Dodaj do ulubionych

Pozabankowe Centrum Finansowe

21.08.12, 01:32
Pozabankowe Centrum Finansowe

- Mamy trochę pieniędzy, chcemy założyć lokatę. Wasze oprocentowanie jest wspaniałe, ale tyle się mówi o ryzyku, szczególnie po Amber Gold - zagailiśmy.

Miła pani za biurkiem uśmiechnęła się ze zrozumieniem. I wyjaśniła: - Amber Gold popełnili błąd. Działali jak piramida finansowa, finansowali wypłaty z wpłat klientów. My to co innego. Mamy kapitał, teraz jest to 30 mln zł. Jak to sprawdzić? W każdym momencie można pojechać do Grodziska Mazowieckiego, nasz doradca finansowy udostępni dokumenty.

wyborcza.pl/1,126565,12337191,Pozabankowe_Centrum_Finansowe_dziala_prawie_jak_bank.html
Obserwuj wątek
    • polonus5 Re: Pozabankowe Centrum Finansowe 21.08.12, 01:48
      Jest afera Amber Gold Prezes Plichta dostał zarzuty pięknie. Należy podkreślić jednak , że pan Plichta nie działał na bezludnej wyspie lecz w podobno cywilizowanym kraju w centrum Europy. W kraju na tyle cywilizowanym , że w swoich strukturach między innymi ma wiele służb i urzędów powołanych do nadzoru nad prawidłowymi stosunkami finansowo - gospodarczymi. Nasuwa się pytanie czy prowadzona przez prezesa Plichtę jawna i publiczna hodowla " złotych jaj " nie powinna być obiektem zainteresowania po kompetencjach i z urzędu takich państwowych instytucji jak KRS, KNF, NBP, ABW , US a może i wielu innych Mnogość tych instytucji wymaga istnienia całej armii doskonale opłacanych vice i pełnych prezesów , rad nadzorczych i różnej maści fachowców (również sowicie wynagradzanych) . Jeżeli w/w instytucje rzeczywiście z urzędu powinny wykazywać zainteresowanie podmiotami parabankowymi nadto w biały dzień i pod nosem armii prezesów handlującymi złotem to z niecierpliwieniem czekam kiedy prokuratura zajmie się tymi urzędnikami . Może kiedyś usłyszymy , że fotel prezesa to nie tylko splendor ale też odpowiedzialność.
      • starypierdola Zanim wiecej pona(r)zekasz .... 21.08.12, 04:42
        .... przypomnij sobie niejakiego pana Madoff sprzed bodajze dwu lat ktory naciagnal latwowiernych na cos ponad US$ 50 000 000 000; naprawde cwany bo wiekszosc naciagnietych to Zydzi!, albo innych podobnych jeleni.

Kilka miesiecy temu czytalem ze jakis kanadyjski cwaniak naciagnal publike na $7 000 000 000.

I jak sie do tego ma Amber Gold? Kilka(dziesiat) milionow PLN, 2 kg zlota i co tam jeszcze? Az wstyd ze tak malo. Wogole nie warte wzmianki.

Twoj doradca SP
        • warcholski Re: Zanim wiecej pona(r)zekasz .... 21.08.12, 19:34
          starypie... napisał:

propagande ...z cyklu jak zawsze, "a bo w Ameryce murzyna bija"

ech, zapomniales dodac, jego garnitury i majtki zostaly pddane licytacji,
          a w Bulbie dostaje 7 wyrokow i kolejny przekret AG w ktorym premier zatrudnia syna, publicznie klamiac "ja mu odradzalem, ostrzegalem...nie ostrzegalem za tem spolczenstwa"
          Powinienes wiedziec o jawnym praniu pieniedzy do niemiec i rowniez to, ze Krauze to kumpel ze studiow Tuska.

A teraz doradzco opowiedz nam o pompowaniu (jawnym przekrecie) w bankrutujaca Grecje to rzeczywiscie 2kg zlota nie ma znaczenia, poniewaz jakas garstka przybala w "Amber Totolotka". To moze byc bardziej ciekawy temat jak kRajowi godza sie na jawny rabunek w bialy "slonca Peru" dzien. Uwazam za mniej niebezpieczne jest przejscie sie ciemna ulica, nawet gdy zza winkala wyskoczy pyrdola murzyn wykrzykkujac "dawaj fajf dola".
          • warcholski "doradca finansowy Amber Gold" to satry p.... 21.08.12, 19:40
            co zapomniales ?
            moze ci przypomniec jak namawiales forumowiczow w inwestowanie w Gold
            • starypierdola Jesli to do mnie to cos ci sie podupcylo. 21.08.12, 23:22
              Za porady inwestycyjne biore pieniadze; za darmo ich nie udzielam.

Nie pamietam zebym cos komus radzil w/s inwestycju na jakimkolwiek Forum, za darmo. Przychody sprawdzielem, nic tam nie znalazlem.

No chyba ze mam krotka pamiec (tez sie moze zda(r)zyc). Wiec jesli ty pamietasz to przypomnij mi. Bede Ci wdziecznysmile

Niecierpliwie czekajacy na przypomnienie
              SP
              • warcholski Jesli to do mnie to cos Tobie sie podupcylo. 22.08.12, 00:02
                starypie... napisał:

> Za porady inwestycyjne biore pieniadze; za darmo ich nie udzielam.

A kto Ciebie pyta ???
                Chcesz to sprzedam Ci zloto, chetnie zamienie na $$ duzo... $$$$$

> No chyba ze mam krotka pamiec (tez sie moze zda(r)zyc). Wiec jesli ty pamietasz
                > to przypomnij mi. Bede Ci wdziecznysmile

Co ja ma to robic?...za darmo to se wejdz we wlasne Archiwa to oprzytomniejesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka