11.01.04, 20:13
Daliscie pieniazek na Wielka Orkiestre?
Byliscie na jakichs koncertach czy imprezach?
Ja bylam dzisiaj troche poza miastem, wiec nie spotkalam nikogo z puszka, ale
zaraz siade przed tv i moze jakiegos smsa wysle...
Obserwuj wątek
    • monisb Re: WOSP 11.01.04, 21:06
      Ja tez musze w tym roku skorzystac z systemu sms'owego, bo co prawda
      przemieszczałam sie po miescie, ale samochodem. Potem poszlam do wypozyczalni
      video, gdzie rano widzialam zbierajacych na WOSP - ale juz ich nie bylo :-(
      Generalnie bardzo fajna akcja i jedyne wydarzenie, które potrafi zjednoczyc
      Polakow. Jednak sama postac Jurka Owsiaka - troche mnie zaczela irytowac,
      zwlaszcza po tegorocznym pobiciu przez niego jakiegos pana ktory sprzedawal
      okulary przeciwsloneczne w okolicy "Przystanku Woodstock"
      Ale jak najbardziej chyle czoła dla całej akcji i tego co do tej pory zrobił w
      celu ratowania życia maluchów
      • chiara76 Daliście:) 11.01.04, 21:45
        Ja podobnie jak monisb bardzo lubię i cenię tę akcję, ale dokładnie mam te same
        odczucia, jak Ty Monisb, a mianowicie tegoroczna akcja Jurka zmieniła moje
        spojrzenie na niego. Ale nie na akcję i dlatego daliśmy, ale nie byliśmy na
        żadnym koncercie, daliśmy pieniążki do puchy:)
      • aariel Re: WOSP 11.01.04, 22:25
        monisb napisała:

> Generalnie bardzo fajna akcja i jedyne wydarzenie, które potrafi zjednoczyc
        > Polakow.

To mnie najbardziej wzrusza. Ze w takich niekoniecznie fajnych czasach
        potrafimy byc dobrymi ludzmi i robic cos dla innych.

Jednak sama postac Jurka Owsiaka - troche mnie zaczela irytowac,
        > zwlaszcza po tegorocznym pobiciu przez niego jakiegos pana ktory sprzedawal
        > okulary przeciwsloneczne w okolicy "Przystanku Woodstock"

Ja tez mam lekki niesmak

> Ale jak najbardziej chyle czoła dla całej akcji i tego co do tej pory zrobił
        w
        > celu ratowania życia maluchów

No wlasnie!!!! :)
    • ann.k Re: WOSP 11.01.04, 21:36
      Chyba jestem potwornie nieużyta i być może ktoś mnie za to opluje, ale jakoś
      nie czuje potrzeby dawania do żadnych puszek. Również nie podnieca mnie ta cała
      afera związana z WOŚPem, a wręcz wkurza to co pokazują w telewizji. Powód?
      Uważam, że to nie sprawa ludzi, aby płacąc horrendalne składki na opiekę
      zdrowotną, jeszcze dodatkowo musieli wrzucać coś do puszki. W normalnym kraju
      takie akcje po prostu nie powinny mieć racji bytu.
      • wakarpl Re: WOSP 11.01.04, 21:48
        Chyba troszeczke przesadzilas. Nie oceniam Jurka OWsiaka, bo roznie ewaluowalo
        moje zdanei o nim, ale uwazam, ze ta akcja jest bardzo dobra i dobrze, ze tyle
        kasy zebrali, a Tobie jesli sie nie podoba nie musisz dawac masz do tego prawo.
        Pierwszy raz jestem w czasie WOSP za granica:(
        Miaslismy z Ponczem dluuuga tradycje, zawsze ten dzien, wieczorem spedzalismy
        razem, tylko rok temu mnie wystawil i zostal w Warszawie i nawet mnie nie
        poinformowal :(
        Zawsze ogladalem do konca program w TV i czekalem na licytacje zlotego
        serduszka i zawsze liczylem, ze bedzie pieniedzy wiecej niz w poprzednim roku.
        Dzis w tym poganskim kraju, to byla normalna, zwykla niedziela, tylko internet
        i ZETka przypomnaily o WOSP.
        Ciekawe czy za rok wrocimy z Ponczem do naszej tradycji??
        Pozdrawiam
        • monisb Re: WOSP 11.01.04, 22:03
          Znalazłam na stronach WOSP numer pod który mozna wysyłac sms'y :-) Wiec jesli
          ktos tak jak ja, nie dal pieniazka a ma ochote, to mozna na nr 7547 wysłać
          haslo "SERCE" (koszt 5zł + VAT)
          Buziaki
          • mocca2003 dzięki Monisb , już wysyłałam 11.01.04, 22:56
            teraz jednak przyszedł mi raport , że nie dostarczono jeszcze mojej wiadomosci.
            może jest przeciazenie spróbuje potem . dzisiaj nawet nie miałam czasu , aby
            obejrzeć orkiestry w telewizji . Szczerze mówiac to najwieksze wrazenie
            zrobiłam na mnie jego pierwsza akcja . Kilka lat temu nawet brałam w takiej
            udział . fajna atmosfera . ta akcja jakos tak od razu łaczy ludzi .
            pozdrawiam pa
        • ann.k Re: WOSP 11.01.04, 23:30
          Przepraszam, a mógłbyś mi powiedzieć, w któym miejscu przesadziłam? Czy ja
          kogokolwiek oceniam? Czy ja gdziekolwiek napisałam, że powinno się zabronić jej
          organizowania?
          Jakbyś nie zrozumiał słowa pisanego to wyjaśniam: w normalnym cywilizowanym
          kraju taka sytuacja nie ma prawa mieć miejsca. Normalny cywilizowany kraj stać
          jest na najnowszy sprzęt do ratowania życia nie tylko małym dzieciom, ale i
          dorosłym ludziom. Z tego wszystkiego wynika więc, że Polska nie jest krajem
          cywilizowanym, a nie że takie akcje nie powinny się u nas odbywać.

A tak btw tylko u nas w szpitalach pracują urządzenia dopóki kogoś nie zabiją
          lub nie okaleczą albo same się nie zepsują przed jakimś wypadkiem. W Niemczech
          są normy, które nakazują sprzęt wymieniać na nowszy co 5-7 lat w zależności od
          charakteru urządzenia, nawet jeśli jest sprawny. Znane są przypadki, że potem
          polskie prywatne fundacje odkupują taki sprzęt po niższej cenie.
          Generalnie to sie pchamy do UE, a większość spraw to mamy na poziomie krajów
          trzeciego świata.
          • wakarpl Re: WOSP 12.01.04, 07:40
            napisalem, ze CHYBa przesdzilas. Ja tez nie oceniam.
            Wszysycy znamy polskie realia i neistety bez tej akcji nie wszystko byloby
            mozliwe. Niech ludzie na siwecie zobacza, ze Polacy potrafia cos takiego zrobic
            i tez nie wiem, czy np. wszedzie w cywilizowanym swiecie przebadali sluch
            wszystkim niemowlakom??
    • k.mmilka Re: WOSP 12.01.04, 09:05
      Co roku w czasie trwania akcji Owsiaka przelewam trochę kasy – niedużo, ale
      zawsze – na konto małego domu dziecka w moim rodzinnym mieście. W ten sposób
      pomagam i jednocześnie mam pewność, że te pieniądze w całości pójdą na potrzeby
      dzieci, a nie na koncerty, akcje promocyjne i przystanek Woodstock. Owsiak co
      prawda przyznał, że na Woodstock idzie niewielki procent tej kwoty, ale dla
      mnie niewielki procent z 20 milionów to już jest coś.
      Nie znaczy to, że mówię, że Owsiak musi odejść. Bez WOSP nie udało się chyba
      jeszcze tak po prostu sprawić, żeby Polacy po cichutku wpłacili dwadzieścia
      milionów w jeden dzień na konta organizacji charytatywnych. Ten cały szum
      przypomina o tym, że trzeba pomagać, jednoczy ludzi i sprawia, że przez chwilę
      znowu wierzymy w to, że jesteśmy dobrzy.

PS. Zgadzam się, że w cywilizowanym kraju wysokiej klasy sprzęt medyczny
      powinien po prostu być. Niestety, u nas go nie ma. I chyba dobrze, że ludzie
      chcą coś z tym zrobić. Oczywiście, że powinno taki sprzęt kupić państwo. Ale
      nie kupuje i nawet ignorując Orkiestrę raczej go do tego nie zmusimy.
    • malen_a Re: WOSP 12.01.04, 09:26
      ja jakos od 2 lat juz nie daje na orkiestre, mimo to uwazam ja za chwalebnai
      ciesze sie, ze znalazl sie czlowiek, ktory to zaczal i rozkrecil na taka skale
      (choc sam Owsiak irytuje mnie jak Mlynarska):-))
      taka prawda, ze w naszym kraju nie ma szansy na to, aby zwiekszyc ilosc
      pieniedzy wydawanych na ratowanie zdrowia i zycia, wiec WOSP jest tu jak
      najbardziej na miejscu, zreszta chodzi o niemowleta i dzieci...jezeli moje
      dziecko okazaloby sie chore w ogole nie skrzywilabym sie jakby bylo ratowane
      przez sprzet zakupiony przez WOSP...wiec poniewaz zyjemy gdzie zyjemy nie ma
      wyjscia :(
      a moje "niedawanie" na orkiestre wynika z tego, ze pracujac w fundacji znam
      juz tyle innych miejsc, ktorym bardziej beda potrzebne moje pieniadze i datki
      niz WOSP :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka