Gość: Miki IP: 83.19.27.* 21.03.08, 13:13 Witam.Czy był ktoś może na takim www.ecto.pl/ecto/index.php?id=27 programie H2B-USA??Czy aby wziąc w nim udział nie trzeba byc studentem??Można byc np po zawodówce czy technikum?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Michał Re: Program H2B. IP: *.chello.pl 21.03.08, 13:34 "Program jest przeznaczony dla osób od 18 do 40 roku życia, bez względu na płeć i wykształcenie. Jedynym kryterium jest znajomość języka angielskiego w stopniu umożliwiającym komunikowanie się i rozwiązywanie problemów dnia codziennego." Możesz jechać... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Program H2B. IP: 83.19.27.* 21.03.08, 21:37 Na stronie Emakopol pisze że trzeba miec minimalne wykształcenie do wykonywania danej pracy.Ja jestem po budowlance to czy bym musiał miec jakieś doświadczniena stanowiskanp.( Table Games Card Dealer, Cocktail Server, Slot Mechanic)?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp sam sobie odpowiedziales na pytanie IP: *.it-net.pl 21.03.08, 21:44 masz doswiadczenie ale przy budowach . te firmy nie gwarantuja Ci wizy a ze nie dostaniesz jej w Konsulacie to Ich to nie obchodzi,dobrze sie zastanow nad tym . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grunz Re: Program H2B. IP: 83.19.27.* 22.03.08, 10:04 Siemaka.Też jestem zainteresowany takim wyjazdem,ale mam pytanie.Na stronie podanej wyżej w spisiepotrzebnych dokumentów pisze Kserokopie poprzednich wiz amerykańskich oraz I-94 cards.Czy to znaczy że aby wziąc udział w tym programietrzeba już miec za sobą jakiś jeden wyjazd do USA?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Program H2B. IP: *.chello.pl 22.03.08, 11:51 Hej! Nie trzeba mieć za sobą wyjazdów. To jest konieczne w przypadku gdybyś jednak już kiedyś był za oceanem. Ja dotychczas wyjeżdżałem z biurem StudentPoint, ale na program Work&Travel. W swojej ofercie mają także H2B. Mogę polecić to biuro, korzystałem z niego trzykrotnie i teraz kolejny raz korzystam. Odpowiedzą na każde pytanie... www.studentpoint.pl - na tej stronce też są szczegółowe informacje na temat H2B pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yy moze poczytajcie inne forum IP: *.it-net.pl 22.03.08, 14:14 nie zle widac jeleni nie brakuje nie wiem czy wiecie ale od wydawania wiz jest Ambasada a nie te biura..Moga pobrac od Was duzo kasy a i tak wizy mozecie nie otrzymac z tej przyczyny ze jest limit na ten rodzaj wiz oraz w Ambasadzie mozecie zle wypasc i wtedy zegnaj Ameryko Co do work i travel to jest inny program i tam prawie wszyscy przechodza a co do h2b tak nie jest. mozecie o tym poczytac na tym forum: www.usa.info.pl ps jak ktos chce stracic kase to niech probuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: moze poczytajcie inne forum IP: *.chello.pl 22.03.08, 14:27 Hmmm, a co to za alternatywa nowa dla Work&Travel??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: moze poczytajcie inne forum IP: *.chello.pl 22.03.08, 14:29 Mam nadzieje że nie zachwalasz programu camp USA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yy nie chwale niczego IP: *.it-net.pl 22.03.08, 14:52 i nie bede nawet probowac . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: nie chwale niczego IP: 83.19.27.* 22.03.08, 16:25 Ale jak ktoś nie jest studentem to nie ma innego wyboru.A podczas rozmowy z konsulem powiem mu że jade z programem to mi "zaufa" i zobaczy że jade z firmą a nie z wolnej ręki.W takiej sytuacji wydaje mi się że będe bardziej wiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: nie chwale niczego IP: 83.19.27.* 22.03.08, 16:35 Aha i jeszcze jedno czy po zawodówce można jechac na taki program??Znalazłem informacje(minimum średnie wykształcenie; posiadanie minimalnego wykształcenia wymaganego do wykonywania danej pracy).Ale też pisze posiadanie minimalnego wykształcenia do danej pracy,to czy np. do lunaparku czy hotelu zalicze sie po zawodówce?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yy MIki IP: *.it-net.pl 22.03.08, 16:46 Konsula to tyle obchodzi ta firma co wczorajszy dzien ,Ich interesuje oferta,to czy masz doswiadczenie oraz ze sie nadajesz na ten rodzaj pracy i jak zle wypadniesz to Ci powie ze Pan sie nie kwalifikuje ,poczytaj rozne fora na ten temat i sam zobaczysz jak to jest . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Program H2B. IP: *.dyn.optonline.net 22.03.08, 17:08 Trzeba miec minimum wyksztacenie srednie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Program H2B. IP: 83.19.27.* 22.03.08, 17:11 To dlaczego pisze że wykształcenie i płec nie mają znaczenia.Jedynym kryterium jest znajomośc języka angielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luntek Re: Program H2B. IP: 83.19.27.* 23.03.08, 14:45 Ha i co zgasiło was.HO HO HO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Program H2B. IP: 83.19.27.* 25.03.08, 09:58 Właśnie dzwoniłem do biura StudenPoint.Tam powiedzieli że nie trzeba miec wykształcenia średniego i wyjazdy będą dopiero na jesień.Ciesze się bo większośc biur wymaga średniego wykształcenia.Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś