damianbsc 20.03.07, 01:15 witam, mam 3 letnie doswiadczenie w architekturze w Dublinie...jak ksztaltuja sie zarobki z takim doswiadczeniem w USA? dziekuje za wszelkie informacje:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kk Re: praca dla Architekta w USA? IP: 198.36.95.* 22.03.07, 20:39 na to pytanie wlsciwie nie ma odpowiedzi (bo co napisac? $0 - $150k?) architekt czego konkretnie? chcesz pracowac w firmie, agencji? czy miec wlasna klientele? bedziesz mieszkal w malym miasteczku w Utah czy w pd Kaliforni? najlepiej sprawdz swoja konkretna sytuacje w necie np. na www.salaries.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Architekt Re: praca dla Architekta w USA? IP: *.client.dsl.net 26.03.07, 20:44 Dodaj 15-20% do zarobkow z 2001 jakie sa w ponizszym sondazu plac. www.e-architect.com/news/research/salaries.asp Z doswiadczeniem z innego kraju niz USA czy Kanada bedziesz w USA traktowany jako Intern II to jest absolwent z rocznym doswiadczeniem. W USA jest zupelnie inna technologia budowy niz w Irlandii. Tak na oko masz sznase na 35-45 tys. rocznie. Architekt w USA srednio zarabia 72 tys. rocznie. W Bostonie, NY i LA troszke wiecej. 150 tysiecy $ zarabia patner w sredniej wielkosci (6-20 osob) firmie architektonicznej. Dobry architekt z 20-to letnim doswiadczeniem w NYC 80-100 tys. rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamianBSc Re: praca dla Architekta w USA? IP: 89.100.188.* 01.04.07, 01:30 kurcze- malo...tu na wejscie po studiach mozna dostac do 30000euro wiem wiem, sila nabywcza pieniadza....nic- pomysle i dziekuje bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamulony ryj a masz talent czy jestes kmiotem? IP: *.hsd1.or.comcast.net 11.04.07, 13:32 jestes dobry w cad. masz portfolio, szprechasz po angielsku, masz talent, jestes madry i mily dla ludzi? dasz rade, jako kmiot bedziesz napie..l gumka elektryczna po rysyunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Piekny post, lza sie w oku kreci ze wzruszenia n/t IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.11.07, 02:28 Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa W Stanach 11.04.07, 21:07 mowi sie, ze architekci pracuja za pol darmo. To nie jest profesja przynoszaca tony $$. Odpowiedz Link Zgłoś
zpustynii Re: W Stanach 08.11.07, 14:08 wszystko zalezy ile ma sie talentu i ja sie jest zaradnym w pracy. Niezguly, pewnie nic nie zarobia, ja znam takich architektow polskich, ktorzy w Californii zarabiaja od 100 tys wzwyz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: architkt Re: praca dla Architekta w USA? IP: *.dyn.optonline.net 16.04.07, 19:43 hej, ja jestem w podobnej sytuacji do Ciebie,pracuje od roku w NYC. Zarabiam $30 tys. wiec zastanow sie przed podjeciem decyzji. Ale narazie warto chyba postawic na zdobycie dobrego doswiadczenia w prestizowych pracowniach niz na kaske. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: architkt Re: praca dla Architekta w USA? IP: *.dyn.optonline.net 16.04.07, 19:47 sorry zarabiam $40 tys, pomylilem sie ale to i tak chyba nie za wiele w porownaniu do europy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Re: praca dla Architekta w USA? IP: *.stk.vectranet.pl 22.04.07, 17:16 a co z pozwoleniem na prace w usa,musisz miec pracodawce ktory zasp.Cie do h1b inaczej bedziesz na czarno pracowal,a wtedy zarobisz grosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: architkt Re: praca dla Architekta w USA? IP: *.dyn.optonline.net 23.04.07, 18:47 no nie wiem jak z pozwoleniem na prce. ja wylosowalem gc... teraz zmieniam pracownie ale wczesniej mimo posiadania papierow pracowalem mozna powiedziec na czarno i placili mi $18. wiec jak na kilkumiesieczne doswiadcznie w USA i ok 4 letnie w Polsce chyba spoko na poczatek. Odpowiedz Link Zgłoś
norma_baker Re: praca dla Architekta w USA? 02.11.07, 01:13 A jak ty ta GC wylosowales skoro Polska od 3 lat nie uczestniczy w losowaniu?? Oto jest pytanie. Ja jestem architektem prawie dwadziescia lat i mieszkam na zachodnim wybrzezu. To prawda na poczatek dostaje sie niewiele ale z czasem zarobki bardzo podskakuja. Mozesz swobodnie zarobic w jednej firmie do 100 tys ale mozes tez pracowac na doskok w innych i tez zarabiach po 30-40 tys za kazda wspolprace. Najlepsze miejsce dla architektow to zachodnie wybrzeze USA. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Proponuje odwiedzic strone AIA - masz tam 24.04.07, 00:00 wiarygodne odpowiedzi na wszystkie pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: praca dla Architekta w USA? IP: 63.251.185.* 01.11.07, 20:13 prosze o kontakt chcialbym zlecic projekt. 970 429 1003 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cmanocna Re: praca dla Architekta w USA? IP: *.res.east.verizon.net 12.11.07, 20:03 cy caly czas jest to aktualne? moje e-mail cmanocna@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś