aariel 11.01.04, 20:13 Daliscie pieniazek na Wielka Orkiestre? Byliscie na jakichs koncertach czy imprezach? Ja bylam dzisiaj troche poza miastem, wiec nie spotkalam nikogo z puszka, ale zaraz siade przed tv i moze jakiegos smsa wysle... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monisb Re: WOSP 11.01.04, 21:06 Ja tez musze w tym roku skorzystac z systemu sms'owego, bo co prawda przemieszczałam sie po miescie, ale samochodem. Potem poszlam do wypozyczalni video, gdzie rano widzialam zbierajacych na WOSP - ale juz ich nie bylo :-( Generalnie bardzo fajna akcja i jedyne wydarzenie, które potrafi zjednoczyc Polakow. Jednak sama postac Jurka Owsiaka - troche mnie zaczela irytowac, zwlaszcza po tegorocznym pobiciu przez niego jakiegos pana ktory sprzedawal okulary przeciwsloneczne w okolicy "Przystanku Woodstock" Ale jak najbardziej chyle czoła dla całej akcji i tego co do tej pory zrobił w celu ratowania życia maluchów Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Daliście:) 11.01.04, 21:45 Ja podobnie jak monisb bardzo lubię i cenię tę akcję, ale dokładnie mam te same odczucia, jak Ty Monisb, a mianowicie tegoroczna akcja Jurka zmieniła moje spojrzenie na niego. Ale nie na akcję i dlatego daliśmy, ale nie byliśmy na żadnym koncercie, daliśmy pieniążki do puchy:) Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: WOSP 11.01.04, 22:25 monisb napisała: > Generalnie bardzo fajna akcja i jedyne wydarzenie, które potrafi zjednoczyc > Polakow. To mnie najbardziej wzrusza. Ze w takich niekoniecznie fajnych czasach potrafimy byc dobrymi ludzmi i robic cos dla innych. Jednak sama postac Jurka Owsiaka - troche mnie zaczela irytowac, > zwlaszcza po tegorocznym pobiciu przez niego jakiegos pana ktory sprzedawal > okulary przeciwsloneczne w okolicy "Przystanku Woodstock" Ja tez mam lekki niesmak > Ale jak najbardziej chyle czoła dla całej akcji i tego co do tej pory zrobił w > celu ratowania życia maluchów No wlasnie!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
ann.k Re: WOSP 11.01.04, 21:36 Chyba jestem potwornie nieużyta i być może ktoś mnie za to opluje, ale jakoś nie czuje potrzeby dawania do żadnych puszek. Również nie podnieca mnie ta cała afera związana z WOŚPem, a wręcz wkurza to co pokazują w telewizji. Powód? Uważam, że to nie sprawa ludzi, aby płacąc horrendalne składki na opiekę zdrowotną, jeszcze dodatkowo musieli wrzucać coś do puszki. W normalnym kraju takie akcje po prostu nie powinny mieć racji bytu. Odpowiedz Link Zgłoś
wakarpl Re: WOSP 11.01.04, 21:48 Chyba troszeczke przesadzilas. Nie oceniam Jurka OWsiaka, bo roznie ewaluowalo moje zdanei o nim, ale uwazam, ze ta akcja jest bardzo dobra i dobrze, ze tyle kasy zebrali, a Tobie jesli sie nie podoba nie musisz dawac masz do tego prawo. Pierwszy raz jestem w czasie WOSP za granica:( Miaslismy z Ponczem dluuuga tradycje, zawsze ten dzien, wieczorem spedzalismy razem, tylko rok temu mnie wystawil i zostal w Warszawie i nawet mnie nie poinformowal :( Zawsze ogladalem do konca program w TV i czekalem na licytacje zlotego serduszka i zawsze liczylem, ze bedzie pieniedzy wiecej niz w poprzednim roku. Dzis w tym poganskim kraju, to byla normalna, zwykla niedziela, tylko internet i ZETka przypomnaily o WOSP. Ciekawe czy za rok wrocimy z Ponczem do naszej tradycji?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monisb Re: WOSP 11.01.04, 22:03 Znalazłam na stronach WOSP numer pod który mozna wysyłac sms'y :-) Wiec jesli ktos tak jak ja, nie dal pieniazka a ma ochote, to mozna na nr 7547 wysłać haslo "SERCE" (koszt 5zł + VAT) Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
mocca2003 dzięki Monisb , już wysyłałam 11.01.04, 22:56 teraz jednak przyszedł mi raport , że nie dostarczono jeszcze mojej wiadomosci. może jest przeciazenie spróbuje potem . dzisiaj nawet nie miałam czasu , aby obejrzeć orkiestry w telewizji . Szczerze mówiac to najwieksze wrazenie zrobiłam na mnie jego pierwsza akcja . Kilka lat temu nawet brałam w takiej udział . fajna atmosfera . ta akcja jakos tak od razu łaczy ludzi . pozdrawiam pa Odpowiedz Link Zgłoś
ann.k Re: WOSP 11.01.04, 23:30 Przepraszam, a mógłbyś mi powiedzieć, w któym miejscu przesadziłam? Czy ja kogokolwiek oceniam? Czy ja gdziekolwiek napisałam, że powinno się zabronić jej organizowania? Jakbyś nie zrozumiał słowa pisanego to wyjaśniam: w normalnym cywilizowanym kraju taka sytuacja nie ma prawa mieć miejsca. Normalny cywilizowany kraj stać jest na najnowszy sprzęt do ratowania życia nie tylko małym dzieciom, ale i dorosłym ludziom. Z tego wszystkiego wynika więc, że Polska nie jest krajem cywilizowanym, a nie że takie akcje nie powinny się u nas odbywać. A tak btw tylko u nas w szpitalach pracują urządzenia dopóki kogoś nie zabiją lub nie okaleczą albo same się nie zepsują przed jakimś wypadkiem. W Niemczech są normy, które nakazują sprzęt wymieniać na nowszy co 5-7 lat w zależności od charakteru urządzenia, nawet jeśli jest sprawny. Znane są przypadki, że potem polskie prywatne fundacje odkupują taki sprzęt po niższej cenie. Generalnie to sie pchamy do UE, a większość spraw to mamy na poziomie krajów trzeciego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
wakarpl Re: WOSP 12.01.04, 07:40 napisalem, ze CHYBa przesdzilas. Ja tez nie oceniam. Wszysycy znamy polskie realia i neistety bez tej akcji nie wszystko byloby mozliwe. Niech ludzie na siwecie zobacza, ze Polacy potrafia cos takiego zrobic i tez nie wiem, czy np. wszedzie w cywilizowanym swiecie przebadali sluch wszystkim niemowlakom?? Odpowiedz Link Zgłoś
k.mmilka Re: WOSP 12.01.04, 09:05 Co roku w czasie trwania akcji Owsiaka przelewam trochę kasy – niedużo, ale zawsze – na konto małego domu dziecka w moim rodzinnym mieście. W ten sposób pomagam i jednocześnie mam pewność, że te pieniądze w całości pójdą na potrzeby dzieci, a nie na koncerty, akcje promocyjne i przystanek Woodstock. Owsiak co prawda przyznał, że na Woodstock idzie niewielki procent tej kwoty, ale dla mnie niewielki procent z 20 milionów to już jest coś. Nie znaczy to, że mówię, że Owsiak musi odejść. Bez WOSP nie udało się chyba jeszcze tak po prostu sprawić, żeby Polacy po cichutku wpłacili dwadzieścia milionów w jeden dzień na konta organizacji charytatywnych. Ten cały szum przypomina o tym, że trzeba pomagać, jednoczy ludzi i sprawia, że przez chwilę znowu wierzymy w to, że jesteśmy dobrzy. PS. Zgadzam się, że w cywilizowanym kraju wysokiej klasy sprzęt medyczny powinien po prostu być. Niestety, u nas go nie ma. I chyba dobrze, że ludzie chcą coś z tym zrobić. Oczywiście, że powinno taki sprzęt kupić państwo. Ale nie kupuje i nawet ignorując Orkiestrę raczej go do tego nie zmusimy. Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: WOSP 12.01.04, 09:26 ja jakos od 2 lat juz nie daje na orkiestre, mimo to uwazam ja za chwalebnai ciesze sie, ze znalazl sie czlowiek, ktory to zaczal i rozkrecil na taka skale (choc sam Owsiak irytuje mnie jak Mlynarska):-)) taka prawda, ze w naszym kraju nie ma szansy na to, aby zwiekszyc ilosc pieniedzy wydawanych na ratowanie zdrowia i zycia, wiec WOSP jest tu jak najbardziej na miejscu, zreszta chodzi o niemowleta i dzieci...jezeli moje dziecko okazaloby sie chore w ogole nie skrzywilabym sie jakby bylo ratowane przez sprzet zakupiony przez WOSP...wiec poniewaz zyjemy gdzie zyjemy nie ma wyjscia :( a moje "niedawanie" na orkiestre wynika z tego, ze pracujac w fundacji znam juz tyle innych miejsc, ktorym bardziej beda potrzebne moje pieniadze i datki niz WOSP :-) Odpowiedz Link Zgłoś