Dodaj do ulubionych

Opiekunka do dziecka

IP: 213.199.255.* 22.03.06, 02:04
Jestesmy polska rodzina mieszkajaca od 15 lat w Kanadzie (pod Toronto)
Poszukujemy opiekunki do naszej 10 letniej corki. Interesuje nas tylko polka,
najchetniej studentka lub osoba po studiach max do 29 roku zycia.
Corka uwielbia dzieci, a poniewaz poprzednia opiekunka miala dziecko bardzo
chetnie bedzie widziane dziecko. W maju przeprowadzamy sie pod Toronto,
niestety opiekunka nie chce zmienic miejsca zamieszkania.
Osobie chetnej wyslemy zaproszenie i pomozemy w uzyskaniu wizy.
Wynagrodzenie+oplacenie kursow jezykowych+mieszkanie z wyzywieniem
Wszelkich dodatkowych informacji udziele na maila
sebastian.kan@poczta.fm
Obserwuj wątek
    • bugsior Re: Opiekunka do dziecka 22.03.06, 02:44
      pozwlolilem sobie na skopiowanie powyzszego ogloszenia na forum Praca. sadze ze tam moze byc
      wiekszy odzew.
      • Gość: gg Re: Opiekunka do dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 09:54
        tylko dlaczego do max.29 lat ?
        • Gość: Rodzina z Kanady Re: Opiekunka do dziecka IP: 213.199.255.* 22.03.06, 11:21
          Czemu do 29 lat - poniewaz to nie ma byc opiekunka dla nas tylko dla naszej
          corki, ktora lepiej dogada sie z osoba mloda, niz starsza pania.
          • Gość: Karolina Re: Opiekunka do dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 18:02
            Witam serdecznie .Właśnie przeczytałam Państwa ogłoszenie , jestem
            zainteresowana wyjazdem ,nawet na dłuższy okres czasu jeżeli jest konieczność.
            Mam na imię Karolina , mam 20 lat , wcześniej miałam spore doświadczenie w
            opiece nad dziećmi (pracowałam w świetlicy środowiskowej , gdzie miałam
            styczność z dziećmi w różnym wieku , z różnych rodzin. Zajmowałam się również
            przez prawie dwa lata czteroletnią Olą). Jestem osobą komunikatywna , bez
            żadnych nałogów. Jeżeli są Państwo zainteresowani lub mają jakieś pytania
            proszę o kontakt na meila kalinka183@o2.pl . Pozdrawiam Karolina
            • Gość: hehehehe Re: Opiekunka do dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 18:56
              Karolina rodzina z Kanady podala e-maila ;->
    • Gość: oj,naiwne Grubymi nicmi szyte IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.03.06, 00:54
      Bylam ciekawa, czy sie ktos nabierze... no i stalo sie, ktos dal wiare fantazji
      z ogloszenia.
      W Toronto jest na peczki kandydatek na opiekunki do dzieci (wystarczy zajrzec do
      dzialu ogloszen pierwszej lepszej polsko-jezycznej gazety) "mloda,
      wyksztalcona, pedagogika specjalna, zaopiekuje sie..."
      Ha ha, kandydatka ma miec max 29 lat, dziecko (najlepiej pewnie w wieku
      podopiecznej, czyli 10 lat i studia). Koniecznie jeszcze fotografia, bo jak nie
      blondynka, to odpada...
      • hayamo Re: Grubymi nicmi szyte 23.03.06, 01:17
        śmieszne , że az boki zrywac.
        Nie peknij ze śmiechu...
      • Gość: Rodzina z Kanady Re: Grubymi nicmi szyte IP: *.chello.pl 23.03.06, 15:37
        Oj przykre, ze Polacy wszedzie widza podsep. W tym kraju tylko oszustwa,
        kradzierze itp. da czlowiek ogloszenie to tez zostanie uznany za nie wiem kogo.
        Czemu 29 lat , to juz napisalismy.
        Jezeli macie mloda corke , to powiedzcie jej, ze bedzie nia sie opiekowala
        starsza pani. Juz widze, jak taka pani dogada sie z nastolatka.
        Nie odpisuje wiecej tu, bo to nie ma sensu. Jak ktos chce to napisze na maila.
        Zreszta dostalismy juz sporo ofert.
        Pozdrawiam wszystkich jak zwykle weszacych podstep Polakow.
    • Gość: herring Re: Opiekunka do dziecka IP: *.gazeta.pl / *.eu.verio.net 23.03.06, 23:11
      Znow widze podstep. Sami popatrzcie, oni pisza z Polski:
      "Opiekunka do dziecka IP: 213.199.255.*
      Gość: Rodzina z Kanady 22.03.06, 02:04 + odpowiedz"

"Re: Grubymi nicmi szyte IP: *.chello.pl
      Gość: Rodzina z Kanady 23.03.06, 15:37"
      • Gość: Rodzina z Kanady Re: Opiekunka do dziecka IP: 87.207.255.* 24.03.06, 15:41
        A prosze mi napisac , gdzie napisalismy ze akurat jestesmy w Kanadzie??
        Tak pisze z Polski, bo akurat tu jestesmy na urlopie!!!!!!
        • ratpole Re: Opiekunka do dziecka 24.03.06, 19:10
          Gość portalu: Rodzina z Kanady napisał(a):

> A prosze mi napisac , gdzie napisalismy ze akurat jestesmy w Kanadzie??
          > Tak pisze z Polski, bo akurat tu jestesmy na urlopie!!!!!!

Eeeeee, a ja mysle, ze to taki permanentny urlop od mniej wiecej 29 lat, a ty
          robisz sondaz rynku potencjalnych pracodawcow, zeby sprawdzic czy by sie dalo
          zalapac na babysitting w Kanadzie, hehehe
          • bugsior Re: Opiekunka do dziecka 24.03.06, 19:12
            bez sensu. przeciez maile jakie Rodzina z Kanady otrzyma beda pochodzily od
            chetnych do pracowania z polski. jak tutaj mozna zrobic sondaz rynku
            potencjalnych pracodawcow????????????????????

dobrze ktos wczesniej napisal. polacy tylko podstep wesza. to takie dziwne ze
            ktos szuka opiekunki do dziecka z polski??????
            • ratpole Re: Opiekunka do dziecka 24.03.06, 19:52
              bugsior napisał:

> bez sensu. przeciez maile jakie Rodzina z Kanady otrzyma beda pochodzily od
              > chetnych do pracowania z polski. jak tutaj mozna zrobic sondaz rynku
              > potencjalnych pracodawcow????????????????????

Faktycznie, polska jezyk, trudna jezyk.
              Errata: pracobiorcow.
              Tu masz cytat:
              "Osobie chetnej wyslemy zaproszenie i pomozemy w uzyskaniu wizy.
              Wynagrodzenie+oplacenie kursow jezykowych+mieszkanie z wyzywieniem
              Wszelkich dodatkowych informacji udziele na maila
              sebastian.kan@poczta.fm"
              Wyglada mi to na naciagactwo. Nie napisali, ze sa w Polsce gdzie ewentualnie
              moga dokonac "ogladu" potencjalnego pracownika. Gdyby ktos nie sprawdzil IP
              mozna bylo odniesc wrazenie, ze wystarczy zglosic chec, zeby go zaproszono do
              Kanady. Pewnie w trakcie okazaloby sie, ze trzeba z gory zaplacic za bilet
              lotniczy, hehehe

> dobrze ktos wczesniej napisal. polacy tylko podstep wesza. to takie dziwne ze
              > ktos szuka opiekunki do dziecka z polski??????

Dla mnie jak najbardziej. Polonijne gazety sa pelne ogloszen poszukujacych
              pracy jako babysitter. Te osoby pochodza z Polski i sa juz na miejscu. Mozna je
              zobaczyc, a nawet sprawdzic referencje
              • bugsior Re: Opiekunka do dziecka 24.03.06, 20:10
                > Faktycznie, polska jezyk, trudna jezyk.
                > Errata: pracobiorcow.

po co komu 'badac rynek'? myslisz ze az tak ludzie sie nudza?

> Wyglada mi to na naciagactwo. Nie napisali, ze sa w Polsce gdzie ewentualnie
                > moga dokonac "ogladu" potencjalnego pracownika. Gdyby ktos nie sprawdzil IP
                > mozna bylo odniesc wrazenie, ze wystarczy zglosic chec, zeby go zaproszono do
                > Kanady. Pewnie w trakcie okazaloby sie, ze trzeba z gory zaplacic za bilet
                > lotniczy, hehehe

rozumiem, ze najpierw idzie zaproszenie, wszystko ladne i sprawdzone a potem
                delikwent sie zastanawia czy kupic bilet czy nie - slowem, jesli wie ze wize ma
                w kieszeni.

> Dla mnie jak najbardziej. Polonijne gazety sa pelne ogloszen poszukujacych
                > pracy jako babysitter. Te osoby pochodza z Polski i sa juz na miejscu. Mozna
                je zobaczyc, a nawet sprawdzic referencje

a moze juz szukali i nic z tego? a moze do pracy w tej okolicy nie ma chetnych?
                powodow moze byc tysiac.
              • blotniarka.stawowa Re: Opiekunka do dziecka 24.03.06, 20:17
                ratpole napisał:
                > Gdyby ktos nie sprawdzil IP
                > mozna bylo odniesc wrazenie, ze wystarczy zglosic chec, zeby go zaproszono do
                > Kanady. Pewnie w trakcie okazaloby sie, ze trzeba z gory zaplacic za bilet
                > lotniczy, hehehe

Ratpole, strzal w 10!
                Dla mnie bylo od poczatku oczywiste, ze to o oszustwo i to malo subtelne -
                rzeczywiscie grubymi nicmi szyte. Moglam sie byla zalozyc, ze odpowiedzia na
                post ujawniajacy IP bedzie "jestesmy teraz na wakacjach w Polsce". Kolejny krok
                - tym razem juz tylko po kontakcie na priv. - uiszczenienie jakiejs oplaty
                osobie "upowaznionej przez rodzine z Kanady" w Polsce. Oplata (czy to na bilet,
                ubezpieczenie, formalnosci imigracyjne itp.) jest tylko depozytem i oczywiscie
                natychmiast zostanie zwrocona delikwentce po przylocie do Kanady...

Bugsior, sorry, tym razem mam inne zdanie, ale milo ze wierzysz ludziom :-)
                • bugsior Re: Opiekunka do dziecka 24.03.06, 20:22
                  hmm, no coz, sadze, ze to juz w sferze abstrakcyjnej jest. nalezaloby napisac do
                  rodziny z kanady i zobaczyc czy nalezy uiszczac jakies oplaty. nie za bardzo
                  rozumiem na co mialby isc takie oplaty. do momentu kiedy nic nie ryzykuje nie ma
                  problemu, a tak to soebie wlasnie wyobrazam. jak dostaje zaproszenie to
                  wyjezdzam. wszelkiego rodzaju 'depozyty' bylyby naturalnie nonsensem i nie wiem
                  kto na takie cos by sie wpuscil. nie widzialem jeszcze pracy takiej gdzie samemu
                  trzeba do niej doplacac, ale moze malo w zyciu widzialem.
    • Gość: hm Re: Opiekunka do dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 21:07
      bugsior aby wize dostac do Kanady musisz spelnic wiele warunkow a samo
      zaproszenie w tym nie pomoze..
      • bugsior Re: Opiekunka do dziecka 24.03.06, 21:23
        no wlasnie tutaj brak mi niestety wiedzy. jesli 'rodzinka' pomaga zalatwic wize,
        cokolwiek sie z tym wiaze, czy to jest zaproszenie, czy jeszcze cos innego, a ja
        nie wnosze zadnych 'depozytow' na rzecz rodzinki, to nie widze problemu. sadze,
        ze do ambasady po sama wize tez wybralbym sie dopiero w momencie kiedy jestem
        pewien, ze mam wszystko niezbedne do otrzymania tejze wizy.
    • natnow Re: Opiekunka do dziecka 30.03.06, 17:31
      witam...coz moge dopisac...bylam w Kanadzie i opiekowalam sie 3 dzieci!
      mieszkalam w polskiej rodzinie, gdzie mowiono po polsku i dzieci wychowywano w
      polskiej kulturze!co mnie zaciekawilo to to iż poszukujecie panstwo mlodej
      osoby, jak piszecie studentki lub osoby po studiach, jednaze po uplywie 6
      miesiecy trzeba bedzie wacać nowej babysiter do domu i co wtedy?ma zostac
      nielegalnie czy bedziecie chcieli ja zatrzymac?a co jesli zatudniona osoba nie
      spelni waszych oczekiwan?kolejne wazne pytania to jaki bylby limit godzin
      tygodniowo opieki nad dzieckiem oraz co wchodzi konkretnie w zakres obawazkow
      nowej babysiter!jakie proponujecie panstwo wynagrodznie za opieke?gdzie sie
      panstwo przenosici jesl to okolice Toronto bo jestem zorientowana w lokalizacji!
      Jesli chodzi o oplacenie kursow jezykowych, to z tego co sie orientowalam sa
      one dosyc drogie jak dla turystow i o jakiej szkole panstwo mysla!serdecznie
      pozdrawiam!
    • 36mayfair Re: Opiekunka do dziecka 02.04.06, 21:02
      Dodajcie jeszcze jak malo bedziecie jej placic. Praca opiekunki do dziecka jest
      bardzo absorbujaca, malo platna i wyczerpujaca (jesli dziecko ma jakies
      problemy wychowawcze). Przynajmniej dwa razy wiecej mozna zarobic opiekujac sie
      starsza osoba i wcale nierzadko okazuje sie, ze taka starsza osoba jest duzo
      latwiejsza od opieki, niz dziecko. Co ciekawe, to zarowno opieka nad starsza
      osoba jak i dzieckiem jest najgorzej platna jesli oferuje je polska rodzina.
      Ze starsza osoba mieszka sie na ogol samemu. Bedac opiekunka jest sie intruzem
      w czyjejs rodzinie. Czesto zdarza sie sytuacja, gdy mamusia zaczyna byc
      zazdrosna o mloda i ladna opiekunke, bo wydaje jej sie, ze ona tatusiowi sie
      podoba. Czasem naprawde sie podoba. Wtedy sytuacja staje sie niedozniesienia.
      Jesli ktos wyklucza jakakolwiek inna prace i koniecznie chce zajmowac sie
      dzieckiem, to duzo mniej ryzykowny jest wyjazd do ktoregos z krajow
      europejskich.
    • Gość: sloneczko24@interi Re: Opiekunka do dziecka IP: *.play-internet.pl 30.04.13, 23:05
      dobry wieczór pisze z zapytaniem czy ta praca jest nadal aktualna??:) proszę o kontakt na adres e-mail lub nr. telefonu 669774916
      z pozdrowieniami Izabela
    • Gość: Marika Re: Opiekunka do dziecka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.03.14, 22:44
      witam, mieszkam w Toronto od 3 lat, jestem 19 letnia studentka Uniwersytetu Torontonskiego. Chetnie zaopiekuje sie dzieckiem w weekendy, jezeli oferta jest nadal aktualna prosze o kontakt 6478258851
      • ratpole Re: Opiekunka do dziecka 29.03.14, 05:06
        Gość portalu: Marika napisał(a):

> witam, mieszkam w Toronto od 3 lat, jestem 19 letnia studentka Uniwersytetu Tor
        > ontonskiego. Chetnie zaopiekuje sie dzieckiem w weekendy, jezeli oferta jest na
        > dal aktualna prosze o kontakt 6478258851

Mariko, chcialabys opiekowac sie osiemnastolatka?
        Oryginalny post jest datowany 2006 rok. Dzizas!
    • dradam121 Re: Opiekunka do dziecka 28.03.14, 23:27
      proces zatrudniania osoby z Polski , jako opiekunki dla dziecka (live-in-caregiver) opisany jest na stronach wladz kanadyjskich : www.cic.gc.ca/english/work/caregiver/index.asp
    • Gość: gość Re: Opiekunka do dziecka IP: *.chelm.mm.pl 29.04.14, 16:31
      Dzień dobry!
      Mam na imie Ela i mam 21 lat. W tym roku w czercu kończe Zawodowe
      Studium Medyczne kierunek Ratownictwo medyczne. Poszukuję pracy,
      Bardzo lubię dzieci, swoich niestety nie mam, gdyż w sumie nawet młoda
      jestem.. Posiadam doświadczenie pracy nad dziećmi, dzyż w zeszłym roku
      pracowałam na koloniach jako wychowawca na 3 turnusach i w grupie
      miałam od 7 do 17 lat po 20 dzieci.. Pracowałam także jako opiekunka
      nad starszym Panem, z którym przez 3 miesiace mieszkałam. Bardzo
      zainteresało mnie Pańskie ogłoszenie bo jestem bardzo chętna wyjechać
      za granicę.
      Czekam na Pańska odpowiedź
      Z poważaniem
    • Gość: Sebastian.kan@pocz Re: Opiekunka do dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.14, 11:19
      Witam! Jestem polką. Wykształcenie medyczne i pedagogiczne. Aktualnie jestem na emeryturze. Chętnie podejmę pracę. Posiadam duże doświadczenie w opiece. Z pierwszego zawodu jestem położną z drugiego pedagogiem. Interesuje mnie praca w rodzinie polskiej.Pozdrawiam. Bożenna
      • Gość: Johnny Re: Opiekunka do dziecka IP: *.vs.shawcable.net 07.07.14, 02:02
        Polacy to chyba urodzeni idioci.
        Post byl zamieszczony 8 lat temu kiedy dziewczynka miala 10 lat wiec teraz ma 18 lat
        Jak w Polsce moze byc dobrze skoro tam tylu debili
    • Gość: Patrycja Re: Opiekunka do dziecka IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.14, 17:54
      Witam. Jestem powaznie zainteresowana Panstwa oferta pracy.Mam 30 lat i jestem samotna mama,moja corka ma 9 lat. Bardzo bym chciala wyjechac i zaczac godne zycie. Jesli oferta jest nadal aktualna prosze kontakt.Patrycja
      • zas_ale_pyra Re: Opiekunka do dziecka 08.08.14, 20:03
        Post sprzed 8 lat.
        I jak mają się skontaktować z "Patrycją"? Bez konta, bez e-mail...
        Przestań "Patrycjo" trollować.
    • Gość: Krystian Re: Opiekunka do dziecka IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 26.04.15, 20:29
      Mógłbym się zająć małą nawet za darmo ale muszę poinformować państwo że mam 15 lat i mieszkam w Witnicy niedaleko Kostrzyna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka