vangie 10.01.13, 21:14 Leon (3lata) zaraz po swietach byl pod wielkim wrazeniem prezentow, mikolaja etc. spotkalismy moja kolezanke: kolezanka - jaki fajny masz plecak, skad masz? ja- no, na urodziny dostales, prawda? Leon- tak, mikolaj mi dal Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vangie Re: Mikolaj mi dal 17.01.13, 13:01 Leon (3l.) wyglada przez okno i pokazuje tam jest mamy praca, a tam daleko to jest moja praca - a co ty robisz w pracy? -pracuje -ale jak? -dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
vangie brudne paluszki 23.01.13, 16:38 rzadko maluje paznokcie, wlasnie ostatnio mi sie zdarzylo Leon widzi mnie i mowi: mama, ty masz brudne paluszki! Odpowiedz Link Zgłoś
vangie syrena 04.02.13, 18:02 siedze w lozku, Leon udaje, ze to morze... Leon: tam plywa ryba, duzo ryb ja: to moze ja jestem syrena? Leon: jestes karetka? podbiega do mnie i naciska mi na czolo- wlaczylem syrene... Odpowiedz Link Zgłoś
saguaro70 Re: Mikolaj mi dal 12.02.13, 12:35 Maria, lat 6: - tata, jesteś taki przepiękniusi, że się z Tobą ożenię Odpowiedz Link Zgłoś
vangie po angielsku 04.03.13, 13:30 tatuś Leona nie mówi po polsku; Leon skacze po łóżku ja: skaczesz jak sprężynka Leon: tak ja: a jak tatusiowi powiesz, że jak co skaczesz? (chcąc sprawdzić czy wie jak po angielsku jest sprężyna) Leon: po angielsku... Odpowiedz Link Zgłoś
vangie czemu...? 05.03.13, 13:30 Leon chce herbatkę, więc robię mu i przynoszę ja: masz herbatkę Leon: czemu? ja: bo chciałeś Leon: czemu? ja: nie wiem, dlaczego chciałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
vangie nie mam czasu 01.05.13, 18:30 Jestesmy u mojej mamy, pora jechac do domu, wiec po raz kolejny mowie Leonowi, ze pora sprzatac zabawki ja: Panie Leonie, pora pozbierac zabawki, bo jedziemy do domu Leon: Pani Ewo, ja nie mam na to czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
vangie nie mogę iść do przedszkola 15.05.13, 17:09 Leon (3,5) : mama, nie mogę iść do przedszkola, jestem chory ja: tak? to idź się położyć do łóżeczka, chore dzieci muszą leżeć w łóżku. I nie mogą jeść lodów. Leon: mama, już się czuję lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
vangie bo tak to jest i koniec 26.06.13, 12:18 ulubiona odpowiedź Leona w każdej sytuacji ja: Leon, idziemy spać Leon: nie chcę ja: dlaczego? Leon: bo tak to jest i koniec! Odpowiedz Link Zgłoś
vangie plugowanie 12.02.14, 15:12 Leon korzysta z mojego laptopa i chce podłączyć mysz - mamo, a jak się to plaguje? [po angielsku: to plug= podłączać] Odpowiedz Link Zgłoś
vangie neta i spiderman-woman 12.02.14, 15:15 ulubioną zabawą Leona (4 lata) na przejście z domu do przedszkola jest odgrywanie bohaterów bajek i filmów Leon: a ja jestem Spiderman i mam netę [ang: net = sieć] innym razem Leon: ja będę Robin, a ty będziesz Spiderman ja: chyba Spiderwoman, bo jestem kobietą po chwili 'Robin' coś ode mnie chce: Spiderman-woman? Odpowiedz Link Zgłoś
vangie jak normalni ludzie 18.08.14, 16:33 jedziemy samochodem, Leon, który zazwyczaj dużo gada i się rusza, tym razem siedzi spokojnie i wpatruje się w przestrzeń nieobecnym wzrokiem ja- Leo, co tak siedzisz poważnie? Leon oburzony- ja siedzę jak normalni ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
vangie przeruszamy się 01.09.14, 21:43 Leon (5l) do babci: babcia, a my się niedługo przeruszamy! (przeruszamy = przeprowadzamy) Odpowiedz Link Zgłoś
vangie tak, ale transformers... 06.11.14, 15:49 zbliża się impreza urodzinowa... - Leon, a może być ten tort w kształcie motylka? - tak, ale motyl - transformers Odpowiedz Link Zgłoś
vangie Mikołaj to jest... 09.01.15, 17:07 rozmawiamy o imionach przy okazji szukania imienia dla przyszłego kuzyna Leona, na tapecie imię Mikołaj, zastanawiamy się kto jakiegoś zna i na to Leon zdegustowany naszymi wywodami: - Mikołaj to jest Santa Claus! Odpowiedz Link Zgłoś