Dodaj do ulubionych

ŚLEDZIE LISNER TO OSZUSTWO!!!

07.01.04, 21:44
Właśnie kupiłem i było mało śledzi a tylko pocięta cebula i śmietana. Jestem
głodny... Bojkotuj produkty Lisnera!!!
Obserwuj wątek
    • debi_bebi Re: ŚLEDZIE LISNER TO OSZUSTWO!!! 07.01.04, 22:49
      Było sobie kupić Rarytas Warszawski, czyli śledzika wędzonego a' la łosoś w
      oleju. Pychota i najeść sie można.
      • Gość: rrj Re: ŚLEDZIE LISNER TO OSZUSTWO!!! IP: 212.76.52.* 08.01.04, 11:54
        Też lubię ale nie ma w moim sklepiku... Za to całe półki tego Lisnera... Niech
        sobie będzie ale niech daje więcej śledzi do śledzia :-))

R
        • Gość: samanta Re: ŚLEDZIE LISNER TO OSZUSTWO!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.01.04, 12:10
          racja,zawartosc sledzia w sledziu powinna byc duzo wieksza he,he
          • Gość: only Re: ŚLEDZIE LISNER TO OSZUSTWO!!! IP: 5.3.1R* / *.telenet-ops.be 08.01.04, 12:28
            no kiedys byla taka reklama, i to chyba wlasnie Lisnera,
            "Lisner - ryby maja glos"
            Toc gdyby za duzo tych sledziow bylo w sloiku, to by jeszcze jakies klotnie w
            sloiku powstaly i by sie sledzie zaczely nawalac nazwajem cebula i pieprzem, i
            jeszcze by sie pozabijaly, czy jak.
            • makary0 Re: ŚLEDZIE LISNER TO OSZUSTWO!!! 08.01.04, 12:33
              może te śledzie nabrały wody w usta i nie tylko ??;))
              • dziubek Re: ŚLEDZIE LISNER TO OSZUSTWO!!! 08.01.04, 14:34
                Ej, mądrale. Na opakowaniu jest oznaczona masa netto, oraz osobno masa ryby.
                Masa netto jest równa (chyba) 300g w tym masa śledzi 120g. Jakie to proste,
                prawda?

Polak=malkontent.
                • makary0 Re: ŚLEDZIE LISNER TO OSZUSTWO!!! 08.01.04, 14:44
                  Nie masa sledzi tylko ilość "obcieku" a pozostałość masy to śledzie z innymi
                  przyprawami i właśnie chodzi o te przyprawy ;((
                  • dziubek Re: ŚLEDZIE LISNER TO OSZUSTWO!!! 08.01.04, 14:55
                    Nie ma tam żadnego "obcieku". Jest podana masa netto oraz masa ryby. To
                    wszystko.
                    • ka_27 ŚLEDZIE LISNER TO OSZUSTWO!!! 08.01.04, 15:05
                      Zapytajcie się rzecznika,

on wie najlepiej,

umie pływać :-P
                    • rrj Re: ŚLEDZIE LISNER TO OSZUSTWO!!! 08.01.04, 15:11
                      No i tej ryby powinno być więcej. A nie po to idę do sklepu aby czytać
                      etykiety. Jakbym chciał poczytać to bym poszedł do biblioteki.
                      Za mało śledzi i już.

Może jestem malkonetentem ale jak jest za mało śledzi w sałatce śledziowej to
                      jest to oszustwo i nieuczciwość, niezależnie od tego co jest napisane na
                      opakowaniu. Solidna frima nie oszukuje na śledziach w głupiej sałatce. Takie
                      mam staroświeckie poglądy na etykę kupiecką.

rrj
                      • ka_27 ŚLEDZIE LISNER TO OSZUSTWO!!! 08.01.04, 15:13
                        Lisner - ryby mają głos!

Tylko dlaczego milczą? :-)
                        • rrj Re: ŚLEDZIE LISNER TO OSZUSTWO!!! 08.01.04, 15:16
                          Ten dziubek wygląda na ich PR-owca ;-)

ka_27 napisał:

> Lisner - ryby mają głos!
                          >
                          > Tylko dlaczego milczą? :-)
                          • ka_27 ŚLEDZIE LISNER TO OSZUSTWO!!! 08.01.04, 15:19
                            Ja, naturlich :-)

Wolsztyn als Fischberg :-)))))
                            • rrj Re: ŚLEDZIE LISNER TO OSZUSTWO!!! 08.01.04, 15:20
                              ja fersztejen niks :-)

ka_27 napisał:

> Ja, naturlich :-)
                              >
                              > Wolsztyn als Fischberg :-)))))
                              • ka_27 Re: ŚLEDZIE LISNER TO OSZUSTWO!!! 08.01.04, 15:21
                                • ka_27 ŚLEDZIE LISNER TO OSZUSTWO!!! 08.01.04, 15:22
                                  One, te śledzie, powstają w Wolsztynie :-)
                                  • Gość: only Re: ŚLEDZIE LISNER TO OSZUSTWO!!! IP: 5.3.1R* / *.telenet-ops.be 08.01.04, 15:23
                                    to ja wam powiem:
                                    jedzcie dorsze
                                    gowno gorsze...hehe
                                    • Gość: rrj Re: ŚLEDZIE LISNER TO OSZUSTWO!!! IP: 212.76.52.* 08.01.04, 15:27
                                      Aaaa. tego nie próbowałem... Jak jadłeś to gówno? W sosie koperkowym??? :-) czy
                                      na ciepło?
                                      • Gość: only Re: ŚLEDZIE LISNER TO OSZUSTWO!!! IP: 5.3.1R* / *.telenet-ops.be 08.01.04, 15:31
                                        kazdemu wg uznania....mam ci zaserwowac????
                                        • Gość: rrj Re: ŚLEDZIE LISNER TO OSZUSTWO!!! IP: 212.76.52.* 08.01.04, 15:34
                                          No w .be to wszystko zjedzą byle z sosem podawali :-)
                                          • Gość: only Re: ŚLEDZIE LISNER TO OSZUSTWO!!! IP: 5.3.1R* / *.telenet-ops.be 08.01.04, 15:41
                                            no to czego sie czepiasz lisnera, ze w sloiku ma wiecej cebuli niz sledzia????
                                            skoro nie stac cie na samego sledzia, wcinaj cebule.....
                                            • Gość: rrj Re: ŚLEDZIE LISNER TO OSZUSTWO!!! IP: 212.76.52.* 08.01.04, 16:09
                                              Problem nie jest monetarny. To problem zawiedzionych nadziei. Egzystencjalny,
                                              można by powiedzieć. Poza tym nie chce mi się chodzić do sklepu po drugie
                                              opakowanie... Niech kłada tych śledzi w sam raz...

A poza tym kogoś sie trzeba czepiać. Za całe moje zmarnowane zycie i Ojczyznę
                                              co ciepiała w niewoli od zaborców :-)
                                              • debi_bebi Re: ŚLEDZIE LISNER TO OSZUSTWO!!! 08.01.04, 22:23
                                                Z tym problemem egzystencjalnym to chyba trochę przesadziłeś, ale tępienie
                                                oszustw kulinarnych, odbywających się kosztem kieszeni i żołądka konsumenta
                                                jak najbardziej popieram :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka