Dodaj do ulubionych

Eurowizja-polski final

24.01.04, 15:45
Dzisiaj wybiora artyste, ktory bedzie reprezentowal Polske na festiwalu
Eurowizji. Macie swoich faworytow?
Obserwuj wątek
    • aariel PS 24.01.04, 16:06
      Karol powinien zrobic rozeznanie, bo chyba w Stambule odbedzie sie tegoroczny
      final?
    • june.miller Re: Eurowizja-polski final 24.01.04, 17:07
      Wg mnie najlepszy (co najmniej kilka oczek wyżej od pozostałych wykonawców)
      jest Janusz Radek, do tego startuje z piekną piosenką. Ale czy powinien wygrać?
      Nie wiem, czy to wyszłoby mu na dobre, bo Eurowizja to w końcu jest jednak
      festiwal tandety...
      Chciałabym, żeby wygrała Kasia Klich, lubię ten jej zadziorny błysk w oku, poza
      tym piosenka nadaje sie na eurowizję, nawet mimo tego że jest dobra ;-)
      ale i tak pewnie wygra okropne blue Cafe :-( brrr...
      • aariel Re: Eurowizja-polski final 24.01.04, 18:37
        Piosenka, ktora wykonuje J. Radek tez uwazam, ze si enie nadaje na Eurowizje. I
        tez bym typowala K.Klich, chociaz nie wiem czy ja lubie. I zespol B. Cafe,
        chociaz niewiem co o nich myslec... ale chyba te dwie piosenki najbardzije
        zapadaja w pamiec.
        • kasienka80 Re: Eurowizja-polski final 24.01.04, 21:53
          A ja lubie Blue Cafe !! Nie wszystko ale sa piosenki bardzo fajne.
          Wygra jakas tandeta pewnie typu Lzy...skoro bylo Ich Troje, to moze byc i jakis
          inny badziew
        • kasienka80 final 24.01.04, 21:55
          Aha, dajcie znac kto wygral, bo ja juz nie bede wlaczac dzis radia ZET chyba
    • chiara76 tia , a świstak siedzi... 24.01.04, 22:02
      ...i w ogóle się nie domyślał, że będzie "Blue Cafe"...
      e tam, ja wolę Kasię klich.
      • kasia721 Re: tia , a świstak siedzi... 24.01.04, 22:09

chiara76 napisała:

> ...i w ogóle się nie domyślał, że będzie "Blue Cafe"...
        > e tam, ja wolę Kasię klich
        ja też w życiu bym nie odgadnęła. Napiszę tylko jaki konkurs tacy
        uczestnicy...! Żenada, po prostu!
        • kasienka80 Re: tia , a świstak siedzi... 24.01.04, 23:18
          Blue Cafe wygralo? tak?
          oj, co wy od nich chcecie? sa lepsi niz Ich Troje hahaha
    • kasienka80 Klich - Blue Cafe 24.01.04, 23:46
      Sciagnelam sobie Kasie klich i rzeczywiscie niezla ta jej piosenka, ale ja i
      tak wole Blue Cafe :-)))
      • mario_m1 Re: Klich - Blue Cafe 24.01.04, 23:55
        Szkoda, że nie wygrała K.Klich, miała fajną piosenkę. Blue Cafe do niczego się
        nie nadaje, zajmie pewnie 1 miejsce od końca, i zniweczy to co wypracowało Ich
        Troje.
        • kasienka80 Re: Klich - Blue Cafe 25.01.04, 10:22
          Nie wydaje mi sie, zeby Klich miala szanse zajsc wyzej niz Blue Cafe.
          Nie wiem jaka piosenke trzeba zaspiewac na Eurowizji, ale cos nasi wogole nie
          maja pomyslow
        • kasia721 Re: Klich - Blue Cafe 25.01.04, 14:20
          mario_m1 napisał:

> Szkoda, że nie wygrała K.Klich, miała fajną piosenkę. Blue Cafe do niczego
          się
          > nie nadaje, zajmie pewnie 1 miejsce od końca, i zniweczy to co wypracowało
          Ich
          > Troje.
          Też tak myślę!!! Artyści z Ich Troje tyle zrobili dla muzyki w naszym kraju
          i na świecie, żo po nich wszystko to już tylko czarna dziura. :-)))))))))))))!
          Plis opanuj się człowieku z takimi tekstami!!!! O gustach w sumie się nie
          dyskutuje ale wszystko ma swoje granice.
          • mario_m1 Re: Klich - Blue Cafe 25.01.04, 17:16
            kasia721 napisała:

> Też tak myślę!!! Artyści z Ich Troje tyle zrobili dla muzyki w naszym
            kraju
            > i na świecie, żo po nich wszystko to już tylko czarna dziura. :-
            )))))))))))))!
            > Plis opanuj się człowieku z takimi tekstami!!!! O gustach w sumie się nie
            > dyskutuje ale wszystko ma swoje granice.

Ja mam się opanować?
            To niech Ci się opanują, którzy sądzą że wyżej zajdzie Blue Cafe. To że
            Wiśniewski nie patrafi śpiewać to każy wie, nawet on, ale nikt nie podważy
            tego że to właśnie on sprzedaje najwięcej płyt mimo tego że mało kto chce
            puszczać jego kawałi, oraz to że odniósł sukces jakiego nie powstydziłby się
            żaden inny wykonawca. Nie myśl, że jestem jakimś fanem Ich Troje, ale każdy ma
            prawo do swojego zdania i nie podoba mi się w jaki sposób reagujesz na to co
            napisałem. Chociaż sądząc po Twoim loginie to jendak nie mam się czego dziwić.
            Powiedz mi jeszcze co zrobiła dla polskiej muzyki Tatiana, śpiewa jakieś
            głodne kawałki, w której występują dwie zwrotki i to prawie że niczym się nie
            różniące i smętny refren.
            Pozdrawiam.
            • kasia721 Re: Klich - Blue Cafe 25.01.04, 17:58
              mario_m1 napisał: Chociaż sądząc po Twoim loginie to jendak nie mam się czego
              dziwić. Możesz napisać dlaczego?

> Powiedz mi jeszcze co zrobiła dla polskiej muzyki Tatiana, śpiewa jakieś
              > głodne kawałki, w której występują dwie zwrotki i to prawie że niczym się
              nie
              > różniące i smętny refren.
              > Pozdrawiam.
              Nie wiem co zrobiła dla polskiej muzyki Tatiana i guzik mnie to obchodzi,
              tylko mi nie pisz że Ich Troje zrobiło tyle, że nikt im nie dorówna, bo
              normalnie pęknę ze śmiechu!
              • mario_m1 Re: Klich - Blue Cafe 25.01.04, 18:34
                Ponieważ sądziłem że masz 21 lat, ale się pomyliłem, sory.

Tego to ja nie powiedziałem, że nikt im nie dorówna, wiele zespołów ich
                przebija, ale żaden z nich chyba nie jest tak kontrowersyjny jak ten, nawet
                zespoły metalowe, chociaż dziwne zachowanie jest raczej zapisane w ich
                naturze, i żadnen z nich nie zarabia takiej kasy. Jak wspomniałem w
                poprzedniej wypowiedzi to nie jestem ich fanem,ale wkurza mnie to że jeśli
                ktoś coś osiągnie w Polsce to jest atakowany przez wszystkich, i Ty się
                zachowujesz jak ta właśnie część Polaków. W poprzednim koncercie Eurowizji
                zajeli 7 miejsce, wcześniej udało się zająć lepsze miejsce tylko E.Górniak,
                później mogliśmy się przekonać o niezdarności polskiej piosenki, a wykonawcy
                byli przynajmniej niektórzy nawet nawet jeśli chodzi o powodzenie w Polsce.
                Ale skoro guzik Cię to obchodzi co zrobiła Tatiana to pewnie tyle samo Cię
                obchodzą Ich Troje, więc nie wiem po co to piszę.
                • kasienka80 Re: Klich - Blue Cafe 25.01.04, 20:00
                  Mam do Ciebie jedna sprawe: jestes tu nowy wiec nie probuj nawet obrazac
                  naszych kolezanek, ok? Chcesz dyskutowac to dyskutuj, ale kumturalnie, bo tu
                  zawsze tak bylo, a nie "sadzac po twoim nicku to..." to nie sa argumenty.

Kiedyś zatrzymam czas i na skrzydłach jak ptak
                  Będę leciec co sił tam, gdzie moje sny
                  I warszawskie kolorowe dni
                  • mario_m1 Re: Klich - Blue Cafe 25.01.04, 22:19
                    Ok, skoro obraziłem więc przepraszam. Ale z tego co widzę "nowy" nie ma prawa
                    głosu na tym forum. Czy "Plis opanuj się człowieku z takimi tekstami!!!!;,"...
                    tylko mi nie pisz że Ich Troje zrobiło tyle, że nikt im nie dorówna, bo
                    normalnie pęknę ze śmiechu!" to nie jest obraźliwe? Czy ja próbowałem kogoś
                    atakować w tym poście - nie, więc nie wiem czemu Twoja koleżanka to robiła,
                    myślisz że to są argumenty godne pochwały?
                    Według Ciebie są, więc dziękuję za możliwość wypowiedzi się na tym formu, i
                    życzę Wam wszystkim powodzenia i tak dalej szybkiego oceniania "nowych" jak w
                    moim przypadku.
                    Pozdrawiam.

P.S. nie będę tu więcej zaglądał żeby mnie nie kusiło o udzielenie jakiejś
                    wypowiedzi.
                    • kasienka80 Mario 25.01.04, 22:59
                      widze, ze sie za szybko obrazasz.
                      Nie chodzi tu, ze nowi nie sa mile widziani, gdybys troche poczytal,
                      zobaczylbys ze wszyscy sa tu witani z otwartymi ramionami.
                      Niestety ja jestem uczulona na teksty typu "sadzac po twoim nicku" czy inne, po
                      prostu mam zle doswiadczenia z innych forow...nie dziw sie wiec ze ostro
                      zareagowalam na twoj pierwszy post tutaj i od razu z takim tekstem.
                      Jesli nie masz ochoty sie tu wiecej udzielac to trudno...nie bede prosic...ale
                      moze nie warto tak szybko sie unosic duma i znikac?
                      • june.miller Re: Mario 25.01.04, 23:31
                        Czy naprawdę uważasz, że Mario kogoś obraził? Wg mnie to po prostu zwykła
                        polemika. To forum nie jest chyba po to, żebysmy wszyscy tylko zapewniali się,
                        jacy jestesmy nieomylni i wspaniali, prawda? Chyba że się myle :-)
                      • aariel Re: Mario 26.01.04, 09:49
                        Moim zdaniem Mario nie chcial nikogo obrazic! Chodzilo mu o to, ze dzieki
                        zespolowi Ich Troje mozemy wziac w tym roku udzial w Eurowizji. A nie tak jak
                        po wystepach Kasi Kowalskiej czy Piaska zostalismy zdyskwalifikowani na iles
                        konkurow.

A wracajac do wymiany zdan, to chyba Kasia pierwsza zaczela sie czepiac, i
                        wysmiala Maria.
                        • kasienka80 Re: Mario 26.01.04, 10:31
                          Ja nie wiem czy on obrazil czy nie, mi chodzi o styl wypowiedzi: moze sie
                          czepiam, ale po pobycie na forum Polonia, kazdy argument, ktory troche zbacza z
                          tematu i dobrego tonu mnie drazni.
                          Moze rzeczywiscie Mario nie mial zlych zamiarow...ale ja to niestety tak
                          odczytalam. kazdy ma inny prog wrazliwosci :-))))
                          • aariel Re: Mario 26.01.04, 10:36
                            kasienka80 napisała:

> po pobycie na forum Polonia, kazdy argument, ktory troche zbacza z
                            > tematu i dobrego tonu mnie drazni.

A co sie dzieje na forum Polonia?

> Moze rzeczywiscie Mario nie mial zlych zamiarow...ale ja to niestety tak
                            > odczytalam. kazdy ma inny prog wrazliwosci :-))))

Mysle, ze nie mial. I mam nadzieje, ze sie nie obrazil i bedzie dalej tu
                            pisal :)
                            • kasienka80 Re: Mario 26.01.04, 10:39
                              Na forum Polonia wszelkie argumenty zaczynaja sie od:
                              sadzac po twoim nicku, miejscu zamieszkania, plci, kolorze wlosow itd a potem
                              sa bluzgi.
                              Wiem, ze za gwaltownie zareagowalam i jesli on sie poczul urazony to
                              przepraszam, ale to jest wlasnie jedna z moich wad: za szybko mowie...zanim
                              dokladnie sprawe przemysle :-)
                              • june.miller Re: Mario 26.01.04, 12:48
                                No cóż, zareagowałaś właśnie tak, jak bywalcy wspomnianego przez Ciebie forum :-
                                (
                                • kurczak1976 Kasienka ale po co ty sie katujesz polonia?! n/t 26.01.04, 14:25

• kasienka80 Re: Kasienka ale po co ty sie katujesz polonia?! 26.01.04, 17:51
                                    juz sie nie katuje...olalam. Wiesz, myslalam, ze skoro i ja sie zaliczam do
                                    Polonii, to moze znajde tam jakis fajnych ludzi, ale....pomylilam sie i to
                                    grubo. Tam mozna sie tylko stresow nabawic i poprawic slownik w obelgach
                                • kasienka80 June 26.01.04, 17:50
                                  sorry, ale teraz to ty mnie obrazasz...pojdz i poczytaj kto tam bywa a potem
                                  mnie do nich porownuj ok?
                                  dzieki z gory
                                  • june.miller Re: June 26.01.04, 20:55
                                    Nie chciałam obrazić, jeżeli tak się poczułas- przepraszam. Po prostu zdziwiła
                                    mnie Twoja gwałtowna reakcja na niewinny w sumie post, to wszystko.
                            • mario_m1 Re: Mario 26.01.04, 20:41
                              Jednak nie mogłem się powstrzymać. Chciałem podziękować za dobre
                              słowo "june.miller" i "aariel", gdyby nie Wy nie zajrzałbym tu więcej.
                              Pozdrawiam.
                        • kasia721 Re: Mario 26.01.04, 21:10
                          aariel napisała:

> > A wracajac do wymiany zdan, to chyba Kasia pierwsza zaczela sie czepiac, i
                          > wysmiala Maria.

Nikogo nie wyśmwałam ani też się nie czapiałam. Podyskutować nie można?
                          • aariel Re: Mario 26.01.04, 22:10
                            kasia721 napisała:

> aariel napisała:
                            >
                            > > > A wracajac do wymiany zdan, to chyba Kasia pierwsza zaczela sie czepi
                            > ac, i
                            > > wysmiala Maria.
                            >
                            > Nikogo nie wyśmwałam ani też się nie czapiałam. Podyskutować nie można?

Oczywiscie, ze mozna. Ale jesli mowisz, ze Ty sie nie czepialas ani nie
                            wysmiewalas, to tym bardziej Mario tego nie robil.
                            W ogole niepotrzebny dym sie z tego zrobil.
    • june.miller Moje zdanie nt. Eurowizji i Ich3 itd. 25.01.04, 23:39
      Po pierwsze nie możemy zapominac, czym jest festiwal Eurowizji- nie jest to
      absolutnie przdsięwziecie wysokich lotów, ciężko to nazwać nawet
      przedsięwzięciem artystycznym. Jest to po prostu festiwal komercyjnej tandety.
      Bezsensem jest więc wystawianie piosenek i wykonawców DOBRYCH (jak np. świetna
      i trudna piosenka J. Steczkowskiej w 95r.), bo to do prostych ludzi nie dotrze.
      Wg mnie dobrze (wg festiwalowych kategorii) się stało, że w zeszłym roku wygrał
      zespół Ich 3 (mimo że ich po prostu nie znosze)- bo byli charakterystyczni,
      dzięki promocji w kilku krajach już znani, co zapewniło im wyższe noty (nie od
      dziś wiemy, że najbardziej podobają się piosenki, które już słyszelismy ;-)
      cytując pewnego inzyniera), do tego piosenka była idealna na taką imprezę-
      łatwa wpadająca w ucho melodia, nietypowy zabieg- 3 języki, barwna osoba
      lidera, itd.
      Trzeba się zdecydować- albo wysyłamy dobre piosenki o wysokim poziomie
      artystycznym, albo zajmujemy względnie dobre miejsce. Niestety.
    • kurczak1976 Re: Eurowizja-polski final 26.01.04, 10:37
      Na Eurowizje musi jechac jakas tandeta, najlepiej dlugonoga, seksowana
      dziewczynka ze slotkim glosikiem i zespolem umiesnionych tancerzy dookola
      spiewajaca po angielsku ja to ona ach i uch i wogole :o)))

Niestety taki to festiwal. Ale nie mowcie ze nie cieszy was gdy Polska w
      glosowaniu dostaje wysokie noty:o)
      Co by nie mowic Eurowizja jest tez swietna okazja dla promocji naszego kraju w
      Europie.

A co do Ich 3 to zgadzam sie z przedmowca ze osiagneli w naszym kraju na
      prawde wiele. Nie mowie tu o tym czy mi sie to podoba czy nie, ale tak jest,
      ilosc sprzedanych plyt, wywiadow,koncertow itd. mowi sama za siebie..
      Gdybyscie mogli zobaczyc mojego malego sasiada co wyprawial gdy slyszal ich
      piosenke... Prawie jak nasze babki i matki slyszac Presleya :o)

Tak juz jest ze wieksza czesc naszej populacji lubi rzeczy proste i
      niewyszukane. Ale dajmy zyc kazdemu, kazda osoba ma prawo wybrac to co lubi:o)
      i nie mozna jej za to krytykowac tylko dla tego ze nasze zdanie jest inne...

Kurczak ktory lubi tez rzeczy nie za trudne, np.:teraz szaleje za No
      Doubt "it´s my life" i co!?
      • aariel Re: Eurowizja-polski final 26.01.04, 10:43
        kurczak1976 napisała:

> Kurczak ktory lubi tez rzeczy nie za trudne, np.:teraz szaleje za No
        > Doubt "it´s my life" i co!?

A ja tez! :)))

• aariel PS 26.01.04, 10:44
          aariel napisała:

> kurczak1976 napisała:
          >
          >
          > > Kurczak ktory lubi tez rzeczy nie za trudne, np.:teraz szaleje za No
          > > Doubt "it´s my life" i co!?
          >
          > A ja tez! :)))
          >

PS I teledysk jest tez swietny!
          • kurczak1976 Teledysk jest wiecej niz swietny:o) 26.01.04, 14:28
            Ja wogole uwielbiam ta babke:o)
            Cover zrobiony w swietnym stylu. Znawcy twierdza ze wykonany lepiej od
            orginalu co nie zdarza sie znowu tak czesto!
            Ja nie mam zdania bo nie moge sobie przypomniec pierwotnej wersji:o)
    • aariel link ze zdjeciami 26.01.04, 10:58
      www.vipnews.pl/!__octopus_front/article.php?category=4&article=536
      • chiara76 dobra, będziecie się śmiać, ale... 26.01.04, 11:03
        ...się przyznam, że nawet wysłałam sms na jednego z artystów. Zgadnijcie na
        kogo?
        • aariel Re: dobra, będziecie się śmiać, ale... 26.01.04, 12:51
          chiara76 napisała:

> ...się przyznam, że nawet wysłałam sms na jednego z artystów. Zgadnijcie na
          > kogo?

K. Klich?
    • anetchen Re: Eurowizja-polski final 26.01.04, 13:06
      Ale mnie dyskusja ominęła... Szkoda że nie mam w domu stałego łącza. A mnie się
      najbardziej podobał ten nowy zespół Sistars (chyba tak się to pisze), ale
      wiedziałam, że nie wygra - w zeszłym roku najbardziej podobali mi się bracia
      Cugowscy, ale też szans nie mieli niestety....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka