13.01.04, 16:40
To chyba watek glownie dla dziewczat...
Jak bardzo jest zaopatrzona Wasza lazienka? Czy macie w niej niezbedne
minimum czy tez macie kremy na wszystko, rozne szampony, odzywki itd?
U mnie chyba jest umiarkowanie, chociaz ostatnio zaczynam kupowac rzeczy, bez
ktorych moglabym sie obejsc, np. nie jest mi potrzebna 2. maseczka do twarzy,
ale skoo gdziestam jest promocja, to czemu nie?
Obserwuj wątek
    • mocca2003 jakie minimum ?:) 13.01.04, 17:06
      Wiesz właściwie to nie znam pojęcia "niezbędne minimum" jeżeli chodzi o
      kosmetyki ha ha :)jestem idealnym klientem , ponieważ wierzę reklamom .Naiwnie
      kupuje kolejny szampon (oczywiście z odzywką )w nadziei , że ten własnie będzie
      idealny i do razu bede miała włosy jak w reklamie .Kiedys kupowałam różne
      maseczki peelingi itp.Tak naprawdę uzywałam ich raz lub dwa a później o nich
      zapominałam. Kiedy widze zbiór różnych " nieużywanych " często kosmetyków
      postanawiam kategorycznie wprowadzic wmoim domu zakaz kupna nowych . co mi sie
      oczywiscie udaje ale do czasu . Reasumując mam ich duzo a używam niewiele.
    • k.mmilka Re: Kosmetyki 13.01.04, 17:22
      Program minimum, niestety, bo jestem leń patentowany i wolę poleżeć na kanapie
      z książką niż wcierać maseczki. Używam kremu Nivea, i to tylko, jak mi się
      przypomni... wstyd. Ale to się zmieni. I to szybko, bo jedno z moich
      noworocznych postanowień brzmi: zacząć o siebie dbać. Kupię te wszystkie
      maseczki, peelingi, kremy pod oczy, i będę używać codziennie. Zobaczycie. Już
      weszłam na forum Uroda, zrobiłam listę i w weekend ruszam na zakupy.
      Aha, jedno, o czym zawsze pamiętam, to dobry filtr przeciwsłoneczny, faktor 40-
      50. Przez cały rok.

PS. Czy ktoś widział gdzieś kokosowy żel do kąpieli Dulgon? Chyba przestali go
      produkować, a ja nie mogę bez niego żyć :-(((
    • kasia721 Re: Kosmetyki 13.01.04, 20:41
      Jeśli chodzi o liczbę kremów to staram się nowy kupować wtedy gdy skończy mi
      się stary. Jest ich oczywiście kilka ale po jednym z każdego rodzaju.
      Uwielbiam natomiast płyny do kąpieli, żele pod prysznic, olejki i wszystko to
      co wiąże się z kąpielą. W tym przypadku jak jestem w drogerii to nie potrafię
      się powstrzymać.
      • chiara76 Re: Kosmetyki 13.01.04, 20:45
        mam to samo. Ostatnio dostałam na Gwiazdkę wspaniałe dla alergików (jam jest,
        niestety), kosmetyki do kąpieli z zielonej herbaty...Hmm, jaki zapach.
        • monisb Re: Kosmetyki 13.01.04, 20:55
          U mnie niestety też nie istnieje pojęcie "niezbedne minimum" jesli chodzi o
          kosmetyki. Ulegam bardzo często, no i mam potem 6 czy 7 lakierów do paznokci z
          czego używam 1 bladorózowy, którego własciwie nie widać na paznokciach(ale
          czerwony tak mi sie podobał, że musiałam go mieć), ileś tam cieni do powiek -
          bo ładny kolor, chociaz wcale się nie maluje akurat w takich odcieniach o
          kremach, balsamach, maseczkach, olejkach i płynach do kąpieli nie wspomnę :-)
          Zdecydowanie za dużo tego, w porównaniu do potrzeb. Ale zakupy kosmetyków
          zawsze poprawiają mi nastrój
          • mocca2003 ja mam podobnie 13.01.04, 23:04
            monisb napisała:

> U mnie niestety też nie istnieje pojęcie "niezbedne minimum" jesli chodzi o
            > kosmetyki. Ulegam bardzo często, no i mam potem 6 czy 7 lakierów do paznokci
            z
            > czego używam 1 bladorózowy, którego własciwie nie widać na paznokciach(ale
            > czerwony tak mi sie podobał, że musiałam go mieć), ileś tam cieni do powiek -
            > bo ładny kolor, chociaz wcale się nie maluje akurat w takich odcieniach
            -Ja od kilka lat już kolekcjonuję różne kolory cieni , szminek itp. Spokojnie
            mogłambym zajmowac sie profesjonalnie malowaniem :)( jak mi sie znudzi mój
            zawód powąznie sie nad tym zastanowie). Kiedys uzywałam tego wszytskiego a
            ostanio do pracy ograniczam mój makija zdo podkładu , 2 cieni , tuszu i
            błyszczyka.
        • kasia721 Re: Kosmetyki 13.01.04, 21:03
          chiara76 napisała:

> mam to samo. Ostatnio dostałam na Gwiazdkę wspaniałe dla alergików (jam
          jest,
          > niestety), kosmetyki do kąpieli z zielonej herbaty...Hmm, jaki zapach.

Możesz zdradzić jakiej firmy są to kosmetyki, bo ja uwielbiam brać poranny
          prysznic i czuć ten zapach wokół siebie. Moja skóra też niestety potrafii
          zareagować alergicznie.
          • chiara76 Re: Kosmetyki 13.01.04, 21:09
            L'Occitane, w G.Mokotów jest ich sklepik, wiem, że tam się mój mikołaj
            zaopatrzył:)
            • kasia721 Re: Kosmetyki 13.01.04, 21:20
              chiara76 napisała:

> L'Occitane, w G.Mokotów jest ich sklepik, wiem, że tam się mój mikołaj
              > zaopatrzył:)

Dzięki!!!
    • malen_a Re: Kosmetyki 13.01.04, 20:50
      ale tu chyba nalezy rozdzielic kosmetyki tzw kolorowe od pielegnacyjnych, bo
      tych pierwszych mam niezbedne minimum (tusz, blyszczyk, puder itp)
      a tych drugich mnostwo...uwielbiam kremy, kremiki i balsamy..zawsze mam
      nadzieje, ze moja skora bedzie piekna i mloda jak modelek na reklamach hihi
      • kasia721 Re: Kosmetyki 13.01.04, 21:06
        malen_a napisała:

> ale tu chyba nalezy rozdzielic kosmetyki tzw kolorowe od pielegnacyjnych, bo
        > tych pierwszych mam niezbedne minimum (tusz, blyszczyk, puder itp)
        dodam tylko, że ja też.
        • malen_a Re: Kosmetyki 13.01.04, 21:13
          a mi czasem jest glupio, ze sie tak nie maluje co dzien (bo chyba rzes i
          bluszczyku nie mozna liczyc) ale widze, ze nie jestem sama :-))
          • kasia721 Re: Kosmetyki 13.01.04, 21:23
            malen_a napisała:

> a mi czasem jest glupio, ze sie tak nie maluje co dzien (bo chyba rzes i
            > bluszczyku nie mozna liczyc) ale widze, ze nie jestem sama :-

Mi tam wcale nie jest głupio. Korzystam z pudru, tuszu i błyszczyku.
            • aariel Re: Kosmetyki 13.01.04, 21:35
              kasia721 napisała:

> malen_a napisała:
              >
              > > a mi czasem jest glupio, ze sie tak nie maluje co dzien (bo chyba rzes i
              > > bluszczyku nie mozna liczyc) ale widze, ze nie jestem sama :-
              >
              > Mi tam wcale nie jest głupio. Korzystam z pudru, tuszu i błyszczyku.

A mi tez nie jest glupio.
              Ja uzywam tylko czasem kremu koloryzujacego i jakiegos cienia do powiek.
              • malen_a Re: Kosmetyki 13.01.04, 21:37
                aariel napisała:

> Mi tam wcale nie jest głupio. Korzystam z pudru, tuszu i błyszczyku.
                >
                > A mi tez nie jest glupio.
                > Ja uzywam tylko czasem kremu koloryzujacego i jakiegos cienia do powiek.

eee, to Ty juz nie mozesz do naszego klubu niemalujacych sie zapisac!! za duzo
                uzywasz!! :-)hehe
                • _waterfall_ Re: Kosmetyki 13.01.04, 21:47
                  a ja mam cala kolekcje kosmetykow-zarowno tych pielegnujacych jak i
                  kolorowych;)))) co jakis czas mowie sobie stop-ale niestety nie dziala to na za
                  dlugo:((((potem tak jak aariel uzyje kolejne maseczki raz lub dwa i lezy potem
                  sobie i sie kurzy w lazience:(

Co do malowania-to ja niestety musze sie malowac-jestem naturalna-jasna
                  blondynka z jasna-praktycznie niewidoczna oprawa oczu:(musze sie troszke
                  domalowac by mnie widac bylo:(tusz, kredka -musze to miec:(

cmoki
                  • malen_a mala zmiana tematu 13.01.04, 21:48
                    Waterfall, sprawdzalas poczte?
                    • _waterfall_ Re: mala zmiana tematu 13.01.04, 22:09
                      taaaaaak1 i nic nie mam a gdzie pisalas?bo ten gazetowy nie dziala od dawna!
                      jak cos to platapus@op.pl
                      • mocca2003 sprawdzaj poczte :) 13.01.04, 22:59
                        i widzisz głuptasie a tak sie martwiłaś , że nic nie dostałaś jeszcze . cmoki
                        smoki
                      • malen_a to teraz sprawdz podany adres :-) 14.01.04, 09:22
    • kurczak1976 Jestem prawdziwym oszolomem kosmetycznym:o) 14.01.04, 09:51
      Kiedys kupowalam tyle ze az mi miejsca braklo, potem ladowalo to w koszu i
      trzeba bylo kupic nowe bo jakos tak lyso na polkach hihi.

Teraz prowadze wewnetrzna walke ze soba. Wolno mi do sklepow kosmetycznych
      chodzic i ogladac ale nie wolno nic kupic!
      Poza tym przerzucilam sie na kosmetyki z wyzszej polki i to nawet dziala bo sa
      one wystarczajaco drogie zeby nie kupowac nastepnego kremu zanim nie zuzyje
      poprzedniego:o)

No i oczywiscie do codziennego rytualu nalezy ogladanie stron firm
      kosmetycznych w sieci. A szczegolnie stron douglasa bo sa tam prawie wszystkie
      produkty plus ceny, wiec mozna sobie juz w glowie kalkulowac na przyszlosc :o)

Pozdrowienia Kurczak, ktory mimo wewnetrznego zakazu kupil sobie ostatnio
      peeling, maseczke, dwa kremy i wypatrzyl Body Shop wiec pewnie jest juz po
      ptokach z ta cala filozofia niekupowania:o(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka