem ale zaraz wroci z kosciola Marek z Atlanty
        > i naswietli tobie sytuacje w Atlancie. On sie zna.

mysli ja, co Marek of Atlanta przesfietli i trudni od raz. ona bardzo duzo
        trudni ta Atlanta Marek. I placi programisty zyvy dolar - many many money zywy
        dolar.
    • grandys Re: ile zarabia programista w USA ? 06.11.05, 17:59
      Jest tyle roznych wariantow ze najlepiej jak zobaczysz sam
      w linku ponizej

www.salary.com/
    • mcov Re: ile zarabia programista w USA ? 06.11.05, 23:44
      A to roznie. Od 30k (entry level) do 300k (Programmer Analyst - Hedge Fund C++,
      C#, or Java)
      • Gość: chindus Re: ile zarabia programista w USA ? IP: *.sympatico.ca 09.11.05, 22:18
        mcov napisał:

> A to roznie. Od 30k (entry level) do 300k (Programmer Analyst - Hedge Fund C++,
        > C#, or Java)
        >

Ja suggestuje, co by nie pjerdolicz sie i mowic banki pol lub 'skaj de lymyt'.
        Atlanta Marek szem zgodzi na pewna, rajt?
        • mcov के बारे विजî 10.11.05, 00:26
          विज्ञापन-प्रसार कार्यक्रम के बारे में सब कुछ पर जाइए

tinyurl.com/dlcks
          Good luck!
    • ply_mouth Re: ile zarabia programista w USA ? 09.11.05, 13:57
      znajomy dorabiajac po godzinach w duzej firmie informatycznej ma $50/h
      • doctor123 $ 50/hr to pewnie u marka z atlanty? 10.11.05, 04:22
        na to wyglada...
        • marekatlanta71 Re: $ 50/hr to pewnie u marka z atlanty? 10.11.05, 05:08
          Raczej nie. Wlasnie mi odszedl jeden z gosci bo dostal $85 za godzine w innej
          firmie + mozliwosc pracy powyzej 40h/tydzien...
          • klipka5 Ktos jeszcze zostal? 10.11.05, 05:48
            Czy juz tylko ty zostales?
          • jot-23 Re: $ 50/hr to pewnie u marka z atlanty? 10.11.05, 22:00
            lol...mareczku...ty sie zadawales z mironem mironovichem, takich rzeczy sie nie
            wybacza...ale z drugiej strony... robisz tutaj bardzo ciekawe widowisko! jak tu
            tym wszystkim naszym chlopakom od kielni gula lata na sama mysl ze te zarobki
            100k+ dla normalnych programistow to moze byc jednak rzecz nagminna, heheh...
            uciekaja od tej prawdy jak tylko mogum...spracowanymi ryncami i nogami
            zapieraja sie do bolu... az pot z "wysokiego" czola skapuje na brudnawe
            wasiki...

prosze kontynuuj...hehe
            • marekatlanta71 Re: $ 50/hr to pewnie u marka z atlanty? 11.11.05, 03:16
              Jotku - czytam Twoje posty zawsze z duzym zainteresowaniem i choc czesto sie nie
              zgadzam, to podziwiam celnosc uwag i ostrosc jezyka :)

Swoja droga, to mysle ze wcale nie odzywaja sie "chlopaki od kielni" - wiekszosc
              postow pisana jest przez "informatykow" zajmujacych sie pisaniem jakichs makr w
              Wordzie, zarabiajacych $30K rocznie i nie mogacych uwierzyc w to ze istnieje
              swiat prawdziwych aplikacji i specjalistow ktorzy je tworza. A moje opowiesci +
              podawane stawki sa najzupelniej prawdziwe - to ze paru ludziom to do glowy nie
              wchodzi to juz nie moja wina :)
              • Gość: chindus Re: $ 50/hr to pewnie u marka z atlanty? IP: *.sympatico.ca 11.11.05, 16:11
                marekatlanta71 napisał:

> Jotku - czytam Twoje posty zawsze z duzym zainteresowaniem i choc czesto sie ni
                > e
                > zgadzam, to podziwiam celnosc uwag i ostrosc jezyka :)

Ooooooo, ladna suck-up, bardzo piekna suck-up, miszczostwo suck-up! Ja pokazac
                inny chinduses jak robic dobra suck-up, jak Marek pan. Bardzo przydatna w
                kariera taka suck-up dla kazdy. Skil! Teraz wie ja, what is Pana Marek problem.
                Pan Atlanta Marek chiba eicz ar jednak. Programisty proste nie umiom takiego
                przysyssania. Takie ssanie to nie byc techniczna umientnosc. To czeba w krwi
                miec lub lata w HR siedziec i nauczyc ssac. Ja pisac more pozniej do pan Marek
                i inne poinformowane, e, znaczy informatyki... Teraz latam makros w Word dydolic
                jakies za czy dycha na lato. Baj!

Wasz kochajoncy chindus,

Dupak Chupra

• skolejarz Re: $ 50/hr to pewnie u marka z atlanty? 10.11.05, 15:21
          50$/h to nie jest jakas astronomiczna stawka dla doswiadczonego programisty. Za
          tyle, to ciezko moze byc ze znalezieniem dobrego fachowca.
          • Gość: Doctor 123 No pewnie, ze $50/hr to malo! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 11.11.05, 10:44
            Nic dziwnego. Wszak marek sie nam tu zali, ze kolejny gosc od niego odszedl.
            Duza rotacja w tej markowej firmie. Ciagle ktos ucieka. Zupelnie jak na
            stanowiskach biurowych - dla sekretarek i recepcjonistek po high school. Tylko,
            ze one przychodza do pracy, aby przespac sie z szefem i za to byc placone.
    • Gość: steve A ile zarabiają programiści układów "embedded" ??? IP: 198.65.167.* 12.11.05, 00:10
      No własnie. Inżynier - programowanie układów wbudowanych, na różnych
      platformach (od 32-bit ColdFire po 8-bitowe Microchipy i MCS51). W C/C++,
      assembler, HTML, głęboka znajomość elektroniki, dodatkowo 10 lat doświadczenia
      w projektowaniu układów cyfrowych opartych o mikrokontrolery i mikroprocesory
      (8,16 i 32-bit). Ile można znartobić ?
    • Gość: pivko Re: ile zarabia programista w USA ? IP: *.mia.bellsouth.net 12.11.05, 19:53
      Ja jestem programista w USA od paru lat juz. Pracuje dla www.acdsystems.com a
      dokladnie dla www.deneba.com w Mami FL. Sprawdz co robimy. Tutaj dostajesz
      entry level 45K. Jako maestro do 80/90K.
      • Gość: axx Re: ile zarabia programista w USA ? IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 12.11.05, 22:44
        Informacja z dzisiejszego "The Washington post" Highest paid job.
        Computer,mathematical science 17.3% osob zatrudnionych w tym sektorze zarabia
        wiecej niz $43.74 na godzine.to jest okolo $ 91.000 na rok. Ale ,ale u
        prawnikow ten procent wynosi 32.3 a management 36.4 Dobry procent jest w
        Architecture,engineering bo 14.3. Zatem jak widac informacje o fantastycznych
        zarobkach w tym sektorze naleza juz do historii. Zwracam uwage na fakt ze te
        lepsze roboty sa dostepne z reguly dla obywateli a security clearance jest
        rowniez wymagane. W ten sposob amerykanska grupa zawodowa broni sie przed
        spadkiem zarobkow.
    • zettrzy Re: ile zarabia programista w USA ? 18.11.05, 05:25
      teraz bardzo malo - jakies $40 - $60 za godzine, do czego musisz byc
      self-employed (wlasne LLC lub corp S), czasem zadaja liability za paskarska
      cene, kontrakty sa na miesiace, czasem tygodnie i trzeba miec znajomosc danego
      przemyslu (sama wiedza techniczna nikogo nie powali bo setki tysiecy Hindusow
      sie wyumieli i robia teraz za grosze)
      pensje - wysokie - tak uwaga WYSOKIE !!! - cale $90 rocznie - no komu to sie w
      glowie miesci?
      w sumie, zawod programisty spadl do poziomu zajec biurowych, nie ma sie czym
      podniecac
      ci za $300 rocznie nie programuja tylko siedza na korporacyjnych stolkach typu
      dyrektor taki czy siaki i rotacja na tych stanowiskach jest zastanawiajco czesta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka